Как да изтеглите безопасно торенти

Използването на VPN ще ви помогне да смекчите този риск, като гарантирате вашата анонимност, докато споделяте файлове онлайн. По този начин, ако сте направете Случайно изтеглете материали с авторски права, няма да се налага да се сблъсквате с такси за вашата грешка.

Дали са опасни торентите?

Смята се, че торентите са рисковани – но колко опасни са всъщност?

ExpressVPN Осигуряване на компютър и мобилно устройство

(Кредит за изображение: ExpressVPN)

Torrenting е изключително популярен тип споделяне на файлове въз основа на P2P или партньорска връзка, което означава, че файловете се споделят директно между потребителите, а не преминават през централизиран сървър. Въпреки това, въпреки че може да са бързи, има няколко опасности, свързани с изтеглянето на торенти. Това кара все повече и повече потребители да се обърнат към торент VPN, за да останат в безопасност, докато споделят файлове.

Както всяка друга онлайн дейност, торентването не е 100% безопасно, но като използвате една от най -добрите VPN услуги, достъпни днес и вземате някои разумни предпазни мерки, можете спокойно да споделяте файлове и да изтегляте торенти онлайн.

Ръководството на Том по никакъв начин не подкрепя използването на торента за незаконни цели.

За какво се използва торента?

Торентите се използват по различни причини, но са особено полезни, когато става въпрос за споделяне на големи файлове или споделяне на файлове с голям брой хора. Microsoft и други големи компании, например, използват торенти, за да изтласкат големи актуализации или да предоставят на потребителите нов софтуер. Игрални компании като Blizzard също използват торенти за бързо разпространение на големи файлове с игри.

Тъй като торентът е децентрализиран тип споделяне на файлове, той е чудесен за синхронизиране и архивиране, не само за скорост, но и за сигурност. Синхронизацията на файл, базирана на торент, е светкавична и силно сигурна.

Споделянето на видеоклипове с публичен домейн и музика е друг чудесен начин да се възползвате от торент. Докато споделянето на съдържание с авторски права е незаконно, много музика и видеоклипове принадлежат към публичното достояние, което означава, че те могат да бъдат споделени свободно.

Има обаче няколко опасности, които трябва да сте наясно.

Зловреден софтуер и вируси

Една от най -големите опасности, свързани с торента, е свързана с целостта на споделянето на файловете. Като един от най -популярните и широко разпространени протоколи за споделяне на P2P, торентите са голяма цел за хакери, безскрупулни рекламодатели и други страни, които искат да заразят системите.

Това се усложнява от факта, че много хора смятат съдържание, изтеглено в P2P мрежи като BitTorrent, за да бъде по -безопасно от файловете, намерени в интернет, което не е вярно.

Трябва да предприемете същите предпазни мерки при торенция, тъй като бихте отворили прикачен файл от имейл адрес, който не разпознавате. Винаги сканирайте изтеглените файлове с най -добрия антивирус.

Случайно или несъзнателно изтегляне на защитени с авторски права материали

Притежателите на авторски права винаги са нетърпеливи да се разпадат в пиратството. Тежките глоби не са рядкост, а в някои страни дори можете да се изправите пред затвора.

За съжаление, файловете не винаги са посочени правилно или можете да разберете погрешно това, което изтегляте, което ви води случайно или несъзнателно да изтегляте материали с авторски права. Интернет доставчиците споделят тази информация с притежателите на авторски права и създателите на медии няма да се интересуват дали сте го направили умишлено или не.

Използването на VPN ще ви помогне да смекчите този риск, като гарантирате вашата анонимност, докато споделяте файлове онлайн. По този начин, ако сте направете Случайно изтеглете материали с авторски права, няма да се налага да се сблъсквате с такси за вашата грешка.

ISP дросел

Интернет доставчиците редовно „Потребители на дросела“, за които е установено, че споделят торенти, което означава, че те забавят връзката ви.

Това е така, защото споделянето на големи файлове заема честотна лента. Чрез намаляване на количеството на използваната честотна лента, интернет доставчиците могат да спестят пари. VPN ще ви помогне да избегнете това, като скриете активността си от вашия ISP. Те няма да видят, че сте торенти, така че скоростта на изтегляне няма да бъде намалена.

Кой VPN трябва да използвате?

ExpressVPN е най -добрият торент VPN на пазара.
Нашата препоръка е ExpressVPN, по редица причини. Първо, тя има голяма мрежа от готови за P2P сървъри, която помага да се избегнат затруднения. Известен е със своите високоскоростни връзки и инфраструктурата му е силно стабилна. Той също така приема поверителността много сериозно и не поддържа идентифицируеми дневници. И накрая, поддръжката на потребителите е достъпна 24/7 – Екипът на ExpressVPN може да ви помогне да решите кои сървъри са най -подходящи за торент и отстраняване на проблеми с вашите проблеми с вашата връзка.

И сега, читателите на водача на Том могат да претендират Три месеца безплатно с 12-месечен план. Плюс това, ако не сте сигурни в извършването, вие сте обхванати от 30-дневна гаранция за връщане на пари, за да можете ефективно да опитате, преди да купите.

Как да изтеглите безопасно торенти

Тази статия е в съавторство от Луиджи Опидо. Луиджи Опидо е собственик и оператор на компютри Pleasure Point в Санта Крус, Калифорния. Луиджи има над 25 -годишен опит в общия ремонт на компютъра, възстановяването на данни, премахването на вируса и надстройките. Той е и домакин на шоуто Computer Man! Излъчвано на KSQD, обхващаща Централна Калифорния за повече от две години.

Техническият екип на Wikihow също следваше инструкциите на статията и провери дали работят.

Тази статия е разгледана 936 643 пъти.

Изтеглянето на торенти е един от най -лесните начини да получите всеки файл, който искате. За съжаление, естеството на торент трансфери означава, че е много лесно да получите вируси или да бъдете хванати да прехвърляте незаконно съдържание. Ако вземете някои предпазни мерки, можете значително да намалите риска от вирусна инфекция и да смекчите риска от хващане

Част 1 от 2:

Избягване на вируси

Изображение, озаглавено Безопасно Изтегляне на торенти Стъпка 1

Справедлива употреба (екранна снимка)
\ n “>

 • Вижте как да инсталирате антивирус за инструкции за избор и инсталиране на антивирусна програма.

Изображение, озаглавено Безопасно Изтеглете торенти Стъпка 2

Справедлива употреба (екранна снимка)
\ n “>

Потърсете торенти с много сеялки. Много сеялки обикновено означават, че торентът е без вируси. Това е така, защото други са проверили и не са намерили вируси и след това започват да го споделят. Въпреки че това със сигурност не е гаранция, това може да ви помогне да намалите списъка. Много сеялки също ще доведат до по -бърз трансфер. Очевидно е, че изтегляте торенти от надеждни и надеждни уебсайтове.

Реклама

Изображение, озаглавено Безопасно Изтеглете торенти Стъпка 3

Справедлива употреба (екранна снимка)
\ n “>

Проверете коментарите преди изтеглянето. Това не е решение за бронежи, но секцията за коментари на торента може да ви помогне да определите дали съдържа някакви вируси. Ако има много коментари, но нищо за потенциален вирус, тогава има вероятност той да няма такъв. Ако много коментари говорят за вируси, вероятно искате да избегнете този торент.

Изображение, озаглавено Безопасно Изтегляне на торенти Стъпка 4

Справедлива употреба (екранна снимка)
\ n “>

Избягвайте типове файлове, които са предразположени към вируси. Опитайте се да не изтегляте торенти за програми, тъй като изпълнимите файлове (EXE, BAT) са най -често срещаният начин за предаване на вируси. Разбитите програми са най -опасните файлове, които можете да изтеглите чрез торенти.

Изображение, озаглавено Безопасно Изтеглете торенти Стъпка 5

Справедлива употреба (екранна снимка)
\ n “>

Присъединете се към частна общност на торент. Ако можете да получите покана в частна общност на торент, е много по -малко вероятно да получите торент с вирус. Това е така, защото всички торенти са създадени и споделени от членове на тази общност, така че те трябва да бъдат много по -надеждни. Може да е трудно да влезете в частна общност, тъй като обикновено трябва да познавате някой, който може да ви покани покана. Най -добрият начин да направите това е да бъдете активни в различни онлайн общности и да се сприятелявате с някой, който има достъп до торент общност.

Реклама
Част 2 от 2:

Избягване на откриване

Изображение, озаглавено Безопасно Изтеглете торенти Стъпка 6

Справедлива употреба (екранна снимка)
\ n “>

Разберете как торентите се свързват. Когато изтеглите торент файл, вашият IP адрес е публичен за всеки друг, който споделя този торент. Това е от съществено значение, за да може Torrent клиентът да се свърже с други потребители, но ви прави уязвими към организации, които проследяват Torrent Traffic. Те включват вашия доставчик на интернет услуги (ISP) и агенции за прилагане на авторски права. Има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да сведете до минимум риска или да предотвратите дросела на вашия доставчик на интернет. [1] X Изследователски източник

Изображение, озаглавено Безопасно Изтеглете торенти Стъпка 7

Справедлива употреба (екранна снимка)
\ n “>

 • Можете да изтеглите PeerBlock безплатно от PeerBlock.com . Следвайте подканите, за да инсталирате PeerBlock и да го стартирате. Той автоматично ще работи на заден план и ще предотврати връзки с известни лоши IP адреси. Използвайте списъка “P2P” от Bluetack за основна защита от торент, когато сте подканени по време на първоначалната настройка.

Изображение, озаглавено Безопасно Изтеглете торенти Стъпка 8

Справедлива употреба (екранна снимка)
\ n “>

 • Има няколко недостатъка на VPN услугите. Очевидно те не са безплатни, така че ще трябва да балансирате разходите спрямо ползите. Скоростта ви ще намалее, тъй като трафикът ще бъде изпратен първо до VPN сървъра, а след това до вас. Тъй като вероятно ще се свързвате с VPN в друга държава, можете да видите значително намаляване на скоростта. И накрая, VPN услугите все още могат да водят записи, които могат да дадат на агенциите за изпълнение, но можете да намерите услуги, които не водят до дневници.

Изображение, озаглавено Безопасно Изтеглете торенти Стъпка 9

Справедлива употреба (екранна снимка)
\ n “>

 • ExpressVpn
 • Nordvpn
 • Кибергхост
 • Сърф акула
 • Частен достъп до интернет
 • Torguard
 • Ipvanish
 • Ivpn
 • Готов за покупка? Преди да разгледате, надникнете в страниците на купоните на Wikihow за NORDVPN, ExpressVPN и Cyberghost VPN, за да видите дали можете да спестите малко пари.

Изображение, озаглавено Безопасно Изтеглете торенти Стъпка 10

Справедлива употреба (екранна снимка)
\ n “>

Намерете вашата информация за VPN връзка. Когато се регистрирате за VPN услуга, ще ви бъде предоставена необходимата информация, за да се свържете. Това включва адреса на VPN сървъра, както и вашето потребителско име и парола. Може да се наложи да влезете в уебсайта на VPN, за да намерите тази информация.

Изображение, озаглавено Безопасно Изтеглете торенти Стъпка 11

Справедлива употреба (екранна снимка)
\ n “>

Отворете своя торентен клиент. След като се регистрирате за VPN услуга, ще трябва да конфигурирате вашия торент клиент да се свърже с него.

Изображение, озаглавено Безопасно Изтеглете торенти Стъпка 12

Справедлива употреба (екранна снимка)
\ n “>

Отворете менюто Опции или предпочитания. Обикновено ще намерите това в менюто с инструменти или опции в горната част на клиента на торент.

Изображение, озаглавено Безопасно Изтеглете торенти Стъпка 13

Справедлива употреба (екранна снимка)
\ n “>

Щракнете върху раздела “Connection”. Това ще ви позволи да коригирате настройките на вашата връзка, включително добавяне на вашата информация за VPN връзка.

Изображение, озаглавено Безопасно Изтегляне на торенти Стъпка 14

Справедлива употреба (екранна снимка)
\ n “>

Изберете типа VPN в менюто “Тип”, в секцията “Proxy Server”. Повечето VPN ще използват SOCKS5. Проверете двукратно вашата информация за VPN връзка, ако не сте сигурни.

Изображение, озаглавено Безопасно Изтеглете торенти Стъпка 15

Справедлива употреба (екранна снимка)
\ n “>

 • Уверете се, че е проверен „Използвайте прокси за връстници“.

Изображение, озаглавено Безопасно изтегляне на торенти Стъпка 16

Справедлива употреба (екранна снимка)
\ n “>

Започнете да изтегляте торенти. След като вашата VPN услуга е конфигурирана, ще можете да започнете да изтегляте торенти по -анонимно. Никой VPN не може да бъде 100% анонимен, но ще намалите значително рисковете, с които се сблъсквате, като използвате един. [4] X Източник на изследване

Реклама

Q&A в общността

Изтеглям a .Торент файл за хакинтош. Това законно ли е или безопасно? Не знам броя на сеящите или връстниците.

Блейк Фостър
Отговор на общността

Повечето торентни клиенти трябва да ви покажат броя на сеящите, които са в този торент. Преди да изтеглите торента, проверете файловете, които изтегляте. Ако някой от тях има a .exe или .Удължаване на прилепите, тогава вероятно не е безопасно. Но това зависи от вас да решите.

Благодаря! Радваме се, че това беше полезно.
Благодарим Ви за обратната връзка.
Като малко благодаря, бихме искали да ви предложим карта за подарък от 30 долара (валидна в Gonift.com). Използвайте го, за да изпробвате страхотни нови продукти и услуги в цялата страна, без да плащате пълна цена – дина, доставка на храна, дрехи и други. Наслади се! Иск. Ние се ангажираме да предоставим на света безплатни ресурси за инструкции и дори 1 долар ни помага в нашата мисия. Подкрепете Wikihow

Можете ли да препоръчате други клиенти, ако моят антивирусен софтуер премахва Utorrent като злонамерен софтуер?
Отговор на общността

Никога не съм имал този проблем, но никога не съм използвал нищо друго освен версия 2.2.1. Сайтът за проследяване, който използвам, има черен списък всичко по -ново от 3.3.1. Ако имате нещо пуснато след това, може да искате да превключите. Google “По -стари версии на Utorrent” и трябва да можете да издърпате нещо. Ако все още имате този проблем, вероятно ще го имате за всички торентни клиенти. Или добавете клиента към списъка си с изключения, или преминете към Avira (който е отличен антивирусен софтуер).

Благодаря! Радваме се, че това беше полезно.
Благодарим Ви за обратната връзка.
Като малко благодаря, бихме искали да ви предложим карта за подарък от 30 долара (валидна в Gonift.com). Използвайте го, за да изпробвате страхотни нови продукти и услуги в цялата страна, без да плащате пълна цена – дина, доставка на храна, дрехи и други. Наслади се! Иск. Ние се ангажираме да предоставим на света безплатни ресурси за инструкции и дори 1 долар ни помага в нашата мисия. Подкрепете Wikihow

Как да търся торент файл?
Блейк Фостър
Отговор на общността

Ако се опитвате да търсите торент на уебсайт за торент, най -вероятно ще има лента за търсене, в която можете да въведете това, което бихте искали да изтеглите. Ако не можете да намерите торента си, който изтегляте във вашия изследовател на файлове, просто въведете заглавието на торента в лентата за търсене във вашия изследовател на файлове. Ако все още имате проблем, предлагам да използвате Utorrent. С Utorrent можете да изберете къде искате файлът да бъде поставен, след като бъде изтеглен. Първо, щракнете с десния бутон върху торента и след това се задържи над Advanced. Трябва да има опция, в която можете да изберете местоположението на мястото, където искате вашият торент да бъде изтеглен.

Благодаря! Радваме се, че това беше полезно.
Благодарим Ви за обратната връзка.
Като малко благодаря, бихме искали да ви предложим карта за подарък от 30 долара (валидна в Gonift.com). Използвайте го, за да изпробвате страхотни нови продукти и услуги в цялата страна, без да плащате пълна цена – дина, доставка на храна, дрехи и други. Наслади се! Иск. Ние се ангажираме да предоставим на света безплатни ресурси за инструкции и дори 1 долар ни помага в нашата мисия. Подкрепете Wikihow