Android – Защо зависимостта от услугите на Google Play автоматично се добавя _get_install_referrer_service Разрешение

Няма да се поправи (предвидено поведение)

Запазени търсения

Използвайте запазени търсения, за да филтрирате резултатите си по -бързо

Отказ Create Saved Search

Сте влезли с друг раздел или прозорец. Презаредете, за да опресните сесията си. Излязохте в друг раздел или прозорец. Презаредете, за да опресните сесията си. Преминахте акаунти в друг раздел или прозорец. Презаредете, за да опресните сесията си.

Имайте въпрос относно този проект? Регистрирайте се за безплатен акаунт в GitHub, за да отворите проблем и да се свържете с неговите поддръжници и общността.

Кликнете върху „Регистрирайте се за GitHub“, вие се съгласявате с нашите Условия за обслужване и поверителност. Понякога ще ви изпращаме имейли, свързани с акаунта.

Вече на GitHub? Влезте във вашия акаунт

Не е позволено да се обвързва с намерението за обслужване (com.Google.Android.Фински.Bind_get_install_referrer_service) #8830

Jkmassel отвори този брой 19 декември 2018 г. · 3 коментара

Не е позволено да се обвързва с намерението за обслужване (com.Google.Android.Фински.Bind_get_install_referrer_service) #8830

Jkmassel отвори този брой 19 декември 2018 г. · 3 коментара

Коментари

Сътрудник
jkmassel Коментирано на 19 декември 2018 г. •

Изглежда, че в много случаи не сме в състояние да използваме атрибуцията за изтегляне на Google.

Не се сриваме заради това – но ние се справяме с Java.Ланг.SecurityException, хвърлен от

Stack Trace:

Не-фатално изключение: Java.Ланг.SecurityException: Не е позволено да се свързва с намерението на обслужването < act=com.google.android.finsky.BIND_GET_INSTALL_REFERRER_SERVICE cmp=com.android.vending/com.google.android.finsky.externalreferrer.GetInstallReferrerService >в Android.приложение.ContextImpl.bindserviceCommon (contextImpl.Java: 1480) в Android.приложение.ContextImpl.bindService (contextImpl.Java: 1434) в Android.Съдържание.Контекстурапър.BindService (ContextWrapper.Java: 636) в com.Android.InstallReferrer.API.InstallReferRerclientImpl.startConnection (installReferRerclientImpl.Java: 135) в org.WordPress.Android.util.Анализ.обслужване.InstallationReferrerServiceLogic.PerformTask (InstallationReferrerServiceLogic.Java: 120) в org.WordPress.Android.util.Анализ.обслужване.InstallationReferrerService.OnStartCommand (InstallationReferrerservice.Java: 48) в Android.приложение.ActivityThread.GrandleServiceargs (ActivityThread.Java: 3394) в Android.приложение.ActivityThread.-WRAP21 (ActivityThread.java) в Android.приложение.ActivityThread $ h.Handlemessage (ActivityThread.Java: 1632) в Android.операционна система.Манипулатор.Dispatchmessage (Handler.Java: 110) в Android.операционна система.Looper.цикъл (looper.Java: 203) в Android.приложение.ActivityThread.Основен (ActivityThread.Java: 6284) в Java.Ланг.отразяване.Метод.покана (метод.java) в com.Android.Вътрешен.операционна система.Zygoteinit $ MethodAndArgScaller.Run (Zygoteinit.Java: 1094) в com.Android.Вътрешен.операционна система.Zygoteinit.Основен (Zygoteinit.Java: 955) 

Изглежда всичко, което е необходимо за поправяне на това, е добавянето на COM.Google.Android.Фински.разрешение.Bind_get_install_referrer_service Разрешение, но това може или не може да бъде нещо, което искаме да добавим към пакета?
(Източник: https: // stackoverflow.com/въпроси/47706419/installReferrerclient-StartConnection-thrating-error)

Справка: 5BAB95E3F8B88C29636353BE-FABRIC
Въздействие: Не сме в състояние да получим приписване в приложение за изтегляния

Текстът беше актуализиран успешно, но тези грешки се срещнаха:

Android – Защо Google Play Services Autpulation Automatical добавя COM.Google.Android.Фински.разрешение.Bind_get_install_referrer_service Разрешение

Наскоро актуализирах версията за зависимост на услугите на Google Play до 15.0.0 Той автоматично добави разрешението по -долу.

Не нямам, че имам нужда от това разрешение за API за рефер на Google Play или не

Аз съм в състояние да премахна това разрешение

Но имам нужда от коя зависимост ще се нуждае.

Ниво на приложението

зависимости < ext < support_library_version = '27.0.2' google_play_services_version = '15.0.0' >Изпълнение 'com.Android.Поддръжка: Multidex: 1.0.3 'реализация "COM.Android.Поддръжка: AppCompat-V7: $ "реализация" COM.Android.Поддръжка: Дизайн: $ "Изпълнение" COM.Android.Поддръжка: Recyclerview-V7: $ "реализация" COM.Android.Поддръжка: CardView-V7: $ "Изпълнение" COM.Google.Android.GMS: Play-Services-Analytics: $ "Изпълнение" COM.Google.Android.GMS: Play-Services-GCM: $ "реализация" COM.Google.Firebase: Firebase-Messaging: $ "Изпълнение" COM.Google.Firebase: Firebase-Core: $ "Изпълнение" COM.Google.Firebase: Firebase-ADS: $ "> 

Ниво на проекта Градъл

зависимости

Забележка: За проследяване на рефер вече използвам Google Analytics

Най -добро решение

Няма да се поправи (предвидено поведение)

За повече подробности проверете проследяващия проблем на Google

Свързани решения

Android – Как да инсталирате Google Play Services в VM на GenyMotion (без поддръжка за плъзгане и пускане)

От GenyMotion 2.10.0 и нататък, Gapps могат да бъдат инсталирани от лентата с инструменти на емулатора. Моля, вижте отговора от @michaelstoddart.

След това следва бившият отговор, запазен тук по историческа причина:

GenyMotion не предоставя Google Apps. За да инсталирате Google Apps:

 1. Надстройте GenyMotion и VirtualBox до най -новата версия.
 2. Изтеглете два ZIP файла:
  – Инсталатор на превод на ръка V1.1
  Google Приложения за вашата версия на Android: 2.3.7 – 4.4.4 или 4.4 – 6.0 (с платформа и вариант) Можете също да намерите списъка с гапс в Wbroek Потребителска страница Githubgist.
 3. Отворете емулатора на GenyMotion и отидете на началния екран, след което плъзнете и пуснете първия файл GenyMotion-Arm-Translation_v1.1.цип над емулатора. Ще се появи диалогов прозорец и ще се покаже като прехвърляне на файлове, след това ще се появи друг диалогов прозорец и поиска ли да го запалите на емулатора. Щракнете върху OK и рестартирайте устройството, като стартирате ADB рестартиране от вашия терминал или команден ред.
 4. Плъзнете и пуснете втория файл Gapps-*-подписан.цип и повторете същите стъпки като по -горе. Изпълнете отново ADB рестартиране и след като се рестартират, Google Apps ще бъде в емулатора.
 5. В този момент „Google Apps Services“ ще се срине често Със следното съобщение Google Play Services спря да работи . Отворете Google Play. След като предоставите подробности за вашия акаунт, отворете Google Play и актуализирайте инсталираните си приложения на Google. Това изглежда кара Google Play да осъзнае, че имате стари услуги в Google Play и ще ви помоли да актуализирате (в моя случай, Актуализирането на Google Hangouts изисква нова версия на Google Play Services). Чух също, че просто чакането също ще ви подкани да актуализирате. Приложението „Google Play Services“ изглежда не се появява по друг начин – не можете да го търсите. След това трябва да видите оферта за актуализиране на Google Play Services. След като новият Google Play Services е инсталиран, вече ще имате стабилен, работещ достъп до Google Play
Android – В проекта „Приложение“ Решената зависимост от библиотеката на Google Play Services зависи от друга в точна версия

Тук има много отговори за отделни решения, които всъщност не стигат до проблема. Ето как да решите това като цяло:

Както подсказва оригиналният изход на дневника, е полезно да стартирате изграждането в терминала със следната команда:

./Gradlew -Info Assembledebug

Това ще ви даде списък на всички зависимости, които участват в конфликта. Изглежда подобно на това (премахнах нещата с името на пакета, за да го направя малко по -четим):

Помощ за разрешаване на зависимостта: Показване на всички известни понастоящем пътища към всяка версия на зависимостта: Artifact (GroupID = com.Google.Firebase, Artifactid = Firebase-IID)-Задача/модул DEP-> [email protected] ---- Firebase-Analytics: 17.2.0 Библиотеката зависи-> Игрални услуги-ИЗПОЛЗВАНЕ[email protected] ------ Play-Services-Measuretion-API: 17.2.0 Библиотеката зависи -> firebase [email protected] -Задача/модул Dep -> Firebase [email protected] ---- Firebase-Core: 17.2.0 Библиотеката зависи -> Firebase [email protected] ------ Firebase-Analytics: 17.2.0 Библиотеката зависи-> Игрални услуги-ИЗПОЛЗВАНЕ[email protected] -------- Игрални услуги-ИЗПЪЛНЕНИЕ-АПИ: 17.2.0 Библиотеката зависи -> firebase [email protected]Задача/модул DEP-> ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕ-ИЗПОЛЗВАНЕ[email protected] ---- Игрални услуги-ИЗПЪЛНЕНИЕ-АПИ: 17.2.0 Библиотеката зависи -> firebase [email protected] -Задача/модул DEP -> FireBase [email protected] -Задача/модул Dep -> Firebase [email protected] ---- Firebase-Messaging: 17.1.0 Библиотеката зависи -> firebase -iid@[16.2.0] -Задача/модул dep -> com.Pressenger: [email protected] ---- com.Pressenger: SDK: 4.8.0 Библиотеката зависи -> Firebase [email protected] ------ Firebase-Messaging: 17.1.0 Библиотеката зависи -> firebase -iid@[16.2.0] 

От този списък се запознавате с 2 неща:

 1. Къде се намира противоречивата дезадация
 2. Какви версии на противоречивата зависимост са създадени

В моя случай противоречивата зависимост е firebase-iid: или @19.0.0 или @16.2.0

За да поправите това, трябва да определите изрично зависимостта от най-високо ниво на грешната Firebase-iid във вашата конструкция.Галде .

Така че в горния дневник можете да видите, че има 2 примера за остаряла версия на [email protected]. Единият идва от -Задача/модул DEP -> Firebase [email protected] Другата от библиотека на трети страни (Pressenger). Нямаме влияние върху библиотеката на трети страни, така че няма какво да правим тук. Но за другата зависимост трябва да я декларираме изрично с правилната версия:

Сега изграждането работи отново. Щастлив край 🙂