Китай VPN: Законно ли е в Китай

ExpressVPN е един от най -добрите VPN доставчици и работи последователно във всички основни региони на Китай.

Са законни VPNS в Китай през 2023 г?

Са законни VPNS в Китай

VPN са незаконни в Китай С изключение на няколко предприятия с изрично разрешение. Можете обаче да използвате VPN в Китай Ако го изтеглите, преди да тръгнете. Най -добрият китайски VPN е ExpressVpn – можеш Опитайте безплатно с 30-дневна гаранция за връщане на пари.

Китайската интернет цензура е прословута. Правителството е известно с това, че е много строго с това, което хората могат и не могат да правят в страната. Ако планирате пътуване до Китай, може би се чудите: VPNS легални в Китай? Китай блокира ли vpns?

Най -добрият VPN на Северна Корея
Обща оценка 9.5/10
Обща оценка 9.2/10
Обща оценка 9.1/10

Да, VPN са законни в Китай, но има предупреждения. Продължете да четете, за да научите повече за правилата за цензура на Китай и кои VPN можете да използвате при следващото си пътуване до страната.

Какво е наказанието за използване на VPN в Китай?

Ако обаче китайски гражданин използва VPN за достъп до сайт, блокиран от китайското правителство, той може да се изправи пред затвора. Има малко данни за наказанието за туристите, които използват VPN, освен офтилите, които ви принуждават да изтриете приложението, ако го намерят на вашето устройство.

Работи ли VPN в Китай?

Не всички VPN работят в Китай. Въпреки това, премиум доставчици като NORDVPN и ExpressVPN ефективно заобикалят голямата защитна стена и могат да се използват в Китай.

Може ли китайското правителство да проследява vpns?

Китайската полиция не може да проследява VPN трафик, но те имат право да поискат доставчици на интернет услуги за връзки и използвания на потребителите чрез съдебни разпореждания.

Са законни VPNS в Китай?

В случай, че се чудите, VPN е кратък за виртуална частна мрежа. VPN действа като посредник между вас и сайта, който искате да посетите. Тя криптира вашия интернет трафик, за да предпази онлайн дейността ви от любопитни очи.

Използването на VPN е източник на объркване за повечето посетители в Китай. Ето няколко точки, които трябва да отбележите, преди да отидете на VPN да разглеждате при следващото си пътуване до Шанхай.

Да, VPN са законни в Китай, но само за предприятия с одобрение от правителството. Освен това в началото на 2022 г. Китай забрани всички доставчици на VPN, които не преминават одобрението на Министерството на промишлеността и информационните технологии в Китай (MIIT) (MIIT). Въпреки това, ежедневните граждани не могат да използват VPN.

Китайското правителство има за цел да има тотален кибер суверенитет над своите граждани. Той се разрушава на доставчиците на VPN, защото позволяват на гражданите да заобикалят този орган.

Въпреки това, шепа премиум доставчици на VPN използват методи като затъмнени сървъри, за да заобиколят блоковете от голямата защитна стена на Китай.

Каква е голямата защитна стена на Китай?

Голямата защитна стена на Китай е масивна машина за цензура, която съществува от поне 1998 г. Това е съвместно усилие на китайското правителство и китайските технологични компании да попречат на китайските граждани да имат достъп до информация в мрежата, които могат да бъдат критични към тяхното правителство.

Тази цензура засяга всеки уебсайт. Всеки резултат на търсене на Baidu, например, се филтрира от два алгоритъма: един, който филтрира порнографското и насилственото съдържание, и друг, който екранира политически чувствителен материал.

Достъпът до забранени уебсайтове като Facebook и Twitter е наказуемо престъпление, особено в екстремни случаи, като използване на социални медии за активизъм на правата на човека и протести. Правителството също забранява сайтове, които съдържат порнография, хазарт или друго съмнително или нежелателно съдържание.

Голямата защитна стена на Китай използва редица техники за уеб съдържание на блоклиста. Това включва блокиране на достъпа до конкретни IP адреси, анализиране на URL адреси за предварително определени ключови думи и дълбока проверка на пакетите, система, чрез която се търсят некриптирани пакети от данни, за да се види дали съдържат чувствителна информация.

Правителството използва и техника, наречена DNS Poisoning, където DNS кешовете на определени уебсайтове са подправени, така че те стават недостъпни. След като правителството идентифицира кои пакети информация иска да блокира, той използва страхотната защитна стена, за да нулира връзките и за двете страни/системи. След това казва, че достъпът няма да е възможен, тъй като връзката е нулирана.

Ако искате да знаете кои уебсайтове са блокирани от защитната стена, можете да тествате URL адресите на вашите предпочитания, като използвате инструмент като уебсайта Pulse’s.

Какво означава голямата защитна стена на Китай за доставчиците на услуги на VPN?

Китайските закони за ограниченията на VPN обикновено са неясни и има много дезинформация във въздуха. Реалността е китайското правителство се разпада главно на базирани в Китай VPN, а не между международни доставчици. Законно международните VPN доставчици са в рамките на техните права, стига да не създават сървъри, разположени физически в Китай.

Доставчикът на VPN, който мисли да се настрои в Китай, трябва да измине допълнителната миля, за да се увери, че ще заобиколят страхотната защитна стена. Не всички доставчици могат да направят това ефективно, поради което често ще откриете, че само премиум услуги осигуряват надежден достъп до интернет и възможност за деблокиране на уебсайтове.

NORDVPN поставя отказ от отговорност на сайта си, в който се посочва, че VPN не са изрично незаконни, но правителството прави каквото може, за да блокира използването им. Това включва премахване на всички VPN приложения от магазините за приложения. Самият магазин на Google Play е блокиран в Китай, а местните жители нямат заместители, които предлагат VPN приложения.

Международните VPN доставчици, привличащи се към потребителите в Китай, които искат да бъдат успешни, трябва да прилагат допълнителни мерки.

От една страна, сървърите за объркване са задължителни, така че доставчиците могат да камуфлират естеството на трафика като локално снабден, вместо като VPN трафик. Някои примери за VPN, които осигуряват объркване, включват ExpressVPN, NORDVPN и SurfShark.

ExpressVPN има затъмнение, работило във всеки сървър, който предлага. Междувременно, объркването на NordVPN е достъпно чрез определени сървъри, докато можете да активирате затъмнението на Surfshark чрез неговата функция, наречена „режим на камуфлаж.”

Второ, VPN трябва да има силни протоколи за сигурност и криптиране, като AES-256 или Chacha20. VPN протоколи като OpenVPN и Wireguard идват стандартни с тях.

Какво означава страхотната защитна стена на Китай за потребителите на VPN?

Не е тайна китайското правителство има интерес да държи своите граждани в балон. Голямата защитна стена се оказа успешна в предотвратяването на потребителите да имат достъп до уебсайтове и услуги, които правителството счита за неподходящо. Това обаче не е непроницаем. Потребителите са намерили решения за достъп до блокирани сайтове с помощта на VPN.

Китайското правителство следи всичко, което потребителите му правят онлайн. Ако сте хванати да използвате блокирани уебсайтове, вашата интернет връзка може да бъде отрязана в продължение на седмици по време. В миналото правителството многократно се е разпаднало на VPN компании и е управлявало неоторизирани връзки като незаконни. Ограниченията обаче винаги са били неясни, без ясно проследяване.

За туристи или бизнес пътници, които искат да имат достъп до любимите си видеоклипове или социални мрежи от дома, това е съвсем различна история. Пътуващите в Китай трябва да разчитат на VPN за достъп до американския си акаунт в Netflix, да бъдат в крак с новините от дома или да изпращат актуализации на приятели чрез социалните медии.

Към днешна дата никой чужденец не е бил хванат или санкциониран за използването на VPN в страната, докато е там в бизнеса или за туризъм. Въпреки че това може да ви даде допълнителен тласък на увереността за използването на VPN, все пак е най -добре да сте безопасни, като се има предвид общата позиция на страната по отношение на центъра на интернет.

Ако все още използвате VPN в Китай?

Голямата защитна стена на Китай е прословута за блокиране на всяко съдържание, което Комунистическата партия не иска гражданите му да видят. В допълнение към популярните западни услуги.

Ако нещата изглеждат мрачни, не се страхувайте: тук съм, за да помогна. VPN са от съществено значение за всеки, който пътува до Китай. Ако не използвате VPN, за да се свържете с интернет, няма да имате достъп до съдържание, което не е достъпно в Китай, като Facebook, Twitter, YouTube, сайтове за чуждестранни новини и други.

Преди да пътувате до Китай, трябва да изтеглите поне три надеждни VPN на каквито и да е устройства, които планирате да използвате. Добре е да имате множество опции, в случай че един VPN има петна покритие и се нуждаете спешно.

Уверете се, че сте не Забравете да изтеглите тези приложения преди влизате в китайския регион, защото няма начин да можете да го направите след това. Китайското правителство блокира VPN уебсайтове и изтегляния от магазини за приложения. Вие също никога не знаете кога правителството може да се развали на един VPN доставчик на друг, така че е добре да имате резервни копия.

За да заобиколите това, трябва предварително да инсталирате приложенията. Препоръчвам тези три VPN за използване в Китай.

1. ExpressVpn

ExpressVPN е един от най -добрите VPN доставчици и работи последователно във всички основни региони на Китай.

С над 3000 сървъра, разпространени в 94 страни, ще имате много възможности за избор на достъпа до гео ограничено съдържание. Най -добрият ви залог е да използвате онези сървъри, разположени най -близо до китайските граници. Това би ви позволило да се възползвате изцяло от ненадминатите скорости на VPN сървър на ExpressVPN.

Всички сървъри на ExpressVPN идват със своята технология за объркване. Заблазването крие използването на VPN, като пренасочва вашия интернет трафик чрез сървъри, които маскират вашите VPN трафик метаданни, така че не изглежда, че използвате VPN. Научете повече в изчерпателното Ръководство за ценообразуване на ExpressVPN и ExpressVPN.

2. Nordvpn

Nordvpn е друг VPN за Китай и страхотна опция за архивиране на най -горния избор. Подобно на ExpressVPN, той предлага сървъри в региони около Китай за по -лесен и по -бърз достъп, като Сингапур, Тайван, Хонконг и Япония. Той също така предлага объркани сървъри, така че китайските власти няма да ви намерят да използвате VPN.

Двойните VPN сървъри на NORDVPN са удобни, особено ако посещавате Китай по професионални причини. Свързването чрез втори VPN сървър добавя допълнителен слой сигурност. Научете повече в пълния преглед на NORDVPN и Ръководство за ценообразуване на NORDVPN.

3. Surfshark

Surfshark е един от по -новите VPN, с удобни функции като неговите режими на камуфлаж и Noborders. Режимът на Noborders на Surfshark автоматично се активира, когато VPN клиентът открие ограничения в мрежата. След като се активира, VPN изважда списък на сървърите, които могат да деблокират съдържание и да сърфират в мрежата без очи на голямата защитна стена.

Сдвоете го с режима на камуфлаж на VPN, версията на Surfshark на Surfshark. Това камуфлава вашата VPN връзка, за да изглежда като обикновена интернет връзка. Научете повече в пълния преглед на Surfshark.

Заключение

Потвърждаването на законността на VPN в Китай е сложно. Страната има някои от най -строгите закони за интернет в света, но е известно, че правителството противоречи на използването на VPN.

На практика туристите могат да използват VPN в различни части на Китай, но те могат да срещнат различни нива на връзка или покритие в зависимост от доставчика. Потребителите, които искат да гарантират тяхната онлайн поверителност, докато пътуват в Китай, може да искат да се абонират за VPN услуга като ExpressVPN, NORDVPN и Surfshark.

Посещавали ли сте Китай преди и ако е така, каква VPN технология сте използвали по време на престоя си? Кажете ми в коментарите. Пожелавам ви безопасно да сърфирате в пътуванията ви!

Оставете коментар Отменете отговора

Светло тъмно назад към върха

 • Кои сме ние
  • Как работим
  • Контакт
  • Работни места
  • Съвпадение на партньорство
  • Правила и условия
  • Политика за поверителност
  • ExpressVPN преглед
  • NORDVPN преглед
  • Преглед на Cyberghost
  • Surfshark Review

  © 2007-2023 PrivacyJournal.нето – ние сме професионален сайт за преглед, който получава обезщетение от компаниите, чиито продукти преглеждаме. Тестваме подробно всеки продукт и даваме високи оценки само на най -добрите. Ние сме независимо притежавани и изразените тук мнения са наши собствени.

  Китай VPN: Законно ли е в Китай?

  Използването на VPN в Китай се използва за достъп до блокирани уебсайтове и за анонимност. Тъй като интернет цензурата в Китай засяга както публикуването, така и гледането на онлайн съдържание, не е изненада, че хората трябва да намерят ефективни начини да заобиколят цензурата, за да достигнат до определено съдържание. Механизмът на цензурата на страната, известен в съвкупност като голямата защитна стена на Китай (GFOC), е по -сложен и изчерпателен от този на всяка друга нация в света, като по този начин създава сложна ситуация за издателите и читателите приличат.

  Тъй като голямата защитна стена на Китай не позволява на потребителите да имат достъп до определени уебсайтове извън Китай, използването на VPN е едно от средствата за разглеждане на интернет, в противен случай недостъпно за китайските нетизи, популярно известни като „Преминаване над стената.„Силно сигурните VPN могат да осигурят достъп до блокирано съдържание, като в същото време защитават самоличността на потребителя от държавното наблюдение. Китай обаче наскоро засили репресията си на чужди VPN решения, като направи повечето от тях неефективни в осигуряването на желаната ефикасност. Така че става въпросът дали обикновените китайски потребители полагат големи болки от използването на VPN, за да посетят блокирани уебсайтове.

  Много хора се чудят дали е дори законно да се използват VPN в Китай. Всъщност е малко мътно, тъй като правителството тепърва ще прилага закони, които забраняват на хората да използват неоторизирани VPN. Независимо от това, страхотната защитна стена има VPN технологии за откриване, което затруднява планирането или доставката на съдържание или приложения на уебсайтове в континентален Китай.

  Са законни VPNS в Китай?

  Имаше доста дебати дали китайското правителство е незаконно използването на VPN. Правителството заплаши да забрани всички VPN и да премахне VPN приложения от магазините за приложения, базирани в Китай. И така, въпросът за милиони долари е защо Китай не е блокирал VPN, докато много доброкачествени приложения са блокирани?

  Отговорът всъщност е много прост. VPN са от съществено значение и необходимите компоненти на сигурно правене на бизнес онлайн. VPN са особено критични за международните компании с бизнес присъствие в Китай или китайски компании с международно присъствие. VPN позволяват на компаниите, базирани в Китай, да споделят информация с останалия свят сигурно. Глобалните организации използват VPNS ежедневно и ако Китай трябваше да нелегувализира и забранява VPN, това би направило много предизвикателство за компаниите, както чуждестранни, така и вътрешни, да правят бизнес.

  Като такава, има много сива зона, когато става въпрос за хора, които използват VPN в Китай. Има съобщения, че някои лица са били порицани или задържани от местните власти за използване на VPN за достъп до неразрешено съдържание. Такива инциденти правят объркващо дали е незаконно да се използват VPN. Това, което повечето хора не успяват да разберат, е, че Китай е много директива по отношение на това как предприятията използват VPN.

  За да може организацията да използва VPN, тя трябва да получи правителствен разрешение. Компаниите не могат просто да започнат да използват VPN въз основа на идеята, че VPN е от решаващо значение за бизнеса. Те първо трябва да получат одобрение от съответните органи, преди да разгърнат VPN. Законите обаче не се прилагат за отделните потребители, въпреки че някои китайски граждани са се затруднили заради VPNs. Такива инциденти обаче са малко и непоследователни.

  Работят ли VPN в Китай?

  Vpns работят в Китай. Въпреки това, повечето безплатни VPN услуги може да не работят или да дадат възможност на потребителите да имат достъп до интернет свободно. Причината е, че доставчиците на VPN изискват объркани сървъри, множество протоколи за криптиране и двойна VPN технология, за да заобиколят стабилните ограничения, които китайското правителство прилага в голямата защитна стена. Безплатните VPN нямат такива характеристики и е неправдоподобно, че те могат да работят в страната. Освен това, протоколите за връзка и методите за криптиране в безплатни VPN се откриват лесно и властите могат бързо да идентифицират потребителите, които ги използват.

  Освен това VPN доставчиците, предлагащи безплатни услуги, често са ненадеждни. Връзките падат често и това може да остави потребителите, изложени на онлайн наблюдение.

  Безплатните VPN доставчици също имат лоша поддръжка на клиенти и може да не са на разположение, за да помогнат на клиентите да се изправят пред проблеми. Дори и да работят и да успеят да имат стабилна връзка, слабото криптиране все още може да изложи потребителите на наблюдение, а скоростта на интернет може да бъде по -бавна. Още по -лошото е,.

  Все още е възможно да се получи достъп и да се свържете с VPN услуга в Китай за определени умове. Въпреки че е предизвикателство да се идентифицират работещ VPN и да се установи връзка, предприятията и физическите лица в континентален Китай могат да използват VPNS. Например, не е лесно да се свържете с VPN мрежи, когато има важни държавни срещи, чувствителни годишнини или значителна почивка.

  Въпреки VPN услугата, използвана за свързване с интернет, няколко мерки могат да осигурят стабилна връзка. Не всички VPN работят в континентален Китай, особено когато има правителствена скоба на сървърните връзки. Следващите стъпки могат да предоставят най -добрите VPN услуги, които могат да заобиколят здравата защитна стена и интернет цензурата:

  1. Уверете се, че VPN приложението винаги се актуализира
  Един от начините да се гарантира, че работата на VPN в Китай е чрез инсталиране на най -новите актуализации. VPN услуги и доставчици ощипват разгърнатите протоколи за връзка, когато стане трудно да ги използвате в Китай. Ако не актуализирате VPN приложения, може да им попречи да работят и потребителите може да нямат достъп до блокирани уебсайтове от Китай.

  2. Наблюдавайте VPN сървъри, когато ги използвате.
  VPN Услугите, посветени на обслужването на китайския пазар, често имат страница за състоянието, информираща потребителите за навременни актуализации, възможни поправки за проблеми с връзката и съвети за това как потребителите могат да се идентифицират и да се свържат с най -бързите VPN сървъри. Мониторингът на VPN статус информира потребителите за най -добрите сървъри, с които да се свържат, когато сте в Китай.

  3. Променяйте често протоколите за връзка и местоположенията на сървъра.
  Множество VPNS позволяват на потребителите да променят връзките на протоколите и сървъра толкова често, колкото е необходимо, за да получат стабилна и бърза връзка. Ако не можете да се свържете със сървър, можете да промените протокола за връзка и местоположението на сървъра от предоставените опции. Използването на VPN в Китай може да стане разочароващо, особено когато не успее да се свърже с желания сървър. Потребителите обаче трябва да продължат да променят VPN конфигурациите, докато не получат най -добрата връзка.

  4. Бъди търпелив
  Дори ако VPN услуга работи в Китай, връзката може да бъде бавна и нестабилна. Не забравяйте, че Китай има най -здравата защитна стена за наблюдение на достъпа до интернет, така че да има по -бавни скорости в интернет от повечето страни. VPN услугите могат да направят скоростта на връзката да бъде много по -бавна и по -разочароваща и следователно трябва да бъдете търпеливи, когато ги използвате.

  Долната линия е, че VPN все още работят в Китай. Личните VPN са останали най-вече незасегнати, но все още е жизненоважно потребителите да избират VPN доставчици, свикнали да играят играта на мишката и котвата с китайското правителство.

  Са често използвани VPN?

  С лошата свобода на интернет в страната за достъп до информация, вероятно би очаквал, че има висока степен на използване на VPN. VPN обаче не са много често срещани, защото правителството трябва да разреши организации, които VPN да използват. Китай има тежки ограничения за използването на VPN, така че да не е много често срещан. Отделните потребители не могат да използват VPN услуги от страх от възможни глоби и санкции или могат да изберат да разчитат на информация, която е лесно достъпна, или просто не им харесва караницата да използва VPN.

  Скорошен доклад показва, че ограниченията на VPN нарушават решаващите дейности за студенти, фирми, предприемачи, учени и основни работници. Едно смело предположение твърди, че около 30% от интернет потребителите в Китай използват VPN, но истинските числа трябва да бъдат много по -малки въз основа на наблюдения от нашите QA инженери в цялата страна. Правителството се опита да се насочи към неоторизирани VPN доставчици, като ги изключи, но също така се опита да издаде глоби или по -сурови наказания на физически лица. Битката не е близо до края.

  Заключение

  Китайската интернет цензура не позволява на организациите и хората да се свързват с определени имоти от външния свят. Като такова е уместно международният и местният бизнес да не приемат, че китайската онлайн общност използва VPN услуга. Независимо дали VPN са законни или незаконни в Китай, операторите на уебсайтове трябва да разберат, че VPN не решава проблемите с цензурата в интернет, тъй като се използва почти като краен случай.

  Повечето потребители на уебсайтове ще се преместят при конкурент в сърдечен ритъм, ако вашият не успее да се зареди. Уебсайтове, които се зареждат бавно или с постоянни предизвикателства за връзка, могат да загубят доходоносния китайски пазар на други конкуренти. Жизненоважно е да се гарантира, че уебсайтът ви е оптимизиран за Китай, тъй като рискувате да загубите клиентите си на тези с по-добра достъпност на уебсайта.

  Операторите на уебсайтове, които гледат на китайския пазар, трябва да установят, че техните уебсайтове имат стабилна достъпност в страната, използват стабилни мрежи за доставка на съдържание (CDN) и се придържат към необходимите правила на ICP. За щастие, Goclick China е специализиран в тестване и мониторинг на уебсайтове за вашите уебсайтове, насочени към Китай.

  Разгърнахме сървъри в целия Китай и имаме ботуши на място, специални тестери за осигуряване на качество, за да изпълняват специфични тестови задачи на стратегически места в Китай. Ние сме перфектният доставчик на услуги за наблюдение на достъпността на вашите сайтове в целия Китай, както и за предоставяне на хостинг решения въз основа на нашите резултати от данни, получени от години на тестване на хиляди уебсайтове.

  За да научите повече за успеха в Китай, разгледайте другите ни статии.