FastestVPN преглед

Contents

В момента можете да изберете IKEV2, OpenVPN (TCP & UDP) и протоколи за Wireguard в FastestVPN приложения. Препоръчваме да използвате OpenVPN или Wireguard – най -сигурните (и най -бързите) протоколи.

FastestVPN преглед

Бъдете предупредени, че ще трябва да отидете на вашия интерфейс на ISPS и да деактивирате IPv6, за да няма DNS течове. Имах DNS течове от моя IPv6 IP, когато имах IPv6 включен (в приложението няма блокиране на IPv6)

Как изглежда приложението (ми беше дадено изпитание за цял живот)

По темата на приложението:

Настройките дори не са там. което означава, че няма много неща, с които да се забърквате освен протокол, превключвател за убиване и стартиране при стартиране.

Приложението също е много бавно, може и ще влезе “Не отговаря„Често, когато го направи, просто го оставете да отнеме времето си, не щракнете наоколо или ще се срине. (В миналия ден се подобри за мен)

Сега да преминете към стрийминг:

Няма поддържано стрийминг, на който можете да разчитате. Ако има работещи ips, не е гарантирано да продължи. Понастоящем IPS работи, но мисия е да се намери сървър, който работи в сравнение с нещо като Torgaurd със специализиран IPS за 11USD на месец с код за отстъпка от 50%.

По темата за регистриране:

Fastestvpn е 100% без logs vpn . Не е нужно да се притеснявате за тях информация за регистриране, което следователно означава, че торентен/p2p е повече от добре и няма нужда да се притеснявате от препращането на заявки за DMCA (освен ако не изтичате). ЗАБЕЛЕЖКА: Не съм готов да изтегля пиратско съдържание, така че не съм тествал това. Но от това, което чух от другите, е добре. Тествал съм P2P на Ubuntu Torrents.

Те са базирани на Каймановите острови, ако това означава нещо за вас.

Редактиране: Ако имате някакви въпроси, аз съм повече от щастлив да им отговоря. Винаги ми е интересно да отговарям на въпроси за VPN.

Редактиране: Вече не мога да се свържа с VPN. Аз също имам големи проблеми с изоставането на приложенията, които наистина се разминават. Не бих препоръчал, докато приложението не се фиксира и по -стабилно. Приложението влиза в „не отговаря“ на добри 30-40% от времето, когато щракнете върху нещо, ако не и повече и на моменти дори се срива. Освен това на случаен принцип пуска връзката и сега е дотолкова, че дори не мога да се свържа със техните сървъри.

ЗАБЕЛЕЖКА: Доживотният акаунт ми беше даден. Аз обаче не е необходимо да му давам добра оценка, защото така.

Ето доказателството за това, че не се свързва

Забележка: Размазвам частта от приложението, която показва моя IP.

Това вече е решено и поддръжката на VPNS ми се върна по имейл в рамките на 30 минути след свързването с тях. Те направиха някои неща в края си и ми казаха да вляза и да вляза отново и всичко беше златисто след. Ако това е норма, но и много хора трябва да преминат през това, със сигурност е караница, с която някои може да не искат да се справят.

РЕДАКТИРАНЕ 3 октомври 2019 г: VPN вече не е в състояние да се свързва и поддръжката изглежда не се интересува сега. Това не е решено и вече не ми пука да го разреша. (Това е дори след преинсталиране на Windows)

Edit2: Имаше хора, които трябваше да възстановят своя компютър заради VPN Kill Switch, останал активен по всяко време (дори при затваряне на приложението) и поддръжката не може да го поправи. Източникът изглежда е, ако превключвателят за убиване стане активен, но забравяте да разрешите автоматично влизане. След това няма да ви подпише автоматично (не забравяйте идентификационните данни) и вместо това ще ви въведат и поддържат превключвателя на KIL, което от своя страна не позволява влизане.

FastestVPN преглед

Екранна снимка на приложението fastestvpn в компютърен шаблон

Callum Tennent наблюдава как тестваме и преглеждаме VPN услугите. Той е член на IAPP, а неговите VPN съвети са представени във Forbes и Интернет обществото.

Проведени от факти от Саймън Милиано Допълнителни тестове от Дейвид Хюз

Нашата присъда

Обща класация:
Как се изчислява това? Близо

Изчисляваме общата оценка на VPN услугата, като комбинираме оценките на няколко категории за тестване. Всяка категория се претегля, както следва:

 • Политика за поверителност и регистриране: 20%
 • Скорост: 20%
 • Сигурност и технически характеристики: 15%
 • Стрийминг: 15%
 • Лесна употреба: 10%
 • Торент: 5%
 • Местоположение на сървъра: 5%
 • Заобикаляйки уеб цензурата: 5%
 • Поддръжка на клиенти: 5%

Fastestvpn е добър за новодошлите VPN и отличен за стрийминг. Благодарение на сделката си за цял живот, тя е една от най -добрите съотношения за парите VPNs наоколо, а наскоро добави Wireguard към пакета си от протоколи. Но все още се нуждае от подобрение: приложенията му изтичат DNS заявки и IPv6 данни за Windows, а потребителското изживяване може да бъде разочароващо поради грешки. Fastestvpn е недостатъчен, но евтин вариант за надеждно стрийминг.

Класиран #19 от 55 VPN

Рейтинги на категорията fastestvpn

 • Стрийминг

Fastestvpn плюсове и минуси

Професионалисти

 • Сделка за абонамент за живот
 • Частна политика за регистриране
 • Отличен за глобален стрийминг
 • Бърза поддръжка на живо
 • Неограничен торент

Минуси

 • Приложението на Windows изтича DNS заявки
 • Няма поддръжка на IPv6 не води до течове
 • Провали и грешки на връзката
 • Малка сървърна мрежа
 • Инсталирането на рутер не работи

Защо да се доверяваме на нашия преглед?

Прекарахме хиляди часове в тестване и преглед на 55 VPN услуги, използвайки нашия безпристрастен процес на преглед, за да ви препоръчаме най -добрият VPN софтуер.

Ето някои от нашите ключови статистически данни за тестване на VPN:

Общи часове на тестване 30 000+
Седмични тестове за скорост 3000+
Прегледани VPN услуги 55
Тествани платформи за стрийминг ежедневно 12
Извършват тестове за изтичане на IP & DNS 9 500+
Колко сме похарчили за тестване 25 000 долара+

Fastestvpn има две основни силни страни: стрийминг и поверителност. То има Одитирана политика за поверителност и превъзхожда сайтовете за деблокиране на стрийминг по целия свят, включително Geo-Blocked Sports на Dazn, British TV на Channel 4 и BBC Iplayer, и съдържание от 5 библиотеки на Netflix, включително САЩ.

то е Един от най -добрите VPN на пазара на пазара Поради специални $ 40.00 Оферта за абонамент за живота. Fastestvpn се предлага с добра поддръжка на чат на живо и има нулеви ограничения за торент.

Но fastestvpn е ограничен от малка сървърна мрежа, някои проблеми с функционалността и кратък период на възстановяване. Той има някакъв път, преди да може да предизвика най -добрите VPN.

Данни за ключови данни FastEStVPN

Добавете към сравнение

Капачка на данни Неограничен
Скорост на сваляне 95Mbps
Политика за регистриране Без трупи
Изтичане на данни Да
Юрисдикция Каймански острови (убежище за поверителност)
Сървъри 550
IP адреси 550+
Държави със сървъри 35
САЩ Netflix Да
Торента Неограничен
Едновременни връзки 10
Работи в Китай Не
поддържа Поддръжка на чат на живо
Най -евтината цена $ 40.00 през целия живот
Гарантирано връщане на парите 15-дневна гаранция за връщане на пари
Официален уебсайт Fastestvpn.com

Политика за поверителност и регистриране

Политиката за поверителност на fastestvpn е одитирана и проверена

Оценка на политиката за поверителност и регистриране
Как се изчислява това? Близо

Анализираме и дисектираме Политиката за регистриране и поверителност на услугата VPN. VPN никога не трябва да регистрира и съхранява:

 • Вашият истински IP адрес
 • Свързване на времевите марки
 • DNS заявки

Централата извън 14 очи или юрисдикции на ЕС също са за предпочитане.

Fastestvpn регистрира почти никакви данни: само имейл адреса, който сте се регистрирали, и последния път, когато сте се свързали със сървър. Това се изтрива, след като деактивирате акаунта си. Базира се на Каймановите острови, което е убежище за личен живот и няма скандали или спорове около компанията. Обичаме, че наскоро претърпя одит на трета страна на своята политика за регистриране, което наистина подобри доверието ни в него като услуга.

Класиран #18 от 55 VPN за политика за поверителност и регистриране

Тук можете да видите резюме на всичко FastestVPN дневници:

Тип данни Регистриран от fastestvpn
Активност за сърфиране Не
Информация за устройството Не
DNS заявки Не
Индивидуална употреба на честотната лента Не
Индивидуални времеви марки за връзка Не
интернет доставчик Не
Брой едновременни връзки Не
Произхождащ IP адрес Не
Информация за профила Да
VPN сървър IP Не
Местоположение на VPN сървър Не
Дата на последната връзка Да

Fastestvpn върши много добра работа, за да изясни точно каква потребителска информация събира и съхранява. Фактът, че наскоро е поръчал и е преминал одит за регистриране от независима фирма Altius, той изминава и дълъг път за подобряване на доверието.

Каймановите острови юрисдикция

Fastestvpn е включен в Каймановите острови, който е Безопасен хавен за поверителност.

Няма задължителни закони за задържане на данни, като в директивата за задържане на данни на ЕС, и няма връзка с съюзите за споделяне на разузнаването на борбата за разузнаването като петте очи. Той също е въвел свой собствен закон за защита на данните.

FastestVPN собствеността не е много прозрачна

Fastestvpn може да изгради доверие с нас и други потребители, като публикува редовни доклади за прозрачност, като подробно описва всички искания за правоприлагане, които е получил. Това е доста често в индустрията.

Също така бихме искали повече прозрачност за компанията зад fastestvpn. Почти не е предоставена информация. Уебсайтът информира само читателите, че е основан от „Екип от специализирани ИТ специалисти.”

Това не е изненадващо от компания за поверителност, но ние също обичаме да знаем корпоративната структура зад VPN услуги, за да сме сигурни, че те са надеждни.

Когато попитахме fastestvpn, ни казаха:

„Бихме искали да ви кажем, че се намираме в търговския център Grand Pavilion, West Bay Road, Каймановите острови. Нашите екипи за маркетинг и поддръжка се намират в Далас, Тексас. Марката е собственост на Fast Technologies Ltd.”

Има Едва ли е налична публична информация за Fast Technologies Ltd. Всичко, което можехме да разберем, е, че той е основан от пакистанския бизнесмен Azneem Bilwani през 2017 г. Билуни беше председател на Intermarket Group, производствена фирма до 2021 г.

Стрийминг

Потоци US Netflix, BBC Iplayer и още

Оценка на стрийминг
Как се изчислява това? Близо

Тази оценка се изчислява от това колко различни услуги за стрийминг и регионални библиотеки за съдържание може да отблокира VPN и колко последователно може да получи достъп до тях.

Тестваме достъпа до Netflix, Disney+, Max, Amazon Prime Video, BBC Iplayer и много други платформи седмично.

FastestVPN се предлага с редица оптимизирани от стрийминг сървъри, които работят за деблокиране на 5 библиотеки Netflix, включително US Netflix, и други сайтове за стрийминг по целия свят. Това включва HBO Max, Hulu, BBC Iplayer и Dazn Canada. Това е акцент за стрийминг на САЩ, Канада, Великобритания и Индия. Само Италианският му стрийминг сървър не работи.

Класиран №7 от 55 VPN за стрийминг

Ето списък с популярни услуги за стрийминг, които FastestVPN в момента деблокира:

Платформа за стрийминг Работи с fastestvpn
Всички 4 Да
Amazon Prime Video Да
BBC iplayer Да
Дисни+ Да
HBO Max Да
Hotstar India Да
Хулу Да
Itvx Да
Netflix ни Да
YouTube Да

Ако искате да знаете дали fastestvpn работи с стрийминг услуга, която не е посочена по -горе, попитайте ни на [email protected] и ние ще го тестваме за вас.

FastestVPN се предлага с селекция от оптимизирани за стрийминг сървъри за редица страни, включително САЩ, Канада, Индия, Италия, Япония и Великобритания. Всички те се осъществяват лесно чрез въвеждане на „стрийминг“ в лентата за търсене на сървър.

Сървъри за стрийминг на fastestvpn

Fastestvpn има голям избор от работещи сървъри за стрийминг.

Това не уточнява кои услуги за стрийминг тези сървъри деблокират, но ние ги тествахме и установихме, че с изключение на Италия, Всички работят с библиотеката на Netflix на изброената държава, включително надежден достъп до Netflix Япония – и много други.

Можете да използвате fastestvpn, за да се регистрирате за HBO Max извън САЩ, а също и да предава Hulu.

Fastestvpn също се откроява като стрийминг VPN за Индия. В него има четири сървъра за стрийми в Индия, които всички работят за достъп до Netflix India и Hotstar извън Индия.

Сайтовете за стрийминг в Обединеното кралство са лесно достъпни. Fastestvpn потоци канал 4 (всички 4) от САЩ, както и BBC Iplayer и ITV Player. Можете също така да предавате от Hub Disney+ Star отвсякъде, което е Великобритания и Европа ексклузивно.

Fastestvpn bbc iplayer тест за стрийминг

Fastestvpn деблокира всички големи услуги за стрийминг във Великобритания.

Като цяло, Fastestvpn е отличен VPN за стрийминг. Италианският стрийминг сървър не работи и германия стрийминг сървър ще стигне далеч, но всички останали сървъри работят за деблокиране на най -популярните сайтове за стрийминг по целия свят.

ЕКСПЕРТЕН СЪВЕТ: Трябва да използвате UDP и TCP протоколи за достъп до сървърите за стрийминг на FastESTVPN. Те са достъпни чрез Настройки > Общ.

Торента

P2p-приятелски, но бавни торентни скорости

Торентна оценка
Как се изчислява това? Близо

Тази оценка се определя от торентните скорости на VPN, процентът на сървърите, които позволяват споделяне на P2P файлове, поверителност на услугата и надеждност и полезни настройки като пренасочване на порт.

По -конкретно за скоростта изчисляваме средното за изтегляне на VPN, използвайки нашата поръчана торентна настройка.

FastestVPN позволява P2P торентна активност в своята сървърна мрежа и политиката му за регистриране е безопасна, но ние преживяхме някои от най -бавните скорости на торента, които някога сме виждали при тестване на fastestvpn, получавайки само 0 0.7mib/s. Бавните скорости, несъвършеният превключвател за убиване и DNS течове означава, че трябва да избягвате fastestvpn за споделяне на файлове. Няма и опция за пренасочване на порта или SOCKS5.

Класиран #33 от 55 VPN за торент

Ето резюме за това как FastestVPN се представи в най -новите ни тестове за торента:

Атрибут за торент Резултат
Средно изтегляне битрат 0.28mib/s
Не. на P2P сървъри 550
Политика за регистриране Без трупи
Kill Switch Дефектна
Пренасочване на пристанища Не

Не препоръчваме fastestvpn за торент. Свързване с локален сървър за тестване на неговите P2P скорости, ние преживяхме среден битрейт от 0.7mib/s. Тези торентни скорости никъде не са достатъчно добри.

FastestVPN тест за торент

Тествахме fastestvpn на qbittorrent

Очакваме добър торент VPN да бъде по -близо до 10.0mib/s, правейки споделянето на P2P файлове бързо и лесно.

Торентен VPN също трябва да предложи пренасочване на пристанища и Socks5, които са любими инструменти на подправени торенцери. Fastestvpn няма нищо от тях.

Имаме също опасения за сигурността около превключвателя и течовете на FastestVPN. Нашите тестове за Kill Switch показват, че той не винаги блокира вашия истински IP адрес, което означава, че прекъсването на интернет може да разкрие вашето истинско местоположение.

Освен това записахме течове на DNS заявки и IPv6 течове, използвайки fastestvpn на Windows – което е много сериозно. Определено Не използвайте fastestvpn за торент на Windows устройства.

Жалко е, че fastestvpn ви позволява да се позовавате на всички негови сървъри, а политиката му за регистриране е повече от достатъчно частна.

Скорост

Бързи местни и международни скорости

Оценка на скоростта
Как се изчислява това? Близо

Изчисляваме оценката на скоростта на VPN, използвайки нашите скорости за изтегляне, скорост на качване и измервания на Ping (Latency).

Редовно тестваме местните и международни скорости на VPN, използвайки специална 100Mbps интернет връзка в Ню Йорк, САЩ.

Fastestvpn никъде не е толкова бързо, колкото подсказва името му, но той доставя силна скорост в своята сървърна мрежа. Това е по -надеждно за местните връзки, но и международните скорости са добри. Fastestvpn се подвежда само от американски връзки на дълги разстояния, които имат висока загуба на скорост на изтегляне, ниска скорост на качване и висок ping.

Класиран #26 от 55 VPN за скорост

Fastestvpn е повече от достатъчно бърз за всичките ви нужди от интернет, но това е някакво предизвикателство за най -бързите VPN на пазара.

Установихме, че скоростите ни последователно изпускат по -далеч и по -далеч от истинското ни местоположение, който FastestVPN сървърът, към който се свързахме, беше. Например средна скорост на изтегляне на Канада сървър от 96Mbps е много впечатляваща, но 80Mbps при свързването с Обединеното кралство е значително по -лошо.

Всички скорости за изтегляне на FastEStVPN повече, отколкото да отговарят на нашия праг за това, което считаме за бърз VPN – това е FastestVPN качване на скорости, които наистина разочароват. Постоянно произвежда много лоши скорости на качване по целия свят на всеки сървър, различен от най -близкия до нас.

Това може да няма огромно влияние върху ежедневната ви употреба, но ако играете онлайн, извършете много видео разговори или редовно торент, може да откриете, че ви засяга ви.

Местоположения на сървъра

Малка сървърна мрежа, но физическа

Рейтинг на местоположенията на сървъра
Как се изчислява това? Близо

Ключовият фактор за изчисляване на този рейтинг е глобалното разпространение и покритие на сървърната мрежа на VPN.

Ние също така разглеждаме общия брой сървъри, броя на сървърите на ниво град и броя на наличните IP адреси.

Уебсайтът на FastEStVPN твърди, че има над 40 държави в списъка му на сървъра, но ние броихме 35 в приложението. Това не е голям брой страни и има само 550 индивидуални сървъра. Освен това е силно западно ориентиран-в Африка няма места и само по едно в Южна Америка и Близкия изток. Бихме искали да видим и изборите на ниво град, разширен. Основните страни обаче са обхванати, а сървърната инфраструктура е здрава.

Класиран #36 от 55 VPN за местоположения на сървъра

35 Държави
50 Градове
550+ IP адреси

Fastestvpn има сървъри на следните континенти:

Континент Брой държави
Европа 22
Азия 7
Южна Америка 2
Северна Америка 3
Африка 0
Океания 1

Fastestvpn има само 35 държави, които да се свържат с. Това е доста нисък брой в сравнение с много други VPN услуги. ExpressVPN, например, има 94 държави.

Има и само 550 отделни сървъра – Много по -малки от конкурентите, чиито сървъри често наброяват хилядите.

Проблемът с наличието на толкова малко сървъри е, че претоварването на сървъра (когато твърде много хора използват един и същ сървър) става по -вероятно, което означава по -голям шанс за загуба на скорост, както и досадни captchas Докато разглеждате мрежата. Колкото по -популярен fastestvpn става толкова по -лошо, това ще стане.

Повечето места на сървъра са разположени на Запад, също, което означава, че ако сте в други части на света, ще се борите да намерите оптимални скорости на връзка.

Потребителите в Африка, Южна Америка и Близкия изток трябва да изберат друг VPN с по -експанзивна сървърна мрежа, като частен достъп до интернет. Fastestvpn Използвал е сървър на Египет, но беше премахнат.

Най-добре обслужваната нация е САЩ, която има 11 избора на градско ниво 11 американски държави.

Наличните сървъри също зависят от вашия избор на протокол, както можете да видите във видеото по -долу:

Протоколът fastestvpn, който избирате, засяга кои сървъри са налични.

Физическа сървърна мрежа

Всички сървъри на fastestvpn са физически, голи метални сървъри, което означава, че сървърите всъщност са разположени в изброения географски регион.

За разлика от тях, виртуалните сървъри предоставят само IP адреси от страната, без всъщност да се намират в тази страна.

Това помага да се обясни защо fastestvpn има толкова малко отделни сървъри, тъй като физическите сървъри са по -скъпи за установяване и работа. Ползата е това Тези сървъри се считат за по -сигурни и по -стабилен.

Изключение са сървърите на India на FastestVPN, които са виртуални, за да се избегне новият закон за VPN данни в Индия, който изисква VPN услуги да съхраняват потребителски данни. Ние одобряваме този ход.

Въпреки това, fastestvpn не желаеше да ни каже дали притежава всички свои сървъри или ги наеми, тъй като това се счита за „поверително.„Въз основа на това ще предположим, че са наети, тъй като много VPN са силни и горди, че притежават своята инфраструктура.

Сигурност и технически характеристики

Закрепете на MacOS, но течове на Windows

Оценка на сигурността и техническите характеристики
Как се изчислява това? Близо

Сигурен VPN трябва да предложи протоколи OpenVPN или Wireguard, криптиране на AES-256 и превключвател за работещи убийства.

За да изчислим този рейтинг, ние също фактор на допълнителни настройки и функции на сигурността.

Fastestvpn получава необходимостта от правото на сигурност на VPN и е безопасно от течове – но само на macOS. В Windows, fastestvpn изтича чувствителни данни, включително вашите DNS заявки. За щастие, криптирането на AES-256 се използва и е наличен протокол OpenVPN, докато наскоро беше добавен новият индустриален стандарт на Wireguard. Функцията за превключване на убийството на fastestvpn обаче трябва да бъде подобрена.

Класиран #34 от 55 VPN за сигурност и технически характеристики

Протоколи за криптиране на сигурността Разширени функции

Протоколи Предлага се в fastestvpn
IKEV2/IPSEC Да
L2TP/ipsec Да
OpenVPN (TCP/UDP) Да
Pptp Да
Wireguard Да
Криптиране Предлага се в fastestvpn
AES-128 Не
AES-192 Не
AES-256 Да
Blowfish Не
Chacha20 Не
Сигурност Предлага се в fastestvpn
Блокиране на изтичане на DNS Не
DNS от първа страна Да
Блокиране на IPv6 изтичане Да
Поддържа TCP порт 443 Не
VPN превключвател за убиване Да
Блокиране на течовете на Webrtc Не
Разширени функции Предлага се в fastestvpn
Рекламен блокер Да
Специален IP Не
Двоен VPN Не
Умен DNS Не
Статичен IP Не
ЧОРАПИ Не
Разделяне на тунели Да
Tor над VPN сървър Не
Блокер за проследяване Не

Fastestvpn е сигурен и се предлага с основните неща за сигурността на интернет, но не е толкова напреднал, колкото VPN като NORDVPN или Windscribe. Няма нищо толкова сложно, колкото двойни VPN, сървъри само за RAM или GPS Spoofer.

В момента можете да изберете IKEV2, OpenVPN (TCP & UDP) и протоколи за Wireguard в FastestVPN приложения. Препоръчваме да използвате OpenVPN или Wireguard – най -сигурните (и най -бързите) протоколи.

VPN протоколите, достъпни за избор в приложението FastestVPN MacOS

Новото приложение на MacOS на FastestVPN, показващо ново добавената поддръжка за Wireguard.

Разделеното тунелиране е достъпно само в приложението Android, което е разочароващо – се използва като част от приложението Windows, но изглежда наскоро е премахнат.

Прави ли бързо krypt вашия трафик?

Първото нещо, което искахме да проверим, е дали fastestvpn действително криптира вашия трафик ефективно. Изпълнихме го през Wireshark, инструмент за подписване на пакети.

Както можете да видите на екрана по -долу, когато е свързан с fastestvpn, нашият интернет трафик стана неразгадаем, което означава, че е успешно криптиран.

Тест за бързо reastvpn Wireshark

Fastestvpn криптира вашия интернет трафик.

Fastestvpn използва криптиране на AES-256, което се счита за най-доброто. Не очакваме нищо по -малко от качествен VPN.

Превключвателят за убийство на fastestvpn не успя нашите тестове

Тествахме превключвателя за убийство на fastestvpn, използвайки нашия уникален инструмент за тест за превключване на убийството. Записахме нашия тест, за да можете да видите как Fastestvpn не успява да блокира истинския ви IP да бъде изложен. Вижте го по -долу:

Fastestvpn не успя нашите тестове за превключване на убийства на macOS.

Използване на fastestvpn на macOS или прозорци, Вашият IP адрес ще бъде изложен всеки път, когато промените вашия VPN сървър или когато се свържете отново с интернет след случайно прекъсване. Това е проблем, който трябва да бъде решен.

Превключвателят Kill работи малко по -добре на Windows, ако също изберете „автоматично се свържете“ заедно с опцията за превключване на Kill, но все още не е водонепроницаем.

ЕКСПЕРТЕН СЪВЕТ: Превключвателят Kill е само автоматичен на macOS. Трябва да го включите, когато става въпрос за други устройства. Освен това, превключвателят на Kill не се поддържа на IKEV2 протокола на Android.

Течове, вирусни и злонамерен софтуер

Поставяме fastestvpn чрез поредица от тестове, за да гарантираме, че няма течове, злонамерен софтуер или натрапчиви проследяващи. Бяхме разочаровани от резултатите.

След като го тестваме с нашия инструмент за тестване, можем да съобщим за това Данните за fastestvpn не изтича IP, DNS, WebRTC или геолокация на MacOS, но това го прави на Windows.

Конкретно, DNS заявява, че изтича при използване на fastestvpn на Windows. DNS течовете са голяма работа, защото това означава, че вашият интернет доставчик все още може да види какви уебсайтове посещавате, правейки VPN много по -малко личен. Поради тази причина предлагаме да не използвате fastestvpn на Windows.

IPv6 изтича на Windows

Fastestvpn все още не поддържа IPv6 връзки. На MacOS, fastestvpn направо блокира връзките, за да се гарантира, че няма течове на данни.

Блокове за връзка с бързи IPv6

Fastestvpn блокира IPv6 връзките на MacOS, но не и на Windows.

Това е безопасен подход, но най -добрият подход е да се развие поддръжка за нови IPv6 връзки.

Това обаче е съвсем различна история в приложението Windows. Той няма същото автоматично блокиране на IPv6 връзки и нашият инструмент за тестване на течове разкри това Fastestvpn изтича ipv6 на Windows. Това е огромен недостатък на сигурността.

FastestVPN обаче поне наскоро отстрани проблем със своето сертифициране, което може да е причинило приложението му да бъде неправилно маркирано като злонамерен софтуер от някои антивирусни програми.

Лош блокер за реклами и проследяване

FastEStVPN твърди, че автоматично е активиран рекламен и проследяващ блокер във всички свои приложения.

Поставихме рекламния блокер на fastestvpn на теста, като използваме тест за рекламен блок. Резултатът беше разочароващ: Само 56% от рекламите и проследяващите бяха блокирани, което го прави един от най -лошите, които сме тествали.

Най -добрите VPN рекламни блокери успяват да предотвратят над 90% от рекламите и проследяващите.

Тествахме и способността за блокиране на проследяващите блокери на fastestvpn, използвайки инструмент, предоставен от EFF. Резултатът беше разочароващ. Тя каза това Fastestvpn не блокира ефективно проследяващите.

Тест за проследяване на fastestvpn

Fastestvpn беше разочароващ от блокирането както на реклами, така и проследяващи.

Като цяло, FastEStVPN трябва да се съсредоточи върху засилването на предлагането на сигурността си: фиксиране на течове на DNS и изграждане на поддръжка на IPv6, както и превключвател за убийство в цялата система, който не изтича. Това е преди усъвършенствани функции като мулти-хоп сървъри, безсилни сървъри, въртящи се IP адреси и много други. Fastestvpn има дълъг път.

Заобикаляне на уеб цензурата

Не може да се получи достъп до блокирани уебсайтове в Китай

Оценяване на оценката на цензурата
Как се изчислява това? Близо

Ние рутинно тестваме дали VPN може да заобиколи строгите интернет ограничения в Китай, използвайки нашия сървър за отдалечен достъп в Шанхай.

Други важни фактори, които разглеждаме, включват технологии за образия и наличието на сървъри в съседните страни (за по -бързи връзки).

Fastestvpn няма никаква технология за объркване и нашите тестове потвърждават, че не работи в Китай. Може да работи в страна с по -меки ограничения, като Русия, но има по -добри възможности.

Класиран #32 от 55 VPN за заобикаляне на уеб цензурата

Тествахме fastestvpn на нашия собствен сървър в Шанхай, за да видим дали той може да получи достъп до сайтове, блокирани от страхотната защитна стена. За съжаление не може.

Ние бяхме Не може да се влезе в fastestvpn, когато е свързан в Китай. Всички приложения на fastestvpn са блокирани.

Въпреки това, след като използвахме друг VPN, който работи надеждно в Китай, входът ни работеше и успяхме да получим достъп до блокирани сайтове като Instagram и Facebook, използвайки fastestvpn.

Изискването за използване на друг VPN преди означава, че Не можем да препоръчаме fastestvpn за цензура.

Може да се представи по-добре в страна с по-малко здрава цензура, като Турция, но западноцентричният характер на своята сървърна мрежа означава, че FastEstVPN не може да помогне много в региони, където интернет често е блокиран и цензуриран.

Съвместимост на устройството и ОС

Предлага се на популярни платформи

Съвместимост на устройството Как е оценено тази оценка? Близо

Висококачественият VPN трябва да поддържа функционални, пълнофункционални приложения и разширения на браузъра за възможно най-много платформи и устройства.

Нашата оценка „Съвместимост на устройството и ОС“ допринася за оценката на лекотата на използване.

FastestVPN е достъпен за инсталиране като персонализирано приложение на популярни настолни и мобилни устройства, включително Windows, MacOS, Android и iOS. Той твърди, че има приложения за Fire TV и Android TV, но те трябва да бъдат инсталирани ръчно. Ние също се борихме да инсталираме fastestvpn на рутер, въпреки че следваме предоставените инструкции. Това означава, че не бихме могли да използваме fastestvpn на смарт телевизори, конзоли за игри, Apple TV, Roku и други.

Приложения

Fastestvpn е съвместим с основните платформи. Това включва:

Въпреки че е възможно да се използва fastestvpn на Linux устройства, това е само след някаква ръчна конфигурация, което може да бъде малко сложно за начинаещи. Най -добрите VPN на Linux се предлагат със специално приложение GUI Linux.

Fastestvpn изброява голямо разнообразие от устройства и платформи, с които е съвместим.

Инсталирането на рутер не работи

Когато се опитахме да инсталираме fastestvpn на нашия Linksys WRT 32100 ACN тестов рутер, открихме инсталационния процес много труден и в крайна сметка той не успя да установи VPN връзка.

Неспособни да инсталираме fastestvpn на рутер, не бихме могли да го използваме на конзолите на игри и други устройства без специално приложение, включително Smart TV, Apple TV и Roku. Това намалява драстично съвместимостта на fastestvpn.

Приложението Fire TV работи само с UDP & TCP протокол

FastestVPN твърди, че има персонализирано, удобно за потребителя приложение VPN, но не се появява никъде в магазина за приложения на Fire TV.

Fastestvpn не е наличен в магазина Fire TV и трябва да бъде инсталиран ръчно.

Вместо това, той има ръководство за инсталиране на fastestvpn ръчно. Следвахме тези инструкции и успяхме да го настроим, но това отнема известно време и когато го тествахме, открихме това Бутонът за свързване на VPN не работи при използване на IKEV2.

За да работи приложението Fire TV Stick, трябва да изберете UDP или TCP. За да направите това, отидете на Настройки > Изберете протокол.

Можете да ни видите, използвайки приложението във видеото по -долу:

Можете да използвате приложението FireestVPN на Fire TV, за да деблокирате Netflix.

10 Едновременни VPN връзки

Fastestvpn ви позволява да стартирате 10 едновременни VPN връзки на толкова устройства, колкото искате.

Това е неограничена надбавка, тъй като fastestvpn не регистрира броя на устройствата, свързани с вашия акаунт.

Това е много щедра надбавка, която ви позволява да защитавате всяко устройство, което притежавате.

Разширение на браузъра

FastestVPN разполага с разширения на браузъра, които да инсталират на:

 1. Хром
 2. Firefox

Тези разширения имат стрийминг-сертори за Netflix, Hotstar, Pureflix и Prime Video Us. Има и някои настройки, като Block Webrtc и рекламен блокер.

въпреки това, Сървърите за стрийминг на разширения на браузъра всъщност не работят За деблокиране на изброените сайтове.

Разширенията на браузъра FastEStVPN се предлагат с допълнителни функции – но те не работят.

Освен това блокерите за разширение на рекламите се представиха по -лошо от тези на работния плот, Блокиране само 22% от рекламите и проследяващите в нашите тестове.

Разширенията на браузъра fastestvpn са доста ограничени и са не безплатно Подобно на тези, предлагани от Windscribe, Cyberghost и Tunnelbear.

Ако обаче сте абонат за бърз VastVPN, те предлагат решение на бързото и частно уеб сърфиране. Само не забравяйте: разширенията не са VPN и Не криптирайте трафика си.

Добавките на браузъра FastEStVPN са HTTPS прокси, което означава, че криптират трафика на браузъра, но оставят целия трафик извън уеб браузъра незащитени. Не трябва да бъде заместител на пълното приложение за десктоп VPN, което защитава всички други приложения като торентни клиенти и имейл.

Лесна употреба

Датирани приложения, но напълно прости

Лесна оценка на употребата
Как се изчислява това? Близо

Тази оценка се състои главно от удобството за потребителя и интуитивността на настройката и редовното използване на VPN.

Ние също така отразяваме настройките на персонализирането, както и съвместимостта на устройството и ОС (вижте раздел по -горе).

FastestVPN все още е много лесен за използване, но трябва да актуализира приложенията си и да поправи грешки, които правят потребителското изживяване разочароващо. Изпитахме неуспешни опити за връзка и изключително бавни времена на връзка. Езиковите опции също ще изминат дълъг път, за да помогнат за достъпността.

Класиран #42 от 55 VPN за лесна употреба

Приложенията на FastEStVPN могат да направят както с актуализации, така и с корекции. В този момент интерфейсът и дизайнът изостават от други по-удобни за потребителя предложения, които сега се предлагат на VPN пазара.

По време на нашите тестове също преживяхме технически проблеми и грешки, които направиха потребителското изживяване много по -лошо, отколкото трябваше да бъде. Например, Някои сървъри просто не се свързват и времената на зареждане понякога бяха неприемливо бавни.

В същото време fastestvpn е толкова отсъстващ от допълнителни функции, че остава глупав VPN, невероятно лесен за използване. Няма много за това: начален екран с бутон за свързване, списък със сървър и символ на зъбче, който да ви отведе до настройки.

Въпреки че няма много функции, които идват с fastestvpn, можете да ги сравните в платформите, като използвате таблицата по -долу: