Nordpass Premium си заслужава

Reddit и неговите партньори използват бисквитки и подобни технологии, за да ви осигурят по -добро изживяване.

Преглед на Nordpass

Компанията, която направи NORDVPN, е влязла на пазара на мениджър на пароли с новото си приложение Nordpass. Той все още има много да се докаже, но се е подобрил значително след първоначалното си издание. В нашия ревю по -долу има какво да говорим за нашия Nordpass.

NORDVPN е на върха на VPN пазара от доста време, класирайки се високо в нашите VPN сравнения. След това през 2019 г. амбициозната Nord Security пусна мениджър на пароли, наречен Nordpass. Ще разгледаме най -новите разработки на този мениджър на пароли в нашия преглед на Nordpass по -долу.

Ключови поемания:

 • Информацията, съхранявана от Nordpass, включва пароли, кредитни карти, сигурни бележки и лична информация.
 • Вместо индустриалното стандартно криптиране на AES-256, Nordpass използва криптиране на XCHACHA20.
 • Nordpass позволява на своите потребители да споделят сигурно криптирани данни помежду си. Без криптиране хакерите биха могли да пресекат тези данни.

Nord Security доказа своята ангажираност за силна сигурност с Nordvpn (прочетете нашия NORDVPN преглед) и продължава да иновации на функциите за сигурност с Nordpass. Мениджърът на пароли доставя солидна сигурност, като използва уникален алгоритъм за криптиране, който позволява бързо и сигурно споделяне на пароли, така че има какво да се хареса в това приложение.

Въпреки това, Nordpass е ограничен в някои други области, тъй като ще обсъдим по -подробно в тази статия. Продължавайте да четете за пълния преглед и как се сравнява с други мениджъри на пароли.

Nordpass Video Review

Nordpass Review: По -добре ли е от LastPass?

Nordpass Review: По -добре ли е от LastPass?

23.05.2022 Проверени факти

 • Може ли да се довери на Nordpass?

Nordpass е сигурно приложение, което се придържа към модел за сигурност с нулево познаване и използва криптиране на XCHACHA20. Няма как компанията да види вашите пароли или да ги изтече в нарушение на данните, тъй като те нямат достъп до вашите лични данни на първо място.

Не, Nordpass е отделен продукт от nordvpn.
Да, Nordpass е просто приложение, което всеки може да използва с лекота.

Nordpass е защитено приложение за мениджър на пароли, а NORDVPN е виртуална частна мрежа. Първият съхранява вашите пароли в криптиран формат, докато втората криптира и крие вашата интернет връзка.

Nordpass Review: Алтернативи

$ 2.99 / месец (всички планове)
$ 0.83 / месец (всички планове)
$ 1.66 / месец (спестете 16%) (всички планове)
$ 2.75 / месец (спестете 21%) (всички планове)

Nordpass: Силни страни и слаби страни

 • Криптирано споделяне
 • Неограничено съхранение на парола
 • XCHACHA20 Шифроване
 • Ниска цена
 • Многофакторна автентификация
 • Автоматично синхронизиране между устройства
 • Съхранява само 4 вида данни
 • Основна проверка за здравето на паролата

Характеристика

NORDVPN имаше няколко функции, когато беше стартиран за първи път през 2019 г. и оттогава има време да навакса. Въпреки това, младата му възраст все още е очевидна. Nordpass е добър основен мениджър на пароли с цени на достъпни цени, но все още не е толкова пълноценен, колкото повечето от конкурентите на големите си марки.

Приложението Nordpass ви дава възможност да съхранявате сигурно пароли, бележки, данни за кредитна карта и лична информация. Категорията „Лична информация“ е сравнително ново допълнение и със сигурност добре дошли, тъй като ви позволява безопасно да запишете и автоматично заливане на имената, адресите и имейл адресите на хората от вашата адресна книга.

Бихме искали да видим поддръжка за повече категории информация в бъдеще, като идентификационни данни на банковите сметки и паспортната информация, но LastPass обхваща всичко, от което се нуждае добър мениджър на пароли.

Съхраняване на пароли

Съхраняването на пароли в Nordpass е лесно. Просто щракнете върху „Добавяне на елемент“, за да запишете информация за една от четирите категории и изберете „Парола.”Следващото меню показва полета за заглавие, вашата парола, имейл или потребителско име, съответния уебсайт и незадължително поле за бележки.

От тук можете да сортирате съществуващите си пароли в папки или да създадете нови папки. Nordpass ще ви уведоми дали паролата ви е силна или слаба. Той обаче не предоставя подробна здравна оценка като много други мениджъри на пароли – оценката му е ограничена до „слаба“, „умерена“ и „силна.”

Независимо дали сте избрали да използвате мобилното приложение Nordpass или на работния плот, Nordpass автоматично синхронизира всичките си пароли в множество устройства. Мобилните приложения на Nordpass са достъпни за устройства с Android и iOS.

Nordpass генератор на пароли

Мениджърът на пароли не би бил завършен с генератор на пароли. В долния ляв ъгъл на приложението под „Инструменти“ ще намерите генератор на пароли, който е достъпен както за премиум, така и за безплатни потребители. Генераторът на пароли ще произвежда силни идентификационни данни според спецификациите, които сте задали за дължина на паролата и типа знаци, които трябва да бъдат включени.

Nordpass ви предлага възможността да създадете два типа пароли: единият се състои от низ от произволни знаци, а другият, състоящ се от пълни думи. Опцията за парола, базирана на символи, позволява на потребителя да определи броя на знаците в паролата и дали паролата трябва да съдържа специални знаци, цифри или главни букви.

Настройката на парола, базирана на думи, ви позволява да изберете дължина на паролата от три до 10 думи. Можете да изберете да разделите думите с пространства, тирета, периоди, подчертания или запетаи. Както при опцията, базирана на символи, можете да изберете дали паролата трябва да включва главни букви или номера или не.

Генераторът на пароли показва рейтинг на здравето на паролата за всяка създадена парола. Ще ви каже дали паролата ви е слаба, умерена или силна, но отново, тя не дава подробна числова оценка, както правят другите мениджъри на пароли.

Криптирано споделяне

Nordpass запазва вашите пароли сигурни не само в покой, но и в транзит. С функцията за споделяне на приложението имате възможност да изпращате криптирани пароли до други потребители на Nordpass, така че никой – дори и самата Nord Security – да преглежда най -чувствителните ви данни.

Без криптиране от край до край, споделянето на пароли чрез несигурни приложения може да изложи вашите идентификационни данни на онлайн заплахи като атаки на Man-in-Middle.

По -подробно ще разгледаме криптирането на Nordpass в секцията за сигурност по -долу. Предлагаме да прочетете нашето описание на криптирането, ако не сте ускорили какво е криптиране и какво прави.

Ограничен достъп

Nordpass предлага много контрол върху това колко информация излагате, когато споделяте данни с други потребители. Можете да предоставите пълния достъп на получателя, за да им дадете пълна свобода за преглед, редактиране и използване на криптираната информация или можете да предоставите ограничен набор от разрешения.

С ограничен достъп можете да деактивирате редактирането и да изкопаете паролата, като все още предоставяте достъп до паролата. Това означава, че можете да позволите на някой друг автоматично да вашата парола в браузъра им, без да позволявате на този човек всъщност да го види. Достъпът е предоставен, но само за продължителността на времето, което посочвате.

И обратно, можете да направите някой друг собственик на даден артикул. Направете друг потребител собственик не само ще им предостави пълен достъп до преглед и редактиране на определения артикул, но и ще отмени разрешения от други потребители. Използвайте тази функция с повишено внимание.

Разширение на браузъра Nordpass

Разширението на браузъра е доста основно. С разширението можете да получите достъп до паролите си, без да отваряте настолното приложение и паролите за автоматично заливане директно във вашия браузър. Отвъд това не прави много друго. Разширенията на браузъра са достъпни за Chrome, Firefox, Edge, Brave, Opera и Safari.

Скенер за нарушаване на данните

Мониторингът на нарушаване на данните е един от крайъгълните камъни на добър мениджър на пароли, а Nordpass не прескача върху него. В долната част на страничната лента в приложението на работния плот под „Tools“ е скенер за нарушаване на данните, който ще провери всички ваши запазени имейл адреси срещу база данни с известни нарушения на данните.

Ако Nordpass открие всякакви компрометирани пароли, просто кликнете върху засегнатия имейл адрес, за да видите списък на уебсайтовете, които са разляли вашите идентификационни данни за вход. Nordpass организира уебсайтовете в категории „висок приоритет“ и „нисък приоритет“, за да можете да видите кои от тях изискват най -спешно внимание.

Многофакторна автентификация

Активирането на многофакторна автентификация (MFA) ще укрепи още повече сигурността на вашия акаунт. Nordpass дава на потребителите селекция от приложения за удостоверяване, като Google Authenticator, Authy, Microsoft Authenticator, както и опцията за добавяне на друг.

Като алтернатива можете да установите MFA с USB или ключ за сигурност на вашия смартфон. Nordpass препоръчва да настроите приложение за удостоверяване, преди да активирате ключ за сигурност, за да не се заключите от вашия акаунт, тъй като ключовете за сигурност не винаги работят във всички мрежи.

Ценообразуване

90 % – отлично

Nordpass може да няма най -много функции, но плановете му за достъпни цени му дават основно предимство пред много други мениджъри на пароли. Имате избор между използването на безплатната версия, надграждането до плана на Nordpass Premium или използване на семейния план.

Безплатната версия се удвоява като безплатна пробна версия на премиум плана за първите 30 дни. След като 30 -те дни се увеличат, вие губите достъп до премиум функциите като споделяне, достъп до спешни случаи, здраве на паролата и наблюдение на нарушаването на данните.

Както беше обсъдено по -горе, функцията за здраве на паролата липсва подробен анализ, но загубата на другите премиум функции би била по -голяма загуба. За съжаление, безплатната версия не е достатъчно добра, за да я направи в нашия списък с мениджъри на безплатни пароли.

Абонаментите за Premium Premium Premium започват от $ 1.49 на месец, по -ниско от предишната цена от 3 долара на месец. Всички премиум функции са включени в този план за един потребител. Семейният план, на цена от 4 долара.99 на месец, предлага всички премиум функции за до шест потребители. Както Nordpass Premium, така и семейните планове идват с 30-дневна гаранция за връщане на пари.

NORDPASS Бизнес планове

Има три допълнителни плана за бизнеса: Nordpass Business, Nordpass Enterprise и Nordpass управлявани доставчици на услуги. За да се регистрирате за тези планове, трябва да имате имейл адрес, хостван на валиден бизнес домейн.

Nordpass Business и Nordpass MSP имат всичко включено в плана за премиум, плюс управленски възможности. Те включват настройка на политики за пароли за цялата компания, управление на паролите на всички служители от едно табло и интеграция с единичен вход в Google Workspace (SSO).

Nordpass Enterprise абонати получават всичко по -горе, както и SSO с Active Directory Federation Services (ADFS). ADFS разширява сигурността на SSO, за да позволи сигурен достъп до всички ресурси в активната директория на организацията, включително тези, разположени извън собствените системи на компанията.

Безплатно

 • Импортиране на данни, всички основни функции, неограничено съхранение

Е Nordpass безплатно с nordvpn

Reddit и неговите партньори използват бисквитки и подобни технологии, за да ви осигурят по -добро изживяване.

Приемайки всички бисквитки, вие се съгласявате с използването на бисквитки за доставяне и поддържане на нашите услуги и сайт, подобряване на качеството на Reddit, персонализиране на Reddit съдържание и реклама и измерване на ефективността на рекламата.

Отхвърляйки несъществени бисквитки, Reddit все още може да използва определени бисквитки, за да гарантира правилната функционалност на нашата платформа.

За повече информация, моля, вижте нашето известие за бисквитки и нашата Политика за поверителност .