PIA VPN Review 2023: Доставчик на VPN с отворен код, който прави прозрачност правилно

Contents

Частният интернет достъп VPN е базиран в Колорадо и оперира под юридическата юрисдикция на САЩ. Както всички компании, той казва, че ще отговори на законни призовки, но уверява клиентите, че ще се отблъсне, когато е възможно. Докладът за прозрачност на компанията потвърждава, че компанията не е предоставила дневници в отговор на варанти, призовки и съдебни разпореждания. Когато попитахме дали компанията е предоставила друга информация на органите на реда, ние бяхме насочени към документацията на компанията.

Преглед на частен интернет достъп VPN

От старта си през 2008 г. обхванах голямо разнообразие от теми от космически мисии до прегледи на факс. В PCMAG голяма част от работата ми е фокусирана върху услугите за сигурност и поверителност, както и видео игра или две. Също така пиша случайни колони за сигурност, фокусирани върху това да се направи информационна сигурност практична за нормални хора. Помогнах за организирането на Съюза на Guild Guild на Ziff Davis и в момента изпълнявам ролята на негов председател.

Анализатор за сигурност
Моят опит

Като анализатор за сигурност на PCMAG аз отчитам решения за сигурност като мениджъри на пароли и софтуер за родителски контрол, както и инструменти за поверителност като VPNS. Всяка седмица изпращам бюлетина за SecurityWatch, изпълнен с новини за онлайн сигурност и съвети за запазване на вас и вашето семейство в интернет.

Актуализирано на 25 август 2023 г
https: // www.pcmag.com/отзиви/частен интернет-достъп-VPN

(Кредит: Частен интернет достъп VPN)

Долния ред

Частният интернет достъп предлага стабилна VPN услуга с усъвършенствани мрежи и инструменти за поверителност, опаковани в умен интерфейс, докато неограничените едновременни връзки помагат да оправдаят високата си цена.

На месец, започва от $ 11.95
$ 2.19 на месец + 2-месечни безплатни (82% отстъпка от 2-годишен план) Частен интернет достъп до VPN
$ 11.99 на месец за месечен план за частен интернет достъп
Спестете 82% на 2-годишен план + 2 месеца безплатно за $ 56.94 частен интернет достъп VPN

PCMAG редакторите избират и преглеждат продукти независимо. Ако купувате чрез партньорски връзки, може да печелим комисионни, които помагат да подкрепите нашето тестване.

Професионалисти

 • Неограничени едновременни връзки
 • Разделяне на тунелиране и мулти-хоп
 • Многобройни локации на сървъра
 • Попълнен одит на трети страни

Минуси

 • Скъпо
 • Без безплатна версия

Частни спецификации на VPN за достъп до интернет

Частният достъп до Интернет е една от най -старите оцелели VPN услуги и е силен претендент за нашия списък с най -добрите VPNs. Той има отличен интерфейс и усъвършенствани мрежови настройки, които позволяват на Tinkerers Tinker. Наскоро компанията премахна лимита си за едновременни връзки, помагайки за оправдаването на високите си месечни разходи. Имаме няколко избора на редактори VPN, но две от конкретните бележки са Proton VPN и Mullvad VPN. Първият е мощен, достъпен вариант с най -добрата безплатна версия, която сме виждали, а втората се дължи на големината, за да защити поверителността на клиентите.

Колко струва VPN за частен интернет?

Частният достъп до интернет има три месечни опции за фактуриране, започвайки от $ 11.95. Това е почти двойно по -голямо от $ 6.95 Компанията, обвинена, когато го прегледахме за първи път преди години. Освен това е доста над $ 10.03 на месец средна сред VPN, които сме прегледали. Това е твърде скъпо за нашия списък с най -добрите евтини VPN. Сравнителните топ VPN правят повече за по -малко. Mullvad VPN е най -достъпният ни победител в избора на редактори само за 5 евро на месец (5 долара.44 по време на писането).

Нашите експерти са тествали 17 продукта в категорията VPN тази година

От 1982 г. PCMAG тества и оценява хиляди продукти, за да ви помогне да вземете по -добри решения за покупка. Вижте как тестваме.

Как работи VPN

Подобно на повечето VPN, частен интернет достъп VPN стимулира по -дългите абонаменти със стръмни отстъпки. Едногодишният план струва 39 долара.95, значително по -малко от $ 66.95 средни сред VPN, които сме прегледали. Частният достъп до интернет също има тригодишен план за 79 долара. Докато абонаментите, закупени на тези цени, ще се подновят на същата цена, това не винаги е така. Компанията често променя своята абонаментна структура, така че прочетете внимателно финия печат.

Докато отстъпките са изкушаващи, ние внимаваме да започнем с дългосрочен абонамент. Вместо това започнете с краткосрочен план за тестване на услугата във вашия дом и вижте дали VPN отговаря на вашите нужди.

Подобни продукти

PROTON VPN

Изключителен

Nordvpn

Surfshark Vpn

Tunnelbear Vpn

$ 359.64 Спестете $ 239.64

Cyberghost Vpn

ExpressVpn

Изключителен

Mullvad Vpn

Ivpn

Mozilla Vpn

Ако частният интернет достъп VPN е твърде богат за вашата кръв, струва си да се отбележи, че има и някои достойни безплатни VPN услуги. Proton VPN е най -добрият безплатен VPN, който сме тествали, до голяма степен, защото не поставя ограничения за данни за безплатни потребители.

За закупуване на абонамент, частен интернет достъп VPN приема плащания на Amazon, кредитни карти, криптовалути и PayPal. Победителите в избора на редактори IVPN и Mullvad VPN предлагат повече възможности за анонимни плащания, включително пари, платени директно на техния щаб.

(Кредит: Kape Technologies)

Какво получавате за парите си с частен интернет достъп до VPN?

В началото на 2023 г. Private Internet Access VPN изхвърли своите 10 едновременни лимити за връзка. Един абонат вече може да свърже толкова устройства, колкото желаят, обхващайки голямо семейство или домакинство с много устройства. Този ход следва тенденция, която видяхме в индустрията. Нарастващият списък на VPN, които не поставят ограничение за едновременни връзки, включва Atlas VPN, Avira Phantom VPN, IPVANISH VPN и Победители на редактори за избор на VPN и Tunnelbear VPN VPN.

(Бележка на редакторите: IPVANISH VPN е собственост на Ziff Davis, компанията -майка на PCMAG.)

Частният интернет достъп VPN осигурява разделен тунел, като ви позволява да посочите кои приложения изпращат данни през VPN и кои изпращат данни на Clear. Това може да бъде удобно за висока честотна лента, дейности с нисък риск като стрийминг видео. Мулти-хоп функция също така насочва трафика ви през два VPN сървъра, а не само един. Частният интернет достъп VPN се справя с това по различен начин от другите VPN услуги, като ви позволява да изберете настройките за прокси, а след това и второто място.

Компанията не предоставя директен достъп до мрежата за анонимизация на TOR чрез VPN, въпреки че трябва да отбележим, че VPN не е необходим за достъп до мрежата за безплатна TOR. Победителите в редакторите на редакторите Proton VPN и Nordvpn предлагат достъп до TOR, Multi-Hop Connections и Split Tunneling.

Много VPN компании слой върху допълнителни функции за поверителност и сигурност, за да примамят потребителите. За тази цел Private Internet Access VPN включва свой собствен инструмент за блокиране на реклами и проследяване, наречен Mace. Компанията ни информира, че правилата на Google означават, че тази функция трябва да бъде премахната от приложението си Android и препоръчва на клиентите, които искат да използват Mace на Android SideLoad APK от своя сайт. Трябва обаче да отбележим, че страничното зареждане винаги води до някакъв риск. Частният достъп до Интернет също предлага безплатна услуга за наблюдение на електронната поща, подобна на haitibeenpwned.

MACE може да бъде активиран от Настройки (Кредит: Kape Technologies)

Private Internet Access VPN също поддържа пренасочване на порт на някои сървъри. Това е усъвършенствана настройка и макар да не е необходимо за VPN, това със сигурност ще бъде оценено от мрежовите тинкери.

От последния ни преглед, частен интернет достъп VPN започна да предлага специални IP адреси на клиентите. Това означава, че имате един и същ публичен IP адрес всеки път, когато се свържете с VPN. Това на теория трябва да бъде по -малко подозрително изглеждащо, отколкото постоянно изместващ се или известен VPN IP адрес и следователно може да не бъде блокиран от сайтове, които ограничават VPN достъп – като банки и услуги за стрийминг. Плащате 5 долара на месец за всеки адрес, а дългосрочните специални абонаменти за IP включват огромни намаления на цените. Това е в допълнение към базовия частен абонамент за достъп до интернет. Съществуващите клиенти могат да изберат продължителност за специализирано таксуване на IP адреси. IP адресите са достъпни в Австралия, Канада, Германия, Сингапур, Швейцария, Великобритания и САЩ.

Заедно с шепа други VPN компании, Private Internet Access VPN вече предлага антивирусна защита за устройства Windows за допълнителни $ 4.50 на месец с, отново, отстъпки за по -дълги абонаменти. Победителите в избора на редакторите Nordvpn и Surfshark VPN предлагат антивирусни инструменти, въпреки че не бяхме впечатлени от тяхното изпълнение. Очакваме с нетърпение скоро да тестваме антивируса на частен интернет достъп до VPN.

Докато VPN са полезни инструменти за подобряване на вашата поверителност онлайн, те не могат да защитят от всяка заплаха. Горещо препоръчваме да използвате самостоятелен антивирус, за да защитите вашия компютър, ангажиране на мениджър на пароли за създаване на уникални и сложни пароли за всеки сайт и услуга и активиране на многофакторна удостоверяване, където и да е достъпно.

Какво е двуфакторно удостоверяване?

Какви VPN протоколи поддържа поддръжката на частния интернет?

VPN технологията се предлага в шепа аромати, с различни протоколи, използвани за създаване на криптирана връзка. Предпочитаме OpenVPN, който е с отворен код и следователно, изследван от доброволци за потенциални уязвимости. Видният наследник на VPN с отворен код е Wireguard, който има по-нова технология и потенциал за още по-добра производителност. Wireguard все още е нов и не е толкова широко обгърнат, колкото OpenVPN.

Частният достъп до интернет поддържа OpenVPN и Wireguard на всички платформи. Освен това приложението iOS поддържа IKEV2 протокола, който също е отличен.

(Кредит: Kape Technologies)

Частен интернет достъп до VPN сървъри и местоположения

Наличието на многобройни местоположения на сървъра ви дава повече възможности за избор на вашето местоположение и увеличава шансовете за намиране на сървър близо, където и да сте. Private Internet Access VPN има добра комбинация от места, с сървъри в 84 държави. Това е много над средното средното, като се доближава до съперничането на звездната колекция от 94 държави на ExpressVPN. Особено забележително е, че VPN за частен интернет се гордее с множество сървърни локации в Африка и Южна Америка, два региона често игнорирани от други VPN услуги.

Частният VPN за достъп до интернет има сървъри, достъпни в други страни с ограничителни интернет политики, като Турция и Виетнам. Компанията няма сървъри в Русия, но има сървъри в Украйна.

Наскоро компанията обяви, че сега има сървъри във всички 50 американски щата. Това е удобно за местните жители, които може да не искат трафикът им да отскочи от другата страна на страната, просто защото са включили VPN. Компанията също така отбеляза, че надгражда своя сървърна флота до 10Gbps сървъри.

Някои VPN услуги използват виртуални места, които изглежда са сървъри в определена държава, но всъщност могат да бъдат разположени някъде другаде. За своя кредит, Private Internet Access VPN ясно отбеляза кои места са виртуални и разкри действителното местоположение на сървърите в публикация в блога. Това показва, че почти половината от местоположението на компанията са виртуални. Въпреки че виртуалните места не са по своята същност проблематични, обикновено обичаме да виждаме VPN услугите да бъдат по -малко разчитащи на тях. Сървърният флот на ExpressVPN например е по -малко от 5% виртуален.

Частният интернет достъп VPN показва кои сървъри се намират в страната, в която твърдят, че са. (Кредит: Kape Technologies)

След приемането на нов закон за националната сигурност, засягащ Хонконг, Private Internet Access VPN обяви, че премахва присъствието си на сървъра от града. Вместо това компанията урежда виртуални сървъри, физически разположени извън Китай, да предостави VPN услуга на Хонконг. Това е добро използване на виртуални места, тъй като обхваща потенциално опасен регион, като същевременно поддържа сървъра на сигурно място.

VPN доставчиците могат също да използват виртуални сървъри, където една хардуерна машина възпроизвежда хост на няколко дефинирани от софтуера сървъра. Представител на компанията ни казва, че Private Internet Access VPN не притежава своята сървърна инфраструктура, която не е необичайна. Вместо това, той използва само специализирани хардуерни сървъри. Няколко VPN компании, включително Private Internet Access VPN, са се преместили в сървъри без диск или RAM, които не съхраняват никакви данни на твърд диск, което ги прави устойчиви на физическо подправяне.

Вашата поверителност с частен интернет достъп VPN

Важно е да разберете усилията, която VPN компания предприема за защита на вашата информация. Политиката за поверителност от частен VPN за достъп до интернет е изключително дълга и понякога е доста трудна за анализ. За щастие, компанията актуализира политиката си, за да включи обобщения на обикновени езици, които вървят дълъг път към изясняване на целия документ. Mullvad VPN е радикално прозрачен по отношение на своето обслужване и работа, навлизайки в такава дълбочина, че става образователна, докато Tunnelbear VPN се фокусира върху политиките си, които са лесни за четене и разбиране. Частният достъп до интернет не съвпада съвсем на тези услуги тук, но това е подобрение.

Представител на компанията обясни, че частен VPN за достъп до интернет не поддържа регистрационни файлове на потребителската активност и не печели от потребителски данни. Политиката му за поверителност също така казва, че личните данни няма да се продават или наемат. Нов раздел на политиката уверява читателите, че компанията не събира или съхранява „история на сърфиране, свързано съдържание, потребителски ips, печати за време за връзка, регистрационни файлове на честотната лента, DNS заявки или нещо подобно.„Това е така, както трябва да бъде.

(Кредит: Kape Technologies)

Подобно на повечето VPN компании, Private Internet Access VPN казва, че събира информация за контакт, която клиентите предоставят при създаване на акаунти. Компанията също така събира анонимирана информация за съвкупния анализ. Това не е необичайно, въпреки че вярваме, че VPN компаниите трябва да се стремят да събират и задържат възможно най -малко информация. Актуализираната версия на политиката върши много по -добра работа, обяснявайки как използва информацията, която събира.

Private Internet Access VPN ни каза, че докато потребителите са свързани, сървърите му виждат произход на IP адреси – което е необходимо за предоставяне на вашите данни обратно към вас. Тази информация не се съхранява и се губи веднага щом изключите връзката. Компанията също така казва, че вашето потребителско име не е свързано с произходния IP в този процес. Такъв е случаят и за други VPN компании, но е полезно да го напишете от компанията.

Частният интернет достъп VPN е базиран в Колорадо и оперира под юридическата юрисдикция на САЩ. Както всички компании, той казва, че ще отговори на законни призовки, но уверява клиентите, че ще се отблъсне, когато е възможно. Докладът за прозрачност на компанията потвърждава, че компанията не е предоставила дневници в отговор на варанти, призовки и съдебни разпореждания. Когато попитахме дали компанията е предоставила друга информация на органите на реда, ние бяхме насочени към документацията на компанията.

Private Internet Access VPN участва в програма за Bug Bounty и е претърпял одит от Deloitte, който установи, че компанията следва вътрешната си политика за поверителност. Въпреки че одитите са несъвършени инструменти, все по -често ги намираме за ценен начин за компаниите да установят доверие с своите клиенти. Private Internet Access VPN предостави на PCMAG документация от Deloitte, а компанията ни казва, че членовете на обществеността могат да получат одитния доклад, като отправят заявка директно до Deloitte.

Private Internet Access VPN е собственост на Private Internet Access, Inc., което от своя страна е собственост на Kape Technologies, която също притежава Cyberghost VPN и наскоро ExpressVPN, сред другите компании за поверителност и сигурност. В предишно въплъщение Капе беше наречен Crossrider и обвинен, че е платформа за рекламен софтуер. През 2023 г. се разчупи новини за съкращения в Капе, включително някои от неговите VPN свойства, последствията от които може да не са напълно очевидни. Свързахме се с Private Internet Access VPN и потвърдихме, че неговата VPN инфраструктура остава отделна от другите имоти на KAPE.

Ръцете с частен интернет достъп VPN за Windows

Нямахме проблеми с инсталирането на частен VPN за достъп до интернет на Intel Nuc 11 (Nuc11phki7c, „Phantom Canyon“) настолен плот, работещ с най -новата версия на Windows 11.

Частен интернет достъп VPN издава Потребители Потребители Вход в имейл за потвърждение на покупката. Никога не сме развълнувани от това, че паролите се изпращат в Speatext чрез имейли, тъй като това може да бъде прихванато. Въпреки че можете да промените паролата си (което ви предлагаме да направите веднага), потребителското име на вашата компания не може да бъде променено, практика, предназначена да осигури допълнителна анонимност, но такава, която може да е объркваща за новаците. IVPN и Mullvad VPN имат по -добра, ако е непозната система, която не изисква лична информация от клиентите. Тези компании присвояват произволни номера на акаунти на клиенти, които служат като техен единствен идентификационен номер на вход – без пароли, няма потребителски имена.

Направете това веднага. (Кредит: Kape Technologies)

Приложението получи лошо необходим фейслифт преди няколко години и все още изглежда и се чувства страхотно след допълнителни ощипвания. Ако пропуснете лошите стари времена, все още можете да контролирате цялото приложение от системната тава. Досадно, приложението не може да бъде преместено от мястото му над системната тава и избледнява, когато щракнете извън приложението. Това, за щастие, може да бъде променено в менюто Настройки, преди дори да влезете.

Приложението е изградено около един прозорец, оцвети топло сиво с голям бутон с жълто свързване. Щракнете върху него и приложението незабавно се свързва с най -добрия наличен сървър. Точно това се нуждае от средния потребител: лесен път към незабавно да се защити. Бутонът също преминава към зелено при връзка, което улеснява да се каже, че VPN е активен, а вашият публичен и действителен IP адрес се показва близо до долната част на прозореца.

Щракването върху полето за местоположение под бутона за свързване ви позволява да скочите към различен VPN сървър с лекота. Можете да изберете или държава, или град в тази страна, но не и конкретен сървър. Ако има определен регион, който трябва да използвате, можете да го добавите в списък с любими.

Приложението за личен интернет достъп до VPN може да бъде модифицирано с най -различни плочки. (Кредит: Kape Technologies)

Щракването върху грирета в долната част на приложението разширява прозореца, разкривайки седем други плочки, които контролират различни функции. Щракнете върху иконата на отметките, за да добавите плочка към изгледа ви по подразбиране, и вземете триредовата икона, за да преместите плочки наоколо. Това ниво на персонализиране е нечувано сред VPN и позволява на приложението да бъде изключително сложно или нищо повече от бутон за включване/изключване. Но макар да е лесно да се схване, липсва приятелски и оф-бит топлина на тунели VPN.

Макар и впечатляващи, плочките са със смесена полезност. Някои предлагат бърз достъп до дълбоки настройки, а други показват графики и статистики. Най -малко полезната плочка показва текущата ви продължителност на абонамента.

Един удобен малък инструмент е VPN Snooze Tile. Това ви свързва от VPN и след това ви свързва отново след предварително зададения период от време. Полезно е, когато може да се окажете блокиран от уебсайт и трябва да се изключите от VPN.

Прозорецът на основните настройки върви по -подробно. Някои особено полезни функции са опцията за разрешаване на трафик на LAN – което ви позволява да общувате с други устройства във вашата мрежа, превключвател за убийство, който прекъсва връзката ви, ако VPN се прекъсне, и гореспоменатото боздуган. Панелът с разделен тунел ви позволява да насочвате приложения и IP адреси във или извън VPN, които работеха перфектно в нашето тестване.

Тук има истинска дълбочина, което ви позволява да сменяте DNS сървърите, да прецизирате конфигурацията на протокола VPN и да активирате много-HOP връзки. Разделът за автоматизация може да конфигурира приложението за свързване или изключване на VPN за конкретни мрежи или по-широки категории, като кабелни или незащитени Wi-Fi мрежи.

Последният път, когато тествахме приложението, установихме, че функцията за разделяне на тунели причини приложението да се срине в нашето тестване, но частният достъп до интернет бързо закърпи проблема. Това е отлично, защото това приложение има една от най -добрите функции за разделяне на тунели, които сме виждали. Той е интелигентно проектиран, позволява ви да решите дали всяко приложение използва или игнорира VPN и зададе глобално предпочитание за използване или игнориране на VPN. Освен това прави намирането на приложения, които да добавите към списъка ви за разделяне на тунели много по -лесно от конкурентите. В допълнение към трафика на маршрутизиране на приложения, можете да добавите и IP адреси към контролите за разделяне на тунели. Разделеното тунелиране работеше както се очакваше при нашето тестване.

(Кредит: Kape Technologies)

Една погрешна стъпка за частен VPN за достъп до Интернет е Multi-Hop Controls. За всеки друг VPN, който сме тествали, вие или избирате от предварително конфигурирани пътища за вашите данни (като нас в Швеция), или изберете две различни VPN места. С Private Internet Access VPN трябва да преминете през объркващ процес на настройка, в който да изберете прокси протокол (Shadowsocks или Socks5) и след това натиснете голям бутон за редактиране, за да изберете друго местоположение на VPN сървър. От друга страна, повечето потребители ще игнорират тази версия на Multi-Hop, защото е излишно сложна и коренно различна от всяка друга реализация, която сме виждали.

Едно общо притеснение при VPNs е, че те могат да изтекат информация, или под формата на DNS заявки, или вашия истински IP адрес. Използвахме инструмента за тестване на DNS течове в нашето тестване и установихме, че сървърът, който използвахме, не изтича нашата информация.

Много стрийминг видео услуги блокират VPN, защото имат географски ограничени лицензи за поточно съдържание. В нашето тестване нямахме проблеми с стрийминг на съдържание на Netflix, докато сте свързани към американски частен интернет достъп до VPN сървър. Имайте предвид, че това може да се промени по всяко време, обаче.

Ръцете с частен VPN за достъп до интернет за Android

Инсталирахме частното приложение за интернет достъп до VPN за Android на Samsung A71 5G работещ Android 11. Темата по подразбиране на приложението е бяла с ярко зелени акценти. В допълнение, има тъмен режим, който преминава към тъмен фон със светло цвят текст.

Докоснете големия бутон, разположен в горния център на таблото за управление, за да се свържете с VPN сървър. Под този бутон има списък на местата за връзка, в ред от най -бързо до най -бавно.

(Кредит: Kape Technologies)

Приложението за личен интернет достъп VPN за Android има няколко специални функции. Можете да се забъркате с настройките за разделяне на тунели, като промените настройките на приложението. Докосването на зелената ключалка до всяко приложение изключва VPN, когато използвате това приложение. Приложението също има превключвател за убийство. Приложението няма мулти-хоп и според представител на компанията няма план да се добави тази функция към Android в бъдеще.

Ако промените протокола си на OpenVPN, се появява опция под настройки заклест, която ви позволява да се свържете чрез прокси. Опцията за объркване не е налична с Wireguard. Има и експериментални функции за автоматизация, които ще ви позволят да създавате правила за автоматично свързване за ненадеждни и надеждни връзки.

В нашето тестване проверяваме дали VPN не изтича нашите DNS заявки или нашите истински IP адреси. Свързахме се със сървър в Мексико Сити, Мексико, и посетихме dnsleaktest.com за провеждане на разширен тест на връзката. По време на теста нашият действителен IP адрес остана скрит и нашата информация за DNS остана сигурна.

Докато се свързвахме със сървъра в Мексико Сити, ние се движихме до Twitch и гледахме стриймър да играе Minecraft. Потокът се зареди моментално, а видеото се възпроизвежда без никакво заекване или буфериране. След това отидохме в YouTube и гледахме няколко видеоклипа. Всяко видео се зарежда незабавно и се възпроизвежда без никакви спирки или старти.

Ръцете с частен интернет достъп VPN за MacOS

Изтеглихме Private Internet Access VPN за MacOS от уебсайта на доставчика и го инсталирахме на MacBook Pro, работещ с Big Sur 11.6.1. Темата по подразбиране на приложението е тъмна, със сив фон и зелени акценти. Като навигирате към настройките, можете да преминете към лека тема, която се отличава с бял фон с яркозелени акценти.

Свързването с VPN изисква натискане на големия зелен бутон в центъра на прозореца на приложението. По -долу това е сървър превключвател. Можете да избирате от сървъри, разположени в градове по света. Поръчката за подреждане на сървъра е със скорост на връзка.

(Кредит: Kape Technologies)

Функциите включват VPN превключвател за убиване, който блокира всеки трафик от излизане извън VPN, дори когато VPN е изключен, и PIA Mace, който блокира домейни, за които се знае, че сервират реклами, злонамерен софтуер и проследяващи. Сплит тунелиране е достъпно и за MacOS, а и Multi-Hop Works, но само с протокола OpenVPN.

За да тестваме поверителността на частен интернет на базата на Люксембург, базиран на VPN сървър, отидохме в DNSleakTest.com и проведе разширен тест. Истинският IP адрес остана скрит по време на тестване.

За да тестваме възможностите за стрийминг на VPN сървъра в Люксембург, ние се насочихме към Twitch.Телевизия и гледах FIDE World Championship. Потокът се зарежда незабавно с висококачествено видео и ние не изпитахме никакво заекване или буфериране, докато гледахме.

След това отидохме в YouTube.com За да гледате няколко видеоклипа, докато все още е свързан със сървъра в Люксембург. Всеки видеоклип се зарежда моментално, въпреки че качеството на видеото отне няколко секунди натоварване, за да стане ясен и лесен за гледане. Нито един от видеоклиповете, които гледахме, спря или заеква, докато гледахме.

Ръцете с частен интернет достъп VPN за iPhone

Инсталирахме приложението iOS VPN за частен достъп до интернет на iPhone XS, работещ с iOS 14.8. Приложението е светло сиво с ярко зелени акценти. Голям бутон за връзка заема по -голямата част от екрана на приложението, а точно под бутона е сървър превключвател, който ви позволява да изберете страната и града за вашата VPN сървърна връзка.

Докосването на менюто Hamburger в горния ляв ъгъл ви отвежда до настройките на вашия акаунт. Приложението има VPN превключвател за убийство и блокер за съдържание за Safari. Приложението не включва разделени тунели или много-хоп връзки-сложното тунелиране не е разрешено в iOS.

(Кредит: Kape Technologies)

Тествахме способността на VPN на частен интернет да крие IP адреси и да защити DNS заявки, като посети DNSleakTest.com и извършване на разширен тест за изтичане на DNS, докато е свързан към VPN сървър в Буенос Айрес, Аржентина. При тестване този сървър не изтече нашия IP адрес и нашите DNS заявки останаха частни.

Докато все още се свързваше със сървъра в Аржентина, ние отворихме приложението в YouTube и гледахме няколко видеоклипа. Всеки от тях се зареди незабавно и се играе без никакво буфериране. След това гледахме излъчване на живо в Twitch. Първоначално потокът отне около шест секунди, но след като се зареди, видеото беше свеж и с високо качество. Видеото също не заеква или буфер по време на тестване.

Ръце с частен интернет достъп VPN на Chrome OS

Изтеглихме приложението Android на Dell Chrome 3100 Chromebook с процесор Intel Celeron. Приложението за Android на Private Internet Access VPN на Chrome OS е малък, непретенциозен прозорец и е лесно да разберете как да се свържете с VPN сървър, използвайки основния потребителски интерфейс.

Най-полезните функции на приложението са превключвател за убийство и автоматично свързване, които са много често срещани за Android VPN приложения. Има и връзка за изтегляне на частен браузър и нещо, наречено VPN Snooze, което изключва VPN за предварително определен период.

Можете да получите достъп до разделяне на тунели, като посетите главното меню и изберете настройките на приложението, след което изберете кои приложения не искате да стартирате през VPN. Приложението включва и опция за настройка на специален IP адрес.

Частен интернет достъп VPN скорост и производителност

Независимо от VPN, който използвате, това ще се отрази на скоростта на вашето уеб сърфиране. За да преценим нивото на това въздействие, измерваме латентността, изтеглянето на скорости и скоростта на качване, използвайки приложението за тест за скорост на OOKLA със и без VPN и след това намерим процентна промяна между двете. За повече информация относно нашето тестване и нейните ограничения, прочетете подходящо озаглавената статия как тестваме vpns.

(Бележка на редакторите: Ookla е собственост на Ziff Davis, компанията майка на PCMAG.)

Частният интернет достъп VPN се представи умерено добре в нашето тестване, намалявайки скоростта на изтегляне и качване само с 27.8% и 10.5%, съответно. Първият резултат е точно средната в своята категория, докато втората е значително по -добра от средния резултат във всички VPN продукти, които сме тествали. Открихме и VPN увеличена латентността с 37.3%.

Преместихме се в модел на търкаляне и сега съобщаваме за резултатите от тестовете за скорост, тъй като ги получаваме. Таблицата по -долу има цялата най -новата информация.

Имайте предвид, че вашите резултати със сигурност ще се различават от нашите, а скоростта е твърде фина, за да поставите твърде голям акцент върху. Общата стойност, функциите за поверителност и лекотата на използване са далеч по -важни.

Проста сигурност

Със своя изискан интерфейс и мощни мрежови настройки, Private Internet Access VPN е страхотен продукт. Това може да бъде просто приложение за задаване и забравяне или можете да се потопите в неговите безброй настройки и да конфигурирате VPN, за да отговаря на вашите нужди точно. Голямата му колекция от локации на сървъра и отличните резултати от тестовете за скорост го правят силен конкурент, а неограничените едновременни връзки преминават дълъг път към това, че го превръщат в добра стойност. Също така се радваме да видим компанията, която работи за установяване на доверие с клиентите, като завърши одит на трети страни.

Това каза, че има място за подобрение. Докато частният достъп до интернет подобри политиките си за поверителност, други компании намират нови начини за осигуряване на VPN защита, докато събират още по -малко информация. Цената на частния интернет достъп до VPN също продължава да нараства отвъд средното, което затруднява оправдаването, когато далеч по -евтините конкуренти имат подобни функции.

Ако търсите по -малко скъпа услуга, трябва да помислите за цялостния ни победител в редакторите PROTON VPN, Достъпно VPN с отлично безплатно ниво на обслужване. Сред другите ни най-високо оценени услуги може да проверите и Mullvad Vpn (любимият ни нискотарифен VPN) и Nordvpn (Нашият любим премиум VPN).

PIA VPN Review 2023: Доставчик на VPN с отворен код, който прави прозрачност правилно

Частният интернет достъп се бори малко с стрийминг, но е лесно в джобната книга и осигурява отлична поверителност.

Атила Томашек

Attila е писател на персонала на CNET, покриващ софтуер, приложения и услуги с акцент върху виртуални частни мрежи. Той е защитник на цифровата поверителност и е цитиран в онлайн публикации като Computer Weekly, The Guardian, BBC News, HuffPost, Wired и TechRepublic. Когато не се докосва до лаптопа си, Атила се радва да прекарва време със семейството си, чете и събира китари.

Експертиза Атила има почти десетилетие опит с VPN и ги покрива за CNET от 2021 г. Като VPN експерт на CNET, Attila строго тества VPN и предлага на читателите съвети как те могат да използват технологията, за да защитят своята поверителност онлайн и

Атила Томашек
28 юли 2023 г. 4:00 a.m. Pt
11 мин. Прочетете

Частен достъп до интернет

като

 • Отворен код и прозрачен
 • Бюджетен
 • Неограничени едновременни връзки
 • Сървърна архитектура само за RAM

Не ми харесва

 • Бъги функции
 • Американска юрисдикция
 • Проблем с достъпа до поточно съдържание

Частният достъп до интернет, понякога известен просто като PIA, е добре утвърден VPN доставчик, действащ от Съединените щати от 2010 г. Това е отлична опция за бюджет, която поставя парите си там, където е устата му по отношение на поверителността на потребителите. Така че, ако сте на бюджет и на пазара за OG VPN, който предоставя поверителност и прозрачност, дайте на PIA поглед.

PIA е около по -дълга от повечето други VPN и е една от най -прозрачните VPN услуги. PIA е независимо одитирана, публикува редовно отчети за прозрачност и всичките му приложения са напълно отворен източник-всичко това надхвърля над и над това, което много от конкурентите му предлагат по отношение на прозрачността. И макар че няма да получите никакви бонус функции с най-горната част с PIA, ще получите всичко необходимо, за да защитите вашата поверителност онлайн. След като отделите време да научите приложението, то е много адаптивно и лесно да се използва в рамките на платформите. Основните силни страни на PIA са в личния живот и прозрачността, но скоростта му също е конкурентна. Въпреки това, една област, в която се надявам на известно подобрение, е в своите поточни възможности – Пиа се бори с няколко стрийминг услуги.

Моята оценка на частния достъп до интернет включваше задълбочен поглед върху неговите характеристики и ефективност на основните платформи, както и неговата Политика за поверителност и Условията за обслужване. Проведох 250 индивидуални теста за скорост и оцених неговите възможности за стрийминг с различни доставчици на стрийминг. Анализирах и неговата цена и обща стойност в сравнение с други доставчици. Като цяло бях впечатлен от услугата и установих, че PIA е способен VPN доставчик за повечето случаи на употреба.

Прочетете още: Как тестваме vpns

Скорост: последователни скорости и достатъчно бързи за почти всичко

 • Средна загуба на скорост: 24% през юли 2023 г. тестове
 • Брой сървъри: 35 000
 • Брой държави: 84

PIA се представи задоволително при първата ми оценка на скоростта на VPN услугата със средна загуба на скорост от 24% в сравнение с базовите ми скорости на интернет. 24% загуба на скорост на PIA е добра за трето място зад NORDVPN (10% загуба на скорост) и ExpressVPN (18% загуба на скорост), които са нашите две избора за най -бързите VPNs. И като се има предвид, че повечето VPN ще намалят нормалните ви скорости на интернет наполовина или повече, загубата на 24% скорост все още е уважавана.

Има много фактори, които могат да повлияят на вашите VPN скорости – включително VPN протокола, който използвате. С PIA можете да се свържете чрез OpenVPN и Wireguard на неговите настолни приложения. Свързването чрез Wireguard обикновено води до по -бързи скорости, отколкото чрез OpenVPN, тъй като това е лек протокол, който е проектиран за скорост и сигурност. Тествах скоростта на PIA през Wireguard и OpenVPN и както се досещате, открих, че скоростите на PIA са по -бързи през Wireguard, тъй като те са били през OpenVPN. Измервах средна загуба на скорост от 33% при свързване чрез OpenVPN, докато средната ми загуба на скорост чрез Wireguard беше само 15% – което средно до 24% загуба на скорост между двете.

Установих,. Консистенцията и стабилността не са дадени, когато става въпрос за скорости на VPN, така че беше добре да видите PIA Excel в това отношение. Други най -добри VPN като Surfshark, Ipvanish и Proton VPN се бориха с последователност в моя опит в тестване на скоростта им.

От моето местоположение в Охайо базовите ми скорости на интернет се движат около 370Mbps. Най -бързите VPN скорости, които получих през Wireguard, бяха до сървърите на PIA в Ню Йорк, където скоростта ми е средно 348Mbps. VPN скорост на Европа (Франция и Германия) е средно 340Mbps и скорости за Обединеното кралство е средно 317Mbps. И както се очакваше, най -бавните скорости, които регистрирах чрез PIA, използвайки Wireguard, бяха в Австралия и Сингапур, където средно съответно 309Mbps и 261Mbps.

Най -бързите ми скорости през OpenVPN бяха до Европа на 303Mbps, а скоростта до Ню Йорк последва 281Mbps. Единствената особеност, която забелязах със скоростите на OpenVPN на PIA, беше, че скоростта на Австралия и Сингапур бяха по -бързи от скоростите, които измервах до Обединеното кралство. Всъщност средните скорости, които измервах в Австралия, бяха значително по -бързи при 263Mbps за разлика от 185Mbps при свързване с Великобритания. Средните ми скорости до Сингапур са средно малко по -бързо от Обединеното кралство при 198Mbps.

Ако търсите да увеличите максимално скоростта, излизате от вашата PIA VPN връзка – за неща като стрийминг или игри, например – тогава използвайте Wireguard. Но ако скоростта е второстепенно внимание и се нуждаете от повишена поверителност онлайн или трябва да избягвате цензурата, тогава препоръчвам да използвате OpenVPN, тъй като това е най -сигурният VPN протокол и може да заобиколи защитните стени. Въпреки това, скоростите на PIA OpenVPN трябва да са достатъчно бързи за повечето всякакви онлайн дейности, при условие че вашите не-VPN скорости са адекватни.

Разходи: Един от най -евтините налични VPN

 • 40 долара на година или 12 долара на месец (3-годишни планове на разположение на 79 долара на всеки три години)
 • Гаранция за връщане на пари: 30 дни
 • Опции за плащане: Кредитна карта, PayPal, криптовалута
 • Приложения, достъпни за Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Fire TV, Chrome, Firefox, Opera

Ако сте на бюджет и искате прилично VPN решение, помислете за проверка на частен достъп до интернет. Структурираните ценообразни структури са твърде често срещани в VPN индустрията, но PIA (за щастие) не се притеснява от подобни практики и заключва цените си със същата бюджетна ставка през целия ви абонамент. Годишният план на PIA е 40 долара на година, а месечният му план е 12 долара на месец. Въпреки че компанията предлага тригодишен план на 79 долара на всеки три години, не препоръчвам да влезете с VPN доставчик за по-дълго от година наведнъж, като се има предвид колко бързо нещата са склонни да се изместват в VPN индустрията.

Ценообразуването на PIA всъщност е по -евтино и далеч по -лесно от Surfshark, който в момента притежава избора на редакторите на CNET за най -добрата стойност VPN обозначение. Годишният план на Surfshark започва на встъпителна цена от 48 долара за първата година, но след това се увеличава до 60 долара за всяка следваща година. По същия начин, двугодишният план на Surfshark започва от 60 долара за първите две години комбинирано, но след това се подновява на 60 долара годишно след това. Месечният му план е от скъпата страна на $ 13 на месец.

За по -малко от встъпителната годишна цена на Surfshark ще получите достъп до голяма мрежа от приблизително 35 000 сървъра, разположени в 84 страни по света. И както при други най -добри VPN като Surfshark и Ipvanish, PIA е изхвърлил ограничения за връзка и е започнал да предлага неограничени едновременни връзки, докато други конкуренти като сестринската му компания ExpressVPN и NORDVPN ограничават своите потребители съответно до пет и шест връзки, съответно. Родните приложения са достъпни във всички основни операционни системи, включително Windows, MacOS, Linux, Android и iOS. И докато много VPN предлагат само опция за командния ред за потребителите на Linux, PIA наскоро надстрои своето Native Linux, за да включва повечето от ключовите функции, налични на други платформи, като превключвател за убийство и разделяне на тунели. PIA предлага и допълнителни функции като рекламен проследяващ и блокер за злонамерен софтуер, мултихоп връзки, затъмнение и автоматизирани настройки за връзка.

Производителност на приложението PIA

Приложението на PIA може да изглежда малко обезсърчително в началото на VPN начинаещи в сравнение с чистите, прости интерфейси на приложения на услуги като ExpressVPN и Surfshark. Но ми харесва как можете да закрепите определени компоненти, които да се покажете над сгъването и да персонализирате каква информация искате на преден план на приложението, когато се свържете. Така че можете да направите приложението толкова чисто или толкова плътно, колкото искате.

Докато опитът ми с помощ. Намерих възможностите за стрийминг на PIA да бъдат ударени или пропуснати. Например, не успях да установя каквато и да е връзка, използвайки OpenVPN в приложението Amazon Fire TV на PIA. Това може да е проблем за всеки, който трябва да има активиран превключвател или разделен тунел по време на стрийминг, тъй като PIA не предлага нито една функция чрез Wireguard в приложението си Amazon Fire TV Stick. И докато успях да установя връзка чрез Wireguard, използвайки приложението на PIA Amazon Fire TV Stick, резултатите бяха доста разочароващи. Аз успях да получа достъп до съдържанието на Disney Plus, но и Netflix, и Amazon Prime видео блокираха достъпа до съдържанието му, докато са свързани с PIA – дори докато бях свързан към „оптимизиран“ сървър на стрийминг в САЩ.

Успях да получа достъп до съдържанието на Netflix чрез настолното приложение на PIA – макар и само когато е свързано с американските сървъри – но Amazon Prime Video продължи да открива VPN и да блокира достъпа ми. Като цяло установих,. Ако търсите да получите достъп до поточно съдържание чрез вашето умно телевизор или стрийминг устройство, ExpressVPN и Surfshark са по -добър избор.

Функцията за разцепване на PIA също се сблъска с някои основни проблеми. Не можах да го накарам да работи върху моята машина на Windows, въпреки. Инженерите на PIA казаха, че приложението PIA е противоречала на фонова услуга, която имах на моя компютър в рамките на Suite на Intel’s Killer Performance Suite, което причиняваше функцията на разделения тунел да се провали и понякога кара цялата ми система да се срине. След като премахнах програмата за нарушаване, функцията за разделяне на PIA на PIA работи както се очакваше. Инженерите на PIA предположиха, че „Разширените функции за разделяне на тунели“ на VPN са допринасящ фактор защо функцията на PIA се е провалила, докато разделянето на други VPNS работи нормално на моята машина. Например, инженерите посочиха факта, че PIA може да разделя DNS трафик, което ви позволява да стартирате всичките си заявки за DNS чрез DNS сървъри на PIA или да разрешите настройките на DNS сървъра да пренасочват на база на приложението. Какъвто и да е случаят, говорителят на PIA ми каза, че инженерите ще продължат да разглеждат проблемите на съвместимостта, които повдигнах.

Така че, ако сте потребител на Windows и функцията за разделяне на тунели не работи за вас, свържете се с поддръжка, за да видите дали нещо на вашата машина го причинява да се провали. Ако сте потребител на MacOS, имайте предвид, че разделянето на тунели работи само на версии на MacOS преди Монтерей. Така че, въпреки че функцията присъства в приложението MacOS на PIA, ако използвате MacOS Monterey или по -късно, тя просто няма да работи.

Въпреки че PIA е по -евтин от най -добрата стойност на VPN на CNET, Surfshark, това не се гордее съвсем с богатството от характеристики и възможности, които Surfshark прави, което означава, че не може да съответства на общата стойност. Това каза, че PIA е способен VPN в повечето отношения и е чудесен вариант за всеки на строг бюджет.

Поверителност и сигурност: усилия за поверителност и прозрачност от най-високо ниво

 • Отворен код
 • Сървъри само за RAM
 • Не са открити течове
 • Независимо одитирано

Една от областите, в които PIA блести, е в ангажимента си за поверителност и прозрачност. Всички приложения на PIA са с отворен код, което означава, че изходният код на софтуера е публично достъпен за контрол от всеки, който иска да го инспектира. Това помага да се гарантира, че софтуерът прави това, което компанията казва, че го прави и че е без потенциални проблеми със сигурността. Хубаво е да се види, че PIA е преминал с отворен код, защото това не е норма в VPN индустрията (повечето VPN са затворен код). Извън списъка на CNET на най-добрите VPN услуги, само Proton VPN е отворен код.

PIA имаше своята политика за не-логи, независимо одитирана от Deloitte миналото лято. Според публикация в блога, публикувана от PIA, очертаваща резултатите от одита, одитиращата фирма Deloitte “установи, че конфигурациите на сървъра се приравняват към 30 юни 2022 г. с вътрешни политики за поверителност и не са предназначени да идентифицират потребителите или да определят своите дейности.”

Положителните резултати от независим одит като този са добър начин за изграждане на доверие в уверенията на компанията, че тя не събира и не съхранява дневници, свързани с онлайн активността на потребителите, докато е свързана със своите сървъри. Ако PIA не събира дневници за използване, това означава, че няма полезна информация, която да предаде на властите, ако бъде поискано. Но претенциите за не-лог на VPN са практически невъзможни да се провери с пълна сигурност, дори и с публикуването на независим одит. Говорител на PIA ми каза, че компанията е “уверена, че констатациите на Deloitte остават правилни днес” и че работи по координирането на следващия си одит като част от “по -широките си усилия около редовното отчитане на прозрачността.”

„Инфраструктурата на сървъра на PIA не е предназначена да идентифицира потребителите или да определи техните дейности и ние не съхраняваме никакви дневници, свързани с трафика, сесията, DNS или метаданните. Няма регистрирани журнали за лице или образувание, което да съвпада с IP адрес, нито времева марка с текущ или бивш потребител на нашата услуга “, заяви говорителят.

Но PIA има няколко допълнителни аса нагоре в ръкава си, които спомагат за засилване на доверието на своите претенции за не-логи. Последният доклад за прозрачност на компанията очертава броя на съдебните разпореждания, призовки, варанти и известия, които е получил през последните шест месеца, и заявява, че е произвеждала дневници общо нула в 166 случая, в които се е обърнала информация за информация. Освен това, PIA е тествал своите искове в съда и не е в състояние да произвежда дневници.

Сървърната архитектура само за RAM на PIA също спомага за укрепването на позицията му при поверителност. С сървърите само за RAM данните теоретично никога не се съхраняват на твърд диск и се изтриват всеки път, когато сървърът се рестартира.

PIA предлага индустриална стандартна AES 256-битово криптиране, заедно с основни функции за поверителност като превключвател за убийство и защита на течовете на DNS. В допълнение към стандартната си функция за превключване на убийства, PIA предлага усъвършенстван превключвател за убийство, който напълно убива вашата интернет връзка, дори когато сте изключили VPN. Това е ядрена опция, но представя отличен начин за потребителите с критична поверителност, за да се гарантира, че те не могат случайно да влязат в интернет без защита от VPN. И двете функции за превключване на убийство работеха както се очакваше по време на моето тестване и не открих никакви течове.

Въпреки че ангажиментът на PIA към личния живот е солиден, няколко неща може да са нарушител на сделката, ако се нуждаете от критични нива на поверителност от вашия VPN. Първо, юрисдикцията на САЩ може да ви изплаши поради Rocky Track на правителството на САЩ относно цифровата поверителност. Второ, собствеността на Kape Technologies на PIA може да ви даде пауза. Kape притежава Cyberghost VPN, Zenmate VPN и ExpressVPN, в допълнение към PIA, и до 2018 г., Kape Technologies беше известен като Crossrider, компания с малко отсечено минало.

Освен това две ключови изявления в Политиката за поверителност на PIA ми се откроиха. Единият показва, че компанията споделя определена информация при определени условия с KAPE и компании под чадъра на Kape:

„Въпреки че можем да разкрием събрани лични данни на необходимите членове в нашата група компании (в нашата крайна холдинга и всички негови дъщерни дружества), доколкото е разумно необходимо, за да продължим услугата си в съответствие с тази политика, ние считаме нашия ангажимент за поверителност на потребителите като поверителност като поверителност на потребителите като поверителност като поверителност на потребителите като поверителност на потребителите като поверителност на потребителите като поверителност на потребителите като поверителност на потребителите като поверителност на потребителите като поверителност на потребителите като поверителност Paramount.”

И друго, което показва, че PIA също така предоставя известен контрол върху обработката на потребителски данни на служителите в групата на компаниите на PIA:

„Само ключови служители на групата на PIA и PIA с необходимост от администриране или обработка на лични данни получават достъп до сървърите и информацията, където се съхраняват лични данни.”

Това е проблем, тъй като тъй като VPN компаниите продължават да се консолидират в по -големи холдингови компании, става все по -трудно да се следи къде се съхраняват потребителските данни и кой го контролира или обработва. За разлика от PIA, ExpressVPN – която е закупена от Kape през 2021 г. – посочва изрично в своята Политика за поверителност, че „вашите лични данни се контролират и съхраняват под ExpressVPN, а не от нейната най -добра холдингова компания, Kape Technologies PLC (UK) или други Свързани образувания.„Бихме искали да видим подобна ясна линия, изготвена в политиката на PIA.

Когато изразих притесненията си относно Политиката за поверителност, говорител на PIA ми каза по имейл: „Kape не контролира потребителските данни на PIA. PIA контролира собствените си потребителски данни и единствените служители, които имат достъп до това, са тези, които работят директно върху PIA продукт и потребителско изживяване и дори тогава това е в много ограничен капацитет.”

Говорителят също така заяви,.

Като се има предвид всички неща, PIA изглежда прави всичко по силите си, за да успокои притесненията си относно своята юрисдикция в САЩ с широкообхватните си усилия за прозрачност. И няма индикации, че Kape Technologies по някакъв начин все още е включен в предишните си практики за инжектиране на реклами, докато работи като Crossrider. Ако не сте загрижени за юрисдикцията на САЩ, PIA все още е отличен избор за потребители, които са в съзнание за поверителност.