Изтича малко трафик, дори когато винаги е

Contents

– Много VPN всъщност разчитат на резултатите от тези проверки на свързаността, за да функционират,
– Проверките не са нито единствените, нито най -рисковите изключения от VPN връзки,
– Въздействието върху поверителността е минимално, ако не е незначително, тъй като изтечената информация вече е достъпна от връзката L2.

Изтича малко трафик, дори когато винаги е

binspamdupenotthebestofftopicslownewsdaystalestupid freshfunnyinsightfulerestingmaybe offtopicflamebaittrolledundantoverrated insightfoundintrestinginformativefunnyunderrated описателен typodupeerror -> 166743705 Story

Android изтича малко трафик, дори когато „винаги включен VPN“ е активиран (BleepingComputer.com) 30 -> 30

Публикувано от Beauhd в сряда, 12 октомври 2022 г. @06: 40pm от отдела за фалшиво рекламиране.

Mullvad VPN откри, че Android изтича трафик всеки път, когато устройството се свързва с WiFi мрежа, дори ако функциите „блок-връзки без VPN“ или „винаги включени VPN“, функциите са активирани. BleepingComputer отчита: Данните, изтичащи извън VPN тунелите, включват източници на IP адреси, DNS търсене, HTTPS трафик и вероятно също NTP трафик. Това поведение е вградено в операционната система Android и е избор на дизайн. Потребителите на Android обаче вероятно досега не знаеха това поради неточното описание на функциите „Lockdown“ на VPN в документацията на Android на Android. Mullvad откри проблема по време на одит на сигурността, който все още не е публикуван, като издаде предупреждение вчера за повишаване на осведомеността по въпроса и приложи допълнителен натиск върху Google.

Android предлага настройка под „Network & Internet“ за блокиране на мрежови връзки, освен ако не използвате VPN. Тази функция е предназначена да предотврати случайни течове на действителния IP адрес на потребителя, ако VPN връзката е прекъсната или отпада внезапно. За съжаление, тази функция е подбита от необходимостта от настаняване на специални случаи като идентифициране на портали за плен (като хотел WiFi), които трябва да бъдат проверени, преди потребителят да влезе или когато използва функции за разделен тунел. Ето защо Android е конфигуриран да изтече някои данни при свързване към нова WiFi мрежа, независимо дали сте активирали настройката „Блок връзки без VPN“.

Mullvad отчете проблема на Google, като поиска добавянето на опция за деактивиране на проверките за свързаност. „Това е заявка за функция за добавяне на опцията за деактивиране на проверките на свързаността, докато„ блокира връзките без VPN “(отсега на Lockdown) е активиран за VPN приложение“, обяснява Mullvad в заявка за функция в изданието на изданието на Google. „Тази опция трябва да се добави, тъй като текущото поведение на блокиране на VPN е да тече трафик за проверка на свързаността (вижте този проблем за неправилна документация), който не се очаква и може да повлияе на поверителността на потребителите.” В отговор на искането на Mullvad, инженер на Google заяви, че това е предвидената функционалност и че няма да бъде фиксирана по следните причини:

– Много VPN всъщност разчитат на резултатите от тези проверки на свързаността, за да функционират,
– Проверките не са нито единствените, нито най -рисковите изключения от VPN връзки,
– Въздействието върху поверителността е минимално, ако не е незначително, тъй като изтечената информация вече е достъпна от връзката L2.

Мълвад противодейства на тези точки и случаят остава отворен.

Съобщава се, че Android „Винаги включен VPN“ изтича някои данни-включва ли IP адреси?

Съобщава се, че функцията “винаги включен VPN” на Android изтича някои данни и трафик всеки път, когато потребителите му свързват своите смартфони с Wi-Fi интернет връзка.

Mullvad VPN откри недостатък в двете VPN опции на Android, включително „Блок връзки без VPN“ и „Винаги включен VPN.”

Съобщава се, че Android „Винаги включен VPN“ изтича някои данни
(Снимка: Gabriel Bouys/AFP чрез Getty Images)
Гост прави селфи със своя смартфон по време на Седмицата на модата на Mercedes Benz в Мадрид на 8 април 2021 г.

Съобщава се,

Съгласно последния доклад на Bleeping Computer, Mullvad VPN откри, че функциите на “VPN Lockdown” на мобилната операционна система на Google, Android, очевидно изтичат някои трафик.

Базираната в шведската VPN услуга научи за вградения брой на Android в неотдавнашен одит на сигурността, който все още не е публикуван публично.

Но въпреки това, Мълвад бързо издаде предупреждение по въпроса. Това не трябва само да прави потребителите на Android да го осъзнаят. Вместо това VPN услугата отбелязва, че тя също има за цел да окаже натиск на гиганта на търсачките, Bleeping Computer Notes в своя отчет.

Шведските VPN услуги разкриха, че функциите на Android VPN изтичат известен трафик на неговите потребители, когато се свържат с Wi-Fi връзка.

Mullvad отбелязва, че дори ако потребителите вече са включили функциите „Винаги включени VPN“ и „Блок връзки с VPN“ на своите Android устройства, той все още изтича някои трафик.

Какво точно потенциално се изтече?

Блестящият компютър заявява в същия доклад, че изтичащият трафик и данни включват IP адрес на източника и търсене на DNS на потребители на Android. Да не говорим, че потенциално може да изтече и малко трафик на HTTPS и NTP трафик.

Съобщава се, че Android „Винаги включен VPN“ изтича някои данни
(Снимка: Gabriel Bouys/AFP чрез Getty Images)
Посетителите минават покрай щанда на Android на Mobile World Congress (MWC) в Барселона на 25 февруари 2019 г. – Производителите на телефон ще се съсредоточат върху сгъваемите екрани и въвеждането на пламтящи бързи 5G безжични мрежи на най -големия мобилен панаир в света от 25 февруари в Испания, тъй като се опитват да обърнат спад в продажбите на смартфони.

И се оказва, че изтеченият трафик не се случва случайно, Mullvad VPN разкрива. Вместо това VPN услугата твърди, че Google е проектирал Android по този начин.

Mullvad обаче казва, че потребителите на Android телефон може да не са наясно с този вграден дизайн, при който част от техния трафик се изтече.

VPN платформата казва, че Google предоставя това, което изглежда е “неточно описание” на неговата VPN функция за заключване за потребители на Android.

В жалбата на Mullvad в Google заявява, че „документацията относно„ блокови връзки без VPN “(отсега нататък Lockdown) е неправилна.”Той идва като” Проверете връзката трафик умишлено изтича (изпратен извън VPN тунела), докато установявате мрежова свързаност, въпреки че Lockdown се активира за VPN приложение.”

Настоящата документация на известния технологичен гигант казва, че „системата блокира всеки мрежов трафик, който [не] използва VPN.„Но Mullvad VPN вярва, че е неточен, тъй като при свързване към Wi-Fi връзка се изтече някакъв трафик при свързване към Wi-Fi връзка.

Тази статия е собственост на Tech Times

Написано от Teejay Boris