Частният тунел предлага само шепа сървърни места, включително САЩ, Германия, Хонконг, Швеция, Канада, Япония и т.н. Това не е достатъчно за покритие в световен мащаб, така че може да не успеете да се свържете от вашето географско местоположение, в зависимост от това къде се намирате.

Преглед на частен тунел

Частен тунел

Историята на частния тунел започва с Джеймс Йохан и Франсис Дина, основателите на OpenVPN Technologies Inc. Те постигнаха огромен успех с наградения си проект OpenVPN през 2002 г. и стартираха своята компания, за да обогатят по-нататъшното си развитие.
Изглеждаме частния тунел, по -скоро като онлайн инициатива за поверителност, а не на вашия обикновен VPN доставчик. Изпитаният и истински екип зад него включва подобрен софтуер и работа в мрежа, с най-съвременна технология и уникални функции.

Частният тунел е създаден, за да предостави на своите потребители оптимизирани услуги, защитени комуникационни услуги и надеждна свързаност. Ние поставихме услугата под тежък контрол и ще пренасочим пълните резултати в този специален преглед на частен тунел.

Начална страница за преглед на частен тунел

Интерфейс

Частен тунелен интерфейс

Клиентът на частен тунел е много чист и функционален, но оставя много да се желае в отдела за естетика. Общият външен вид просто изглежда датиран, а цветовата схема е донякъде неприятна за разглеждане. Не можете да персонализирате клиента, което допълнително добавя към вече недостигащото преживяване. За щастие, след като преминете външния вид, можете да видите много рационализиран и лесен за използване VPN клиент. Работи наистина добре, особено ако просто искате бърза връзка на сървъра.

Основният екран ще ви информира за текущия ви профил, региона, към който сте свързани, и придобития IP адрес. Долната част на екрана разполага с виден бутон за свързване, а горният десен ъгъл държи менюто Настройки.

Производителност и надеждност

Свързахме се с многобройни случайни сървъри по време на нашата тестова схема и можем да отчитаме посредствени резултати. Скоростите обикновено са непоследователни между различните сървъри, като американският сървър предлага малко по -добри резултати от всички останали.

Преживяхме постоянни прекъсвания, когато се опитвахме да се свържем със сървъра на Обединеното кралство и не успяхме да получим удовлетворяващи резултати поради постоянни прекъсвания на връзката. Сървърите в Германия и Хонконг също показаха недостатъчни резултати в сравнение с първоначалните ни очаквания.

Като цяло, нашата фаза на тестване на скоростта даде лоша до посредствени резултати, когато става въпрос за средна скорост на сървъра. Определено бихме искали да чуем повече мнения, така че вие ​​сте повече от добре дошли да се свържете с нас и да препредавате и вашите преживявания.

Многоплатформена

Частният тунел поддържа Windows, Mac, Android 4.0+, и iOS 6.1+. Той може да работи и върху Linux, но това изисква предварителни познания и опит с интерфейса на командния ред.

Можете също така да накарате частния тунел да работи на различни операционни системи и устройства, като изтеглите конфигурационни файлове и вършите допълнителна работа.

Докато изследвахме този частен преглед на тунела, тествахме VPN на нашия компютър и смартфон за Android и инсталацията беше направена само за няколко минути без никакви затруднения в процеса.

Следните устройства са несъвместими с частен тунел поради ограничената им поддръжка за драйвера на OpenVPN:

 • USB телевизионни пръчки
 • Set-Top TV кутии
 • Специални таблетки

Преди няколко години имаше споменавания за внедряване на поддръжка за BlackBerry и Windows Phone, но това все още не се е случило.

Частен тунел Мултиплатформа

Характеристика

Частният тунел предлага само шепа сървърни места, включително САЩ, Германия, Хонконг, Швеция, Канада, Япония и т.н. Това не е достатъчно за покритие в световен мащаб, така че може да не успеете да се свържете от вашето географско местоположение, в зависимост от това къде се намирате.

Няма да можете да получите достъп до частен тунел от следните страни поради техните правила за цензура:

Частният тунел не предлага услуга в следните страни:

Също така не успяхме да получим достъп до Netflix с частен тунел, така че вероятно трябва да потърсите алтернативи, ако стриймингът е основната ви причина за закупуване на VPN.

Ако решите да преминете премия, ще имате неограничен достъп до данни и ще запазите 3 или 4 едновременни връзки. Услугата се предлага и с неограничена скорост на сървъра.

Сигурност и поверителност

Частният тунел използва Openvpn протокол изключително. Това означава, че няма да имате възможност да се свържете с PPTP, L2TP/IPSEC и SSTP. Това не е недостатък според нас, тъй като винаги препоръчваме да използвате OpenVPN.

Услугата се намира в САЩ, което може да бъде нарушител на сделката за някои потребители на VPN. Въпреки че САЩ нямат задължителни закони за задържане на данни, той е дом на ЦРУ и НСА, които са известни с техните варанти и поръчки за GAG. С други думи, САЩ определено не са приятелско място за VPN услуги.

Частният тунел използва AES-GCM шифър със 128-битови клавиши, което е доста слабо според съвременните стандарти. AES-256 се счита за най-силният шифър в момента на пазара, тъй като все още остава „непокорен“ от властите.
Можете да посетите сайта анонимно, но ако решите да се регистрирате, ще бъдете подканени да предоставите вашето име, имейл, телефонен номер и данни за плащане. Частният тунел ще събере тази информация и ще я запише в своята база данни. Записаните данни са защитени чрез SSL технология, но бихме били много по -щастливи, ако компанията не е записала никакви дневници на първо място.

Политиката за поверителност на частния тунел гласи, че събраната информация ще бъде използвана само за подобряване на услугата и наблюдение на производителността. Това е много приятно докосване, но не може да победи напълно без дневник VPN.

поддържа

Можете да се свържете с персонала за поддръжка на частен тунел чрез електронна поща или Чат на живо, което е приличен набор от опции. Работното време за поддръжка на потребителя е понеделник-петък 9-5 PST.

Честотата на често задаваните въпроси на официалния сайт е доста малка и не предлага много, за да бъда честен. Отговорите обикновено са много неясни и общи, без да навлизат в много подробности.

Служителите за поддръжка са много бързи с отговори, но онези членове на персонала, с които разговаряхме, докато правим изследвания за нашия частен преглед на тунела, не бяха толкова знаещи, що се отнася до темите, които искахме да обсъдим.

Опции за ценообразуване

Частният тунел разполага с два различни планове за абонамент:

Ценообразуване на частни тунели

 • Фиксиран (6 $ месечно; 35 $ годишно) – Неограничен достъп до данни; до 3 едновременни връзки.
 • Гъвкав (6 $ месечно; 35 $ ​​годишно+ Такси за допълнителни устройства) – Неограничен достъп до данни; 4 -та връзка, достъпна за допълнителна такса.

Като нов потребител можете да се абонирате за един от предлаганите планове и да получите 7-дневен пробен период. След като пробният период приключи, ще бъдете таксувани автоматично. Обърнете внимание, че винаги можете да анулирате услугата, преди това да се случи, ако не я намерите по ваш вкус.

По принцип ще получите 100% безплатен 7-дневен пробен период, за да определите дали частният тунел отговаря на вашите VPN изисквания.

Частни тунелни плюсове и минуси

Завършването на този частен преглед на тунела, ето бърз преглед на функциите, които ни събудиха и аспектите на услугата, които биха могли да използват известно подобрение.

 • Отличен софтуер
 • Екип зад OpenVPN
 • Съвместимост с основните платформи
 • Лесен за използване клиент
 • Безплатен 7-дневен пробен период
 • Ценообразуване, подходящо за бюджета
 • Нисък брой сървър
 • Посредствени скорости
 • Субоптимално криптиране
 • Лоша секция за често задавани въпроси

Частен рейтинг на тунела

Нашите рейтинги са резултат от обективна и независима оценка на частен тунел, генерирайки окончателната оценка, която отразява цялостното качество на компанията. Оценките могат да се променят, докато услугата се промени.

Потребителски прегледи (8)

Клиент на частен тунел на базата на 8 Потребителски отзиви.

Изброените по -долу прегледи на частните тунели отразяват мнението и опита на реалните потребители и по никакъв начин не са повлияни от прегледания тук VPN доставчик. Преди да публикуваме всеки преглед, нашият екип проверява дали е изпратен от действителен потребител в опит да предотврати фалшиви или спам отзиви.

Gringo | 23 септември 2021 г

Използвам го от няколко години, не го тествам наистина. Това е лесен за използване VPN. Миналата година нещо се промени. Бях свързан с една от банките ми и те ме блокираха от някои функции, заявявайки, че функциите не са налични, докато бях извън страната. Едно нещо, което не биха позволили, е тяхната опция да правят онлайн депозити чрез снимка на чека. Имам услуга за пренасочване на поща, за да мога да получа поща, където и да се случи. (Все още не разбирам защо банката ми няма да ми позволи да депозирам.С. проверки, независимо къде съм), но все пак ме накара да се замисля колко сигурен е частен тунел. След като се проверих двойно и разговарях с подкрепата, се свързвах правилно. Започнах да проверявам двойно с други връзки и изглежда, че всички те могат да открият, че се свързвам извън u.С. Малко съм объркан и се чудя какво друго могат да открият? Ако се свържа с няколко различни u.С. сървъри и всяка връзка, с изключение на една банка, която не ме е ограничила или отбелязва, че съм извън страната (нямам идея дали могат да видят, че съм извън вас.С. или не) Така че 3 различни банки и 2 кредитни съюза и няколко компании, с които работя, могат да открият, че не съм в u.С. Опитах с 2 таблета, 3 мобилни телефона всички Android (използвайки версии 9, 10 и 11) и лаптоп на Windows, всички със същите резултати (да, изключвам цялото местоположение/GPS и т.н. на устройствата). Не на последно място Netflix, HBO/Max, Prime Video, също може да каже, че не съм в u.С. За съжаление трябваше да тествам всичко. Няма да се подновявам. Друга грешка беше предплащането за годината. Чета и се чудя дали отзивите са законни. Научи ме да не приемам само защото приложението има връзка, не означава, че работи така, както смятате, че е.

Дарион Хардинг | 4 януари 2020 г

Работи чудесно на телефона ми и скоростта е добре. Той има трудности да се свърже с някои сървъри, не бих могъл например да се свържа с немския сървър, но нямах проблеми с други страни. Плюс това имате безплатна седмица, за да го изпробвате, така че ако не ви харесва, можете да си върнете парите.

Надя Сандовал | 20 юни 2019 г

Понякога използвам vpn за работа, само за да разгледам бързо някакво съдържание, което не е достъпно в моята страна, а частният тунел е идеален за това. Това е само 35 $ за цяла година. Не можете да станете много по -евтини от това

Били | 1 април 2019 г

U имаше хубав пакет с фиксирана честотна лента, който щеше да ме продължи от години. Тъй като случайно се регистрирах за пробен акаунт, пакетът за честотна лента беше загубен (те признаха, че това е грешка в техния уебсайт). Те няма да възстановят пакета ми с честотна лента, казвайки, че това е невъзможно (наистина, с всички експертизи, те не могат да редактират брояч на честотна лента?). Проблемът е, че те не искат, биха предпочели да се регистрирам за надценен месечен абонамент. Супер клиент неприятен, не бих препоръчал.

Джейсън Уорд | 30 ноември 2018 г
Не най -добрите скорости в света, а не от дълъг изстрел.
Iannick | 17 юли 2018 г

Самата услуга за данни е … добре. Понякога беше наистина бавен и някои сайтове не биха приели трафика от поп. Успя да се свърже около 95% от времето. Бих казал нарязан/бавен около 30% или повече, въпреки че съм потребител на Latenight. Истинският спад обаче е обслужването на клиентите. Купих план за данни „без изтичане“, когато за първи път започнаха и не приключих с всичките ми данни. Те промениха бизнес модела си, но няма да почетат предишни споразумения. Много апели към продажбите@ и поддръжката@ с искания за тях да почета споразумението, за което платих, бяха игнорирани и това, което получих вместо това, беше „отменено.„Те анулираха моя акаунт„ Без изтичане “, докато все още имах данни за него и все още нямаше внимание за факта, че купих нещо от тях и те отказват да го доставят. Ако сте #ClassAction #Antorney, който търси класово действие #target, може ли да предложа privatetunnel? По принцип бих се смърдяла на това, но честно казано, стресът ми струва повече повече от техните скапани данни. Така или иначе нямаше да се подновя с тях, но все пак бих искал да използвам това, за което платих.

Кайл Елис | 30 ноември 2017 г

Мога да го използвам едновременно на моя лаптоп, телефон и таблет и това не забавя скоростта на интернет твърде много.