Най -добрият VPN за бизнеса през 2023 г. и някои, за да се избегнат

Contents

Основни функции:

Бизнес VPN доставчици

Виртуални частни мрежи или VPN създават частна мрежа в публична интернет връзка. Те ви дават анонимност и поверителност, като скриете адреса на вашия интернет протокол (IP), което намалява вашия цифров отпечатък и чрез осигуряване и криптиране на вашите връзки. Помислете за VPN като за таен тунел между вашето устройство и интернет; Никой не може да види какво правите вътре в тунела, с изключение на вас и човека от другия край, на който изпращате данни – дори не е вашия доставчик на интернет услуги. Това означава, че потребителите могат да изпращат и получават информация толкова сигурно, сякаш са директно свързани към частна мрежа. Но защо вашият бизнес се нуждае от Enterprise VPN или корпоративен VPN?

Когато вашите потребители сърфират в интернет в необезпечена Wi-Fi мрежа, всеки друг, използващ една и съща мрежа, може да се докосне до това, което правят и да имат достъп до навиците си за сърфиране и частна информация. Първо, като криптира връзките на вашите потребители, корпоративен VPN осигурява онлайн дейността си срещу всеки, който се опитва да получи достъп до нея без разрешение. Второ, частната връзка подобрява сигурността в частните мрежи, когато потребителите се свързват чрез публичен или несигурен Wi-Fi рутер. Това е особено полезна функция за организации със служители, работещи дистанционно, или от дома, или в роля, която изисква те да пътуват. Трето, корпоративният VPN позволява на администраторите да настройват подробен контрол на достъпа, който ограничава потребителите да имат достъп до области на мрежата, които не е необходимо. Някои VPN правят това чрез вътрешни затворени мрежи, а някои го разгръщат на ниво приложение. Мощен корпоративен VPN може да се предлага и с вградени защитни стени за защита от вируси, хакове и други заплахи.

Големите предприятия изискват високо ниво на сигурност, понякога за хиляди потребители наведнъж. Важно е корпоративният VPN да е в състояние да се погрижи за това търсене, както и да даде на организацията инструментите, от които се нуждае, за да може да разгърне и управлява своя VPN и да я интегрира с други ресурси за сигурност.

В тази статия ще проучим десетте най -добри предприятия VPN, които са създадени специално за защита на корпоративните уеб връзки. Всяка от тях предлага различни функции, включително съвместимост с разнообразни устройства, мащабируемост, централно управление и управление на дейностите. Ще ви дадем някаква основна информация за доставчика и ключовите характеристики на всяко решение, както и типа на клиента, който те са най -подходящи за.

Топ 10 Enterprise VPN решения включват:

Twingate

Twingate е компания за киберсигурност, която осигурява сигурен, отдалечен достъп до корпоративни ресурси за разпределена работна сила, без да се жертва производителността. Тяхната платформа, базирана в облак, й позволява да установи дефиниран софтуер периметър и централно да управлява достъпа на потребителите до приложения на компанията, независимо дали те са на първо място или в облака, без да променят съществуващата ИТ инфраструктура.

С Twingate потребителите могат да се свържат с корпоративен ресурс чрез неговия FQDN или IP адрес, без да се нуждаят от потребителско взаимодействие. Twingate поддържа разделяне на тунелиране и интелигентно маршрутизиране, за да намали тежестта върху мрежата на организацията и да премахне обратното ремонтиране, осигурявайки бързи и надеждни връзки. VIPR технологията на платформата се обработва автоматично и маршрутизирането на решенията, намалявайки напрежението на ИТ екипите. От централната конзола за управление, администраторите могат да осигуряват и депресират потребители, да получат видимост на ниво приложение в достъпа на потребителите и да конфигурират политиките за подробни достъп. Персонализирането на политиката за достъп до ресурси дава възможност на организациите да прилагат принципите на най-малко привилегии и нулева тръста сигурност, като ограничават достъпа до мрежата за потенциални хакери, дори ако успеят да компрометират връзката на потребителя. И накрая, Twingate предлага интеграции с водещи доставчици на идентичност като Okta и OneLogin, за да поддържат единичен вход (SSO) във всички потребителски акаунти за допълнителна сигурност и използваемост.

Разгърнат в облака, Twingate предлага три пакета: Стартер за лица и малки екипи от до петима потребители, бизнес за до 150 потребители с поддръжка по имейл и по -подробни контроли за достъп и предприятие за неограничен брой потребители с функции на мрежовия аналитика и Приоритетна поддръжка. Клиентите възхваляват Twingate за лекия си, интуитивен интерфейс и лекотата на внедряване. Препоръчваме Twingate като удобно за потребителя решение за SMB и средни предприятия, които искат да осигурят своите отдалечени потребители с бърз, сигурен достъп до корпоративни ресурси с лекота.

Лого за добър достъп

Добър достъп

Добрият достъп предлага облачно базирано VPN решение, предназначено за бизнес. Тази услуга е 100% платформа за софтуер като услуга (SAAS), която осигурява отдалечен достъп до ресурси, целяща за защита на потребителите, приложенията и мрежите. Добрият достъп позволява на предприятията бързо да установят VPN връзка чрез специален шлюз, който може да бъде избран от различни глобални места.

Добрият достъп може да се похвали с функции като статичен IP бели, защитен уеб шлюз за защита от онлайн заплахи, разделяне на тунели за контрол на трафика, местни мобилни и настолни приложения и стабилни протоколи за криптиране като IKEV2/IPSEC и OpenVPN. Допълнителните мерки за сигурност включват двуфакторна автентификация както за интерфейса за управление на платформата, така и за клиентските приложения. Освен това, добрият контролен панел за достъп улеснява интегрирането на системи, приложения и устройства в мрежата и предлага удобен за потребителя интерфейс с насоки за управление на мрежата и потребителите.

Основните характеристики включват специален VPN шлюз с възможност за избор от множество глобални местоположения, статичен IP за IP бели, за да се ограничи достъпа, защитен уеб шлюз за защита на потребителите от заплахи, възможности за разделяне на тунели и местни приложения за различни устройства. Шифроването е приоритетно с IKEV2/IPSEC и OpenVPN протоколи, като се гарантира, че комуникацията остава поверителна. VPN услугата също е оборудвана с двуфакторна удостоверяване за подобрена сигурност. Удобният за потребителя контролен панел помага в мрежата на мрежата и потребителите, предлагайки ясен изглед на трафика.

Лого на Cisco

Cisco AnyConnect

Cisco е лидер на пазара за активиране и осигуряване на отдалечени начини на работа. Техните продукти варират от инструменти за цифрови конференции до сигурност на достъпа до интернет, като винаги гарантират, че комуникациите на организациите са защитени. AnyConnect е VPN инструмент, управляван от политиката на Cisco, предназначен да осигури достъп до мрежата за отдалечени работници в свързване, безжични и VPN връзки. Решението осигурява сигурен достъп до мрежата от всяко устройство, по всяко време, от всяко място и предлага пълна видимост за това кой има достъп до мрежата на организацията чрез един агент за управление.

AnyConnect използва IKEV2 и SSL протоколите, за да поддържа силно сигурна интернет връзка. Всички потребители се удостоверяват с помощ. Използването на MFA означава, че хакерите не могат да се докоснат до връзката, дори и да знаят паролата на потребителя. Целият трафик на данни е криптиран, така че ако връзката е прихванат, трафикът на данни ще бъде нечетлив. С клиента на AnyConnect Secure Mobility, организациите могат също да защитят устройства с Android и iOS, което осигурява пълна защита, докато устройството не бъде изключено. Администраторите получават пълна видимост в разширеното предприятие, включително мобилни устройства, относно това кой има достъп до мрежата и от кое устройство. Ако се изисква поддръжка, Cisco предлага 24/7 техническа поддръжка за мениджъри на приложения.

AnyConnect доставя актуализации на софтуера автоматично, за да се увери, че потребителите винаги получават възможно най -ефективната и ефективна защита. Той се интегрира добре с други решения на Cisco, така че организациите могат да го използват като самостоятелен продукт или като част от по-широк стек за сигурност. Поради тази причина препоръчваме Cisco AnyConnect като силно, мащабируемо VPN решение за всички големи предприятия, но по -специално тези, които имат интерес да инвестират в други продукти на Cisco.

Logo Citrix

Citrix Gateway (преди това Netscaler)

Citrix предоставя услуги за киберсигурност, фокусирани около това да се даде възможност на отдалечените служители да работят толкова продуктивно, колкото и в офиса. Обслужвайки над 100 милиона потребители по целия свят, включително 98% от Fortune 500, техните решения включват виртуални настолни компютри, управление на крайната точка и анализ на поведението и ефективността на ефективността. Citrix Gateway, бивш Netscaler, е VPN услуга на Citrix, която осигурява уеб, облачни и мобилни приложения във всички устройства.

Citrix Gateway предоставя на организациите единична точка за достъп, през която могат да имат достъп до Интернет, приложения и други бизнес ресурси, без значение къде се намират техните потребители. Всички връзки от отдалечени устройства се извършват чрез Citrix, което означава, че организациите не трябва да се притесняват какви устройства използват служителите, за да получат достъп – Citrix позволява само безопасни, удостоверени устройства за свързване. Citrix Gateway осигурява двуфакторна автентификация, при която потребителите са длъжни да влязат с помощта на парола за защитен маркер, така че хакерите да не могат да получат достъп до мрежата, дори ако пропуснат паролата на потребителя. Този защитен процес на удостоверяване позволява на Gateway да осигури постоянен достъп за еднократно влизане за всички приложения. Тъй. Решението предлага и достъп до ролеви достъп, така че хората да имат достъп до нивата на мрежата, които изискват, за да могат да вършат своята работа.

Citrix Gateway позволява на потребителите да се свързват с работните си настолни компютри отвсякъде, включително на мобилни устройства. Клиентите похвалиха решението за бързите му връзки, които го правят подходящ за организации, работещи с активни взаимоотношения с клиенти. Това също го прави чудесно решение за предприятия със служители по целия свят, които се свързват в различни часови зони, когато може да не е възможно да влезете в офиса.

Лого на Fortinet

Fortinet Forticlient

Fortinet е лидер на пазара в осигуряването на отдалечени корпоративни мрежи. Техните интелигентни решения осигуряват сигурност на повече от 450 000 клиенти по целия свят. Forticlient на Fortinet е тяхната интегрирана платформа за защита на крайната точка. Той предлага автоматизирана защита на заплахата и управление на уязвимостта, както и пълна видимост чрез централна конзола за управление.

Forticlient използва SSL и IPSEC VPN, за да предостави на потребителите сигурен достъп до мрежата на тяхната организация от всяко отдалечено местоположение. Това леко решение е лесно за интегриране и разгръщане и предлага централно управление в реално време чрез сървъра за управление на Enterprise (EMS). Това позволява на администраторите да конфигурират VPN настройки, да наблюдават повърхността на атаката, да управляват уязвимостите, да прилагат съответствие и да проследяват промените от едно място. Администраторите също могат да използват платформата за настройка на отдалечено внедряване за нови начинаещи.

Потребителите се свързват с VPN чрез защитен двуфакторна процес на удостоверяване. След като се провери, клиентът минимизира така, че да доведе до възможно най -малко прекъсване на потребителя, като същевременно осигурява сигурна връзка. Освен VPN сигурността, Forticlient защитава приложенията на Microsoft Office и PDF четците срещу подвизи. Той също така открива операционната система и уязвимостите на приложенията на трети страни в реално време. Администраторите могат да конфигурират и управляват своите пластири за уязвимост чрез централната конзола за управление.

Forticlient се интегрира безпроблемно с другите решения за сигурност на Fortinet, по-специално Fortisandbox и Fortiguard, които използват анализ, базиран на поведение, и интелигентност, за да открият и отстранят известни и неизвестни заплахи за злонамерен софтуер. Въпреки че също работи добре като самостоятелен продукт, това прави Forticlient особено добро решение за предприятия, които искат да инвестират в VPN като част от по-широк стек за сигурност.

Лого на Google Cloud

Google Cloud VPN

Google произвежда редица продукти за облачна сигурност под тяхната марка Google Cloud, за да помогнат за запазване на критичните активи на организациите и техните процеси, съвместими с процесите. Техните решения са предназначени да покрият всички аспекти на сигурността, от общата мрежова архитектура до гранулираната защита на потребителите и крайните точки. Cloud VPN е VPN услуга на Google, предлагаща бърза и сигурна връзка между отдалечените потребители и по -широката мрежа на тяхната организация.

Google предлага два вида облачен VPN: HA (висока наличност) VPN и класически VPN. И двамата свързват потребител към тяхната мрежа чрез IPSec връзка. Облачните VPN на Google криптират трафика в единия край, след което го дешифрират, когато достигне дестинацията си. Това означава, че цялата изпратена информация се запазва сигурна и частна, така че дори доставчикът на услуги да може да чете данните на потребителя. HA VPN предлага споразумение на ниво услуга (SLA) от 99.99% наличност на услугата; Класическият VPN предлага SLA от 99.9%. Клиентите възхваляват облачния VPNS удобен интерфейс, въпреки че е важно да се отбележи, че HA VPN работи в два отделни интерфейса. И двата VPN използват външни IP адреси, за да защитят идентичността и местоположението на потребителя при сърфиране. HA VPN избира IP адреси от пул, но администраторът трябва да създава външни ips, ако стартира класическия VPN.

Google редовно извършва автоматична поддръжка на своите облачни VPN услуги, като гарантира, че потребителите винаги получават възможно най -високо ниво на защита. И двете решения са лесни за настройка и Google предоставя задълбочена поддръжка, така че дори и тези с малко техническа експертиза да могат да конфигурират политиките за работа в мрежа с лекота. Това е силно решение за организации, които търсят защитен VPN, който е лесен за конфигуриране и лесен за управление след разлагане.

Лого на Nordlayer

Nordlayer

Nordlayer е решение за киберсигурност за бизнес от водещ на пазара онлайн доставчик на поверителност и сигурност, Nord Security. Над 15 милиона потребители в момента се доверяват на NordSecurity, за да запазят данните си в интернет. Nordlayer, предназначен да осигури контрол на достъпа в съответствие с нулевите доверителни принципи, помага на бизнеса да осигури отдалечен достъп до корпоративната си мрежа. Освен че предлага сигурност на отдалечен достъп, Nordlayer предлага на всеки от своите клиенти услугите на специален мениджър на акаунти, за да им помогне да извлекат максимума от своето решение.

Nordlayer осигурява отдалечени устройства само с едно щракване, осигурявайки целия трафик на данни с 256-битово криптиране на AES веднага щом потребителят щракне върху шлюза. Потребителите могат също да активират функцията за автоматично свързване за постоянна и непосредствена мрежова връзка. Функцията за превключване на убийството на приложението, когато е активирана, автоматично отрязва целия интернет трафик от устройството, ако връзката със сървъра се прекъсне изобщо, като гарантира, че никой лоши участници няма достъп до потребителски данни. Администраторите могат да управляват потребителски акаунти, разрешения и шлюзове от едно централизирано табло, с незадължителна помощ от определен мениджър на акаунти. Users connect to the VPN with their existing business credentials, but NordLayer also supports third-party multi-factor and biometric authentication with Azure AD, Google Workspace, Okta and OneLogin, as well as single sign-on to ensure maximum security without creating friction within изживяването на вход на потребителя.

Както и тяхната VPN сигурност, решението на Nordlayer предлага поддръжка чрез чат и имейл на живо, а екипът за поддръжка обещава да отговори на всички запитвания в рамките на три часа. Тъй. Решението е достъпно чрез три плана-базичен, напреднал и предприятие-да го направи силно решение за организации от всякакъв размер, които търсят удобна за потребителя сигурност и бърза настройка.

Лого на Пало Алто

Palo Alto Networks GlobalProtect

Palo Alto Networks е световен лидер в предложенията за киберсигурност на ниво предприятие. Те са специализирани в използването на AI, аналитика и автоматизация и оркестрация в техните решения. GlobalProtect е VPN решение на Palo Alto Networks, което доставя възможностите на тяхната операционна платформа за сигурност на отдалечени работници и мобилни устройства. Той осигурява отлична защита на мрежовите връзки, както и задълбочената видимост в това кой има достъп до мрежата на организацията.

GlobalProtect установява защитена SSL или IPSEC VPN връзка между потребителите и мрежата и защитната стена на следващото поколение. Самата връзка поддържа тежък трафик чрез разпространение на заявки в множество мрежови портали и шлюзове. Той предлага авторитетна идентификация на потребителите и устройството и многофакторна удостоверяване. Разширените възможности на защитната стена на GlobalProtect позволяват на администраторите кой използва решението, за да се свърже с тяхната мрежа и приложения, както и на какви устройства получават достъп. Те могат също така да създадат политики за сигурност, които ограничават или позволяват достъп въз основа на бизнес нужди. Тези политики се простират за всички потребители, независимо от тяхното местоположение, за да се позволи на всички потребители да осигурят достъп и да премахнат всички слепи за отдалечен достъп. GlobalProtect се интегрира безпроблемно със защитната стена на Palo Alto от следващо поколение, което означава, че той също е в състояние да осигури устройства срещу редица целеви кибератаки, уклончиви трафик на приложения и злонамерени уебсайтове.

Тъй. Това го прави особено полезно за работа в различни часови зони и организации, чиито служители изискват гъвкави часове и редовно достъп до мрежата извън часове, например, за да поддържат контакт с клиенти и партньори. Клиентите похвалят това решение за лекотата му на внедряване и конфигурация, дори сред нетехнически потребители. GlobalProtect на Palo Alto Networks е силно решение за организации, които търсят обширна сигурност на отдалечени устройства и по -специално мобилни устройства, които могат да настроят бързо.

Периметър 81

Perimeter 81 е водещ доставчик на мрежова сигурност, който е специализиран в мащабируеми, облачни решения за съвременната хибридна работна сила. Платформата Perimeter 81 комбинира наградено решение за достъп до нулева доверие (ZTNA), платформа за сигурна услуга (SSE), защитна стена като услуга (FWAAS) и защитен уеб портал (SWG), за да даде възможност на организациите да защитават техните облачни среди, независимо дали са локални или отдалечени.

Опростената платформа на Perimeter 81 криптира целия трафик, за да защити чувствителните корпоративни данни от неоторизиран достъп, който може да доведе до нарушение. Той поддържа протоколи IPSEC, OpenVPN и Wireguard, за да се гарантира, че всички облачни среди са защитени ефективно. Платформата използва подход на нулев доверие за ограничаване на достъпа до мрежата, включително достъп до уеб приложения и облачна среда. Администраторите могат да конфигурират разрешения за достъп въз основа на ролята и устройството, така че те имат пълна видимост кой има достъп до мрежата от единния портал за управление. Администраторите могат също да имат достъп до одити на дейности и отчети за наблюдение на вход, разгръщане на шлюза и връзки на приложението. Решението с нулево доверие на Perimeter 81 също разполага с двуфакторна автентификация (2FA) за допълнителен слой защита срещу атаки, базирани на идентичност, както и възможности за филтриране на DNS, които позволяват на администраторите да блокират потребителите да имат достъп до конкретни сайтове чрез уеб браузър.

Холистичната и ориентирана към потребителската платформа на Perimeter 81 е базирана на облак, което означава, че организациите могат да мащабират цялата си инфраструктура без използването на външен хардуер. Perimeter 81 е напълно съвместим с Windows, Mac, iOS и Android, както и Linux и Chromebook, за да се гарантира, че достъпът до мрежата винаги е сигурен и прост, без значение кое устройство се използва. Препоръчваме периметър 81 като силна, модерна VPN алтернатива за организации, които искат да осигурят отдалечен достъп до своята корпоративна мрежа, без хардуера или сложността на внедряването на традиционен VPN.

Zscaler частен достъп

Zscaler е водещ на пазара доставчик в облачна уеб сигурност, който мащабира да расте с организацията на клиента. Zscaler Private Access (ZPA) е тяхното решение, базирано на облак, което осигурява безпроблемна, сигурна връзка между отдалечени устройства и частни приложения, работещи в публичния облак или в центъра за данни. Той гарантира, че приложенията никога не са изложени на интернет, така че те са напълно недостъпни за неоторизирани потребители. ZPA поддържа както управлявани, така и неуправляеми устройства и осигурява връзката с всяко частно приложение, а не само за уеб приложения.

Частният достъп до Zscaler е изграден на фондация за достъп до нулева имуществена мрежа (ZTNA), което означава, че приложенията са свързани с изходящи до оторизирани потребители, а не към мрежата, както при някои традиционни VPNs. Това означава, че IP адресите винаги са скрити и DDOS е невъзможно. След като бъдат разрешени, потребителите могат да имат достъп до конкретни частни приложения, без да се налага да имат достъп до цялостната мрежа, което намалява риска от странично разпространение на Ransomware. От портала за управление на ZPA администраторите имат подробен контрол върху създаването и дефинирането на имена на политики, избирайки приложенията, с които се свързва всяка политика, и конфигуриране на разрешения за потребители и потребителски групи до индивидуално приложение и потребителско ниво. Освен това, ZPA използва същото приложение за клиент на Zscaler като тяхното решение за достъп до интернет, ZIA, за да гарантира, че достъпът до браузъра е достъпен за уеб приложения.

Решението на ZPA използва подход, ориентиран към потребителите и приложението за достъп до сигурността. Сегментираните връзки между приложения и потребителски устройства правят това решение особено добро за намаляване на страничното движение. Тъй. Препоръчваме на Zscaler Private Access като силно решение за защитен достъп за предприятия, които търсят безпроблемен отдалечен достъп за своите служители, които мащабират лесно и помагат да се намали заплахата от атаки за откуп.

Често задавани въпроси

Как работят vpns?

Можете да мислите за VPN като за криптиран тунел. Той осъществява връзка между вашето устройство и хост VPN сървър. След това ще получите достъп до данни от хост VPN сървъра, а не от собственото си устройство директно. Това ефективно маскира IP и местоположението на вашето устройство, което ви позволява да получите достъп до съдържание с имунитет.

Този тунел е напълно сигурен, което означава, че никой не може да наблюдава трафика, който преминава през тунела. Хакерите няма да могат да вменят злонамерен код на трафика, който се изпраща на вашето устройство, докато сте в транзит.

Какви са ползите от използването на VPN?

 • Ви позволява да получите достъп до съдържание, без да сте идентифицирани. Това е особено полезно за сигурни сектори или журналисти, които могат да бъдат изложени на риск, ако тяхната самоличност или източници са разкрити.
 • Прикрива вашето местоположение. Тъй.
 • Предотвратява злонамерените участници да вменят злонамерен софтуер във вашия интернет трафик-това е особено полезно, ако трябва да влезете в обществени Wi-Fi мрежи

Какво трябва да сте наясно, когато използвате VPN?

 • Връзката ви може да е малко по -бавна, отколкото ако не сте използвали VPN
 • Трябва да проверите дали вашият VPN има политика без лог, в противен случай може да каталогизира вашите „анонимни“ дейности
 • Някои страни са забранили VPN
 • Безплатните VPN могат да бъдат несигурни или да ви затрупат с реклами

Заместник ръководител на съдържанието

Кейтлин Джоунс е заместник -ръководител на съдържанието в експертните прозрения. Преди да се присъедини към експертните прозрения, Кейтлин прекара три години в производство на наградени материали за техническо обучение и журналистическо съдържание. Кейтлин има първокласен ба в английската литература и немски и понастоящем предоставя на нашия екип за съдържание стратегически редакционни насоки, както и провежда подробни изследвания, за да създаде статии, които са точни, ангажиращи и уместни.

Най -добрият VPN за бизнеса през 2023 г. и някои, за да се избегнат

С повече хора от всякога работят дистанционно, бизнес VPN никога не са били по -популярни. Разгледаме най -добрите VPN за малък бизнес.

Paul Bischoff Tech Writer, защитник на поверителността и VPN експерт
@pabischoff Актуализирано: 6 юли 2023 г

Най -добрите VPN фирми

Бизнес VPN създава защитен и криптиран тунел между устройството на потребителя и мрежата на компанията. Това гарантира, че данните, предавани между тях, са защитени от прихващане и неоторизиран достъп.

Това дава възможност на отдалечени потребители или клонове да имат достъп до вътрешните мрежови ресурси на компанията.

На пазара има редица специализирани бизнес VPN (много от тях предлагат редица решения за мрежова сигурност), както и потребителски VPN с бизнес планове.

Влизаме в много подробности за всеки от доставчиците по -долу, но в случай, че имате време само за бърз поглед, по -долу е обобщение на най -добрите VPN за бизнес.

Най -добър бизнес VPNS:

 1. Периметър 81 Нашият избор на VPN №1 за бизнес. Сървърите са способни на бързи и стабилни връзки, които могат да се справят с всички видове мрежов трафик, включително SSH, RDP, VNC и Telnet. Можете дори да настроите VPN на сайта.
 2. Nordlayer Специализиран бизнес VPN, популярен при малки и средни организации.
 3. Twingate Business VPN, който се грижи за отдалечени екипи с поддръжка на SSO, разделяне на тунели, достъп до нулеви стихии и частни шлюзове.
 4. Описване на ветрове Бюджетен бизнес VPN опция с най -добри функции за сигурност, лесни за използване приложения и централизирана опция за фактуриране. Добра документация, но липсва 24/7 поддръжка.
 5. Кибергхост Страхотна услуга със сигурни приложения, които са лесни за инсталиране и започнете. Някои от най -бързите сървъри, които сме тествали.
 6. Ipvanish Бързи сървъри със сигурни и надеждни връзки. Приложения, удобни за потребителя. Би предпочел поддръжката на 24 часа.
 7. ExpressVpn Обширна мрежа от бързи сървъри. Шифроване с висок клас и дори работи чудесно в Китай и ОАЕ. Не е най -евтиният вариант в този списък.

Най -добрите бизнес VPN – с един поглед

Сравнихме най -важните характеристики за най -добрите VPN тук. Предпочитайте да четете задълбочените отзиви? Започнете с Perimeter81 – Нашият избор на избор №1 за бизнеса.

Най -добрите бизнес VPN

Въпреки че има много доставчици, от които да избирате, не всяка VPN услуга е сравнима. Нашите най -добри снимки за най -добрите VPN за бизнес са класирани по следните фактори:

 • Предлага услуги, които се грижат специално за бизнеса
 • Скорост и стабилност
 • Силна сигурност
 • Брой едновременни връзки
 • Приложения за Android, iOS, Windows и MacOS

1. Периметър 81

Налични приложения:

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Периметър 81 е Специализиран бизнес VPN. Тя позволява на предприятията да разгръщат частни VPN сървъри, с които персоналът може да се свърже сигурно от всяка точка на света. Можете лесно да управлявате мрежова дейност за целия си персонал без ИТ степен от онлайн табло за управление. Това ще позволи на служителите да имат сигурно достъп до файлове, приложения и други ресурси сигурно от отдалечени места.

Основни функции:

 • Проектиран за разпределени предприятия
 • Включва ограда за приложение
 • Може да внедри SASE
 • Защита за помещения и облачни акаунти
 • Контролира правата за достъп

Периметър 81 се грижи за бизнеса с уникални функции за сигурност като сегментация на мрежата за изолиране на чувствителни данни от нарушения. Ако вашият бизнес има офиси на различни места, можете да настроите сайт на VPN на сайта, за да свържете двете мрежи. Облачните VPN позволяват отдалечен достъп и могат лесно да бъдат мащабирани според нуждите.

Всички данни са криптирани с 256-битови AE. Ако не разгърнете свой собствен VPN, можете да избирате от 700 публични сървъра на 36 места по света. Бизнесът може да следи достъпа до VPN, като регистрира и инспектира целия трафик, който преминава през него.

Приложенията са достъпни за Windows, MacOS, Linux, iOS, Android и Chrome.

Професионалисти:

 • Се грижи специално за бизнеса
 • Разгърнете свой собствен сървър или избирайте от публични
 • Поддържа VPN на сайта
 • Хост приложения и файлове на VPN сървъра
 • Силно криптиране
 • Поддържа сегментация на мрежовата сегментация

Минуси:

 • Не е най -евтиният вариант в този списък

Най -добрият VPN за бизнес: Периметър 81 е нашият избор №1 . „Advanced Cloud VPN“ е специална функция, изградена по поръчка за бизнес употреба. Голяма мрежа от бързи сървъри, които са изключително адаптивни. Подходящ за повечето бизнес цели и позволява 5 едновременни връзки. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да го опитате безрисково.

Периметър 81 Купон
Спестете 20% от годишните планове
Купон се прилага автоматично

2. Nordlayer

Налични приложения:

Гарантирано връщане на парите: 14 дни

Nordlayer е услугата на NORDVPN за бизнес за малки до средни предприятия. Можете лесно да настроите защитен отдалечен достъп както до офисната мрежа, така и до интернет. Всеки потребителски акаунт може да се управлява от един централизиран контролен панел. Можете да тунелни връзки от работни устройства през 33 различни страни. Добавянето на потребители е лесно и няма да усложнява таксуването.

Основни функции:

 • AES-256 криптиране
 • Специализирана IP опция
 • Отдалечен достъп и сайт на място
 • Сканиране на сигурността на устройството

Удостоверяването на трети страни работи с Gsuite, Onelogin, Okta и Azure. Приложенията са достъпни за Windows, MacOS, iOS, Android и Linux. Силното криптиране и превключвателят на убийството гарантират, че данните на вашата организация са защитени по всяко време. Nordlayer обещава да помогне на предприятията, които се нуждаят от подкрепа за по -малко от три часа.

Професионалисти:

 • Бързи и надеждни връзки
 • 256-битово криптиране на военна степен за голяма поверителност
 • Строга политика без логи, идеална за потребители, които са в съзнание за поверителност
 • Неограничена честотна лента и без капачки за данни
 • Приложения за Windows, MacOS, iOS, Linux и Android

Минуси:

 • Настолното приложение може да вземе малко свикване

Страхотен VPN с ниска цена: Nordlayer предлага голяма стойност . Истински претендент във всички категории, има силни функции за сигурност, бързи скорости и просто таксуване за бизнеса.

Ето нашия пълен преглед на NORDVPN (обърнете внимание на този преглед на потребителската версия).

Nordlayer купон
Спестете 22% от годишния план!
Отстъпка се прилага автоматично

3. Twingate

Twingate е нов VPN бизнес с някои интересни функции, които го отделят от другите в този списък. Twingate е облачна услуга, която се отличава от традиционните VPN решения благодарение на контрола на достъпа с нулеваетост и правенето на шлюзове невидими за Интернет. Twingate може да бъде разгърнат без промяна на мрежовата инфраструктура и лесно се мащабира.

Основни функции:

 • Контрол на достъпа до приложенията
 • Единичен вход
 • Ролеви групи за достъп

Twingate поддържа единичен знак на (SSO), така че персоналът да може да получи достъп до ресурсите, които им администрира. Това включва облачни и локални приложения и отдалечени мрежи. Разделеното тунелиране позволява на трафика да премине през мрежата само ако е необходимо, докато по-интензивните дейности на честотната лента като видео разговори преминават през директна връзка.

Професионалисти:

 • Контрол на достъпа с нулеваетост
 • Поддържа повечето основни доставчици на единичен вход (SSO)
 • Лесно се разгръща
 • Разделяне на тунели

Минуси:

 • Не VPN, строго погледнато

Лесно внедряване: Twingate е без доверие решение за отдалечени екипи, които използват SSO. 14-дневна безплатна пробна версия се предлага по време на писане.

Twingate купон
Спестете 15% от годишен план
Отстъпка се прилага автоматично

4. Описване на ветрове

Налични приложения:

VPN оценки:

Гарантирано връщане на парите: 3 ДНИ

Описване на ветрове има оферта, пригодена специално за екипи и фирми, наречени Scribeforce. Това е услуга с ниски разходи, идеална за собствениците на бизнес с бюджет. Планът ви дава всички характеристики на Windscribe Pro план, който включва достъп до над 600 сървъра в повече от 50 страни. Освен това получавате централизирано таксуване и панел от вас, можете да конфигурирате и управлявате целия си екип.

Windscribe предлага бързи скорости и най-добрата сигурност. Той използва 256-битово криптиране с перфектна секретност напред, превключвател за убийство и DNS, IPv6 и WebRTC защита от течове. Нова функция блокира рекламите и злонамерен софтуер на всички устройства. Услугата не регистрира никаква информация, която може да ви идентифицира.

Приложенията са достъпни за Windows, MacOS, iOS и Android. Понастоящем неограничен брой устройства могат да бъдат свързани по всеки план.

Професионалисти:

 • Приложението има местна защитна стена, която блокира целия не-VPN трафик, за да се избегнат течове на данни
 • Опция за бюджет на ниски разходи за бизнеса
 • Блокира реклами и зловреден софтуер на всички устройства
 • Бързи скорости на сървъра и надеждни връзки

Минуси:

 • Нито един истински чат на живо няма да осуети някои потребители
 • По -малко сървъри от другите в нашия списък

Най -добър бюджетен бизнес VPN: Windscribe удря добрите скорости . Солидна за бизнес употреба. Съхранява без дневници и използва техники за тунелиране за добра сигурност и поверителност. Липсва истинска поддръжка на 24/7. 3-дневна гаранция за връщане на пари.

Купон за апитка
$ 5.75 на месец за годишния план
Отстъпка се прилага автоматично

5. Кибергхост

Налични приложения:

VPN оценки:

Гарантирано връщане на парите: 45 дни

Няма специална опция за бизнес VPN, налична в Румъния със седалище Кибергхост. Но това прави най -добрия бизнес VPN за списък поради неговата достъпност и брой едновременни връзки в платени сметки.

Основни функции:

 • AES-256 криптиране
 • Специализирана IP опция
 • Опционален антивирусен апартамент

Този доставчик добавя нови сървъри с френетично темпо. Понастоящем има повече от 9 000 сървъра, разпространени в 91 страни, но очакваме това да продължи в средносрочен план. Допълнителното предимство за бизнеса е, че той има вътрешна политика да не съхранява дневници на данни, така че съдържанието на комуникациите да остане скрито, дори от системните администратори в компанията. Има приложения както за Android, така и за iOS, както и за поддръжка на работния плот за Windows, MacOS и Linux. Един акаунт позволява седем едновременни връзки.

Тази VPN услуга използва 256-битово криптиране на AES на протокола OpenVPN по подразбиране заедно с 2 048-битови RSA клавиши и MD5 HMAC удостоверяване. Има и превключвател за убийство в Интернет, което означава, че уеб трафикът ще бъде спрян, ако връзката отпадна неочаквано.

Седем устройства могат да се свържат едновременно с един акаунт.

Професионалисти:

 • Някои от най -бързите сървъри, които сме тествали
 • Убийте превключвателя на всички приложения и не запазва дневници
 • Приложенията са лесни за инсталиране и използване

Минуси:

 • Няма специфична за бизнеса услуга
 • Не е подходящ за тези, които се нуждаят от контрол на усъвършенстваните функции

Изборът на начинаещи: Cyberghost е лесен за използване . Голяма поверителност с нулеви трупи и защита на течовете на DNS. Деблокира популярни стрийминг платформи и ограничени услуги. 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Ето нашия пълен преглед на Cyberghost.

Cyberghost купон
Спестете 82% от 2 -годишния план + 2 месеца безплатно
Отстъпка се прилага автоматично

6. Ipvanish

Налични приложения:

VPN оценки:

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Ipvanish Продължава във вената на политиката на нулеви логи. Той комбинира това с твърди протоколи за криптиране и фокус върху бързите скорости, за да достави здрав продукт като цяло.

Основни функции:

 • Неограничени едновременни връзки
 • Много високи скорости
 • WiFi защита

В момента има повече от 2000 сървъра, разпространени по целия свят с приличен избор на всеки континент. Стандартите за криптиране са също впечатляващи. IPVanish използва 256-битово криптиране на протокола OpenVPN по подразбиране, удостоверяване на SHA512 и DHE-RSA 2,048-битов обмен на ключове с перфектна секретност напред. Във всички клиенти е наличен превключвател за Kill Kill.

Има приложения както за iOS, така и за Android, както и за настолни програми за Windows и MacOS. Няма ограничение за броя на устройствата, които можете да се свържете с услугата едновременно с един акаунт.

Професионалисти:

 • Впечатляващи скорости и надеждни връзки
 • Доста задълбочена база знания може да се търси на уебсайта на компанията
 • DNS и IPv6 защита на течовете, затъмняване на трафика и превключвател за убийство са вградени

Минуси:

 • Няма специфична за бизнеса услуга
 • Потърсете другаде, ако трябва да използвате приложения в Китай
 • Не предлага никакви разширения на браузъра

Бързо и надеждно: Ipvanish има голяма мрежа от сървъри . Неподдържаната мрежа постига добри скорости. Силни функции за сигурност и поверителност. Може да се направи с наличието на поддръжка на клиенти на живо. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на ipvanish.

Ipvanish купон
Спестете 72% от 2 -годишния план
Отстъпка се прилага автоматично

7. ExpressVpn

Налични приложения:

VPN оценки:

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

ExpressVpn Има хиляди сървъри, разпространени в 94 държави, което означава, че това е доста добър избор за служителите, които може да се наложи да пътуват често или да работят дистанционно. Най -голямата селекция е в Европа, Северна Америка и Азия Тихия океан с по -малък брой в Африка и Близкия изток.

Основни функции:

 • Силно криптиране
 • Мениджър на парола
 • Частен DNS

VPN услугата е твърд фаворит при потребителите, тъй като предлага бързи скорости, съчетани с криптиране на военно ниво. Потребителите, съзнателни за поверителност, ще се радват, че ExpressVPN не съхранява дневника на трафика. Единственият малък бит задържане на метаданни се отнася до датата (не времето) на връзка, избор на местоположение на сървъра и обща използвана честотна лента.

Помага на централата на ExpressVPN да са на Британските Вирджински острови и следователно не е нужно да се съобразява със законите за задължително задържане на данните. Това означава, че това е и от юрисдикцията на западните правителствени агенции.

Стандартите за криптиране са строги. Доставчикът използва 256-битов AES-CBC като неговия протокол за криптиране по подразбиране, както и както удостоверяване на HMAC, така и перфектна секретност за напред. Включен е превключвател за убийство в интернет, който компанията нарича „заключване на мрежата“.

Не е много щедро, що се отнася до едновременните връзки, но с максимум пет устройства, разрешени на един план.

Приложенията са достъпни както за iOS, така и за Android, както и за настолен софтуер за Windows, MacOS и Linux.

Професионалисти:

 • Високи скорости за изтегляне и стрийминг на видео
 • Солидна поверителност и сигурност
 • Страхотни възможности за деблокиране на гео-заключено съдържание

Минуси:

 • Няма специфична за бизнеса услуга
 • Малко по -скъпи от някои други опции
 • Потребителите на мощност могат да намерят разширените опции ограничени

Страхотен всеобхват: ExpressVPN притежава своя собствена . Бърз и надежден избор, който уверено деблокира най -ограничените сайтове. Страхотни функции за поверителност и не поддържа дневници. Един от малкото VPN, които работят в Китай и ОАЕ. 30-дневна гаранция за връщане на пари.

ExpressVPN купон
Спестете: 49% от годишния план
Купон се прилага автоматично

Намиране на най -добрите бизнес VPN: Нашата методология

На пазара може да има много VPN, но мнозина просто не са подходящи за малки и средни предприятия. Нашата методология за намиране на най -добрите VPN за бизнес, който участва в търсене на тези, които предоставят следното:

 • Бизнес ориентиран: Повечето VPN на пазара се грижат за физически лица, а не на бизнеса. Търсихме тези, които предлагат услуги специално за бизнеса. Например, ние разбираме, че може да се наложи да хоствате ресурси, до които персоналът може сигурно да получи достъп до отдалечено.
 • Скорост: Времето е пари и това прави скоростта на VPN още по -важна. Тествайки всеки бизнес VPN за себе си, ние можем да определим нивото му на ефективност. Търсим най -бързите VPN, всички от които трябва да включват неограничена честотна лента. Това позволява по -бързи преводи и връзки на файлове към отдалечени сървъри на компанията.
 • Деблокиране: За съжаление в мрежата има много географски ограничения. Това включва популярни уебсайтове за новини и онлайн банкови услуги. Ако искате вашият екип да има достъп до цялата същата информация, имате нужда от VPN със силна способност за деблокиране за заобикаляне на тези ограничения.
 • Сигурност: Хакове, вируси и нарушения на данните са само част от заплахите за сигурността, които вашият бизнес се сблъсква ежедневно. Търсим всеки VPN, който препоръчваме да предложим криптиране от висок клас и защита на течовете. Въпреки това, много от най -добрите VPN за бизнеса предлагат много повече от това.
 • Поверителност: VPN, който използвате, трябва да управлява политика без логи. Това означава, че не поддържа никакви идентифициращи дневници на потребителите, защитавайки личния живот не само на вашия бизнес, но и на целия персонал, който го използва. Не може да се вярва обаче на всеки VPN. Ето защо разгледахме над 140 политики за регистриране на VPN, за да намерим най -доброто.
 • Лесна употреба: От настройката на VPN за първи път до добавяне или премахване на потребители, опитът трябва да бъде просто. Най-добрите VPN за бизнеса осигуряват приложения за начинаещи и 24-часова поддръжка чрез чат на живо и имейл. Освен това няма недостиг на ръководства за настройка и отстраняване на неизправности, ако имате нужда от тях.
 • Съотношение качество-цена: Добрата новина е, че най -добрите VPN за бизнеса предоставят разнообразни опции, които да отговарят на всички бюджети. Вашият бизнес може да спести още повече, когато използвате един от купоните за отстъпки VPN, които сме предоставили в тази публикация. Още по-добре, можете да опитате VPN без риск, тъй като всеки включва гаранция за връщане на пари.

Бизнес VPN Често задавани въпроси

Защо имам нужда от бизнес VPN?

Бизнесът може да използва VPN за две основни неща: Сигурен достъп до интернет и да се свърже с фирмен сървър, където служителите могат сигурно да имат достъп до файлове, приложения и други ресурси на компанията.

VPN създава криптирана връзка през интернет между две устройства, обикновено смартфон или лаптоп и сървър. Шифроването предотвратява трети страни като хакери, правителства и доставчици на интернет услуги да се промъкват на данни, докато преминава между тези две устройства. Това е особено полезно за отдалечени служители, които се нуждаят от сигурен достъп до интернет от незащитени мрежи в хотели, летища и кафенета.

VPN може също така да позволи на персонала безопасно да има достъп до файлове, документи, приложения, принтери и други ресурси на VPN сървъра, сякаш са в локална мрежа. Например, служител може да се свърже с приложение на VPN сървъра, за да пише и редактира документи, без изобщо да изтегля тези документи на собственото си устройство.

Как да настроя VPN за моя бизнес?

Настройването на VPN е доста лесно. Служителите ще трябва да изтеглят приложението на доставчика на VPN на техния лаптоп и/или смартфон. След това те могат да използват приложението, за да се свържат с VPN сървъра, който ще криптира всички данни, преди да напусне устройството.

Ако стартирате свой собствен VPN сървър, можете да съхранявате файлове или хост приложения, до които служителите могат да имат достъп само докато са свързани. Ще ви трябват някакъв начин за управление на потребителски идентификационни данни – или пароли, или някакъв друг вид ключ. За щастие, ориентираните към бизнеса VPN, които препоръчваме по-горе, ще се погрижат за по-голямата част от това за вас.

Трябва ли да използвам безплатен бизнес VPN?

Безплатна VPN услуга звучи като привлекателна опция за бизнеса, който иска да намали разходите и да избягва ненужни режийни разходи. Но трябва да ви предупредим, че този процес води до значителна степен на риск.

Безплатните VPN няма да имат големи сървърни мрежи, разпространени по целия свят, строги стандарти за криптиране или бързи връзки, които са основен с платени опции. Слабото криптиране означава, че вашият бизнес може да е податлив на опит за хакерство и реална заплаха от загуба на данни. Бавните скорости ще доведат до по -дълги времена на изчакване за прехвърляне на файлове или връзки към отдалечени сървъри на компанията.

В някои случаи безплатните VPN услуги също са вмъкнали бисквитки за проследяване, добиват потребителски данни и ги продават на рекламодатели с печалба. Почти сме сигурни, че не бихте искали това да се случи с вашите служители, поради което смятаме, че е в ваш интерес да ги пропуснете.

Как VPN защитават отдалечените служители?

Интернет помогна за разрушаването на бариерите пред комуникацията, сближаването на хората и демократизирането на достъпа до информация. Бизнесът вече не се ограничава до таланта, наличен в техния град/град – те могат да разтърсят земното кълбо за служители и да използват отдалечени работници за мащабиране.

Подобни тенденции сега се хващат. Понастоящем се изчислява, че около 2.8 процента от световната работна сила сега работи от дома. Цифрата представлява увеличение с 105% от 2005 г. И след пандемията Covid-19, търсенето на отдалечена работа изглежда много вероятно да се увеличи.

За предприятията, които наемат отдалечени работници, е от съществено значение техните данни да са защитени и криптирани. Това го държи далеч от всяко злонамерено образувание, което може да се опитва да се промъкне. VPN ще помогне за смекчаване на тези рискове до значителна степен.

В същото време служителите пътуват за срещи извън сайта, посещения на продажби и други бизнес нужди. Те може да се свързват с обществени wifi в кафенета, молове, хотели или кафенета. Такива мрежи не се считат за невероятно сигурни. Стотици хора са свързани във всеки даден момент, представляващи опасност за сигурността.

Друг фактор, който трябва да се вземе предвид, е нарастващата заплаха от киберпрестъпността – по -специално корпоративен шпионаж. Най -често срещаните начини за постигане на това са кражба на имейл и кредитни карти с хакери, желаещи да се насочат към най -слабите връзки във веригата. Това са главно служители, които използват личните си телефони за бизнес задачи, както и други необезпечени устройства, свързани към мрежата.

През 2014 г. повече от 16 милиона мобилни устройства по целия свят бяха заразени от злонамерен софтуер според лабораториите за мотивална сигурност на Alcatel-Lucent. Компаниите загубиха над 400 милиарда щатски долара за киберпрестъпност същата година. Рутинният метод е хакерите да се опитват да насочат смартфоните като начин за влизане в системата. Оттам те могат да нарушават защитните стени и да извършват атаки за отказ на обслужване, за да откраднат данни.

Не само големите компании са подпаднали и малките предприятия също усещат въздействието. Докладът за откуп на Malwarebytes разкрива открития, че 22% от малките предприятия, засегнати от атаките за откуп, всъщност трябва незабавно да преустановят операциите си.

В такъв сценарий има идеален смисъл да кашляте няколко долара всеки месец, за да осигурите бизнеса си. Докато вашите служители имат инсталирани VPN приложения на техните лаптопи и телефони, можете да спите по -лесно през нощта.

Какво трябва да търся в бизнес VPN?

Първо, препоръчваме ви да използвате VPN, който е предназначен специално за бизнес употреба. Това ще гарантира, че има необходимата функционалност и сигурност и отговаря на стандартите за съответствие на регулаторите.

Бизнесът трябва да вземе предвид няколко фактора при претегляне на различни VPN опции:

 • Облак или самостоятелен? Повечето от VPN, които препоръчваме по -горе, работят в облака. Това ги прави много по -лесни за настройка, управление и мащаб. Можете да хоствате файлове и приложения на облачния VPN сървър, до който служителите могат да имат достъп дистанционно с помощта на VPN приложения. Като алтернатива можете да хоствате свой собствен VPN сървър или в облака, или на място, но знайте, че това ще изисква повече ИТ ресурси и експертиза.
 • Добро табло за управление. Може да изглежда повърхностно, но добре проектираното табло за управление на VPN акаунти и привилегии за достъп до вашия бизнес ще измине дълъг път за поддържане на служителите свързани и обезпечени.
 • Сайт на място: Служителите не са единствените, които могат да използват VPN. Можете да създадете защитен тунел между две мрежи с VPN. Това се нарича VPN на сайта и е полезно за бизнеса с множество офиси, например.
 • Мащабируемост: Ако планирате да продължите да наемате, уверете се, че вашият VPN може да поддържа. Добавянето и премахването на достъп и акаунти към VPN сървъра трябва да е лесно. Следете и цената.
 • Сигурност: Това се разбира, но не забравяйте да изберете защитен VPN. Това означава силно криптиране, предотвратяване на течове, удостоверяване и политика без лог от доставчика на VPN. Внимавайте за функции като двуфакторна автентификация, перфектна секретност напред и модерни VPN протоколи с отворен код.
 • Сегментиране: Като разделите мрежата си на по -малки части, можете по -добре да защитите критичните данни, като все още позволявате достъп до други файлове и приложения.
 • поддържа: Ако избирате един от VPN, които препоръчахме, вероятно не сте сертифицирани като мрежов администратор. Това означава, че може да срещнете проблеми, за които ще ви трябва помощ. Не забравяйте да изберете VPN с знаещ и бърз – за предпочитане на живо – поддръжка на клиенти. Известна подкрепа е ограничена до работното време на страната, в която се основава VPN, така че не забравяйте да проверите кога е налична поддръжка.

Бизнес VPN алтернативи

За корпоративни среди VPN може да не са най -подходящото решение. За връзки към сайта между географски далечни офиси и по-специално центрове за данни, съществуват няколко по-съвременни алтернативи:

 • MPLS или превключване на многопротоколни етикети, маршрути на данни, използвайки етикети вместо публични IP адреси. Това прави възможно приоритизирането на трафика, е по-малко уязвим за несигурните търсения на IP и като цяло страда по-малко за латентност от VPN от сайт до сайт.
 • Ztna. Zero Trust Network Access Solutions работят върху слоя на приложението и за разлика от VPN, са независими от мрежата. Вместо това потребителите са свързани директно към приложения въз основа на проверка на потребителя и позиция на устройството. Приложенията са скрити от интернет, което намалява повърхността на атаката. Това е схемата, използвана от Twingate.
 • Облак VPN. Настройка с помощта на SD-WAN (дефиниран от софтуера Wide са Networkig), облачните VPN могат да бъдат по-бързи, по-сигурни и изискват по-малко поддръжка от традиционните VPNs. Облачните VPN на SD-WAN са най-добре реализирани със SASE или Secure Access Service Edge, което дава на организацията един-единствен, централизиран изглед на цялата мрежа.
 • Наетите схеми, известни още като наети линии, са постоянни и частни връзки между две или повече места. Наетите схеми са скъпи и приложими само за много големи предприятия.

Някои VPN, за да се избегнат

Когато изберете бизнес VPN, искате да мислите, че доставчикът ще направи всичко възможно, за да защити данните и да защити вашата компания от външни заплахи. VPN доставчиците имат морална отговорност да изпълнят своята страна на сделката. Но не всички компании държат този принцип скъпи – чувстваме, че трябва да се въздържате от използването им.

1. Holavpn

Базираната в Израел Hola, която оперира безплатно разширение на VPN за хром, веднъж имаше потребителска база от почти 50 милиона. За съжаление, той разгърна машините, на които е монтиран като пешки в масивна ботнетска армия.

Част от индивидуалната честотна лента на потребителите на Hola беше използвана за участие в неща като разпространени атаки за отказ от услуга (DDOS), насърчаване на пиратско съдържание и разпространение на порнография. И това е без никакво съгласие на потребителите.

2. BetterNet

BetterNet пример за това, защо трябва да се държите далеч от безплатни VPN. Установено е, че съдържа злонамерен софтуер, нарушава собствената си политика за поверителност и пренасочва потребителите към уеб страници, където е стояла да реализира печалба. Тя регистрира информация за потребителите, за да им обслужва реклами от трети страни.

На всичкото отгоре скоростите са бавни и сървърите са ненадеждни. BetterNet има много малко да предложи на потребителите и още по -малко за бизнеса.

3. Purevpn

Съобщенията в медиите посочват, че добре познатият доставчик на VPN PureVPN си сътрудничи с ФБР, за да идентифицира жителката на Масачузетс Райън Лин, за която се смята, че дебне неназована 24-годишна жена.

Твърди се, че Райън е използвал purevpn, за да покрие следите си, докато се опитваше да изнудва жената. ФБР, въже в PureVPN след подаване на жалба.

От своя страна, PureVPN настоява, че той не е записал съдържанието на комуникациите на Райън, докато е свързан със своите сървъри, но компанията се похвали с политика „без лог“ преди този епизод.