13 -те най -добри VPN услуги през 2023 г

Contents

Основната разлика между мултихоп VPN доставчик и TOR? Скорост.

Тези 5 най -добри доставчици на VPN печелят топ редици през 2023 г

Това ръководство обхваща най -добрия VPN, по категория, за 2023 г. Ние оценихме всички най -популярни опции, сравнявахме техните силни страни, отбелязахме техните слабости и доставихме класирането си по -долу.

Готов да види кое е най -високо? Прочетете за класиране на категория по категория на най-добрия VPN.

Нашите препоръки: най -добрите VPNS 2023

Редовно обсъждаме киберсигурността и една от основите на тази област е как да останете анонимни, когато сърфирате онлайн. По -долу ще оценим няколко различни категории за най -добрия VPN. Нашата класация разглежда скоростта, разходите, функциите за сигурност, едновременните връзки и местоположенията на сървъра.

Специално разгледахме различни случаи на използване за частен достъп до интернет. Нашата класация показва най -добрите VPN услуги за поточно видео, пътуване и сигурност. Ние също разбиваме детайлите за всяка услуга.

Обърнете внимание, че Агенцията за сигурност на киберсигурността и инфраструктурата (CISA) също има съвети относно VPNS. Използвахме и тази информация. Резултатите са тук:

Най -доброто за стримери: Cyberghost Vpn

Почти всяка съвременна VPN услуга трябва да издържа на поточни медии, но Cyberghost се класира най -добре по няколко причини. Той разработи оптимизирани с стрийминг сървъри специално, за да помогне на потребителите си да имат достъп до услуги като Netflix, Hulu и Prime Video.

Подобно на другите ни препоръки, Cyberghost VPN също предлага ниска относителна цена. Това, заедно с VPN връзка, фокусирана върху стрийминг, прави това най-добър избор за стримери.

Най -доброто за мобилни потребители: Atlas Vpn

Нашата оценка разкри много опции за VPN връзка чрез мобилно приложение. Най-добрият в класа за тази година? Това е Atlas VPN. Тази услуга предлага приложения на Android и iOS, но също така обхваща Android и Amazon Fire TVS.

Този широко разпространен достъп и ниските общи разходи осигуряват силна стойност. Ето защо Atlas се нарежда като нашата най -добра VPN услуга за мобилна употреба.

Най -доброто за наркомани за сигурност: Privatevpn

Не забравяйте, че е важно да защитите безжичните си устройства. Агенцията за национална сигурност предоставя съвети, включително “DOS” и “DONS”, за защита на вашите данни в реалния свят.

Битката за най-високопоставения частен интернет достъп направи този избор особено труден. Няколко VPN услуги осигуряват криптиране на военна степен, но PrivateVPN се класира №1 за най-добрите VPN услуги за сигурност.

Това класиране идва от отдадеността му към шведските закони за сигурността, което осигурява никакво регистриране на данни, силна оферта за връщане на пари, неограничена честотна лента и (разбира се) 2048-битово криптиране с AES-256.

Най -добрият Multihop VPN: Surfshark Vpn

Surfshark VPN прави доста лесно да се настрои двоен VPN. Докато няколко VPN доставчици предлагат подобни услуги, ни харесва ниската цена и лесния достъп, предлагани тук.

Surfershark също ви дава възможност да настроите свой собствен дуот. Това го прави напълно персонализирана VPN връзка. Използвайте го на Mac, Windows, iOS или Linux.

Най -добър международен VPN: Nordvpn

The Hackr.IO аудиторията се простира по целия свят и докато обичаме американската ни аудитория, ние разбираме необходимостта от частен достъп до интернет по целия свят. Ето защо искахме да оценим международните опции.

Най -добрият ни избор в тази категория не трябва да е изненада. Нашият екип го използва за собствен частен интернет достъп и ние сме възхитени от нейното изпълнение с стрийминг услуги. Той също така предлага функции за най-добър в клас и сървъри в повече от 60 страни.

NORDVPN също има гаранция за връщане на пари, до шест едновременни връзки и просто мобилно приложение за използване на вашия телефон или таблет.

Почетно споменаване: Pure VPN

Докато PURVE VPN не направи първото ни място в горните категории, това все още е популярна алтернатива. Ние оценихме тази услуга и бяхме впечатлени от 4.7 Оценка на TrustPilot. Pure VPN има повече от 6500 сървъра в повече от 70 страни. Това го направи претендент за най -добра международна VPN услуга.

Как оценихме най -добрите VPN доставчици

Нека поговорим за това как оценихме нашите опции и избрахме най -добрия VPN. Той се свежда до няколко фактора, а именно скорост и стойност.

Скорост на VPN връзката

Дали най -добрите VPN доставчици забавят сърфирането си в интернет? Не много. Не точно. Такъв беше случаят в зората на интернет, но в днешно време VPN услугите се свързват доста бързо. Освен ако не използвате нещо като TOR, вашият VPN доставчик лесно би могъл да изчезне на фона на вашите мисли, докато сърфира онлайн.

Добре, но какво да кажем за едновременните връзки или ако използвате далечни местоположения на сървъра?

Да, в тези случаи дори най -добрата VPN услуга може да се забави.

В случаите, когато не сте сигурни за първокласна VPN услуга, проверете за 30-дневна гаранция за връщане на пари (или наистина всякакъв вид гаранция за удовлетвореност). Това трябва да ви позволи да тествате услуга с вашата конкретна настройка и да проверите, че има достатъчно скорост, за да заслужи вашата инвестиция.

Цена и стойност: Цената на безплатните VPN

Концепцията за безплатни VPN се очертава като точка на значителна дискусия в областта на киберсигурността. Въпреки че изглежда, че те са рентабилно решение за тези, които търсят подобрена цифрова поверителност, строгата оценка на техните характеристики и потенциални клопки е от съществено значение.

Тук се крие систематично разбиване на безплатни VPN.

Предимства на безплатните VPN:

 1. Няма паричен ангажимент: На преден план е липсата на финансова инвестиция, което я прави достъпна опция за много потребители.
 2. Потребителски интерфейси: По -голямата част от безплатните VPN са проектирани с простота, предлагайки интуитивни платформи за начинаещи потребители.
 3. Елементарно подобрение на поверителността: За потребители, които търсят рудиментарно ниво на цифрова неизвестност или основен механизъм за заобикаляне на георестриранията, безплатните VPN могат да са достатъчни.
 4. Подходящ за периодично използване: За лица, които се нуждаят от VPN услуги спорадично, безплатните версии могат да се считат за адекватни.

Недостатъци на безплатни VPN:

 1. По-малко от оптималната инфраструктура за сигурност: Алгоритмите и протоколите за сигурност в много безплатни VPN често не са от най -високия калибър, което води до потенциални уязвимости.
 2. Ограничения за честотна лента и скорост: Потребителите могат да срещнат скорост на връзката на подпалката и строги ограничения при използването на данни.
 3. Инвазивни реклами: Липсата на абонаментни такси често се превръща в генериране на приходи чрез всеобхватна реклама, която може да бъде едновременно разрушителна и понякога компрометираща компромиси.
 4. Ограничена наличност на сървъра: Разнообразието на местоположенията на сървъра в безплатни VPN обикновено е ограничено, което влияе както на качеството на връзката, така и на възможностите за геосблока.
 5. Компромиси за поверителност: Има случаи, в които доставчиците на безплатни VPN са замесени в неетичното събиране и продажба на потребителски данни на субекти на трети страни.
 6. Липса на договорни задължения: Без финансов дял, безплатните VPN доставчици имат много малка мотивация да гарантират постоянна продължителност, оптимална скорост или специална помощ на клиентите.
 7. Ограничени разширени функции: Премиум функционалности, като механизми за превключване на убийства, мулти-хоп връзки или специализирани сървъри, обикновено са изключителни за платените услуги.

В заключение, докато безплатните VPN могат да представляват примамливо предложение за случайни потребители, щателна оценка разкрива значителни ограничения. За тези сериозни относно тяхната дигитална поверителност и онлайн сигурност, разумната инвестиция в първокласна VPN услуга е силно препоръчана.

ABC на VPNS: Какво и защо?

Вече обсъдихме какво е VPN. Но ето суперпроизводната версия:

VPN връзка крие вашия IP адрес от хора, които искат да го видят. Това може да е вашият доставчик на интернет услуги или може да е някакъв пич, който създаде “публичен” Wi-Fi на летището, където се опитвате да проверите банковия си баланс.

Обърнете внимание, че има различни видове VPN услуги. Нека обсъдим това след това.

Различни аромати на VPN услуга: Не всички наметали са равни

Ние оценихме куп услуги, за да определим най -добрия VPN. Какви видове обмисляхме? Ще говорим за това по -долу. По принцип потърсихме няколко различни типа системи, когато оценявахме най -добрата VPN услуга.

Традиционни VPNs: Старата школа на дигиталния клуб

Добре, нека да пътуваме назад във времето, не до ерата на дискотеката и разпалените панталони, а към добрите дни, когато поверителността на Интернет започна да се превръща в говоренето на града.

Въведете традиционната VPN услуга.

Мислете за това като за онзи староучилищник в мърляв клуб, винаги облечен в остри костюми, проверявайки списъци с гости и оставяйки само правилните хора в. Традиционният VPN създава таен (и супер сигурен) тунел между вашето устройство и интернет.

А какво ще кажете за всичките ви лични данни? Това е пътуване в разтегателна лимузина, тонирани прозорци и всичко това, гарантирайки, че носните зрители не могат да надникнат. Въпреки че може да няма всички лъскави камбани и свирки на по -новите VPN услуги, тази класика от години държи кибер -snoops. И ей, понякога винтидж е само вибрацията, която трябва да спечелите статут като най -добрия VPN!

SSL VPNS: надеждният страничен удар в кибер джунглата

Така че, представете си, че сте на това парти-шик и вместо тайно почукване, имате това супер готино, специално ръкостискане, за да влезете. Това е SSL VPN за дигиталната партия, която е интернет. Няма повече гмуркане в сложна зайска дупки или суетене с конфигурации, които звучат като извънземни разговори.

SSL VPN е вашият приятелски моден вратар, който гарантира, че сте сигурни, сигурни и бързи, докато имате достъп до всички тези уеб приложения и ресурси. Перфектен за модерния скитник, който не иска да бъде затънал с технологичен жаргон, но все пак жадува този VIP Security Pass.

Мобилни VPN: Цифров аксесоар за пътуване

Не всички от най -добрите VPN услуги са напълно различни в тези категории. Каза по различен начин, тук има куп припокриващи се категории. Голямото нещо: всеки осигурява някакъв частен достъп до интернет от някакъв вид. Всички те разчитат на VPN сървър, за да защитят вашите данни.

Но не искахме да пропускаме това. Мобилните VPN услуги заслужават малко внимание. Какво са те?

Представете си, ако желаете, вашите данни като този ултра-главен празник, който се движи през папараците. Мобилен VPN е този бодигард, който гарантира, че те стигат до лимузината без нито една нежелана снимка. Проектиран за тези в движение, той обработва мрежови превключватели като шампион-от Wi-Fi до 4G, 5G и отвъд без да се нарушава потта или, което е важно, вашата връзка.

Обърнете внимание, че също намерихме Nordpass, мениджър на пароли, направен от Nord Security. Звучи познато? Трябва! Това е същият отбор, който направи Nordvpn. Когато искате да защитите вашата цифрова идентичност, мениджърът на пароли помага за изграждането и поддържането на силно портфолио от пароли.

И така, следващия път, когато сте в движение и фантазирате, че поддържате вашите онлайн дела, всички Hush-Hush, не забравяйте, че Mobile VPN услугите са ви върнали гръб. или трябва да кажем, вашите данни!

Хардуерни VPN: Корпоративни задължителни задължения

Ако искате да настроите своя собствена виртуална частна мрежа (и защо не сте?), ще искате да знаете за опциите, базирани на хардуер. Това са най -добрите VPN, когато искате пълен контрол върху всяка част от процеса.

За разлика от безплатен VPN, който може да събира и продава вашите данни, частен VPN сървър остава във вашия контрол. . . стига да си този, който го контролира.

Готов за визуално?

Представете си, за миг величествен цифров замък, пълен с извисяващи се стени, мост и може би дори ров, изпълнен с. Е, защитни стени. Това е вашият хардуерен базиран VPN. Вместо просто да сте софтуер, който инсталирате, това е осезаемо парче технологично оборудване (като рутер, но със суперсили), което стои нащрек на портата на вашата мрежа.

Това лошо момче не е за вашата небрежна вечер, която се превърта в Tiktok. Това е повече за бизнеса или сериозните ентусиасти на технологиите, които искат допълнителен слой защита. Това е като да сравните система за домашна сигурност с наемането на пълен работен ден, денонощно охранител, носещ слънчеви очила за вашата входна врата.

В сферата на дигиталната защита, ако софтуерите VPN са пъргавите нинджи, хардуерните VPN са бронираните рицари. Когато вашият замък (известен още като данни) се нуждае от кралското лечение, сега знаете на кого да се обадите!

Нуждаете се от повече информация за корпоративната киберсигурност? Намерихме няколко популярни курса за етично хакерство.

Лични VPN услуги: За използване на вашия диван

Най -добрите VPN услуги за хора не са същото като най -добрите опции за голяма компания.

Вие сте уютни във вашите PJ, закуски в рамките на Arm’s Reach, готови да стартирате в стрийминг на новата ви любимо шоу. Но-сюжетен обрат-той е гео-блокиран във вашия регион. Въведете сцената вляво, вашият спасител в дигиталната ера: личната VPN услуга.

Най -добрият VPN за тази ситуация е този, който е направен само за вас.

Помислете за това като за опитен пътешественик, разбърквайки ви до цифрови дестинации, които никога не сте мислили, че можете да стигнете до. С щракване на практика пътувате през границите, дегустирате глобално съдържание деликатеси, без да оставяте дивана си.

И не става въпрос само за забавление – това е и вашият защитник. Той крие вашите онлайн отпечатъци от любопитни тракери и гладни за данни гиганти.

За много от нас мрежата е съкровищница от информация, социални връзки и да, котешки мемове. Но понякога има чувството, че навсякъде има невидими бариери. Личните VPN услуги са изящният ключ за нарушаване на тези бариери. Те са като този универсален адаптер за пътуване за глобуси: Основен инструмент за навигация, свързване и изследване без ограничения.

Multihop VPNS: Частен достъп до интернет с множество местоположения на сървъра

Представете си това като поредица от охранявани, укрепени замъци за вашите лични данни. Когато изпращате нещо навън в света, той скача от един замък в следващия, всеки път с охраната (VPN сървъри), гарантирайки, че никакви врагове (хакери, проследяващи) дебнат.

Това е контролиран, умишлен път, често създаден да засили сигурността и да направи проследяването по -сложно.

Може би си мислите: Как се различава мултихоп VPN услуга от TOR?

Ето как се различават. Tor, известен още като рутера лук, е кръстен със своите слоеви слоеве на криптиране.

По -малко е като поредица от замъци и повече като гъста, непредсказуема гора. Данните се изпращат на диво, произволно пътуване през възли, управлявани от доброволци (представете ги като подземни скривалища). Всеки възел отлепва слой на криптиране, като гарантира, че нито един възел не знае целия маршрут.

Основната разлика между мултихоп VPN доставчик и TOR? Скорост.

Мултихопите обикновено отскачат между по -нисък брой сървъри, изпращайки ви по -малко места, отколкото Tor би. Можете също да получите достъп до рутера лук безплатно. Multihop VPN също струва пари.

Увиване и окончателни съвети:

Чудесно, сега сте въоръжени с някаква VPN мъдрост, но като всеки добър бюфет, винаги има място за малко повече. Преди да се потопите с глава в света на виртуалните частни мрежи, ето някои пикантни залци, които трябва да разгледате:

 1. Местоположения на сървъра: Повече не винаги е по-весело, но голямо разнообразие от локации на сървъра ви дава гъвкавост, особено ако сте запалени да заобиколите георестрираните си.
 2. Политика без лог: VPN, който не поддържа трупи от вашата дейност, е като приятел, който никога не помни неудобните истории, които искате всички да забравят. Винаги търсете строга политика без лог.
 3. Скорост и честотна лента: Не всички VPN са изградени равни в отдела за скорост. Уверете се, че избраният от вас VPN не превръща супер бързата ви широколентова връзка в дигитално състезание за охлюви.
 4. Протоколи за сигурност: Отвъд общия SSL, задълбочете малко по -дълбоко. Протоколи като OpenVPN, L2TP/IPSEC и IKEV2/IPSEC могат да направят разлика както в скоростта, така и в сигурността.
 5. Съвместимост на устройството: Имайте масив от джаджи? Уверете се, че вашият VPN играе добре във всички тях – било то смартфони, компютри, таблети или дори смарт телевизори.
 6. Цена: Безплатните VPN може да са изкушаващи, но не забравяйте старата поговорка: Ако не плащате за продукта, вероятно сте продуктът. Платените VPN често предлагат по -добра сигурност и изпълнение.
 7. Kill Switch: Тази изящна функция автоматично отрязва вашата интернет връзка, ако VPN падне, гарантирайки, че вашите данни не са случайно изложени.
 8. Поддръжка на клиенти: Както всяка услуга, надеждната поддръжка на клиенти може да спести деня, особено ако не сте технологичен съветник.
 9. Закони за юрисдикция и данни: Където е базирана VPN компания, може да повлияе на неговата надеждност. Някои страни имат строги закони за задържане на данни, докато други са част от съюзите на международните наблюдения.
 10. Пробни периоди и гаранции за връщане на пари: Тестовото шофиране е ключово. Много VPN предлагат пробни периоди или обещания за удовлетворение, което ви позволява да вземете тяхната услуга за завъртане. Например, NORDVPN предлага 30-дневна гаранция за връщане на пари.

В крайна сметка изборът и използването на VPN е нещо повече от просто криптиране на вашите данни или достъп до библиотеката на Netflix на друга държава (макар че, ей, това е сладък бонус!). Става въпрос за възстановяване на вашата цифрова автономия, един криптиран пакет наведнъж.

Търсите да научите повече за киберсигурността? Препоръчваме най -добрите курсове за киберсигурност на общността.

Заключение: Най -добрият VPN за използване тази година

И така, ето ни, като обсъдихме най -добрия VPN за всяка ситуация.

Случахме криволичещите алеи на Multihop VPN до оживените квадратчета на личните VPN услуги и е ясно, че има VPN аромат за всяко цифрово небце. Но нека кипим всичко, нали?

Онлайн сферата за всичките му чудеса и мистерии понякога може да се почувства като дивия Запад. От досадни гео-блокове до дори плячкови любопитни очи, предизвикателствата изглеждат безкрайни. И все пак, както при всяко голямо търсене, да имаш дясната броня прави всичко различно. Най -добрите VPN, в цялата им разнообразна слава, предлагат тази броня – блясък на защита и тире на свободата.

Независимо дали преследвате стрийминг Нирвана, предпазвате цифровия си дневник или просто се скитате в мрежата с по -невидимост, има VPN, който чака да бъде вашият надежден страничен удар.

Докато се впускате (или продължавате) в онлайн приключенията си, не забравяйте, че най -добрата VPN услуга не е само инструмент; Това е паспорт, щит, а понякога и експертен пътешественик, който ви помага да ви преведе през цифровия пейзаж. Изберете разумно, лекувайте го добре и огромните хоризонти на интернет могат да се разгърнат пред вас.

Щастлив сърф, четец на хак и може ли вашите връзки винаги да са частни и вашите потоци без буфер!

13 -те най -добри VPN услуги през 2023 г

Най -добрите VPN услуги

Услугите за виртуална частна мрежа (VPN) са основни в укрепването на корпоративната сигурност чрез усъвършенствано криптиране, сигурно предаване на данни и подобрени механизми за поверителност. В съвременния пейзаж на взаимосвързаните цифрови операции VPN служат като жизненоважен щит срещу кибер заплахи и неоторизиран достъп. Чрез установяване на криптирани тунели през обществените мрежи, VPN дават възможност на служителите да имат достъп до чувствителни корпоративни ресурси, като същевременно предпазват своите комуникации от потенциално подслушване и прихващане на данни. Това криптиране не само предпазва собствената информация, търговските тайни и поверителната комуникация от киберпрестъпниците, но също така предпазва от потенциални нарушения при използване на необезпечени мрежи. Освен това, VPN могат да гарантират, че данните се пренасочват чрез сигурни и наблюдавани пътища, намалявайки риска от атаки на човека в средата и предотвратяване на кибер противниците да използват уязвимости в открити Wi-Fi мрежи.

Чрез строг процес на удостоверяване, VPNS прилагат многофакторна удостоверяване и проверка на идентичността на потребителите, като гарантират, че само упълномощен персонал може да получи достъп до критични предприятия системи. Освен това VPN могат да осигурят маскиране на местоположението, което затъмнява действителното географско местоположение на служителите – което го прави по -предизвикателно за злонамерените участници да се насочат към конкретни лица. Като цяло, чрез укрепване на конфиденциалността на данните, осигуряването на отдалечени връзки и смекчаване на излагането на кибер заплахи, VPN услугите стоят като незаменим компонент на съвременните рамки за сигурност на предприятието.

Ако VPN вече не е част от стратегията за киберсигурност на вашия бизнес, това са най -добрите VPN услуги, които трябва да разгледате днес.

13 -те най -добри VPN услуги през 2023 г

Atlas Vpn

Основана през 2019 г., Atlas VPN е изключително сигурна услуга Freemium VPN с цел да направи безопасен и отворен интернет достъпен за всички. През 2021 г. Atlas VPN става част от Nord Security – лидер в предоставянето на решения за цифрови сигурност и поверителност. Макар и сравнително нови в VPN сцената, на тях вече се вярва от повече от 6 милиона потребители по целия свят. Основната им движеща сила е да направят дигиталната поверителност и сигурността достъпни за всички потребители, независимо от техния бюджет или технологично-здравина. Всеки е добре дошъл да опита Atlas VPN безплатно или да се регистрира за премиум услуги с повече допълнителни функции.

Кибергхост

Cyberghost е базиран в Румъния VPN доставчик, който защитава данните на потребителите от онлайн наблюдение и цензура. От 2011 г. компанията предотвратява сенчести организации и участници, които желаят да печелят от лична информация злонамерено. С CyberGhost потребителите могат да маскират своя IP адрес, като се свържат с един от над 5 700 VPN сървъра, разположени в 90 страни, поддържайки своя анонимен и защитен уеб трафик и сигурни. Cyberghost защитава поверителността като основно право на човека, като е първият в индустрията, който публикува доклад за прозрачност, докато изгражда нови потребителско ориентирани крипто-технологии за бъдещето.

ExpressVpn

ExpressVPN е британска компания, чието VPN решение позволява на потребителите сигурно и анонимно да разглеждат мрежата и достъпът до блокирано световно съдържание отвсякъде. Понастоящем компанията е домакин на над 3000 VPN сървъра, с 160 локации на сървъра в 94 страни по целия свят, а потребителите имат възможност да превключват между сървъри, когато искат. Потребителите могат да скрият своите IP адреси от потенциално злонамерени актьори и.

Goodaccess

Основана през 2020 г., Goodaccess е Czech-базиран облачен VPN с контроли за достъпа с нулеваетост, специално проектиран за малки и средни предприятия. Разработен с простота и лекота на използване, Goodaccess е сигурно решение за отдалечен достъп, което свързва отдалечени работници, приложения, центрове за данни, облаци и офиси чрез една устойчива виртуална мрежа. Не се изисква хардуер или сложна настройка, тъй като платформата е напълно базирана на облак и се разгръща за по-малко от 10 минути. С клиентите в над 120 страни Goodaccess се признава от Techradar като едно от най -добрите решения на ZTNA и признат от водещи платформи за преглед като G2 и Capterra за нейното съвършенство в поддръжката на клиентите, простотата и лекотата на използване.

Скривалище!

HMA е базиран на Обединеното кралство виртуална частна мрежа, който работи като дъщерно дружество на Чешката компания за киберсигурност Avast от 2016 г. Основана през 2005 г., продавачът е един от най -старите VPN доставчици, които все още съществуват. HMA предоставя дигитален софтуер и услуги, предназначени да помогнат на потребителите да останат анонимни онлайн и да криптират своя онлайн трафик. Софтуерът му се използва за достъп до уебсайтове, които могат да бъдат блокирани в страната на потребителя, за анонимизиране на информация, която може иначе да се използва от хакери, и да се направи нещо безскрупулно, без да бъде идентифициран. HMA оперира над 1000 сървъра на 290 места по целия свят и предлага VPN приложения за Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Routers, Apple TV, Android TV, Chrome и Firefox.

Ipvanish

IPVANISH е базиран в САЩ виртуален доставчик на частни мрежи, основан през 2012 г., който наскоро беше придобит през 2019 г. от J2 Global. Продавачът предлага VPN софтуер и приложения за настолни и мобилни устройства, включително Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, Chromeos и Amazon устройства. Ipvanish предлага и VPN софтуер за рутери. IPVanish използва технологиите OpenVPN и IKEV2/IPSEC в своите приложения, докато протоколите за връзка L2TP и PPTP също могат да бъдат конфигурирани. IPVANISH поддържа спецификациите на AES (128-битови или 256-битови), като SHA-256 за удостоверяване и RSA-2048 ръкостискане Ipvanis.

Nordvpn

NORDVPN е базиран в Панама виртуален доставчик на частна мрежа, създаден през 2012 г., за да се бори срещу цензурата на интернет, контрола на съдържанието и натрапчивото правителствено наблюдение. Към 2020 г. продавачът помага на повече от 12 милиона клиенти да защитят своите онлайн транзакции и уеб трафик от интернет наблюдение и кибер заплахи. Продавачът оперира над 5500 VPN сървъра в 58 държави, осигурявайки криптиране на военно ниво, защита на DNS течовете и скорост на светкавично-бързи данни. През април 2022 г. компанията -майка на Nordvpn Nord Security събра 100 милиона долара в кръг от финансиране, водено от Novator. Оценката на компанията достигна 1 долар.6 милиарда.

Privadovpn

Privadovpn е базирана в Швейцария платформа, стартирана през 2019 г. Простите за употреба приложения на Privadovpn за Android, Windows, MacOS, iOS, Fire TV Stick и AndroidTV. Можете също така да получите достъп до техните супер бързи сървъри ръчно в Linux. Когато се свържете с мрежата Privadovpn, вие сте защитени от 256-битово криптиране на AES. Всички ваши входящи и изходящи данни се изпращат чрез криптиран тунел, така че трети страни да не могат да прихващат вашата частна информация. Има дори опция за сигурно достъп до регионално блокирано съдържание, като се променяте на някой от техните глобални сървъри-ефективно маскиране на вашия IP адрес и физическо местоположение.

Частен достъп до интернет

Частният интернет достъп е базиран в САЩ виртуален доставчик на частни мрежи, основан през 2010 г. и наскоро придобит от Kape Technologies през 2019 г. Продавачът предлага приложения за устройства Windows, Mac, iOS, Android, Linux и Google Chrome, за да осигури нецензурен достъп до интернет и да позволи на потребителите да разглеждат мрежата частно и сигурно. Частният достъп до Интернет понастоящем оперира над 3300 сървъра на над 50 места в над 30 държави. VPN е благоприятна за торент, предоставя SOCKS5 прокси функция, а също и функция за пренасочване на порт.

Surfshark

Surfshark е базиран в Британски виртуални мрежови доставчици на Virgin Islands, основан през 2018 г. През 2021 г. Surfshark се слива с Nord Security. И двете компании все още работят независимо. Продавачът предлага VPN приложения за множество платформи и устройства, включително iOS, Android, MacOS, Windows, Linux, Chrome, Firefox, FireTV и Apple TV. В момента Surfshark предлага над 1040 сървъра в повече от 61 страни. Всички сървъри на Surfshark се предлагат с частен DNS, режим на камуфлаж, IPSEC/IKEV2, P2P-подходящи възможности, OpenVPN и поддръжка на разширение.

Torguard

Torguard е базиран в Карибите доставчик на виртуална частна мрежа, който е основан през 2012 г. Продавачът предлага анонимни VPN приложения за няколко общи операционни системи, устройства и браузъри, включително Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Firefox и Chrome. В момента Torguard оперира над 3000 сървъра в 50 страни по целия свят. Освен че позволява на потребителите да разглеждат интернет анонимно, доставчикът предлага система за поддръжка 24/7, за да помогне за запазването на вашата компания защитена.

Тунела

Tunnelbear е базиран в Канада доставчик на виртуална частна мрежа, основан през 2011 г. и придобит от McAfee през 2018 г. Продавачът предлага VPN приложения за множество типове устройства и операционни системи, включително Windows, Mac, iOS и Android устройства. Tunnelbear предлага и VPN за уеб браузъри като Chrome, Firefox и Opera; В допълнение, компанията предоставя специфична услуга, наречена Blocker за Chrome, за да атакува онлайн проследяване. В момента VPN управлява VPN сървъри в 23 различни страни по целия свят.

Vyprvpn

VYPRVPN е виртуална частна мрежа, базирана в Швейцария. Понастоящем решението работи над 700 сървъра на над 70 различни места и в момента предлага VPN приложения за устройства Windows, Mac, Android и iOS. В допълнение, VYPRVPN доставя и конкретни приложения за рутери и смарт телевизори. В допълнение към осигуряването на защита от IP адреси и високоскоростен стрийминг, доставчикът предлага 24/7 система за поддръжка, за да помогне за запазването на вашата компания защитена.

Най -добри VPN услуги: Топ 10 изпълнители (септември 2023 г.)

Най -добрите VPN услуги

В днешния свят онлайн поверителността и сигурността никога не са били по -важни. С хакери, рекламодатели и дори правителства, които постоянно се притискат към нашия дигитален живот, е от съществено значение да имаме инструмент, който защитава нашите онлайн дейности. Именно там влиза виртуална частна мрежа (VPN). Но с толкова много опции на пазара, как да изберете най -добрия?

В това цялостно ръководство ще се потопим в най -добрите VPN услуги от 2023 г., ще проучим различни VPN протоколи и ще обсъдим предимствата на използването на най -добрия VPN за различни цели – всички, като същевременно имаме предвид важността на поддържането на вашата поверителност и сигурност онлайн.

Най -добрите VPN за 2023 г .: Нашите препоръки

Тъй. Не всички обаче са създадени равни. След обширни проучвания и тестване, ние стеснихме топ 10 VPN за 2023 г., като се съсредоточихме върху сигурността, производителността и функциите.

 1. Nordvpn -Най-добрият VPN за всички приложения, бързи скорости, чудесен за стрийминг, плюс допълнителни функции за поверителност и сигурност (с a 68% отстъпка купон)
 2. Surfshark – Най -добрият VPN за много устройства (неограничен)
 3. ExpressVpn – Сигурна и надеждна VPN услуга
 4. PROTON VPN – Прост, частен VPN в Швейцария
 5. Vpn.ac -удобен за потребителя и сигурен VPN от Румъния
 6. Перфектна поверителност – Сигурен VPN с усъвършенствани функции за поверителност
 7. Ovpn – Сигурен, бърз, частен VPN в Швеция
 8. Мълвад -VPN, фокусиран върху поверителността
 9. Доверие.Зона – Основна, достъпна VPN услуга
 10. Privadovpn -VPN, фокусиран върху поверителността, с прилични функции

Класирането на VPNs е предизвикателен процес, защото различните потребители имат различни нужди. Някои хора могат просто да искат надежден VPN за стрийминг. Други може да искат максималното количество поверителност и сигурност. От наша гледна точка, добрият VPN трябва поне да отговаря на всички следните критерии за класиране, които трябва да бъдат препоръчани:

 1. Премина всички тестове с Без течове Това би изложило вашите данни онлайн (без течове на IP адрес или DNS течове)
 2. добре производителност В цялата сървърна мрежа (скорост и надеждност)
 3. Високо качество VPN приложения С всички функции, работещи правилно
 4. Поддържа Сигурни VPN протоколи с силно криптиране стандарти
 5. Предлага a гарантирано връщане на парите
 6. Надежден и добре утвърден VPN доставчик с a Добър опит
 7. Разположен в a Безопасна юрисдикция за поверителност (извън страните от пет очи, като САЩ и Великобритания), за да запазите данните си сигурни

Ако VPN не изпълни всички критерии, изброени по -горе, той не е представен в този доклад. И когато приложите този стандарт за всички VPN на пазара, много малко правят разрязването.

Ето най -добрите VPN услуги за 2023:

NORDVPN-най-добрата VPN услуга за многостранни VPN през 2023 г

Vpn Nordvpn
Намиращ се в Панама
Трупи Без дневници (одитирани)
Цена $ 3.19/месец.
поддържа 24/7 чат на живо
Възстановяване 30 дни
Уебсайт Nordvpn.com

Nordvpn най -добър vpn

Nordvpn се откроява като a Изчерпателен апартамент за сигурност, Предлагане на най-добрите функции за сигурност и огромна сървърна мрежа. С над 5700 сървъра в своя арсенал, Nordvpn осигурява бързо и сигурно виртуално изживяване на частна мрежа. Използвайки криптиране на AES-256 и поддръжка както на протоколите OpenVPN, така и на Wireguard, NordVPN защитава вашия интернет трафик от Puring Eyes.

NORDVPN продължава да се откроява като лидер в индустрията с нови VPN иновации. Той разработи протокола Nordlynx, базиран на Wireguard, За да ви осигури възможно най -бързите скорости, без да се компромети за поверителност. Въз основа на нашите тестове както с Nordlynx, така и с Wireguard, производителността надхвърли очакванията с Изтегляне на скоростта над 750 Mbps В последните тестове за прегледа на Nordvpn.

Най -добрата скорост на приложението VPN

Ако имате нужда от най -добрия VPN с най -бързите скорости, тогава NORDVPN трябва да бъде горната част на вашия списък. Той превъзхожда други лидери на пазара, както можете да видите в доклада за сравнение на ExpressVPN срещу NORDVPN. И докато Surfshark е по -евтин от NORDVPN, Nord все пак излезе отгоре в сравнението на Surfshark срещу Nordvpn. Въз основа на най -новите резултати, NORDVPN е един от най -бързите VPN, които сме тествали до момента.

В откриващия параграф посочихме Nordvpn като изчерпателен апартамент за сигурност. Това е така, защото е много повече от просто основна VPN услуга. Ето разпад на най -добрите функции за сигурност и поверителност, предлагани от NORDVPN:

 • Защита на заплахата Функция за блокиране на реклами, проследяващи, зловреден и фишинг домейни на цялата ви операционна система. Има и „опасност за защита на заплаха“ за мобилни устройства.
 • Двойни VPN сървъри Това криптира трафика върху две различни сървърни места (докато все още доставя отлични скорости). Това добавя допълнителен слой защита и също разпространява доверието Над два VPN сървъра.
 • Tor-over-VPN сървъри които осигуряват допълнителната защита и анонимност на TOR мрежата, отгоре на съществуващата VPN връзка
 • Затъмнени сървъри Това ще прикрие вашата VPN връзка и също така ще избегне VPN блокове и цензура
 • Голям и Сигурна мрежа с всички сървъри, работещи в Режим на Ram-Disk, а не с твърди дискове
 • Убийте превключватели Вградени във всички VPN приложения, за да се гарантира, че трафикът ви остава криптиран и защитен по всяко време
 • Разделяне на тунели Това ви позволява избирателно да насочвате приложения извън VPN сървърната мрежа

NORDVPN също е преминал независими одити Както за сигурността, така и за спазването на политиките без логи. Той въведе програма за обществени грешки и има непрекъснато партньорство с Versprite за одити на сигурността и тестване на проникване. NORDVPN използва много силно криптиране с шифър AES-256-GCM и DHE-4096 обмен на ключове при внедряване на перфектна секретност напред. Обновеният протокол на Wireguard с Nordlynx използва шифър Chacha20 и работи на чиста, постна кодова база.

Най -доброто VPN приложение

Отлично изпълнение на стрийминг и торент

С премиум скорости и силна сигурност, NORDVPN е нашият най-високо оценен VPN за торент. Той също така предлага P2P сървъри с големи канали за честотна лента за бързи и последователни скорости, както е отбелязано в сравнението на Nordvpn срещу Torguard.

Освен това работи добре за всички основни стрийминг услуги, включително Нетфликс, Hulu, BBC Iplayer, Disney Plus, Amazon Prime и други. Докато повечето VPN се борят да гарантират достъп до стрийминг сайтове, NORDVPN последователно работи. Можете също да използвате приложението NORDVPN, ако имате нужда от VPN за Firestick, телевизионни кутии, смарт телевизори или дори игрални системи.

Голям брой сървъри, включително специализирани сървъри

В момента NORDVPN има 5 700+ сървъра в 60 страни. Той не използва никакви локации на виртуалния сървър и всички сървъри се изпълняват на специален хардуер в Режим на Ram-Disk без твърди дискове. Това подобрява сигурността и също така прави съхранението на дневници на VPN сървъра невъзможно. Друго огромно развитие е, че NORDVPN е започнал да се търкаля с висока скорост Колоцирани сървъри (самостоятелен хардуер) с 10 канали за честотна лента на Gbps. Тези сървъри ще предоставят на потребителите на NORDVPN още по -бързи скорости и ще заменят всички наети сървъри от трети страни.

В допълнение към специалните сървъри, обсъдени по -горе, Nordvpn предлага и затъмнени сървъри Този прикриващ VPN трафик като редовно криптиране на HTTPS. Това е полезна функция за заобикаляне на VPN блокове, например когато използвате VPN за Китай. Освен това е чудесна характеристика за пробиване на работа или училищни мрежи, които блокират VPN.

NORDVPN продължава да се развива и подобрява, като остава един от най -добрите лидери в VPN индустрията. Вижте двугодишния план с купона по-долу за максимални спестявания.

+ Професионалисти

 • Потребителски и надеждни приложения
 • Double-VPN и Tor-Over-VPN сървъри
 • Премина многобройни одити на 3-та страна
 • Силни стандарти за криптиране с пълна подкрепа за Wireguard
 • Работи с Netflix и много сайтове за стрийминг
 • Функция за защита на заплахата за блокиране на реклами, проследяващи и зловреден софтуер
 • Професионална поддръжка на чат на живо 24/7
 • Последователно бързи скорости
 • Посветени RAM-сървъри с 10 канала за честотна лента на Gbps

– Минуси

 • Големи отстъпки са на разположение само с 2-годишни планове

Възстановяване и подкрепа: Всички абонаментни планове на NORDVPN идват с пълна 30-дневна гаранция за връщане на пари. Те предлагат 24/7 поддръжка на чат на живо чрез уебсайта си заедно с многобройни водачи и видеоклипове.

Кибер сделката на NORDVPN е на живо:


Вземете 68% отстъпка от nordvpn с купона по -долу плюс 3 месеца безплатно, Не е необходим код за активиране:

(Купонът се прилага автоматично; 30-дневна гаранция за връщане на пари.)

Вижте нашия преглед на NORDVPN за повече резултати от тестове и анализ.

Surfshark – Най -добрият VPN за много устройства (неограничен)

Vpn Surfshark
Намиращ се в Холандия
Трупи Без трупи
Цена $ 2.30/месец.
поддържа 24/7 чат на живо
Възстановяване 30 дни
Уебсайт Surfshark.com

Surfshark Vpn

Surfshark е перфектен избор за тези, които търсят достъпно, но богато на функции и сигурно VPN решение. С начална цена от само 2 долара.30 на месец, идва сърфхарк Заредени с функции, Страхотни настройки за защита на течовете, достъп до многобройни стрийминг услуги и отлична производителност.

Плюс това, има една голяма полза от Surfshark, която не намирате с повечето други VPN: Surfshark ви дава Неограничен брой едновременни връзки.

Surfshark поддържа силни политики за защита на поверителността и е a Без logs vpn намиращ се в Холандия. Приложенията Surfshark включват добро защита на течовете функции (превключвател за убиване), за да се гарантира, че данните остават криптирани и защитени без никакви течове. Има и a Функция за чистиве За блокиране на реклами, проследяващи и зловредни домейни чрез VPN. Това е подобно на VPN рекламните блокери, които тествахме с NORDVPN и CYBERGHOST.

Surfshark предлага страхотни функции за сигурност и удобни за потребителя VPN приложения

Surfshark използва силно криптиране С шифър AES 256. Той поддържа както протоколите OpenVPN, така и IKEV2, както и Wireguard. Подобно на другите ни най -добри VPN услуги, Surfshark работи Всички сървъри в RAM-Disk Режим за допълнителна сигурност. Той предлага 14 двойно-VPN Конфигурации на сървъра, което ви позволява да криптирате трафика върху два сървъра едновременно.

Подобно на NORDVPN, Surfshark предлага версия, фокусирана върху поверителността на VPN протокола Wireguard, която можете да изберете точно в настройките на приложението. В нашите тестове за преглед на Surfshark, протоколът на VPN Wireguard, той превъзхожда повечето други услуги, както можете да видите в доклада на Surfshark срещу Cyberghost.

Новите и актуализирани приложения за Surfshark (версия 5) са удобни за потребителя и също са заредени с функции, без да са преобладаващи. Можете лесно да изберете местоположенията на VPN сървър, да коригирате опциите за протокол за тунелиране, настройките на връзката, разделянето на тунели и други.

Surfshark VPN приложения

Ако искате да предавате медии и деблокирани уебсайтове, Surfshark е чудесен избор 3200+ сървъри в 100 държави по света. В момента поддържа 16+ глобални региона на Netflix, както и повечето други стрийминг услуги, включително BBC Iplayer, Hulu и Disney Plus. Това е страхотен VPN за Android и iOS със специални мобилни приложения.

Surfshark продължава да придобива сцепление на VPN пазара. Той остава силен претендент, като същевременно е един от най -добрите евтини VPNs само на $ 2.30 на месец с купона по -долу. Това каза, че месечните цени с Surfshark (плащането на месечна база) са значително по-скъпи от дългосрочните абонаменти. Като цяло, Surfshark постига перфектния баланс между достъпността и производителността.

+ Професионалисти

 • Неограничени връзки
 • Приложения, удобни за потребителя за всички устройства и операционни системи
 • Функция за чистиве за блокиране на реклами, проследяващи и злонамерен софтуер
 • Работи чудесно с Netflix и много други стрийминг услуги
 • 24/7 поддръжка на чат на живо
 • Силни функции за криптиране и сигурност (одитиран)

– Минуси

 • Ограничена поддръжка за VPN рутери
 • Над средните месечни цени

Възстановяване и подкрепа: Всички абонаментни планове за сърфхарк идват с пълна 30-дневна гаранция за връщане на пари. Те имат 24/7 поддръжка на чат на живо и много ръководства за настройка на потребителите.

Surfshark VPN купон:


Вземете 82% отстъпка от Surfshark VPN (отпада цената до $ 2.30 на месец) плюс 2 месеца безплатно:

(Купонът се прилага автоматично.)

Вижте рецензията на Surfshark за повече резултати от теста и анализ.

ExpressVPN – Сигурна и надеждна VPN услуга

Vpn ExpressVpn
Намиращ се в Британски Вирджински острови
Трупи Без дневници (одитирани)
Цена $ 6.67/месец.
поддържа 24/7 чат на живо
Възстановяване 30 дни
Уебсайт ExpressVpn.com

ExpressVpn

ExpressVPN отдавна е една от най -добрите VPN услуги на пазара и малко се промени през годините. Това е първокласен VPN, който просто работи без грешки, проблеми или прекъсвания. И също така проверява всички важни полета за поверителност, сигурност и изпълнение.

По отношение на VPN приложенията, ExpressVPN предлага всичко, което бихте очаквали от топ VPN. Те имат персонализирани приложения за Windows, Mac OS, Linux, Android, iOS и дори рутери. Това е един от малкото VPN с пренасочване на порт, но тази функция е достъпна само на рутери.

Всички VPN приложения се предлагат с добри настройки за защита на течовете и също така използват защитени VPN протоколи. ExpressVPN също има a Приложение MediaStreamer, Позволява ви да използвате услугата в широк спектър от други устройства, от смарт телевизори до игрални системи. Това също е добър вариант, ако имате нужда от VPN за Apple TV.

ExpressVPN има премина многобройни одити за сигурност и също поверителност (без дневници VPN одити). За разлика от някои от другите най -добри VPN, ExpressVPN не поддържа VPN протокола Wireguard. Вместо това те предлагат Протокол на светлината, който е самостоятелно разработен протокол, който е много подобен на Wireguard, но и по-добър за поверителност (по подразбиране). Lightway вече е одитиран и е напълно отворен код.

ExpressVPN също е електроцентрала, когато става въпрос за деблокиране на съдържание и стрийминг. Това е страхотен VPN за HBO Max и Netflix, деблокирайки множество региони по света. ExpressVPN има специализирано приложение за Firestick VPN, а също така работи с BBC Iplayer, Amazon Prime, Disney Plus, Hulu и други. Освен това приложението MediaStreamer ще ви позволи да използвате expressVPN на много видове стрийминг устройства.

И ако искате да използвате VPN разширение на браузъра, ExpressVPN също ви е покрил. Те предлагат VPN разширения Chrome и Firefox браузъри (вижте най -добрите VPN за Firefox). Намерихме приложенията ExpressVPN да бъдат надеждни, удобни за потребителя и сигурни в нашите резултати от теста. По -долу е приложението ExpressVPN Windows, което тествахме.

Най -доброто VPN приложение всички устройства

Експресионната сървърна мрежа също е доста обширна. Те в момента предлагат 160 VPN сървърни места разпространени отвъд 94 различни страни. Докато ExpressVPN няма специални сървъри, както виждаме с Surfshark и NordVPN, мрежата все пак е обширна и обхваща голямо разнообразие от страни. Като се има предвид, откриваме, че и ExpressVPN, и Surfshark използват местоположения на виртуалния сървър за някои отдалечени региони.

Забележка: Както съобщихме през 2021 г., ExpressVPN е придобит от Kape Technologies. Докато това поставя експрес продължава да работи независимо. Освен това, ние също проучихме фона на Kape Technologies и научихме повече за историята на компанията. Като цяло това сливане ще помогне да се гарантира, че ExpressVPN продължава да работи и расте, като голяма компания стои зад своето развитие.

+ Професионалисти

 • Потребителски и сигурни приложения
 • Функция за разделяне на тунели (за macOS, прозорци и рутери)
 • Работи с Netflix и повечето стрийминг услуги
 • 24/7 поддръжка на чат на живо
 • Предавани независими одити на трети страни за сигурност и безбогом
 • Много голяма сървърна мрежа

– Минуси

 • Над средните цени
 • По -малко функции
 • Средни скорости на OpenVPN (използвайте Lightway)

Възстановяване и подкрепа: Всички абонаменти за експресна на ExpressVPN идват с 30-дневна гаранция за връщане на пари. Те предлагат 24/7 поддръжка на чат на живо, както и голяма база от знания с уроци и видеоклипове.

ExpressVPN купон:


Регистрирайте се за 12-месечния план и вземете 3 месеца добавени към абонамента си безплатно.

(Купонът се прилага автоматично.)

Вижте нашия преглед ExpressVPN за повече информация и резултати от тестове.

Proton VPN – прост, частен VPN в Швейцария

Vpn PROTON VPN
Намиращ се в Швейцария
Трупи Без трупи
Цена $ 4.99/месец.
поддържа електронна поща
Възстановяване 30 дни
Уебсайт Protonvpn.com

PROTON VPN

ProtonVPN е VPN, ориентиран към поверителността, който е създаден от екипа зад Proton Mail в Швейцария. Предлагайки превъзходна гъвкавост и усъвършенствани функции за сигурност, Proton VPN се очертава като фантастичен избор за тези, които търсят цялостно VPN решение. Със силен акцент върху поверителността, Proton VPN може да се похвали със строга политика без лог и стабилно криптиране, като гарантира, че вашите онлайн дейности остават сигурни и анонимни.

Ако искате да комбинирате вашия VPN и Ad-Blocker заедно, Proton VPN предлага Netshield функция за блокиране на реклами и проследяващи. Можете да видите как това се сравнява с функцията за защита на заплахата на NORDVPN в сравнението на NORDVPN срещу PROTONVPN. Подобно също на NordVPN, ProtonVPN предлага двойни VPN сървъри, които те наричат ​​сигурно ядро.

Докато protonvpn е до голяма степен услуга, фокусирана върху поверителността, тя също поддържа някои стрийминг услуги. В момента работи с American Netflix, Amazon Prime, а също така е добър VPN за Disney Plus. Но това не е всичко. ProtonVPN работи, ако имате нужда от VPN за Hulu и няколко други услуги. Торентен е разрешен на повечето сървъри, въпреки че скоростите не са били толкова добри, колкото нашите най -добри препоръки по -горе.

Едно нещо, което трябва да се отбележи обаче, е, че ProtonVPN не предлага никакъв вид обратен служби, както ние намираме с Surfshark и Nordvpn. Следователно това не е добро решение, ако имате нужда от VPN за Китай или друга ограничена мрежа, която блокира VPNS.

Ако искате да комбинирате VPN услуга със защитен имейл, можете да вземете плана, който включва както protonvpn, така и protonmail – но той е не е евтино. ProtonVPN предлага и по -евтини абонаменти, включително „основен“ план на около 4 долара.99 на месец.

+ PROTON VPN PROS

 • Полезни функции за поверителност (без течове)
 • Сигурна сървърна мрежа (Secure Core)
 • Добра политика на юрисдикция за поверителност и защита на данните
 • Поддръжка на VPN Wireguard (но не и на Linux)
 • Прозрачна компания с добър опит

– Proton VPN Cons

 • Средни скорости
 • Над средните цени
 • Ограничена поддръжка за стрийминг

Възстановяване и подкрепа: ProtonVPN има 30 -дневна политика за възстановяване и предоставя поддръжка по имейл (без чат на живо).

Вижте прегледа на ProtonVPN за повече резултати от теста и информация.