Частен достъп до интернет: най -добрият VPN за Linux

Contents

Ще обсъдим много от ключовите характеристики на PIA VPN в следващите раздели, но като потребители на PIA и Linux Security and Privacy Enthusiasts, ето какво най -много обичаме в PIA:

Laineantti / openvpn_pia

Този файл съдържа двупосочен текст на Unicode, който може да бъде интерпретиран или компилиран по различен начин от това, което се появява по -долу. За да прегледате, отворете файла в редактор, който разкрива скрити герои на Unicode. Научете повече за двупосочните символи на Unicode

## Инсталиране на OpenVPN
# Сега инсталираме и конфигурираме OpenVPN, прави следните команди:
sudo apt-get install openvpn
cd /etc /openvpn
sudo wget https: // www.privateInternetAccess.com/openvpn/openvpn.цип
sudo unzip openvpn.цип
# Тази следваща част можете да използвате каквато и да е VPN връзка, която харесвате, използвам например Холандия, продължете със следните команди:
SUDO CP Холандия.OVPN PIA-NL.conf
Sudo Vi Pia-Nl.conf
# Промяна:
# Auth-User-Pass
# Да се:
# Вход на Auth-User-Pass.conf
Судо VI Вход.conf
# След това във VI натиснете i за вмъкване и поставете следното:
# yourpiausername
# yourpiaspordword
# След това натиснете клавиша Escape и въведете “: WQ” без котировките и натиснете Enter.
Sudo chmod 400 вход.conf
sudo vi/etc/default/openvpn
# Добавете запис на AutoStart за PIA-NL, .Conf не е необходим, не поставяйте # отпред:
# Autostart = “pia-nl”
sudo рестартиране -r сега
# След като рестартирането е направено, трябва да бъдете автоматично свързани към VPN, проверете със следната команда:
wget -q -o -ipecho.нета/обикновена
# Изходът от тази команда трябва да бъде IP адрес, но не трябва да бъде вашият публичен IP адрес, трябва да,
# В този пример бъдете един от нидерландските IPS от PIA. Докато се появи IP и не е ваш собствен IP,
# можете да предположите, че всичко е наред и продължете.

Частен достъп до интернет: най -добрият VPN за Linux

PIA coverimage2

Тъй като заплахите за дигиталната поверителност, сигурността и анонимността се превръщат в нарастваща грижа, организациите и хората все повече се обръщат към виртуални частни мрежи или VPN, за да засилят сигурността, без да жертват удобство. Една от най -икономичните технологии за киберсигурност, налични днес, VPN са лесни за създаване и използване, а почти всички фирми имат корпоративен VPN като част от своята ИТ инфраструктура.

Прилагането на VPN може да бъде отличен начин за защита на вашата поверителност, преодоляване на правителствените ограничения и подобряване на сигурността в несигурните мрежи. Въпреки това, не всички VPN са еднакво ефективни и ефективни. Като любители на сигурността и поверителността, частният интернет достъп (PIA) е VPN, който обичаме, който отговаря на всички критерии за това, че е най -добрият VPN, наличен за Linux. Той е бърз, гъвкав, прозрачен и сигурен. Тази статия ще проучи значението на използването на VPN за Linux за защита на вашата цифрова поверителност и сигурност и ще обясни защо PIA е може би най -добрият VPN, който е на разположение на потребителите на Linux.

Какво е VPN и как работи?

VPN е частна мрежа, която използва обществена мрежа (обикновено интернет) за свързване на отдалечени сайтове или потребители. Той използва “виртуални” връзки, насочени през интернет от частната мрежа или трета страна VPN услуга до отдалечения сайт или лице. VPNs помагат за укрепване на сигурността и маскиране на онлайн поведението от разпалване на трети страни чрез създаване на криптирана връзка (често наричана “тунел”) между вашето устройство и отдалечен сървър, управляван от VPN услугата. Това гарантира, че всеки, който прехваща криптираните данни, не може да ги прочете.

VPN криптиране обясни 600

За какво се използват VPNs и какви са ползите от използването на VPN на Linux?

VPN могат да се използват за различни цели и да предлагат множество предимства. Ето някои от причините за и ползите от използването на VPN на Linux.

Поверителност и профилактика на проследяване

Когато сърфирате в мрежата, вие оставяте повече галета, отколкото вероятно осъзнавате. Заедно с непознати, приложенията и услугите, които използвате, заедно с вашия интернет доставчик и вашето правителство, могат да имат достъп до всички ваши интернет данни, които могат да бъдат събрани и продадени на рекламодатели (дори ако използвате „частното“ функция за сърфиране) и може да доведе до компромиси в случай на нарушаване на данните. Използването на VPN ще прикрие вашия IP и ще криптира връзката ви, за да я направи анонимен, и ще добави допълнителен слой защита за вашето устройство, като блокира вредните реклами, скриптове, злонамерен софтуер и проследяващи, преди те дори да имат шанс да се заредят.

Контрол на сигурността и достъпа

Public Wi-Fi е удобен, но идва за сметка на сигурността. Анонимността и сигурността са пряко и положително свързани. Когато използвате VPN, имате нов IP адрес всеки път, когато отидете онлайн, което може да бъде достатъчно за възпиране на DDOS атаки и други заплахи.

VPN също така позволява на отдалечените работници сигурно да влязат в споделената компания на компанията, като същевременно предоставя защита на данни за проекти и файлове. В допълнение, VPN предлагат и опции за контрол на достъпа, които могат да се използват за предоставяне на поверителна информация само за определени служители и групи. Потребителите ще трябва да влязат и да проверят дали имат разрешение, преди да бъде предоставен достъп.

Деблокиране на уебсайтове и заобикаляне на ограниченията

VPN могат да бъдат много полезни в деблокирането на уебсайтове, особено в по -рестриктивни страни. Например, живеещите в Европа не могат просто да отидат на уеб страницата на Hulu и да плащат за абонамент. Уебсайтът е извън границите, ако не сте от САЩ или Канада. Използването на VPN помага на потребителите и организациите да преодолеят такива ограничения.

Торента

Като потребител на Linux разчитате до голяма степен на P2P мрежи за обмен на OS ISO файлове. Същите тези мрежи са склонни да бъдат несигурни и има вероятност да не знаете какво изтегляте. VPN ви помага да останете частни при изтеглянето си, а също така ви помага да избегнете известия за нарушаване на авторски права.

Избягвайки дросела на честотната лента и подобряване на скоростта на интернет

Някои интернет услуги налагат ограничения на определен тип трафик. Ако уеб страниците се зареждат почти моментално, но изтеглянето на файлове отнема завинаги, има вероятност виновникът да е вашият интернет доставчик. VPN прикрива вашия тип трафик, подобрявайки скоростта на интернет, като прави невъзможно на интернет доставчиците да се ограничат въз основа на типа на трафика.

PrivacyDiagraMimmg4

Как клиентите на VPN с отворен код осигуряват най-високото ниво на сигурност и прозрачност

Ползи за сигурност с отворен код1

Както при всеки тип софтуер, ползата от избора на VPN с отворен код е, че кодът е публично достъпен и софтуерът може да бъде инспектиран и прегледан от други разработчици и експерти по целия свят, така че всички недостатъци на сигурността или уязвимостите се разкриват и фиксират бързо. За разлика от VPN със затворен код, няма начин разработчиците да скрият потенциално рискови недостатъци. Софтуерът и инструментите със затворен код не предлагат същото ниво на прозрачност, принуждавайки потребителите да се доверяват сляпо, че няма скрити вратички за сигурност, които са останали незабелязани.

Как частният достъп до интернет (PIA) отговаря на всички критерии за най -добрия VPN, наличен за Linux

Частният достъп до интернет (PIA) е най -прозрачният VPN на пазара. С повече от 30 милиона изтегляния, над 10 години опит и се състои от 100% софтуер с отворен код, PIA отговаря на всички критерии за най-добрия Linux VPN, който ще проучим по-долу.

PIA VPN

Нашите любими функции

Ще обсъдим много от ключовите характеристики на PIA VPN в следващите раздели, но като потребители на PIA и Linux Security and Privacy Enthusiasts, ето какво най -много обичаме в PIA:

PIA Инсталиране

 • Страхотно за десктопа Linux
 • Изключително проста за настройка и конфигуриране (проста инсталация на команден ред, показана по-долу)
 • На практика няма разлика в производителността между VPN активиран и деактивиран, независимо от използвания VPN протокол
 • Дизайнът с отворен код осигурява допълнителни гаранции за сигурност
 • Опцията „Разрешаване на трафика на LAN“ прави супер лесно да се свържете с други акции, принтери и други местни ресурси, като същевременно криптиране на отдалечен трафик
 • Много лесно да се превключва от един VPN сървър на друг, без прекъсване на стрийминг
 • DNS защитата на течовете криптира DNS заявки с DNS през HTTPS или DNS през TLS, което не позволява на заявките да се виждат от подслушватели на път, така че никой не може да предположи къде може да ходите в интернет
 • Подкрепено торент

Защита за поверителност

Онлайн поверителността е все по -голяма грижа както за потребителите, така и за бизнеса. В наши дни това не е дадено при разглеждане на мрежата. Всъщност това обикновено е a взета.

PIA приоритизира силно дигиталната поверителност и онлайн свободата. Техният VPN пренасочва интернет трафика на потребителя през криптиран тунел, като дава на потребителя нов IP адрес и скрива данни за сърфиране от доставчици на интернет услуги, мрежови администратори и държавни цензори. Използвайки PIA VPN, хората и организациите могат по -добре да защитят поверителността на своята лична идентичност, географско местоположение и интернет трафик.

Няма регистрационни файлове за използване (независимо проверена политика на регистрационни файлове)

VPN предлагат криптиран канал за вашите данни, но това не означава, че самият VPN не може да регистрира вашата лична информация. Много водещи VPN като PIA имат политика без лог, което означава, че не могат да запазят вашата лична информация на записа и дори могат да имат независими одитни сертификати за безблюдение. PIA никога не записва или съхранява данни за използване и това е доказано многократно в съда. Компанията също покани независим одит от Deloitte, за да провери дали тяхната сървърна мрежа и системи за управление са в пълно съответствие с тяхната политика без logs. Защитата на вируса и злонамерен софтуер на PIA премахва злонамерен софтуер без проследяване или регистриране на потребители, което прави PIA единственият антивирус, който ви дава пълен контрол върху вашите данни и цифрово поверителност. Това е една от многото причини, че те са най -прозрачните VPN на пазара, които ценим значително.

Плавен поток

За да поддържате безпроблемно работата, образованието и развлеченията си, поточната ефективност е критичен фактор, който трябва да се вземе предвид при оценката на VPN.

Повечето стрийминг платформи имат някакъв VPN блок на място и докато почти всички VPN твърдят, че деблокират всяка стрийминг платформа, в действителност не всички правят. PIA приложенията работят с всички основни стрийминг услуги, така че можете да получите достъп до повече съдържание от всякога от всяка точка на света. В допълнение, PIA е един от малкото VPN, които поддържат споделянето на P2P файлове на всички сървъри.

Когато използвате PIA, впечатляващата скорост също е полза, на която ще се насладите. PIA има глобална мрежа от VPN сървъри, която е оптимизирана за 10 скорости на свързване на Gbps и използва някои от най -бързите VPN протоколи в света, което означава, че няма повече буфериране, заекване, изоставане или замразяване. Независимо колко съдържание предавате, изтегляте или качвате, всеки потребител на PIA получава неограничена честотна лента, за да гарантира, че техните данни и скорости никога не са ограничени. VPN на PIA се предлага с OpenVPN и Wireguard VPN, най-бързите налични VPN протоколи с отворен код, които също се спазват за тяхната сигурност и прозрачност.

Съвременна технология

Стандартното уеб криптиране е чудесно за защита на вашите пароли, данни за плащане и друга лична информация за повечето уебсайтове и приложения, които посещавате. Въпреки това, тя не достига до защитата на тази чувствителна информация за много трети страни (като интернет доставчици), които често събират, съхраняват и продават данни за използването на вашия интернет. За да защитите напълно тази поверителна информация, ще ви трябва надежден VPN като PIA. PIA използва само най-добрите налични стандарти за криптиране (128-битови и 256-битови AES) и VPN протоколи (OpenVPN и Wireguard). Цялата им инфраструктура е първокласна, така че можете да сте сигурни, че винаги получавате най-доброто VPN представяне.

Напълно отворен код

Както беше споменато по-горе, изборът на VPN с отворен код като PIA предлага забележително предимство, когато става въпрос за сигурност и прозрачност. Да бъдеш напълно прозрачен е един от водещите принципи на Пиа, така че всички приложения за PIA са 100% с отворен код. В резултат на това потребителите винаги могат да разгледат под капака и да видят как работи всичко!

Удобен и напълно адаптивен

Някои приложения или уебсайтове не са удобни за VPN, но за щастие Разширените настройки на PIA с разделяне на тунели ви позволяват да изберете кои приложения или IP адреси заобикалят VPN тунела, което прави вашето VPN изживяване автоматизирано и гладко.

Даването на контрол на потребителите е основна стойност на PIA, така че те направиха своя VPN изключително персонализиран. Приложенията за PIA ви дават пълен контрол върху вашите настройки за връзка, мрежа и конфигурация, а разделеното тунелиране е включено.

За да започнете да защитавате цифровия си живот, всичко, което трябва да направите, е да изберете план, да изтеглите частен достъп до интернет и да докоснете бутона Connect. И това е; Добре си е да отидеш!

Специализирани IPS и IP адреси, базирани на маркери

Член 600 480

С частен достъп до интернет можете да получите уникален, личен IP адрес, без да жертвате поверителност или сигурност. Специализиран IPS може да се използва за работа дистанционно, да видите по -малко captchas и да защитите вашите IoT устройства.

PIA вече има 50 сървъра в 50 американски щата. Трябва да изглеждате така, сякаш сърфирате в мрежата от Оклахома? Те имат IP за това. Трябва ли да посетите уебсайт, до който можете да получите достъп само до границите на Аляска? Те също имат IP адрес за това!

С IP адреси, налични във всички 50 състояния, можете:

 • Избягвайте затъмненията на спортно събитие, ако местната мрежа на държавата ви се откаже от правата за телевизиране на играта.
 • Имайте достъп до местни уебсайтове, които са блокирани извън държавните граници, включително местни новинарски станции и подробности за онлайн банкиране.
 • Гледайте телевизионни премиери, преди да се появят във вашата часова зона (и избягвайте спойлери!).

Нашите мисли за PIA VPN за Linux

Тъй като дигиталният риск продължава да расте и отдалечената работа става все по -често срещана, използването на VPN никога не е било по -решаващо за защита на вашата сигурност, поверителност и анонимност онлайн. Докато VPN не е сребърен куршум, що се отнася до сигурността и поверителността, а вие не го правите трябва VPN, много потребители и организации са избрали да използват такъв. Тук в LinuxSecurity силно ви насърчаваме да направите инвестицията във вашата онлайн безопасност и сигурността на вашата организация и неговите клиенти.

Ако търсите удобен за потребителя, гъвкав, ефикасен и ефективен VPN за Linux, препоръчваме ви да разгледате PIA, VPN, който ни впечатли старателно със способността му да отговаря на всички критерии за най-добрия VPN Linux VPN.

Вижте сами как PIA отговаря на всички критерии за най -добрия VPN, наличен за Linux!

Радваме се да съобщим, че в момента има специална промоция, достъпна за нашите читатели, които биха искали да опитат на Пия. Най -надеждният VPN в света е само $ 2.19/месец и можете да опитате PIA без риск за 30 дни. Вижте сами как PIA отговаря на всички критерии за най -добрия VPN, наличен за Linux!