Най -безопасните и опасни страни за торент

Contents

Въпреки това, има някои позитиви за тези, които искат да използват холаренски сървър за торент. Страната все още има сравнително разхлабени закони около използването на авторски права материали. Въпреки че това е технически незаконно, рядко правителството на правителството да прилага тези правила. Наскоро обаче групите блокират достъпа до сайтове като Pirate Bay.

Най -безопасните държави за изтегляне на торенти (класирани най -добре до най -лошите)

Най -добрите страни от торента (най -безопасно)

Мрежите за споделяне на файлове (като BitTorrent) са популярни в световен мащаб, но няма единно правило за това как Torrent уебсайтовете (или Torrent потребители) трябва да бъдат регулирани.

Това е особено вярно, когато става въпрос за сивата зона на споделяне на защитени от копия материали. Законите са различни във всяка държава. Някои държави извън закона, които са изцяло (дори от законни източници), докато други (Швейцария, Испания) позволяват изтеглянето на материали с авторски права за „лична употреба.’

В тази статия ще разгледаме:

 • Преглед на законния статус на торент
 • Как да използвате информацията в това ръководство (Променете може би местоположението на IP-адреса си?)
 • Политики за bittorrent по държава
  • Най-доброто
   • Швейцария
   • Испания
   • Полша
   • Остатъка
    • Холандия
    • Мексико
    • Канада
    • Австралия
    • Великобритания
    • Съединени щати

    Опровержение: Отказ от отговорност: Нито авторът на тази статия, нито собствениците на най-добър Bittorrent-VPN.com одобрява изтеглянето на авторски права в която и да е юрисдикция, независимо дали законно или не. Тази статия е предоставена само за информационни цели. Bittorrent е законен, пиратството не е. Моля, използвайте отговорно. Ние не сме юридически експерти, нито твърдим, че сме. Тази статия е мнение и представлява настоящото ни разбиране за законите за споделяне на файлове в определени страни. Можем да тълкуваме законния климат в държава, различна от точния устав (или съдия), който може да. Направете собствено изследване. Изтеглете само законни торенти. И си вземете VPN. Това е само 40 долара на година.

    Торент законност: Преглед

    Първо, нека бъдем ясни: BitTorrent е само протокол за споделяне на файлове. Това не е инструмент за пиратство, точно както уеб браузърът не е инструмент за пиратство. Протоколът BitTorrent е законен в повечето страни по света, както и торент изтеглянията от законни източници.

    Законите се променят драстично, в световен мащаб, опитвайки се да поддържат баланс между вкоренени корпоративни интереси (като съдържание/медийни продукти) и след това постоянна технология за споделяне на файлове за постоянна еволюция.

    Някои държави (като Съединените щати) се борят да актуализират стари закони, предназначени за десетилетия на сортове сортове авторски права, които сега (за съжаление) се прилагат неправилно към досиета без криминални или намерения за печалба.

    Други страни, където интернет все още е нов, имаха малко или никакви закони за интелектуална собственост и сега постигат крачки към дефинирането им.

    Други нации (най -вече Швейцария) и заемане на много прогресивна позиция, че изтеглянето на файлове за „лична употреба“ трябва да бъде напълно законно. С други думи, ако не печелите от създаването на други лица, това е законно.

    Как да използвам тази информация

    Ако се намирате в страна, която не е особено приятелска за торент, все още можете на практика да изтегляте торенти от страните, удобни за торент, благодарение на възможностите за гео-превключване на виртуални частни мрежи. Ако не сте запознати с VPN технологията, ето бързо въвеждане в начина на работа на VPN и защо може да искате такъв.

    Надяваме се само да изтеглите легални торентни файлове (Има 10 хиляди от тях). Дори и да изтеглите само 100% легални торенти, страни като Обединеното кралство и Съединените щати все още често нарушават способността ви да торент законно, същото като другите, които изтеглят авторски права материали.

    В u.С. много основни дросели на ISP Всички торент трафик в своите мрежи, независимо от вида или законността на съдържанието.

    В u.K. Много от най -добрите сайтове за торент са блокирани, въпреки че са домакини на много легални торентни файлове.

    Използвайки VPN услуга със сървъри, разположени в страна, удобна за торент, можете: можете:

    • Избягвайте мониторинга от вашия интернет доставчик и други трети страни
    • Вземете пълната полза от вашата честотна лента, вместо да се прехвърляте до много по -бавни скорости за изтегляне.
    • Изтеглете файлове от сървър в страна, в която споделянето на файлове не се следи.
    • Шифровайте всички прехвърлени данни, така че вашият интернет доставчик не може да вижда сайтове, които посещавате или файлове, които изтегляте.
    • Деблокови сайтове с гео-блокирани или защитни стени, включително сайтове за торент.
    • Вижте нашите Топ VPN за торенти Препоръки.

    Важно е да се отбележи, че дори и да изтеглите материали, защитени с авторски права чрез VPN сървър в страна, където това е законно, все пак може да го правите от страна, в която все още е незаконно. Моля, подкрепете създателите на съдържание и изтеглете само законни торенти!

    Най -безопасните държави за торент (най -доброто)

    Има страни, в които споделянето на файлове (дори файлове с авторски права) има най-благоприятния статус. Интернет доставчиците в тези страни не блокират или газират торент сайтове.

    Швейцария

    Швейцария е най -сигурната страна за торенти. Според Swiss Law, изтеглянето на музика и филми (дори авторски права) “за лична употреба “ изглежда че е Напълно легален.

    „Личната употреба“ е малко общо определение, но като цяло, ако не се опитвате да печелите от изтеглянето или да го разпределите на голям брой хора, вероятно е добре.

    Но швейцарците ще отнесат вашата свобода онлайн още повече ..
    Мониторингът на изтеглянията на партньорски лица от трета страна всъщност е незаконно!

    Според тази статия за Torrent Freak, IP адресите се считат за лична информация (вашият IP адрес е единствената лична идентифицираща информация, налична в торент рояк). Тъй като събирането на лична информация без съгласие е незаконно съгласно швейцарското законода. Това ефективно убива „бизнес стратегията“, използвана от редица „тролове за авторски права“.

    Въпреки че има разглеждани нови закони, които ще помогнат на десниците да премахнат материали, защитени с авторски права от уеб сървъри, швейцарският защитена лична свобода за изтегляне на файлове за лична употреба вероятно ще остане законно за обозримо бъдеще.

    Испания

    Испания е почти толкова безопасна, колкото Швейцария, когато става въпрос за изтегляне на торенти за лична употреба. В поредица от случаи през 2006 г. испански съдия постанови, че изтеглянето на досиета с авторски права за „лична употреба“, стига да няма намерение да се печели.

    Има и подобни защити за лична информация. Личните данни, свързани с IP адрес, могат да бъдат разкрити само в хода на наказателно разследване. Споделянето на файлове се счита за граждански въпрос. Тогава не трябва да е изненада, че почти една трета от испанците използват уебсайтове за споделяне на файлове. Удвояване на средното за Европа. (Източник: Wikipedia)

    Има редица VPN услуги със сървъри в Испания. Ipvanish е един от нашите любими, Благодаря на тяхното Политика за нулеви лог и невероятно бързи скорости.

    Полша

    Изтеглянето на защитени с авторски права произведения за „лична“ употреба е сива легална зона в Полша. Нека бъдем наясно, няма писмен закон, който да създава освобождаване от „лична употреба“. Има обаче няколко правни мнения, които сякаш легализират изтеглянето за частна употреба.

    В средата (торентите се толерират или игнорират)

    Най -общо казано, това са страни без ясна политика или няма механизъм за прилагане на P2P изтеглящите.

    Мексико

    Регулаторите и законодателите в Мексико са игнорирали най-вече възхода на споделянето на файлове. От 2019 г. няма закони, които конкретно да го забранят. Торентите в Мексико не се блокират от повечето интернет доставчици, нито се наблюдават в официален капацитет.

    Холандия

    Холандия беше една от най-удобните страни, а изтеглянето за лична употреба беше изрично законно (просто не можахте да качите). През 2017 г. всичко, което се промени, но Холандия все още има сравнително безплатен интернет и минимално прилагане на изтеглянията на P2P.

    На две холандски интернет доставчици (Ziggo и XS4All) бяха наредени да започнат да блокират пиратския залив (който по ирония на съдбата започна като холандски уебсайт). https: // thenextweb.com/Insider/2017/09/22/Pirate-bay-blocked-kenlands-dutch/

    Голяма част от Източна Европа

    Страни като Словакия, Гърция и Румъния до голяма степен игнорират споделянето на файлове. Изключение е Русия, която принуди доставчиците на интернет услуги да блокират множество торентни обекти.

    Останалото: по -малко безопасно за торенти

    По -голямата част от страните попадат в тази категория, но не всички са създадени равни. Някои (като u.С. и Канада) рядко прилагат нарушения на споделянето на файлове престъпно. Други държави са отишли ​​за забрани за торент на сайта (Индия) и/или надценяване.

    Австралия

    За съжаление Австралия следва примера на САЩ и позволи на Torrent Trolls да се разрази. ISP в Австралия запазва използването и дневниците за свързване до 2 години. Правителството не налага пряко нарушения на торент, но вместо това е позволило на Torrent Trolls да процъфтява, като масовите съдебни дела искат 100 долара или $ 1000 за изтегляне на един файл.

    Канада

    Канада преработиха закона си за авторско право със Закона за модернизация на авторските права. Една от най-подходящите промени за потребителите на BitTorrent беше началото на режим „Забележка и известие“, който изисква канадските доставчици на интернет услуги да препрат. Критиците казват, че това отваря вратата за тролове и писма за изнудване.

    Великобритания

    Англия и Обединеното кралство са били на твърдия ръб на прилагането на P2P от самото начало. Повечето интернет доставчици на Обединеното кралство и мобилни превозвачи са внедрили блокади на торент сайтове в един или друг момент. Много VPN услуги дори няма да позволят торенти на техните сървъри във Великобритания.

    Великобритания Bittorrent ентусиасти често за използване на VPN за заобикаляне на торент блокади и мониторинг на изтеглянията на трети страни.

    Съединени щати

    U.С. е интересен казус. Имаше много малко директно прилагане на торент нарушения от базирани в САЩ интернет доставчици, различни от дросели за изтегляне на торент.

    Вместо това, повечето дейности за наблюдение и прилагане се обработват от Dight -Folders (или компании, които просто твърдят, че притежават правата). Това означава u.С. беше (и до голяма степен все още е) безопасна хава за тролове за авторски права). За щастие, някои юрисдикции се усъвършенстват, след скандала с закона на Prenda и затрудняват лошите актьори да изнудват изтеглящите се изтеглящи.

    Заключение

    Дигиталното споделяне на файлове избухна в световен мащаб, тъй като скоростите на широколентовите връзки станаха в световен мащаб достъпни. Растежът на партньорски технологии като BitTorrent нарушава традиционните стратегии за разпространение на медии, а потребителите на BitTorrent са изправени пред нарастващ натиск от собствениците на съдържание на стари охрана, които не са готови да променят бизнеса си все още.

    Няколко държави обаче заемат позиция и казват, че изтеглянето на съдържание за лична употреба не е престъпление.

    Вярваме в неутралността на мрежата и интернет потребителите трябва да бъдат свободни да правят свой собствен избор. Избор на правилния VPN DustiderGoes по пътя към защита на вашето право на поверителност, сигурност и избор онлайн.

    VPN, който не поддържа дневници, може да криптира всички данни, които предавате, като предотвратяват трети страни като вашия интернет доставчик да наблюдават сайтовете, които посещавате, и файловете, които изтегляте. Можете също така да предотвратите котинг, да защитите самоличността си и безопасно да използвате WiFi горещи точки навсякъде по света.

    Ако смятате, че искате VPN, но не сте сигурни откъде да започнете, Препоръчваме личен достъп до интернет.

    Частен интернет достъп до един от най -достъпните VPN доставчици в света, като техният най -добър VPN план е на цена само $ 3.33/месец (с 1 година абонамент). Те не поддържат VPN дневници, имат „нечупливо“ 256-битово криптиране, сървъри в 11 страни и приемат поверителността на своите потребители много сериозно. Вижте нашия преглед на PIA, за да научите повече!

    Категории по държава

    Дейвид Барнс

    Дейвид започна да се хвърля, преди да е готино. Той се радва на туризъм, стратегически игри и яде диня през цялата година. Той все още разтърсва тениската си на Napster веднъж месечно.

    2 мисли за „Най -сигурните страни за изтегляне на торенти (класирани най -добре до най -лошите)“

    Тази страница предоставя много грешна информация. Торента в Полша не е безопасно. Изтеглянето е сравнително безопасно (поради случай на „частна употреба“). Когато използвате торенти, предположението в Полша е: споделяте и това не е законно. Всякакъв вид качване е незаконно. Може би беше безопасно много години назад. Сега хората се преместиха в изтеглянето. Отговор

    Същото се отнася и за Швейцария
    Можете да изтеглите каквото искате, но торентът се счита за качване и е незаконен отговор

    Най -безопасните и опасни страни за торент

    Списък на страните, които позволяват торент

    От създаването си преди десетилетия, торентът остава най -популярният начин за потребителите да качват и изтеглят различни медии. Въпреки че споделянето на файлове само по себе си е законно, проблемите могат да възникнат, когато съдържанието, което се споделя.

    Закони, наказания и действително изпълнение на законите относно неоторизираното споделяне на съдържание с авторски права всички варират значително по държава. Въпреки че практиката е разрешена на някои места, тя се счита за сериозно престъпление в други.

    Ще разгледаме държавите, в които торента е законно, или по същество законно, както и страни, в които хората, хванати торенски, получават огромни наказания.

    Съдържание Показване

    Кои държави позволяват порой?

    Някои държави имат изрични закони, които легализират практиката за изтегляне на защитено съдържание. Тази практика е сравнително рядка, тъй като изрично разрешаването на залепване на материали с авторски права вероятно е в нарушение на международните договори и много икономики разчитат на концепцията за интелектуална собственост до известна степен.

    Испания

    Един пример е Испания. През 2006 г. съдилищата на страната определиха, че е законно да се споделят съдържание с авторски права онлайн. Въпреки това, печалбата по някакъв начин от съдържанието не е.

    Мексико

    По-малко известна страна на торент е Мексико. Споделянето на материали, защитени с авторски права, е законно в Мексико, тъй като законите на нацията имат практически Нищо на книгите относно авторските права. Въпреки че съседът му, Съединените щати, разчита на правата на интелектуална собственост да процъфтява, икономиката на Мексико не се основава на медиите.

    Това може скоро да се промени, тъй като някои политици започват да поставят под въпрос дали неуспехът да почете авторските права може да бъде нарушение на международните договори.

    Швейцария

    Швейцария, страната, известна с останалата неутрална по повечето въпроси, има закони за авторското право. Въпреки това, подобно на своята скандално анонимна банкова система, швейцарският закон изисква всички да качват и изтеглят историята на остава частна.

    Швейцарските съдилища заявиха, че торентите са “защитена реч„Значи те са законни за изтегляне. По -специално, софтуерът винаги е незаконен за изтегляне чрез Torrent. Точно както в Испания, печалбата от торенти е изрично незаконно.

    Съгласно съдебно решение през 2010 г. все още е незаконно да се качва или „засяване“ на досие с авторски права. Единствената защитена дейност е изтеглянето.

    Държави с толерантност към торента

    Други страни са по -малко спокойни по отношение на торента за частна употреба, но все пак имат „официална толерантност“ към практиката. С други думи, те не са готови изрично да правят практиката легална, но обещават да не преследват потребителите Стига да следват указанията.

    Канада

    За разлика от САЩ, Канада има доста лесни правила за споделяне на файлове. На канадците е позволено да изтръпват почти всичко, стига да не е за финансова печалба. Канада има строги закони за авторското право, но те се прилагат само за канадски произведения.

    Например, ако потребителят споделя епизод на U U.С.-Базираното телевизионно предаване, те няма да бъдат подложени на наказания съгласно канадския закон. Ако обаче трябва да споделят шоу Произведени и пуснати в Канада, Те биха могли да се сблъскат с огромни глоби.

    Холандия

    Холандия е известна с разхлабените си политики за наркотици, забранени в повечето страни, а също така трябва да бъде известна с толерантното си мнение за торент. Холандското правителство използва същия подход, който използва с канабис с авторски права, в по -голямата си част. Малко известен факт е, че тези лекарства всъщност не са законни съгласно холандския закон. Има обаче „официална толерантност“ за тяхната продажба и употреба.

    В същия смисъл изтеглянето на материали с авторски права не е технически законно. Холандските медийни устройства, използвани за таксуване на данък за „лична такса за копиране“ при покупка. След като страната се присъедини към ЕС, съдът на съда реши, че тази такса е неразумна и тя е отстранена.

    Все пак обаче всеки, който изтегля филми, музика, телевизионни предавания или игри чрез торенти няма да изпадна в затруднение със закона. Като изключение, холандският закон напълно забранява незаконното споделяне на „напукан“ софтуер (софтуер, който обикновено изисква плащане за използване).

    Най -строгите държави по порой

    Сега, когато разгледахме къде потребителите като цяло могат да торент безнаказано, дори и без VPN, нека да разгледаме къде в световните закони са най -суровите. Потребителите откриха, че изтеглянето на съдържание незаконно в строги страни може да се сблъска с тежки наказания, дори ако произведенията са само с авторски права в друга държава.

    Съединените щати

    Обосновката за Съединените щати, които имат строги закони по отношение на торента, е доста проста: страната произвежда по-голямата част от англоезичните медии по целия свят и голяма част от икономиката се основава на това, че притежателите на права могат да печелят. Странност в закона на Съединените щати поставя нарушаване на авторски права съгласно Гражданския кодекс, което означава, че самото качване и изтегляне на защитено съдържание не е престъпление.

    Може да се изисква потребителите да плащат глоба между 200 и 150 000 долара, в зависимост от размера на нанесените щети. Това е за нарушение, което означава, че тези хора, хванати с порой в u.С. може потенциално да се изправи пред 150 000 долара глоба за всяка песен, ако изтеглят музикален албум.

    Тъй като това е в Гражданския кодекс, частните адвокати, известни като “Тролове за авторски права”Често се наемат в организации за държане на права. Те наблюдават рояци от потребители при използването на протокола BitTorrent, запис U.С.-базирани IP адреси и призовка самоличността на участващите.

    Те предлагат „плащане за сетълмент“, което обикновено е под 1000 долара в замяна, за да не отведе потребителя в съда за предполагаемото нарушение. Има значителни публични протести по отношение на тази практика и строгостта на финансовите санкции, което доведе до това да стане много по -рядко, отколкото преди десетилетие.

    Обединеното кралство

    U.K. има много строги закони за порой, повече от повечето страни в Европа. На правителството е разрешено да прилага цензура за нарушаване на уебсайтове, практика, която е незаконна в Съединените щати.

    Но има ключова разлика между прилагането в u.K. и u.С. U.K. правителството е Само образувание, което може да наложи това, Докато частните адвокати могат да съдят хората в u.С. Освен това, докато той ще бъде разрешен под u.K. Закон, страната твърди, че не върви след някой, който изтегля торенти за лична употреба, без да печели.

    Онези, които оперират торент сайтове или тази печалба от споделянето на авторски права, изправени пред много сурови наказания: до десет години затвор и „неограничена“ глоба.

    Германия

    Германия направи списъка, не заради наложените наказания, а заради честотата германското правителство санкционира заподозрените интернет пирати. Или местни власти, или частни адвокати, които забелязват немски IP адреси в торент рояци може да получи самоличността на потребителите участващи.

    След това могат да глобят тези потребители не по -малко от 500 евро и не повече от 1500 евро. Има дори случаи, при които хората, които просто са стриймирали филми онлайн!

    Да си на сигурна страна

    Както можете да видите, има много случаи, при които някой би могъл внезапно да кацне в гореща вода и да дължат на корпорация огромна сума пари за изтегляне на торенти.

    Ако изтегляте или семенни торенти, Вашият IP адрес ще бъде регистриран от безброй правителства и частни адвокати. Ето защо е наложително да се използва VPN. Много хора са под погрешното схващане, че ако живеят в страна, в която торента е законно, VPN не е необходим.

    Като се има предвид обаче, че законите се променят през цялото време и предишните данни за торент са били използвани като доказателства в съдебни дела в страни като Швеция, никога няма да разберете дали наистина сте в безопасност без VPN. Винаги е по -добре да поемете контрола над вашата поверителност в интернет, вместо да го оставяте на различни правителства и семенни адвокати.

    Подобни публикации

    Торент, който се качва и изтегля

    Изтегляне срещу. Засяване – торентни закони са еднакви и за двете?

    Торентен във Франция

    • Дейвид Барнс

    Торентен във Франция

    Флаг, представляващ онлайн пиратство

    • Дейвид Барнс

    11 -те най -добри държави за свързване на VPN при торент (важни факти)

    Едно от най -големите предимства на VPN е възможността да се свързва със сървъри по целия свят. Това ви позволява да се появявате като местен член на тази държава.

    Много VPN ще имат десетки сървъри по целия свят, които техните потребители могат да изследват. Продължете да четете, за да научите кои от тях трябва да използвате.

    1. Швейцария

    Това е едно от най -популярните VPN места за тези, които обичат да торент. Една от най -големите характеристики са техните силни закони за защита на поверителността. Те са закрепени в Конституцията. Поради това има строги закони, които управляват начина, по който могат да се използват вашите лични данни. VPN често не са включени в законите за задържане на данни в Швейцария, така че правителството няма да наблюдава вашите дейности.

    Още по -добре е, че страната не е член на ЕС или програмите за 14 очи. И двете ще изискват от тях да събират и споделят данни в международен план. Без тези споразумения можете да сте доста сигурни, че историята на вашето сърфиране ще бъде сигурна.

    Швейцарското правителство е инвестирало за създаване на висококачествена интернет система. Поради това ще можете да получите силна връзка и да постигнете прилични скорости.

    Най -голямото предимство обаче е начинът, по който законът гледа на заливане на информация с авторски права. Правителството е класифицирало това като престъпление без жертва. Поради това повечето торенти от защитени с авторски права материали ще бъдат законни. Има само две изисквания, които трябва да отговаряте:

    1. Торентът трябва да е за ваша лична употреба
    2. Не трябва да се опитвате да печелите от авторски права материали.

    2. Исландия

    Един от най -популярните VPN сървъри в света принадлежи на Исландия. Има много причини, поради които хората избират да използват тази услуга. Първо, те имат отлична интернет инфраструктура. Около 99 процента от хората в тази страна имат достъп до интернет. Фиброптичните кабели гарантират, че имат бърза връзка.

    Въпреки това, една от най -големите причини, поради която Исландия привлича вниманието на онези, които искат торент, е, че правителството се ангажира да поддържа личните права, особено онлайн. Поради това има много малко ограничения в речта. Според Facebook правителството не е издало никакви заявки за сваляне миналата година. Те също така уважават правата на хората на свобода, с ограничено проследяване на това, което правите онлайн.

    По -важното за тези, които искат да торент, са ограничените ограничения за съдържанието. Използвайки Исландия, ще можете да намерите повечето от съдържанието, което бихте търсили.

    Единствените потенциални проблеми обаче възникват, когато искате да получите достъп до сайтове, които са известни с хостинг на информация за авторски права. В съдебните дела правителството на исландското нареди на интернет доставчиците да блокират достъпа до тези сайтове. Това означава, че няма да можете да торент чрез услуги като Pirate Bay.

    Трябва да се отбележи, че технически порнографският материал е незаконна в тази страна. Въпреки че тази забрана рядко се налага.

    3. Малайзия

    Ако търсите сървър, който ще защити вашата поверителност, може да помислите да използвате малайзийски сървър. Няколко принципа правят този тип защита толкова полезна за потребителите:

    • Сайтовете трябва да поискат вашето разрешение. Преди те да започнат да съхраняват вашата лична информация, ще трябва да дадете своето изрично разрешение на сайт. Те също ще трябва да ви кажат колко дълго съхраняват тази информация и за какво възнамеряват да я използват.
    • Можете да получите достъп до вашите данни. Ако поискате, сайтът трябва да ви предостави достъп до личната информация, която са събрали за вас.
    • Извън 14 очи. 14 -те очи са международно споразумение, което позволява на страните да споделят информация. Това им позволява да използват тази информация за проследяване на престъпници и може да се разшири до проследяване на потребители на торентни сайтове. Не е нужно да се притеснявате за това, когато използвате малайзийски VPN.
    • Няма данни извън границата. За да направи нещата още по -сигурни, Малайзия не позволява на личните данни на своите граждани да напуснат границите си.

    Разбира се, има няколко недостатъци при използването на малайзийски сървъри. Сайтове, които торент за авторски права е незаконна. Правителството обаче рядко прилага това. Въпреки че имаше милиони нарушения през 2019 г., никой не е обвинен.

    4. Панама

    Друга държава, която е известна с отличните си закони за защита на данните, е Панама. Те изискват потребителите да се съгласят, преди уебсайт да може да започне да събира личната си информация. Ще имате право да откажете да предоставите вашите данни. Цялата тази информация трябва да се съхранява сигурно.

    Съгласно тези закони няма нужда от интернет услуги да съхраняват информация за вас. Поради това, VPN услугата няма да е необходимо да приема никакви дневници. Това е допълнителен слой за сигурност и анонимност.

    Подобно на много от другите страни в този списък, Панама не е част от 14 -те очи, ЕС или други международни споразумения, които биха ги принудили да споделят вашите данни в международен план. Тъй.

    5. Румъния

    Румъния е доста спокойна за това как се приближават до онлайн пиратството, с много малко хора, заредени за торент. Ако просто изтегляте този материал, вместо да го качвате, румънските власти вероятно ще ви оставят на мира.

    За разлика от другите страни в този списък, те са част от ЕС. Това означава, че те ще трябва да участват в споделянето на данни. Румънското правителство обаче отмени тези закони, една от единствените страни в ЕС, които направиха това.

    Но това не означава, че не е нужно да предприемате някои предпазни мерки. Като член на ЕС, те трябва да участват в споделяне на информация. Те трябва да позволят на някои следователи да имат достъп до тези записи. Въпреки това, вашата VPN компания няма да се изисква да поддържа дневник. Поради тези силни закони за поверителност, ако искате да получите достъп до европейско съдържание, Румъния вероятно е най -добрият ви вариант.

    6. Холандия

    Това е едно от най -популярните VPN места в света. Това е място, което е известно със своите силни закони за поверителност. Свободата на словото и изразяването е силно защитена от правителството. Това се простира до интернет. Това обаче наскоро започна да се променя. Най -известното, правителството реши да приложи закон, известен като Wet op de Inlichtingen през 2017 г.

    Това е един от най-широкообхватните закони за наблюдение в историята на страната, което предизвика много спорове между общността. Някои от най -противоречивите аспекти включват:

    • Възможността за хакване на интелигентна технология
    • Поддържане на база данни на ДНК на всеки гражданин в страната
    • Споделяне на тази информация с чужди страни

    Въпреки това, има някои позитиви за тези, които искат да използват холаренски сървър за торент. Страната все още има сравнително разхлабени закони около използването на авторски права материали. Въпреки че това е технически незаконно, рядко правителството на правителството да прилага тези правила. Наскоро обаче групите блокират достъпа до сайтове като Pirate Bay.

    Ако сте хванати завалени в Холандия, имате правна защита. Просто трябва да покажете, че въпросният артикул е „произведение на изкуството“. Неясността на този закон оставя много място за интерпретация, въпреки че често не се прилага за неща като софтуер.

    7. Сан Марино

    Сан Марино е по -малка страна в ЕС, разположена точно до Италия. Но има някои причини, поради които може да искате да помислите за използване на VPN услуга, която се основава в тази страна.

    Най -голямото предимство е, че това е една от малкото страни в света, която няма никакви закони или защити за авторски права. Останалите две страни са Еритрея и Туркменистан. Поради това няма риск да се сблъскате с правен удар от гледане на защитени с авторски права торенти.

    Докато Сан Марино е базиран в Европа, това не е част от ЕС. Поради това не е нужно да се притеснявате дали вашите данни се използват за проследяване на движенията ви или проследяване на това, което правите. Плюс това, това е доста безопасна и свободна страна, със силно право на свобода на словото.

    Единственият недостатък е, че интернет инфраструктурата не е толкова напреднала, колкото някои от другите европейски страни. Поради това може да се наложи да изчакате още малко, за да получите отговор.

    8. Мексико

    Що се отнася до закона за авторското право, те наскоро приеха закон за авторското право въз основа на тези, които са налични в Съединените щати. Това повдига много потенциални проблеми за онези, които планират да торент от сайтове като Pirate Bay.

    Ако се използва така, както е в Съединените щати, той може да има много сериозни въздействия. В някои случаи може да се използва за потискане на свободата на словото. В Мексико концепцията за честна употреба все още е доста ограничена. Мексико обаче е известен с това, че има доста разхладен подход за прилагане на законите за авторското право. Ето защо те са се превърнали в убежище за торенти в международен план.

    На по -позитивен, Мексико е известен с липсата на цензура онлайн. Няма доказателства, че правителството е предприело стъпки за блокиране на достъпа до сайтове.

    9. Испания

    Ако търсите държава, която ще запази личните ви данни и предпочитанията за сърфиране частни, може да искате да използвате VPN сървър в Испания. Тези закони ще бъдат подобни на Малайзия. Ще се изисква да ви кажат какви данни ще събират и колко дълго възнамеряват да ги съхраняват.

    Те са известни и с това, че имат безплатна интернет система. Има малко доказателства, че правителството се намеси и цензурира работата на своите граждани.

    Известно време Испания е имала разхлабени закони за авторски права. Ако сте се хвърляли на този вид материал, се счита, че е престъпление без жертва. Единственото изключение бяха хората, които публикуваха материалите, за да получат печалба от тях. Докато не правите това, има малък шанс да станете цел на това правителство.

    Има обаче някои признаци, че това започва да се променя. Съществуват нови закони за затягане на законите за авторското право. Някои от акцентите на този законопроект включват:

    • Блокиране на достъпа до сайтове. Може да се изисква интернет доставчици за блокиране или ограничаване на достъпа до сайтове като Pirate Bay, които са станали синоним на незаконна пиратска дейност.
    • По -добро прилагане на съществуващите правила. Правителството вероятно ще се стреми да работи с ISP, за да направи това.

    Това все още е сравнително ново правило, така че как се отразява на тези, които се стремят да торент чрез испанските сървъри, остава да видим.

    10. Полша

    В много случаи ще можете да изкопаете материали като телевизия с авторски права и филми. Просто трябва да го използвате за вашата лична употреба. Това обаче има доста тясно определение. Няма да можете да го прилагате към неща като софтуер или видеоигри.

    Трябва да се отбележи, че тези правила не са спрели някои полски производители да започнат правни действия срещу хора, които разглеждат техните материали чрез торентни обекти. Някои хора дори са получили известия за прекратяване и отказ чрез своите интернет доставчици.

    11. Унгария

    Унгария има някои закони за авторското право. Но те обикновено не се поддържат. Докато не се опитвате да се сблъскате с печалба, няма да имате никакви правни проблеми в Унгария.

    Правителството се е опитало да цензурира някакво съдържание. Но това обикновено е свързано с уебсайтове, които се опитват да отрекат Холокоста. Те също така са поръчали доставчици на интернет услуги да блокират достъпа до сайтове за хазарт. На много други сайтове обаче са разрешени да бъдат свободно достъпни. Изчислено е, че техният интернет е сред най -свободните в света, с много малко ограничения, поставени върху това, което гражданите могат да гледат.

    Плюс това, Унгария има някои от най -бързите скорости в интернет в света, оценявайки точно зад САЩ. Така че, не бива да чакате твърде дълго, за да се заредят страниците.

    Защо се нуждаете от VPN при торент?

    Нека започнем с накратко разглеждане на някои от причините, поради които трябва да използвате VPN на първо място. Има няколко предимства, които VPN може да отключи. Те включват:

    • Получаване на минали блокове за съдържание. Обичайно е вашият ISP да блокира някои сайтове, особено тези, които участват в материали, защитени с авторски права. Например, може да нямате достъп до Pirate Bay. Използването на VPN сървър ще ви позволи да заобиколите тези ограничения.
    • поверителност. Когато разглеждате без защита на VPN, вашият ISP ще може да следи всяко търсене, което правите. Те могат да бъдат принудени да предадат тази информация на властите. Когато използвате VPN, ще маскирате дейностите си, криптирате вашите данни.
    • По -добри скорости на стрийминг. Ако сте редовен потребител на стрийминг услуги, може да забележите внезапни капки в качеството на стрийминг. Това често е свързано с дросела от вашия интернет доставчик, така че те могат по -добре да се справят с търсенето на своите услуги. Използвайки VPN, ще можете да заобиколите тези ограничения.

    Съвети за избор на правилните сървъри при торент

    Има много сървъри, които можете да използвате, които позволяват частно сърфиране и ограничена цензура на вашите дейности. Ето някои от съветите, които можете да използвате, за да намерите подходящия за вас:

    • Интернет скорости. Докато сигурното сърфиране в благоприятна за торент страна е важно, вие също трябва да помислите колко бързо ще бъде вашият интернет. Като общо правило, най -добрият начин да получите добра скорост е чрез избиране на сървър, който е близо до вашето географско местоположение.
    • Прилагане на закони. Има много държави, в които техническите, технически, нелегални, е нелегално. Но по -рядко е да се намерят места, където правителството активно ще преследва хората, които имат достъп до този материал. Места като САЩ, Германия и Франция имат най -строгите закони. Поради тези местоположения на сървъра трябва да се избягват.
    • Международни споразумения. Струва си да направите малко проучване, за да видите дали те са част от международно споразумение, като ЕС или 14 очи. Тези групи често споделят данни за това, което хората правят онлайн. Това може да се използва за проследяване на хората, дори ако те използват VPN, за да прикрият своята самоличност.
    • Споразумения за поверителност. Помислете какви мерки са въведени за защита на вашите данни. Някои страни, като Малайзия, ще забранят прехвърлянето на лични данни извън техните граници. Това ще добави допълнителен слой сигурност, което ще улесни затъмняването на вашите движения онлайн.
    • Наличие на уебсайтове. Ще трябва да намерите държава, която да ви позволи да получите достъп до сайтове. Понякога най -известните сайтове, като Pirate Bay, ще бъдат блокирани. Ако случаят е такъв, просто скочете на друг сървър и опитайте отново.

    Изборът на подходяща държава често е добра първа стъпка. Но също така трябва да се уверите, че избирате добър VPN. Някои ще имат по -голям акцент върху личния живот от други. Трябва да сте сигурни, че криптирате данните си, в противен случай вашият интернет доставчик все още може да бъде в състояние да видите какво правите. Това е особено важно в страна, в която торентът е незаконен.

    Окончателни мисли

    Използването на VPN е от съществено значение, когато торент. Това ще добави допълнителен слой от уединение, ще ви помогне. Въпреки че има много сървъри, от които да избирате, трябва да се опитате да изберете един, където торентът ще бъде законен. Ако направите това, вие ще можете да торент, без да се страхувате от законно възмездие.