DuckDuckgo скрива ли вашия IP от уебсайтове

Използването на VPN гарантира, че всичките ви онлайн данни са прехвърлени и действителният ви IP адрес е маскиран. Комбинирането на DuckDuckGo с VPN ви дава допълнителен слой на поверителност и сигурност за вашата дейност за сърфиране. Докато DuckDuckgo ефективно блокира тракерите, VPN осигурява целия ви интернет трафик с криптиран тунел. Свързването с VPN тунел прави почти невъзможно хакерите да откраднат вашата лична информация.

Дали DuckDuckgo е VPN? Безопасно ли е и добре за скриване на IP през 2023 г?

Дали DuckDuckgo е същата като VPN? Краткият отговор е не. И двете са инструменти, предназначени да подобрят вашата онлайн сигурност и поверителност, но има някои значителни разлики между тях.

DuckDuckgo не проследява вашата онлайн активност, но оставя вашите данни уязвими за хакери и Snoopers. Вашата чувствителна информация е особено изложена на риск при използване на необезпечени публични горещи точки. VPN, от друга страна, идват с криптиране на военни клас, което прави изключително трудно за всяка трета страна да получи вашите данни.

Въпреки това, не всички VPN са надеждни или безопасни. Ето защо моят екип и аз тествахме 50+ услуги и Моят най -добър избор за частно уеб сърфиране е ExpressVPN. Използването му заедно с DuckDuckGo ви дава пълна онлайн поверителност и пази личната ви информация скрита от любопитни очи. Можете да опитате ExpressVPN без риск, тъй като е подкрепен от надеждна 30-дневна гаранция за връщане на пари. Ако не сте 100% доволни от това, получаването на възстановяване е безпроблемно.

Дали DuckDuckgo е VPN?

DuckDuckgo не е VPN – това е безплатна интернет търсачка Подобно на Google или Bing, но той е основно различен в подхода си към поверителността на потребителите. За разлика от традиционните търсачки, DuckDuckgo не проследява вашата история на търсене или не продава вашите данни на рекламодатели. Въпреки това, той не може да криптира чувствителни данни или да маскира вашия IP адрес – функции, които са ключови характеристики на VPN.

Лесно е да объркате DuckDuckgo с VPN, тъй като те споделят много прилики. Подобно на VPN, можете да използвате DuckDuckGo на много операционни системи – той предлага приложения за Android и iOS, както и за разширения на браузъра за Firefox, Chrome, Edge, Opera и Safari. DuckDuckGo се предлага с много функции за поверителност, подобни на VPN, като:

  • Защита за проследяване на приложения. DuckDuckgo не проследява вашата онлайн активност и блокира повечето трети страни проследяващи. Той подобрява поверителността на потребителите и осигурява прозрачност в рамките на платформите.
  • По -интелигентно криптиране. Тази функция ви позволява да използвате криптирани връзки по -често, приоритизирането на уебсайтове, обезпечени от HTTPS криптиране (те ще се появяват отгоре на вашите резултати от търсенето).
  • Частно търсене. Приложенията DuckDuckgo не регистрират историята на търсенето ви.
  • Защита на течовете. DuckDuckGo предотвратява изтичането на търсене по подразбиране на резултатите от търсенето си. Това гарантира, че вашите ключови думи за търсене са маскирани, като пречат на други уебсайтове да ги видят.

Как DuckDuckgo се различава от VPN?

Докато и DuckDuckgo, и VPN са инструменти за поверителност, те обслужват различни цели. DuckDuckgo поддържа вашата история на търсенето частно, като не регистрирате вашите заявки или персонализиране на резултатите въз основа на вашите данни.

VPN, от друга страна, осигурява цялата ви интернет връзка, Шифроване на данни към и от вашето устройство и скриване на вашия IP адрес. Ето някои други ключови точки, които правят DuckDuckgo различен от VPN:

  • Рекламен блокер или мениджър на заплахи. Повечето премиум VPN предлагат функции за блокиране на реклами, за да ви предпазят от проследяващи или злонамерени връзки, заразени със злонамерен софтуер или шпионски софтуер.
  • Специален превключвател за убиване. VPN също имат превключвател за убийство, който отрязва вашата интернет връзка, ако криптираният тунел изведнъж падне. Това ви помага да сте в безопасност от лоши актьори, които искат да се насочат към вашите онлайн данни.
  • Заобикаляйки гео-блокове. VPN услуга се предлага с много места на сървъра, към които можете да се свържете. Това ви позволява да заобиколите георестаниите и да получите достъп до любимите си сайтове и услуги отвсякъде. Например, можете да деблокирате акаунта си в Netflix US, докато пътувате в Европа.

Използването на DuckDuckGo без VPN поддържа вашите търсения частни, но не защитава други онлайн дейности. VPN поддържа цялата ви мрежа и активността на сърфирането защитена. Въпреки че, DuckDuckgo блокира много тракери и бисквитки – нещо, което не всеки VPN предоставя.

DuckDuckgo плюсове и минуси

Както при всеки продукт, DuckDuckgo има добри и лоши страни. Важно е да разгледате тези плюсове и минуси, за да се определи дали DuckDuckgo се приведе в съответствие с вашите специфични нужди и предпочитания като потребител на търсачката.

DuckDuckgo Pros DuckDuckgo Cons
Без проследяване
DDG не проследява или не записва вашите търсения по начин, който може да бъде свързан с вас.
Досадни реклами
DDG преди всичко прави доходите си чрез рекламни и партньорства със сайтове за електронна търговия (като Amazon и Ebay). Рекламите обаче не са персонализирани и се основават на срока на вашето търсене – не сърфиране в историята или личните данни.
Онлайн прозрачност
DDG дава приоритет на прозрачността в своята Политика за поверителност, предоставяйки ясна и кратка информация без никаква неяснота.
Базирани в САЩ
Това означава, че DDG е длъжен да споделя вашите данни с властите, ако е законно поискано.
Без профилиране
DDG не създава персонализирани профили за целенасочена реклама. Всеки потребител, независимо от местоположението, получава едни и същи резултати от търсенето.
Липса на автопогради
DDG не включва секциите „хората също питат“ и „свързани търсения“ като Google.
Лесна употреба
Можете лесно да използвате DDG, като изтеглите приложението, инсталиране на разширение на браузъра или посещение на DuckDuckGo.com.
Локализирани ограничения за търсене
Услугите му за карта и преглед разчитат на картите на Apple и прегледите на Yelp в резултатите, които не са толкова добри, колкото Google Maps.
Защита от имейл
Той премахва множество видове скрити електронни проследяващи електронна поща.
Резултати от резултатите от търсенето
Поради по -малък индекс, DDG може да не включва определена ниша или по -малко популярни уебсайтове в своите резултати от търсенето.
Филтриране на невярна информация и нискокачествено съдържание
DDG работи с проекта за паркиран домейн, за да обхожда мрежата и да премахне спама от резултатите от търсенето си.
Без история на търсенето
Тъй като DDG предлага частно търсене, той не съхранява историята на вашето търсене.
!бретон
Тази функция за пряк път позволява на потребителите бързо да търсят над 13 000 уебсайта, включително Amazon, Twitter и Wikipedia.
Няма информация за датата на резултатите от търсенето
Не можете да видите кога е публикуван конкретен резултат от търсенето.
Безопасно търсене
Можете да активирате безопасното търсене за премахване на съдържанието за възрастни от резултатите.
По -малко услуги
DDG не предлага същата гама от ресурси като Google Maps, Play Store или Gmail.

Разлики между DuckDuckgo и други търсачки

Когато обсъждате DuckDuckGo, важно е да го сравните с други добре познати търсачки, за да разберете как се различават. Нека да проучим основните им различия.

Duckduckgo срещу. Google

Докато и двете са търсачки, Duckduckgo и Google имат различни философии, що се отнася до личния живот. Google проследява вашата история на търсенето и използва тези данни, за да персонализира резултатите от вашето търсене и да показва насочени реклами. Въпреки че браузърът Chrome има режим на инкогнито, той не е частен, тъй като Google все още проследява всяко търсене, което правите.

DuckDuckgo, за разлика от това, не проследява вашите търсения или не показва персонализирани реклами. Въпреки че си партнира с големи онлайн компании като Bing, Wikipedia и Yahoo, тя не разкрива личната информация на потребителите на трети страни. Той също така идва с функцията за глобален контрол на поверителността (GPC), която, когато е активирана, сигнализира за всички посещавани уебсайтове, предпочитание за поверителност.

Duckduckgo срещу. Tor

TOR (The Onion Router) е частна мрежа, която насочва вашия интернет трафик чрез поредица от сървъри, за да го анонимизира. Tor Browser включва DuckDuckGo като своя търсачка по подразбиране поради споделения си ангажимент за поверителност.

въпреки това, Докато TOR предоставя анонимност, това не е задължително да осигурява вашите данни в транзит като VPN би. Също така, TOR може значително да забави скоростта на сърфиране.

Дукдукго алтернативи

Ако обмисляте да използвате DuckDuckGo, но искате да проучите други търсачки, насочени към поверителност, ето няколко забележителни алтернативи:

1. Начална страница е друга солидна алтернатива за потребителите, които са в съзнание за поверителност. Той има прокси, който поддържа IP адресите и местоположенията на потребителите скрити. StartBage е уникален, защото използва резултатите от търсенето на Google, но отнема всички проследяващи и дневници. Това означава, че получавате отличното представяне на Google за търсене, без да компрометирате вашата поверителност.

2. Qwant е търсачка, базирана на Франция, която обещава да не записва или продава вашите търсения. Що се отнася до функционалността, Qwant предлага различни услуги като новини, музика и младши режим за деца. Освен това има функция за търсене на Qwick, подобна на DuckDuckGo !бретон.

3. Швейцари е друга търсачка, фокусирана върху поверителността, която се гордее с това, че не проследява потребителите или съхранява данни. Базирайки се в Швейцария, тя се възползва от строгите закони за поверителност на страната. Swisscows използва Bing за резултати от търсенето и има вграден филтър за насилие и съдържание за възрастни, което го прави добър избор за семейства. Той също предлага онлайн преводач.

4. Searx е уникален вариант за тези, които търсят възможно най -частното търсене. Това е търсачка с отворен код, агрегираща резултати от повече от 70 услуги за търсене, като същевременно гарантира поверителност. Той не съхранява данни за търсене, не използва бисквитки по подразбиране и напълно разкрива целия изходен код и алгоритми. Той е съвместим с всички браузъри, включително TOR.

5. Търсете шифрование е уеб браузър, фокусиран върху поверителността, който дава приоритет на защитата на вашата онлайн поверителност и сигурност. Тя включва перфектна секретност напред (PFS), като гарантира, че вашите заявки за търсене са криптирани и защитени от потенциално бъдещо декриптиране.

Имайте предвид, че тези търсачки, подобни на DuckDuckGo, защитават вашите заявки за търсене, но не и цялата вашата онлайн дейност. За пълна цифрова поверителност използвайте надежден VPN заедно с тези търсачки, ориентирани към поверителност.

Защо се нуждаете от VPN с DuckDuckgo

Въпреки, И всеки Snooper във вашата мрежа може да получи вашата чувствителна информация, като IP адрес. Важно е да запомните, че докато DuckDuckgo осигурява значителни ползи за поверителност в сравнение с традиционните търсачки, възприемането на цялостен подход към онлайн сигурността, за да защити ефективно личната ви информация, е от решаващо значение.

Използването на VPN гарантира, че всичките ви онлайн данни са прехвърлени и действителният ви IP адрес е маскиран. Комбинирането на DuckDuckGo с VPN ви дава допълнителен слой на поверителност и сигурност за вашата дейност за сърфиране. Докато DuckDuckgo ефективно блокира тракерите, VPN осигурява целия ви интернет трафик с криптиран тунел. Свързването с VPN тунел прави почти невъзможно хакерите да откраднат вашата лична информация.

VPN също се крие от вашия ISP това, което правите онлайн, за да предотвратите умишлено намаляване на скоростта За дейности с тежка лента като торентен и UHD стрийминг. Освен това можете да заобиколите гео-блокове и да получите достъп до любимите си сайтове без ограничения отвсякъде. Например, DuckDuckgo е блокиран на някои работни места, училища и определени страни (преди да бъде блокиран в Индия), а VPN помага да се получи достъп до него в ограничителни мрежи.

DuckDuckgo скрива ли IP

Reddit и неговите партньори използват бисквитки и подобни технологии, за да ви осигурят по -добро изживяване.

Приемайки всички бисквитки, вие се съгласявате с използването на бисквитки за доставяне и поддържане на нашите услуги и сайт, подобряване на качеството на Reddit, персонализиране на Reddit съдържание и реклама и измерване на ефективността на рекламата.

Отхвърляйки несъществени бисквитки, Reddit все още може да използва определени бисквитки, за да гарантира правилната функционалност на нашата платформа.

За повече информация, моля, вижте нашето известие за бисквитки и нашата Политика за поверителност .