Най -добрите VPN услуги (и съвети за избор на подходящия за вас)

Contents

Ако искате нещо, което е свързано с лекотата на използване, тогава AVG Secure е добър избор. Първо, тя идва от известна и надеждна компания за сигурност, така че има по -малко притеснения относно сигурността на данните, отколкото с една от независимите услуги. Ключовото нещо при AVG Secure е, че интерфейсът е лесен за разбиране и използване. Той има голям бутон „Местоположение за промяна“, който да ви помогне да изберете страната, в която искате да изглежда. Приложението също ви казва какъв е текущият ви IP адрес и колко дълго сте свързани с VPN. Това е почти всичко. Този VPN също работи с стрийминг услуги и има P2P сървъри. Едно нещо, което няма, е много допълнителни функции, което всъщност е идеално за всеки, който търси VPN безпроблем.

Най -добрите VPN услуги за 2023 г

Не падайте за раздутите, прекалено пазарни опции за VPN услуга.

Старши репортер
Пет, 8 септември, 2023, 15:00 · 13 мин

Виртуалните частни мрежи (VPN) наскоро имат момент. Някога нишовият начин за защита на вашата онлайн активност отчасти се размина, поради масовите маркетингови бюджети и сътрудничеството на влиянието, убеждавайки потребителите, че функциите на VPN функционалността или поверителността могат да разрешат всичките си неволи за сигурност. Но решаването на най -добрия вариант за вашите нужди за сърфиране изисква копаене чрез претенции за атрибути, които не винаги са напълно точни. Това затрудни да разберете кой VPN доставчик на услуги да се абонира или ако наистина трябва да го използвате изобщо. Тествахме девет от най -добрите VPN услуги, налични сега, за да ви помогнем да изберете подходящия за вашите нужди.

Бърз Преглед
Най -добрият VPN като цяло

PROTON VPN

Най -добрият безплатен VPN

Описване на ветрове

Най -добрият VPN за стрийминг услуги, чести пътувания и игри

ExpressVpn

Най-добрият VPN за междуплатформена достъпност

Кибергхост

Най -добрият VPN за множество устройства

Surfshark

Какво трябва да знаете за VPN

VPN не са решение за сигурност с един размер. Вместо това те са само една част от поддържането на вашите данни частни и сигурни. Роя Енафи, асистент по компютърни науки и инженерство в Мичиганския университет, каза на Engadget, че VPN не защитават от общи заплахи като фишинг атаки, нито те защитават вашите данни от кражба. Но те са полезни за онлайн поверителност, когато се свързвате с ненадеждна мрежа някъде публично, защото тунели и криптират трафика ви към следващия хоп.

С други думи, сигурните VPN работят, като маскират вашия IP адрес и самоличността на вашия компютър или мобилно устройство в мрежата и създават криптиран „тунел“, който не позволява на вашия доставчик на интернет услуги (ISP) да има достъп до данни за вашата история на сърфиране. Дори тогава голяма част от данните или информацията се съхраняват с доставчика на VPN вместо вашия интернет доставчик, което означава, че използването на лошо проектирана или незащитена мрежа все още може да подкопае вашата сигурност.

Това означава, че обхващат твърденията, които изглеждат обещаващи, като криптиране на военно ниво или тотална цифрова невидимост, може да не е напълно точна. Вместо това, Yael Grauer, програмен мениджър на онлайн ръководството за сигурност на Consumer Reports, препоръчва търсене на функции за сигурност като софтуер с отворен код с възпроизводими изграждания, актуална поддръжка за стандартни протоколи в индустрията като Wireguard, IPSEC или PPTP и възможност за Защитават срещу атакуващи вектори като груба сила.

Кои са VPNs наистина за?

Преди да разгледате VPN, уверете се, че вашата онлайн сигурност е актуална по други начини. Това означава сложни пароли, многофакторни методи за удостоверяване и заключване на предпочитанията за споделяне на вашите данни. Дори тогава вероятно не е нужно да използвате VPN през цялото време.

„Ако просто се притеснявате някой да седи пасивно там и да гледа вашите данни, тогава VPN е страхотен“, заяви Джед Крандъл, доцент в Аризонския държавен университет, заяви пред Engadget.

Ако използвате много публични WiFi мрежи, като например, докато работите в кафене, тогава използването на VPN може да ви помогне да ви осигури частен достъп до интернет. Те също са полезни за скриване на информация от други хора на вашия ISP, ако не искате членове на вашето домакинство да знаят какво правите онлайн.

Geoblocking също се превърна в популярен случай на употреба, тъй като ви помага да достигнете до услуги в други части на света. Например, можете да получите достъп до предавания, които са достъпни само за стрийминг услуги, като Netflix, Hulu или Amazon Prime, в други страни или да играете онлайн игри с хора, разположени по целия свят.

Заслужават ли ви VPN?

Независимо дали VPN си струват, зависи колко често бихте могли да го използвате за горните случаи на употреба. Ако пътувате много и разчитате на обществени wifi или горещи точки, търсите да разглеждате извън родината си или искате да запазите трафика си скрит от вашия ISP, тогава инвестирането в VPN ще бъде полезно. Но имайте предвид, че дори и най -добрите VPN услуги често забавят скоростта на вашата интернет връзка, така че те може да не са идеални през цялото време.

В днешния свят препоръчваме да не разчитате на VPN връзка като основен инструмент за киберсигурност. Използването на VPN може да осигури фалшиво чувство за сигурност, оставяйки ви уязвим да атакувате. Плюс това, ако изберете само всеки VPN, той може да не е толкова сигурен, колкото просто разчитате на вашия ISP. Това е така, защото VPN може да се основава в страна с по -слаб регламент за поверителност на данните, задължен да предаде информация на органите на реда или да е свързано със слабите политики за защита на данните на потребителите.

За потребителите на VPN, работещи в професии като активизъм или журналистика, които искат наистина да засилят своята интернет сигурност, опции като браузъра TOR може да са полезна алтернатива, според Crandall. TOR е безплатен и макар да е по-малко удобен за потребителя, той е изграден за анонимност и поверителност.

Как тествахме

За да тестваме спецификациите за сигурност на различни VPN и да назовем нашите най-добри снимки, ние разчитахме на съществуващата академична работа чрез потребителски доклади, VPNalyzer и други източници. Позовавахме на политиките за поверителност, докладите за прозрачност и одитите за сигурност, предоставени на обществеността. Разгледахме и минали инциденти със сигурността като нарушения на данните.

Разгледахме цената, ограниченията на използването, ефектите върху скоростта на интернет, възможните случаи на използване, лекотата на използване, общата функционалност и допълнителните „допълнителни“ VPN функции като Multihop. VPNs бяха тествани на устройства за iOS, Android и Mac, за да можем да видим състоянието на мобилните приложения в различни платформи (Windows устройства също се поддържат в повечето случаи). Използвахме функцията „бързо свързване“ на VPN приложенията, за да се свържем с „най -бързия“ доставчик, наличен при тестване на скоростта на интернет, достъп до данни за IP адрес и DNS и WebRTC течове или когато повреда в криптирания тунел разкрива заявки към ISP.

В противен случай проведохме тест за съдържание на геолокиране, като получихме достъп до Canada-изключителни версии на Netflix, тест за стрийминг, като гледахме новинарски Livestream в YouTube чрез базиран в Хонконг VPN и тест за игри, като играем на сървъри в Обединеното кралство. Извършвайки тези тестове едновременно, това също ни позволи да тестваме претенции за едновременна употреба на устройства.

Най -добрите VPN услуги (и съвети за избор на подходящия за вас)

ZDNET тества най -добрите VPN и ги класира въз основа на скоростта, сигурността и функциите за всички ваши нужди за частно сърфиране и стрийминг.

Чарли-Озборн

David-GeWirtz

Прегледано от Нина Раймонт
ExpressVpn
Най -добрият VPN като цяло
Вижте сега Преглед на ExpressVPN
Най -добрият VPN за пътуване
Вижте сега Преглед на Nordvpn
Surfshark Vpn
VPN с най -добра стойност
Вижте сега Преглед на Surfshark
Ipvanish vpn
Най-добре високо конфигурируем VPN
Вижте сега Преглед на IPVanish
PROTON VPN
Най-добър VPN с отворен код
Вижте сега Преглед на ProtonVPN

Най -добрите виртуални частни мрежи (VPN) предоставят две услуги: Те криптират вашите данни между две точки и скриват IP адреса, където се намирате.

Използването на VPN е от решаващо значение при пътуване или използване на интернет на обществено място като кафене, за да запазите данните си и да предотвратите някой друг в мрежата да краде паролите ви или да подслушвате активността ви. VPN също са чудесни за стрийминг, защото отключват достъп – в някои случаи със съмнителна законност – за съдържание и спорт, които не са налични в местоположението на потребителя. Можете също така да деблокирате съдържание, ограничено в области поради закони за защита на данните, като например Общият регламент за защита на данните (GDPR) на ЕС (GDPR).

За да намерите най -добрата VPN услуга за вашите лични нужди, ще трябва да сравните марки, цени, функции и други. ZDNET тества най -добрите VPN в този списък въз основа на скоростта, броя на сървърите, функциите за сигурност, цената и други. ExpressVPN е нашият избор за най -добрия VPN като цяло, благодарение на бързата си и надеждна връзка и широката гама от платформи, на които работи.

Прочетете, за да намерите най -добрия VPN за вашите собствени устройства и нужди.

Най -добрите VPN от 2023 г

ExpressVpn

Най -добрият VPN като цяло

Плюсове минуси

 • Бърза и надеждна връзка
 • Работи на много платформи
 • Прозрачна политика за поверителност
 • Торент приятелски
 • По -скъпи от много конкуренти
 • Само пет едновременни връзки

Повече информация

ExpressVpn fядене: Едновременни връзки: Пет или неограничени с приложението за рутер | Kill Switch: Да | Платформи: Windows, Mac, Linux, Chromebooks (вижте пълния списък тук) | Регистриране: Без дневници за сърфиране, някои дневници на връзката | Държави: 94 | Гаранция за пробен/пари обратно: 30 дни

ExpressVPN е най -добрият ни избор за най -добрата VPN услуга. Това е един от най-популярните VPN доставчици там, предлагайки широк спектър от платформи и е добре оценена, надеждна услуга. Платформите включват Windows, MacOS, iOS, Android, Linux и Amazon операционни системи.

Можете също така ръчно да настроите ExpressVPN, за да работите с някои игрални конзоли (Xbox, PlayStation и Nintendo Switch) и телевизори (Apple TV, Roku и др.) които не поддържат приложението му.

ExpressVPN има експанзивна мрежа със сървъри в 94 страни. Освен това осигурява бърза и последователна връзка. Компанията не регистрира вашата история на сърфиране, IP адрес или дестинация за трафик, но тя събира информация за количеството прехвърлени данни, датите, които сте свързани с VPN (не пъти) и местоположението на VPN сървъра.

Едно нещо, което трябва да се отбележи обаче, е, че ще трябва да отделите известно време, ако след 30 дни не искате да продължите и искате да анулирате. Докато обслужването на клиентите е дружелюбно и учтиво, те са постоянни в задържането на клиентите.

По време на писането разходите за абонамент започват от $ 6.67 на месец (и три месеца безплатно) на 12-месечен план, $ 9.99 на месец за шест месеца или 12 долара.95 за месец достъп.

Nordvpn

Най -добрият VPN за пътуване

Плюсове минуси

 • Стабилни скорости на връзка
 • Обширна сървърна мрежа
 • Само шест едновременни връзки
 • Скъпо

Повече информация

Nordvpn fядене: Едновременни връзки: Шест | Kill Switch: Да | Платформи: Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, Android TV, Chrome, Firefox | Регистриране: Няма, освен данни за фактуриране | Държави: 59 | Сървъри: 5000+ | Пробен/MBG: 30 ден

Nordvpn е един от най -използваните потребителски VPN. За повечето потребители проверява всички полета. Той е сигурен, добър за стрийминг и има всички функции, които вероятно ще ви трябват. Установихме, че това е един от най -бързите VPN с най -последователните скорости и бързата свързаност.

NORDVPN предлага много функции отвъд основите, включително поддръжка за споделяне на P2P, и опция за втори слой криптиране чрез това, което нарича Double VPN. Можете да настроите специален IP адрес за стартиране на VPN, който се удвоява като сървър.

Лукът на NORDVPN над VPN отключва възможностите на TOR. NORDVPN може да работи на всички основни платформи и редица платформи за домашна мрежа. Компанията стартира и Meshnet през 2022 г., функция за потребителите да се свързват директно с други устройства, вместо да маршрутизират трафика си чрез VPN сървър.

Струва си да се отбележи обаче, че потребителският интерфейс има място за подобрение, което по -специално на платформата MacOS е донякъде тромав в сравнение с други най -добри VPN доставчици. Освен това цената на абонамента е в по -ценен край. Можете да изберете между пълен, плюс и стандарт за двугодишен, едногодишен или месечен план, като разликата е дали искате или не да имате достъп до мениджър на пароли, скенер за нарушаване на данните и криптиран облачен услуга за съхранение.

Намирам, че сървърите също трябва да се превключват по-често, отколкото при някои конкуренти поради проблеми с свързаността-но тези ситуации все още са малко и далеч между и струва компромис за подобрена скорост спрямо други VPNs.

Цените започват от $ 3.19 на месец по стандартен двугодишен план до 14 долара.99 на месец при пълен едномесечен абонамент. Все пак това е силен избор и винаги можете да го опитате за 30 дни и да получите пълно възстановяване. По време на писането NORDVPN също изпълнява промоция, а новите потребители, които се абонират за един или двугодишен план, могат да спестят до 68%.

Surfshark Vpn

VPN с най -добра стойност

Плюсове минуси

 • Неограничени едновременни връзки
 • Широка гама от полезни функции
 • Предлага се на всички основни платформи
 • Скъпи за потребители на месец по месец

Повече информация

Surfshark Vpn fядене: Едновременни връзки: Неограничен | Kill Switch: Да | Платформи: Windows, MacOS, Linux, iOS, Android, Fire TV, Firefox, Android TV | Регистриране: Няма, освен данни за фактуриране | Държави: 100 | Сървъри: 3,200+ | Пробен/MBG: 30 ден

Не открихме течове в нашия VPN преглед и тестване на Surfshark – това е точно това, което искате да видите от качествен VPN. С AES-256-GCM, перфектна секретност напред и криптиране на RSA-2048, Surfshark също прави сигурността приоритет.

Ние оценихме неговите допълващи и евтини функции за добавяне, като анти-пробиване, търсачка, която не регистрира вашата информация, и скенер, който търси списъци за нарушаване на данни за вашия имейл. Можете също така да се свържете чрез два VPN сървъра с опцията за мулти-хоп на Surfshark.

Освен това, Surfshark управлява Canary на Live Orange Canary.

В момента цените на Surfshark са 12 долара.95 на месец (типичната такса за едномесечна абонамент) и двугодишният абонамент ще ви струва 2 долара.30 на месец. (Двугодишният план казва, че е с 82% отстъпка, но тази ценова точка само от време на време се променя). Плюс това, два месеца безплатен достъп се хвърлят на двегодишни сделки.

Като алтернатива можете да се регистрирате за една година и ще платите 3 долара.99 на месец. Вие сте таксувани за пълния пакет по време на регистрацията.

Ipvanish vpn

Най-добре високо конфигурируем VPN

Плюсове минуси

 • Неограничени връзки
 • Удобен за потребителя
 • Гъвкав продукт с широк спектър от протоколи
 • Без безплатна пробна версия
 • Скок на височина в ценообразуването след приключване на сделките за регистрация

Повече информация

Ipvanish vpn fядене: Едновременни връзки: Неограничен | Kill Switch: Да | Платформи: Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, Fire TV, Android TV и Kodi | Регистриране: Няма, освен данни за фактуриране | Сървъри: 2200+ | Места: 75 | Пробен/MBG: 30 дни

На един поглед IPVANISH може да изглежда като сравнително общ VPN, но има повече от историята.

Ipvanish е представен като решение за приставане и игра, но е способен и много гъвкав продукт. Потребителският интерфейс на IPVanish има отлична графика за изпълнение и богат избор от сървъри, от които да избирате с полезна информация за състоянието. Що се отнася до протоколите, има широк спектър от опции. Приложението му също има богат набор от опции за конфигурация.

Ако се ангажирате за две години, ipvanish предлага план с отстъпка за $ 2.99 на месец. Това се увеличава до $ 3.33 на месец за годишен план и 11 долара.99 за един месец, плюс данък. Струва си да се отбележи, че цените на два и едногодишни планове се променят сравнително често, така че ако искате ниските $ 2.99 цена, действайте бързо.

PROTON VPN

Най-добър VPN с отворен код

Плюсове минуси

 • Безплатен VPN план (за една връзка)
 • Много добавки на разположение
 • Модерен, чист интерфейс
 • На разположение само 2-годишен или месечен платен план

Повече информация

PROTON VPN еХранене: Едновременни връзки: До 10, в зависимост от плана | Kill Switch: Да | Платформи: Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, рутери, Android TV | Регистриране: Няма, освен данни за фактуриране | Държави: 68 | Сървъри: 2600+ | Пробен/MBG: 30 -дневен или безплатен план

Proton е швейцарска компания, създадена от инженери и учени, фокусирани върху създаването на криптирани имейл и VPN комуникации за защита на комуникацията на активисти и журналисти.

По отношение на продукта, Proton VPN има подход на колан и разпръскване към сигурността, наслояващ силни протоколи върху перфектната секретност напред върху силното криптиране. Proton VPN не само има превключвател за убийство, но и има винаги включен VPN, който се опитва да възстанови VPN услугата, ако е отпаднал в средата на комуникацията. Всички приложения са с отворен код, а компанията съобщава, че те са независимо одитирани.

Компанията предлага щедра безплатна VPN услуга, което позволява на една машина да се свърже със средна скорост и без ограничения на честотната лента, осигурявайки достъп до над 100 сървъра в три държави.

Proton VPN е $ 4.99 на месец по двугодишен план-нараствайки до 11 долара.49 за месечен абонамент или можете също да изпробвате софтуера за една година на $ 5.99 на месец.

Кой е най -добрият VPN?

Най -добрият VPN е ExpressVPN, благодарение на широката си наличност на платформата, страхотна производителност, надеждност и местоположения на сървъра в 94 страни.

На пазара обаче има много VPN опции, които си заслужават времето – и потенциално, вашият долар, ако решите да се абонирате за тях. Когато обмислите кой VPN да изберете, имайте предвид, че колкото по -дълъг абонамент сте избрали, толкова по -евтино ще бъде VPN.

Най -добра VPN услуга Цена Kill Switch Държави Едновременни връзки
ExpressVpn $ 6.67 на месец с 1-годишен план Да 94 Пет
Nordvpn $ 3.19 на месец с 2-годишен план Да 59 Шест
Surfshark Vpn $ 2.30 на месец с 2-годишен план Да 100 Неограничен
Ipvanish $ 2.99 на месец с 2-годишен план Да 75 Неограничен
PROTON VPN $ 4.99 на месец с 2-годишен план Да 68 1-10, варира по план

Как тествахме най -добрите VPN?

Проведохме поредица от тестове през август 2023 г. на платената услуга на всяка VPN, за да видим как те сравняват.

Тестовете бяха извършени с широколентова връзка във Великобритания със средна начална скорост, без VPN, от 52.74Mbps Изтегляне и 15.3Mbps качване. (Да, те са ужасни, но в момента са най -добрите Великобритания, където живея, където живея.)

Следните скорости са в MBPS. Тествах и за наличието на DNS течове.

Моля, имайте предвид, че резултатите може да са различни за вас и да се различават от страна на държава, така че по -долу трябва да се счита за моментна снимка. Те могат да бъдат засегнати и от вашия доставчик на ISP и абонамент за широколентов достъп. Например, началната скорост е темпо на охлюв в сравнение с някои американски предложения.

По -долу резултатите не са точните скорости, които трябва да очаквате. Вместо това можете да използвате тези резултати за обща представа как вашите скорости могат да се променят с VPN активиран. Трябва също така да запомните, че колкото по -далеч от VPN сървъра, толкова повече може да се повлияе на скоростта ви. Скоростите обикновено са по -бързи, когато се свържете с локален сървър, в сравнение с избора на Австралия, например.

Най -добрият VPN

Бързо свързване

Великобритания

НАС

Германия

Vpn Открит DNS изтичане?
ExpressVpn х
Nordvpn х
Surfshark х
Ipvanish х
Protonvpn х

Кое е правилният VPN за вас?

Писали сме за това как работят vpns и как да намерите най -добрата VPN услуга за вас.

Избирам това Горна част Vpn обслужване. Ако Вие искам.
ExpressVpn Универсалност. ExpressVPN е услуга, която използвам от години и ми се струва безценно, когато пътувам. Можете да очаквате поддръжка на много платформа и сравнително незначителни понижаване на скоростта, когато стриймирате, например, и няколко грешки в връзката.
Nordvpn Последователни скорости. NORDVPN няма страхотен потребителски интерфейс, но той остава един от най -последователно бързите и стабилни доставчици на връзки. Ценовата точка може да ви отхвърли обаче.
Surfshark Vpn Най -малко скъпият топ VPN. Surfshark е последователен играч в нашите най -добри VPN списъци и по основателна причина. Може да не винаги е най -бързата, но за цената не можете да спорите срещу съотношението му качество.
Ipvanish Неограничени едновременни връзки. Ipvanish е чудесен избор, ако искате да приспособите и персонализирате своя VPN опит и искате достъп до отлична сървърна мрежа.
PROTON VPN Разнообразие от функции за добавки. Proton VPN предлага и безплатен план и е една от най-ориентираните към поверителността VPN услуги там.

Как да изберете VPN услуга

Ето четири съвета, които ще ви помогнат да оцените VPN услуга за себе си.

1. Обърнете внимание на пробния период и ги използвайте: Всеки VPN се представя по различен начин и всяко потребителско изживяване ще бъде различно. Вашият интернет доставчик ще предлага различни скорости от нашите. Любимото ви кафене има различна мрежова връзка от нашите местни преследвания. Дори е вероятно да се свържете с различни страни и определено различни сайтове. Преди да се ангажирате с VPN доставчик, тествайте кандидатите старателно във вашата среда в реалния свят. За това са гаранциите за връщане на парите и повечето доставчици на VPN ще ви дадат до 30 дни, за да изпробвате техния софтуер.

2. Избягвайте безплатни VPN доставчици: Изпълнението на VPN е скъпо и ако доставчикът на VPN не печели пари от таксите ви за услуги, те ще печелят пари от вашите данни – понякога дори като продават вашата лична информация. Придържайте се към надеждните търговски доставчици, които сме тествали. Има и случаи, при които „безплатни“ VPN подкопават това, което софтуерът е предназначен да отстоява – защита на данните и сигурност. Вместо това можете да изтегляте продукт, който ще компрометира вашата поверителност. Единственото изключение в момента, което препоръчваме, е Proton VPN.

3. Не се притеснявайте за страната на юрисдикцията, освен ако: Обикновено има два класа потребители на VPN: тези, които трябва да защитят сърфирането си в кафенета, и тези, които разчитат на VPN, за да защитят живота си. Както е показано от автора на Zdnet Дейвид Гевиртс В своята статия, много страни извън Алианса на петте очи са подписали договори за взаимна правна помощ. Това означава, че много държави така или иначе ще споделят данни със САЩ и други страни. Ако използвате VPN, за да осигурите истинска защита, препоръчваме да проучите това повече.

4. И накрая, не се потите на канарчета и без политики за дневник: Повечето от вас ще използват VPN, за да защитят потока ви от данни от отвличане от някой, който споделя вашата мрежа. Всички тези големи правни и юрисдикционни проблеми пречат на простия факт, че искате бързи трансфери и криптиран тунел от вашето място на летището до уебсайта, до който се опитвате да получите достъп.

Как избрахме тези VPN услуги?

Тествахме и анализирахме най -добрите VPN за 2023 г., използвайки следните критерии, за да ви помогнем да вземете информирано решение:

 • Производителност: Тествахме повечето от VPN в този списък, за да осигурим стабилна ефективност по отношение на връзка и скорост. В крайна сметка няма смисъл да използвате VPN, ако връзката ви непрекъснато пада или изостава, което я прави нетърпима.
 • Едновременни връзки: Много VPN ограничават колко устройства можете да се свържете с услуга едновременно. Ако имате телефон, таблет, лаптоп, десктоп и евентуално дори смарт телевизор, който искате да се свържете с VPN, ще ви трябва услуга, която позволява поне 5 едновременни връзки.
 • Сигурност: Няма смисъл да се използват VPN, освен ако техните протоколи за сигурност и нивата на криптиране не са на драскотина. Ние също така гарантирахме, че екипът за разработка зад всеки препоръчан VPN се грижи за подобряване на сигурността във времето и кръпка отчете грешки.
 • Kill Switch: Превключвателят за убийство ви пречи да имате незащитена връзка и е важна функция за VPN да има, тъй като той защитава чрез предотвратяване на връщане към Wi-Fi връзка по подразбиране, ако вашата интернет връзка неочаквано отпадна.
 • Геоблоки и стрийминг: Знаем, че VPN могат да бъдат ключови за достъп до местно съдържание и услуги, докато сте далеч от дома. Ние гарантирахме, че нашите основни препоръки се представят добре, когато става въпрос за тези фактори и е малко вероятно да забави връзката ви, докато стриймирате.
 • Платформи: Какви системи и устройства можете да стартирате VPN? Нашите препоръчани доставчици трябва да предоставят лесен за използване и интуитивен настолен софтуер и мобилни приложения.
 • Държави и сървъри: В колко различни страни има VPN сървъри? Това може да включва физически и виртуални сървъри и дали има достатъчно или не – поне 50 или повече – за осигуряване на разнообразие.
 • Пробна дължина и цена: Всеки VPN, който препоръчваме, има солидна гаранция за връщане на пари.

Повечето VPN доставчици, препоръчани в този списък, са били обект на задълбочени тестове и прегледи от членове на нашия екип ZDNET. Ние пишем за тези VPN от години, говорихме с тяхното управление и техните потребители и развихме като цяло благоприятно впечатление.

ZDNET тества VPN услуги от множество места, но не можем да тестваме от всички места. Всеки дом, всяка общност, всеки местен интернет доставчик и всяка нация има различна инфраструктура. От съществено значение е след като изберете, вие тествате за всичките си вероятни профили за използване и само след това вземете решение да запазите услугата или да поискате гарантирана възстановяване на пари.

Тези VPN също имат солидни гаранции за връщане на пари и не бихме ги препоръчали друго.

Друг фактор, който трябва да се вземе предвид, е дали работите вкъщи или докато пътувате. Например, ако пътувате рядко, имате силна честотна лента у дома и имате NAS или сървър. Ако сте нов за работа от дома и вашата компания има специален VPN, ще искате да използвате какъвто и да е процес, който са създали за вас.

Най -общо казано, не боли да бъде настроен доставчик на VPN. Повечето домашен трафик няма да изисква използване на VPN, но наличието на VPN доставчик е добра идея, ако сте на някакъв вид споделена връзка. Освен това, наличието на VPN доставчик може да бъде печалба, ако някога мислите, че ще трябва да получите достъп до интернет, докато сте навън – като в болница или лекарски кабинет. По същия начин, ако искате да закриете местоположението си, доставчикът на VPN може да помогне.

Ако изпитвате забавяне на трафика, проверете не само вашия VPN, но и вашата Wi-Fi връзка между вашето устройство и вашия рутер или точка за достъп. Понякога проблемите с свързаността започват от източника, а в други случаи превключването на избрания от вас VPN сървър може да е достатъчно, за да разреши проблеми с скоростта или капки за свързаност.

Какво е VPN?

VPN е съкращение за виртуална частна мрежа. Тези услуги позволяват на потребителите да разглеждат интернет частно и сигурно да се свързват с отворени или публични Wi-Fi мрежи. VPN дават възможност на потребителите да променят своето виртуално местоположение, като пренасочват връзката чрез един от неговите сървъри, разположени по целия свят. VPN също ще криптира целия си трафик, така че сте скрити от хакери, вашия доставчик на интернет услуги и правителства.

Ако обаче вашите онлайн дейности се наблюдават на ниво ISP – да речем, от правителство – те могат да разпознаят подписа на VPN в игра, дори ако точно това, което правите, е скрито.

VPN са полезни при деблокиране на гео-ограничено съдържание и могат да бъдат жизненоважен инструмент за достъп до информация в страни с репресивни правителства. Те са важни услуги за всеки, който иска да поддържа високо ниво на безопасност и поверителност онлайн. Въпреки това, тъй като те са анонимни (или поне трябва да бъдат), те също могат да се използват за скриване на незаконни онлайн дейности като пиратско съдържание.

Как мога да разбера дали моят VPN работи или не?

Напълно функционален VPN трябва да защити вашата поверителност и да маскира вашето местоположение и IP адрес. Ако не сте сигурни дали вашият VPN работи правилно, има инструменти, които улесняват проверката на производителността на вашия VPN.

Можете да разберете вашия IP адрес и местоположение с помощта на Whatismyipaddress.com. Просто сравнете IP адреса и местоположението, когато сте свързани с VPN VS. без VPN. Ако те са различни, тогава вашият VPN върши своята работа.

Възможно е също така, че вашият VPN изтича вашите данни и потенциално излага вашата онлайн дейност. За да сте сигурни, че вашият VPN няма проблеми с DNS течове или IP течове, можете да стартирате тестове на сайт като DNS тест. Има много инструменти, които ви позволяват да тествате за течове, но много от тях са собственост на VPN доставчици и не винаги е ясно кой е разработил инструмента, което може да бъде конфликт на интереси. Може да искате да стартирате тестове с няколко различни сайта и да сравните резултатите.

Имам ли нужда от VPN, ако пътувам или използвам Wi-Fi гореща точка?

Ако пътувате или използвате интернет на обществено място като кафене, това криптиране на данни е от решаващо значение, тъй като повечето публични горещи точки на Wi-Fi са отворени и некриптирани-което означава, че всеки в мрежата може да види какво изпращате и може да може да може да подслушва дейностите си и да краде пароли.

Местна VPN поддръжка на Mac

Ако се свързвате със съществуваща корпоративна виртуална частна мрежа, може да не ви трябва допълнителна услуга. MacOS се предлага с местна поддръжка на VPN, изградена точно в.

Apple предоставя VPN поддръжка на последните версии на ОС. Преминете към настройките на системата, раздела на мрежата и импортиране на конфигурационния файл, който сте предоставили, или натиснете бутона Plus и добавете VPN интерфейс. Ето удобен съвет от Apple, който ще ви преведе през процеса.

Роден VPN поддръжка на Windows

Ако се свързвате с утвърден корпоративен VPN, всичко, което трябва да направите, е да добавите нова връзка с Windows VPN. Насочете мишката в менюто Старт, въведете настройките, след това изберете Настройки, Мрежа и Интернет, VPN, след това добавете VPN. Уверете се,. Попълнете формата и сте добре да отидете. Ето удобен съвет от Microsoft.

Windows също ви позволява да хоствате VPN сървър, като създавате нова входяща мрежова връзка, избирате потребителите, които могат да се свържат и да кажат на Windows, че входящата връзка е в интернет. Също така ще трябва да конфигурирате вашия рутер, за да позволите трафик към вашия компютър.

Местна VPN поддръжка на Chromebook

За съжаление това просто решение не е вградено в стандартния браузър Chrome. Ако просто използвате браузъра на Mac или Windows машина, ще ви е необходимо друго решение.

Това каза, ако се люлеете на Chromebook, всичко, което трябва да направите, е да отворите настройки и след това мрежа. Щракнете върху Добавяне на връзка. Тогава всичко, което трябва да направите, е да изберете между OpenVPN и L2TP над IPSEC. Google има удобен мамят лист, който да ви преведе през процеса.

Linux с Wireguard

Wireguard е изпечената VPN възможност на Linux. Кодът му е сравнително прост и малък, което го прави далеч по -лесно да се поддържа, тества и отстранява грешката.

И така, какво трябва да настроите Wireguard? Повечето vpns ние забелязахме поддръжка на Wireguard направо от кутията. Можете да го изтеглите за Linux. Но можете също да изтеглите пакет за Windows, Mac, iOS, Android и FreeBSD. Това е като повечето продукти с отворен код, тъй като ще трябва да направите малко четене и мислене, за да го накарате да работи.

Коя е най -добрата безплатна VPN услуга?

Изтъкнахме платени услуги в тази статия, въпреки че някои предлагат безплатно ниво или гаранция за връщане на пари по време на пробен период (вижте нашите снимки за най-добрите VPN безплатни изпитания). Като цяло, напълно безплатните VPN услуги не се препоръчват, тъй като може да не са сигурни.

Работата с добра VPN услуга изисква стотици сървъри по целия свят и тон мрежови ресурси. Ако не плащате да подкрепите тази инфраструктура, кой е? Вероятно рекламодатели или миньори на данни. Ако използвате безплатна услуга, вашите данни или вашите очни ябълки вероятно ще бъдат продадени и това никога не е хубаво нещо. В крайна сметка, вие използвате VPN, за да гарантирате, че данните ви са запазени. Не бихте искали вашите данни да отидат в някоя компания, за да пресеят – това напълно побеждава целта на VPN.

Преди да изберете VPN услуга, безплатна или платена, важно е да знаете, че никой инструмент не може да гарантира вашата поверителност. Първо, всичко може да бъде компрометирано. Но повече дотолкова, VPN защитава вашите данни от вашия компютър до VPN услугата. Не защитава това, което поставяте на сървъри. Това не защитава вашите данни от VPN сървърите на доставчика на VPN до какъвто и да е сайт или облачно приложение, което използвате. Не предлага добри пароли или многофакторна удостоверяване. Поверителност и сигурност изискват да бъдете старателни през цялото си дигитално пътуване, а VPN, макар и доста полезни, не са чудотворно лечение.

Най -добрите VPN услуги 2023: Най -добрите снимки за скорост, цена, поверителност и други

VPN HUB 960

Услугата за виртуална частна мрежа (VPN) може да ви помогне да защитите вашата самоличност и местоположение и да запазите вашите дейности онлайн анонимни. Има няколко неща, които ще искате да вземете предвид, когато търсите VPN. Той трябва да може да поддържа използването на вашия интернет частно и сигурно. Скоростта също е важна – привилегията и сигурността са от решаващо значение, но не за сметка на осакатяването на вашата скорост на интернет. Ако сте загрижени за анонимността, трябва да потърсите и VPN с политики за събиране на данни, които са ясни и прозрачни. И накрая, броят на наличните сървъри и местоположенията на държавите, които предлага VPN, е важен, ако се опитвате да заобиколите бравите на региона.

Защо трябва да ни се доверите: Ние сме PCWorld. Тестваме компютърен хардуер, софтуер и услуги от десетилетия. Нашите рецензенти прилагат най -строгите стандарти за всеки продукт, за да изкоренят всяка сила и слабост. Тествахме и повторихме всички основни VPN, които се предлагат и множество по-малко известни алтернативи за лечение на списък на най-добрите VPN в различни категории. Под нашите снимки ще намерите информация за това как тестваме и какво да търсим, когато избирате VPN самостоятелно.

Разбира се, не всеки иска или се нуждае от първокласна VPN услуга – въпреки че ако онлайн поверителността е важна за вас, смятаме, че това трябва да бъде приоритет. Може просто да искате VPN за случайна употреба, като например, когато използвате Public Wi-Fi, например. Ако случаят е такъв, вижте нашите кръгове на най -добрите безплатни VPN за Chrome и най -добрите безплатни VPN за Windows за нашите препоръки и предупреждават за безплатни VPN ограничения.

Актуализирано 9/5/2023: Вижте най -новия ни преглед на VPN Tunnelbear VPN. Този забавен и лесен за използване VPN е добре подходящ за начинаещи и тези, които просто се нуждаят от обикновена, безпроблемна VPN услуга.

ExpressVPN – най -добрият VPN като цяло

ExpressVPN - най -добрият VPN като цяло

 • Последователно добри скорости
 • Лесна за използване настолна програма
 • Широка поддръжка на устройството
 • Регистрира суми за трансфер на данни
 • По -скъпи от много конкуренти

Трудно е да изберете най -добрия общ VPN. Някои услуги са по -слаби по отношение на поверителността, но са значително по -лесни за използване с тонове функции, докато други могат да издържат на препроектиране на интерфейса.

В продължение на много години избрахме най -добрия VPN, базиран чисто на личния живот, но това вече не е единствената грижа на повечето хора, когато избирате VPN. Поверителността е важна, за да сте сигурни, но това са изпълнението, допълнителните функции, широк избор на държава и лекота на използване. ExpressVPN има всичко това, което го прави най -добрият ни избор за VPN. ExpressVPN е един от най-бързите VPN, които сме тествали, и има много лесно за използване приложение. Всичките му сървъри са без диск, изпълнявайки всичко в RAM – добре дошла практика, която става доста стандартна в наши дни. ExpressVPN също има широка поддръжка на устройства, както и интелигентна функция DNS за кутии, конзоли и др.

Това не е най-евтиният VPN там, но вие получавате солидна стойност за цената, а услугата редовно привежда одитори на трети страни, за да засили своите данни за поверителност.

Прочетете пълния ни експресен преглед

NORDVPN – Най -добрият VPN за функции

NORDVPN - Най -добрият VPN за функции

 • Страхотен набор от функции
 • Отлични скорости
 • Политика без лог
 • Атрактивен и интуитивен интерфейс

Най -добри цени днес: $ 3.49 в Nordvpn

Точно като най -добрия ни избор, Nordvpn също е отличен избор. Nord е спорно по-изпълнен от характеристиката от ExpressVPN дори, а услугата е само една част от по-голям набор от продукти, насочени към поверителност и сигурност. Приложението на работния плот е много лесно за използване и предлага много различни функции, включително достъп до TOR мрежата през VPN, Multi-Hop VPN, Meshnet и пакет за сигурност в комплект с блокиране на реклама и зловреден софтуер.

NORDVPN също измина дълъг път, за да засили доверието на потребителите с вече три пъти независимо проверена политика без лог и засилена прозрачност на компанията през последните години. Услугата извършва и оценки на доставчика и използва безсилни сървъри за повишена сигурност. Скоростта им също е изключителна, достигайки средно 73 процента от основната скорост на интернет в нашия тест във всички сървъри. Единствената причина да ги поставим на второ място се дължи на цената на услугата, която е по-скъпа от ExpressVPN за подобен набор от функции. И все пак не можете да сбъркате, ако решите да отидете с nordvpn като свой VPN по избор.

Прочетете пълния ни преглед на NORDVPN

Mullvad – Най -добрият VPN за поверителност

Mullvad - Най -добрият VPN за поверителност

 • Добри скорости
 • Възможно е по -високо ниво на анонимност, отколкото при повечето VPN услуги
 • Windows Desktop е лесен за използване
 • Не е гарантирано, че ще работи с Netflix
 • Липсват допълнителните услуги, които някои VPN предлагат
 • Без защита на паролата за вашия акаунт

Най -добрите цени днес: £ 5 в Amagicom AB

Тъй. Никога не сме виждали друг VPN, който активно се съпротивлява, знаейки кой сте начинът, по който прави Мълвад. Mullvad не иска вашия имейл адрес, име или нещо друго. Вместо това присвоява произволен номер на акаунт, който действа като ваш идентификатор и вход. Mullvad приема плащания, използвайки стандартни методи като кредитни карти и PayPal, но можете също да изпратите плащането си в брой, за да останете възможно най -лични. Mullvad има политика за безчестие и не събира никакви идентифициращи метаданни от вашата употреба.

Mullvad също е бърз, класира се в рамките на нашите пет за скорост. Въпреки че странно открихме, че в Windows, конфигурацията на Mullvad OpenVPN всъщност беше по -бърза от реализацията на Wireguard.

Прочетете пълния ни преглед на Mullvad

IVPN-най-добрият VPN за подгласник на поверителност

IVPN - най -добрият VPN за подгласник на поверителност

 • Отлични скорости за него.С., Великобритания и европейските сървъри
 • Интерфейсът е лесен за разбиране
 • По подразбиране протоколът на Wireguard се свързва бързо
 • Това е от скъпата страна на 100 долара годишно
 • Мрежата на сървъра е под 100 сървъра

Най -добри цени днес: 6 долара.00 при IVPN

Влизайки зад Mullvad е IVPN. Този VPN, базиран на Гибралтар, наскоро се премести в изхвърляне на идентификатори, базирани на имейл, вместо това да се назначи на произволно номера на акаунти. Подобно на Mullvad, той приема различни опции за плащане за поверителност, включително пари, както и стандартните кредитни карти, PayPal и други опции като Bitcoin и Monero. IVPN не се класира като един от най -бързите ни VPN, но има приемливи скорости за повечето небрежни приложения.

Друг вариант е Ovpn. Този VPN не стига до нивата, които правят Mullvad и IVPN, но това изисква само потребителско име и парола за създаване на акаунт. OVPN не изисква имейл адрес, въпреки че можете да добавите такъв като задна спирка за възстановяване на акаунта, ако забравите паролата си. OVPN не се класира в нашите топ 10 за скорости, но е точно извън най -добрите изпълнители на номер 12.

Прочетете пълния ни IVPN преглед

Hotspot Shield – най -бързият VPN

 • Много бързо
 • Избор на голяма държава и много сървъри
 • Посещенията на домейни се записват, макар и да не са обвързани с вас
 • Скъпо

Докато нашият избор за най-добър общ VPN, ExpressVPN, може да се похвали с над средните скорости, Hotspot Shield е на друго ниво. Никоя друга услуга не се доближава до удрянето на скоростите, които сме виждали с тази услуга. Това също не е само еднократно събитие; Hotspot Shield постоянно е на върха със скорости, които са от 12 до 15 процента над състезанието. В нашите тестове Hotspot Shield поддържа около 67 процента от основната скорост. Това е значително по -бързо, отколкото ще видите при повечето VPN услуги – въпреки че вашият опит може да варира.

От друга страна, Hotspot Shield не позволява начин да се плаща анонимно и политиката му за поверителност може да не седи добре с някои.

И все пак, Hotspot Shield има отлична скорост, настолното му приложение е много хубаво и като бонус работи с u.С. Нетфликс.

Прочетете пълния ни преглед на Shotspot Shield

Частен достъп до интернет-най-добрият VPN за разделяне на тунели

Частен достъп до интернет - най -добрият VPN за разделяне на тунели

 • Независимо проверена политика без логи
 • Неограничени едновременни връзки на устройството
 • Невероятен брой сървъри
 • Страхотни допълнителни функции като мулти-хоп и разделяне на тунели
 • Панелът за приложения неловко разположен в долния десен ъгъл на екрана по подразбиране
 • Скоростите са просто добре

Най -добри цени днес: 11 долара.95 при частен достъп до интернет

Частният достъп до интернет (PIA) съществува от известно време и демонстрира, че може да продължи да иновации и подобряване с всяка изминала година. Последната версия на PIA не е по -различна. Чрез актуализиране на услугата си за включване на неограничени едновременни връзки на устройството, тя се подобри при вече солиден VPN. Но истинската характеристика, която се откроява с PIA, е неговата функция за разделяне на тунели. Въпреки че това е често срещана характеристика в повечето услуги в този списък, PIA надхвърля и отвъд. Той не само позволява на потребителите да избират и кои приложения искат да изпълняват през VPN, но и им позволява да обозначават IP адреси и DNS заявки. Той дори идва с опцията за превключвател за убиване на приложения, който ще блокира трафика само на конкретни приложения, ако VPN връзка се счупи.

Има няколко неудобни проблема с интерфейса и PIA не е най -бързата услуга, която някога сме тествали. Но нито един от тези проблеми не прави услугата по -малко жизнеспособна. Потребителите на захранване особено ще харесат цялото настройване, което това приложение ви позволява да се справяте с допълнителните му функции.

Прочетете пълния ни преглед на частен интернет

AirVPN – най -добрият VPN за торенти

AirVPN - най -добрият VPN за торенти

 • Отлични скорости
 • Подробна информация в реално време за мрежата
 • Добро ценообразуване с много опции за абонамент
 • Екипът е до голяма степен анонимен

Торентите получават лош рап и ако сме честни, това е с основателна причина. Използването на торенти е начин номер едно за изтегляне на пиратски материали, включително филми, телевизионни предавания, музика и игри. Но това не е всичко, което има за торенция. Това е много ефективен начин за изтегляне на легитимен софтуер като Linux дистрибуции и разрешено съдържание от сайтове като BitTorrent сега.

Каквито и. Има много VPN сред нашите най -добри избори, които биха могли да се използват за изтегляне на торенти, но предпочитаният ни избор е airvpn. Този VPN без излишъци има разумен брой сървъри и местоположения на страната, наистина добри скорости, отлична прозрачност на мрежата и фокус върху защитата на потребителите. Цената също е точно около 58 долара годишно.

Прочетете пълния ни преглед на AirVPN

Cyberghost VPN – най -добрият VPN за местоположенията на сървъра

Cyberghost VPN - Най -добрият VPN за местоположенията на сървъра

 • Лесен за използване интерфейс
 • Независимо проверена политика без лог
 • Сериозно впечатляващо разпространение на сървъра
 • Липсват някои общи характеристики като мулти-хоп и двоен VPN
 • Скоростта на сървъра е хит или пропускане, особено в Азия

Най -добри цени днес: 12 долара.99 в Cyberghost

Ако искате разнообразие и опции в местоположенията на сървъра от вашия VPN, тогава няма по -добри от Cyberghost VPN. Той предлага потресаващи 9 000+ сървъра, към които потребителите, към които се свързват, което е повече от два пъти повече от ExpressVPN. За разлика от някои конкуренти, тези сървъри не са концентрирани в u.С. или Европа, или. Техният сървър разпространява общо 110 държави по целия свят. Услугата дори препоръчва оптимизирани сървъри за потребители за различни нужди като игри, стрийминг и торент. В нашето тестване установихме, че някои от сървърите са по -бързи от други, като сървърите, разположени в Европа. Но като цяло скоростите са достатъчно добри, за да направите повечето от това, което искате да направите с VPN – сърфиране, стрийминг и т.н.

Cyberghost също има добре проектирано приложение за Windows, което е интуитивно и лесно за използване, дори когато настроите вашите настройки. Липсват някои от функциите на потребителите на мощност, които други VPN в този списък предоставят, но това не трябва да бъде прекъсвач на сделката за средния потребител. В крайна сметка Cyberghost е ясна и лесна за използване VPN услуга с невероятен брой местоположения на сървъра. За тези, които пътуват много или просто се нуждаят от достъп до разнообразно и огромно разпространение на сървъра, Cyberghost определено си заслужава да се разгледа.

Прочетете пълния ни преглед на Cyberghost

Surfshark VPN-най-добрият VPN за мулти-хоп

Surfshark VPN - най -добрият VPN за мулти -хоп

 • Неограничени едновременни връзки на устройството
 • Работи добре с Netflix
 • Вградени екстри като проследяване на реклами и блокиране на злонамерен софтуер
 • Ниска цена на дългосрочните планове
 • Показателите за Ping или натоварване на сървъра не са лесно достъпни
 • Базирани в Холандия и подлежат на заявки за споделяне на данни

Потребителите на захранване и тези, които се занимават с оптимизиране на анонимността, ще харесат уникалната мулти-хоп функционалност на Surfshark VPN. За тези, които може да не са запознати с мулти-хопа, това ви позволява да насочвате трафика си през повече от един външен сървър (i.E. Свържете се със сървър в Япония, но мулти-хоп през Сингапур). Това затруднява проследяването на вашите онлайн дейности и допълнително забърква действителното ви местоположение.

Докато много VPN сега предлагат Multi-Hop като функция, Surfshark се откроява, като позволява на потребителите да избират предварително определен маршрут, или да създадат свой собствен маршрут на много хоп. Освен това, Surfshark работи за внедряването на своята Nexus VPN мрежа, която ще използва динамична функция за мулти-хоп, за да ви свърже автоматично към най-бързо наличните сървъри за влизане и излизане на всяко желано място. Това трябва допълнително да оптимизира скоростите на връзката в цялата дъска. Така че не само Surfshark вече има една от най-добрите многократни функции, но също така трябва да се подобри с скокове и граници в близко бъдеще.

Прочетете пълния ни преглед на Surfshark

AVG Secure – Най -добрият VPN за новаци

AVG Secure - Най -добрият VPN за новаци

 • Добри скорости
 • Позволява отлични 10 едновременни връзки
 • Регистрира ли някои данни
 • Няма истинска персонализиране за потребителите на захранване

Ако искате нещо, което е свързано с лекотата на използване, тогава AVG Secure е добър избор. Първо, тя идва от известна и надеждна компания за сигурност, така че има по -малко притеснения относно сигурността на данните, отколкото с една от независимите услуги. Ключовото нещо при AVG Secure е, че интерфейсът е лесен за разбиране и използване. Той има голям бутон „Местоположение за промяна“, който да ви помогне да изберете страната, в която искате да изглежда. Приложението също ви казва какъв е текущият ви IP адрес и колко дълго сте свързани с VPN. Това е почти всичко. Този VPN също работи с стрийминг услуги и има P2P сървъри. Едно нещо, което няма, е много допълнителни функции, което всъщност е идеално за всеки, който търси VPN безпроблем.

Прочетете пълния ни AVG Secure Review

Windscribe Pro – най -добрият бюджет VPN

Windscribe Pro - най -добрият бюджетен VPN

 • Проста настройка
 • Добро представяне
 • Страхотен безплатен план
 • Труден запис на сигурност с инцидент с сървър 2021 г
 • Бавно зареждане на разширение на браузъра

Изборът на най -добрия VPN за вас често може да се спусне до цената. Windscribe Pro е една от най -евтините премиум услуги около 5 долара на месец (когато се таксува годишно). Освен това е наистина лесен за използване и предлага страхотна сигурност, както с клиент на Windows, така и разширение на браузъра, които работят в тандем, за да поддържате вашето сърфиране частно и изскачащо безплатно. Windscribe също ви позволява да избирате и избирате функциите, които искате чрез система Build-A-Plan, позволяваща голяма гъвкавост да отговори на нуждите на всеки потребител. Безплатният вариант на Windscribe само по себе си е добре за използване и е добър тест, преди да вземе решение за платен слой.

Прочетете пълния ни преглед на Windscribe Pro

Personalvpn – най -доброто u.С.-базиран VPN

Personalvpn - най -добрият американски VPN

 • На разумна цена
 • Бързи сървъри на много места по света
 • Добър за потребителите и начинаещите за захранване
 • Не много допълнителни или специализирани функции
 • Ценообразуването има странни възможности за премиум функции

Най -добрите цени днес: 50 долара при Witopia

Ако искате VPN със седалище в добрия ol ‘USA, препоръчваме личния Vitopia на Witopia. Скоростите са добри, цената е правилна, а приложението е много лесно за използване. Вярно е, че много сайтове за преглед на VPN подчертават важността да имате VPN, който е извън така наречените страни от пет очи, което включва U.С.- Някои дори ще кажат, за да избегнете четиринадесетте очи. Идеята е, че ако използвате u.С.-Въз основа на VPN Вашите дейности могат в крайна сметка да бъдат наблюдавани тайно от западните власти. Snowden разкри подобни истини през 2013 г. Но ако използвате VPN за достъп до акаунти за Gmail, Facebook, Twitter, Instagram или друг u.С.-Базираната услуга, след това да останеш извън четиринадесетте очи е повече или по -малко безсмислено. Разбира се, че VPN с екзотичен локал може лесно да игнорира u.С. Призовки за данни, но американските онлайн услуги, които използвате, са друга история. Освен ако американски VPN ви греши, ще бъде много по -лесно да го държите за сметка, отколкото един, базиран в Сингапур, или дори Швеция.

Прочетете нашия пълен личен VPN преглед

Какво е VPN?

VPN създават защитен тунел между вашия компютър и интернет. Вие се свързвате с VPN сървър, който може да бъде разположен в Съединените щати или чужда държава – да речем, Франция или Япония. След това вашият уеб трафик преминава през че сървър, за да изглежда сякаш сърфирате от местоположението на този сървър, а не от действителното си местоположение.

Когато използвате VPN, е трудно за другите да се присмиват на вашата дейност по уеб сърфиране. Само вие, VPN услугата и уебсайтът, който посещавате, ще знаят какво правите.

VPN може да бъде чудесен отговор на различни притеснения, като онлайн поверителност, анонимност, по-голяма сигурност на обществения Wi-Fi и, разбира се, места за измама.

Докато VPN може да помогне за личния живот и анонимността, не бих препоръчал да се разпали следващата голяма политическа революция, като разчита само на VPN. За да се превърнете в интернет фантом (или възможно най -близо до един), това отнема много повече от 5 долара месечен абонамент за VPN.

Отвъд това, VPN е отличен избор за запазване, докато използвате Wi-Fi на летището или местното кафене. Хакерите, седнали на обществен Wi-Fi, могат да се опитат да хакнат вашия компютър, но VPN прави тази задача много по-трудна.

И накрая, може да искате VPN да излъже местоположението си, за да изтегля съдържание, до което не бива да имате достъп, но това също има ограничения. VPN преди беше решението за гледане на u.С. Netflix в чужбина. Това се промени през 2016 г., когато Netflix отвори почти всяка страна на земята. Оттогава компанията е инвестирала много в откриването и блокирането на потребителите на VPN. Дори хората, които използват VPN вътре в собствената си страна, ще бъдат блокирани от Netflix, ако бъдат открити.

Има VPN, които могат да заблудят Netflix, но те са рядкост и няма гаранции, че тези услуги ще надхитрят Netflix завинаги.

Отвъд Netflix, VPN може да помогне за изтегляне на приложение за Android, което е достъпно само в чуждестранна версия на Google Play или поточно съдържание от регионално ограничени услуги, като обвързания с Великобритания BBC Iplayer или Disney Plus.

Една последна бележка за предпазливост: Не разчитайте на вашия VPN, за да защитите банковата информация за отворена Wi-Fi връзка. Когато е възможно, оставете онлайн финансови сделки за дома над твърда връзка.

Какво да търсите във VPN

Преди всичко друго разберете, че ако искате да използвате VPN, трябва да плащате за него. Безплатни vpns typicall Продайте данните си за сърфиране в обобщена форма на изследователи и маркетолози или ви дават оскъдно количество трансфер на данни всеки месец. Така или иначе, основно правило е, че безплатен VPN ще не Защитете вашата поверителност по някакъв смислен начин.

Следващото нещо, което трябва да се вземе предвид, са политиките за регистриране на VPN. С други думи, какъв вид данни е услуга, която събира за вас и вашата VPN дейност и колко дълго са запазените данни?

Поверителността е основният принцип на VPN и какво е добро, за да се избегне пасивно правителствено наблюдение само за да запишете VPN доставчик на всички посещения на вашия уебсайт?

В идеалния случай, VPN ще каже, че запазва дневниците само за най -кратки периоди. Някои доставчици, например, само лог дейност в RAM по време на сесия или автоматично изпращат всички записи на забрава, след като са създадени. Други доставчици могат да водят записи за няколко часа, дни, седмици или дори месеци.

VPN политиките също варират, когато става въпрос за лична информация. Някои VPN искат да знаят много малко за вас, предпочитат потребителите да се вписват с псевдоним и да плащат с Bitcoin. Това е малко екзотично за повечето хора, поради което много услуги също приемат PayPal.

Плащането по този начин не е идеално за поверителност, но означава,.

След политиките за регистриране искате да знаете колко сървъри предлага VPN и колко връзки на страната има. Броят на сървърите предоставя идея колко натоварване може да вземе VPN, преди да се забави до пълзене поради преобладаващия трафик.

Междувременно връзките на страната имат значение най -много за тези, които искат да излъжат местоположението си; Въпреки това, непуфеерите също трябва да се уверят, че има връзки в родината им. Ако живеете в Лос Анджелис, например и искате достъп до американско съдържание, тогава ще ви е необходим VPN, който предоставя u.С. връзки. Няма да работи, за да опитате да гледате Amazon Prime Video през холандска VPN връзка, тъй като що се отнася до Amazon, компютърът ви ще бъде в Холандия.

Някои потребители също ще искат да изследват политиките за споделяне на файлове на VPN доставчик (P2P). Има VPN, които блокират торентите. Други им затварят очи, но ще ви продадат в сърдечен ритъм, ако не сте добри. P2P не е основният ни фокус тук, но ще отбележим във всеки преглед дали определен доставчик позволява споделяне на файлове или не.

И накрая, колко устройства поддържа VPN поддръжка от един акаунт? В тази епоха на смартфони, таблети, лаптопи и компютри, цената на VPN трябва да включва лицензиране за поне пет устройства. Също така, доставчик трябва да има приложения за Android и iOS, за да улесни свързването на смартфон или таблет към услугата.

Как тествахме

Ние преценяваме VPN по различни критерии, включително обща скорост на връзка, защита на поверителността, използваемост на интерфейса, избор на държава, брой на сървъра и цена.

Тестовете за скорост се поддържат възможно най -прости. Ние се свързваме с пет различни глобални места за даден VPN – обикновено Северна Америка, Европа, Обединеното кралство, Австралия и Wild Card някъде в Азия – на три различни дни в различно време на деня, управлявайки теста на всяко място многократно.

Преди да започне тестът, проверяваме скоростта на нашата основна Wi-Fi връзка, използвайки онлайн тест за скорост. След това се свързваме със сървърите на VPN по целия свят и отново провеждаме теста за скорост. След това показваме всеки резултат, ще ги оценяваме и изчисляваме средната стойност като процент от основната скорост.

Не забравяйте, че скоростта на интернет може да варира диво въз основа на местоположение, рутери, компютри, време на деня, тип връзка, натоварване на VPN и тестови сървъри за скорост и множество други фактори. С други думи, нашите резултати от теста вероятно ще се различават от вашите. Поради тази причина разгледайте резултатите от скоростта ни само като грубо ръководство за това как се представя всеки VPN.

Съдийството на избора на сървър по държава също се поддържа просто. Очакваме VPN да предложи различни връзки в страната с минимум поне 20.

Поверителност и анонимност се оценяват по гаранциите, които компаниите дават, както и репутацията му от всички новини, за които сме наясно, че може да повлияе на надеждността на тези претенции. Разгледаме и използваните протоколи за криптиране на данни, удостоверяване и ръкостискане.

И накрая, за цените очакваме да плащаме 60 долара годишно и всичко над това трябва да оправдае цената му с допълнителни функции или уникални точки за продажба от някакъв вид.

Други забележителни VPN

Ще продължим да оценяваме новите и преоценяващите услуги, които вече тестваме редовно, така че не забравяйте да се върнете, за да видите какво още сме поставили през техните крачки.

ЧЗВ

Законно ли е да се използва VPN?

Да! Той е напълно законен в повечето страни, включително Съединените щати, да се използват VPN. Докато използвате VPN, може да намерите някои уебсайтове, които се опитват да блокират връзката ви, но това е индивидуална политика за използване на уебсайта и няма нищо общо със законността на самия VPN. Едно нещо, което трябва да се отбележи, въпреки че е законно да се използва VPN, някои от дейностите, извършени докато използвате VPN може да е незаконна. Такива неща като изтегляне на пиратско съдържание с авторски права или достъп до тъмни уеб пазари са незаконни, независимо дали използвате VPN или не.

Защитат ли VPN от злонамерен и компютърни вируси?

Не, самата VPN връзка не ви предпазва от зловреден и компютърни вируси. Това обаче криптира вашия интернет трафик и не предпазва очите от достъпа до вашата история на сърфиране.

Някои VPN услуги, като Nord VPN, обаче предоставят допълнителни функции за сигурност като блокери на AD и злонамерен софтуер. Освен това, много антивирусни апартаменти сега предлагат VPN услуги заедно с техните функции за сигурност. Въпреки че VPNS и антивирусният софтуер се използват за различни цели, все още има степен на припокриване, която прави използването на двата инструмента заедно полезни.

Ще повлияе ли VPN скоростта на интернет?

Най -вероятно ще видите умерено намаляване на скоростта до вашия интернет, докато използвате VPN. Това се дължи главно на процеса на пренасочване и криптиране на вашия интернет трафик чрез VPN сървър, преди да се насочите към местоназначението си. Количеството закъснение, което ще изпитате чрез този процес, се свежда до това през коя страна на сървъра сте избрали да промените трафика си. Ако изберете сървър, разположен от другата страна на света, тогава ще забележите много по -голям удар, отколкото ако трябва да се свържете със сървър наблизо в същата си държава.

За щастие, повечето съвременни VPN трябва да имат инфраструктурата за поддържане на високоскоростни, сигурни скорости на трансфер на данни. Така че е вероятно все още да можете да разглеждате и стриймирате без забележимо въздействие, докато използвате реномиран VPN като тези, изброени по -горе.

Ще ме направи ли VPN анонимен онлайн?

За съжаление, това не е толкова просто, колкото просто да включите вашия VPN и да изчезнете от мрежата. Докато VPN със сигурност предлагат по -добра поверителност и сигурност, те не ви правят напълно анонимни. Има все по -голям брой начини, по които компаниите ви проследяват в интернет и VPN не е в състояние да блокира всички тях. Например, когато влезете в уебсайт, вашата самоличност се разкрива на този уебсайт. Или когато влезете в акаунта си в Gmail, докато използвате VPN, Google вече може да събира бисквитки въз основа на вашето сърфиране.

Колко сървъра трябва да има моят vpn?

Няма определен брой сървъри, които да правят един VPN по -добър от друг. Въпреки това, повечето големи доставчици на VPN предлагат между 3000 до 5000 сървъра. Също така, препоръчваме да избягвате платени услуги, чиито доставчици имат под 1000 сървъра, тъй като това може да е индикация, че компанията все още не е добре установена, което означава, че има по -голям шанс за проблеми с надеждността.

Обичайно е доставчиците на VPN да рекламират броя на сървърите, които имат, но това е до голяма степен маркетингов трик и като цяло не се равнява на качеството на самия доставчик на VPN. Неща като разпространение на местоположенията на сървъра и качеството на сървъра са толкова важни, ако не и повече, отколкото броят на наличните сървъри.

Бележка на редактора: Тъй като онлайн услугите често са итеративни, придобиват нови функции и подобрения на производителността във времето, нашите отзиви подлежат на промяна, за да отразят точно текущото състояние на Услугите.