ExpressVPN срещу. Nordvpn срещу. Surfshark: Сравнете VPN титаните

Поне всички предлагат 30-дневна гаранция за връщане на пари.

Nordvpn срещу expressvpn срещу surfshark

Използвам VPN от години и пробвах всички основни. Nordvpn, expressvpn, surfshark, вие го наречете. И аз съм тук, за да кажа, че с изключение на тези три и шепа други, всички те са боклук. Те са бавни, скъпи са и всички са пълни с дупки за сигурност.

Така че, ако търсите най -малко глупости VPN, препоръчвам ви да помислите за някой от тези доставчици, или не, това е вашият бизнес.

Nordvpn съществува от дълго време и това е един от най -популярните VPN на пазара. Той е доста бърз и има голям избор от сървъри и функции.

Но nordvpn е малко скъп, плюс има опасения за сигурността за минали нарушения и дори Tho Nord заяви, че тези проблеми вече не са разпространени, не е толкова лесно да им се доверите.

Като цяло, nordvpn е страхотен VPN, но това не е най -добрата стойност за вашите пари. Ако търсите частен VPN с бързи скорости, NORDVPN е добър вариант. Но ако търсите VPN, който е малко по -евтин или има по -малко притеснения за сигурността, може да искате да потърсите другаде.

ExpressVPN е друг популярен VPN, който е известен със своята сигурност и поверителност. Има по -малка мрежа от сървъри от nordvpn, но все пак е доста бързо.

Като цяло, ExpressVPN е страхотен VPN с много функции. Но също така е малко скъпо и може да бъде малко бавно при по -бавни връзки. Ако търсите защитен и частен VPN с много функции, ExpressVPN е добър вариант. Но ако сте на бюджет или имате бавен интернет, може да искате да потърсите другаде.

Както вече казах, Surfshark е новото дете на блока, но въпреки това е един от най -достъпните VPN на пазара и има много функции. Surfshark също има голяма репутация на сигурността и поверителността.

Въпреки това, Surfshark не е толкова бърз, колкото nordvpn или expressvpn. Най -малкото има съпоставим набор от функции и с двете.

Като цяло, Surfshark е страхотен VPN, който предлага много стойност за вашите пари. Не е толкова бързо като другите два VPN, но все пак е много бързо за повечето хора. И предлага много от същите функции като Nordvpn и ExpressVPN.

Особеност Nordvpn ExpressVpn Surfshark
Цена $ 3.99/месец $ 6.67/месец $ 2.39/месец
Брой на сървъра 5738 3000+ 3200+
Местоположения на сървъра 60 94 100
Протоколи OpenVPN, IKEV2/IPSEC, Wireguard OpenVPN, IKEV2/IPSEC, Lightway OpenVPN, IKEV2/IPSEC, Wireguard
Рекламен блокер
Специален IP
24/7 поддръжка
30-дневна гаранция за връщане на пари
Професионалисти Бърз, сигурен, частен, добър набор от функции Сигурно, частно, богата на функции, полезно за стрийминг Достъпно, сигурно, частно, голямо съотношение цена -качество
Минуси Скъпи, опасения за сигурността Скъпо, без мулти-хоп Не толкова бързо, колкото другите два VPN, базирани в Холандия

ExpressVPN срещу. Nordvpn срещу. Surfshark: Сравнете VPN титаните

ExpressVPN срещу. Nordvpn срещу. Surfshark – Кой VPN е най -добър? Анализирахме и тествахме най -важните характеристики на VPN услуга, за да ви помогнем да изберете подходящия за вас.

David-GeWirtz

Написано от Дейвид Gewirtz, старши редактор на принос на 6 юни 2022 г
ExpressVPN срещу. Surfshark срещу. NORDVPN: Ценообразуване
Surfshark печели, ExpressVPN имплантира
Вижте сега Преглед на Surfshark
ExpressVPN срещу. Surfshark срещу. NORDVPN: Скорост
Nordvpn печели от коса, Surfshark губи на миля
Вижте сега Преглед на Nordvpn
ExpressVPN срещу. Surfshark срещу. Nordvpn: клиенти на платформата
ExpressVPN печели
Вижте сега Преглед на ExpressVPN

ExpressVPN-Surfshark-Nordvpn-Comparison Shutterstock-1189346977.jpg

Когато избирате VPN, лесно е да бъдете затрупани от вашите възможности. В нашия най -добър VPN списък и ръководство за тест за скорост сме стеснили най -добрите VPN услуги, достъпни за около 10. Но това все още е много за копаене. Кой от тях трябва да изберете?

В тази статия взехме три от нашите най -добри възможности – ExpressVPN, Surfshark и Nordvpn – и сравнихме техните характеристики.

Трябва да се прочете:

  • Как работи nordvpn? Плюс как да го настроите и да го използвате
  • Как работи expressvpn? Плюс как да настроите VPN и да го използвате
  • Как работи Surfshark? Как да настроите и използвате VPN
  • Nordvpn срещу surfshark: Което е по -добре за вас?

Това не е състезание с един размер. Ще трябва да решите кои фактори са най -важни за вас и оттам можете да изберете кой продукт искате да тествате. Имайте предвид, че и трите продукта предлагат пробни периоди, които ние силно ви насърчаваме да се възползвате, за да видите кой се представя най -добре в ежедневието ви.

За сливането на Nord/Surfshark

В началото на февруари 2022 г. Nord Security и Surfshark обявиха, че се сливат. Според публикацията им в блога за сливане компаниите казват, че ще продължат да работят като отделни компании, с отделни VPN инфраструктури. Не се съмняваме, че това е вярно. за сега. Сливането на големи инфраструктури отнема време и нито един играч не иска да отстъпи производителността или позицията на своите конкуренти поради оперативно сливане на ботуши.

Това каза, че не очакваме това да е така в дългосрочен план. Те биха били глупави да не консолидират инфраструктури, екипи и технологии – и това не са глупави играчи.

Но засега все още избирате между различните услуги, а нашето съдържание за преглед по -долу остава подходящо.

И с това, нека се потопим.

ExpressVPN срещу. Surfshark срещу. NORDVPN: Ценообразуване

Surfshark печели, ExpressVPN имплантира

Победител: Surfshark

VPN доставчиците винаги се занимават със своите цени, така че тези числа са длъжни да се променят.

Това каза, че Surfshark е най -малко скъпо, от доста много. Най -добрата сделка на Surfshark е това, което те пускат като 2 долара.49 месечен план (наистина ще плащате $ 59.76 Сега за две години служба).

Норд иска $ 3.67 (или хит на портфейла от 89 долара при регистрация за две години услуга).

Най -добрата сделка на ExpressVPN е това, което те пускат като $ 6.67 на месец (наистина ще плащате 99 долара.95 сега за 15 месеца обслужване). След тези 15 месеца ще бъдете таксувани 99 долара.95 на всеки 12 месеца, така че цената на месец по същество се повишава около долар и половина след първата година.

Ако искате две години услуга, ще плащате 59 долара.76 за Surfshark, $ 89 за NORDVPN и $ 150 ($ 99 за първите 15 месеца, плюс половината от 99 долара за следващите 12) за ExpressVPN.

Surfshark окончателно печели този кръг, като ви позволява да стартирате неограничен брой устройства със своята VPN услуга Surfshark, докато Nord позволява само шест едновременни връзки. И ExpressVPN ви дава още по -малко заради много по -скъпата си цена: само пет едновременни връзки.

Поне всички предлагат 30-дневна гаранция за връщане на пари.

ExpressVPN срещу. Surfshark срещу. NORDVPN: Скорост

Nordvpn печели от коса, Surfshark губи на миля

Победител: Nordvpn

В най-бързото ни ръководство за VPN разгледахме както собствените си вътрешни тестове, така и как интернет като цяло оценява отворени VPNs. Сравнихме VPN класации в тестове за скорост от 10 сайта освен Zdnet. От потенциално по -голям интерес, ние сравнихме стандартното отклонение на тези класации, което ни помага да определим дали даден VPN има последователна класация в целия интернет или различни рецензенти имат диво различни числа.

Както показва горната слайд. Това означава, че почти където и да се намирате, представянето ви на NORDVPN трябва да бъде доста добро.

ExpressVPN даде на NORDVPN за своите пари. Докато съвкупната скорост на ExpressVPN не съвпадаше съвсем. По същия начин, стандартното му отклонение беше малко по -трептящо, което означава, че е малко по -малко последователно от Nord. Но, честно казано, всеки избор би бил печалба от гледна точка на скоростта.

За разлика от тях, Surfshark е както по -бавен, така и значително по -малко предсказуем. Докато Nord и VPN работят доста шия и шия, окончателният губещ тук е сърфхарк.

ExpressVPN срещу. Surfshark срещу. Nordvpn: клиенти на платформата

ExpressVPN печели

И трите VPN плейъри поддържат Big Four: iOS, Android, Mac и Windows.

ExpressVPN също поддържа Linux, рутери и Kindle Fire. Той поддържа Xbox, PlayStation и Nintendo Switch, както и браузъри Chrome, Edge и Firefox. Що се отнася до поддръжката на телевизия, ExpressVPN изброява Apple TV, Amazon Firetv, Samsung, Roku, Nvidia Shield, Chromecast, LG Smart TV, Android TV и други, които изискват повече от ръчен процес на настройка. Освен това, той предлага инструкции за настройка за синология и QNAP NAS уреди.

В допълнение към своите големи четири клиенти, NORDVPN изброява Android TV, Linux и Chrome и Firefox Extensions на страницата си за изтегляне, но има страница за поддръжка за инсталиране на NORDVPN на други платформи, включително рутери, Raspberry Pi и NAS кутии, включително синология, Western Digital My Cloud и QNAP.

Освен iOS, Android, Mac и Windows, Surfshark също поддържа Linux, FireTV, Apple TV/iPhone и това, което нарича “други телевизори.„Той поддържа Xbox и PlayStation, както и браузъри Chrome и Firefox.

Факт е, че и трите продукта поддържат разумно широка гама от устройства, но трябва да дадем печалбата на expressVPN. Можете да продължите да копаете в страниците за поддръжка и има все повече и повече устройства с уроци за инсталиране, толкова по -дълбоко копаете.

ExpressVPN срещу. Surfshark срещу. NORDVPN: Профил на сигурността

Трипосочна вратовръзка

Винаги обичам да се уверя. С казаното, нека разгледаме общия профил за сигурност за тези трима доставчици.

NORDVPN има много пробег от своята панамска корпоративна регистрация, твърдейки, че Панама поставя своите записи от законния обхват на правителствата и адвокатите. Както обсъждах в голяма дълбочина в моя анализ на Nordsec, е възможно страните с договори за взаимна правна помощ (MLAT) да могат да пробият корпоративния воал.

Въпреки. ExpressVPN изброява своя регистър на Британските Вирджински острови, но е компания с разработчици, базирани в много страни от MLAT.

Surfshark също има същите основни твърдения и ограничения като Nord. Surfshark изброява своя регистър на Британските Вирджински острови, но като Nord и ExpressVPN, това е компания с разработчици, базирани в много страни от MLAT.

Surfshark може да се похвали с частна DNS услуга сред своите усъвършенствани функции, така че можете да бъдете защитени дори, докато използвате обществен Wi-Fi, независимо дали сте в Австралия, Хонконг, Холандия, САЩ или където и да е между тях между тях. Surfshark също така казва, че е преминал одита на сигурността на немската компания Cure53 и предлага непрекъснато криптиране на AES-256 Bit заедно със строгата си политика за не-лог, но германският одит е бил ограничен до разширенията на браузъра на Surfshark на Surfshark.

И тримата доставчици изхвърлят политика без лог. И трите казват, че не улавят VPN печати за време за връзка, използвани честотна лента, дневници на трафика, IP адреси или данни за сърфиране, но тук има някои нюанси. NORDVPN казва, че не проследява използваната честотна лента, докато ExpressVPN казва, че проследява общото количество ежедневни данни, предавани всеки ден. ExpressVPN също проследява местоположението на VPN сървъри, към които се свързвате. Това не е добре, защото означава, че те могат да разберат откъде произхожда вашата връзка (или поне страната) и къде се опитвате да се свържете с.

И трите оферти за заповед за канарчета. И трите също улавят имейл адреси и информация за фактуриране. NORDVPN казва, че не проследява използваната честотна лента, докато ExpressVPN казва, че проследява общото количество ежедневни данни, предавани всеки ден. ExpressVPN също проследява местоположението на VPN сървъри, към които се свързвате. Това не е добре, защото означава, че те могат да разберат откъде произхожда вашата връзка (или поне страната) и къде се опитвате да се свържете с.

И трите приемат криптовалути. Това прави по -безопасно да използвате приложения като PayPal и да използвате вашата кредитна карта, без да се страхувате от нарушения на сигурността. ExpressVPN казва, че проследява общото количество ежедневни данни, предавани всеки ден. ExpressVPN също проследява местоположението на VPN сървъри, към които се свързвате. Това не е добре, защото означава, че те могат да разберат откъде произхожда вашата връзка (или поне страната) и къде се опитвате да се свържете с.

И така, което е по -сигурно? Честно казано, те са много близки. Вероятно не бихме се чувствали комфортно да поставяме живота си в ръцете на някоя от тези три компании (не че правят нещо нередно, но само защото това е страшна концепция), но със сигурност бихме се чувствали доста удобно да ги оставим да защитят нашите Wi-fi сърфиране, когато е навън и около.

ExpressVPN срещу. Surfshark срещу. NORDVPN: Специални характеристики

Nordvpn и surfshark вратовръзка

Победител: Nordvpn и Surfshark

И тримата доставчици предлагат превключвател за убийство, който считаме за залози на таблиците по отношение на специални функции на VPN.

И Nord, и Express предлагат сплит тунелиране, което ви позволява да канализирате малко трафик през VPN и останалите през локалната ви връзка без VPN смущения.

Surfshark предлага много-хоп връзка, която е подобна на функцията на NordVPN, причиняваща вашия IP адрес да се променя два пъти, преди да достигне VPN сървъра на местоназначението.

ExpressVPN казва, че работи с частен DNS, но всеки VPN доставчик ще трябва да направи решаване на име на домейн. Така че, докато другите доставчици не изброяват „частни DNS“ като функция, всички те трябва да изпълняват DNS като следствие от ролята си в пренасочване на пакети.

Поддръжка на Surfshark и NordVPN P2P, което ви позволява да изтръгнете любимите си Linux дистрибутори (и евентуално други дейности по дигитално споделяне на съмнителна законност, които категорично не препоръчваме). ExpressVPN не споменава P2P.

Nordvpn има няколко интересни функции, които не са предоставени нито от ExpressVPN, нито от Surfshark. NORDVPN също така осигурява лук над VPN, който ви позволява да използвате както анонимизатора на лука, така и VPN на Nord заедно. NORDVPN също ви позволява да закупите специален IP адрес, който може да ви помогне, ако се занимавате с анонимни сървъри или игри за игри. Nordvpn предлага и бизнес планове.

NORDVPN и SURFSHARK предлагат филтриране на зловреден софтуер и рекламен софтуер, въпреки че функцията Adblock VPN на Surfshark изглежда е малко по -изчерпателна. Surfshark предлага и това, което нарича режим на камуфлаж, за който компанията казва. Докато Nordvpn има публикация в блога на WhiteListing, изглежда, че не е WhiteListing като действителна клиентска функция. За разлика от това, Suftshark използва своята функция за разделяне на тунели като бялост.

ExpressVPN има интересна публикация в блога за това как предотвратява приложенията си да получат злонамерен софтуер, но не предлага защита от злонамерен софтуер или филтриране на рекламен софтуер за движение на трафик през неговата VPN мрежа.

И трите доставчици идват в играта с повечето функции, които бихте очаквали. Nord има още няколко функции, насочени към бизнеса, докато Surfshark има някои функции, които могат да си позволят ограничена степен на допълнителна лична поверителност-но това ще се нуждае от задълбочено тестване, за да валидира истински. ExpressVPN изглежда просто се обажда в него.

Това е тесен конкурс, но ние награждаваме победи както на Surfshark, така и на NORDVPN. ExpressVPN просто получава награда за участие.