IPv4 срещу IPv6 игри

Contents

Той има по -добри функции от IPv4 и е по -напреднал от версия 6 (IPv6). Софтуерът е в състояние да предостави голям брой адреси. В резултат на това ще позволи на мрежите да растат, като същевременно разрешават проблема с изтощението на IP адреса.

Трябва ли да активирам IPv6 за игри?

въпреки това, Трябва да запазите IPv6 активиран, дори ако използвате IPv4 мрежа или инсталирате VPN, който поддържа IPv6, като nordvpn. В противен случай някои функции на Windows (като бърза помощ) може да не работят правилно.

Дали игрите по -добре ли са на IPv6?

IPv6 влияе ли на игрите? Не не е. Това е просто нов IP стандарт, който все още не е напълно приет. Той е създаден, за да се справи с проблема с факта, че ние сме изчерпали публичните IP адреси на стандарта IPv4.

Трябва ли да активирам IPv6 или не?

Интернет протокол Версия 6 (IPv6) е задължителна част от Windows Vista и Windows Server 2008 и по -нови версии. Не препоръчваме да деактивирате IPv6 или неговите компоненти. Ако го направите, някои компоненти на Windows може да не функционират. Препоръчваме да използвате предпочитане IPv4 над IPv6 в Prefix политики, вместо да деактивирате IPv6.

Увеличава ли IPv6 Ping?

Един абонат Shumon Huque установи, че IPv6 Ping латентността е 32 ms. В сравнение с латентността на IPv4 Ping от 63 ms. и скоростта му за изтегляне и скоростта на качване бяха значително по -бързи с IPv6.

Може ли IPv6 да причини изоставане?

Ако имате включен IPv6, търсенето на DNS е с 2 до 3 пъти по -бавни, отколкото с IPv4. Ето защо изглежда, че компютърът ви има „проблеми с свързването“ с уеб сайтове. Когато инициирате връзка с всеки сайт, първото нещо, което прави, е да потърсите IP адреса в DNS. Търсенията на DNS са бавни на IPv6 по няколко причини.

Огромен товар от IPv6 адреси (един ден) ще помогне за спасяването на интернет

Ще деактивира скоростта на IPv6?

Крис Хофман от Geo-Geek обяснява, че трикът за деактивиране на IPv6 за повече скорост е само мит, но поне има известна истина за произхода си. Някои браузъри – като Firefox 3 – с които в миналото се равняваха на Firefox 3. В тези нарушени случаи деактивирането на IPv6 беше най -доброто поправяне по това време.

Каква е ползата от активирането на IPv6?

Основни предимства на IPv6 включват: Няма повече NAT (Превод на мрежов адрес) Автоконфигурация. Няма повече сблъсъци с частен адрес.

Кога трябва да деактивирам IPv6?

Най -често срещаният проблем при IPv6 е, че той може да причини проблеми със съвместимостта с конкретни устройства във вашата мрежа. Например, ако имате проблеми с свързването с принтер или друго устройство, може да се наложи да деактивирате IPv6. Друг проблем с IPv6 възниква, когато вашата VPN връзка страда от IPv6 течове.

Какво се случва, когато активирам IPv6?

Активирането на IPv6 вероятно няма да ускори вашата интернет връзка. Въпреки това, има и забележителни предимства в IPv6 за мобилни устройства, които ще могат да поддържат същия адрес при преминаване от една връзка към друга-преминавайки от 3G мрежа към Wi-Fi, предоставена от местното кафене, например, например.

Трябва ли да включа IPv6 за Xbox?

Вашият Xbox работи нормално без IPv6 свързаност. Въпреки това, за най -доброто възможно изживяване, препоръчваме да активирате IPv6 във вашата мрежа. Няколко функции на Xbox вече използват IPv6 и ние изграждаме повече.

IPv6 влияе ли на скоростта?

Като цяло, няма голяма разлика между скоростите на IPv4 срещу IPv6, въпреки че някои доказателства предполагат, че IPv6 може да бъде малко по -бърз в някои ситуации.

Кой IPv6 режим е най -добър?

За повечето хора обаче трябва да се използват следните опции:

 • Ако имате PPPOE интернет връзка, както аз, трябва да изберете роден.
 • Ако имате статична IP интернет връзка, трябва да изберете статичен IPv6.
 • Ако имате автоматична IP интернет връзка, трябва да изберете passhrough.

Трябва ли да оставя IPv6 включен?

IPv6 е от съществено значение и за двете. Windows сървъри. Сървърите на Microsoft Windows използват IPv6 като част от своята мрежова архитектура. Деактивирането му ще доведе до проблеми, като Microsoft Exchange не започва и други на пръв поглед случайни събития.

Лошо ли е да деактивирате IPv6 на рутер?

Какво се случва, ако деактивирате IPv6? Ако деактивирате IPv6, може да изпитате ограничени функции за сигурност и опции за адаптер, но вашият рутер иначе работи нормално.

Защо хората деактивират IPv6?

Има няколко причини, поради които някой би деактивирал IPv6 на своя рутер или устройство: те не изпълняват никакви приложения или услуги, които разчитат на IPv6 и искат да подобрят мрежовите връзки, вместо да чакат IPv6 да се провали, преди да установи връзка през IPv4.

Дали деактивирането на IPv6 намалява латентността?

IPv6 не намалява латентността. Най -добрите допринасящи за забавяне в пакетните мрежи са забавяне на разпространението (i.E., Скоростта на светлината в влакната), забавянето на опашката и забавянето на сериализацията (времето за писане на пакети в жицата). Тези фактори са агностични към версията на IP протокол.

Кои са три предимства от използването на IPv6?

 • Въведение. Както може би знаете, IPv4 е основният протокол, използван за комуникация в интернет днес. .
 • Текущо състояние на внедряване на IPv6. .
 • Обобщение на предимствата на IPv6. .
 • По -проста заглавка. .
 • По -ефективна обработка на пакети. .
 • По -ефективно маршрутизиране. .
 • Елиминиране на фрагментация на базата на рутер. .
 • Насочен мултикаст вместо излъчване.

IPv6 прави ли разлика?

Интернет протоколът версия 6 (IPv6) е по -напреднал и има по -добри функции в сравнение с IPv4. Той има възможност да предоставя безкраен брой адреси. Той замества IPv4, за да се съобрази с нарастващия брой мрежи по целия свят и да помогне за решаването на проблема с изтощението на IP адреса.

Който използва IPv6 най -много?

Почти половината от всички потребители на IPv6 на планетата днес са в Индия, където приблизително 270 милиона потребители имат IPv6 свързаност с интернет. От нациите на Г -20, 13 са в списъка на нациите, доставящи повече от 5% от трафика си до Google през IPv6.

Може ли IPv6 да забави wifi?

Как се сравняват IPv4 и IPv6, когато става въпрос за скорост? Блогът за сигурност Sucuri проведе поредица от тестове, в които установиха, че при директни връзки IPv4 и IPv6 доставят същата скорост.

Увеличава ли скоростта на IPv6?

IPv6 е по-бърз от IPv4 в мрежовите устройства, тъй като му липсва превод на мрежови адреси (NAT). Използването на IPv6 е по -добър избор за хора, които изискват висока скорост за тяхната мрежова обработка.

Защо IPv6 е по -безопасен?

IPv6 също е по -сигурен за разделителна способност на името. Протоколът за откриване на Secure Discovery (SEND) позволява криптографско потвърждение на самоличността на хоста при връзка, което прави атаките, базирани на именуване, по-трудни. Това не е заместител за проверка на ниво на кандидатстване или обслужване, но предлага допълнителна сигурност.

Какви са четирите предимства на IPv6?

Шест предимства на IPv6

 • По -ефективно маршрутизиране. IPv6 намалява размера на таблиците за маршрутизиране и прави маршрута по -ефективно и йерархично. .
 • По -ефективна обработка на пакети. .
 • Насочени потоци от данни. .
 • Опростена мрежова конфигурация. .
 • Поддръжка за нови услуги. .
 • Сигурност.

Плюсовете и минусите на използването на IPv4 срещу IPv6 за игри

Ако се чудите дали да използвате IPv4 или IPv6 за следващата си игрална система, има няколко неща, които трябва да вземете предвид. IPv4 е най -широко използваният протокол, но има някои ограничения. IPv6, от друга страна, е по -нов и не толкова широко възприет, но няма същите ограничения като IPv4. Ето някои неща, които трябва да имате предвид, когато решавате кой протокол да използвате за игри: IPv4 е най -широко използваният протокол, така че ще имате най -много опции за игри и сървъри. Изчерпват обаче IPv4 адресите, така че в бъдеще може да има някои ограничения. IPv6 има по -голямо адресно пространство, така че е по -малко вероятно да се сблъскате с всякакви ограничения. Въпреки това, тъй като не е толкова широко възприет, може да имате по -малко опции за игри и сървъри. В крайна сметка от вас зависи да решите кой протокол да използвате за игри. Ако искате най -много опции и нямате нищо против потенциалните ограничения по пътя, отидете с IPv4. Ако искате да устойчивите на бъдещето вашата игрална система и нямате нищо против да имате по-малко опции в краткосрочен план, отидете с IPv6.

Което е по -добре за игри: IPv4 или IPv6? IPv6 осигурява Подобрени скорости на игри, както и по -голям набор от печалби. Когато геймърите търсят игрална конзола, която поддържа IPv6, те се обръщат към Xbox One. За изчерпване на IPv4 адресите, преходът към IPv6 е логична стъпка.

Какво влияе на IPv6? Правил съм, казвайки, че не е така. Това е само нов IP стандарт, който все още не е напълно приет. Като се има предвид, че сме близо до края на ерата на IPv4, този инструмент е създаден, за да облекчи въпроса за IP адрес Изчерпване.

Чрез инсталирането на IPv6 производителността на играта може да бъде подобрена, като се намали латентността. Последната версия на интернет протокол, IPv6, има няколко предимства пред по -стария IPv4. Едно от предимствата на IPv6 адресите е, че те са по -дълги от IPv4 адресите, което им позволява да предоставят по -уникални адреси.

Когато е свързан към IPv6 мрежа, Xbox се изпълнява нормално. За да се гарантира гладко изживяване в мрежата, IPv6 трябва да бъде активиран във вашата мрежа.

Сървърите на Minecraft могат да бъдат достъпни само чрез IPv6. По същия начин, по който IPv4 се отнася до самото уникално устройство, IPv6 се отнася до уникалното устройство като цяло. An IPv4 адрес, От друга страна, е достатъчно, за да се свържете със сървър на Minecraft, стига да сте свързани към същата мрежа като хоста или да сте тунелирани в него.

Трябва ли IPv6 да бъде включен за игри?

Трябва ли IPv6 да бъде включен за игри?

The IPv6 протокол ще позволи повече технологични иновации, тъй като броят на поддържаните устройства е значително намален. IPv6 се поддържа и от много други игрални конзоли, включително Xbox One, PlayStation 4 и Nintendo Switch.

Phynx Fiber вече е достъпен за доставчиците на интернет услуги на IPv6 в Мисури, което довежда общия ни брой доставчици на IPv6 интернет услуги до пет. По същество основното предимство на съвместимата IPv6 услуга е премахването на превода на мрежови адреси (NAT), който в момента се изисква за множество устройства, свързващи се с Интернет. Високоскоростната интернет връзка ще позволи да се увеличи общото адресно пространство до 340 000 000 квадратни фута. Това е значително по -високо от сравнението на IPv4, което беше малко по -голямо на приблизително 432 милиарда. Освен това, това би направило Нат остарял. IPv6 се подкрепя от по -голямата част от съвременния хардуер, което води до значителни подобрения в латентността и сигурността. Phynx Fiber е разпределил A /48 префикс за мрежата на всеки абонат, което води до общо 1,208,925,819,614,629,500 000 000 Използваеми IP адреси. Xbox One, PlayStation 4 и Nintendo Switch са съвместими с IPv6. Всички наши клиенти, независимо дали са запалени геймъри или не, отговарят на условията за IPv6.

Ако мислите за актуализиране на IPv6, може да се чудите какво ви липсва. IPv6 като цяло може да увеличи броя на поддържаните устройства, да подобри сигурността и да увеличи ефективността на връзките. Въпреки че някои по -стари софтуер може да не работят както се очаква, по -голямата част от вашата мрежа трябва да може да обработва IPv6. Въпреки това, има някои потенциални недостатъци до надграждане от IPv4 до IPv6. IPv6 не се поддържа широко, защото все още е в ранните си етапи на развитие. В резултат на това някои устройства може да не функционират правилно, докато други може да не. Второто предимство на IPv4 пред IPv6 е, че той осигурява по -добра сигурност, но не и с IPv6. Накрая, IPv6 връзки може да бъде по -ефективен от IPv4 връзките, но това се определя от специфичните приложения, които са свързани. Надстройката IPv6 е добър избор, ако можете да си го позволите и ползите надвишават недостатъците.

IPv4 е добър за игри?

Добър ли е IPv4 за игри?

IPv4 е добър избор за игри, тъй като е бърз и надежден протокол. Освен това е сравнително лесен за настройка и конфигуриране.

При игра на игри, статичните IP адреси обикновено се използват за намаляване на латентността и скоростта. IP адрес, с други думи, е просто уникален идентификатор, присвоен на вашето устройство от вашия местен доставчик на интернет услуги. Игралните ентусиасти могат лесно да хостват собствени сървъри, използвайки статични IP адреси, тъй като имат достъп до високоскоростни връзки. Вие обаче сте изложени на по -голям риск от проблеми със сигурността, тъй като не е толкова ефективен, колкото алтернативните решения. Освен ако не искате да хоствате игрална среда, статичните IPS превъзхождат динамичните IPS. Динамични IP адреси са по -малко уязвими от атаки, защото използват различни адреси. Въпреки факта, че използването на Ethernet връзки на статични IPS може да подобри вашата мрежа, техните ефекти върху Ping са пределни.

Протоколът за динамична конфигурация на хоста (DHCP) е протокол, който автоматизира и управлява управлението на процеса на конфигуриране на Интернет протокол (IP). Вашият ISP ще определи цената на статичен IP адрес. Тъй.

Искам ли IPv6 или IPv4?

Няма прост отговор на този въпрос, тъй като зависи от редица фактори. Някои хора могат да искат както IPv6, така и IPv4 за различни цели, докато други могат да се нуждаят само от един или друг. Важно е да помислите за какво ще използвате вашия IP адрес, преди да вземете решение.
Ако ще използвате само вашия IP адрес за основно уеб сърфиране и имейл, тогава IPv4 трябва да е достатъчен. Ако обаче искате да използвате вашия IP адрес за игри или други приложения, които изискват по -високо ниво на производителност, тогава може да помислите да използвате IPv6.

IP адрес е идентификатор на пакет, който комуникира и се свързва с мрежа. В допълнение към уточняване на техническия протокол за адресиране на устройството до мрежата, IP адресът се използва за определяне на протокола за достъп до устройства. Комбинирането на IP (Интернет протокол) и TCP (протокол за контрол на предаването) може да бъде от полза за комуникацията. IPv4 продължава да бъде важен компонент на използването на протокол в интернет, въпреки скорошните постижения. IPv4 заглавни файлове имат 12 полета за заглавие и дължина 20 знака. RIP протоколът може да се използва като протокол за маршрутизиране в IPv4, ако демонът, който изпраща съобщението, го поддържа. Мрежата може да бъде разделена на десетки хиляди практически рутери в IPv4.

IP адресът на всяко устройство е уникален, което му позволява да се идентифицира на всяко мрежово устройство чрез IPv6. Версия 6 IP адресите са буквено -цифрови, с четири шестнадесетични групи в допълнение към буквено -цифров адрес. Интернет има 340 Undcillion различни адресни пространства в 128-битово адресно пространство, което му позволява да комуникира в мрежата. Unicast, multicast и anycast са трите най -много Общи типове IP адреси. Адресите, изброени по -долу помощ при идентифициране на специфичния и уникален възел в мрежа. IPv6 адресът има четирикратно увеличение на заглавките над IPv4 адрес. Ако имате нужда от високоскоростна мрежова обработка, IPv6 е най-добрият вариант. IPv6 има неограничено количество адресно пространство, което позволява на всяко устройство във вашата мрежа да има собствен публичен IP адрес.

IPv6 осигурява някои предимства, но също така предоставя някои недостатъци. Той е по -малко широко възприет от IPv4 и не е толкова повсеместен, колкото някога. Някои съществуващи хардуер и софтуер също няма да работят с IPv6.
Въпреки тези недостатъци, IPv6 трябва да се използва в политиките на префикс, а не да го деактивира. В резултат на това ще можете да гарантирате, че вашите компоненти на Windows функционират правилно и че вашата мрежа е сигурна в бъдеще.

Което е по -добре IPv4 или IPv4 IPv6?

Той има по -добри функции от IPv4 и е по -напреднал от версия 6 (IPv6). Софтуерът е в състояние да предостави голям брой адреси. В резултат на това ще позволи на мрежите да растат, като същевременно разрешават проблема с изтощението на IP адреса.

Всяко устройство в компютърна мрежа, което се свързва с ИТ, използва IP протокол, който им присвоява числен идентификатор. IP адрес е мрежов идентификатор, който идентифицира конкретно устройство. IP (равномерно протокол) и TCP (протокол за контрол на предаването) са най -често срещаните мрежови протоколи. Това позволява развитието на виртуална връзка между два източника и дестинация. Интернет протоколът се премахва от IPv6, който е следващото поколение. Той е създаден за справяне с проблеми, свързани с IPv4 по някакъв начин. В този случай 128-битовото адресно пространство може да съдържа 340 уникални адреса на нележи на нелепи. Те са почти идентични в повечето отношения, но методите им на работа се различават.

IPv6 поддръжка

IPv6 е най -новата версия на интернет протокола (IP), основният протокол за комуникации в Интернет. IPv6 е разработен за справяне с проблема с ограничения брой IP адреси, налични с помощта на по -стария IPv4 протокол. IPv6 поддържа много по -голям брой адреси, както и други функции, които подобряват сигурността и производителността в интернет.

На 1 юни 2016 г. всички приложения, изпратени в App Store, трябва да поддържат IPv6 мрежи само за мрежи. Повечето приложения няма да трябва да правят никакви промени, тъй като вече се поддържат API на NSurlsession и CFNetwork. Ако приложението ви използва IPv4-специфични API или твърди IP адреси, трябва да направите промени. Поставянето на IPv6 адреси е трудна задача за всеки, който не е запознат с него. Не е възможно да се създаде IPv6 адрес чрез комбиниране на IPv4 адрес с добре познатия префикс (64: FF9B ::/96). Този метод може да работи в някои NAT64 Мрежи, Но това не е единственото решение. Вашето приложение ще бъде тествано на устройство, изпълняващо най -новата версия на iOS, за да се гарантира неговата цялост.

IPv6 връзка

Интернет протоколът Версия 6 е известен като IPv6. Той ще замени IPv4, предишната версия. IP адресът на IPv6 е много по -голям от IPv4. Можете също да конфигурирате адреси без гражданство и да използвате маршрутизиране по -ефективно, тъй като адресът без гражданство може да бъде пренасочен през мрежата.

Интернет протоколът Версия 6 (IPv6) Протокол на мрежовия слой позволява да се извършват комуникации и прехвърляне на данни през мрежата. Единствената цел на IPv6 протокола, който е разработен през 1998 г. за замяна на IPv4 протокола, е да се изведе IPv6 на пазара. Адреси и маршрутизиране, сигурност, превод на мрежови адреси, административно натоварване и поддръжка на мобилни устройства са някои от ключовите разграничения между IPv6 и IPv4. Ще бъде възможно да се поддържа същия адрес на мобилно устройство, докато се движи между връзки. В резултат на това данните, изпратени до мобилното устройство. С приемането на IPv6, атаките на човека в средата могат да станат още по-трудни. За разлика от предишните поколения, въвеждането на IPv6 ще доведе до загуба на един адрес; Вместо това вашите локални устройства ще получат IPv6 адрес в 64-битова подмрежа. Когато използвате фриц!Модем или маршрутизатор на кутии с нашето решение, всичките ви устройства автоматично получават публичен IP адрес от подмрежата, която сте били назначени. Има повече от един IP адрес, който някога ще се нуждаете.

IPv6 срещу IPv4 за игри – кой е по -добър?

IPv6 срещу IPv4 игри

Онлайн геймърите постоянно търсят начини да Максимизирайте представянето в играта. Една област, за която не се говори често, е дали да се използва IPv4 или IPv6.

The Интернет протокол (IP) е набор от правила, които уреждат предаването на данни между устройства през мрежи и интернет. Това е цифровият еквивалент на формата на адреса, зададен от пощенската система.

Той също така диктува най -добрия маршрут за предаване на данни през границите на мрежата, подобно на маршрутите, които куриер предприема, за да достави колети.

Колкото по -ефективен е трансферът на данни, толкова по -ниско е пингът за игри.

IPv4 и IPv6 са двете версии на интернет протокола, които в момента се използват. Когато устройство, като вашата игрална платформа, се свърже с интернет, то е назначено уникален IP адрес съгласно IPv4 или IPv6 правила.

Този адрес идентифицира устройството в мрежата и помага на маршрута данни до и от устройството.

Освен ако не сте в древна операционна система, повечето хора могат да избират дали да използват IPv4 или IPv6 в настройките на мрежата и рутера.

IPv6 срещу IPv4 – Каква е разликата?

За да разберете как да изберете IPv6 срещу IPv4 за игри, първо е важно да разберете разликите.

IPv4 предимства и недостатъци

Не е изненадващо, че IPv4 е четвъртата версия на интернет протокола и най -широко използваната. Приема 32-битови адреси, което позволява максимум 4.3 милиарда уникални адреси наведнъж.

Тъй като се използва от много години, броят на наличните адреси се изчерпва. Това е известно като IPv4 Адрес Изчерпване и е една от основните причини, поради които IPv6 бавно се разгръща като своя подмяна.

Ключовият термин обаче е бавно. Повечето съществуващи мрежи и устройства все още използват IPv4, тъй като надграждането до IPv6 може да бъде скъпо и отнема много време. Това се отнася за много платформи и сървъри за онлайн игри.

Освен това много софтуер и услуги на средния софтуер, които свързват различни системи и приложения, са проектирани да работят с IPv4 и може да не функционират толкова добре с IPv6, ако изобщо.

Например, Повечето VPN са проектирани за IPv4, И използването на IPv6 може дори да доведе до течове на IP и проблеми със сигурността.

Като цяло IPv4 все още е крал.

IPv6 предимства и недостатъци

IPv6 е следващото поколение интернет протокол. IPv5 беше пропуснат изцяло.

Това въплъщение е 128 бита, което дава възможност за 340 уникални IP адреса на Undcillion – много порядъци по -големи от IPv4.

Това означава, че ще има достатъчно адреси за всички устройства, които трябва да бъдат свързани към интернет, включително смартфони, таблети и IoT устройства.

Едно от ключовите му предимства е вградените функции за сигурност като Сигурност на интернет протокол (IPSEC). Това осигурява криптиране и удостоверяване и има за цел да се предпази от атаки на човека в средата и други видове мрежови заплахи.

Той също има Подобрена поддръжка за мобилни устройства, които бързо заместват настолните компютри. Устройства като смартфони и таблети имат възможност да променят своите IP адреси, докато се движат между мрежи.

При използване на IPv4, Превод на мрежов адрес (NAT) и други решения трябва да се използват, докато IPv6 поддържа това родно.

Той също има по -добра подкрепа за Приоритизиране на трафика на качеството на обслужване (QoS) процес. Това може да помогне за подобряване на производителността на трафика в реално време, като игри, стрийминг и IP гласа над IP.

Другите ефективност включват по-малки заглавки и таблици за маршрутизиране, мултикастиране и повишена поддръжка за включване и игра.

Накратко, IPv6 има по -добра производителност и сигурност.

Но готови ли са за игри?

IPv6 срещу IPv4 за игри

Когато всичко се подравнява перфектно, IPv6 е по -добрият вариант за игри. Това е така, защото е по -ефективно и има капацитет за намаляване на ping.

Спорно е дали разликата е достатъчно важна, за да има значение все още. Въпреки това, той ще стане по -изразен с течение на времето.

Качество на обслужване

Много маршрутизатори имат вградени QoS настройки, които ви позволяват да дадете приоритет на определени видове трафик в мрежата, като например игрален трафик. Обикновено можете да конфигурирате тези настройки чрез уеб интерфейса на рутера.

Тъй като IPv6 има вградена поддръжка за QoS чрез поле в IPv6 заглавката, тя намалява латентността В процеса с фракция. I.E., IPv6 скоростта на игри може да се увеличи.

Игрални сървъри

Предимствата на IPv6 се усещат извън вашия собствен хардуер. Самите игри за игри се представят по -добре, когато го използват.

Например IPv6 има Вградена поддръжка за мултикастиране, което позволява по -ефективно излъчване на данни на множество устройства. Това е особено полезно за онлайн игрите, където трябва да се изпращат данни на много различни играчи едновременно.

Това обаче очевидно се опира на оптимизация на IPv6 Gaming Network.

Осиновяване

Основното препятствие за получаване на пълното преживяване на IPv6 е приемането. Оптималната производителност може да се постигне само след като всички хардуер, устройства и мрежи във веригата го използват. I.E., Вашето устройство, рутер, игрална платформа, игри за игри и други играчи.

Очевидното затруднено положение е интернет доставчиците. Ако вашият ISP все още се справя с всичко в IPv4, което много правят, тогава все пак ще изпитате IPv4 латентност.

Vpns

Един сценарий, при който не трябва да използвате IPv6, когато играта е, когато е свързана чрез VPN. Това е особено вярно, ако използвате VPN, за да маскирате игровия трафик от дросела на ISP.

Това е така, защото много от водещите VPN приложения поддържат само IPv4. Опитвайки се да принуди IPv6 може да доведе до течове Всеки път, когато имате достъп до IPv6 адрес. Това излага игровия трафик на вашия интернет доставчик, който отново ще започне дросели.

Като алтернатива, някои VPN приложения ще се опитат да деактивират IPv6 спрямо настройките на вашата ОС и да се върнат към IPv4, като по този начин отрича всяка полза, която може да търсите на първо място.

IPv6 и IPv4 съвместимост с игри

Интернет не е на етапа, в който IPv6 има някаква изключителност. Така че, никога няма да бъдете блокирани от достъп до игра, защото използвате IPv4.

Всъщност в някои редки случаи, Наличието на IPv6 активиран може да причини проблеми Когато играта поддържа само IPv4. Не е рядкост ръководствата за отстраняване на неизправности да предложат деактивиране на IPv6, когато има проблеми с връзката.

Затова е важно да проверите за съвместимост, ако искате да използвате IPv6. Първата стъпка е вашият ISP и мрежов хардуер.

Ако не можете да намерите тази информация, бърз начин е да отидете на IPv6-тест.com Използване на браузъра на вашия компютър или мобилно устройство. Ще Ping Your ISP и проверете дали IPv6 е възможен И дали вашият хардуер успешно го използва.

Ако вашият интернет, мрежов адаптер или рутер не поддържа IPv6, по -добре е да се придържате към IPv4 засега.

Сега, ето как да Конфигурирайте вашия интернет протокол в Windows:

IPv4 IPv6 настройки Windows

 1. Отидете на Център за мрежа и споделяне.
 2. Кликнете върху Промяна на настройките на адаптер.
 3. Щракнете с десния бутон върху вашата активна мрежа и Изберете свойства.
 4. Използвайте квадратчетата, за да активирате и деактивирате Интернет протокол Версия 4 (TCP/IPv4) или Интернет протокол Версия 6 (TCP/IPv6).

По този начин можете да превключите между двете и да изпитате предимствата на IPv6, в случай че всички изисквания за поддръжка са изпълнени.

Как да измервате и оптимизирате производителността на игрите?

Има много фактори, които влизат в IP производителност при игри. Не е задължително да знаете къде са тесните места, така че най -добрият вариант е Измерване на пинг Само с активиран IPv4 и след това направете същото с IPv6.

За щастие можете да намерите тестове за пинг в много от онлайн игри. Повечето операционни системи също имат команда за пинг.

Например да Измерете Ping за сървър за игри на Windows:

 1. Отворете команден ред, като натиснете клавиша Windows + R, въвеждане на „CMD“ и натиснете Enter.
 2. Ако не знаете адреса на игралния сървър, първо трябва да затворите всички програми, използвайки интернет, различни от играта.
 3. След това въведете „NetStat -N“ и натиснете Enter. Това изброява всички адреси, които в момента се използват, така че ако сте затворили повечето интернет програми, сървърът за игри трябва да е очевиден.

 1. След това въведете „ping“, последван от адреса на сървъра, и натиснете Enter. Например, „Ping Gamingserver.com ”или“ Ping 74.91.125.251 ”.
 2. Тестът за пинг ще стартира и покаже резултатите, което включва времето в милисекунди за пакети, за да стигне до сървъра и да се върне на вашия компютър.

CMD Ping Gaming Server

Колкото по -нисък е пинг, толкова по -добре. Сравнете резултатите, за да разберете дали IPv6 или IPv4 е по -добър за въпросната игра.

Можете също да използвате Speedtest.Мрежа, за да проверите вашата сурова скорост на интернет връзка. Това включва и среден ping, но не е пряко обвързан с игровия сървър. Ще ви даде добра идея дали IPv6 работи добре върху вашата система.

Заключение

IPv6 срещу IPv4 игрите е дебат, който си струва да се проведе, сега това IPv6 съвместимостта нараства.

Въпреки че никога няма да видите драстични подобрения на производителността, IPv6 има потенциал Намалете пинг Когато както играта, така и вашата система поддържат напълно протокола.