Ръководство за начинаещи за по -безопасно и по -бързо торент с помощта на VPN

Торент клиенти

VPN неограничен – най -добрият VPN за торент

Въпреки че изтеглянето на торенти е незаконно в някои страни, в съвременна реалност той остава популярен. Торентен е широко използван тип Peer-to-Peer (P2P) технология за споделяне на файлове. VPN Unlimited осигурява три P2P-оптимизирани сървъра които са създадени специално за улесняване на сигурно и бързо торент. Можете да намерите актуален списък на тези сървъри в Торент Раздел на устройства с Android, Windows и Linux.

Списъкът на сървъра за MacOS и iOS е подобен, с изключение на това, че P2P сървърите не са маркирани. Така че за ваше удобство ние предоставяме списъка с удобни за торент сървъри по-долу:

 • Канада-Онтарио (Онтарио, Торонто)
 • Румъния (Букурещ)
 • Франция (Париж)

Изберете един от тези сървъри (препоръчваме ви да изберете сървъра, който се намира по -близо до вас), свържете се с него и разгледайте безопасно и анонимен торент с VPN Unlimited!

Забележка: VPN Unlimited също се предлага като част от пакета за сигурност Monodefense®.

Защо трябва да използвате VPN за торент

С две думи, поройът е широко използван тип технология за споделяне на файлове (P2P) (P2P). Благодарение на тази технология Потребителите на всички друг свят могат да споделят различни файлове в интернет и да ги изтеглят чрез Torrent за абсолютно безплатно. За съжаление, в някои страни разтопяването е силно свързано с нарушение на законите за авторското право и пиратството. Ето защо използването на VPN решение за торентен е задължително.

Торентен без VPN неограничен Торент с VPN неограничен
Сигурно
Изтегли
Маскиране на вашия
Истински IP адрес
Анонимен
торента
Шифровано онлайн
трафик
Чисто онлайн
репутация
24/7 клиент
поддържа

Ръководство за начинаещи за по -безопасно и по -бързо торент с помощта на VPN

Мислех, че би било чудесно да споделите кратко ръководство за торента, използвайки VPN за тези, които току -що са започнали или мислят да използват VPN за тази цел. Тя ще обхване някои основи, както и ще включва някои допълнителни съвети, намерени онлайн и в рамките на тази общност.

Ако сте намерили това ръководство, вероятно вече разбирате причината, поради която е важно да имате някаква защита, докато изтегляте или споделяте файлове чрез Torrent (но ако все още има някои въпроси, ето една страхотна статия, която да проверите).

VPN срещу прокси

И двете са страхотни инструменти за поверителност за торентиране, тъй като и двете ще маскират вашия IP, но има някои основни разлики-Proxy предлага настройка за задаване и забравяне (може да е по-сложно да се настрои за начинаещи, но това е еднократно нещо ), докато VPN предлага силно вградено криптиране (някои пълномощници не предлагат никакви). VPN защитава трафика на цялото устройство, докато Proxy покрива само приложението/клиента. Що се отнася до скоростта – проксито са склонни да са малко по -бързи, въпреки че разликата в скоростта в сравнение с VPN не е толкова значима в повечето случаи. От вас зависи кой да използвате, но като цяло VPN е препоръчителна опция поради по -силното криптиране (ако все пак искате да опитате proxy (socks5), ето ръководствата за Utorrent, потопете, qbittorrent), следователно, това ръководство ще бъде бъдете фокусирани върху използването на VPN.

Торент клиенти

Има много опции, но е най-добре да се придържате към тези с отворен код, като Qbittorrent, Deluge, Transmission . Бъдете наясно, че Utorrent се счита за ненадежден, но все още се използва от много.

Ръководство за настройка:

 1. Стартирайте NORDVPN или друг VPN клиент. Уроци за това как да настроите NORDVPN клиент на различни ОС можете да намерите тук .
 2. Свържете се със сървър P2P (партньорски) от списъка със специализирани сървъри (въпреки че повечето NORDVPN сървъри поддържат P2P, по-добре е да сте безопасни, отколкото да съжалявате). Местоположението на сървъра няма значение за сигурността, но за по-бърза връзка, избирането на най-близката до вашето местоположение е по-добро (щракването върху P2P ще избере най-добрия/най-близкия P2P сървър автоматично).
 3. Активирайте превключвателя за убийство-това е функция, която спира IP да не бъде изложена, ако вашата VPN връзка падне, или да затвори приложенията, които сте избрали (App Kill-Switch), или чрез деактивиране на достъпа до Интернет, докато VPN връзката не бъде възстановена (Интернет убийство -witch). Windows има и двете опции и те могат да бъдат активирани чрез менюто за настройки на приложението NORDVPN> Kill-Switch. MacOS (IKE версия от App Store) по подразбиране има активиран интернет превключване на интернет и не трябва да бъде активиран, докато версията OpenVPN (от уебсайта) има опция за убийство на приложение в менюто Настройки.
 4. По желание, но препоръчително – Проверете дали сте свързани правилно. Това може да стане чрез просто посещение на такива уебсайтове, като ipleak.нета . Ако видите IP адреса на VPN – сте свързани правилно. В противен случай проверете дали има намеса на активни приложения или разширения на вашия браузър, ако не, можете да се свържете с поддръжката за помощ. Освен това, след като стартирате торента, можете също да използвате откриването на торент адреси там – след като щракнете върху Activate – той ще стартира манекен торен файл, който след това показва откриваемия IP адрес на уебсайта (по -полезен за прокси настройки).
 5. Освен това можете Свържете вашия торент клиент към VPN интерфейса, Което ще действа като самостоятелен превключвател за убийство, предотвратявайки изтеглянето (и качването) торенти, освен ако VPN връзката не е активна. Не всички клиенти поддържат това, но в Qbittorrent отворете инструменти -> предпочитания -> Advanced. До мрежовия интерфейс Изберете името на вашия VPN адаптер (зависи от VPN протокола, който използвате – Nordlynx е зададен по подразбиране). Nordlynx обикновено ще бъде обозначен като Nordlynx и ако използвате OpenVPN, VPN адаптът може да бъде обозначен с Tap или Tun, или Ethernet 2 (може да бъде проверен под VPN адаптер Опции).
 6. Сега се уверете!

Някои съвети за по -бързо и сигурно торентно:

U/50Nathan сподели няколко страхотни съвета за цялостната настройка и предостави страхотно обяснение защо трябва да използвате всяка посочена настройка в коментари на един от публикациите тук . Определено си струва да проверите (не забравяйте да изпратите коментара за някаква заслужена карма)!

В допълнение към това, ето някои други съвети:

 • Експериментирайте с VPN протоколи и сървъри – Те могат да окажат огромно влияние върху общата ви скорост на VPN връзка (не забравяйте да промените мрежовия интерфейс в клиента на торент (стъпка 5), ако решите да превключите VPN протоколите).
 • QBittorent идва с вградено криптиране, но е доста слаб в сравнение с криптирането на VPN и значително намалява броя на наличните свързани връстници. Ако вече използвате настройките по -горе, препоръчваме се да деактивирате режима на криптиране QBittorrent. За да направите това, отидете на инструменти> Опции> BitTorrent> Режим на криптиране и изберете Разрешаване на криптиране (ако не използвате VPN, препоръчителната настройка ще бъде принудителна/изискват криптиране).
 • Можете също така да активирате DHT и Peer Exchange (PEX), за да позволите на клиента да открие повече връстници в световен мащаб. Отидете на инструменти> Опции> BitTorrent и проверете „Активиране на DHT“ и „Активиране на обмен на връстници“. Ако скоростите все още са бавни, можете да прилагате ограничения за скоростта и на двата връстници на връстници на LAN и µTP протоколи (Инструменти> Опции> Скорост> Настройки за ограничаване на скоростта и отметки както от връстници на LAN, така и µTP протоколи.). След това QBittorent ще отпадне от пиявите, без да спре споделянето.

Ако имате други препоръки или въпроси, пуснете коментар – би било наистина полезно за всички в общността!

Най -добрият VPN за торент

С Proton VPN можете бързо и безопасно да изтеглите торенти през нашите оптимизирани P2P VPN сървъри.

Как да се породи с Proton VPN в три стъпки

Защо да изберете Proton VPN за торент?

Вашият интернет доставчик може да види, когато споделяте или изтегляте файлове чрез P2P мрежа за споделяне и понякога може дори да изтеглите Bittorrent Downlusts. Използвайки VPN за торент, вашият ISP не може да види вашата онлайн дейност, нито да го предаде на трети страни. Специализираните P2P сървъри на Proton VPN криптират вашата торентна дейност, поддържайки я сигурна, като същевременно осигуряват бързи скорости на изтегляне.

Оптимизирани P2P сървъри

Нашата глобална мрежа от сървъри включва над 140 специализирани сървъра, които са оптимизирани за споделяне на P2P файлове (обозначени с икона с две стрели). Тези сървъри позволяват на всеки с протон VPN плюс план да изтегля и споделя файлове чрез BitTorrent бързо и сигурно.

Бързи скорости за изтегляне

Изтеглянето на торенти чрез VPN не означава компрометиране на скоростта, като P2P сървърите доставят до 10 Gbps свързаност. Proton VPN гарантира, че споделянето и изтеглянето на големи файлове чрез BitTorrent е едновременно бързо и сигурно.

Неограничена честотна лента и данни

Ние не налагаме данни или ограничения на честотната лента на който и.

Сигурно високоскоростно торент над VPN

Kill Switch

Нашата функция за превключване на убийства незабавно ще блокира вашия мрежов трафик, ако вашата VPN връзка бъде загубена, предотвратявайки течове, които иначе биха разкрили вашата торентна дейност към вашия ISP. Използването на функцията за превключване на убийства също предпазва истинския ви IP адрес от разкриване на други в една и съща мрежа за споделяне на P2P.

Разделяне на тунели

Използвайки разделен тунел на Proton VPN, можете да насочите своя P2P трафик през криптирания VPN тунел, като изключвате други трафик. Това ви помага да гарантирате, че вашата улична дейност винаги е сигурна, докато оставяте да използвате отворената мрежа, когато трябва.

VPN ускорител

Използвайки нашия VPN ускорител, можете да споделяте и изтегляте големи файлове по -бързо от всякога – дори и да сте свързани с P2P сървър, който е далеч. VPN Accelerator използва нашия голям мрежов капацитет за увеличаване на скоростта с до 400%.

Торент сигурно с Proton VPN

 • Дръжте вашия IP адрес частен
 • Защитете вашата поройна дейност от вашия интернет доставчик
 • Бързо качване и изтегляне на скорости
 • Оптимизирани сървъри за споделяне на P2P
 • Няма изкуствени данни или ограничения на честотната лента

често задавани въпроси

Е хвърлящо законно?

Да, протоколът за споделяне на файлове BitTorrent е напълно легален за споделяне и изтегляне на файлове. Въпреки това, споделянето на авторски права без разрешение не е законно. Ние не подкрепяме или оправдаваме използването на BitTorrent за незаконно споделяне на авторски права материали, а нашата поддръжка на P2P протоколи е предназначена само за изтегляне и споделяне на законно съдържание.

Какво е P2P?

P2P означава Peer-to-Peer, който е мрежов протокол, който позволява на хората да търсят и изтеглят съдържание. Уникалната структура на мрежата означава изтегляне на големи файлове е много ефективна.

В P2P мрежа софтуерът намира копия на файл, който търсите в тази мрежа, и позволява на вашия компютър да създава множество връзки с няколко източника, които имат всички или част от искания файл. Тъй като части от файла се изтеглят, те също се качват на другите хора, които искат един и същ файл.

Мога ли да торент чрез vpn?

Можете – и трябва – торент чрез VPN. Използването на VPN, който поддържа P2P споделяне, ви позволява да споделяте файлове чрез BitTorrent, точно както бихте направили в отворената мрежа. Използвайки защитен VPN на Torrent, вие поддържате своя IP адрес скрит от другите в мрежата и също така скрийте своята торентна дейност от вашия ISP.

Ако не искате да насочвате целия си трафик през криптирания VPN тунел, можете да използвате разделен тунел, за да насочите само вашата торентна дейност чрез VPN.

 • Безплатен VPN
 • VPN сървъри
 • VPN за стрийминг
 • Netflix VPN
 • Сигурно ядро ​​VPN
 • Приготвяме се да започнем