Вероятно трябва да спрете да използвате expressvpn

Паула: Да това е вярно. Само ако ни позволите да го направим. Тази информация се изтрива, когато затворите приложението.

ExpressVPN не е толкова анонимен, колкото си мислите. Те все още могат да бъдат принудени да изпращат дневници, които могат да ви анонимират.

ExpressVPN е доста реномиран, когато става въпрос за регистриране. Обаче го разгледах и разговарях на живо с един от техните агенти. Ето как мина:

Благодаря ви, че посетихте ExpressVPN. Как мога да ви помогна днес?

Аз: Имам въпрос относно вашата политика за поверителност.

Чат агент: Казвам се Паула и съм тук, за да помогна. Разбира се давай.

Аз: Вие събирате дневници на връзките, вдясно?

Паула: Не, ние не го правим. Има регистрационни файлове за диагностиката ви, но ние не получаваме начин да го овладеем, освен ако не ни го изпратите.

Аз: Вашата политика за поверителност казва и цитирам:

Успешна връзка
Ние събираме информация за това дали сте установили успешно VPN връзка в определен ден (но не и определено време от деня), до което VPN местоположение (но не и вашият назначен изходящ IP адрес) и от коя държава/ISP (но не и не Вашият източник IP адрес).

Значи знаете от коя държава и ISP се свързвам.

Паула: Да това е вярно.

Аз: Така че противоречи на вашето твърдение. Това, за което говорите, са доклади за сривове, за които добре съм запознат. Ще бъде доста лесно да ме анонимирате от моя интернет доставчик

Паула: Тази информация може да бъде събрана само ако ни бъде предоставена от нашите клиенти, като изпращате техните диагностични дневници.

Аз: Че регистрационните файлове за диагностика на включването са отделна секция, събрана от приложения на трети страни като Crashlytics и Sentry. Останалите успешни дневници за връзка, които събирате автоматично. Това е ясно посочено във вашата политика.

Не е ли ясно? Трябва да прочетете политиката си, преди да направите изявление.

Здравейте? Още ли си там? (Тя не отговаряше дълго време)

Най -сетне тя отговори

Паула: Да, все още сме събрани. Ще разгледаме това, за да стане по -ясно. Потърсете с мен, моля.

Аз: Добре

След много дълго време и без отговор, опитах отново

Аз: Измина доста време, така че знаете моята страна и ISP, това е правилно?

Паула: Бъдете сигурни, че не го правя. Нямаме тази информация в нашия край като агенти за чат.

Сега тя просто играе с думи.

Аз: Ами вашата политика казва, че го правите. „Ти“ означава като компания. Нямам предвид агентите за чат. Получавате това, нали?

Паула: Информацията, която получаваме, е напълно анонимизирана и не може да бъде обвързана с отделни потребители на експресна (i.E., Ние не съхраняваме кой потребител изпраща кои данни и не съхраняваме IP адреси).

Аз: Повтаряте същия пасаж от страницата си. Повтарям: това са анонимна диагностика и могат да бъдат изключени. Говоря за успешни дневници на връзката, които не са анонимни. Наистина трябва да говорите с вашия ръководител, за да изясните това

Паула: След активиране на всяко приложение ExpressVPN ще бъдете попитани дали искате да споделите тези данни.

Аз: Да, а това са доклади за сривове и диагностика, а не дневници на връзката.

Паула: Ние не събираме дневници за връзка само тези на диагностичните дневници.

Аз: Тогава вашата политика за поверителност не е правилна? Ясно казва друго. Той е очертан като “успешна връзка”, ако не можете да я намерите (аз станах зърнест)

Паула: Да, успяхме да намерим това. Той се събира, но остава само на вашия компютър. Диагностичният дневник не е нещо, което съхраняваме от наша страна. Той седи на вашия компютър, а не на нашия и това е временен файл, който се изтрива всеки път, когато затворите приложението. Това е за вас, а не за нас, така че ако имате затруднения с връзката, можете да ни изпратите диагностичния дневник и нашата поддръжка за чат може да го анализира, за да разбере къде е проблемът. Отново, това не е нещо, което съхраняваме и зависи от вас, ако искате да го споделите с нас или не. Мисля, че почти всеки доставчик на VPN ще позволи на клиентите да изтеглят този лог файл, за да идентифицират проблемите като част от процеса на отстраняване на неизправности.

Аз: Да, напълно разбирам това. Така че вие ​​събирате дневника за диагностика и доклад за срив, ако реша да споделя и моята страна+ISP, който не избирам да споделям. За отстраняване на неизправности.

Добре е, ако получите моята страна и IP за отстраняване на неизправности. Просто би било по -добре, ако изтриете тези дневници ежедневно.

Сега последният ред й даде нова линия лъжа.

Паула: Да това е вярно. Само ако ни позволите да го направим. Тази информация се изтрива, когато затворите приложението.

Аз: Не, нямам контрол върху споделянето на моята страна и ISP

Моята държава и ISP регистрационни файлове се изтриват, когато затворя приложенията!! Това е невероятно и весело!! Не мисля, че знаете как работи приложението

Паула: Разбирам вашите чувства и вашето колебание. Но така работи приложението. (Тя няма да загуби тази спасителна линия)

Аз: Ами благодаря за вашето мнение, мисля, че сме стигнали до безизходица. Благодаря ви за отделеното време

И така, те съхраняват моята страна и интернет доставчик за отстраняване на неизправности. Очевидно те изтриват тези от своя сървър веднага щом затворя приложението.

Не падайте за VPN лъжи

Вероятно трябва да спрете да използвате expressvpn

Целостта на популярния продукт за поверителност е поставена под въпрос, след като бе разкрито, че служител е работил като кибер-мерковар за ОАЕ.

Публикувано на 24 септември 2021 г
Можем да спечелим комисионна от връзки на тази страница.

Изображение за статия, озаглавена, вероятно трябва да спрете да използвате ExpressVPN

От години ExpressVPN е един от най -популярните и широко използвани продукти за поверителност на пазара на пазара. Често се класира най -високо в топ 10 VPN списъци; Скорошен преглед на Guide на TOM, наречен го „най-добрият“ VPN на разположение на ръцете. В миналото, ако искате да останете анонимни в мрежата, Express вероятно щеше да е пътят.

Пароли на Netflix, Chatgpt не може да открие AI и няма повече котвитове | Избори за редактор
Сподели това видео
Asus Zenbook 14x OLED Space Edition Преглед
4 май 2022 г
Внимание! Microsoft иска Chatgpt да контролира роботите след това
23 февруари 2023 г

Всичко това обаче е поставено под въпрос след разкритието, че главният информационен директор на ExpressVPN Даниел Герике преди това е работил като хакер за наемане в Darkmatter-фирма за киберсигурност, базирана в Обединените арабски емирства. Между 2016 и 2019 г. Герике помогна за хакване на системи и устройства по целия свят като част от „Project Raven“, тайна операция, предназначена да помогне на монархията на ОАЕ да проследява и да изследва критиците на своя режим, включително активисти, журналисти и някои лица, базирани на лица в u.С.

Реклама

Герике и още двама бивши u.С. Наскоро оперативните разузнавателни средства се сблъскаха с федералните обвинения за участието си в „Гарван“, но успяха да постигнат отсрочени споразумения за прокуратурата с правителството, което им позволява да плащат глоби, за да избегнат затвора, като същевременно се съгласиха с определени условия.

Ако идеята за бивш шпионин помага на правителството на Близкия Изток да хакне.С. Компютрите ви смущават, не се притеснявайте – не сте сами. Новината за работата на Gericke с компанията с право се стресна на клиенти на ExpressVPN и доведе до порой от онлайн критики . Първоначално Експрес се опита да потуши опасенията относно връзките на изпълнителния си изпълнителен директор с „Гарван“, като странно призна, че те познават „ключови факти“, а от предишната му работа, когато го наели и са доста добре с това. Тази стратегия не им е. Впоследствие те публикуваха по -обширно изявление, като отбелязаха, че „не оправдаха“ проекта Рейвън “, тъй като„ наблюдението, което представлява, е напълно антитетично за нашата мисия.„Те също обещаха да увеличат одитите на трети страни като метод за поддържане на спазването на собствената им Политика за поверителност .

Реклама
Реклама

Въпреки това, в своите забележки, компанията в крайна сметка остана от Gericke. Компанията го обясни така:

Някои могат да попитат: Как бихме могли да поканим някой с миналото на Даниел в средата ни? За нас отговорът е ясен: ние защитаваме нашите клиенти.

За да вършим тази работа ефективно – за да го направим, както вярваме, по -добре от всеки друг в нашата индустрия – изисква да използва цялата огнева сила на нашите противници. Най -добрите вратари са тези, обучени от най -добрите нападатели. Някой, проникнат и подправен в обида, както е Даниел, може да предложи представа за отбраната, която е трудна, ако не и невъзможна, да дойде на други места. Ето защо има добре утвърден прецедент на компаниите в киберсигурността, наемащи таланти от военни или разузнавателни производители.

Реклама

Независимо дали купувате този аргумент или не, може да се твърди, че след като този опитен ветеран се навива във федералния съд, нещата може да се наложи да бъдат преоценени малко. Ройтерс съобщава, че все още е нает в компанията.

В крайна сметка тези успокояващи думи изглежда не са успокоили всички. Клиентите на компанията не само са увеличени, но и нейните служители. На неотдавнашна виртуална среща служителите на ExpressVPN очевидно са излъчили жалбите си за неотдавнашния обрат на събитията, а не да правят пауза, за да изтръпват думи.

Реклама

„Този ​​епизод ерозира доверието на потребителите в нашата марка, независимо от фактите. Как възнамеряваме да възстановим репутацията си?- каза един.

„Да разберем подобни новини за хората, с които работим в тясно сътрудничество чрез онлайн статия, беше абсолютно неприятно. Защо не бяхме дали глави? Не е прозрачност и уважава основните ни ценности?- Посъветва се друго лице .

Реклама

Други скорошни събития накараха някои да поставят под въпрос посоката на ExpressVPN. Компанията наскоро беше закупена от Kape Technologies, израелска технологична фирма с противоречиво минало . По-рано известна като Crossrider, компанията беше преименувана през 2018 г., след като получи малко прекалено много публичност, както наскоро CNET каза, че е „прословутият създател на някои зловещи реклами за прегръщане на данни.„Оттогава тя е на очевидни усилия за ребрандиране, придружено от продукт за поверителност, купувайки Spree . През последните години фирмата е закупила VPNS Cyberghost, Zenmate и Private Internet Access и закупи ExpressVPN за 936 милиона долара по -рано този месец.

Някои от ключовите фигури, свързани с kape, също са повдигнали вежди. Мажоритарен дял от компанията е собственост на Теди Саги, израелски милиардер, който през 90 -те години се е заел с виновни по обвинения, свързани с подкуп и манипулация на пазара и впоследствие прекара кратък престой зад решетките. Предприятията, свързани със SAGI, също бяха открити в Panama Papers, мулти-терабайтовия теч, който показа сложната мрежа от компании за снаряди и данъчни убежища, използвани от световните лидери и бизнеса. Предишният изпълнителен директор и съосновател на компанията, Коби Меначеми, също е израелски бивш служител по интелигентност, който е служил в блок 8200, прословутото кибер (прочетете: хакерски) крило на отбранителните сили на Израел на Израелските сили. Menachemi напусна компанията през 2016 г.

Реклама

Най -малкото, ExpressVPN дължи на своите потребители по -обширен доклад за прозрачност за това, защо е наел Gericke. Въпреки това, като се има предвид всичко,.

Когато вземете предвид известността на ExpressVPN, епизодът също така повдига въпроси за това колко сигурна е VPN индустрията като цяло: колко често срещано е за тези на най -отдалечените, крехки ръбове на индустрията за наблюдение, за да се обърнат и да работят за компании, посветени на защита на личния живот? Въпреки че бихте искали да се надявате, че отговорът е „не много често срещан“, до голяма степен нерегламентираният, ограден характер на индустрията за поверителност прави невъзможно да се каже. Посегнахме към ExpressVPN за коментар и ще актуализираме тази история, ако се върнат при нас.