Топ 10 най -добри безплатни торентни клиенти, които да използвате през 2023 г

Contents

Отдолу, софтуерът е Съвместим само с Windows и Linux. Така че, ще трябва да изберете друга опция, ако използвате macOS.

17 най -добри безплатни торентни клиенти през 2023 г

Това е приблизително време за четене, за да ви уведомите колко време ще ви отнеме да прочетете цялото съдържание на този конкретен privacysavvy.com страница. Въпреки това, той има подъл поглед, лесни стъпки на ръководството и/или бърз списък, предоставящ Бързи навигации на страницата и Лесно утвърдени отговори по желание.

Читателите като вас подкрепят privacysavvy, за да помогнат за поддържането на добрата работа. Когато купувате, използвайки връзки на нашия уебсайт, може да спечелим партньорска комисия без допълнителни разходи за вас. Научете как privacysavvy.com прави пари.

Имате нужда от надежден торент клиент, за да изтеглите и споделяте неща безопасно. Вижте нашия списък с най-добрите изтеглящи P2P, за да получите най-подходящия за вашия.

Sneak Peek на Torrent клиенти

Torrenting е предпочитан начин за изтегляне на големи файлове като софтуер, филми, книги и други, които иначе отнемат време да получат от хост сървъри. Днес са налични много специални безплатни клиенти на P2P, които позволяват бързо изтегляне на големи файлове от други връстници в мрежата. Въпреки това, тъй като торентът е нерегламентиран, той представлява сериозни заплахи от кибератаки за торенторите. За щастие, някои надеждни и защитени клиенти вече са достъпни, които поддържат бързо изтегляне заедно с предотвратяване на атаки на злонамерен софтуер. В това ръководство ще намерите списъка с най -добрите торентни клиенти, които можете да опитате днес.

Torrenting е идеалният начин за изтегляне и съхраняване на филми, музика, аудио, книги, телевизионни предавания и т.н. Като цяло изпитвате бавни скорости, ако се опитате да изтеглите такива файлове директно от хост сървъра. Именно там е полезен торент клиент. Това ще ви позволи да получите парчета от файл от други връстници, което ще доведе до по -бързо изтегляне.

Наличните безплатни изтеглящи торент варират в функции и сигурност, като някои са проектирани да събират данните на потребителите (страшните). След строги изследвания и тестове, ние събрахме 17 -те най -добри торентни клиенти, така че можете да избегнете опасните. Тъй като нашият списък е изчерпателен, ще намерите опция дали искате нещо просто или по -напреднало с персонализирани функции.

Най-добрите клиенти на P2P, които да използвате днес-бързият списък

Кратко време? Няма проблем. Вижте този бърз списък с най -добри торентни клиенти, за да започнете безопасно торента сега:

 1. Bittorrent – Мощен торент клиент за десктоп и мобилни с функции като вградена кутия за търсене, планировчик за изтегляне и много други.
 2. Utorrent -Лек софтуер, често актуализира функциите за сигурност, автоматично изтегляне, дистанционно управление.
 3. Потоп – Персонализиран клиент, разширяващ се чрез плъгини, интегрира се с Chrome и Firefox, поддържа планирани изтегляния.
 4. qbittorent -Безплатен и отворен инструмент, вграден медиен плейър, криптирани връзки, поддържане на частни торенти.
 5. Вузе -Добре проектиран изтегляне, защита на вируса, съвместимост с основни платформи, вградени форуми и функция за чат.

Искате да знаете за повече опции? Прочетете заедно, за да намерите пълния списък на 17 -те най -добри клиенти на Torrent/P2P, които можете да използвате днес.

Защо да имаш безопасен торент клиент е жизненоважно?

Торентен е нерегламентиран, което означава, че можете да изтеглите всичко. По този начин става лесно за злонамерените участници да прикрият злонамерен софтуер в заблудени торентни файлове. Изтеглянето на тези файлове може да инсталира злонамерен софтуер на вашето устройство. Може да изпитате много проблеми, като драматични забавяния, хардуерна повреда, кражба на данни и т.н.

Използване на надежден и сигурен торент софтуер е най -добрият начин да избегнете тези заплахи.

За щастие, някои имат платени абонаменти с премиум функции като защита на вируса. Други използват механизми, за да се маркират всяка форма на реклами при торент. Използването на такива торентни клиенти значително намалява рисковете от атаки на злонамерен софтуер на вашето устройство.

Най -добре би било да отидете за Клиенти с отворен код Тъй като те не зависят от рекламата, за да печелят пари. Така че те няма да ви преграждат с дразнещи или потенциално опасни реклами. Също така, такъв софтуер се подобрява често, така че вероятно ще изпитате постоянно безпроблемно изпълнение.

Забележка:

Преди да изтеглите торент, използващ някой клиент, горещо препоръчваме да се свържете с VPN. VPN в този списък ще криптират всички ваши интернет дейности, като маршрутизират трафика си чрез частни сървъри. Никой не може да види какво правите, дори вашия доставчик на интернет услуги или друга трета страна. Според нашите тестове, ExpressVPN е най -добрата услуга за торента, тъй като предлага забележителни скорости и усъвършенствани функции за сигурност.

17 най -добри торентни клиенти – Подробният списък

1. Bittorrent

Bittorrent

Bittorrent е добре познат и мощен торент инструмент, който съществува от дълго време. То може да се похвали с тонове функции полезно както за начинаещи, така и за усъвършенствани потребители. Например, той предлага защита от злонамерен софтуер, възпроизвеждане и много други.

Освен това приложението Android има Функция само WiFi Това ви позволява да запазите данни. С активирана тази функция процесът на торент продължава само когато е свързан с гореща точка, отлична полезност, ако имате ограничен план за данни.

Освен това можете лесно да намерите торентните файлове, които искате в полето за търсене.

3. Потоп

Потоп

Deluge е добре утвърден торент изтегляне. Софтуерът е изключително лек и Няма да претрупате вашето пространство на твърдия диск. Тествахме го на нашия лаптоп и той работеше безупречно. Последните му актуализации ви позволяват Създайте свои собствени торенти.

Недостатъкът е, че интерфейсът може да е леко сложен за начинаещи. Той обаче идва с много персонализиране за напреднали потребители чрез различни плъгини. Освен това можете да го интегрирате с браузъра си и да зададете планирани изтегляния.

4. qbittorrent

qbittorrent

Qbittorrent е друг популярен софтуер за изтегляне на торент. The Софтуерът върши работата, въпреки че Потребителският интерфейс не е силно излъскан или фантастичен. Така че, препоръчваме го, ако сте начинаещ или вашият компютър има ниски спецификации.

Освен това, Qbittorrent е отворен код, което означава, че се актуализира и се подобрява често. Също така, той има Вграден медиен плейър и поддържа криптирани връзки, прокси и се свързва насаме. Най -хубавото е, че клиентът е Съвместим с основните устройства, И можете да го получите и контролирате дистанционно.

5. Вузе

Вузе

Ако търсите P2P клиент с Мощни възможности за търсене, Vuze (преди Azureus) е най -добрият ви залог. Той има впечатляващи функции като поддръжка на магнитни връзки, възпроизвеждане на медии и устройства и дистанционно управление. Софтуерът обгръща тази практичност с a Потребителски потребителски интерфейс.

Една от точките за продажба на Vuze е функции за чат и вградени форуми. Плюс това, абонаментната услуга има допълнителни функции като интегрирана защита от вируси, ограничаване на честотната лента, IP филтриране и т.н. Не забравяйте, че Безплатната версия е подкрепена с реклама.

6. Битлорд

Битлорд

Bitlord е надежден безплатен P2P изтегляне. Софтуерът е по -стар от повечето клиенти в този списък, но изпълнява отлично. Всъщност потребителският интерфейс е интуитивен, което прави усилие да се ориентира. Ще получите и вграден играч Играйте съдържание преди изтеглянето.

Клиентът работи добре; Не сме изпитвали проблеми по време на изтеглянията. Някои полезни функции на този инструмент включват изтеглено организатор, автоматичен субтитри, защита на паролата и списък с обратна връзка с торент.

7. Bitcomet

Bitcomet

Bitcomet е най -бърз клиент на BitTorrent. Обаче е така специално проектирано за прозорци само.

Освен основните функции на торент клиент, тя добавя някои неща към сместа. Например, тя има функция, наречена дългосрочно засяване, което ви позволява Добавете данни от връстници С целия торент файл.

Също така, интелигентното му кеширане на диска Магазини, които често имат достъп до данни В основната памет вместо твърдия диск на вашия компютър, намаляване на въздействието на производителността.

8. Браузър на факела

Торент на факла

Браузърът на факела е на базата на хром уеб браузър, предварително заредени с безопасен торент клиент. Той има лесен за използване интерфейс за търсене и изтегляне на любимото си съдържание лесно.

Софтуерът за изтегляне на торент ви позволява да възпроизвеждате видео файлове, докато все още изтегляте. В допълнение, можете да зададете ограничението на скоростта, така че процесът на торенция да не влияе на вашия опит в сърфирането.

Като Utorrent, ще го направи Показване на скоростта на качване и изтегляне и цялостна статистика за използване на данни в долната част на таблото за управление.

9. Web Torrent

Уеб торент софтуер

Web Torrent е най -добрият вариант, ако търсите прост софтуер за изтегляне на торенти. Трябва да поставите само магнитния URL или торент файл и процесът на изтегляне ще започне незабавно.

Това P2P клиент с отворен код има минималистичен интерфейс, който улеснява търсенето и изтеглянето на торентни файлове. Той също така осигурява вграден играч да пускат музика, видеоклипове и аудиокниги, докато изтеглят. Можете също да предавате видеоклипове на Chromecast, Airplay и DLNA безпроблемно.

10. Тиксати

Тиксати

Tixati е софтуер за изтегляне на торент с a Класически потребителски интерфейс и впечатляваща функционалност. Лесно е да инсталирате и се предлага с криптирани чат стаи, ограничения на честотната лента и множество настройки за конфигурация.

Клиентът на торент не ви безпокои с досадни реклами или всяко друго разсейващо съдържание при торенция. Той също така използва достатъчно мерки за предотвратяване на злонамерен софтуер.

Отдолу, софтуерът е Съвместим само с Windows и Linux. Така че, ще трябва да изберете друга опция, ако използвате macOS.

11. Biglybt

Biglybt

Biglybt е надежден клиент за изтегляне на торент, който е отворен код и без реклами. Ако някога сте използвали Vuze, ще намерите неговите функции познати като потребителския интерфейс.

Една от впечатляващите функции на Biglybt е сливането на рояци, което позволява Множество торенти за изтегляне на един и същ файл За да компенсирате мъртвите битове и да подобрите скоростта на изтегляне.

Други забележителни функции включват вградени инструменти за откриване, гранични филтри за изтегляне и дистанционно управление на Android. Клиентът работи с Windows, Mac и Android и не представя реклами или оферти.

12. Предаване

Предаване

Предаването е торент изтегляне Перфектен за потребители на MacOS. Конфигурирането на софтуера на вашето устройство е лесно. Целият процес отне по -малко от 3 минути по време на нашите тестове.

Това е Инструмент с отворен код носене a Уприятен за потребителя интерфейс, множество забележителни характеристики и Персонализирани настройки.

Например, можете. Използвайте най -новата версия на Transmission Torrent Downloader за най -добри резултати, тъй като тя се представя по -бързо от предишния.

13. Битпорт

Bitport Torrent клиент

Битпорт.io е a Облачно базиран торент изтегляне, Така че няма да ви се налага да го инсталирате на вашето устройство, за да започнете торент. Вместо това вашите файлове за изтегляне ще се съхраняват в облака, така че да можете да получите достъп до тях с всяко устройство по всяко време. Това ви спестява място и е отличен начин да защитите вашите файлове. Клиентът също има SSL криптиране За да защитите вашите връзки.

14. Халит

Халит

 • Интернет адрес: sourceforge.нета/проекти/халитни/

Халитът е a Безплатен клиент въз основа на библиотеката LibTorrent, Същият двигател, който захранва добре познатия Bittorrent и неговите популярни приложения.

Програмата е невероятно лек безплатен торент изтеглящ, който е лесен за използване.

Въпреки че настройването му може да е малко объркващо, както трябва Преминете през GitHub. Въпреки това, след като инсталирате софтуера, той ще работи на вашето устройство без проблеми.

Освен това интерфейсът е удобен за потребителя, И извършването на основни операции като пауза и възобновяване на изтеглянията изисква по -малко кликвания.

Едното обаче е, че софтуерът е не се актуализира редовно. Това може да причини проблеми за някои потребители. Всъщност по време на нашите тестове не работи както се очакваше на Windows XP. Той работи на най -новите версии на Windows, все пак приемливо.

15. Frostwire

Frostwire

Frostwire е торент софтуер, който ви позволява да изтегляте файлове от облачни източници и Bittorrent Network. Той има вградена медийна библиотека за достъп и възпроизвеждане на съдържанието, докато изтегля. Софтуерът е Съвместим с всички основни операционни системи, като Windows, Android, Linux и MacOS.

16. Zbigz

Zbigz

Zbigz е друг Облачен торент клиент Това ви помага да изтеглите торентни файлове, без да ги инсталирате на вашето устройство.

Този анонимен торент облачен клиент не изисква никаква регистрация. Но създаването на акаунт ви позволява да получите достъп до допълнителни функции. Освен това безплатната версия е ограничена и подкрепено с реклама, което може да бъде досадно.

17. Ktorrent

Ktorrent

 • Интернет адрес: Приложения.kde.org/ktorrent

Ktorrent е лек и лесен P2P клиент, който ви позволява да изтегляте торент файлове чрез протокола BitTorrent. Интерфейсът е чист, което го прави сравнително лесно да се ориентирате в платформата. Въпреки че не е най -ефективният клиент за изтегляне на големи файлове, можете да стартирате няколко торенти едновременно. Освен това има опция за преглед на конкретни торентни файлове, аудио или видео.

Бързо ръководство за изтегляне на торенти на компютър

Изтеглянето на торенти на вашия компютър е без усилие процес. Ето едно бързо ръководство стъпка по стъпка как да го направите:

 1. Инсталирайте VPN. Първо, трябва да инсталирате надежден VPN (нашата препоръка номер едно тук е ExpressVPN). Тъй като торентен е рискован, използването на VPN предпазва вашите данни и маскира трафика. (Намерете повече за най -добрите VPN за торентен по -долу.)
 2. Изтеглете торентен клиент. Трябва да изтеглите надежден торент софтуер, за да споделяте или изтегляте файлове. (Можете да изберете всички от препоръките по -горе). Докато пазарът приветства нови играчи, някои идват със злонамерен софтуер и могат да повлияят неблагоприятно на вашето устройство, така че изберете разумно.
 3. Инсталирайте тракер. След като изтеглите клиента, изтеглете списък с тракери, съдържащ списъка с торент файл. Не забравяйте, че тези проследяващи са просто хранилища и не хостват съдържанието.
 4. Потърсете торентния файл по ваш избор, за да изтеглите. За това отидете в лентата за търсене и потърсете желаното от вас съдържание. Например, резултатът ще се върне в няколко файла, ако е популярен филм. Изберете този с много сеялки, за да изтеглите по -бързо.
 5. Започнете да изтегляте, И ще бъдете насочени към клиента на Torrent, за да изберете дестинацията на вашия компютър, за да започнете да изтегляте вашите торентни файлове.

От горните стъпки, свързването с VPN и изтеглянето на тракер са незадължителни стъпки. VPN е за оптимална сигурност и тракер ще ви позволи да имате достъп до най -новите торентни файлове в клиента. Горещо препоръчваме да използвате VPN като задължително, Докато можете да изберете да не използвате проследяващи, ако желаете. Например, можете просто да се обърнете към любимия си сайт за изтегляне на торент и да изтеглите каквото искате, като използвате клиента, който сте инсталирали.

Какво е торентен клиент?

Изтеглянето на файл от интернет е лесно; Щракнете върху бутона за изтегляне и файлът се появява автоматично на вашето устройство.

Това обаче се различава от торента, което включва Споделяне на файлове чрез децентрализирана мрежа от партньорски (P2P). По принцип, торент клиент е приложение, което ви позволява да изтегляте торент файлове чрез протокола BitTorrent.

Незаконно ли е да се използва софтуер за изтегляне на торент?

Законността на торент софтуера ще зависи от това как ги използвате. Например, можете да използвате Torrent сайтове за изтегляне на файлове, които не са защитени с авторски права.

Незаконно е да изтеглите съдържание с авторски права и можете да изпаднете в неприятности, особено в страни със строги закони.

Всъщност при privacysavvy, Ние не оправдаваме подобни практики и насърчаваме само изтеглянето на законни материали. Създателите на съдържание дават кръвта и потта си, така че не трябва да има пиратство – Този уебсайт е срещу всички подобни действия!

Независимо от това, много причини са направили определени филми и телевизионни предавания на разположение на обществеността. Например, липса на регистрация в Библиотеката на Конгреса, освобождаване без известия за авторски права и неспособност за подновяване на лицензирането на авторски права. В тези случаи можете свободно да изтегляте или споделяте съдържанието.

Защо е от съществено значение да имате торентен VPN

Независимо от торент клиента, Единственият начин за анонимно торент е с VPN.

Докато изтегляте торенти, вашият IP адрес остава видим за други връстници в рояка, което може да включва и някои участници в заплахата. И така, използването на VPN крие вашия IP адрес; Следователно, можете безопасно да се поразите.

VPN работи, като създава криптиран тунел, за да пренасочи трафика си. В резултат на това никой не може да проследява или наблюдава вашите онлайн дейности. Всъщност, дори и случайно да изтеглите материали, защитени с авторски права, никой няма да знае.

Освен анонимност, още едно предимство от използването на VPN, докато торентен е Избягване на интернет дроселиране.

Именно, ако забележите, че скоростите на връзката ви спадат при торент, вашият доставчик на интернет услуги (ISP) може да прехвърля честотната си лента. Това е често срещана стратегия, която много интернет услуги използват, ако ви намерят да участвате в интензивни данни като торентинг.

И така, криптиране на вашия трафик и маскиране на вашия IP адрес чрез VPN Предотвратява вашия ISP да вижда вашите онлайн дейности.

Освен това ви позволява деблокирайте всички торентни сайтове, като алтернативите на thepiratebay и уебсайтовете на KAT Proxy.

Някои VPN имат рекламни блокери и защита от злонамерен софтуер за предпазва ви от натрапчиви реклами и подозрителни изтегляния.

Най -добрите VPN, които да използвате с торент клиенти

Някои критични фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на VPN за торента, са P2P поддръжка, Политика за нулеви дневници, и Впечатляваща деблокираща способност. Освен това трябва да има Невероятни скорости и обратно плановете си с поне a 30-дневна гаранция за връщане на пари.

Разбира се, намирането на такъв VPN, който удовлетворява всички параметри, може да бъде досадно. И така, въз основа на обширни тестове и изследвания от нашия екип, под вас отиват с топ 3 торент VPN, които да използвате днес.

1. ExpressVpn

ExpressVPN начална страница Нова

Основни функции

 • 3000 сървъра в 94 държави
 • Неограничена честотна лента и данни
 • Подкрепете P2P споделяне
 • 30-дневна гаранция за връщане на пари
 • Съвместим с: Windows, Android, MacOS, iOS, Linux и други
 • Работи с: BitTorrent, Vuze, Utorrent и всички останали

ExpressVPN е най -добрият ни VPN, който да използваме със софтуер за изтегляне на торент. Това е страхотна услуга, известна с впечатляващата си сигурност и масивна сървърна мрежа.

Един от основните фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на торентен VPN, е скоростта. ExpressVPN предлага бързи връзки, както и неограничена честотна лента и данни. Следователно можете торент, който и съдържание, което искате, без буфериране или достигане на ограничения за данни.

ExpressVPN е малко по -ценен от своите съперници, но осигурява стойност за парите. Например, то Поддържа порой в своята мрежа от повече от 3000 сървъра в над 94 държави. Това ви дава много опции, ако една от вашите торентни връзки е блокирана. A Умно местоположение Функцията също така ви свързва автоматично с най -добрия сървър.

По отношение на сигурността и поверителността, ExpressVPN използва най -добрата мярка за Запазете вашата безопасност и анонимност.

Първо, доставчикът е Базирани на Британските Вирджински острови, убежище за поверителност, далеч от алианса с 14 очи. Второ, следва a Строга политика за нулеви лог За да запазите личните си данни и торентни дейности. Освен това 256-битово криптиране на AES от военна степен и Перфектна секретност напред Предотвратете някой да прехваща трафика ви.

Професионалисти

 • Скорости скорости
 • Разширени мерки за сигурност и поверителност
 • Ефективен превключвател за убиване, за да се предотврати течовете

Минуси

2. Nordvpn

Nordvpn най -добър VPNS 600x300

Основни функции

 • 5400+ сървъра в 60 страни
 • Подкрепете P2P споделяне
 • AES 256-битово криптиране
 • Неограничена честотна лента и данни
 • 30-дневна гаранция за връщане на пари

Nordvpn е изключително популярен торент VPN поради строгите си мерки за сигурност и лесен за използване Приложения. Това е услуга, фокусирана върху сигурността с експанзивна сървърна мрежа.

За разлика от ExpressVPN, nordvpn има оптимизира някои от неговите сървъри за торент. Също така, VPN клиентът е достатъчно умен, за да ви пренасочи към правилните сървъри въз основа на предвидената ви дейност. Например, ако забравите да използвате специализираните P2P сървъри, VPN автоматично ще пренасочи вашите връзки.

Наскоро компанията представи протокола Nordlynx, като значително подобри скоростта на VPN. Той се основава на Wireguard, по -нов и по -ефективен VPN протокол от IKEV2 и OpenVPN. В резултат на това можете Споделете и изтеглете огромни торентни файлове, без да жертвате сигурността си.

Nordvpn има a тестван Политика без лог, което означава, че няма да запази нито една от вашата идентифицируема информация. Тя върви допълнителна стъпка, като се подложи Външни одити от PricewaterhouseCoopers (PWC) За да проверите претенциите за регистриране.

Доставчикът е със седалище в държавна държава Панама и публикува често Canary. Въпреки че, дори и да е призован, той не може да споделя никакви данни за потребителя, тъй като няма такива.

Използва AES 256-битово криптиране За защита на интернет връзките. Тъй.

Освен това функцията Cybersec ще Блокирайте досадни реклами и зловреден софтуер при торент.

Други жизненоважни характеристики за сигурност на NORDVPN включват Двоен VPN, Убийте превключвателя, разделяне на тунели и защита на течовете на DNS.

Професионалисти

 • Отлични данни за поверителност и сигурност
 • Изключително изпълнение на всички сървъри
 • Специализирани торентни сървъри

Минуси

 • Малко тромав мобилен потребителски интерфейс

3. Surfshark

Surfshark Best VPNS 600x300

Основни функции

 • 3200+ сървъра в 100 страни
 • AES 256-битово криптиране
 • Автоматичен превключвател за убиване
 • Multihop сървъри
 • Режим на камуфлаж
 • 30-дневна гаранция за връщане на пари

Surfshark е отличен вариант за Анонимизирайте вашите торентни дейности и данни Без да се нарушава банката. Този бюджетен торент VPN опакова изчерпателен списък от функции, които рядко се намират на други доставчици.

VPN няма специално оптимизирани торентни сървъри. Така че, трябва да преминете през няколко изпитания, за да намерите подходящи сървъри за споделяне на P2P. Независимо от това, тя работи безупречно по време на нашето тестване, когато е свързана със случайни сървъри.

Ще се впечатлите, че Surfshark е Регистриран на Британските Вирджински острови, което се счита за удобна за поверителност юрисдикция. В допълнение, Политиката за поверителност потвърждава позицията му срещу запазването лични или идентифициращи местоположение дневници. Cure53, реномирана изследователска фирма за киберсигурност, има независимо одитира тези претенции.

Surfshark ще поддържа вашата сигурност при торент с функции като AES 256-битово криптиране, Перфектна секретност напред, и превключвател за автоматично убиване.

Ако живеете в страна, която ограничава използването на VPN, Режим на камуфлаж Ще направи връзката ви да изглежда редовно. Можете също да използвате Multihop сървърите, за да Посочете трафика си през два сървъра вместо един.

Професионалисти

 • Достъпни дългосрочни планове
 • Ефективен превключвател за убиване на всички приложения
 • Страхотни скорости

Минуси

 • Не предлага P2P-оптимизирани сървъри

Заключение

Торента може да бъде рисковано, ако не вземете предпазни мерки. Въпреки това, можете да торент сигурно и анонимно, като използвате правилния P2P клиент и VPN услуга.

Въпреки това, намирането на най -добрия торент клиент главно зависи от вашите нужди. Например, ако искате нахален торент изтегляне, можете да използвате Bitport.io или vuze. Изберете обаче Utorrent или Bitcomet, ако предпочитате функции пред външния вид.

Но каквото и да изберете, Не забравяйте да използвате VPN, Тъй.

Често задавани въпроси

Е хвърлящо законно?

Торента е легитимно, но лесно можете да изпаднете във всички видове капани. Например, изтеглянето на авторски права може да ви приземи в затруднение. В допълнение, хакерите могат да отвлекат връзките ви и да получат достъп до вашето устройство. Ето защо ви препоръчваме да използвате клиентите на Safe Torrent в този списък и надежден VPN.

Е безплатен VPN, добър за торент?

Не. Много безплатни VPN услуги идват с много ограничения, което прави торента почти невъзможно. Независимо дали става въпрос за скорост, честотна лента, данни или наличност на сървъра, вероятно ще се сблъскате с проблеми. Освен това те имат по -ниски функции за сигурност, така че вашите торентни дейности ще останат видими за всеки. Следователно, не бива да се ограничавате до ограничени и опасни безплатни VPN. Вместо това, отидете на достъпни премиум услуги, за да защитите вашата онлайн поверителност.

Какви са употребите на торентите?

Въпреки че хакерите и други злонамерени актьори се възползват от сайтове за торент, те могат да бъдат полезни по много начини. Например, това е чудесен начин да споделяте медии и да синхронизирате файлове, за които притежавате права. Всъщност компаниите за социални медии като Twitter и Facebook използват P2P протокол за качване на файлове на своите сървъри, за да запазят честотната лента.

Са безопасни торентни файлове?

В повечето случаи торентите са безопасни за изтегляне. Въпреки това, заразените с зловреден софтуер торент файлове са широко разпространени и могат да повлияят на вашето устройство. По -специално, трябва да внимавате за изпълними (.exe) файлове или партидни файлове (.прилеп), тъй като те са свързани със злонамерен софтуер.

Мога ли да бъда изпратен в затвора за торент?

Като цяло, загреващо. Въпреки това, споделянето или изтеглянето на защитени с авторски права материали е забранено и лесно можете да изпаднете в неприятности, ако бъде хванат. Собственикът на авторските права може да реши да ви обвини и можете да влезете в затвора, ако бъде признат за виновен.

Топ 10 най -добри безплатни торентни клиенти, които да използвате през 2023 г

VPN SHIELD ICON, лаптоп с макет на уебсайта на Torrent на екрана, ръчно държащ трофей пред лаптопа

С торентното усилване на популярността, ние също видяхме появата на безброй клиенти на P2P. Следователно намирането на подходящия торент клиент за вас стана по -предизвикателно от всякога.

Ето защо Тествахме десетки безплатни торентни клиенти и състави списък на 10 -те най -добри. Ако бързате, разгледайте бързо нашите снимки за най -добрите безплатни клиенти на торент:

Със сложни онлайн заплахи, които се очертават около всеки ъгъл, Торента също стана по -опасно от всякога. Ето защо винаги препоръчваме да използвате солиден VPN по време на вашите сесии за изтегляне. Nordvpn е нашият избор №1 за торента, тъй като предлага перфектен баланс на Сигурност, анонимност и изпълнение.

Nordvpn

За повече информация относно тези торентни клиенти или за да научите повече за торент клиенти като цяло, продължете да четете пълната статия.

Торентна и p2p икона

Торента е най-популярният тип споделяне на файлове на Peer-to-Peer (P2P). Той разчита на отделни компютри (наречени „връстници“), които се роят един друг и обменяйки торентни файлове, без да е необходимо централизиран сървър. Всичко, което трябва да започнете, е надеждно Торент клиент.

Торент клиенти ви позволяват Изтеглете файлове от връстници които ги „засяват“ от своите устройства. Безплатни изтеглящи торент варират от досадни (обслужващи ви реклами) до направо опасни (обзети със злонамерен софтуер).

Избиране на Най -добрият безплатен торент клиент е от съществено значение за сигурни изтегляния. Тествахме над дузина безплатни P2P клиенти и намери 10 -те най -безопасни варианта за случайни потребители. Проверете нашите открития и препоръки в цялата статия по -долу.

Топ 10 най -добри безплатни торентни клиенти

След обширното ни тестване измислихме списък на 10 най -добри торентни клиенти. Някои са чудесни за начинаещи, докато други се грижат за по -напреднали потребители. Някои от тези безплатни изтеглящи торент също са специфични за платформата, което е важен фактор, който трябва да имате предвид.

Торент клиент Поддържани платформи Цена Без реклами Без софтуер
qbittorrent FreeBSD, Linux, Windows, OS/2, MacOS Безплатно
Utorrent Windows, MacOS, Android, Linux Без рекламно: $ 4.95/месец
Pro: $ 19.95/месец
Pro + VPN:
$ 69.95/месец
Bittorrent Windows, MacOS, Android Без рекламно: $ 4.95/месец
Pro: $ 19.95/месец
Pro + VPN:
$ 69.95/месец
Предаване Windows, MacOS, Linux Безплатно
Потоп Windows, MacOS, Linux Безплатно
Битлорд Windows, MacOS, Android Безплатно
Вузе Windows, MacOS, Linux 1 месец: $ 9.99/месец
2 години: $ 2.49/месец
Тиксати Windows, Linux Безплатно
Biglybt Windows, MacOS, Android, Linux Безплатно
Битпорт Облачна операция 30 GB съхранение:
От $ 5/месец
100 GB съхранение:
От $ 10/месец
250 GB съхранение:
От $ 15/месец

Без допълнително забавяне, нека да влезем в плюсовете, минусите и функциите на най -добрите безплатни торентни клиенти, които можете да изтеглите торент файлове днес.

1. Qbittorrent: Най -добрият безплатен торент клиент като цяло

Екранна снимка на уебсайта Qbittorrent

Qbittorrent е a лек торент клиент (Около 29MB на Windows) стартира през 2006 г. от група независими доброволци. Той беше предвиден като a Безплатна програма с отворен код и запази тези атрибути и до днес.

С други думи, Qbittorrent е един от малкото P2P клиенти, които са напълно безплатни. Тъй. Неговата природа с отворен код също осигурява пълна прозрачност Тъй като всеки може да провери кода. Освен това позволява на независимите програмисти да създават приставки на трети страни, което е нещо, което не можете да направите с Utorrent, например.

Поливият интерфейс на Qbittorrent предлага много Разширени функции като остава перфектно начинаещи. Дава ви пълен контрол върху вашето изцяло изживяване с неговите персонализирани опции. Някои от тях включват:

 • Едновременно търсене на най -добрите сайтове за торент
 • Специфични за категорията търсения (филми, телевизионни предавания, книги)
 • Поддръжка за много разширения на BitTorrent (магнитни връзки, DHT, PEX, LSD)
 • Дистанционно управление чрез уеб потребителски интерфейс
 • Последователно изтегляне (определяте поръчката)
 • Шировина на честотната лента
 • Вградена поддръжка на RSS за фуражи

qbittorrent Поддържа SOCKS5 връзки, Което ще скрие истинския ви IP в клиента (не в браузъра ви, или където и да е другаде). Освен това няма да криптира трафика ви. Тъй като това не е заместител на истински VPN, препоръчваме да използвате прокси, ако сте на изключително бавна връзка.

Има и опция за Свържете вашия VPN с QBittorrent клиента. Ако не искате да разчитате единствено на VPN Kill Twinc.

Qbittorrent се предлага на много платформи, включително Windows, Linux, MacOS, OS/2 и FreeBSD. По -специално, не поддържа Android устройства. Клиентът поддържа наоколо 70 езика.

Професионалисти

 • Потребителски интерфейс без реклами
 • Нито един софтуер, който се свързва с торентния клиент
 • Полезни допълнителни инструменти

Минуси

 • Не е наличен на Android