Защо се нуждаете от VPN и как да изберете правилния

Contents

Въпреки че трябва да работи, важно е да знаете, че VPN не прави вашия трафик невидим. Наблюдателите могат да видят криптиран трафик, но не бива да могат да виждат съдържанието на трафика. Самият криптиран трафик може да привлече нежелано внимание. Някои VPN включват режими, които имат за цел да прикрият VPN трафика като по -често срещан HTTPS трафик.

Експертите по сигурността казват, че вече нямате нужда от VPN – ето защо

VPN на лаптоп

Когато изследвате какво можете да направите, за да защитите по -добре личната си информация онлайн, ще видите някои съвети за запаси, като например Създаване на по -силни пароли, използвайки Многофакторна автентификация и поддържане на браузърите и софтуера.

Друг съвет, който често ще получите: Използвайте виртуална частна мрежа или VPN, услуга, за да скриете вашата интернет дейност от любопитни очи, независимо дали тези очи принадлежат на вашия доставчик на интернет услуги (ISP), на правителствени агенции или на хакери и проследяващи.

И все пак конвенционалната мъдрост, която се вписва важността на плащането на един от Най -добрите VPN Може да е остарял – освен ако не знаете, че сте лично насочени от хакери, сталкери или държавни агенти и трябва да останете анонимни онлайн.

“За повечето ежедневно сърфиране, VPN не е необходим и може да влоши нещата”, казва Джейкъб Хофман-Андрюс, старши персонал на Фондация „Електронна граница“.

Ето защо може да не е нужно да инвестирате време, усилия или пари да плащате за VPN – и когато използвате търговски VPN, все още има смисъл.

Интернет подсмиването е по -трудно, отколкото преди

В не твърде далечното минало беше сравнително лесно за вашия интернет доставчик (или за вашия работодател или наистина някой, който има ноу-хау, да се промъкне в публични Wi-Fi мрежи), за да видите подробностите на вашата интернет сърфина за сърфиране.

Това е така, защото само сравнително малък процент от уеб трафика е криптиран. Използването на VPN би осигурило това криптиране, ще ви даде повече поверителност и ще попречи на вашия интернет доставчик да събира данни за вашите навици за сърфиране, които може да продаде на маркетолозите и рекламодателите.

Въпреки това, днес над 90% от уеб връзките са криптирани. Това означава, че вашият интернет доставчик може да получи само ограничен поглед върху спецификата на вашето поведение на сърфиране, а хакването на кафене над обществения Wi-Fi се превърна в високорискова, ниска награда дейност.

По -голямата част от уеб трафика, който остава некриптиран, включва маркетинг и рекламни проследяващи. Проследяващите често събират данни, които може да не искате там, но използването на VPN не винаги може да се предпази от това.

„Ако се притеснявате от хората, които продават вашите данни, се притеснявайте за рекламите във Facebook и Google“, казва Честър Уишневски, главен изследовател на фирмата за сигурност Sophos. „Нито едно количество VPN не ви помага с това.”

Какво ще кажете за уебсайтовете, които посещавате?

Операторите на търговски VPN услуги изтъкват, че дори при криптирани уеб връзки, вашият интернет доставчик все още може да вижда кои уебсайтове посещавате, въпреки че не може да каже какво точно гледате на тези сайтове. Това е така, защото ISP може да регистрира кои сайтове вашият браузър търси в DNS сървър, нещо като интернет телефонен указател за уеб браузъри.

“Казвате на трети страни-включително вашите интернет доставчици, техните партньори и/или операторите на Wi-Fi мрежи, към които сте свързани-с какви уебсайтове и приложения използвате” ExpressVpn Вицепрезидентът Харолд Ли каза.

Новата технология, наречена DNS-над-HTTPS, може да спре това-и нямате нужда от VPN, за да я използвате. DNS-Over-HTTPS е по подразбиране за браузъра Firefox на Mozilla и Ето как да се уверите, че е включен.

Тази функция може да бъде активирана и в хром, ръб, смели и свързани браузъри, като отидете на Настройки> Сигурност и поверителност> Използвайте защитени DNS.

И все пак не всеки уебсайт е криптиран, Nordvpn Експертът по сигурността Даниел Маркусън посочи, което означава, че все още рискувате да бъдете изстреляни понякога.

“[Аргументът] срещу VPN услуги, тъй като 99% от уебсайтовете са криптирани (въпреки че не са), е подобен на аргумента срещу предпазните колани, тъй като 99% от вашите пътни пътувания не се озовават при инцидент”, каза Маркусън.

На кого се доверявате повече – вашия VPN или вашия ISP?

Wisniewski оприличаваше да поведе на вашата дейност на търговски VPN доставчик, за да можете да избягвате ISP, за да “търгувате дявола, който познавате за дявола, който не го правите.”

Подобно на ISP, VPN доставчик може да види кои уебсайтове посещавате, освен ако не включите криптиран DNS.

Въпреки че може да не обичаме факта, че нашият интернет доставчик има информация за нашето поведение на сърфиране, ние обикновено знаем повече за собствеността на ISP и неговите практики, отколкото ние за търговските VPN услуги, които са обект на далеч по -малко регулиране и надзор и често се основават на задгранични данъчни убежища. Някои видни VPN започнаха да настояват за по -голяма прозрачност в рамките на индустрията.

„Някои [VPN доставчици] дават големи обещания за поверителност и не регистрират данни (като какви сайтове посещавате), но те са трудни за проверяване и понякога се оказват неверни“, каза Хофман-Андрюс. „Също така, някои VPN ви молят да инсталирате техния персонализиран VPN клиент [приложение]. Този процес може да инсталира и друг нежелан софтуер.”

Изборът за вас е да балансирате риска от използване на малко известна VPN услуга с наградата за натрупване на потенциално по-голяма поверителност, както и колко голяма част от това може да се използва определена VPN услуга, която да използвате да използвате.

Това е особено вярно, когато става въпрос за VPN, които са напълно свободни за използване. Ако Безплатен VPN Не ви таксува, тогава може да продаде вашата лична информация или честотна лента. По -безопасно е да използвате Безплатни нива на платени VPN услуги Въпреки ограниченията им за данни.

Разбира се, VPN доставчиците на услуги и много експерти по сигурността казват, че техните инструменти са безопасни и от решаващо значение за защита на поверителността онлайн. Като пример, както LI, така и Markuson на ExpressVPN на ExpressVPN изтъкнаха, че е трудно потребителят да каже дали мобилно приложение на смартфон или таблет е правилно да криптира своите интернет комуникации.

“Повечето от нас нямат най -малка представа как мобилните приложения транспортират нашите чувствителни данни”, каза Маркусън. „Крайният потребител няма начин да определи дали приложението им следва най -добрите практики или не. VPN решава това.”

Междувременно изпълнителният директор на Mullvad Ян Джонсън подчерта ъгъла на поверителност на VPNS.

“Основният аргумент за използване на VPN, от гледна точка на Mullvad, е поверителността и контрола на вашите данни и себе си”, каза Джонсън пред Tom’s Guide. „Количеството сила, което давате на големите технологии [компании] . е зашеметяващо.”

И така, за какво (или кой) е VPN добър за?

Нищо от това не означава, че търговските VPN са остарели или че не могат да изпълняват важна функция за някои потребители на интернет. За обикновения човек един потенциален бонус е възможността да заобиколите геофаси, които ви забраняват да имате достъп до определени сайтове, услуги или съдържание на текущото ви местоположение.

Например, VPN може да е добър за свързване с Netflix, когато пътувате, използвайки YouTube в училище или заобикаляне на държавната цензура в определени страни. Използването на VPN също може да бъде полезно или дори необходимо, когато се свързва с фирмените мрежи от разстояние, въпреки че повечето големи компании ще създадат свои собствени VPN сървъри.

VPN може да служи и като защита за всеки, който има това, което Wisniewski нарече “решителен противник”, който излага на риск физическата или дигиталната безопасност.

Журналистите, политиците и дисидентите, както и известни личности и тези, които са жертви на злоупотреба или дебнене, могат да се възползват от затъмняване на техния онлайн трафик.

Как да се защитите без VPN

Тези, които се притесняват от поверителността, но не попадат в горните категории, могат да използват други инструменти, освен потребителски VPN, за да се защитят:

  • УпотребаTor, Безплатен протокол на браузъра, който “анониним” вашите онлайн дейности и затруднява проследяването ви
  • Активирайте DNS-Over-HTTPS Във вашия браузър за фолио за проследяване на дневници
  • Използвайте вашата мобилна връзка за данни Вместо обществен Wi-Fi, като използвате телефона си като гореща точка за други устройства
  • Настройте частен VPN сървър На вашия висок клас или игрален рутер или „флаш“ евтин рутер с безплатен фърмуер като DD-WRT или домат, така че лаптопите и мобилните устройства могат да използват вашата сигурна домашна широколентова връзка, докато са извън къщата

„Някои от обсъжданите въпроси също могат да бъдат адресирани, без да се разчита на VPN услуга“, призна Маркусън, но добави, че „търговските VPN услуги го правят лесно.”

„Всеки, без да има технически познания, може да добави слой за сигурност и поверителност с едно щракване“, добави Маркусън.

В крайна сметка обаче, за средния потребител, VPN може да е решение на проблем, който вече не е много проблем.

„Колко наистина е сигурно, колко е предимно сигурно и колко наистина трябва да се притеснявам?- каза Вишневски. „Не мисля, че трябва да се притеснявате за това.”

Вземете бюлетина на Tom’s Guide!

Незабавен достъп до Breaking News, най -горещите отзиви, страхотни оферти и полезни съвети.

Изпращайки вашата информация, вие се съгласявате с Общите условия и Политика за поверителност и сте на възраст 16 или повече години.

Емили Лонг

Емили Лонг е базирана в Юта писател на свободна практика, която обхваща потребителските технологии, поверителността и личните финанси за водача на Том. Тя отчита и пише от близо 10 години, а работата й се появява в Wirecutter, Lifehacker, NBC Better и CN Traveller, наред с други. Когато тя не работи, можете да намерите нейната пътека за бягане, преподаване и практикуване на йога или учене за училище – всички подхранвани от кафе, очевидно.

Защо се нуждаете от VPN и как да изберете правилния

VPN може да защити вашата поверителност, ако го използвате правилно. Ние обясняваме какво правят VPN, какво не и как да извлекат максимума от VPN.

От Макс Еди
Водещ анализатор за сигурност
Моят опит

От старта си през 2008 г. обхванах голямо разнообразие от теми от космически мисии до прегледи на факс. В PCMAG голяма част от работата ми е фокусирана върху услугите за сигурност и поверителност, както и видео игра или две. Също така пиша случайни колони за сигурност, фокусирани върху това да се направи информационна сигурност практична за нормални хора. Помогнах за организирането на Съюза на Guild Guild на Ziff Davis и в момента изпълнявам ролята на негов председател.

Актуализирано 10 май 2023 г
https: // www.pcmag.com/как да/какво-е-a-vpn-и-защо-ти-нужди-едно

Какво е VPN?

(Изображение: Wright Studio / Shutterstock)

VPN са преминали от неясна концепция за работа в мрежа до голям бизнес. Вероятно сте виждали рекламите от любимия си YouTuber, в подкасти и дори по време на Superbowl с твърдения за това как VPN може да ви направи анонимен или да ви позволи да получите достъп до безплатна стрийминг на видео. Дали продуктите на живо са до свръх? Въпреки че VPN могат да бъдат полезни инструменти за защита на вашата поверителност, е важно да разберете как работят тези инструменти, за да можете да решите дали те ще ви помогнат. Разбиваме това, което правят VPN и какво те не Направете, за да ви помогнем да разберете защо бихте искали и как да изберете този, който е най -подходящ за вас.

Нашите най-високо оценени VPN услуги

NORDVPN преглед

Изключителен
Проверете цената

Surfshark VPN преглед

Проверете цената

Преглед на Proton VPN

Проверете цената

Преглед на VPN Tunnelbear

Проверете цената

Преглед на частен интернет достъп VPN

Проверете цената

Какво е VPN?

VPN означава виртуална частна мрежа. Когато говорим за VPN, обикновено говорим за търговски VPN, който се продава директно на потребителите за използване в ежедневния живот, но идеята за VPN има много по-широки приложения от това. Корпорациите отдавна използват VPN технологията, за да позволят на работниците да имат достъп до цифрови ресурси, независимо къде се намират, много преди Covid-19 да работи от дома, нормата.

Когато включите VPN, той създава криптирана връзка (понякога наричана “тунел”) между вашето устройство и отдалечен сървър, управляван от VPN услугата. Целият ви интернет трафик се пренасочва през този тунел до сървъра, който след това изпраща трафика към обществения интернет, както обикновено. Данните, които се връщат към вашето устройство, правят едно и също пътуване: от интернет, до VPN сървъра, чрез криптирана връзка и обратно към вашата машина.

Как работи VPN

Имайте предвид, че не го правите трябва Друга компания, която да създаде VPN. Има няколко опции, за да настроите свои собствени, като очертания. Това е доста просто, но или ще трябва да поддържате сървър или да наемете такъв, което е по -малко просто. Въпреки че има някои усилия да се направят самостоятелните VPN по-достъпни, това е нещо, което е най-добре на калайните, които са нетърпеливи да си изцапат ръцете (цифрово).

Дали VPN ви правят анонимни онлайн?

Чрез криптиране на трафика и маршрутизирането му през VPN сървър е по -трудно, но не е невъзможно наблюдателите да ви идентифицират и да проследяват движенията си онлайн. Никакви VPN не осигуряват пълна анонимност, но те могат да помогнат за подобряване на вашата поверителност.

Например, вашият доставчик на интернет услуги (ISP) вероятно е единственото образувание с най -голям поглед върху това, което правите онлайн. FTC издаде доклад през 2021 г., очертаващ точно колко знае вашият интернет доставчик за това, което правите онлайн, и това е много. По -лошото е, че благодарение на Конгреса, вашият интернет доставчик може да продаде анонимирани данни за своите клиенти. Ако не ви харесва, че компания, която сте вече плаща Печели от вашите данни или ако имате притеснения относно натрупването на интернет услуги, която се съхранява подробна информация за вашите дейности, VPN ще помогне. Дори и вашият интернет доставчик не може да вижда вашия уеб трафик, когато използвате VPN.

VPN също затрудняват рекламодателите и други да ви проследяват онлайн. Обикновено данните се предават от интернет на вашето устройство, като се използва неговият IP адрес. Когато VPN е активен, истинският ви IP адрес е скрит и всеки, който гледа, че може да види само IP адреса на VPN сървъра. Скривайки истинския си IP адрес, VPNS отказва Snoops един инструмент, използван за идентифициране и проследяване на онлайн.

Въпреки това, VPN не ви правят напълно анонимни онлайн. Рекламодателите например имат много начини да ви идентифицират и проследяват, докато се движите в мрежата. Проследяващи и бисквитки в уебсайтове се опитват да ви идентифицират уникално и след това да внимавате къде се появявате след това.

Сайтове и рекламодатели също могат да ви идентифицират, като забележите няколко уникални характеристики, като версия на браузъра, размер на екрана и т.н. Само по себе си тази информация е безобидна, но когато компаниите компилират достатъчно от тези идентификатори, те образуват уникален подпис – дотолкова, че процесът да се нарича браузър отпечатъци.

Това не е да говорим за поверителността, от която се отказваме в замяна на услуги. Amazon, Google и Meta (преди Facebook) станаха стълбове на съвременната интернет инфраструктура и е невъзможно да се избегне напълно да се избегне напълно. Дори и да сте изтрили всичките си акаунти и никога повече да не ги сте използвали, те все още вероятно биха могли да прибират данни за вас.

Тези заплахи за поверителност изискват инструменти, различни от VPN. Блокери на реклами и проследяващи, като тези, открити в някои браузъри или като самостоятелни инструменти като язовира на личния живот на EFF, адресирайте някои от тези притеснения.

Използването на TOR може да пази поверителността ви дори по -добре от VPN и да ви предостави достъп до тъмната мрежа. За разлика от VPN, Tor отскача вашия трафик през няколко възела на доброволци, което прави много по -трудно да се проследи. Той също се управлява от нестопанска организация и се разпространява безплатно. Някои VPN услуги дори ще се свържат с TOR чрез VPN, което прави тази тайнствена система по -лесна за достъп. Цената за вашата интернет връзка обаче е висока, тъй като използването на TOR ще влоши връзката ви много повече от VPN. Тор също не е перфектен и той също има много слабости, които трябва да се обмисли.

Имайте предвид, че правоприлагащите и правителствените агенции имат достъп до по -напреднали и инвазивни техники. Като се има предвид достатъчно време, определен, добре финансиран противник обикновено може да получи това, което е след.

Дали vpns защитават от злонамерен софтуер?

Няколко VPN казват, че включват някаква защита срещу злонамерени файлове. Понякога това е основна защита срещу известни злонамерени сайтове и файлове. Някои VPN услуги включват и специални антивирусни инструменти, а някои антивирусни компании сега предлагат VPNs.

Обикновено не тестваме способностите за откриване на зловреден софтуер на VPN, тъй като ние разглеждаме VPN предимно като услуга за поверителност. За да се справим с заплахата от злонамерен софтуер, ние вярваме, че самостоятелен софтуер за борба с софтуера-независимо дали това е този, който купувате или този, който се доставя с вашия компютър-върши по-добра работа. Вярваме, че VPN трябва да обръщат възможно най -малко внимание на вашия уеб трафик.

Дали vpns ви пазят онлайн?

VPN ще скрие съдържанието на вашия уеб трафик от някои наблюдатели и може да затрудни проследяването на онлайн. Но в най -добрия случай VPN може да осигури само ограничена защита срещу заплахите, с които най -вероятно ще срещнете в мрежата: злонамерен софтуер, измами със социален инженеринг и сайтове за фишинг.

Има по -добри начини за справяне с тези заплахи. Вашият браузър има вградени инструменти за откриване на фишинг сайтове, както и повечето антивирусни приложения, така че обърнете внимание, когато видите предупреждение. Използвайте здравия разум, ако видите подозрителен изскачащ прозорец или получавате необичаен имейл, който ви подтиква да предприемете някои действия. Много хора използват повторно пароли и използват слаби пароли, така че вземете мениджър на пароли за генериране и съхраняване на уникални и сложни пароли за всеки сайт и услуга, които използвате. И накрая, защитете вашите онлайн акаунти и активирайте многофакторното удостоверяване, където и да е налично.

Какво е двуфакторно удостоверяване?

Скриват ли vpns вашите торента и онлайн активност?

Когато VPN е активен, целият ви трафик е криптиран. Това означава, че вашият интернет доставчик не вижда сайтовете, които посещавате, или файловете, които движите.

Но докато вашият интернет доставчик може би не може Страхотен британски печене, Те могат да предположат, че използвате много честотна лента. Само това може да е нарушение на вашите условия. Пиратското съдържание може също да бъде нарушение на условията и условията на вашия VPN, така че не забравяйте да проверите внимателно.

Може ли VPNS да заобикаля цензурата?

С VPN е възможно да се свържете с VPN сървър в друга държава и да разглеждате в мрежата, сякаш сте физически там, където е VPN сървърът. Това в някои случаи може да заобиколи ограниченията на местното съдържание и други видове цензура. Лесно е най -благородното използване на VPN и VPN компаниите често ще играят своята роля в защитата на свободата на интернет.

Въпреки че трябва да работи, важно е да знаете, че VPN не прави вашия трафик невидим. Наблюдателите могат да видят криптиран трафик, но не бива да могат да виждат съдържанието на трафика. Самият криптиран трафик може да привлече нежелано внимание. Някои VPN включват режими, които имат за цел да прикрият VPN трафика като по -често срещан HTTPS трафик.

Ние не тестваме способността на VPN да заобикалят цензурата и да имаме сериозни опасения, подкрепящи VPN услуга за тази способност, може да изложи живота на хората на риск, ако го объркаме погрешно. Просто използването на VPN може да ви вкара в законна топла вода в зависимост от това къде се намирате, така че знайте рисковете, преди да опитате. Не забравяйте, че нито един инструмент не може да осигури пълна защита, особено срещу добре финансиран и способен противник-национална държава, например.

Може ли vpns да изпълни вашето местоположение?

С VPN можете да се свържете със сървър в друга държава и да изстреляте местоположението си. Един от начините да се определи къде се намира машина, свързана с интернет, е да разгледаме своя IP адрес. Тези адреси се разпространяват географски и понякога могат да бъдат доста близки до вашето истинско местоположение. Скривайки истинския си IP адрес зад IP адреса на VPN сървър, вашето истинско местоположение може да бъде затъмнено.

Препоръчва се от нашите редактори

Но не забравяйте, че сайтовете и услугите понякога имат други средства за определяне на вашето местоположение. Също така, много сайтове са чувствителни към промените в очакваното поведение. Ако вашата банка види някой, който твърди, че се свързва от Латвия, може да се наложи да направят някои допълнителни проверки за сигурност, преди да предоставят достъп. Това обикновено е хубаво, но може да бъде обезсърчително, когато използвате VPN, а не измамник.

Може ли VPN да деблокира поточно съдържание?

Услугите за стрийминг понякога предлагат различно съдържание на различни страни. Доскоро жителите на Обединеното кралство можеха да гледат Star Trek: Discovery в Netflix, докато жителите на САЩ трябваше да използват Paramount+. От комфорта на дома си можете да изскочите до далечен VPN сървър, може би за достъп до стрийминг видео, недостъпно в САЩ.

Точно като правителствената цензура, стрийминг услугите знаят, че много хора използват VPN за достъп до съдържанието си и активно работят, за да го предотвратят. Така че, докато можете да използвате VPN за предаване на видео онлайн и ние сме сигурни, че повечето от вас четат това, може да работи, но може да спре да работи утре утре.

Можете ли да се доверите на VPN?

Най -големият проблем при VPN не е проблем на технологиите, а един от доверието. Тъй като целият ви трафик преминава през неговите системи, VPN компания е в същото положение като ISP. Може, ако пожелае, да видите всичко, което правите онлайн, и да продадете тези данни. Може да вписва реклами в уебсайтовете, които виждате. Може да запази ненужни количества данни, които след това може да бъде принуден да предаде на органите на реда.

VPN са нетърпеливи да получат това доверие, но доказват, че заслужават, че доверието е трудно. Когато преглеждаме VPN, ние порираме неговата Политика за поверителност и изпращаме въпросник, за да придобием представа какви усилия полага всяка компания, за да защити поверителността на клиентите. Знаем, че биха могли да ни лъжат, но нашата цел е да ги поставим на запис.

Искаме да видим VPN да приемат всяка възможна мярка, за да защитят своите клиенти, но също така трябва да видим прозрачност. Дори когато не сме съгласни с всичките им избори, предпочитаме компании, които са напред по отношение на техните операции. VPN също трябва да издаде доклад за прозрачност, очертаващ какви искания е получил компанията от органите на реда и как компанията отговори.

Също така обичаме да виждаме одити на трети страни на VPN услуги, които валидират политиките и сигурността на инфраструктурата на компанията. Трябва да признаем, че одитите са несъвършени инструменти. Одитите са поръчани от VPN компанията, а компанията също така очертава обхвата на одита. Все пак това е ценен начин да се демонстрира ангажираността на компанията за прозрачност.

Имам ли нужда от VPN?

Преди няколко години VPNS имаха по-добре дефинирано място във вашия инструментариум за поверителност и сигурност. Тогава повечето трафик са пътували през HTTP, понякога без никакво криптиране. В наши дни повечето уеб трафик се изпращат чрез HTTPS, който криптира вашата връзка. Разглеждайки трафика на HTTPS, ISP или някой, който шпионира в мрежата ви, може да види само най -високото ниво на дестинацията на вашия трафик. Това е все едно да видите pcmag.com, а не pcmag.com/max-is great.

Рекламодателите също станаха по -сложни в своите усилия за проследяване. Отпечатъка на браузъра и други техники означават, че способностите за анонимизиране на VPN са ограничени донякъде. Дори възхваляваната способност на VPN да избухне места, байпас цензура и деблокиране е по -малко сигурно, тъй като компаниите и правителствата стават все по -агресивни при откриването и блокирането на VPN трафик.

Възходът на сложните методи за проследяване и HTTP често се цитират като причини, поради които VPN не струват парите. Но зависи от това защо сте VPN. Ако по някаква причина искате да изглежда, че трафикът ви идва от друга държава, VPN ще направи това. Ако искате да направите малко по -трудно за рекламодателите и други да ви проследяват, докато се движите в мрежата, VPN може да ви помогне да направите и това. И ако искате да гарантирате, че вашият ISP знае възможно най -малко за вашата онлайн дейност, VPN може да помогне и там.

VPN няма да ви направи непобедим онлайн, но може да ви помогне да защитите вашата поверителност. Това е ценна част от вашата кутия с инструменти за сигурност и поверителност и като всеки инструмент VPN работи най -добре, когато го използвате за правилната работа.

Като това, което четете?

Запиши се за SecurityWatch Бюлетин за нашите най -добри истории за поверителност и сигурност, доставени точно във вашата пощенска кутия.

Този бюлетин може да съдържа реклама, сделки или партньорски връзки. Абонирането на бюлетин показва вашето съгласие за нашите Условия за ползване и Политика за поверителност. Можете да се отпишете от бюлетините по всяко време.

Благодаря за регистрацията!

Абонаментът ви е потвърден. Следете входящата си поща!