VPN функции за сигурност

Този доставчик предлага и автоматичен превключвател за убийство и ми харесва, че можете да го активирате от началния екран на приложението. Той няма усъвършенстван превключвател за убийство като NORDVPN, например, който подчертах в моя дуел Protonvpn срещу Nordvpn.

Безопасен ли е Protonvpn? Нека да проверим заедно!

В днешния ден и възраст с чести кибератаки и опасни обществени WiFi мрежи, хората търсят VPN за поверителност онлайн. Въпреки това, докато много доставчици обещават точно това – и повече – не много от тях вършат впечатляваща работа в това отношение.

ProtonVPN е много интересен доставчик, който предлага както безплатен, така и платен план. Поради тази причина това е непосредствен избор за много хора, които искат да изпитат и двете страни на спектъра. Но е безопасен и сигурен? Трябва ли дори да помислите за използването на този доставчик?

Тези два въпроса са много уместни при избора не само това, но и всеки друг доставчик. В крайна сметка е от решаващо значение VPN, който използвате, показва най -високото ниво на сигурност и поверителност. В противен случай целта на използването на тази услуга не съществува.

Днес ще отговоря на въпроса „е protonvpn безопасен и сигурен?”И говори за неговите функции за сигурност, практики за регистриране и течове на IP/DNS (ако има такива). Няма да е дълго четене, но не забравяйте да останете с мен, за да видите колко безопасен е този доставчик всъщност.

Е безопасен за използване Protonvpn? Разгледани функции за сигурност

Постоянното подобрение на ProtonVPN през годините донесе няколко страхотни функции за сигурност. Днес доставчикът е сред най-богатите на функции услуги на пазара, както когато говори за своите безплатни и платени версии. Ето кои функции за сигурност можете да очаквате от този VPN.

Криптиране на банков клас

Компанията също използва криптиране на банкови клас известен като 256-битово криптиране на AE от много. Това ниво на криптиране се използва от почти всеки доставчик, дори и някои безплатни VPN. Това лошо ли е? Абсолютно не. В действителност това е чудесно по отношение на вашата сигурност.

Протоносно криптиране

Това ниво на криптиране е непроницаемо и дори да се занимавате с квалифициран хакер, той няма да може да го наруши. По този начин, когато вашата връзка е защитена от 256-битово криптиране на AES, можете да сте сигурни, че никой няма да може да проследява вашата връзка и да шпионира вашите онлайн дейности.

Kill Switch

Този доставчик предлага и автоматичен превключвател за убийство и ми харесва, че можете да го активирате от началния екран на приложението. Той няма усъвършенстван превключвател за убийство като NORDVPN, например, който подчертах в моя дуел Protonvpn срещу Nordvpn.

Мога обаче да ви уверя, че този прост превключвател за убийство работи много добре, когато загубите VPN връзка. Рядко изпитвах проблеми с този доставчик, но няколко пъти, че това се е случило в продължение на няколко години, ProtonVPN незабавно изключи интернет връзката си, за да предотврати потенциални течове.

Доставчикът предлага и така наречения постоянен превключвател за убийство, ако това е, което искате. Той ще изключи напълно вашата интернет връзка, когато не използвате VPN. По този начин трябва да се свържете с VPN сървър, за да можете да използвате вашия интернет – подобно на това, което Nordvpn предлага.

Поддръжка на Wireguard

Когато отговаряте на въпроса за безопасността и сигурността на ProtonVPN, жизненоважно е да се говори за неговите протоколи. Освен това те са гръбнакът на сигурността на връзката и наличието на актуални протоколи е от решаващо значение. За щастие, този доставчик следва всички тенденции и включва Wireguard.

Wireguard може да се намери и в Cyberghost и Surfshark и този протокол в момента е сред най -бързите на пазара. Това не е по -бързо от протокола на Lightway на ExpressVPN, но е много близо, както по отношение на производителността, така и по сигурността.

ProtonVPN включва и OpenVPN, само в случай, че искате да отидете за староучилищно решение, което върши чудеса дори през 2023 г. Все пак Wireguard е моят протокол по избор и можете да го направите основен протокол в менюто Настройки на приложението.

Сигурни основни сървъри (Premium)

Сигурните основни сървъри са една от основните точки за продажба на този доставчик. Случайно, това е премиум функция, така че трябва да купите абонамент, за да го използвате. Secure Core е функция, която ще насочи трафика ви през 3 различни местоположения на сървъра, което добавя към вашата поверителност и анонимност.

ProtonVPN Secure Core

Ако връзката ви е пренасочена през 3 сървъра в различни страни, получавате удвояване на криптирането, което прави вашата връзка непроследима от всеки хакер, ISP или правителствен орган. Сигурните основни сървъри са базирани в Швейцария, което също е чудесно за поверителност.

Освен това Швейцария е известна със закони, удобни за поверителност. Това е, ако купувате protonvpn, защото няма да намерите тази функция в безплатната версия.

NetShield (Premium)

Друга премиум функция е NetShield. Безопасен ли е и сигурно, когато става въпрос за блокиране на реклами и проследяващи? Е, радвам се, че попитахте, защото NetShield е много надежден блокер за реклами, който ще премахне рекламите, проследяващите и злонамерен софтуер, което прави вашето сърфиране преживяване много по -безопасно.

Нещо повече, можете да го настроите да блокира само зловреден софтуер, но ако искате да осигурите максимална сигурност, можете да го настроите да блокира и трите фактора – злонамерен софтуер, реклами и проследяващи. Препоръчвам да направите последното, тъй като това ще намали значително броя на рекламите, които виждате онлайн.

IPv6 & DNS защита на течовете

И накрая, мисля, че трябва да споменем присъствието на IPv6 и DNS защита от течове, което е много важно за запазването на вашата поверителност. Защитата на изтичането на DNS винаги е включена по подразбиране и няма начин да го изключите.

IPv6 може да бъде включен или изключен, но препоръчвам да запазите тази опция винаги активирана, особено ако имате IPv6 адрес, който трябва да защитите. Това, във връзка с превключвател за убийство, ще гарантира, че разглеждате анонимно в мрежата без възможността за нежелани течове.

Прави ли регистрационни файлове на ProTonVPN? Анализ на неговата Политика за поверителност и юрисдикция

Е protonvpn безопасен? Като се има предвид всички негови функции за сигурност, отговорът на въпроса наистина е положителен. Има обаче още едно важно нещо, за което да се говори и това е политиката за поверителност на компанията. Ако доставчик съхранява дневници, това веднага не е в движение за нас.

Но дали този доставчик е известен за съхранение на дневници и продажба на вашите данни на трети страни? Ще трябва да бъда честен с теб – не!

Къде е базираната на компанията?

Ако сте прочели внимателно тази статия, споменах, че този доставчик е базиран в Швейцария. В пълния си преглед на ProtonVPN говорих за това защо това е чудесно нещо, което трябва да се знае. Първо, законите за поверителност на Швейцария са много строги и страната не принадлежи на 5/9/14 Eyes Alliances.

Това означава, че в страната няма закони за задържане на данни, които биха принудили доставчиците на интернет услуги да шпионират вашите дейности или да извличат информация от базираните в Швейцария VPN. Има добре известен термин „швейцарска сигурност“ и това се отнася и за protonvpn.

Със своята голяма юрисдикция можете да сте сигурни, че доставчикът никога няма да бъде задължен да раздава каквато и да е информация, свързана с потребителите на органите или компаниите на трети страни, което ви предоставя завършване на поверителност.

Безопасен ли е ProtonVPN по отношение на практиките за регистриране?

Дори някой да принуди тази компания да раздава журнали, свързани с потребителите, тя ще излезе с празни ръце. Защо? Тъй като съхранява абсолютно нулеви регистрационни файлове на чувствителна информация на сървърите си. Плюс това, той използва базирани на RAM сървъри, които изтриват всяка битка информация при рестартиране, което подобрява поверителността ви още повече.

Protonvpn no logs Политика 2

На екрана по -горе можете да видите кратък откъс от Политиката за поверителност на ProtonVPN. Както можете да видите, той не съхранява регистрации на посещавани уебсайтове, IP адреси, дължини на сесията, геолокация, история на сърфиране или нещо друго.

Единствената информация, която компанията се регистрира с анонимизирана анализа, използвана за отстраняване на неизправности и гарантира, че услугата работи правилно. Тази информация не може да бъде проследена до вашата самоличност по никакъв начин, така че можете да сте сигурни, че поверителността ви е добре запазена.

В допълнение, Жизненоважно е да се посочи, че доставчикът има независим одит от SEC Consult. Този одитор разгледа инфраструктурата на доставчика и нейната политика за безбогом, за да се увери, че всичко функционира добре, а компанията го потвърди малко след провеждането на своите тестове.

През 2019 г. компанията доказа, че не съхранява регистрационни файлове в правен случай, когато властите се опитват да извлекат информация, свързана с потребителите от ProtonVPN. За добро или лошо, те не можеха да идентифицират потребителите, защото не намериха дневници на сървърите на VPN.

Тестове за изтичане на IP & DNS: Нека да видим дали има течове

Безопасен ли е и сигурно, когато говорим за IP и DNS течове? С други думи, ако очаквате вашите IP и DNS адреси да изтичат често, когато използвате този VPN? За щастие, отговорът е не и по време на дългия ми път с този доставчик имах точно нулеви течове през цялото време.

Тествах ProTonVPN многократно, но за да не направя тази статия твърде дълго, използвах американския сървър, за да ви покажа резултатите от тестовете си. Също така, направих моя тест за изтичане на IP/DNS, използвайки два популярни уебсайта, като ipleak.Net и BrowserLeaks.com.

На Ipleak.Нет, получих някои невероятни резултати, тъй като доставчикът напълно прикри адресите на IP и DNS, показвайки никакви признаци на изтичане.

Protonvpn ip теч 1

Същият сценарий се повтаряше, когато преминах на BrowserLeaks.com.

Protonvpn ip теч 2

Както можете да видите, когато са свързани с VPN сървър в Съединените щати, единствените показани адреси са тези от тази държава. Имайте предвид, че съм от Източна Европа, така че всеки признак на изтичане е извън пътя.

Така е и ProTonVPN безопасен за използване?

За да приключим този анализ, нека отново да отговорим на въпроса. Безопасен ли е Protonvpn? Тъй като успешно премина всички наши тестове и се оказа, че има натоварване с лодки от функции за сигурност, Лесно е да се заключи, че е безопасно и сигурно.

Той има сертифицирана политика за безчестие, функции с първокласен клас, без IP/DNS течове и страхотна история за осигуряване на екстремно ниво на поверителност и сигурност както на безплатни, така и на платени потребители. Единственият недостатък на ProtonVPN няма нищо общо с качеството му.

Всъщност това е чудесен VPN за стрийминг, торент и всичко останало Но също така е малко скъпо в сравнение с неговите съперници. Ако търсите безкомпромисна сигурност и поверителност, ProtonVPN е солиден избор, но ако сте на бюджет, можете да считате Cyberghost за по -евтин, но също толкова безопасен и сигурен алтернатива.

VPN функции за сигурност

Разгледайте мрежата със спокойствие. Proton VPN защитава вашата онлайн поверителност, като скриете истинския си IP адрес, така че можете да разглеждате частно, да избягвате да се проследявате в интернет и да спрете данните за сърфиране да се продават на рекламодатели. С Proton VPN можете също да заобиколите уебсайтове за цензура и да получите достъп до уебсайтове, които могат да бъдат блокирани във вашата страна.

На всички ваши устройства

Защита на изтичането на DNS

Осигурете си интернет

  • Строга политика на не-логи
  • Всички приложения са с отворен код и одитирани
  • Високоскоростни сървъри (до 10 Gbps)
  • Базирана в Швейцария
  • 30-дневна гаранция за връщане на пари

Сигурно ядро

Сигурната основна архитектура на Proton VPN дава на нашата сигурна VPN услуга уникална способност за защита срещу мрежови атаки. Secure Core защитава вашата връзка, като маршрутизира трафика ви през множество сървъри, преди да напусне нашата мрежа. Това означава усъвършенстван противник, който може да наблюдава мрежовия трафик на изходния сървър, няма да може да открие истинския IP адрес на потребителите на Proton VPN, нито да съвпада с активността на сърфирането с този IP.

Сигурни основни сървъри са Разположен във втвърдени центрове за данни В Швейцария, Исландия и Швеция, защитени от силни закони за поверителност и оперирани в нашите собствени специализирани мрежи. Научете повече

NetShield (ad-blocker)

NetShield е функция за филтриране на DNS, която ви предпазва от злонамерен софтуер, блокира реклами и не позволява на проследяващите уебсайтове да ви следват, докато сърфирате в мрежата. Научете повече

VPN ускорител

VPN Accelerator е набор от технологии, уникални за Proton VPN, който може да увеличи вашите VPN скорости с над 400%. Чрез преодоляване на ограниченията на процесора, които засягат как се обработват протоколите на VPN, като се използват усъвършенствани техники за работа в мрежа за намаляване на латентността и препроектиране на VPN протоколи, за да намалят неефективността в своя код, VPN ускорителят може драстично да увеличи скоростната ефективност. Научете повече

Стелт

Stealth на Proton VPN е уникален протокол, който избягва откриването и ви позволява да заобиколите повечето защитни стени и методи за блокиране на VPN. За разлика от други VPN услуги, ние сме дълбоко ангажирани да напредваме свободата и да развиваме нови технологии, за да победим цензурата по целия свят. Например, нашата алтернативна технология за маршрутизиране заобикаля интернет блокове чрез пренасочване на връзки по други пътища. По същия начин, нашият Stealth VPN протокол се бори с цензурата, като прави вашия VPN трафик да изглежда като редовен трафик, което ви позволява да получите достъп до иначе блокирана информация. Научете повече