PureVPN Review 2023: Ниско разходи VPN с недостатъци

Contents

Аз съм техен клиент от много години. Тяхното обслужване и подкрепа винаги е било Flakey. Последните 3 или 4 години не бяха много лоши. Те наскоро пуснаха актуализация и няма да ви позволят да използвате по -стара версия. Има проблеми и караше моя компютър да изостава и заключва. Хората от подкрепа казаха, че съжалявам за неудобството и казаха, че няма какво да направят. Има нещо друго странно, когато стартирате новата версия. Приложението генерира мрежов трафик самостоятелно. Трафик към и от множество сайтове, собственост на Amazon и Google. Не само малко. На всеки 10 секунди има 1 Mbps трафик, които продължават 3 до 4 секунди. От 30 до 70 TCP връзки с Google и Amazon. Попитах подкрепа защо е този трафик там? Те не биха отговорили и промениха темата. Предполагам, че са те
Печелене на пари, продавайки нашата информация на Google и Amazon.

Purevpn не е надежден.

Така че толкова дълго си спомням, че успях да актуализирам моята парола за purevpn vpn. Наскоро тази способност беше премахната. Представете си, че сте типът, за да променяте паролата си от време на време за целите на сигурността. И изведнъж без никаква причина да премахват тази способност. Сега, ако искате да получите нова VPN парола, трябва да се свържете с поддръжката на клиенти и те ще ви изпратят вашата парола. Колко нелепо е това? Представете си, че компютърът ви е компрометиран, когато гледате паролата, която ви изпратиха или някой, който току -що се е случил да инсталира физически keylogger, вие сте заем на паролата си и сега се нуждаете от защитата му отново и т.н. Моето мнение е, че това е много подозрително поведение. Няма да подновявам членството си. Може би някой може да ми обясни защо това не е голяма работа. Дали компрометираната VPN парола ще доведе до това, че някой може да подуши вашите данни локално?

PureVPN Review 2023: Ниско разходи VPN с недостатъци

PureVPN преглед

PureVPN е имал своите възходи и падения през годините. В минали прегледи идентифицирахме дефектни приложения, посредствена ефективност и лоша поддръжка на стрийминг. Имаше и случаят на чистия потребител да събира потребител данни За разследване на ФБР, като същевременно се твърди, че е услуга „без дневници“. Въпреки че със сигурност е пострадал от някои неуспехи, може би нещата са се подобрили в тази последна актуализация на The PureVPN Review.

За да видя, проведох услугата чрез обширно тестване и след това анализирах всички аспекти на VPN, за да ви помогна да решите дали този VPN струва парите ви. За съжаление, Резултатите от тестовете не бяха хубави. Скоростите бяха непоследователни и бавни, VPN приложенията бяха поразени с грешки и грешки в връзката, а цялостното качество изглежда се влоши, тъй като проведох прегледа на PureVPN миналата година.

Така че нека започнем с преглед, преди да влезем в плевелите.

Уебсайт Purevpn.com
Намиращ се в Британски Вирджински острови
Трупи Без дневници*
Цена $ 1.99/месец.
поддържа Имейл и чат
Възстановяване 31 дни

*Докато PureVPN твърди, че е VPN „No Logs“ днес, той има история на регистриране на потребители за ФБР, като същевременно твърди, че е „без дневници“ – така че стъпвайте с повишено внимание.

PureVPN преглед през 2023 г

Ето кратък преглед на моите открития за този PureVPN преглед.

+ Професионалисти

 • Евтино едноседмично изпитание
 • Поддръжка на чат на живо
 • Някои прилични функции

– Минуси

 • Проблеми с PureVPN връзка (не свързване)
 • Непоследователни и бавни скорости
 • Скъпи цени за дългосрочни абонаменти
 • DNS течове
 • Clunky VPN приложения
 • PureVPN регистрирани потребителски данни за ФБР
 • Не работи добре с Netflix и стрийминг

Допълнителни резултати от изследванията

 • Управлявано от Gaditek в Пакистан (с Ivacy VPN)
 • Работи ли PureVPN добре за торент?
 • Сравнения на purevpn

Purevpn плюсове

Ето плюсовете на purevpn.

PureVPN едноседмично изпитание

С purevpn можете да получите евтин едноседмичен опит само за 99 цента. Това изпитване преди това беше популяризирано на началната страница на PureVPN. Той вече не се рекламира там, но все пак можете да го получите, ако използвате връзката по -горе.

PureVPN отстъпка изпитание

Проверих политиката за възстановяване и ако не сте доволни от изпитанието, можете да поискате възстановяване.

Но има проблем. След изтичането на процеса вие сте заключен в Сравнително скъп абонамент за $ 69.95 годишно ($ 5.83 на месец). Към момента на този преглед тази цена беше много по-висока от стандартния 12-месечен план, който струваше само 3 долара.24 на месец.

Това не само не е нормален безплатен пробен VPN, където не плащате нищо, но също така изглежда, че приемането на изпитанието ще ви заключи в надценен годишен абонамент ..

PureVPN има поддръжка на чат на живо

Друго хубаво нещо за purevpn е поддръжката на чат на живо. Това обаче е често срещано с най -добрите VPN услуги. Чатът на живо е достъпен 24/7 и е достъпен чрез уебсайта PureVPN в долния десен ъгъл.

Тествах поддръжката на чат на живо на PureVPN и бързо бях свързан с представител.

PureVPN поддръжка на клиенти

Като цяло представителите на чата бяха доста отзивчиви и полезни със случайни въпроси, които имах.

Някои прилични функции

Друг положителен аспект на purevpn, който си струва да се спомене, са функциите, които идват с абонамент. Ще разгледаме това поотделно, като започнем от разделяне на тунели.

Функцията за разделяне на PureVPN за тунелиране

Разделена функция за тунелиране на VPN ви позволява да насочвате конкретни приложения и/или уебсайтове извън тунела VPN. Това може да бъде полезно, ако имате нужда. Виждаме тази функция както с Surfshark, така и с NORDVPN, както и с Cyberghost и ExpressVPN.

По това време разделянето на тунелиране е достъпно в приложенията на Windows VPN и Android VPN.

Разделяне на тунелиране PureVPN

С PureVPN функцията ви позволява да изберете кои приложения заобикалят VPN тунела (но не и уебсайтове).

Purevpn със специален IP

След това е опцията за добавяне на специален/статичен IP адрес. VPN със статичен IP адрес може да бъде от полза в някои случаи, но не и за всички. Някои хора могат да искат статичен IP за достъп до онлайн ресурси, конфигуриране на сървъри или опит да избегнат предизвикателствата за удостоверяване на CAPTCHA.

PureVPN предлага статичен IP като допълнителна (платена) добавка, точно както виждаме както с Torguard, така и с Nordvpn. Цената на PureVPN статичен IP варира в зависимост от продължителността на избрания от вас абонамент, който сте избрали.

Функция за объркване

Функцията за затъмняване по принцип ви позволява да скриете факта, че използвате VPN, като скриете (или затоплявате) VPN трафика, за да се появи като редовен HTTPS трафик. Това понякога се нарича „стелт VPN“ с други услуги. Виждаме и тази функция както с Proton VPN, така и с NORDVPN.

PureVPN твърди, че тази функция ще помогне на потребителите да заобиколят VPN блокове и ограничения. Един пример за това би бил използването на VPN за ОАЕ, където VPN често са блокирани. Друг пример е използването на VPN за Китай, който има строги ограничения на защитната стена, предназначени да блокират VPN трафика.

PureKeep, PurePrivacy и Pureencrypt

Много хора са нащрек за най -добрия мениджър на пароли, за да помогнат да запазят данните си сигурни. Докато най -добрият избор може да включва Nordpass и 1Password, изглежда, че PureVPN сега иска да се присъедини към партито. Срещу добавена такса можете да изберете PureKeep Мениджър на пароли, който в момента струва допълнително $ 0.85 на месец.

Има и опция за Чистопривидение, Което очевидно ви позволява да „сканирате вашите акаунти в социалните медии“ и да наблюдавате нарушения на данните. Тази функция е подобна на инструмент за наблюдение на данни, както наблюдавахме в нашия Nordpass срещу LastPass Comparison. Изглежда обаче не изглежда активно да премахва данни от интернет, функция, която тествахме в нашия преглед на Incogni.

И накрая, има и функция, наречена Pureencrypt. Както подсказва името, това е инструмент за „облачна сигурност“ за криптиране и съхраняване на вашите файлове. Подобно е на това, което открихме в ревюто на Nordlocker.

Опровержение: Установихме, че приложенията на PureVPN са много бъги в нашите тестове (вижте по -долу). Следователно функциите, изброени по -горе, могат или не могат всъщност да работят.

Сега нека разгледаме някои от минусите, които открихме в този PureVPN преглед.

Purevpn cons

Ето някои от минусите, които открих при тестване и изследване на purevpn.

Проблеми с връзката (purevpn не може да се свърже)

С последния кръг от тестове за този PureVPN преглед се натъкнах на редовен проблем. Проблемът беше purevpn да не се свързва със сървърите. С други думи, щракнах върху бутона Connect и след дълго време VPN ще изтече и в крайна сметка ще върне съобщение за грешка.

Друг проблем с връзката, който имах с PureVPN, е, че очевидно ще се свърже, но няма да има честотна лента (100% загуба на пакети). Не съм сигурен какво причинява тези проблеми с връзката. Дано екипът на PureVPN ще ги разреши скоро.

Purevpn бавни скорости

На уебсайта PureVPN те смело твърдят, че са “най -бързата VPN услуга някога!

Тествах тези твърдения с интернет връзка с 500 Mbps – и резултатите не бяха много добри.

Тук имаше чист VPN сървър в Съединени щати, Давайки ми само 59 Mbps.

PureVPN тест за скорост

Не е добро начало. Това е под 12% от моята базова скорост на връзка.

След това тествах purevpn сървър в Канада. За пореден път скоростите не бяха много добри 39 Mbps.

Преглед на Speeds PureVPN

Това е около под 8% от базовата ми скорост. Ясно е, че purevpn не е най -добрият VPN за Канада с подобно изпълнение.

В допълнение към бавните скорости за изтегляне, можете също да видите, че латентността или пингът е бил необичайно висок. Ping трябваше да е по -ниско, като се има предвид местоположението ми в Съединените щати. С бавни пингс, PureVPN не би бил добър VPN за игри.

След това тествах purevpn сървъри във Великобритания и резултатите бяха подобни. Тук имаше чист VPN сървър в Лондон Само с 18 Mbps.

purevpn е бавен

Така че тези тестове за скорост се влошават само с purevpn. Докато сървърите, които са по -далеч от физическото ми местоположение, могат да бъдат по -бавни, те не трябва да са никъде близо до това бавно.

Сравнение с NORDVPN

За да ви покажем бързо сравнение, нека да разгледаме Nordvpn. Ето Nordvpn сървър в Великобритания със скорост на 295 Mbps:

nordvpn по -бързо от purevpn

Можете да видите, че nordvpn издухва Purevpn от водата по отношение на производителността.

Сега нека да видим колко бързо беше NORDVPN със сървър в Съединените щати. Тук тествам a NORDVPN сървър в Сиатъл и получаване на 445 Mbps.

PureVPN скорост на сървъра

Ясно е, че purevpn има много догонващи. Никъде не е близо до скоростите, които ще получите с най-добри VPN, както можете да видите в нашия NORDVPN срещу ExpressVPN доклад.

Защо purevpn е бавен?

Много VPN инвестират пари в сървърна инфраструктура от висок клас, които могат да доставят най-бързите VPN скорости на своите потребители. Това може да обясни защо purevpn е бавен: те не изпълняват най -добрите сървъри с достатъчна честотна лента за тяхната потребителска база.

След първия абонамент: скъпи цени, но разширени опции за плащане

PureVPN има някои добри цени на по -дългите си планове. At под $ 4.00 на месец и за двете им 12 месеца и петгодишен планове, Това изглежда като добър евтин VPN.

Purevpn цена

Ако цената беше единственото съображение, PureVPN може да се бори за място в нашия списък с най -добрите евтини VPNs. Ако търсите страхотен евтин VPN, трябва да разгледате нашия преглед на Surfshark. И също вижте сравнението PureVPN срещу Surfshark.

И като говорим за цени, ето още един проблем, който забелязах ..

Разширени опции за плащане

PureVPN предлага добър избор от опции за плащане. Ave значително разшири опциите сега. Днес можете да платите за абонамент PureVPN с:

 • Кредитни карти
 • PayPal
 • Криптовалути като биткойн, литекоин и Ethereum.
 • G Плащане

Никога не боли да имате опции, когато става въпрос за харчене на парите ви или охрана на вашия интернет трафик.

PureVPN Политика за възстановяване

Условията за възстановяване на PureVPN са доста добри. Ето условията за възстановяване на PureVPN:

Ако не сте доволни от услугата на PureVPN по някаква причина, тогава можете да поискате възстановяване в рамките на 31 дни от датата на вашата поръчка.

Не забравяйте, че първо ще се опитаме да разрешим проблема ви успешно, преди да обработим заявката за възстановяване.

Не съм сигурен как това може да бъде „без въпроси, безрискови, без стрес политика за възстановяване“, ако компанията ще „опита да разреши успешно проблемите си“, преди да ви даде възстановяването на възстановяването. Политиката за възстановяване също се позовава на определени методи за плащане, които не могат да се възстановят, като Google Pay. Продължете с повишено внимание.

Purevpn и dns течове

В предишните прегледи PureVPN открих, че приложенията страдат от течове на данни, по -специално IPv6 течове. За съжаление този път не получихме по -добри резултати.

Преди да стартирам някакви тестове, се уверих, че всички настройки за защита на течовете са активирани, както можете да видите по -долу:

Purevpn dns изтичане

Така че теоретично, в този момент не трябва да намираме течове с purevpn с активирани всички настройки за защита на течовете. След това пуснах приложението PureVPN Windows чрез някои основни VPN тестове. Но продължихме да получаваме DNS течове.

Забележка: Това бяха активни течове Когато връзката беше стабилна.

За да идентифицирам течове, проведох тестове, променяйки следните променливи:

 • Свързване с различни PureVPN сървъри, включително виртуални места
 • Промяна на „режима“ използвах „сигурност / поверителност, поток, свобода в интернет и т.н.
 • Промяна на протокола

Не открих DNS течове с всеки сървър, протокол и „режим“, които тествах, но имаше някои ясни случаи, при които DNS заявките изтичат. Това подкопава ефективността на VPN, като същевременно излага вашите данни на трети страни.

VPN приложения на PureVPN

VPN приложенията не трябва да се срива, да се спрете или да изисквате да стартирате мениджъра на задачите, за да принудите програмата да се откаже. Имахме много проблеми с PureVPN приложенията и те не функционираха добре. Но това може да се промени. PureVPN разгръща набор от нови и подобрени приложения. Ето новото приложение на Windows Desktop:

PureVPN Windows Desktop App

Този нов дизайн е по -чист, с вид, много подобен на този на приложението Nordvpn Desktop.

Мобилните приложения също имат чист вид, включително приятни докосвания като Dark Mode. Можете да видите в това в нашите екранни снимки на приложението Android VPN по -долу:

PureVPN Android Dark Mode

Purevpn също има разширения за различни браузъри. Това може да е полезно, ако имате нужда от VPN за хром или може би VPN за Firefox, в зависимост от браузърите, които използвате.

PureVPN инцидент за сеч

Както сме разгледали преди тук при възстановяване, PureVPN е пример за VPN, който беше хванат да регистрира потребителски данни и да предаде тези данни на ФБР.

От години PureVPN твърди, че има „нулева политика на дневника“ и не съхранява никакви данни. Въпреки това през 2017 г. се появиха новини, че PureVPN не само е регистрирал данни за потребител, те също са предоставили тези данни на ФБР (Федералното бюро за разследване) за наказателно дело. Записите на това бяха оповестени публично.

Имаше доста внимание на purevpn, след като този случай излезе. Purevpn твърди, че това е ограничено събитие, но няма начин да кажем дали това е вярно.

Също така е интересно да се отбележи, че всичко това се е случило, въпреки че PureVPN се основава извън Съединените щати, без законово задължение да се съобразява с американските власти.

Purevpn завършва одит без логи

В опит да съживи доверието, PureVPN завърши одит на трети страни без лог. Одитът е проведен от Altius It през юни 2019 г. Докладът на одиторите потвърждава, че PureVPN сега съответства на техните процедури за политика и защита на поверителността без логи. Обсъдихме и одити без лог в сравнението на частния интернет срещу NORDVPN.

Въпреки че това е добра новина за компанията и нейните клиенти, не е ясно дали този резултат е направил нещо, за да спаси репутацията на PureVPN на. Всичко, което трябва да кажа в момента, е, че трябва да помислите внимателно, преди да се доверите на сигурността на вашите данни на purevpn.

PureVPN не работи добре с Netflix

За съжаление на тези, които искат да предават любимите си филми, PureVPN не работи добре с Netflix.

Основният проблем, който срещнах при тестване на PureVPN с Netflix буфериране. Въпреки че открих, че PureVPN може да получи достъп до американски Netflix (не е блокиран), имах проблеми с буферирането поради бавни скорости.

Докато съм в режим „поток“, често се сблъсквам с проблеми с буферирането, докато съм свързан с един или друг от американските сървъри на PureVPN. Netflix не беше блокиран, но скоростите бяха толкова бавни, че потокът прекара много време за буфериране (обозначено с въртящ се червен кръг), вместо да показва видео. Проблемът с буферирането на Netflix изглежда се появява на случаен принцип.

Поради тези причини не препоръчвам purevpn за стрийминг. Вместо това препоръчвам да отидете с една от услугите, препоръчани в моя списък с най -добрите VPN за Netflix.

Забележка: Като се имат предвид проблемите с буферирането, не тествах способността на PureVPN да променя регионите на Netflix, така че можете да видите съдържание от други страни.

Други стрийминг услуги с PureVPN

Firestick – Много хора използват Amazon Firestick или Fire TV, за да предават съдържание от различни източници. Зареждането на VPN на Firestick ще ви позволи да получите достъп до потоци, които могат да бъдат ограничени от гео. PureVPN предлага приложение за Firestick, но бавните скорости все още ще бъдат проблем.

И като говорим за Amazon, може би се чудите дали purevpn е най -добрият VPN за Amazon Prime. Отговорът е не, той не се получи добре и в нашите тестове тук.

Работи ли PureVPN за Hulu? Според някои хора в Reddit, PureVPN не е най -добрият VPN за Hulu по това време. По това време purevpn твърди, че е добър VPN за Disney Plus, но все още не сме го тествали.

Допълнителни резултати от изследванията:

По -долу са допълнителни констатации от моето изследване на PureVPN за този преглед.

Purevpn, Gaditek и Pakistan (с Ivacy VPN)

Според уебсайта на PureVPN, той официално се управлява по бизнеса GZ Systems Limited. Години наред този VPN е базиран в Хонг Конг. Днес обаче той е базиран на Британските Вирджински острови, както виждаме с ExpressVPN.

Ако копаете малко по -дълбоко, ще намерите компания, наречена Gaditek, намиращ се в Карачи, Пакистан. PureVPN изглежда е собственост и се управлява от Gaditek, който изброява PureVPN като една от неговите марки:

gaditek purevpn pakistan

Дали purevpn се управлява в Пакистан, всъщност няма значение от правна гледна точка, тъй като компанията е законно базирана на Британските Вирджински острови, което е юрисдикцията, под която попада.

Има и хора, които твърдят, че Gaditek (PureVPN) управлява мрежа от VPN сайтове за преглед, където PureVPN последователно е класиран като основна препоръка. Вижте този доклад за допълнителна информация.

Ivacy е ребрандирана версия на purevpn?

В продължение на много години има слухове (и много доказателства), че Иваси е ребрандиран (бял етикет) версия на purevpn. Това не би било твърде изненадващо, тъй като PureVPN предлага бяла версия на своя продукт, която те рекламират на своя уебсайт.

И накрая, през март 2019 г. служителите на Ivacy официално признаха, че PureVPN има „незначителни залози“ в Ivacy.

Това обаче не е твърде рядко, тъй като има и други VPN, които изглеждат независими, но са собственост на едно и също образувание:

 • Тази статия в PCMAG описва как J2 Global притежава IPVanish, StrongVPN и Encrypt.аз.
 • Научих, че компанията майка на Cyberghost VPN (KAPE) също притежава Zenmate VPN, частен достъп до интернет и сега ExpressVPN.

Работи ли PureVPN добре за торент?

Много хора търсят безопасен, надежден и бърз VPN за торент. Това е така, защото торентът често е сива зона (в зависимост от това, което сте торенти) и това може да ви изложи на риск от нарушаване на авторски права.

Така е и чистият добър вариант за торент?

Бих спорил не. PureVPN не е добър VPN за торент, когато разгледате трите критерия по -горе:

 • Безопасно – PureVPN страда от течове на данни, които могат да изложат вашите дейности на вашия интернет доставчик, и други трети страни, като Trolls за авторски права. Необходим е само един изтичащ пакет, за да изложи вашата самоличност и онлайн дейности.
 • Надежден – PureVPN не е много надежден и страда от проблеми с връзката.
 • Бърз – purevpn със сигурност не е бърз въз основа на моите собствени резултати от теста.

Като се има предвид тези фактори, PureVPN не е добър VPN за торент. Може да искате да обмислите други опции.

Сравнения на purevpn

За тези, които са заинтересовани да видят как чисто в сравнение с някои от другите ни най-високо оценени VPN, имаме няколко доклада за сравнение.

На първо място е нашето сравнение Nordvpn срещу PureVPN. В този доклад виждаме, че NORDVPN победи PureVPN във всички тестове за скорост, като същевременно предлага по -сигурни приложения, по -добра поддръжка за Netflix и по -евтина цена. Nordvpn беше големият победител тук.

Второ, ние също имаме сравнение PureVPN срещу ExpressVPN. Докато PureVPN излезе малко по -евтин, ExpressVPN имаше много по -бързи скорости, по -добра поддръжка на стрийминг, по -надеждни приложения и много по -добър опит. Ясно е, че ExpressVPN излезе отгоре.

Това е за PureVPN сравнения, но имаме много други VPN сравнения, ако се интересувате.

Purevpn faq

Търсите бързи отговори на някои от често срещаните въпроси относно purevpn? Този често задавани въпроси е мястото, където да ги намерите.


Е чист VPN добър за стрийминг?

Purevpn е не Добре за стрийминг. Въпреки че понякога сме били в състояние да се свържем с Netflix или Amazon Prime Video с PureVPN, това е процес на хит или пропускане.

Ето връзки към нашите списъци с най -добрите VPN за Netflix и най -добрите VPN за стрийминг.


Е чисто добър за торент?

Purevpn е не Добър за торент. Понякога изтича вашия IP адрес, което може да доведе до това да бъдете съдени от някакъв гигантски медиен конгломерат. Плюс това е наистина ли бавен.

Ето линк към нашия списък с най -добрите VPN за торент.


Вярно ли е, че PureVPN регистрира потребителски данни за ФБР?

През 2017 г. светът научи, че PureVPN е регистрирал потребителски данни за ФБР, които впоследствие са били използвани в съдебно дело. През 2019 г. PureVPN успешно извърши одит на новата си политика за не-лог. Не сме виждали никакви доказателства, че PureVPN поддържа дневници днес.

PureVPN осигурява ли добра поддръжка на клиенти?

Въпреки че не сме имали проблеми с поддръжката на клиенти PureVPN, редица наши читатели имат. Ако преминете през секцията за коментари по -долу тази статия, ще видите редица гневни оплаквания за лошо обслужване на клиентите.

PureVPN Преглед Заключение

Когато започнах да актуализирам този преглед, се надявах, че PureVPN най -накрая ще направи някои значителни подобрения в тяхната услуга. Конкуренцията в VPN пространството е интензивна и компаниите трябва да продължат да се подобряват, само за да избегнат загубата на позиция за конкуренцията.

Докато компанията е актуализирала своите VPN приложения, не виждам много реални подобрения с purevpn. Според мен тя продължава да изостава от водещите VPN и може да изостава по -нататък в производителността, сигурността и надеждността.

Въпреки че има няколко положителни аспекта на purevpn, окончателната присъда е, че това не е VPN, мога да препоръчам, след като го тествам за този преглед.

Алтернативи на purevpn

Има много VPN услуги, които са по -добри от purevpn. За да научите за нашите най -добри снимки сред всички налични VPN услуги, разгледайте нашето ръководство за най -добрите VPNs.

Свързани статии:

 • PureVPN срещу Private Internet Access (PIA)
 • Най-добрите VPN с вградено рекламно блокиране
 • Cyberghost срещу Nordvpn
 • Surfshark срещу Cyberghost VPN

Ако сте използвали purevpn, не се колебайте да споделите честния си преглед (добър или лош) по -долу.

Този PureVPN преглед последно беше актуализиран на 30 май 2023 г.

За Свен Тейлър

Свен Тейлър е водещ редактор и основател на Restore Privacy, дигитална група за застъпничество за поверителност. Със страст към цифровата поверителност и достъпната информация той създаде възстановителност, за да ви предостави честна, полезна и актуална информация за онлайн поверителност, сигурност и свързани теми.

Взаимодействия на четеца

Коментари

 1. Йоан 20 август 2023 г

PureVPN изисква потребителите да предоставят истинско име, за да използват услугата! VPN не поддържа затворено приложение срещу стандартите на Windows! Close всъщност се свежда до минимум и продължава да работи. Компанията отказва да промени този гръб (използван за правилно опериране) ясно нарушение на вашите права като собственик на вашия компютър.

Оскар на 25 април 2023 г

Използвам споделен акаунт и макар да е бавен. Аз торент през цялото време. Никога не съм получавал имейл на ACE или DMCA от моя интернет доставчик през 5 -те години, които използвам VPN Unlimited.

Джак 25 февруари 2023 г

най -лошите сървъри от всички. отнема възрасти, за да се свърже, ако изобщо е на всеки сървър понякога. Не ги използвайте . каква загуба. Обслужване на клиенти, което не съществува

Мърдок 4 декември 2022 г

PureVPN е изключително ужасен, закупих план с допълнителна добавка, като е специален IP адрес на Съединените щати с пренасочване на порта и те ми присвоиха специален IP адрес на Канада, който не мога да използвам. Свързах се с тях десетина пъти както чрез билет за поддръжка, така и на чат на живо и дори им показах, че е поръчан щракване, показващо специализиран IP адрес в САЩ, и те казват „поради технически проблеми, те не могат да променят специалния IP адрес“ и Бях като Амбър на Сет Майерс, „какво“? Те ми взеха парите и не ми дадоха това, което поръчах и няма да се справят добре с грешката си. Освен това, само за да видя, се опитах да използвам моя VPN със специализирания IP адрес на Канада и постоянно получавам съобщение за грешка от приложението PureVPN, казващо „Слаба система за отстраняване на сигнали за проверка на връзката“ и отбележете, че това определено е проблем в приложението им срещу моя местен доставчик на интернет услуги … който, когато проверих ISP, той показваше супер бързи номера. И накрая, не само, че няма да премахнат специалния IP адрес на Канада и просто да ми зададат специален IP адрес на САЩ, за който платих, те бяха груби и снизходителни за него, казвайки, че сте ни изпратили няколко билета за поддръжка преди и ние не можем да ви дадем Друг IP адрес… По принцип като „Уважаеми клиенти Не знам защо се опитвате толкова силно да получите това, което сте поръчали, просто няма да го получите“. В заключение горещо препоръчвам на всеки, който мисли за purevpn, за да стои далеч от тях! Иска ми се да бях направил повече разследвания, преди да закупя 5-годишен план, с който сега съм заседнал и не мога да използвам. Предполагам, че в крайна сметка получавате това, което плащате, не падайте за техните евтини цени. Сега отивам с nordvpn и определено нямам нищо против да плащам малко повече за спокойствие.

 • Майк. 21 януари 2023 г

Не давайте на тези същества парите си ! !! ! Ако техният продукт не работи на вашия компютър, е невъзможно да си върнете парите или дори отговор. Те просто те игнорират.

Иън 8 февруари 2023 г

Не използвайте purevpn … те откраднаха пари от мен.. Опитах повече от два месеца, за да отменя абонамента си и те многократно продължаваха да опитват банката ми, докато не излезе и не мога да се справя, за да не подкрепя нищо … Трябваше да отворя случай на измама и да имам карта и акаунт, докато не мога да ги накарам да ги накарам Спрете насила да вземете пари, въпреки че PayPal. Те няма да спрат абонамента и насилствено да прокарат плащането на PayPal, въпреки че аз се отказах от този VPN преди два месеца след изпитанието £ 2 и през него беше лош VPN..Така че отменени и те все още взеха пари 2 месеца по -късно. Няма възстановяване на сумата нищо..И просто вземете отговори за копиране на имейл като те просто просто не се интересуват и оставете автоматизираната система да отговори..

Нима 20 октомври 2022 г

стойност и бедствие дон.не купувам този VPN как мога да дам парите си възможно е да ги преследвам?

Дейвид 3 септември 2022 г

Аз съм техен клиент от много години. Тяхното обслужване и подкрепа винаги е било Flakey. Последните 3 или 4 години не бяха много лоши. Те наскоро пуснаха актуализация и няма да ви позволят да използвате по -стара версия. Има проблеми и караше моя компютър да изостава и заключва. Хората от подкрепа казаха, че съжалявам за неудобството и казаха, че няма какво да направят. Има нещо друго странно, когато стартирате новата версия. Приложението генерира мрежов трафик самостоятелно. Трафик към и от множество сайтове, собственост на Amazon и Google. Не само малко. На всеки 10 секунди има 1 Mbps трафик, които продължават 3 до 4 секунди. От 30 до 70 TCP връзки с Google и Amazon. Попитах подкрепа защо е този трафик там? Те не биха отговорили и промениха темата. Предполагам, че са те
Печелене на пари, продавайки нашата информация на Google и Amazon.

г-н. T 17 юли 2022 г

Вашата статия не е твърде стара, само 6 месеца, но виждам, че PureVPN се изброява като Британски Вирджински острови
PureVPN, марка на GZ Systems Limited Intershore Chambers P.O Каре 4342, Road Town, Tortola, Британски Вирджински острови
Регистрация на компанията №: 2039934 Но ако те предадат данни на ФБР, когато не са се наложили, това е нестандартен.

 • Неизвестен потребител на 19 юли 2022 г

знам нали?

Чисто мнение 6 юли 2022 г

PureVPN Proxy – Най -добрият VPN за Chrome събира следното: 1. Лична информация: информация:
– Например: име, адрес, имейл адрес, възраст или идентификационен номер;
2. Информация за удостоверяване:
– Например: пароли, идентификационни данни, въпрос за сигурност или личен идентификационен номер (ПИН);
3. Местоположение:
– Например: регион, IP адрес, GPS координати или информация за нещата в близост до устройството на потребителя; Purevpn, благодаря ви за вашата услуга за събиране … просто страхотно! ))

M 15 юни 2022 г

Днес изхвърлих purevpn. Използвам ги от години. Те са мръсотия евтини, ако купувате многогодишни абонаменти. Никога не са били страхотни, но ги използвах почти изключително за торенти. Както се съобщава в други публикации, приложението им версия 8 беше абсолютно боклук. Трябваше просто да остана с версия 7. Нямаше и понижаване и на разположение.. Новото приложение версия 9 е още по -лошо! Аваст!, Avira и Defender съобщават за присъствието на злонамерен софтуер и деинсталират заявлението. Когато се свързах с подкрепата на PureVPN, те твърдяха, че това е фалшиво положително и ми даде инструкции за заобикаляне на защитата. Хм, няма начин. Затова днес се регистрирах с Surfshark, базиран отчасти на прегледа от този сайт. Уау! Бие sh от чисто. Торентите са поне 10 пъти по -бързи, сърфирането е като изсветляване за сравнение и можете да използвате всяко място за P2P/Torrents. Не си губете времето. Отидете някъде другаде. Може би някой ден ще се подобрят, но този ден не е днес.

 • Неизвестен потребител на 19 юли 2022 г

Използвам ExpressVPN, но Surfshark и NordVPN също са добри опции, малко по -евтини + повече функции.

AC 10 август 2022 г

Използвах Surfshark от две години и имам нулеви оплаквания, но сега се нуждая от специален IP. За съжаление, те не им предлагат.

Марк 2 юни 2022 г

Не губете парите си, нямаше нищо друго освен проблеми с purevpn. Не може да използва компютъра правилно, когато е свързан purevpn.

Бивш

Дата: 1 юни 2022 г. Ако сте платили с PayPal, уверете се, че имате достъп до акаунта си в PayPal и „анулирайте“ автоматичното плащане… в противен случай ще бъдете автоматично събрани …….Давайки им повече $, трябва да получите възстановяване! Абонамент с изтекъл с изтекъл срок на изтичане. Чувствах се да се огледа и да помисли друг доставчик. AirVPN е добър, но интерфейсът е малко мъгляв (изисква много повече конфигурация от простите доставчици като NORDVPN. Намерих purevpn и купих 2 години чрез моя акаунт в PayPal (винаги купувайте по този начин, ако можете, тъй като търговците бързо се възстановяват, че не искате да разстроите PayPal). Понастоящем не съм поискал възстановяване, технически услугата работи бързо с Wireguard. (Но ако видях тези отзиви преди да закупя … тогава не бих закупил purevpn). Ще работи с услугата кратко време и след това вероятно обратно към PROS AirVPN:
-Препращане на порт на уебсайта
-Предлага Wireguard за бързи скорости на сърфиране.
-предлага разделеното тунелиране, така че можете да използвате VPN само с конкретни приложения:
Разделеното тунелиране не работи с протокол Wireguard в приложението им, така че това принуждава да използва VPN във всички приложения/браузъри/торент, тогава ако сте в САЩ (вашата страна) и някои уебсайтове няма да позволят достъп, тогава трябва да завъртите Изключете purevpn напълно за достъп до тези сайтове.
Останалите протоколи UPN, TCP, IKEV2 са много бавни, но работят с разделяне на тунели.
Протоколът на Wireguard ще избие вашия безжичен принтер, прекъсвания на принтера – принтерът не работи – принтер не е наличен. Принтерът, който виждате с нормално използване, няма да се появи, докато не изключите PureVPN или изберете друг протокол.

Кир 2 май 2022 г

Те измазват. Не е възможно абонамент за спиране. Блокирам те в банката за онлайн транзакция 3 пъти. 4-ти път го направиха през офлайн транзакция. Абсолютна измама. Те имат специална формуляр за отмяна на Brocken и те грундират в чата и имейла за това някаква грешка и абонамент за отмяна.

Орсън 29 април 2022 г

Да, добре, най -новото приложение изобщо не може да си спомни автоматичния ми вход. Трябва да вляза чрез браузъра си, за да се свържа.

Орсън 29 април 2022 г

Ами Свен, аз съм малко любопитен за вашия светещ доклад, особено на 21ms Ping. Единственият път, когато видях отговор на 21 ms ping, е в моя собствен съдове. Дори най -близката ми съседна държава на най -бързия сървър на Wireguard на PureVPN е на 80+MS Ping. От време на време имам само 8 сървъра. Това е 8 от предполагаемите 6500. И тъй като световните стандарти вървят, всичко над 100ms се счита за подстандарт, което означава, че съм преживял 6 492 подстандартни връзки, които са purevpn. Може би сте имали опит с purevpn, който никой друг няма и purevpn е насочил ИТ услуги към вас, поради което не можем да постигнем същото ниво на изпълнение..

Орсън 29 април 2022 г

Yeup, моят австралийски сървър беше в Манчестър Великобритания.

Орсън 29 април 2022 г

Да. Моят имейл също се провали. И трябва да изключа purevpn, преди да започна моя wifi принтер, тъй като не може да работи чрез purevpn.

Орсън 29 април 2022 г

Вашите коментари са много щедри, purevpn е много по -лош. Имах purevpn от почти досадна година и мога да кажа с цялата истина и честност, че съм прекарал повече време, за да го работя, отколкото да сърфирам. Писал съм да подкрепям неуспешно над 100 пъти. Преди да коментирам минали въпроси, нека да предложа две от най -новите: 1. Имам приложението си, зададено на автоматично влизане в зареждане. Той работеше, но сега с най -новото приложение той отива на екран „Вход или създаване на акаунт“, който отваря браузъра (не в приложението), влизате и всичко, което предлага (без никакво обяснение), е квадратче с отметка с “ Винаги използвайте това приложение “или„ Изберете друго “приложение във форма, която не идентифицира сайта, има нещо общо с purevpn и сайт и изглежда като безименно вирусен сайт. 2. Току -що въведоха „квантово устойчиви сървъри“. Вярвам, че трябва да приемете, че се отнася до квантово изчислителни резистентни сървъри, които (като се вземат предвид, на пазара няма квантов компютър, който да заплашва сървър), очевидно не може да съществува, тъй като никой не знае какви спецификации ще имат търговските квантови компютри, когато пристигнат И когато пристигнат, дори супер компютър няма да може да им устои. Те гордо въведоха тези „QR“ сървъри около около 12 места, които съм тествал, а не един работи. Приложението им не успя да се свърже с никой от тях, показващ грешка 8054. Най -важното за мен, три са на места, които използвам най -много, тъй като те са около 3, които мога да започна да работя и сега са мъртви. При поставяне под въпрос на горното, очевидно, те не могат да разберат отговор. Първият ми провал с purevpn беше да го инсталирам. Просто не се получи. Открих, че приложението инсталира с IPV-6 ангажиран, въпреки че не може да използва IPV-6, само IPV-4. Казах им това и им казах да го включат в техните инструкции. Те не разбраха. Този проблем, открит и решен, бих могъл да включа PureVPN, без да се пренасочвам и той предлагаше около 5 минути бавна сърфиране на скоростта, преди да падне и да убие изцяло интернет (дори след като приложението беше затворено). Повторно зареждане. Казва се, че подкрепата е бърза и добра. Бързо е, но не е добре. Ако сте като мен, който трябваше да се свърже с поддръжка десетки пъти, скоро ще разберете, че тяхната поддръжка предлага малък набор от сравнително очевидни решения, които скоро изчерпват и започнете да се повтаряте отново и отново. Те препоръчват техните DNS, които печелят редовно отстраняване на неизправности, не е налице или че отхвърля връзката. Те предлагат на „Райън“ да се свържат с дистанционно и да отстранят вашите проблеми. След много чакане Райън превзе компютъра ми. Арсеналът му на техническа помощ беше да премахне приложението и да инсталира друга версия … работи (винаги го прави), тоест, докато не се рестартирате и отново се връща в трагичен режим на отказ отново. Щях да анулирам акаунта си, когато въведоха „Wireguard“ и успях да се свържа разумно (в началото) и със скорост до 400Mbps. И тогава всичко ще падне отново. Открих, че настройките ми, които са зададени за постоянно на Wireguard, без грешки, които не се променят от приложението на IKEV-2, който просто никога не е работил и не работи и до днес. Казах, че Wireguard работи доста добре. Мога да го гледам с часове, работещ с високи скорости, но отворете браузър, за да го използвам всъщност, а след 5 минути той пада и убива целия ми интернет, изискващ обичайното повторно зареждане. След около 300 дни от акаунта си имах около 10, където връзката ми е работила и е приемлива през цялото време, което исках да я използвам. Използвам ooukla за тестове за скорост и с монотонна закономерност purevpn показва, че е свързан и текущите скорости на качване и изтегляне, но OOKLA показва „Няма достъп до интернет, налична“. Windows показва „purevpn не е свързан“ и „няма интернет“. Така че безполезно приложението PureVPN показва, че е свързано и работи, но компютърът няма интернет и всички методи за тестване показват, че не е свързан и изобщо нямате достъп до интернет, докато не отново забиете отново. Откроих това на purevpn чрез коментар, изхвърляне на екрана и видео многократно съветването на приложението просто не работи с Windows. Поддръжката на PureVPN предлага своята крайна граница на техническото знание как: „Опитахте ли да инсталирате най -новото приложение?”Както каза, PureVPN предлага ограничен набор от отговори на поддръжката (които стават наистина досадни след 30 пъти повреда), но ми е ясно, че нищо, които тези въпроси не могат да разрешат, не отива по -далеч от бутона за изтриване, което показва, че PureVPN няма нито интерес при отстраняване на някакъв проблем или без програмиране или физически контрол върху това, което предоставят. Написах много време, за да кажа на PureVPN да поправи приложението им, така че да не променя произволно настройките на потребителите и многократно посочва, че приложението им е почти напълно несъвместимо с Windows и няма директен отговор на проблемите. Имам специален IP. Той няма Wireguard и затова е пари в канализацията, тъй като не работи. Най -доброто, което мога да предвидя, е 5 минути при скорости на KBPS, но през повечето време просто не е в състояние да се свърже. Подкрепа: „Опитахме го и работи. Опитвали ли сте да преинсталирате приложението ”. Търсенето ми разкри, че моят „специален IP“ беше един под-мрежа IP от над 200 под-мрежа IP на същия IP. Очевидно твърде много подрежата IP за действителния IP, за да се справят с честотната лента, която са разрешили. Използвам както win10, така и win7. Когато го инсталирах за първи път на Win7, получавах мехури, които почти достигнаха 14.4K набиране на средата на 90 -те. Подобно на Lightning, можете да изтеглите пълен видео файл от 10 минути 75MB само за час или повече (ако VPN не е паднал). Епизод на серията 400MB? Помислете между 7 часа и ден+ purevpn реши, че: веднага щом приложението Wireguard беше достъпно (единственото нещо, което позволяваше разумни скорости), инсталираното приложение, поиска за влизане, приех влизане, след което се срина. След 10 опита за повторно инсталиране със същия резултат стана ясно, че някой е направил нещо, което е унищожило обратно съвместимост с Win 7. И няколко имейла, които се опитват да коригират това, получиха няколко бързи отговора: „Опитахте ли да инсталирате най -новото приложение.„С последния коментар е:„ Надяваме се, че сме решили проблема ви. Моля, не се колебайте да се свържете отново с нас.„Всичко за мен показва,. Отидете на „Whatismyipaddress“ и погледнете доставчика на сървъра. Разгледах няколко от тях, всички различни, а някои с трагични записи на изпълнение на 10Mbps и по -малко. Веднъж погледнах връзката си в австралийската сървър и открих, че е в Манчестър Англия! Mobile PureVPN е интересен. Ако искам резултати от друго място, аз избирам това място и включвам purevpn. И съпругата ми, и аз направихме същото и когато отворим отново браузъра си, търсенето все още се основава на домашното ни местоположение. И така, какво се случва там? В момента търся друг доставчик, тъй като сега осъзнавам, че PureVPN няма и не мога да поправя преобладаващия им брой неуспехи, което изглежда се увеличава с всяка ревизия на приложението и те просто не могат да предоставят функциониращ VPN (ами не за мен след това след това след мен след 10 месеца и 100+ имейла).

Тидус 18 февруари 2022 г

Постоянно прекъсва и се свързва отново. Ще буферира на случаен принцип, когато се свърже. Повечето дни работи добре, но скоростта може да бъде бавна. Но дори и в дните, че работи, е буфериране. И отново, тя непрекъснато прекъсва връзката. P2P скоростите са добри при торенция, а не е имал проблеми с това. Не бих препоръчал. Главно го исках, защото той е домакин в Хонконг.

Алън 3 февруари 2022 г

Имах purevpn от около три години. Услугата работи за мен, но тогава не я използвам непрекъснато, само за изтегляне и торент.
Наскоро бях подканен да актуализирам от v7.1.3 до v8.2 от приложението им, така го направих. Използвам Windows 11. Не се свързваше. Никога не се свързва и, опитайте се, колкото можех, не бих могъл да го накарам да направи нещо, така че се свързах с хората от „техническата поддръжка“. Те са доста безнадеждни. Те ви дават глупаво предварително конфигурирани отговори на въпроси, които не сте задали и всичко, което може да направи, е да ви кажат да променяте протоколи или да инсталирате отново приложението … всичко това, което бях правил многократно, без резултати. Казах им, че мисля V8.2 беше бъги и се връщаше към V7.1.3 Защото поне работи. Казаха ми да не го правя, защото „трябва да бъде изведен от експлоатация“. Следователно аз постоянен с техническа поддръжка и те откриха, че с моя антиврус изключен, V8.2 Свързан с помощта на протокола Wiregaurd, но няма други. В този режим и с изключен AV, DNS изтече като сег. Казах им, че това е нелепо предложение да се направи и като решение на моя въпрос, това е не стартер. Тогава човекът от техническата поддръжка ми каза, че ще трябва да „разгледа това“ и изчезна. Изпратих им имейл обратно същия ден и им казах, че в резултат на всичко това не мога да се доверя на тяхната услуга и искам възстановяване на сумата. След това получих имейл, в който ми казва да се върна в чат и да поискам конкретен човек за техническа поддръжка … не се споменава за възстановяване от тях от тях. Това направих. Той се свърза със системата ми дистанционно и се опита да се свърже с VPN. Не можеше. След това той деинсталира приложението и преинсталира допълнителна актуализация, V8.3 и се опитах да се свържа още веднъж. Отново не можеше. През следващите двадесет минути или така той премина през всички протоколи, много бавно и нямаше никъде. Той завърши с преинсталиране на V7.1.3 обратно в системата ми и ми каза, че в V има грешка.8 приложение, което означаваше, че не може да се използва с Windows 11. Казах му, че го казвам от седмици, но тя падна на глухи уши. Той каза още, че когато ми казаха да не използвам v.7 от приложението той го нарече „неразбиране“. Когато му го сложа, че новото приложение е „малко от автомобилна катастрофа“, той просто каза, че ще накара разработчиците да намерят грешката и да я поправят. Моето твърдение беше, че трябваше да го направят, преди да го пусна на потребителите. Резултатът беше, че бях прекарал дни в опит да реша проблема без късмет и след това прекарвах седмици и седмици, обикаляйки безкрайно къщите с хора от техническата поддръжка, които откровено не знаеха почти нищо за приложението, което твърдят, че подкрепят, само за да се върнат назад където започнах, изпълнявайки старата версия и ми казаха да не се актуализира до новата!
Що се отнася до техническата поддръжка, честната игра на човека, който призна поражение и ми каза, че проблемът не е бил в моя край, но ми отне около три седмици все по -разгорещени размени, за да стигна до него. Чатът от първо ниво „Техниче“ беше всичко, но безполезно и разговорът с тях е загуба на време. Те също не отбелязват във вашия случай какво е обсъждано преди, защото с всеки нов човек, който получих, трябваше да повторя всичко, сякаш това е първият път на разказване. Техническата им поддръжка от първо ниво е населена с всяка вероятност лошо платени хора, които изглеждат само обучени да четат карта от подготвени отговори на често задавани въпроси от играчите. Както се казва в старата поговорка: „Вие плащате фъстъци, получавате маймуни“ и както разбрах, единственият начин да се хванете на някой дори умерено компетентен, беше да ги заплашва с искане за възстановяване.
След като абонаментът ми изтече, ще отида другаде. Бягането на purevpn прилича твърде много.

 • Свен Тейлър 3 февруари 2022 г

Леле, вие сте дали много ценно време в живота си, че няма да се върнете.

 • Алън 4 февруари 2022 г

Не грешиш. Особено гадно е, когато разбрах какъв е проблемът преди да го направят и в резултат на това приключи там, където започнах, след като най -накрая признаха поражение по въпроса.

Тони 4 февруари 2022 г

Изпитах почти същия проблем с връзката тук с най -новото приложение на Windows (и използвам Windows 10) както на моя лаптоп, така и на настолни компютри. Казвам „почти“ същото, защото ако чакам достатъчно дълго след инсталирането на приложението (1 – 2 минути), най -накрая мога да направя връзки и скоростта е добра; Но не мога да банкирам върху това, че не излизам, а някои места са недостъпни. Версия 7.1.3, от друга страна, осъществява бързи връзки с добри скорости. Няма Wireguard, но мога да живея без допълнителната скорост. Да, започнах със същото състезание с препятствия, която описваш, но се отказах от него, когато искаха да се свържат със системата ми, тъй като просто не им вярвам, така че не се яде дни от живота ми далеч. Докато по -старата версия все още работи, аз съм „щастлив“ с нея (по -точно: подаде оставка на нея) – но не бих препоръчал purevpn на никой друг, освен ако това просто не се случи да бъде единственият VPN, който отваря конкретния уебсайт те искат …

 • Алън 7 февруари 2022 г

Разбирам нежеланието ви да ги пуснете дистанционно във вашата система. Гледах моя човек като ястреб и забелязах, че той се движи над неща, които нямаше бизнес, и в един момент отвори моя имейл клиент, който веднага затворих. Попитах го какво търси… той каза „Контролният панел“. Казах, че „Ами няма да го намерите в имейлите ми“. След това той по чудо го намери на нормалното място. Също така забелязах, че той успя да влезе в моя purevpn акаунт и го попитах как има достъп до паролата ми. Каза ми, че не е и че е използвал парола, генерирана от система. Това не е изцяло вярно. Промених паролата си оттогава, но не знам дали е имало смисъл да го правя, ако изглежда, че имат достъп до тях, независимо от това какво са и колко често са променени.

Орсън 29 април 2022 г

Това е точно правилно. След като преминат през своя стандартен списък за поддръжка, те нямат какво да добавят. (Кара ме да подозирам, че нямат действителен технически контрол на purevpn.) Вие също сте прави, тяхното отдалечено техническа поддръжка, Райън, е ограничена до деинсталиране и преинсталиране на приложението. Ако работи, той е изключен и когато рестартирате, сте отново на квадрат. Вярвах, че той е безнадежден от самото начало, тъй като не полагаше усилия да разгледа никакви настройки за интернет/Ethernet на Windows. Първоначалният ми общ провал (и можете да опитате това, ако не сте. Purevpn не работи с него. Казах им, но въз основа на липсата им на отговор по някакъв начин се съмнява, че се е регистрирал при тях. Моят опит с purevpn е, че съм прекарал много повече време, опитвайки се да го накарам да работи, отколкото действително сърфиране.

Марко 21 януари 2022 г

Purevpn е измама! VPN не работи и те никога няма да ви върнат пари

 • Марк 2 юни 2022 г

Те са измамници, знам, че сега
Не купувайте този продукт, тъй като постоянно ще имате проблеми и проблеми
Там техническата страна изобщо не е добра.
Просто изпратете глупави имейли, които ви казват да направите това и да направите това, което не работи. Изтрийте вашата система.