Най -добрите VPN услуги от 2023 г

Contents

Интернет доставчиците са в състояние да направят това, защото когато стриймирате, вашият интернет трафик отговаря на определени модели. В зависимост от това как изглеждат данните, е лесно да се каже дали засявате торент, гледате Netflix или превъртате през YouTube.

Най -добрият VPN според Reddit през 2023 г

Намирането на най -добрия VPN може да бъде завладяващо, с толкова много доставчици, от които да избирате. Едно чудесно място за получаване на честно мнение е Reddit, където потребителите споделят своя опит, отзиви и препоръки за VPN и проблеми с поверителността. Въпреки че често има несъгласие на най -добрия доставчик на VPN, едно явно е, че безплатните VPN трябва да се избягват. Безплатните VPN могат да печелят, като използват потребителски данни, бомбардират потребители с реклами, продават потребителски данни на трети страни и използват устройствата на потребителите като изходен възел за другите му услуги. Ако се интересувате от вашата поверителност и вашите данни, най -добре е да изберете платен VPN.

Когато търсите най -добрия VPN, важно е да помислите какво искате да излезете от него. Скоростта, опитът на стрийминг, поверителността, сигурността и разходите са общи критерии, които потребителите обсъждат в Reddit. Mullvad (r/mullvAdvpn) е известен с отличната си поверителност, тъй като предлага напълно анонимни акаунти (не е необходим имейл) и приема пари в брой и криптовалути. Те също са външно одитирани и прозрачни, което им е спечелило доверието на потребителите на Reddit. Surfshark (R/Surfshark) е известен със своите максимални скорости и наскоро е достигнал 100 места (над 3200 сървъра), което го прави чудесен за стрийминг. Според потребителите тя отключва много библиотеки, особено когато се използва разширението на браузъра.

Що се отнася до разходите, важно е да потърсите сделка, тъй като VPN компаниите почти винаги провеждат промоции, така че най -евтиният вариант може да се промени. Nordvpn често се препоръчва на Reddit като най -добрия VPN като цяло. Може да е по -скъпо, но се отличава с други критерии. Според NORDVPN отзиви от потребители на Reddit, той се цени най -вече заради способността си да се представя добре в много различни случаи на употреба, предлагайки страхотни скорости, защита и добро изживяване на стрийминг. Nordlynx протоколът на NordVPN, базиран на настройката на ръководството на Wireguard, се препоръчва особено за отличните си скорости и гладкото сърфиране и стрийминг преживявания.

Other features that contribute to NordVPN’s good performance include a pool of 5400 NordVPN servers in 59 countries, obfuscated servers that help bypass geographical restrictions, strict no-logs policies and two no-logs independent audits, threat protection, and Meshnet, a feature that allows Потребители за достъп до устройства или криптирани частни тунели.

PureVPN е друг отличен VPN доставчик, който често се препоръчва на Reddit. Той предлага широк спектър от функции, включително голяма мрежа от сървъри в 180 места, оптимизирани стрийминг сървъри и поддръжка за споделяне на файлове P2P. PureVPN също има строга политика без лог, специализиран IPS и 24/7 поддръжка на клиенти. Една уникална характеристика на PureVPN е неговата функция за разделяне на тунели, която ви позволява да изберете кои приложения и уебсайтове използват VPN връзката и кои използват редовната си интернет връзка. Това може да бъде полезно за деблокиране на ограничено съдържание или подобряване на скоростта на стрийминг.

Ако искате да направите повече изследвания, преди да направите покупка, R/VPN на Reddit, r/поверителност, r/vpncoupons и r/vpntorrents (ако основният ви фокус е торентен) са всички чудесни места за получаване на прозрения и сравняване на различни VPN доставчици. R/VPN subreddit също има полезна таблица за сравнение на VPN, където можете да получите преглед на всички основни доставчици, оценени по различни критерии.

В заключение е важно да изберете платен VPN доставчик, който цени вашата поверителност и сигурност. Nordvpn и purevpn са и отлични опции, препоръчани от потребителите на Reddit, но не забравяйте да направите свои собствени изследвания и да вземете предвид вашите собствени нужди и предпочитания, преди да вземете решение. Бъдете в безопасност онлайн с качествен VPN през 2023 г!

Най -добрите VPN услуги от 2023 г

Потребителски VPN или виртуални частни мрежи са се превърнали в основен инструмент, когато става въпрос за защита на онлайн поверителност и достъп до ограничени услуги. Въпреки това, има буквално стотици VPN и много от тях са посредствени в най -добрия случай. Други изобщо не работят и има дори такива, които всъщност компрометират вашата сигурност и поверителност, като продават вашите данни на трети страни.

Дори и да намерите реномиран VPN, това може да не отговаря на вашите изисквания. Някои доставчици могат да предложат първокласна сигурност или скорост, докато други се гордеят със способността си да имат достъп до стрийминг услуги, включени в региона. С други думи, най -добрият VPN за някой друг може да не е най -добрият VPN за вас.

Ето защо внимателно разгледахме десетки водещи доставчици на VPN и забихме списъка ни до седем, които наистина се открояват. Без значение от вашите изисквания, ще намерите VPN по -долу, който зависи от задачата.

Най -добрите VPN услуги от 2023 г .: Нашите най -добри снимки

Ако търсите резюме без глупости на най-добрите VPN, ние ги изброихме по-долу:

 1. Nordvpn: Най -добрата VPN услуга през 2023 г. Известен доставчик, който продължава да повишава летвата в VPN индустрията. С уникални функции като TOR Over VPN сървъри, наскоро неговата технология Meshnet с отворен източник и способността му да деблокира почти всяка услуга за стрийминг, Nordvpn е ясен победител. Предлага се с безрискова 30-дневна гаранция за връщане на пари.
 2. Surfshark: Най -добрият вариант на бюджета. Впечатляваща скорост и сигурност, с възможност да се свържете с неограничен брой устройства. Работи с популярни стрийминг услуги и има 30-дневна гаранция за връщане на пари. Включва блокиране на реклами и филтриране на злонамерен софтуер.
 3. ExpressVpn: Бързи, универсални и лесни за използване, с мрежа, обхващаща 94+ държави. Включва персонализирано приложение за рутери, технология за паралелна връзка за по -бързи скорости и надежден достъп в Китай. Уникалните функции включват приложение GUI за Linux и въртящи се IP адреси.
 4. Кибергхост: Бърз и сигурен VPN, който е лесен за използване, идеален за стрийминг и осигурява дълга 45-дневна гаранция за връщане на пари. Превъзходна стойност на парите.
 5. Мълвад: Бърз, поверителност първи VPN с фиксирана цена, независимо колко дълго се абонирате. По -добре за технически потребители, които се нуждаят от повече функции.
 6. Protonvpn: Страхотно за торенция благодарение на функцията му за пренасочване на порта. Предлага безплатен план без ограничения на честотната лента.
 7. Ipvanish: Има много инструменти за сигурност, проверена политика за без лог и водеща в индустрията скорост. Позволява неограничени връзки
 8. Atlas Vpn: По -новият VPN вече предлага конкурентно представяне и иновативни инструменти за поверителност. Включва блокиране на рекламата и 30-дневна гаранция за връщане на пари.

Най -добрият VPN: обобщена таблица

Без стойност Победител в теста Без стойност Без стойност Без стойност Без стойност Без стойност Без стойност Без стойност
Без стойност Nordvpn www.nordvpn.com Surfshark www.Surfshark.com ExpressVpn www.ExpressVpn.com Кибергхост www.Кибергхост.com Мълвад https: // mullvad.нета PROTON VPN www.protonvpn.com Ipvanish www.ipvanish.com Atlas Vpn www.Atlasvpn.com
Класиране 1 2 3 4 5 6 7 8
Брой сървъри 5,400 3200 3000 9,308+ 800+ 1,925 2000+ 750
Брой държави 60 100 94 88 41 67 75 38
Поддържани устройства Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, Smart TV, рутери Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, Smart TV, рутери Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, Smart TV, рутери Windows, MacOS, Linux (команден ред), iOS, Android, Amazon Fire TV Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, рутери Windows, MacOS, iOS, Android, Linux Android TV Windows, MacOS, iOS, Android Amazon Fire TV Windows, MacOS, iOS, Android, Linux Android TV, Amazon Fire TV
Стрийминг услуги Netflix, Amazon Prime, BBC Iplayer, Sky Go, ITV Hub Netflix, Amazon Prime, BBC Iplayer, Sky Go, ITV Hub Netflix, Amazon Prime, BBC Iplayer, Sky Go, ITV Hub Netflix, Amazon Prime, BBC Iplayer, Sky Go, ITV Hub Netflix, Amazon Prime Netflix, Amazon Prime, BBC Iplayer, ITV Hub Netflix, HBO Max Netflix, Prime Video, HBO Max, Hulu, BBC Iplayer
Скорост на AVG (MBP) 100+ mbps 100+ mbps 100+ mbps 100+ mbps 100+ mbps 100+ mbps 100+ mbps 100+ mbps
Популярни сайтове неблокирани 95% 88% 86% 85% 50% 87% 70% 93%
Парите обратно Да Да Да Да Да Да Да Да
Най -добра сделка (на месец) $ 3.29
Спестете 63% + безплатни месеци
$ 2.30
84% отстъпка 2yr план
$ 6.67
Спестете 49%
$ 2.11
Спестете 83%
$ 5.50
$ 5.50/месец
$ 4.99
Спестете 50%
$ 2.50
Спестете 77%
$ 1.83
Спестете 83%

Изборът само на осем VPN не е малък подвиг, особено когато има буквално хиляди доставчици там. Въпреки това, ние успяхме значително да ограничим полето, като бяхме безмилостни с нашите критерии за включване. Ето някои от характеристиките, които не се договарят, търсихме:

 • Има минимално въздействие върху скоростта на свързване
 • Предлага (най-малко) 256-битово криптиране, превключвател за убийство и защита от течове
 • Отказва да регистрира всяка лична информация и за предпочитане изобщо не поддържа регистрационни файлове
 • Дава на потребителите добър избор на места, от които да избират
 • Може сигурно достъп до популярни стрийминг услуги
 • Осигурява висок стандарт на поддръжка на клиенти без допълнителни разходи
 • Работи с Windows, MacOS, Android и iOS
 • За да се класира за една от първите три позиции, доставчикът на VPN трябва да работи 100% сървърна мрежа без диск
 • За да се класира за една от първите трите позиции, доставчикът на VPN трябва да е одитиран от инфраструктурата си от реномирана трета страна

За повече информация относно критериите, които използвахме, разгледайте раздела за методология на тестване по -късно в тази статия.

Вземете безплатен риск пробен период

NORDVPN предлага a 30-дневен пробен период, за да можете да се регистрирате тук с нулев риск. Можете да използвате VPN с рейтинг №1 в този списък без ограничения за цял месец.

Няма скрити условия – просто се свържете с поддръжката в рамките на 30 дни, ако решите, че NORDVPN не е подходящ за вас и ще получите пълно възстановяване. Започнете вашето изпитание NORDVPN тук .

Най -добрият VPN през 2023 г .: Подробни отзиви

Кратък преглед е страхотен, но за да разберем наистина какво може да предложи VPN услуга, трябва да разгледаме по -отблизо. Ето по -подробно разглеждане на най -добрите VPN на годината:

1. Nordvpn

Уебсайт: www.nordvpn.com
ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА: Windows, Mac, iOS, Android, Smart TV, Linux
Гарантирано връщане на парите: 30 дни
Скорост: 7.5/10
Съотношение качество-цена: 9/10
Стрийминг: 10/10
Лесна употреба: 10/10
Поверителност: 10/10
Поддръжка на клиенти: 10/10

Nordvpn е първият ни избор и по основателна причина: видяхме,. Не само това, но той остава неоткрит от по -голямата част от стрийминг услугите, които сме тествали, включително Netflix, BBC Iplayer и Disney+. Всички 5000 базирани на RAM сървъра на този доставчик са собствени направо, а някои дори са специално оптимизирани за конкретни задачи. Това извежда предположенията от намирането на сървър, който е подходящ за споделяне на файлове, биене на цифрова цензура или достъп до сайтове за лук.

Този VPN използва криптиране на AES-256, което би отнело всички компютри на Земята няколко трилиона години, за да се огорчи. Това е страхотно начало и далеч от единствената функция за сигурност, която се предлага. Има и превключвател за убиване, способен да деактивира конкретни приложения, когато връзката ви падне, защита срещу WebRTC, DNS и IPv6 течове и инструмент за защита на заплаха, който блокира автоматично реклами, проследяващи и злонамерени уебсайтове. Новите версии на приложението включват също инструмент за мониторинг, който ще ви предупреди, ако имейл адресът ви е изложен някога в тъмната мрежа. Най-важното, Nordvpn има независимо политика за безбогом.

За разлика от много други доставчици, NORDVPN проведе както своята инфраструктура, така и софтуер. Това показва, че казва истината за своите политики за регистриране и поема сериозно ангажимента си към прозрачността. Други VPN в този списък, като Mullvad и Ipvanish, са преминали само инфраструктурни одити.

Една от най-интригуващите функции на NORDVPN се нарича Meshnet-това позволява на потребителите да създават частна връзка от точка до точка за защитен достъп до отдалечени файлове или LAN партита на дълги разстояния. Това е случай на използване на ниша, но тази гъвкавост помага да се постави NORDVPN глава и рамене над конкурентите. Този доставчик предлага и свой собствен протокол, Nordlynx, който може да се похвали с подобренията на скоростта на Wireguard, докато използва двойна NAT система, за да гарантира, че вашият източник IP адрес никога не се съхранява на сървъра.

NORDVPN има приложение за почти всяко въображаемо устройство, както и приставки за Chrome, Firefox и Edge. Екипът му за поддръжка на клиенти също е на ръка денонощно, което означава, че никога не сте на повече от няколко минути от съдействието. Всички разглеждани неща, трудно е да се постави този доставчик навсякъде, но на първо място.

Професионалисти:

 • Достатъчно просто за начинаещи, но все пак достатъчно гъвкав за опитни потребители
 • Постоянно подобряване на инструментите за сигурност
 • Одитирана политика за нулеви лог
 • Има над 5600 сървъра в 59+ страни
 • Без диск инфраструктура

Минуси:

 • Претърпя нарушение на данните през 2018 г

Най -добрият общ VPN: Nordvpn заема първото място Благодарение на неговата гъвкавост, лекота на използване и последователно изпълнение.

NORDVPN купон
Спестете 63% + безплатни месеци
Отстъпка се прилага автоматично

2. Surfshark

Уебсайт: www.Surfshark.com
ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА: Windows, Mac, iOS, Android, Smart TV, Linux
Гарантирано връщане на парите: 30 дни
Скорост: 7/10
Съотношение качество-цена: 9/10
Стрийминг: 10/10
Лесна употреба: 10/10
Поверителност: 9.8/10
Поддръжка на клиенти: 10/10

Surfshark Предлага се на близко второ място и е чудесна алтернатива на евтини. Не е най -евтиното, ако решите да плащате месечно, но цената му пада драстично на по -дългите абонаменти. Сега, много евтини продукти обещават света, но ето изненадващата част: Surfshark всъщност успява да надмине много от своите цени съперници в мрежовия мащаб, производителност и способност за стрийминг. Има повече от 3200 сървъра, разпространени в 100 страни, някои от които осигуряват статични IP адреси или два слоя криптиране. Surfshark е достатъчно бърз за всяка задача, за която се сещате, и за разлика от повечето други VPN, за вас е щастливо да свържете всяко устройство, което притежавате.

Приложението Base Surfshark Съдържа множество интересни инструменти за сигурност В допълнение към защитата на течовете, превключвателят за убиване и криптиране на AES-256. Например, той може да завърти вашия IP адрес на фиксирани интервали, което ви прави по -трудни за проследяване. Има и функция CleanWeb, която автоматично блокира злонамерен софтуер, проследяващи и реклами. Surfshark дори има режим на Noborders, предназначен за използване в страни с репресивна онлайн цензура, плюс лесна за четене политика за поверителност, която разрушава какви данни събира (само диагностична информация) и колко дълго се съхранява (по-малко от 15 минути).

Сега Surfshark има приложения за всички основни операционни системи и макар че те са удобни за начинаещи, всички те отделят доста място на функции, които са достъпни само с Surfshark, което е допълнително $ 1 $ 1.49 на месец. Една от тези функции е инструмент, който ще ви уведоми, ако вашите данни са изтекли в тъмната мрежа, нещо, което Nordvpn прави безплатно. Друга е търсачка, фокусирана върху поверителността, която изглежда малко ненужна в свят, в който съществува DuckDuckgo. Surfshark човек се предлага със собствена антивирусна програма, която може да бъде полезна.

Има Обширен каталог на материали за поддръжка на уебсайта на Surfshark, Покриване на всичко – от инсталиране на рутер до конфигурация на SmartDNS. Ако не можете да намерите отговори тук, най -добрият ви залог е да изпратите билет, да изпратите имейл или просто да се свържете, като използвате услугата за чат 24/7 на живо. Използвали сме това много пъти и почти винаги получават отговор за по -малко от минута.

Окончателен бонус е, че Surfshark често е достъпен в Китай. Въпреки че те ще признаят открито, че китайските интернет ограничения могат да бъдат проблем, той все още е много по -надежден от повечето доставчици на VPN. Когато услугите са прекъснати, те ще уведомят потребителите и често ги връщат онлайн (поне в някакъв капацитет) за няколко дни. По -важното е, че в повечето случаи не се изисква ръчна конфигурация за свързване в Китай.

Професионалисти:

 • Няма ограничения за връзка
 • Цената може да стигне до $ 2.05 на месец
 • Одитирана политика на регистрационни файлове
 • Без диск инфраструктура
 • Много усъвършенствана функционалност

Минуси:

 • Месечните абонати получават сурова сделка

VPN с най -добра стойност: Surfshark може да се похвали с достъпна ценова точка и функционалност, която съперничи на по -скъпите му конкуренти. Освен това, този VPN включва 30-дневна гаранция за връщане на пари.

Купон за сърф
Вземете 2 месеца безплатно с 2-годишен план
Отстъпка се прилага автоматично

3. ExpressVpn

Уебсайт: www.ExpressVpn.com
ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА: Windows, Mac, iOS, Android, Smart TV, Linux
Гарантирано връщане на парите: 30 дни
Скорост: 6/10
Съотношение качество-цена: 6/10
Стрийминг: 9/10
Лесна употреба: 10/10
Поверителност: 9.5/10
Поддръжка на клиенти: 6/10

ExpressVpn е един от по-известните доставчици на пазара благодарение на това, че спонсорира почти всеки YouTuber, който можете да си представите. Вярвате или не, обаче, Това е един случай, когато реалността съвпада с реториката. В нашите тестове ExpressVPN е средно повече от 176 Mbps, което го прави една от най -бързите услуги, които сме тествали. Нещо повече, този VPN оперира само за RAM сървъри в 94+ страни, които са напълно изтрити всеки път, когато рестартират за по-голяма защита. Освен това, след като се свържете, можете да изкопаете свободно и.

Що се отнася до сигурността, тази услуга е обхванато всички бази. Той има DNS, IPv6 и WebRTC защита на течовете, криптиране на AES-256 и превключвател за убиване, за да поддържате вашите данни скрити по всяко време. Подобно на Nordvpn, ExpressVPN започна да използва свой собствен протокол, Lightway. Това е с отворен код и изключително лек, само с 2000 реда код (за контекст дори Svelte Wireguard има около 4000). Освен това, Lightway е в състояние да запази връзката ви сигурна в разделената секунда между променящите се мрежи или размяната от WiFi към мобилни данни.

ExpressVPN също се гордее с функция за автоматична връзка и възможността да се разрешават определени приложения чрез VPN. Менюто за настройки на съкратените обратно го прави значително по-приветливо за новите потребители, но може да не е подходящ за ветерани, надяващи се на малко повече контрол. ExpressVPN регистрира някои диагностични данни, като например кой сървър сте избрали, ежедневна консумация на честотна лента и кои дати сте използвали VPN, но нищо от това не може да ви идентифицира лично.

Този доставчик има приложения за всички основни платформи и разширения на браузъра за Chrome и Firefox, които ви позволяват да се свържете с докосването на един бутон. Персоналът е щастлив да отговори на всички въпроси, които може да имате над 24/7 услуга за чат на живо, но можете също да изпратите билет, да потърсите помощ в библиотеката за поддръжка на уебсайта или да разгледате YouTube канала на ExpressVPN за кратки видео ръководства.

Една история, която си заслужава да се отбележи, е, че бившият му CIO, Даниел Герик, наскоро подаде оставка, след като излезе, че той помогна на ОАЕ на „Project Raven“, който е създаден да помогне на ОАЕ да шпионира враговете си. Company на ExpressVPN, Kape Technologies, също има малко цветно минало в Adtech, което някои биха твърдили, че противоречи на основните случаи за VPN технология. Това каза, че Капе се е развил и сега е публично търгувана компания и затова е отворен за много повече контрол, отколкото в първите дни. Всички разглеждани неща, ExpressVPN остава един от отличителните VPN избори и е невероятно труден за победа по отношение на функции и изпълнение.

Професионалисти:

 • Силно криптиране на AES
 • Сървъри в 94+ страни
 • Одитирана политика на регистрационни файлове
 • Без диск инфраструктура
 • Работи за гледане около дузина региони на Netflix

Минуси:

 • Може да се получи малко по -скъпо от другите
 • Позволява само 5 едновременни връзки

Най -добрият VPN за начинаещи: ExpressVPN е солиден избор За всеки нов в VPNS, защото той просто работи. Просто се свържете със сървър и започнете да сърфирате, торенти или стрийминг сигурно. Има дори 30-дневна гаранция за връщане на пари, в случай че все още сте малко несигурни.

ExpressVPN купон
Спестете: 49% от годишния план
Купон се прилага автоматично

4. Кибергхост

Уебсайт: www.Кибергхост.com
ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА: Windows, Mac, iOS, Android
Гарантирано връщане на парите: 45 дни
Скорост: 9/10
Съотношение качество-цена: 10/10
Стрийминг: 8/10
Лесна употреба: 10/10
Поверителност: 9/10
Поддръжка на клиенти: 9/10

Cyberghost Vpn е доставчик, който съществува от 2004 г. Той е базиран в Румъния, който е приличен по отношение на личния живот поради липсата на инвазивни агенции за наблюдение или задължителни директиви за задържане на данни, които се прилагат за VPNS. Това позволява на VPN да поддържа солидна политика за безбогом.

Приложенията са достъпни за всички популярни устройства, което означава, че можете да инсталирате и използвате VPN на Windows, Android, iOS и Mac. Можете да използвате тези приложения, за да се свържете с VPN на до 7 устройства, което обикновено е достатъчно за повечето потребители на захранване. Чатът на живо също е достъпен 24/7, което означава, че винаги можете да получите помощ при настройката и използването на VPN на всички тези устройства.

Приложенията за CyberGhost осигуряват убийство, силно криптиране и достъп до сървъри в 89+ страни. Можете също да изберете между протоколите OpenVPN или Wireguard, които са проектирани да бъдат както сигурни, така и бързи.

Говорейки за скорости, Cyberghost е изключително впечатляващ. Регистрирахме средните скорости за изтегляне в световен мащаб от 289 Mbps (максимални скорости), което му дава повече от достатъчно място за глава на средния домашен потребител да предаде в HD и да играете игри. В допълнение, този VPN работи с Netflix Us и повечето други стрийминг услуги, което го прави фантастичен вариант за обикновения домашен потребител, който иска да има достъп до домашните си услуги на ваканция.

Основното предупреждение е, че в този VPN липсват някои от разширените функции, които получавате с услугите над него. Няма да намерите сплит тунелиране, пренасочване на пристанища, мултихоп, TOR над VPN или заклеймяване. Ако се нуждаете от някоя от тези функции, трябва да помислите за алтернатива. От плюс, това прави Cyberghost идеален за начинаещи и средни потребители на дома, които не се нуждаят от тези екстри.

Професионалисти:

 • Бързо за HD стрийминг
 • Лесно за начинаещи да използват
 • Предлага избор на надеждни VPN протоколи, включително OpenVPN, IKEV2 и Wireguard
 • Поддържа 7 едновременни връзки

Минуси:

 • Менюто за настройки може да бъде объркващо докосване.
 • Превключвателят за убиване не може да бъде деактивиран на Mac, Android или iOS.
 • VPN причинява голямо количество captchas

Перфектен за начинаещи: Cyberghost е лесен за научаване и има всички функции, от които се нуждаят средните домашни потребители. Осигурява поверителност у дома и на публичен Wi-Fi. Работи с Netflix US, BBC Iplayer и други популярни услуги. Щедра 45-дневна гаранция за връщане на пари.

Cyberghost купон
Спестете 83% от 2 -годишния план + 3 месеца безплатно
Отстъпка се прилага автоматично

5. Мълвад

Уебсайт: https: // mullvad.нета
ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА: Windows, Mac, iOS, Android
Гарантирано връщане на парите: 30 дни
Скорост: 10/10
Съотношение качество-цена: 6/10
Стрийминг: 4/10
Лесна употреба: 8.9/10
Поверителност: 10/10
Поддръжка на клиенти: 7/10

Мълвад наистина е нещо малко по -различно. Например, тя се разпада с конвенцията, като има нито една ценова точка, която не се е променила повече от десетилетие; Без значение колко дълго се абонирате, ще платите само 5 евро (приблизително 5 долара.20) на месец. Освен това изхвърля цялото потребителско име и комбинация от пароли. Вместо, Потребителите влизат с таен номер на акаунт, позволявайки им да се регистрират, без да оставят пътека зад себе си. И накрая, Mullvad е голям за прозрачност, с редовни одити и специална уеб страница, ясно посочвайки кой от 900 -те си сървъра е собственост на спрямо наеми и дали те работят на RAM или дискове.

Както може би очаквате, това не е услуга, която компрометира сигурността. Използва AES-256 или Chacha20 криптиране, в зависимост от това дали се свързвате чрез OpenVPN или Wireguard. Има и DNS защита на течовете, превключване на затъмнение и винаги включен превключвател. Mullvad включва и няколко функции, които никой друг VPN в нашия списък не прави, като IPv6 поддръжка и опцията за блокиране на всички хазартни или възрастни съдържание. Този доставчик не регистрира никакви данни за дейност или връзка и записва само обобщени данни за приложението за диагностични цели.

Mullvad е приличен избор за ежедневна употреба, с разумни (ако не и изключителни) скорости и опция за торент на всеки сървър, който искате. Това каза, че не е без недостатъците му. Главно сред тях е, че Мълвад се бори да работи с популярни стрийминг услуги, така че може да искате да търсите другаде, ако това е важно за вас. Това позволява пренасочване на пристанища, което го прави добър за торент.

Една от другите разлики между Mullvad и нейните съперници е, че няма чат на живо. Потребителите могат да търсят Центъра за помощ за уроци и съвети за отстраняване на неизправности или да изпратят имейл до екипа за поддръжка на клиенти. Този VPN има приложения за всички основни платформи и дори предлага допълнителни приставки за браузър, които да ви помогнат да се ориентирате в мрежата по по-съзнателен начин на поверителност.

Професионалисти:

 • Не се страхува да разтърси нещата
 • Много персонализиране
 • Се опитва да се възпита, вместо да твърди, че това е най -добрият начин да останете в безопасност онлайн
 • Поддържа P2P на всеки сървър

Минуси:

 • Не е най -доброто за стрийминг
 • Вече не се използва в Китай

Солиден изпълнител: Mullvad е услуга за първи път С атрактивна цена, добър набор от възможности за безопасно сърфиране и 30-дневна гаранция за връщане на пари.

Купон на Mullvad
$ 5.50 на месец за всеки план
Отстъпка се прилага автоматично

6. PROTON VPN

Уебсайт: www.protonvpn.com
ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА: Windows, Mac, iOS, Android, Smart TV, Linux
Гарантирано връщане на парите: 30 дни
Скорост: 9/10
Съотношение качество-цена: 7/10
Стрийминг: 8/10
Лесна употреба: 6/10
Поверителност: 10/10
Поддръжка на клиенти: 7/10

PROTON VPN е един от единствените основни доставчици с безплатен план и без ограничение на честотната лента. С други думи, можете Използвайте тази услуга редовно, без да плащате стотинка. Има компромиси, като намален избор от места (три за разлика от 66), ограничени инструменти за сигурност и малко по -бавни скорости, но като цяло, това е впечатляващо предложение за безплатна услуга. За това, което си струва, платеният план струва малко по-малко от средното за индустрията и предоставя достъп до стрийминг и P2P-оптимизирани сървъри.

Ако търсите да персонализирате настройката си, Proton VPN е чудесен избор. Тя позволява на потребителите да създават конкретни профили, така че да можете, например, да се свържете с P2P сървър в Канада през Wireguard с едно щракване. Има и функционалност на порт и разделяне на тунели, плюс възможността за използване на умерени NAT настройки, което може да помогне за предотвратяване на проблеми с свързаността при игра на онлайн игри. Бяхме особено заинтригувани от функцията „VPN ускорител“, която твърди, че осигурява до 400% по -бързи скорости, като позволи на OpenVPN да използва множество процесорни ядра. Трудно е да се провери това, но ние записахме средна скорост от над 303 Mbps, което е значително подобрение от предишни тестове.

Вярвате или не, този доставчик на Freemium може да предложи повече. Той използва същото криптиране на AES-256 като своите конкуренти, както и IPv6 и DNS защита на течовете, превключвател за убийство и мултихоп сървъри, които нарича „Secure Core“. NetShield на ProtonVPN предпазва от онлайн заплахи, като блокира автоматично злонамерен софтуер и постоянно проследяване. Това е доставчик на нулеви лог и всички негови сървъри използват криптиране на пълен диск в случай, че правителството реши да опита да ги завземе.

ProtonVPN има свои собствени приложения за Android, iOS, Mac, Windows и Linux и повечето функции са достъпни на всяка платформа. За съжаление, няма поддръжка на базата на чат на живо, но ако имате нужда от помощ, можете да изпратите билет, да изпратите имейл или да потърсите отговори в базата знания.

Професионалисти:

 • Направо по -добре от повечето безплатни VPN
 • Огромна гъвкавост, когато става въпрос за сигурността
 • Конкурентна способност за скорост и стрийминг
 • Премиум план с много разумни цени

Минуси:

 • Някои важни характеристики са изведени в долната част на менюто за настройки и не са много ясни
 • Без чат на живо, дори за платени потребители

Най -добър Freemium vpn: Proton VPN има безплатно ниво С всичко необходимо, за да разглеждате мрежата сигурно завинаги. За по-добра производителност и по-широк спектър от функционалност можете да надстроите-има дори 30-дневна гаранция за връщане на пари, в случай че промените решението си.

PROTONVPN купон
Спестете 50% от двугодишен план
Отстъпка се прилага автоматично

6. Ipvanish

7. Ipvanish

Уебсайт: www.ipvanish.com
ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА: Windows, Mac, iOS, Android, Smart TVS
Гарантирано връщане на парите: 30 дни
Скорост: 8/10
Съотношение качество-цена: 8/10
Стрийминг: 6/10
Лесна употреба: 9.5/10
Поверителност: 8/10
Поддръжка на клиенти: 6/10

Ipvanish съществува повече от десетилетие и току -що започна наистина да влиза в своето. През последните няколко години това е преработен на инфраструктурата си, което й позволява да осигурява по -бързи скорости от всякога – всъщност със средно повече от 268 Mbps, това е Един от най -бързите VPN на пазара. Възможностите на услугата също са нараснали, с приблизително 2000 самостоятелни сървъра в 75+ места и нов успех при достъп до платформи като Netflix, BBC Iplayer и NBC.

Този доставчик използва 256-битово криптиране на AES, IPv6 и DNS защита на течовете и превключвател за убиване, за да защити трафика ви от любопитни очи. Той може също да се опита да се свърже автоматично, да блокира трафика от локални устройства (като принтери или други компютри в мрежата) или да се включи, когато използвате ненадеждна мрежа. Потребителите на IPVanish имат избор на OpenVPN, Wireguard, SSTP, L2TP и IKEV2 връзки и макар че тази степен на гъвкавост може да помогне в някои ситуации, по-скоро бихме виждали някакъв инструмент за блокиране на проследяване или може би Multihop сървъри.

Трудно е да се обсъди ipvanish, без да се споменава слона в стаята. През 2018 г. службата помогна за идентифицирането на заподозрян за насилие над деца в Министерството на вътрешната сигурност, като ги подпомага при целенасочена атака. Никой друг потребител не е бил засегнат от този процес. Оттогава ipvanish е под ново управление и е бил независимо одитирано, за да докаже, че не регистрира Всяка лична информация.

Ipvanish предлага приложения за начинаещи за основни платформи и тъй като няма ограничение за връзка, техниците могат да осигурят всяко устройство, което притежават (или да споделят акаунта си със семейството и приятелите). Обърнете внимание, че този VPN трябва да бъде инсталиран ръчно на Linux системи; В секцията за помощ на уебсайта има стъпка по стъпка ръководства за това и потребителите също могат да се свържат с екипа за поддръжка чрез чат на живо или имейл за повече съвети.

Професионалисти:

 • По -бързо от повечето други VPN
 • Универсален доставчик без ограничение на устройството
 • Достоен набор от инструменти за сигурност

Минуси:

 • Предишните собственици на компании излъгаха за политиката за регистриране
 • Ненадежден достъп в Китай

Най-добър VPN с много устройства: Ipvanish е бърз, чудесен за стрийминг, и да може да защитава едновременно устройствата на цялото домакинство. Защо да не го опитате с помощта на 30-дневната гаранция за връщане на пари?

Ipvanish купон
Спестете 77% от 2 -годишния план
Отстъпка се прилага автоматично

8. Atlas Vpn

Уебсайт: www.Atlasvpn.com
ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА: Windows, Mac, iOS, Android, Smart TV, Linux
Гарантирано връщане на парите: 30 дни
Скорост: 8/10
Съотношение качество-цена: 9/10
Стрийминг: 9/10
Лесна употреба: 10/10
Поверителност: 8.6/10
Поддръжка на клиенти: 8/10

Atlas Vpn осигурява средна скорост над 252 Mbps. Това е доста впечатляващо, като се има предвид, че има безплатен план и двойно, когато смятате, че компанията е само на няколко години. За разлика от ProtonVPN, обаче, безплатното предлагане не е достатъчно солидно, за да разчита, с месечна капачка за данни от 10 GB. Не можете също.

За това, което си струва, абонатите на Premium могат да очакват още по-добра производителност, оптимизирани на стрийми сървъри, възможност за осигуряване на всичките си устройства наведнъж и достъп до пълната мрежа от 750+ сървъра в 45+ страни. Естествено, Ограничението на честотната лента се отстранява, когато започнете да плащате също. Използвахме Atlas VPN за стрийм.

Atlas VPN поддържа два протокола: Wireguard (с Chacha20 Encryption) и IKEV2 (с AES-256). Доста рядко е да не виждаме включен OpenVPN, но с начина, по който индустрията напредва, можем да видим, че тя отсъства от повече VPN в бъдеще. Този доставчик включва политика без логи, DNS и IPv6 защита на течовете, превключвател за убийство и автоматична връзка, както и блокер за проследяване, и монитор за нарушение, който проверява изтичащите бази данни за вашите идентификационни данни. Потребителите могат също да избират сървъри на Safeswap, които периодично променят вашия IP адрес или Multihop+ сървъри, които насочват вашите данни през два сървъра, един от които е случаен.

Това е Само VPN в нашия списък, който не може да бъде инсталиран на рутери, Така че може да не е чудесен избор за всеки, който се надява да пренасочи трафика от конзоли за игри или други устройства, които не поддържат пълни VPN приложения. Премиум абонатите могат да задават въпроси, използвайки услугата за чат 24/7 на живо, докато безплатните потребители са ограничени до поддръжка на имейл адрес и база за търсене на знания за търсене.

Професионалисти:

 • Бързи сървъри в 40+ държави
 • Уникална функция Multihop+
 • Надежден VPN с общо предназначение

Минуси:

 • Не работи с рутери
 • Огромен списък с ограничения за безплатни потребители

Най -добрият нов VPN: Atlasvpn не е перфектен, Но това е на обещаващо начало и вече стои рамо до рамо с по-утвърдени услуги по сигурността. Можете да опитате сами благодарение на 30-дневната му гаранция за връщане на пари.

Атлас VPN купон
Спестете 83% на 3 -годишен план + 3 месеца безплатно
Отстъпка се прилага автоматично

Какво е VPN?

VPN е услуга, която защитава вашата интернет връзка и поверителност онлайн. Обикновено, когато имате достъп до уебсайт или друга онлайн услуга, вашите доставчици на интернет услуги (ISP) получават вашата заявка и ви пренасочват към вашата дестинация. VPN пренасочва целия ви интернет трафик към сървър, който принадлежи на доставчика на VPN, преди да го изпрати до вашата дестинация. Важното е, че също така криптира вашите данни, преди да ги изпратите на VPN сървъра. Това спира администраторите на местните мрежи, вашите интернет доставчици и правителствените агенции да наблюдават посещенията ви в мрежата и вашите комуникационни метаданни.

Може би си мислите: „Но почакайте, мислех, че HTTPS криптира трафика ми, така че защо имам нужда от VPN?„Това е добър въпрос. И HTTPS, и VPNS криптират вашите данни, но HTTPS криптира само това, което се изпраща чрез браузър до сървър и само ако е активиран на сайта, който посещавате (повечето уважавани сайтове използват HTTPS сега). VPN ще криптира всички форми на интернет трафик.

VPN също предоставят множество други предимства. Едно от най -очевидните е предотвратяването на уебсайтове и услуги да виждат вашия IP адрес. Това е така, защото вашият IP е заменен с IP, принадлежащ към отдалечения сървър на VPN. Това премахва значителен слой за проследяване, когато сърфирате в мрежата, което помага за предотвратяване на профилиране, и резултати, базирани на IP, като целеви реклами или специфични за региона ценообразуване.

Друго предимство от възможността да се свържете с IP адрес на отдалечено място е, че можете да промените географското си местоположение. Например, можете да се свържете със сървър в чужбина, за да гледате чуждестранни телевизионни канали или да се свържете с VPN в страна по ваш избор за достъп до регионални услуги.

VPN също може да ви помогне да заобиколите цензурата в страни като Китай, където много западни услуги като Facebook, Twitter и Google са блокирани. Същото важи и в страни като ОАЕ, където много уебсайтове и VoIP услуги са блокирани.

VPN също осигурява много по-здрава защита на публичните Wi-Fi горещи точки. Докато HTTPS преминава дълъг път към смекчаване на рисковете от публични горещи точки, вие все още сте уязвими към определени видове атаки, като DNS Spoofing и PunnyCode Attacks. VPN осигуряват допълнителен слой за сигурност.

Методология: Как тестваме най -добрите VPN

За някой е лесно да каже определен VPN е най -добрият, но ние изминаваме допълнителната миля, за да го проверим действително. Нашите строги критерии гарантират, че само доставчиците със силен ангажимент за цифрови поверителност, използваемост и изпълнение отговарят на изискванията. Можете да разберете повече, като прочетете нашето подробно ръководство за методология. Ето няколко от нашите водещи принципи:

 • Вашата поверителност е на първо място: Онлайн дейностите на потребителя са бизнес на никой друг. Ето защо никога няма да препоръчаме доставчици, които лог лично идентифицират данни или записи на дейности. Ние също така изискваме кандидатите да използват все още неизпълнимо криптиране и да покажат готовност за прогресиране на областта на киберсигурността.
 • Всяко забележимо въздействие е твърде много: Времената са се променили и бавните VPN вече не са приемливи. Всяка услуга, която последователно причинява забележим спад на скоростта (при условие че основната връзка е сравнително бърза), няма да има право на място в нашия списък.
 • Получаването на помощ трябва да е лесно: Повечето хора не са мрежови техници. В духа на осигуряване на цифрова сигурност за всички, ние препоръчваме само VPN, които имат посветени екипи за поддръжка на клиенти, в идеалния случай, които отговарят за минути чрез чат на живо или имейл.
 • Потребителите не трябва да се прекъсват често: Неизбежно е вашият VPN да бъде открит от някои сайтове, но принуждаването на потребителите да се прекъсват често е сигурен знак, че в крайна сметка ще забравят да включат VPN отново. Нашите най-добри услуги трябва да останат неоткрити от популярните уебсайтове за блокиране на VPN или да предоставят функционалност за разделяне на тунели, за да работят около това.
 • VPN са за всички: Ние празнуваме VPN, които шампионът включва. Това се предлага в много форми, от предлагането на безплатни абонаменти в тежки региони на цензурата до предоставяне на приложения за по-малко съвместно подкрепени устройства. Излишно е да казвам, че доставчиците, които отчуждават начинаещи с жаргон, лоша поддръжка на клиенти или несправедливо ценообразуване, няма да бъдат представени.
 • Одити на трети страни: Доверието е основата на стойността, която предоставят VPN. По същество поставяте повече вяра в вашия VPN доставчик, отколкото във вашия интернет доставчик. Почти всеки доставчик казва, че са VPN „без дневници“. Единствените начини за тестване на това искане са или чрез съдилищата, или чрез одити. Ще разгледаме доставчиците само за нашите три позиции, ако те са преминали инфраструктурни одити от реномирана трета страна. Въпреки че това не е безупречно, това е най -близкото, което индустрията има до процес на проверка за регистриране на политики.
 • Без диск инфраструктура: Отново, това е предпоставка, която трябва да се счита за една от първите три позиции на BleepingComputer. Докато данните, съхранявани на VPN сървър, трябва да бъдат минимални, те теоретично могат да бъдат достъпни, ако сървърите са иззети или хакнати. Преместването на процесите към RAM означава, че никоя информация не може да бъде взета физически от сървърите и тя се изтрива при изключване. Той също може лесно да бъде изтрит като част от редовните процедури за сигурност.

Най -добрите често задавани въпроси за VPN

Наистина ли имам нужда от VPN?

След години на криптовалута, NFTS и Web 3.0 Шилинг, правилно е, че някои хора са скептично настроени към VPN, още повече, че са инструменти, за които плащате месечно. Реалността е, че ако някога използвате само интернет у дома, никога не осъществявате достъп до чувствителни файлове, не се притеснявайте от цифровата поверителност и не пътувайте често в чужбина, може да не ви е необходим VPN.

От друга страна, стотици милиони хора намират VPN за ценни. В свят, в който нашите лични данни са най -голямата стока, те добавят слой от поверителност. Много хора използват VPN за конкретни ситуации – работещи дистанционно, пътувайки в международен план, безопасно, използвайки публичен WiFi или избягвайки правителствената цензура. Наистина няма какво да губите, като опитате VPN-повечето прилични доставчици идват с гаранция за връщане на пари, а някои предлагат безплатни основни планове.

Мога ли да бъда проследен, докато използвам VPN?

VPN са полезни за екраниране на вашите онлайн дейности от собственици на горещи точки, мрежови администратори и всеки, който се опитва да извърши атака на мъж в средата. Въпреки това, докато много от тези услуги ограничават типа информационни уебсайтове, които могат да събират за вас в допълнение към криптирането на вашия трафик, те няма да ви направят напълно непроследими. Ето само няколко начина, по които можете да бъдете идентифицирани, въпреки че използвате VPN:

 • Вие публикувате лично идентифицирана информация онлайн.
 • Вашият VPN поддържа дневници за активност и/или връзки, които могат да изтекат или предадат.
 • Влизате някъде с двуфакторна удостоверяване.
 • Уебсайтът регистрира подробности за вашия компютърен хардуер. Това не е категорично доказателство, но може силно да подскаже, че сте го посетили, тъй като малко хора ще имат точно същия компютър като вас.
 • Регистрирате се за уебсайт, който изисква идентификационен номер на снимка.
 • Закупувате нещо с помощта на кредитна карта или банкова сметка с вашето име.

Ако търсите да разгледате анонимното в мрежата, ще трябва да помислите внимателно какво и къде публикувате, как вашите данни могат да бъдат използвани от сайтовете, които посещавате, и как можете да ограничите този тип колекция на първо място. VPN е чудесна отправна точка, но в крайна сметка те са само една част от по -внимателен подход към цифровата поверителност.

Ще изпадна ли в затруднение за използване на VPN?

Шепа държави имат ограничения за използването на VPN. Например, ако сте в Китай, Иран или Русия, имате право само да използвате одобрени от правителството доставчици. Въпреки това, на други места по света, има минимални ограничения за използването на VPN, при условие че не ги използвате за извършване на престъпления. Услугите, ограничени от Geo, могат да ви помолят да деактивирате VPN, преди.

Са VPNs, способни да спират дросела на ISP?

Някои доставчици на интернет услуги (ISP) ограничават скоростта на клиентите в опит да обезкуражат прекомерното използване на честотната лента. Разбира се, от всеки доставчик зависи да определи какво представлява „прекомерно“, а някои са прекомерни до точката на просто дроселиране на всеки, който потоци или торенти полурегулярно.

Интернет доставчиците са в състояние да направят това, защото когато стриймирате, вашият интернет трафик отговаря на определени модели. В зависимост от това как изглеждат данните, е лесно да се каже дали засявате торент, гледате Netflix или превъртате през YouTube.

Когато се свържете с VPN обаче, всичките ви данни са криптирани. Това не позволява на вашия доставчик на интернет да анализира съдържанието му, без използването на по -модерни технологии като Deep Packet Inspection (DPI). Въпреки че това няма да попречи на вашия интернет доставчик да прехвърля връзката ви, това прави по -малко вероятно скоростта ви да бъде автоматично намалена.

Мога ли да получа безплатен VPN?

Някои от VPN, препоръчани в това ръководство, предлагат основен безплатен план, който ви позволява да получите достъп до техните функции за сигурност и поверителност без никакви разходи. Това е полезно, ако се нуждаете от надежден VPN, за да заобиколите ограниченията, наложени от вашия ISP или Local WiFi мрежи, въпреки че безплатният план има ограничения.

Добрата новина е, че VPNS, препоръчани в това ръководство с безплатни планове, поддържат политика за без блогове както за безплатни, така и за платени потребители. В допълнение, безплатният план включва всички основни функции за сигурност, като превключвател за убийство, избор на протоколи, криптиране на AES и защита на течовете на DNS, като се гарантира, че вашите онлайн дейности остават защитени. Това ги прави безопасни за използване за получаване на поверителност от вашия интернет доставчик или за получаване на сигурност на публичен wifi.

От решаващо значение е да се разбере, че безплатните планове, предлагани от тези VPN, имат значителни ограничения. Те осигуряват достъп само до няколко сървърни места и не работят за достъп до стрийминг услуги като Netflix. Безплатните планове също са склонни да имат по-бавни скорости, което може да повлияе на интензивните данни за данни като торентен или стрийминг. Atlasvpn, по -специално, налага месечен лимит за изтегляне от 10 GB, което означава, че може да се наложи да надстроите до платен абонамент за редовна употреба на VPN.

Въпреки че има много безплатни VPN, достъпни онлайн, важно е да се упражнява предпазливост. Повечето от тези услуги имат съмнителни политики за поверителност, неадекватна сигурност, уязвимости в своите приложения и сървъри и дори могат да съдържат скрити шпионски софтуер. Използването на тези безплатни VPN представлява значителен риск за здравето на вашето устройство и вашата онлайн поверителност.

Поради тези причини силно съветваме да не избирате произволно безплатен VPN от App Store. Придържайте се към нашите препоръки вместо това, за да получите надежден VPN, който осигурява силна сигурност за вашите данни.

Мога ли да получа достъп до услуги за стрийминг на дома с помощта на VPN?

Да, можете да получите достъп до услугите си за стрийминг на дома и телевизионни излъчвания в чужбина, като използвате VPN. VPN ви позволява да промените виртуалното си местоположение, като се свържете със сървър в различен регион или държава. Това ви позволява да получите достъп до стрийминг платформи, сякаш сте присъствали физически в местоположението по ваш избор, включително вашия домашен регион.

VPN дори може да ви позволи да получите достъп до стрийминг услуги на работа или в училище, с пълна поверителност – като изглежда да изглеждате извън локалната мрежа.

Ето как работи: Когато се свържете с VPN сървър, вашият интернет трафик се пренасочва през този сървър и вашият IP адрес се заменя временно с IP адреса на сървъра. Услугите за стрийминг често използват геолокация, за да определят откъде потребителите им имат достъп до съдържание. Използвайки VPN сървър, разположен в същия регион като вашия дом, можете ефективно да заобиколите географските ограничения и да получите достъп до услуги за стрийминг на дома, докато пътувате.

VPN също осигуряват допълнителен слой за сигурност и поверителност. Те криптират вашата интернет връзка, което прави предизвикателство за вашия интернет доставчик или други трети страни да наблюдават вашите онлайн дейности. Това е особено полезно при достъп до стрийминг услуги по време на работа, защото не позволява на вашия работодател да разбере!

Важно е обаче да сте наясно, че не всички стрийминг услуги са VPN удобни. Някои платформи активно блокират VPN трафика, така че е от решаващо значение да изберете VPN доставчик, който може надеждно да заобиколи тези ограничения. Имаме ръководства за конкретни стрийминг платформи, но VPN в това ръководство са всички услуги от световна класа, които трябва да работят с повечето международни потоци.

Икона на въпросния знак

Знаеше ли

Следната информация е достъпна за всеки сайт, който посещавате: