Е dotvpn безопасен

Ако търсите най-добрия стрийминг VPN, препоръчвам ExpressVPN-той осигурява светкавични бързи скорости и работи с всички най-добри стрийминг услуги.

DotVPN Review (2023) – Добре ли е?

DotVPN не защитава вашите данни и поверителност и трябва да избягвате всички разходи. Днес на пазара има много по-добри опции, включително нашите най-високо оценени VPN като ExpressVPN, частен достъп до интернет или protonvpn.

Най -тревожното за DOTVPN е, че той изтича вашия IP адрес, което означава, че уебсайтовете, които посещавате, ще знаят къде живеете. Друг сериозен недостатък е, че DOTVPN няма превключвател за убийство, така че вашите данни са уязвими да изтичат в мрежата, ако вашата VPN връзка падне без ваше знание.

И за съжаление, недостатъците не свършват дотук. DotVPN регистрира вашия IP адрес (временно), не работи с повечето стрийминг услуги, не позволява торент и няма приложения за Windows или Mac. Плюс това, мобилните му приложения са блестящи, сървърната му мрежа е мъничка, рекламният му блокер не блокира рекламите, тестът му за скорост е неточен, поддръжката на клиентите е отвратителна и позволява само 3 едновременни връзки.

DOTVPN има безплатен план и платени месечни и годишни планове, които са подкрепени от 30-дневна гаранция за връщане на пари-но само ако използвате по-малко от 10 GB данни и под 100 общи връзки.

�� Общ ранг #72 от 98 VPN
�� Брой сървъри 1000+
�� Брой устройства 3
�� Начална цена 2 евро.81 / месец
�� Безплатен план Да
�� Гаранция за връщане на парите 30 дни (стига да използвате по -малко от 10 GB и 100 връзки)

DOTVPN Пълен преглед

DOTVPN Пълен преглед

Тествах и проучих dotvpn, за да видя как той съвпада с някои от най -добрите VPN на пазара и честно казано, той се разпадна. Въпреки че има 128-битово криптиране на AES, добри скорости и понякога работи с Netflix, това са единствените неща, които са добри в него.

Що се отнася до сигурността, DOTVPN не ви предпазва от течове на IP адреси, Политиката за поверителност не е специфична за регистрирането, няма превключвател за убийство, няма усъвършенствани функции за сигурност и няма разделяне на тунели-и двойка на екстри, които всъщност са включени като рекламния блокер и теста за скорост, не работят толкова добре.

Нещо повече, DotVPN не позволява торентен, не е в състояние да получи достъп до Amazon Prime Video, Disney+или BBC Iplayer, мобилните му приложения са блестящи, няма настолни приложения (само разширения на браузъра) и аз не успях да достигна до поддръжката на клиентите на клиентите на клиентите на клиентите на клиентите за поддръжка на клиентите на клиентите на клиентите на клиентите на клиентите за поддръжка на клиенти на клиентите за поддръжка на клиенти на клиентите на клиентите за поддръжка на клиентите на клиентите за поддръжка на клиенти (само за поддръжка на клиентите) и аз не успях да достигна до поддръжката на клиентите за поддръжка на клиентите на клиентите за поддръжка на клиентите на клиентите за поддръжка на клиенти адресирайте проблемите със сигурността.

Като цяло, не мога да препоръчам да използвате DOTVPN поради нейните уязвимости за поверителност и сигурност, както и широк спектър от други червени знамена.

DOTVPN функции

DotVPN има 128-битово криптиране на AES, което не е толкова сигурно, колкото 256-битово AES криптиране, но все пак е много сигурно-и вие също получавате 4096-битов ключ (често използван шифър за криптиране). DotVPN твърди, че използва 128-битови AE, защото е по-бързо (което трябва да бъде, тъй като включва по-малко криптиране). Въпреки това, DotVPN също така твърди, че 256-битовото криптиране на AES е известна уязвимости, но няма доказателства, които да подкрепят това.

Политиката за поверителност на DOTVPN оставя много да се желае и интерпретира. Никъде не се казва, ако VPN регистрира уебсайтовете на вашето посещение или файловете, които изтегляте, и той заявява, че вашият IP адрес се съхранява за 24 часа – Въпреки че това не е дълго време, няма причина VPN да съхранява вашия IP адрес изобщо! Всички доставчици, изброени в нашите 10 VPN през 2023 г.

DotVPN също липсва е превключвател за убийство, която изключва вашата интернет връзка, ако VPN връзката е загубена – това предпазва вашите данни от изтичане в интернет. Така че, ако вашата DOTVPN връзка падне и не сте наясно с нея, всичките ви данни са уязвими да бъдат изложени в мрежата. ExpressVPN и Private Internet Access и двете имат превключватели за убийства за повечето от основните операционни системи.

DotVPN не изброява какви защити на течовете има, затова пуснах тестове за теч на сървър във всеки от 12+ сървъра на DotVPN. Резултатите от теста ми не показаха проблеми с течовете на TLS или DNS, но DOTVPN не успява моите тестове за изтичане на WebRTC и IPv6. Това означава, че моят IP адрес е изложен по време на използване на браузъри и сайтове, които поддържат IPv6 трафик.

Що се отнася до протоколите, DotVPN използва ipsec за приложението iOS и OpenVPN за приложението Android. И двете са добри и сигурни, но ipsec е по -бърз от OpenVPN. Като се има предвид, Wireguard е по -бърз от IPsec и OpenVPN – и много топ VPN като частен достъп до Интернет, ProtonVPN и Cyberghost VPN използват Wireguard и имат някои от най -бързите скорости на пазара.

Има няколко допълнителни функции в приложенията и разширенията на браузъра, включително:

DOTVPN функции

  • Рекламен блокер. DotVPN включва рекламен блокер, но не работи в моите тестове-все още се сблъсквах с реклами на банери и реклами на цяла страница, които покриха целия ми екран. Ако търсите много добър рекламен блокер, вижте частен достъп до Интернет и ProtonVPN, който също блокира проследяващите и злонамерените уебсайтове.
  • Спасител на честотната лента. DotVPN казва, че тази функция може да спести до 30% от вашия трафик на данни. Това може да е полезно за тези, които получават ограничена честотна лента от своя ISP. Установих, че имам леко увеличение на скоростта, докато това беше включено.
  • Защитна стена. Тази функция предпазва вашето устройство от хакери, които могат да заразят вашето устройство със злонамерен софтуер или да откраднат вашата лична информация. Той се активира автоматично по подразбиране.
  • Тест за скорост. Приложението на браузъра се предлага с вграден тест за скорост, който се работи автоматично, когато се свържете със сървър. Това е приятна функция, но моите тестове показаха, че показаните скорости обикновено са изключени с 20+ Mbps, когато използвах други тестови сайтове за скорост на трети страни. ExpressVPN има лесен за използване и точен тест за скорост на своите приложения за Windows и MacOS.

DOTVPN Поверителност и сигурност

DotVPN има схематична политика за поверителност – Той твърди, че е услуга с нулево логиране, но никога не се посочва, че не регистрира вашия онлайн трафик. Повечето VPN ясно казват, че те не регистрират уебсайтовете, които посещавате или файловете, които изтегляте.

По -лошото е, че DotVPN ясно заявява, че той съхранява вашия IP адрес за 24 часа от последния път, когато използвате Услугата. Това е неприемливо, тъй като няма причина VPN да съхранява вашия IP адрес за голям период от време, дори и само за 24 минути.

Вместо това предпочитам VPN, които имат ясни, строги и прозрачни политики без логи, които не регистрират вашия IP адрес и история на сърфиране (и много най-добри VPN като ExpressVPN и ProtonVPN са имали своите политики за немести независимо одитирани и потвърдени).

DOTVPN Поверителност и сигурност

DotVPN е базиран в Хонконг, който е извън съюзите на 5/9/14 Eyes (Група държави, които споделят данни за разузнаването). Това е добре, но DotVPN казва, че ще споделя лични данни и история на връзката на потребителите, ако се изисква от Хонконгския съд.

Като цяло политиката за поверителност на DOTVPN не се посочва ясно, ако събира трафик на сърфиране на потребители, регистрира IP адреси и ще предаде потребителски данни на съда в Хонконг, ако бъде поискано.

DotVPN скорост и производителност

Проведох тестове за скорост на сървъри, базирани в 12+ графства, предлагани от DOTVPN, използвайки разширенията на браузъра Chrome. Местните сървъри ми дадоха изненадващо страхотни скорости, а далечните сървъри бяха прилични.

Първо, проведох тест за скорост без VPN свързан, за да намеря базовите си скорости:

DotVPN скорост и производителност

DotVPN има инструмент за автоматично свързване, който ме свързва със сървър във Великобритания (моята родина). Ето моите скорости:

DotVPN скорост и производителност

И ето моите скорости, докато са свързани със САЩ:

DotVPN скорост и производителност

Като цяло бях впечатлен от скоростта на DotVPN, особено на сървъри, които бяха наблизо.

Местните сървъри всъщност увеличиха скоростта ми с около 24%, И имах подобен опит, свързан със сървъри в други европейски страни като Ирландия и Франция. Преглеждането на уеб беше бързо и Netflix шоуто започна веднага без буфериране.

Преживях капки от около 78%, когато са свързани със сървъри в САЩ или Япония – Уебсайтовете отнеха няколко секунди за зареждане, а видеоклиповете отнеха до 8 секунди, но играха доста гладко, след като започнаха.

DotVPN обаче никъде не е толкова бърз, колкото най -бързите VPN на пазара, включително ExpressVPN и частен достъп до интернет.

DotVPN сървъри и IP адреси

DotVPN има 1000+ сървъра в 12+ страни (Канада, Германия, Франция, Япония, Холандия, Сингапур, Испания, Швеция, Швейцария, Русия, Великобритания и САЩ). Това е малка мрежа в сравнение с някои от най -добрите VPN като ExpressVPN (3000+ сървъра в 90+ страни) или Cyberghost VPN (9 400+ в 90+ страни).

Харесва ми как DotVPN показва Ping (времето, на което е необходимо интернет сигнал, за да пътувате от вашето устройство до VPN сървъра) за разширения на браузъра – но не и за мобилните приложения – след като се свържете със сървър. Въпреки това, бих искал да покаже Ping, преди да се свържете със сървър, за да можете да намерите най -бързите сървъри (като частен достъп до интернет).

Ако търсите да споделяте файлове, потърсете другаде. Dotvpn не позволява торент на нито един от неговите сървъри – Помислете за ExpressVPN и частен достъп до интернет за най -доброто P2P изживяване.

Като цяло мрежата на DotVPN е по -малка от много от конкурентите си и не поддържа торента.

DotVPN стрийминг и торент

Dotvpn не е добър за стрийминг – По -голямата част от сайтовете за стрийминг ме блокираха от моите акаунти, включително Amazon Prime Video, Disney+и BBC Iplayer. Това каза, DOTVPN понякога работи с Netflix и той има достъп до някои други по-малко известни местни сайтове като отпадане и Funimation.

Ако търсите най-добрия стрийминг VPN, препоръчвам ExpressVPN-той осигурява светкавични бързи скорости и работи с всички най-добри стрийминг услуги.

DotVPN стрийминг и торент

Dotvpn не позволява торент на нито един от неговите сървъри. Ако имате нужда от добър VPN за торент, препоръчвам ExpressVPN, който позволява P2P трафик на всички 3 000+ сървъра.

Като цяло, DotVPN не работи с най -популярните стрийминг услуги (различни от Netflix), а торентът не е разрешен на нито един от неговите сървъри.

DOTVPN планове и цени

DOTVPN има безплатен план, както и месечни и годишни планове за премиум. Всеки план позволява само 3 едновременни връзки, които са под средното за индустрията от 5 – ExpressVPN позволява 8 връзки, протон rotonvpn и частен достъп до интернет, всеки разреши 0 връзки, а ipvanish позволява неограничени връзки.

Безплатният план включва неограничени данни и достъп до защитната стена, но той прехвърля скоростта ви, ограничава местоположенията на вашия сървър само до Франция и САЩ и не позволява стрийминг. Ако сте само на пазара за безплатен VPN, препоръчвам ProtonVPN, който има неограничени данни, бързи скорости и отлични функции за сигурност.

Надграждане до премиум плановете на DOTVPN, които започват от 2 евро.81 / месец, отключва достъп до всички сървъри, по -бързи скорости, поддръжка на стрийминг и всички функции. Въпреки че цените на DOTVPN са разумни, той не предлага същата стойност като най -добрите VPN на пазара през 2023 г.

DotVPN приема PayPal, местни платежни системи като Alipay и Santander Argentina, както и за криптовалути. Обаче съм разочарован, че не приема кредитни/дебитни карти.

DotVPN подкрепя всяка покупка с 30-дневна гаранция за връщане на пари, но трафикът ви не трябва да надвишава 10 GB или не можете да имате повече от 100 връзки, за да поискате възстановяване на възстановяване.

DOTVPN Лесна употреба: мобилни и настолни приложения

DOTVPN Лесна употреба: мобилни и настолни приложения

DotVPN има приложения за Android и iOS, както и разширения на браузъра за Chrome, Firefox и Opera – но няма местни приложения за Windows и MacOS (Въпреки че в уебсайта пише, че приложенията идват за тези платформи през 2016 г!).

Инсталирането на мобилните приложения и разширенията на браузъра беше лесно и отне по -малко от минута във всеки случай.

Обаче не харесвам мобилните приложения. Отне много време, за да се свържете със сървър и имаше и няколко пъти, когато приложението автоматично ще започне да се свързва със сървъри, дори докато имах изключена функцията за автоматично свързване. За VPN опит без проблем, препоръчвам да проверите нашия списък с най-добрите Android и iOS VPNs през 2023 г. (ExpressVPN има най-доброто приложение за всяка операционна система).

Разширенията на браузъра са много по -хубави от мобилните приложения – Получавате забавен интерфейс, който показва картина, която е от всяко местоположение на сървъра (например френският сървър има изображение на Айфеловата кула), всеки сървър включва ping, можете да сортирате сървъри по регион и да се свързвате с a Сървърът е много бърз.

Като цяло разширенията на браузъра са бързи и лесни за използване, но мобилните приложения са малко блестящи и няма настолни приложения (Щракнете тук, за да видите най -добрите VPN за Windows, или тук, за да проверите най -добрите MacOS VPNs).

Поддръжка на клиенти на DOTVPN

Поддръжка на клиенти на DOTVPN

Поддръжката на клиентите на DOTVPN е ужасна – Тя е ограничена до много основни и остарели ръководства и поддръжка по имейл, а няма 24/7 чат на живо.

Поддръжката по имейл е шега. Изпратих 8 различни имейл съобщения, но никога не получих отговор. Конкуренти като ExpressVPN и Private Internet Access отговарят на всички имейли, отговарят в рамките на 6 часа и винаги включват полезна информация.

Уебсайтът на DotVPN има малко ръководства, които са сериозно остарели, Някои препращащи неизпълнени планове от средата на 2016 г.

Ако търсите водеща в индустрията поддръжка на клиенти, разгледайте ExpressVPN, частен достъп до интернет и Cyberghost VPN, които всички предлагат 24/7 чат на живо, отзивчива поддръжка по имейл, обширна библиотека с водачи за отстраняване на проблеми и инсталиране и уроци.

Е DotVPN достатъчно добър през 2023 г?

DOTVPN има някои значителни проблеми със сигурността и поверителността -Например, той изтича вашия IP адрес, няма превключвател за убийство и няма строга или ясна политика за безбогом. Всичко това излага вашите данни и лична информация на риск, поради което изобщо не препоръчвам да използвате DotVPN по някаква причина.

Dotvpn има много други проблеми. Той записва вашия IP адрес в продължение на 24 часа след всяка VPN сесия, той не е добър за стрийминг (но понякога работи с Netflix), не поддържа P2P трафик и липсват местни настолни приложения. В допълнение, мобилните му приложения са бъги, рекламният му блокер не блокира много реклами, а тестът му за скорост не е надежден. Нещо повече, поддръжката му на клиенти е основно несъществуваща, получавате само 3 връзки, а 30-дневната гаранция за връщане на пари е валидна само ако не надвишавате 10 GB.

често задавани въпроси

Работи ли DotVPN с Netflix?

DotVPN не работи последователно с Netflix. По време на тестването си имах известен успех в Netflix, но някои сървъри не работиха. Също така, не успях да получа достъп до други най -добри стрийминг услуги като Disney+, Amazon Prime и BBC iPlayer.

Ако искате VPN, който работи с Netflix през цялото време, препоръчвам ExpressVPN, който има светкавични скорости и също работи с 65+ други приложения за стрийминг.

Е dotvpn защитен?

Не точно. За съжаление, DOTVPN има някои големи проблеми със сигурността и поверителността. Той няма превключвател за убийство (това означава, че сте уязвими към течове на данни, ако VPN връзката падне), той постоянно изтече IP адрес и съхранява вашия IP адрес за 24 часа.

За защитен VPN опит препоръчвам ExpressVPN и частен достъп до интернет, които и двете включват всички стандартни функции за сигурност на VPN като 256-битова криптиране на AES, превключвател за убийство, строга (и проверена) политика без логи и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна политика и пълна и пълна политика и пълна политика и пълен защита на течовете. И двата VPN също се предлагат с усъвършенствани функции за сигурност като сървъри само за RAM (никоя от данните не се съхранява на твърдия диск и всичко това се изтрива всеки път, когато сървърът се нулира) и перфектна секретност напред (променя вашия ключ за криптиране, за да предотврати миналото или Бъдещите ключове от компрометиране).

С какво браузъри работи DotVPN?

DotVPN има разширения на браузъра за Chrome, Firefox и Opera. Тези разширения са лесни за инсталиране и интуитивни, с визуално приятен интерфейс. За съжаление, много от функциите, с които идват, не работят както трябва – например, рекламният блокер не блокира много реклами. DotVPN също има приложение за Android и iOS (макар че са бъги), но няма местни настолни приложения.

ExpressVPN е моята основна препоръка за разширения на браузъра. Той има разширения за Chrome, Firefox и Edge, а разширенията идват с защитата на течовете на WebRTC, са богати на функции (и всички функции работят както се очаква) и са много лесни за инсталиране и използване.

Е безплатен dotvpn?

Dotvpn има безплатна версия. Безплатните потребители получават неограничени данни, достъп до сървъри в САЩ и Франция и защитна стена, но трябва да надстроите до месечния или годишен план на DOTVPN, за да добавите всички сървъри, по -бързи скорости, рекламен блокер и аудио/видео стрийминг.

За много бюджетни потребители, които търсят само безплатен VPN, ProtonVPN предлага най-добрия безплатен план там-той има неограничени данни, достъп до сървъри в САЩ, Холандия и Япония, бързи скорости и висок клас сигурност Характеристика.

Но за най-добър опит предлагам да закупите VPN с ниска цена като ExpressVPN или частен достъп до интернет. И двамата имат най-добрите функции за сигурност, много бързи скорости и отлична поддръжка на поточно и торентна поддръжка.

Е dotvpn безопасен

Reddit и неговите партньори използват бисквитки и подобни технологии, за да ви осигурят по -добро изживяване.

Приемайки всички бисквитки, вие се съгласявате с използването на бисквитки за доставяне и поддържане на нашите услуги и сайт, подобряване на качеството на Reddit, персонализиране на Reddit съдържание и реклама и измерване на ефективността на рекламата.

Отхвърляйки несъществени бисквитки, Reddit все още може да използва определени бисквитки, за да гарантира правилната функционалност на нашата платформа.

За повече информация, моля, вижте нашето известие за бисквитки и нашата Политика за поверителност .