Contents

Работи ли PIA с Netflix?

Преглед на частен интернет достъп – Защо му дадохме рейтинг 8/10

Лого на PIA MASCOT

Частният достъп до интернет или PIA за кратко е ветеран сред доставчиците на VPN. Той се маркира като „най -надеждния VPN в света“ и както подсказва името, подчертава поверителността преди всичко останало.
Но всички VPN твърдят, че защитават вашата поверителност в наши дни. Какво прави частния достъп до интернет да се откроява? Може ли да направи всичко, което nordvpn, surfshark или expressvpn не могат?

В моя преглед на частен интернет за 2023 г. влязох в най -новите версии на PIA приложения както на мобилни, така и на работния плот, за да разбера:

 • Колко бързо е PIA?
 • Работи ли PIA с популярни приложения и уебсайтове (Netflix, BBC Iplayer, Amazon Prime Video и т.н.)
 • Е PIA толкова безопасен и частен, колкото твърди, че е?
 • Работи ли PIA в Китай?
 • По -добре ли е от алтернативите?

Ще обсъдя всичко това и още в този преглед.

През последните няколко седмици използвах частен достъп до интернет до торент, поток, защитен публичен Wi-Fi и предотвратяват доставчика на интернет услугите си да вижда какво правя онлайн.

Обобщете опита си с PIA по-долу, но можете да прочетете пълния преглед за задълбочен поглед върху това, което прави тази VPN услуга такъв хит с клиентите.

Можете също да прочетете повече за критериите, които използвах за тестване на PIA и нашата по -широка методология за тестване на VPN тук.

Обобщение на частния интернет

Частен достъп до интернет е лек VPN, който потребителите могат да персонализират широко с техните нужди. Той предлага отлична сигурност и прилични скорости, но отпада малко, когато става дума за поточно съдържание, заключено от региона или заобикаляйки държавната цензура на места като Китай. Препоръчвам го на торенцери и други потребители, които използват VPN, за да поддържат поверителност, а не на тези, които искат да предават видео и деблокиране на съдържание.

Частни ключови данни за достъп до интернет

* Средна скорост на множество глобални места въз основа на многократни тестове на ден на ден.

Как частният достъп до интернет се сравнява с други популярни VPN?

Ето как частният достъп до интернет се сравнява с два от най -популярните и високо оценени VPN там, ExpressVPN и NORDVPN. Можете да видите по -подробна разбивка тук на ExpressVPN и NordVPN.

Само на работния плот Някои агрегирани данни

Частни плюсове и минуси за достъп до интернет

Ето резюме на това, което ми хареса и не ми харесваше през времето си с частен достъп до интернет.

Професионалисти:

 • Силна сигурност
 • Нулеви трупи
 • Тонове персонализиране
 • Свържете неограничени устройства наведнъж
 • Бързи сървъри

Минуси:

 • Не работи с някои основни стрийминг услуги
 • Дизайнът на приложения донякъде липсва
 • Не работи надеждно в Китай
 • Някаква остаряла информация във форуми и документация за поддръжка

Ще вляза в повече подробности за всяка от тези точки по -долу.

Скорост: Бърз ли е частният интернет?

PIA е над средното ниво по отношение на скоростта на изтегляне. Успях да предавам 4K видео и видео конференция в HD, когато съм свързан със близките сървъри. Никога не съм имал проблеми с видео с лошо качество или буфериране.

PIA - Тест за скорост

Частният достъп до интернет не казва точно колко сървъри работи, но знаем, че има присъствие в 84 страни. Това не е малък подвиг, като се има предвид, че повечето платени VPN поддържат само около 60 различни места.

Бях впечатлен, когато разбрах, че PIA има оптимизирани на потоци сървъри на места като Финландия и Дания. Обикновено, ако те са налични, те се намират само в САЩ или Великобритания. Доколкото ми е известно, единственият друг VPN със стрийминг сървъри на тези места е Cyberghost, така че PIA със сигурност е в добра компания.

На всички тествани места и времена, PIA е средно 117 Mbps скорост на сваляне.

Резултати от теста за скорост на VPN октомври 2022 г

Тествахме международни сървъри в Северна Америка, Европа и Азия. Ето средните скорости за сървърите във всеки регион:

Наблизо сървърите бяха подходящи за онлайн игри, без да добавят прекалено много време за пинг. Най-близките сървъри имат латентност от около 20-25 ms, което при играта не е пагубна сума. Това зависи от това къде е най-близкият сървър, но аз успях да играя бързи игри като Brawlhalla и Ракетна лига без осакатяващо изоставане.

Обърнете внимание, че тези тестове могат да служат само като обща индикация за представянето, което може да видите и не могат да се считат за окончателни. Присъщата нестабилност на Интернет добавя значителен фактор на случайност. Потребителите с по -бързи връзки вероятно ще видят по -големи несъответствия със скорост.

Приложения: Какви устройства работят с частен достъп до интернет

Един абонамент ми позволява да свързвам неограничени устройства наведнъж. PIA прави приложения за следните устройства:

 • Налични са Windows 7, 8 и 10-32-битови и 64-битови версии
 • MacOS 10.12 и по -ново
 • iOS 11 и по -нови
 • Android 4.1 и по -ново
 • Linux: Ubuntu 16.04+, мента 18+, арка и debian
 • Amazon Fire TV

Разширенията на уеб браузъра са достъпни и за Chrome, Firefox и Opera.

PIA приложения

Приложенията са много леки, което означава, че работят добре дори на устройства с ниска захранване.

PIA мобилни сървъри

Сървърите могат да бъдат поръчани по азбучен ред или по латентност (време за пинг). Можете да „сърцето“ на любимите си сървъри или да ги намерите чрез лентата за търсене.

PIA - Приложение - Dark - Списък на сървъра

PIA е един от единствените VPN доставчици, които предлагат пълно приложение за потребители на Linux, в комплект с графичен потребителски интерфейс. Няколко други доставчици, които дори си правят труда да правят приложения за Linux, обикновено се примиряват с интерфейси на команден ред.

Потребителите могат да персонализират оформлението на своите приложения. Елементите на интерфейса могат да бъдат пренаредени или премахнати изцяло. Има и тъмни и леки теми, от които да избирате.

PIA - APP - LIGHT - Свързано

Въпреки че дизайнът на приложението на PIA може да бъде по -лесен за навигиране, той се похвали с няколко готини функции, които няма да намерите в много други VPN. Те включват:

 • Функция за отлагане за временно изключване на VPN за няколко минути (не е налична в iOS)
 • „Частен браузър“ за iOS и Android. Това е по -сигурен и частен браузър от браузърите на хром и сафари, които са вградени в смартфони. Той трябва да бъде инсталиран като отделно приложение.
 • Вграден рекламен блокер (който на iOS блокира рекламите в Safari; не е в цялата система)
 • Много опции за сигурност и персонализиране на мрежата, в които ще вляза по -късно в този преглед

PIA Mobile MenuresPIA - APP - iOS

Ръчната настройка без приложение също е възможна. Можете да получите конфигурационни файлове OpenVPN директно от уебсайта на PIA. Това е удобно, ако искате да настроите VPN на устройство, което няма приложение, като Wi-Fi рутер-който PIA поддържа поддържане.

Въпреки че не е много изрично чрез маркетинга на уебсайта си, копаенето през секцията за поддръжка разкрива, че PIA поддържа OpenVPN на следните рутери:

 • DD-WRT
 • Леде
 • Asuswrt
 • PfSense (което означава, че трябва да работи и върху OpnSense)

Ако искате повече информация за настройката на VPN връзка на рутер, разгледайте нашето ръководство за VPN рутери.

Стрийминг, Netflix и Kodi

Работи ли PIA с Netflix?

Да, използвах частен достъп до интернет, за да предаде Netflix US и UK. Аз също успях да получа достъп до BBC Iplayer през сървър на Обединеното кралство.

Той не работи с Hulu или Amazon Prime Video (САЩ), обаче.

Така че PIA не е най-умелата в достъпа до регионално съдържание, но не е ужасно.

За потребителите на Kodi, PIA работи както на Android кутии, така и на устройства OpenElec. Той е съвместим с всички Kodi Addons.

Можете да разгледате нашите препоръчани VPN за стрийминг.

Дали частният достъп до интернет позволява торент?

Да, така е. PIA отдавна е любима сред торентите. Приложенията включват няколко функции, които P2P файловете ще намерят полезни.

 • Пренасочването на пристанища ви позволява да заобиколите NAT защитните стени и да се свържете с повече връстници в торент роякPIA - APP - Пренасочване на порт
 • Превключвател за убийство отрязва интернет връзката, за да защити вашите данни и IP адрес от излагане, ако VPN връзката неочаквано отпаднаPIA - App - Kill Switch
 • Разделеното тунелиране ми позволява да тунелирам интернет трафика на приложението си за торент през VPN, докато използвам нормална, директна връзка за други дейностиPIA - APP - Сплит тунелиране

Можете да разгледате нашите препоръчани VPN за торент.

Сигурност, поверителност и регистриране

След като се регистрирах, PIA ми изпрати потребителско име и парола в имейл. Това е отделно от имейл адреса и паролата, които използвах за регистрирането на акаунта си. Това може да бъде малко неудобно – това е още една парола, която трябва да помня, и не мога да избера какво е – но добавя слой от поверителност. Ако моите данни за вход VPN по някакъв начин са компрометирани, това няма да повлияе на акаунта ми.

PIA - APP - OpenVPN PIA - Настройки на Wireguard

В приложенията сигурността на PIA може да бъде персонализирана до голяма степен, което не е нещо, което ще намерите в много VPN в наши дни. В допълнение към превключвателя за убийство, рекламен блокер и частни опции за браузър, обсъдени по -горе, някои други забележителни ощипвания включват:

 • Регулируемо криптиране на данни: По подразбиране той е зададен на 128-битов AES-GCM, но мога да го повдигна до 256-битово криптиране или дори да премахна криптирането изцяло (не се препоръчва). Въпреки че много VPN се гордеят с 256-битови AE, 128-битовите са просто добре за по-голямата част от потребителите и са необходими по-малко такса за производителност.
 • Регулируемо ръкостискане: Подобно на криптирането на данните, мога да реша какво ниво на криптиране се използва за осигуряване и обмен на ключа за криптиране на данни.
 • VPN протокол:OpenVPN UDP се използва по подразбиране. OpenVPN Over TCP е друга опция. Предлага се и Wireguard, който е по -лек и обикновено по -бърза алтернатива. Тестовете за скорост за този преглед бяха извършени с помощта на протокола Wireguard.
 • Отдалечен порт: Ако мрежовият администратор е блокирал трафика на стандартния порт OpenVPN, мога да избера различен.
 • DNS: Повечето потребители ще искат да използват собствените частни сървъри на DNS на PIA, за да скрият търсенето на уебсайтове и да заявят данни от техния интернет доставчик, но мога също да избера DNS сървърите на моя ISP, персонализирани DNS сървъри или дори фантастична нова Peer-to-peer DNS система, наречена Ръкостискане.PIA - APP - Пренасочване на порт
 • Позволете LAN трафик: Деактивирането на това ще предотврати устройства в моята локална мрежа, като принтери и умни домашни устройства, от достъп до локалния IP адрес на моето устройство.
 • Multi-Hop: Мога да добавя допълнителен скок към моята VPN връзка чрез допълнителен прокси или Socks5.PIA - APP - Multihop

Частният достъп до Интернет е базиран в САЩ, което може да обезкуражи някои потребители да се предпазят от шпионирането от националните разузнавателни агенции.

PIA - App - Kill Switch

PIA не поддържа дневници от това, което правите, докато сте свързани с VPN, нито каквито и да е метаданни като времеви марки и IP адреси. Минимална лична информация (имейл адрес и данни за плащане) се събира, когато се регистрирате за целите на обслужването и фактурирането.

IP тест – без VPN

PIA - IP тест - няма VPN

IP тест – с VPN

PIA - IP тест - с VPN

DNS тест – без VPN

PIA - DNS тест - без VPN

DNS тест – с VPN

PIA - DNS тест - с VPN

Не открих течове на IP, DNS или WebRTC, когато са свързани с PIA. Това означава, че истинският ми IP адрес никога не се разкрива на трети страни.

Частният достъп до интернет работи ли в Китай?

PIA не работи надеждно в Китай. Освен това той беше временно блокиран в Хонконг през септември 2019 г. Ако търсите начин да заобиколите голямата защитна стена, докато сте в континентален Китай, щях да потърся другаде. Същото важи и за други страни, където VPN често са блокирани, като ОАЕ и Иран.

ExpressVPN е добра алтернатива. За да научите повече за свързването с VPN от Китай, разгледайте нашите препоръчани VPN за Китай.

Дали частният интернет достъп до обслужване на клиенти е добро?

Отне около тридесет секунди, за да се свържете с агент за поддръжка на чат на живо чрез уебсайта на PIA в делничен ден вечер. Агентът отговори бързо на въпросите ми, въпреки че първоначалният отговор получих грешен и агентът бързо издаде корекция, когато въведох последващ въпрос. Попитах дали функцията Snooze е налична в iOS, тъй като не можах да намеря настройката в приложението. Всички разгледани неща, подкрепата, която получих, беше добре.

PIA - Подкрепа

Частният достъп до интернет има блог и много материали за поддръжка, които да ви помогнат да отстраните проблемите и да бъдете в крак с услугата. Това е и един от единствените доставчици на VPN, който управлява свой собствен форум, където клиентите могат да публикуват въпроси и коментари на разработчиците и други потребители.

От друга страна, голяма част от материалите в публикациите в блога и форумите са остарели. Това затрудняваше в някои случаи да се намерят ясни и точни отговори на моите въпроси.

Режимът на регистриране на грешки в приложенията може да бъде полезен при отстраняване на проблеми с връзката. Вместо да се опитвам да опиша проблема с поддръжката на клиентите, мога да активирам този режим и след това да предам дневника за отстраняване на грешки, така че техниците да могат бързо да определят проблема. Просто не забравяйте да го изключите, когато сте готови, за да предотвратите ненужното регистриране.

Частно ценообразуване на достъпа до интернет

prezzi di pia

PIA има единично ниво на услуга с три различни дължини на абонамента:

 • Един месец за 11 долара.99 на месец
 • Шест месеца за $ 45 ($ 7.50 на месец)
 • Две години + 2 безплатни месеца за $ 56.94 ($ 2.19 на месец)

PIA приема няколко форми на плащане, включително кредитни карти, PayPal, Amazon Pay и няколко анонимни криптовалути, включително Bitcoin, Litecoin и Ethereum. Можете дори да използвате карти за подаръци от Starbucks, Walmart, Best Buy и други.

Частни купони за достъп до интернет

Частен купон за достъп до интернет
Спестете 82% от плана от 2 години + 3 месеца безплатно
Отстъпка се прилага автоматично

Препоръчвам ли частен достъп до интернет?

Ако използвате VPN повече, за да защитите вашата поверителност и по -малко за стрийминг, Пиа е солиден избор. Той е чудесен за торенцери, потребители на Linux и осигуряване на незащитени Wi-Fi горещи точки. Не бих го препоръчал за хора, които искат достъп до много различни стрийминг услуги или тези, които живеят в Китай.

Частни алтернативи за достъп до интернет

Пиа е добре пригоден за устойчиви на поверителност, технологични потребители, които искат да могат да персонализират своите VPN сигурността и мрежовите настройки. Но не е за всички.

Nordvpn е друг чудесен вариант с отлична сигурност и по -бързи скорости. Той е чудесен за деблокиране.

ExpressVPN предлага сравнима сигурност, по -бързи скорости и по -добри възможности за деблокиране. Той поддържа широк спектър от устройства и работи в Китай.

Методология, използвана за тестване

По -долу ще намерите критериите, използвани за оценка на VPN, които преглеждаме. От съществено значение е да сме последователни в целия борд, така че нашите отзиви да са разумно обективни и да не сравняваме ябълките с портокалите. Поради тази причина искаме да публикуваме нашите критерии.

 • Скорост – Скоростта винаги ще бъде един от най -важните фактори за всеки VPN. Освен че сте досадни, бавните скорости могат да ви попречат да се предава или дори да разглеждате мрежата. За да гарантираме, че се занимаваме с този проблем, всички наши препоръчани VPN са оценили много високо в най -новите ни тестове за скорост.
 • Приложения и лекота на използване – Повече хора от всякога използват VPN днес от всякога. Следователно дизайнът на приложения и лекотата на използване ще бъдат критични. Разглеждаме потребителския интерфейс на клиентските приложения, функциите, поддържаните операционни системи и сложността.
 • Стрийминг услуги – Не винаги е лесен за достъп до стрийминг сайтове през VPN. Но много доставчици на VPN твърдят, че работят върху стрийминг сайтове – с различна степен на успех. Преди да препоръчаме VPN доставчик за стрийминг, тестваме VPNS срещу различни популярни стрийминг услуги, включително Netflix, Amazon Prime Video, BBC Iplayer, HBO Max, Disney Plus, Hulu и др.
 • Торента – Споделянето на файлове е популярна дейност сред потребителите на VPN. Но не всички VPN доставчици позволяват на торента над тяхната мрежа, докато други стигат до предоставяне на специални P2P сървъри. Разглеждаме политиката на всеки VPN около тестове за торент и провеждане на тези, за да видим колко добре се справят с споделянето на файлове.
 • Сигурност и поверителност – Ето защо VPN съществуват на първо място. Задаваме основни въпроси, като: Каква е политиката за поверителност на доставчика като? Каква е неговата политика за регистриране? Какви протоколи за криптиране поддържа VPN поддържа? Използва ли стабилни шифри? Поддържа ли перфектна секретност напред (PFS)? Уязвима ли е от IP или DNS течове? Това са всички важни въпроси и ние предоставяме отговори на всички тях, когато оценяваме практиките за поверителност и сигурност на VPNS.

Горното представлява поглед на високо ниво на нашата методология. Ако искате повече подробности, разгледайте пълната ни методология за тестване на VPN. Този подход, управляван от данни, ни помага по-добре да разберем услугите, за да препоръчаме правилния VPN на правилните потребители.