Възможен конфликт между общата сигурност на BD и NORDVPN. Някаква помощ

Contents

Можете да се свържете със сървър само с едно щракване, като използвате бутона Blue Auto-Connect

BitDefender VPN срещу NORDVPN: 2023

Ако искате да подобрите онлайн сигурността си, може да е трудно да изберете между BitDefender VPN и NORDVPN. И двете услуги се извършват от водещи компании за сигурност на киберсигурността, които са известни с антивирусни и инструменти за защита на поверителността-така че е по-добре?

Тествах и двата VPN за цялостна защита, скорости и стрийминг. Сравних ги и за поддръжка на торенти, игри и клиенти. Плюс това внимателно разгледах всичките им планове, информация за цените и политики за поверителност, за да реша кой е по -добрият избор.

Моята честна препоръка? И двата VPN са добри по отношение на скоростта и използваемостта.. Но, nordvpn предлага по -здрава защита на поверителността . Имайки предвид компанията майка на Bitdefender VPN, бях изненадан от това, което разбрах за тревожните му навици за регистриране. Продължавайте да четете, за да научите повече.

Най -добрата алтернатива на NORDVPN
Оценен: 9.9 / 10

Също така бих препоръчал expressvpn. Не само е също толкова бърз и надежден, колкото NORDVPN, но предлага обширна сървърна мрежа, която обхваща много повече страни, като ви дава много опции по отношение на IP адресите. Можете да опитате ExpressVPN без риск с 30-дневната си гаранция.

Оценен: 9.9 / 10
www.ExpressVpn.com

Кратко време? Ето моите ключови констатации

Nordvpn Bitdefender vpn
⭐ Обща оценка Оценка 9.4/10
www.nordvpn.com
Оценка 5.4/10
www.Bitdefender.com
�� Най -ниска месечна цена $ 3.19/месец за първите 2 години абонамент $ 2.50/месец за първата година на абонамента
�� Цена при подновяване $ 99.48 годишно (подлежи на промяна) $ 69.99 годишно
(подлежи на промяна)
�� Купони NORDVPN 68% отстъпка (24-месечен план) BitDefender VPN 100% отстъпка (12-месечен план)
�� Гаранция за връщане на парите 30 дни 30 дни
�� стрийминг и деблокиране Може да има достъп до Netflix, Hulu, Disney+, Amazon Prime, Sky Go (включително Sky Atlantic), време за пуканки, YouTube TV и други Може да има достъп до Netflix, Hulu, BBC iPlayer и други (но само на някои сървъри)
�� VPN сървъри 60 държави с 5810 сървъра 30 държави с 1300 сървъра
⚡ скорост Макс 13% спад на скоростта, чудесен за 4K стрийминг Макс 24% спад на скоростта
Performance Performance Нисък пинг и опит без изоставане Бързи скорости, но има значително изоставане на сървърите на дълги разстояния
Поддръжка P2P поддръжка Оптимизирани сървъри за торент На всички сървъри
�� Протоколи за сигурност Nordlynx (Wireguard), OpenVPN, IPSEC/IKEV2 и IPSEC/L2TP Катапулт Хидра
�� превключвател за убиване Да Да
✅ Защита на IP/DNS течове Да Да
�� Базиран в страната Панама Румъния
⚠ поддържа ли VPN дневници Не (те ще спазват исканията на правителството, но няма да имат какво да споделят) Да
Работи в Китай Да Не
#⃣ Брой връзки на устройството 6 10
�� Съвместимост на устройството Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome, Firefox, Edge, Amazon Fire TV Stick, Kodi, NAS устройства и други

Поток и достъп до Netflix – NORDVPN печели с приличен марж

Nordvpn работи с всяка платформа за стрийминг, която тествах, което го прави чудесен избор за гледане на предавания и филми. Успях да имам достъп до Netflix Us, HBO Max и Hulu, като се свържех със сървър в САЩ.

Екранна снимка на nordvpn деблокира Netflix Us

NORDVPN предлага множество американски сървъра, за да ви позволи лесно да получите достъп до нас Netflix

Функцията SmartPlay на Nordvpn също ви предлага SmartDNS с криптиране. Той се активира автоматично на всеки сървър, което улеснява достъп до платформи за стрийминг. Ако искате да предавате на устройство, което не поддържа VPN (като някои смарт телевизори), услугата също така поддържа SmartDNS самостоятелно.

Платформа за стрийминг Nordvpn Bitdefender vpn
Нетфликс ✅ Да, включително 15+ различни библиотеки на Netflix като САЩ, Канада, Великобритания, Австралия, Япония и Германия ☑ Да, но само някои библиотеки като Netflix US и UK. Не работи с Netflix Япония
Дисни+ ✅ Да ✅ Да
ESPN ✅ Да ❌ Не
HBO Max ✅ Да ✅ Да
Хулу ✅ Да ☑ Да, но само на някои американски сървъри
Скай върви ❌ Не ❌ Не
Amazon Prime Video ❌ Не ❌ Не
BBC iplayer ✅ Да ✅ Да
Фунамация ✅ Да ✅ Да

Bitdefender VPN работи с някои платформи, но се бори с други. Не можеше да получи достъп до Netflix Япония или Amazon Prime видео. Но ми позволи да получа достъп до моя акаунт в HBO Max, докато пътувах извън САЩ.

Екранна снимка на Bitdefender VPN деблокиране на HBO Max

Можете да получите достъп до Netflix US, Disney+и BBC Iplayer, използвайки BitDefender VPN

Докато и двата VPN бяха достатъчно бързи за стрийминг, Nordvpn ми даде най -надеждното изживяване на 4K гледане. Не съм изпитвал буфериране или дълго време на зареждане на някакво съдържание.

Nordvpn е моят най -добър избор за деблокиране на стрийминг услуги. Той предлага бързи скорости за гледане на UHD видеоклипове без буфериране. Функцията му SmartDNS също ви позволява да получите достъп до глобално съдържание на всички ваши устройства, включително телевизори и конзоли като Xbox и PS5. Посетете nordvpn>

Сървърна мрежа – NORDVPN има 1000+ допълнителни сървъри

Nordvpn Bitdefender vpn
Общи страни със сървъри 60 30
Брой сървъри 5,810+ 1300

BitDefender VPN работи в сървърната мрежа на Hotspot Shield, която предлага прилично покритие. Европа е особено добре обслужвана, но има само няколко сървъра в Южна Америка и Азия (плюс един в Южна Африка)

Ако искате достъп до по -широк спектър от местни и глобални услуги, NORDVPN е по -добрият вариант. Той предлага 1000+ повече сървъра в 11 повече държави от Bitdefender VPN. Мрежата му предоставя хиляди IP адреси от САЩ, Великобритания, Канада, Бразилия, Германия, Италия и Гърция – плюс много места в Африка и Азия.

Плюс това, повече сървъри означава по -малко пренаселеност и по -бързи скорости. Както ще видите в резултатите от моите тестове за скорост, Nordvpn беше малко по -бърз в мрежа.

Сървърите на NORDVPN се разпределят по целия свят в 60 страни, като ви дават много избор, когато става въпрос за деблокиране. Мрежата на Bitdefender VPN просто се състои в сравнение. Посетете nordvpn>

Скорост – NORDVPN е малко по -бърза от Bitdefender VPN

Bitdefender се справи доста добре в моите тестове, но nordvpn беше по -бърз. Моите базови скорости за изтегляне бяха 113.9Mbps, със скорост на качване от 20.3Mbps. Като цяло, Nordvpn предложи най -близките показатели до стандартните ми скорости.

Nordvpn ми предложи средна скорост на изтегляне от 102.61Mbps (9.91% спад) и скорост на качване на 11.29Mbps на сингапурския сървър.

Екранна снимка на Nordvpn

Освен това получавате оптимизирани сървъри за по -бърза производителност, докато торент

И двата VPN осигуряват неограничена честотна лента, но Патентованият протокол на Nordlynx на NORDVPN предлага най -доброто представяне. Той се основава на впечатляващо бързия протокол на Wireguard, който е предназначен да ви осигури бързи скорости, без да се компрометира за сигурността.

Екранна снимка на Bitdefender VPN

Скоростта ми беше малко бавна на някои места на далечни сървър, като Индия, Германия и ОАЕ

Bitdefender VPN работи на протокола Catapult Hydra на Hotspot Shield, който беше почти толкова бързо. Това също е патентован протокол (макар и да не е създаден от Bitdefender) и той се представи добре в моите тестове. Това обаче не може да бъде в крак с Nordlynx.

Тестове за скорост Средна скорост на изтегляне на NORDVPN Bitdefender VPN средна скорост на изтегляне Nordvpn средна скорост на качване BitDefender VPN Средна скорост на качване
Свързан към американски сървър 85.87Mbps 82.39Mbps 10.15Mbps 9.29Mbps
Свързан с сървър на Обединеното кралство 84.56Mbps 79.62Mbps 11.28Mbps 10.74Mbps
Свързан с хонконгски сървър 81.34Mbps 87.56Mbps 14.19Mbps 16.49Mbps

И двата VPN предлагат бързи скорости, повече от достатъчни за 4K стрийминг. Въпреки това, NORDVPN последователно доставя малко по -бързо изтегляне и качване на скорости в повечето местоположения на сървъра. Посетете nordvpn>

Торентен – NORDVPN е по -безопасен и специализиран за работата

Въпреки че е P2P приятелски в своята мрежа, Не мога да препоръчам BitDefender VPN за торент заради нейната политика за регистриране. Всеки VPN, който поддържа трупи, не може да осигури частна среда за сигурно торент. Дори и да е по -безопасно за използване, Bitdefender изостава от NORDVPN и върху други торентни функции.

NORDVPN има оптимизирани P2P сървъри, предназначени да обработват големи трансфери на данни, И като цяло е по -бързо (тествах го с BitTorrent и работи добре). Плюс това, политиката му за регистриране е самостоятелно одитирана, така че няма да запази запис на това, което изтегляте. NORDVPN предлага и достъп до прокси за SOCKS5 за по -бързо (но по -малко сигурно) торент.

Въпреки това, нито един VPN не предлага пренасочване на пристанища – Така че може да ви е по -трудно да се свържете с други връстници със семената.

Bitdefender VPN ви позволява да се изкопаете на всички свои сървъри, но не може да гарантира вашата поверителност. NORDVPN ви предлага P2P-оптимизирани опции, има по-добра сигурност и по-бързи скорости за торентиране на файлове. Посетете nordvpn>

Игрите-NORDVPN може да предложи без забавяне онлайн игри

Nordvpn има най -бързите скорости и не увеличава значително скоростта ви. Това означава, че можете да играете онлайн без прекъсвания. Тествах nordvpn, като играх Valorant, Apex Legends, и Лига на легендите. На близките сървъри получих средно пинг от само 17ms с nordvpn, Което ми позволи да играя конкурентно, без да изпитвам изоставане. За справка, всичко от 20–50ms е предпочитано за бързи онлайн игри, докато 50–100ms се счита за игрално, ако нямате нищо против някои изоставане.

Екранна снимка на доблестта, работеща с nordvpn

Опитът ми беше гладък с всички игри, които опитах с nordvpn

За сравнение, BitDefender VPN страда от висок пинг Цени (средно 179ms на повечето сървъри). Постоянно се сблъсквам с изоставане, което направи победата невъзможно. Дори по-бавни игри като Minecraft бяха твърде изостанали, за да се насладите наистина.

Nordvpn (nordlynx) Bitdefender VPN (Catapult Hydra)
Бързо свързване 12ms 157 ms
Свързан към американски сървър 63ms 238ms
Свързан с сървър на Обединеното кралство 45ms 127ms
Свързан с хонконгски сървър 398ms 376ms

Nordvpn ми даде най -бързото изживяване в играта. Докато BitDefender VPN предлага бързи скорости за изтегляне, той има висок пинг, което прави онлайн игри на раздробяване. NORDVPN, от друга страна, има ниски проценти на пинг, които осигуряват гладко изживяване в играта. Посетете nordvpn>

Сигурност-NORDVPN предлага първокласна защита

NORDVPN води тук с избора си на протоколи и функции за бонус за сигурност. В допълнение към стандартните протоколи – OpenVPN, IPSEC, L2TP и IKEV2, NORDVPN също има патентован Nordlynx протокол въз основа на Wireguard.

Протоколът на Nordlynx е приличен надграждане на Wireguard, предлагащ сходни скорости, като същевременно осигурява по -силна защита на поверителността благодарение на двойната си NAT система. Това ви позволява да се свържете с VPN, без да съхранявате каквато и да е идентифицируема информация на сървъра – критична функция, липсваща от оригиналния Wireguard.

Връзката ви също е защитена от 256-битово криптиране на AES (което е военен клас), превключвател за убийство (както ниво на системата, така и ниво на приложение) и защита от течове. Можете също да активирате DoubleVPN или лук над VPN с NordVPN, за да осигурите множество слоеве криптиране. Плюс това, мениджърът на заплахи (известен по -рано като Cybersec) ви предпазва от натрапчиви реклами, проследяващи и злонамерен софтуер, докато Dark Web Monitor ви предупреждава, ако идентификационните данни, свързани с вашия NORDVPN акаунт, изтичат в тъмната мрежа.

Екранна снимка на Nordvpn

Nordvpn може да ви предупреди за злонамерени сайтове и файлове, за да защити вашето устройство

Особено ми хареса опциите за автоматично свързване в приложението NordVPN. Можете да изберете дали искате VPN да се свързва автоматично, когато стартирате вашето устройство, когато се свържете с някоя WiFi мрежа или когато се свържете с необезпечена мрежа. Чудесно е за поддържане на сигурността на обществени горещи точки, без да се налага да си спомняте, за да активирате VPN.

Функция за сигурност Nordvpn Bitdefender vpn
Ниво на криптиране AES-256-GCM с 4096-битов DH ключ, SHA2-384 HMAC удостоверяване AES 256-битово криптиране
Kill Switch Всички операционни системи Всички операционни системи
DNS/IP защита на течовете Да Да
Протоколи OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, IPSEC/IKEV2, IPSEC/L2TP и NORDLYNX (Wireguard) Катапулт Хидра
Разделяне на тунели Да (на приложения за Windows, Android и Android TV) Да (само за прозорци)
Частни DNS сървъри Да Не
Tor над VPN сървъри Да Не
Сървърите само за RAM изтриват данните Да Да
Блокер за реклами и злонамерен софтуер Да Да
Двойни сървъри за хмел Да Не
Специални IP адреси Да Не
Технология за обратиране Да Не

BitDefender VPN предлага същото ниво на криптиране като NordVPN, превключвател за убийство и подобен блокер за реклама и злонамерен софтуер, но нищо друго. Липсата на функции за сигурност е доста изненада, като се има предвид, че Bitdefender е водеща компания за киберсигурност.

Екранна снимка на Bitdefender VPN

За разлика от NORDVPN, превключвателят за убийство на Bitdefender е само в системата-не можете да го конфигурирате да изключи конкретни приложения

Bitdefender предлага само един протокол (Catapult Hydra) и не поддържа частни DNS, TOR или Obfuscation. Той предлага автоматично свързване (за приложения за споделяне на файлове с WiFi и P2P), но само на Windows, MacOS и Android.

Докато и двата VPN предлагат силно криптиране, NORDVPN го прави крачка напред с множество протоколи за сигурност и много бонус функции за допълнителна защита. Посетете nordvpn>

Поверителност – NORDVPN защитава вашата поверителност, Bitdefender VPN запазва дневниците

NORDVPN има независимо одитирана политика без лог, което означава, че не съхранява чувствителна информация (Политиката е одитирана два пъти от PricewaterhouseCoopers (PWC). VPN също е базиран на удобна за поверителност Панама и предлага IPv6/DNS/WebRTC защита на течовете. Всичко това поддържа вашите идентифицируеми данни (като IP адрес и истинско местоположение) безопасно от хакери и snoops.

BitDefender VPN поддържа някои дневници, Въпреки че твърди, че той съхранява само неидентифицируема информация (Политиката за поверителност никога не е била одитирана независимо, така че можем да вземем само думата на Bitdefender за това). Тъй като използва мрежата на Hotspot Shield, сървърите на Bitdefender също са под контрола на Aura – компания, която притежава няколко VPN, които регистрират потребителски данни.

Екранна снимка на Bitdefender

Вашите данни за местоположението също се съхраняват и обработват от Aura

Докато самият Bitdefender е базиран в Румъния, той работи на сървърите на Hotspot Shield. И SHIELD SHIELD, и AURA са базирани в САЩ (сърцето на пакта за споделяне на разузнаването на Алианса с 5 очи)). В комбинация с политиката за регистриране, това е голям червен флаг за поверителност.

NORDVPN предлага много по -надеждна политика за регистриране. Независимо е одитирано многократно, за да докажете, че вашите данни не са регистрирани или споделени, за разлика от BitDefender VPN. Посетете nordvpn>

Работи в Китай – NORDVPN работи без проблеми

Забранението на NORDVPN маскира вашия IP адрес за достъп до услуги извън Китай. Ще можете да получите достъп до акаунти в YouTube, Twitter, Google и Facebook от образаните сървъри на Nordvpn също работят и с подобни ограничени страни, като ОАЕ, Турция или Индия.

Bitdefender VPN просто направо не работи в Китай. Така че, ако пътувате и искате VPN, който може да ви помогне да получите достъп до любимото си съдържание, тогава NORDVPN е единственият избор. Само не забравяйте да инсталирате VPN, преди да пътувате, тъй като повечето VPN сайтове са блокирани в страната.

Това каза, моля, имайте предвид, че ние не оправдаваме нарушаването на закона – моля, проверете дали ще нарушите местните закони, преди да се опитате да използвате VPN в ограничителна страна.

Тъй като Bitdefender VPN не работи в Китай, единственият ви избор е NORDVPN. Услугата е лесна за използване и има достъп до услуги извън Китай без проблем. Посетете nordvpn>

Инсталиране и лекота на използване-И двете предлагат удобни за начинаещи интерфейси

Приложенията на NORDVPN са леки и лесни за използване на всички мобилни и настолни платформи. Основният интерфейс ви позволява да се свързвате със сървър само с едно щракване с помощта на Бързо свързване бутон. Щракване върху Сървър Разделът отваря прозорец със списък на оптимизирани сървъри. Плюс това ми отне само 6 минути, за да изтегля, инсталирам и настроите nordvpn според моите предпочитания.

Екранна снимка на Nordvpn

Специализираните сървъри са ясно изброени и етикетирани

Bitdefender VPN също има минимално усещане, което работи чудесно за начинаещи. Получавате голям син бутон, за да се свържете автоматично с най -бързото местоположение на сървъра. Плюс това, можете да видите различни статистически данни за общото време за връзка и информация за трафика, като използвате таблото за управление.

Екранна снимка на таблото за управление на Bitdefender VPN

Можете да се свържете със сървър само с едно щракване, като използвате бутона Blue Auto-Connect

Победител – теглене
И двата VPN са бързи за настройка и начинаещи във всички основни операционни системи.

Надеждност и поддръжка – Bitdefender VPN печели с лек марж

Функции за поддръжка на клиенти Nordvpn Bitdefender vpn
24/7 чат на живо Да, но ограничава въпроса ми до по -малко от 40 думи Да, реагира бързо
Поддръжка по имейл Да Да
Поддръжка на телефон Не Да
Стъпка по стъпка ръководства за настройка Да, с видео уроци Да, с видео уроци
База знания за търсене Да Да
Изчерпателна секция за често задавани въпроси Да Да

BitDefender VPN и NORDVPN имат страхотна поддръжка на клиенти, за да ви помогнат да отговорите на всичките си въпроси. Всеки от тях предлага 24/7 поддръжка на билети за чат и имейл. И двата уебсайта също имат подробни често задавани въпроси и раздели с инструкции, които ви водят през процеса на инсталиране или помощ при отстраняване на неизправности.

И двете услуги отнеха по -малко от минута, за да отговоря на моите въпроси в чат на живо. За имейли NORDVPN отне повече от 3 часа, за да отговори на имейла ми, а Bitdefender отне близо 5 часа. въпреки това, Можете също да се обадите на BitDefender, ако предпочитате да говорите по телефона.

И двата VPN имат страхотно обслужване на клиентите и предлагат бързи времена за реакция. Въпреки това, Bitdefender VPN взема победата, тъй като предлага повече пътища за подкрепа. Посетете BitDefender VPN>

Съвети за избор между BitDefender VPN и NORDVPN

Резултатите от моите тестове показват, че NORDVPN е по -доброто обслужване като цяло. Ако обаче искате сами да стартирате тестовете, тогава по -долу са критериите, които използвах за сравняване на тези два VPN:

 • Надежден достъп до стрийминг услуги – Изберете VPN с голяма сървърна мрежа, която не се бори за достъп до стрийминг платформи като Netflix Us, Hulu, HBO Max и други.
 • Бързи скорости – VPN винаги ще намали скоростта ви поради допълнителното криптиране. Но избраният от вас VPN трябва да предложи достатъчно бързи скорости, че не забелязвате забавяне.
 • Стабилна сигурност и поверителност -256-битово криптиране на AES, превключвател за убийство и DNS/IP защита на течовете са от съществено значение, за да ви запазят онлайн онлайн. Надеждният VPN също трябва.
 • Лесни за използване приложения – Избраният от вас VPN трябва да има приложения за всички основни операционни системи, които са лесни за инсталиране и използване.
 • Надеждна гаранция за връщане на пари -Достъпни планове за ценообразуване и надеждна гаранция за връщане на пари са от съществено значение при избрания от вас VPN. По този начин можете да получите възстановяване, ако промените решението си.

Възможен конфликт между общата сигурност на BD и NORDVPN. Някаква помощ?

Имам инсталирана обща сигурност на Bitdefender на моя компютър, работещ с Windows 11 и не използвам VPN на BitDefender. Имам и инсталиран nordvpn.

Борях се с проблемите с прекъсването на NORDVPN. Когато nordvpn прекъсне връзката, губя интернет. Може да остане свързан за един час или един ден и след това да се изключи. Моля, обърнете внимание,.

Забелязах, че в тази общност има публикация, която заявява, че уеб защитата на Bitdefender и Bitdefender VPN няма да се изпълняват едновременно. Единият се изключва, когато другият е активиран и така трябва да бъде.

Въпрос 1: BitDefender причинява проблемите ми с NORDVPN?

Въпрос 2: Когато използвах BitDefender VPN, нямах известие, че моята уеб защита намалява в името на VPN. Защо така?

Благодаря ви предварително за помощта.

Отговори

Скот

Scott Defender of the Month Mod
5 март, редактиран на 5 март

Здравей @muskoka_joe приключвам 30-дневния си „пробен“ на Nord и вероятно ще го запазя. И така, ето какво намерих.

Nord vpn.jpg

Въпрос 1) Nord е доста стабилен в моя тетрадка на Windows 11, без реални проблеми с прекъсването, вероятно защото го добавих в изключения от AV и напреднала заплаха. За напреднала заплаха добавяте .exe файл, тъй като този модул сканира работа .EXE процеси. Добавяне към изключения от AV:

Нордни изключения.jpg

Добавяйки се към отбраната за напреднала заплаха:

ATD NORD.JPG

Въпрос 2) Може да сте се заблудили малко, тъй като тези нишки са свързани с устройствата за смартфони на iOS, а не с Windows или Android. Така че сме добре в това отношение.

Открих, че BitDefender VPN на компютър е много приятен, но Nord е по -добър за скорост на изтегляне, без. На Android, Bitdefender е победител за мен, тъй. Където BD VPN печели и на двете устройства, е възможността за разделяне на тунелни отделни уебсайтове, които Nord (и някои от другите) не предлагат.
Надявам се това да е помогнало и особено добавянето на изключенията. Скот

Всички ръководства за потребителите на домашния продукт BitDefender: https: // www.Bitdefender.com/Потребител/поддръжка/Потребителски служители/

Muskoka_joe

Благодаря ви много за отговора ви Скот. Това със сигурност изчисти сивите зони. Поддръжката на Nordvpn ме накара да създавам изключения в защитната стена на Bitdefender. Въз основа на моите постоянни проблеми с изключването, поддръжката на NORDVPN ме премести в ръчната връзка IKEV2 (IKEV2 е очевидно по -добра) https: // поддръжка.nordvpn.com/1047410092 Все още имах проблеми с изключването, така че след това ме поставиха на ръчното OpenVPN връзка https: // поддръжка.nordvpn.com/1047409832 . Току -що го настроих тази вечер. Като бонус, NORDVPN има собствени DNS сървъри (103.86.96.100 и 103.86.99.100). Въведох ги в свойствата на TCP/IPv4 за моя wifi адаптер. Това е за предотвратяване на течове на DNS. Ако сте любопитни за вашата настройка, опитайте https: // dnsleaktest.com/и https: // nordvpn.com/ какво е-е-ip/ внимателно, някои други уебсайтове за тест за изтичане на DNS работят само точно на техния собствен VPN софтуер, създавайки ви грешно впечатление.
Thx отново за помощта и ще добавя коментар, ако се сблъскам с повече проблеми.

Скот

Scott Defender of the Month Mod
5 март, редактиран на 5 март

Много информативен пост, muskoka_joe; Мисля, че научих повече от теб, отколкото ти от мен 🙂 🙂 В моя случай никога не ми се е налагало? Също така е успокояващо да чуете нивото на подкрепа, което получавате, само в случай, че самият аз се сблъскам с някои проблеми. Така че благодаря, че също отделихте време да предоставите връзките в публикацията си 🙂
Скот

Bitdefender Vpn Vs. Nordvpn

Не се дава твърде много, за да се каже. В крайна сметка, ние редовно го поставяме в горната част на нашия списък с най -добри VPN. Нищо не трае вечно и никога не можете да сте сигурни кога може да се появи разрушител на индустрията и да поиска първото място за себе си.

Най -скорошният разрушител е Bitdefender. Наричайки го, че разрушителят се чувства малко странно, тъй като компанията съществува повече от 20 години. Експертизата на Bitdefender е в антивируса – ние редовно го представяме в нашия списък с най -добрите антивирусни софтуерни програми на пазара – така че компанията не е нататък, когато става въпрос за защита на цифровите активи.

Какво се случва, когато тези две тежки тежести се насочат към главата? Има ли Bitdefender това?

Разгледахме задълбочено тези въпроси, изследвайки скоростта, функциите за сигурност, цените и местоположенията на сървъра. Дори обмисляхме къде се намира всяка компания. В крайна сметка се чувстваме доста уверени, че сме измислили категоричен отговор на въпроса кой е най -добрият. Искам да знам отговора? Прочетете нататък.

Сравнение на цените

Нека започнем сравнението, като разгледаме цената. Всички се интересуваме от долния ред и се оказва, че това е един от най -важните фактори при вземането на решение между Bitdefender и Nordvpn.

Ако гледаме само цената, Bitdefender е ясният победител. Що се отнася до едномесечните абонаменти, Bitdefender струва само 6 долара.99. Nordvpn е почти два пъти повече. Що се отнася до годишните абонаменти, Bitdefender печели отново. На месец, годишен абонамент за Bitdefender работи $ 2.50 на месец, докато годишен план от NORDVPN струва $ 4.99 на месец. NORDVPN предлага двугодишен абонамент, а Bitdefender не го прави, но годишната цена на Bitdefender все още е по-малка от двугодишната цена на NORDVPN.

Ценообразуване на главата

Vpn Едномесечен абонамент Годишен абонамент на месец Двугодишен абонамент на месец
Nordvpn $ 12.99 $ 4.99 $ 3.99
Bitdefender $ 6.99 $ 2.50 $ 2.50

Преди да избягате полурек, готови да се регистрирате с Bitdefender, струва си да се има предвид, че цената е само един фактор, когато обмисляте кой VPN е подходящ за вас. Това е убедителен фактор, за да сте сигурни, но все пак е само един от многото. Много безплатни VPN, например, са готови да продадат вашите лични данни на най -високия участник в търга.

Бихме очаквали Bitdefender да бъде по -евтиният вариант, тъй като това е новодошълът. Големият въпрос е дали Bitdefender може да ви защити за тази сравнително по -ниска цена. Нека разберем.

Проблеми с безопасността

Нека разбием това сравнение на две основни категории – два стандарта, чрез които да сравним VPN – и да видим как те измерват нагоре.

Първо нагоре: Сигурност. Целият смисъл на използването на VPN е да предпазите хакерите и шпионите от получаване на достъп до вашата информация. VPN или виртуална частна мрежа е защитен тунел, който ви свързва с отдалечен сървър. След това този сървър ви издава анонимен IP адрес, за да се уверите, че никой не може да проследява вашите онлайн движения.

Bitdefender ви държи също толкова безопасен, колкото Nordvpn?

 • Методи за криптиране: И двете компании използват AES-256 криптиране при осигуряването на своите VPN тунели, което е добро начало. AES-256 е същият метод за криптиране, използван от американските шпионски агенции, така че бяхме впечатлени.
 • Kill Switch: Превключвател за убиване изключва вашата интернет дейност по всяко време, когато загубите своя VPN. Може би се чудите защо бихте искали цялата ви интернет дейност да се изключи. Не е ли това неудобно? Може би, но също така поддържа вашата дейност за сърфиране скрита. Когато вашият VPN се понижи – както всички те правят от време на време – не искате хакери или правителствени агенции да виждат какво правите.
 • Местоположение: Ако сте нов за VPN, може никога да не сте чували за пет очи, девет очи или 14 очи. Те са съюзи между държави, които са се съгласили да търгуват информация за наблюдение помежду си, включително информация за наблюдение за собствените си граждани. Най -добрите VPN са разположени извън тези съюзнически страни. Bitdefender се намира в Румъния. Това не е държава на съюз. Nordvpn се намира в Панама. Това също не е държава на съюз.

Знаеше ли: Пет очи започнаха по време на Втората световна война, когато американските и британските шпионски агенции започнаха да споделят разузнаване. Сега включва u.С., u.K., Австралия, Нова Зеландия и Канада.

Удобство

Работа №. 1 за VPN е сигурност. И NORDVPN, и BitDefender вършат доста добра работа на този фронт, но какви други предимства предлагат двете компании?

 • Изобилие от сървъри: Колкото повече сървъри има VPN и колкото повече места, където могат да бъдат намерени тези сървъри, толкова по -голяма е вероятността да получите бърз сигнал, независимо къде в света се случва да бъдете. NORDVPN има над 5500 общи сървъра в повече от 60 страни. Номерата на Bitdefender не са толкова високи, но са близки. Има около 4000 сървъра, разположени в над 50 страни.
 • Бързи скорости: Отчасти защото имат толкова много сървъри, и двата VPN предлагат бързи скорости. Всеки VPN обаче ще забави устройството ви. Това е само естеството на софтуера за сигурност. Когато тествахме NORDVPN на нашия MacBook Pro, новата ни степен на Ping се забави само с 10 процента. Степента на пинг на Bitdefender беше още по -добра само с 7 процента. Няма да намерите числа много по -добри от това.
 • Много опции за стрийминг: Много сървъри и бързи скорости правят потока полъх, така че не е изненада, че и двата VPN предлагат тон опции за стрийминг. И двете отключват Netflix, Hulu+, Disney+, Max и много други. Това означава, че можете да влезете във вашия u.С. акаунт, независимо къде пътувате и можете да получите достъп до съдържание от локали толкова екзотични като Япония, Германия и Канада, когато се върнете у дома в U.С.

NORDVPN силни страни

Nordvpn свързан

Тези два VPN са достатъчно различни и си струва да копаете малко по -дълбоко в техните различия. В крайна сметка, разликите ще ви помогнат да вземете своето решение.

Nordvpn има страшно много бонус функции, които Bitdefender – и, честно казано, всеки друг VPN – просто не може да съвпадне.

 • Multihop: NORDVPN предлага Multihop Technology – една от най -новите технологии там – за да ви помогне да се скриете от хакери и правителствени агенции. По принцип, когато имате Multihop включен, NORDVPN маршрува вашата интернет връзка чрез поне два различни сървъра. Всеки сървър използва свой собствен метод за криптиране, което означава, че сте поне двойно криптирани. Трудно е да си представиш как бихте могли да станете много по -безопасни.
 • OpenVPN: NORDVPN също използва водещия в индустрията протокол OpenVPN. Протоколът на VPN казва на всички битове и парчета кога да направи какво, и нито един протокол не е по -тестван и проверен от OpenVPN. Bitdefender предлага протокол, известен като Hydra Catapult, и, както подсказва името му, той е бърз. Той обаче не е тестван като OpenVPN, така че не можем да кажем със сигурност дали е толкова защитен.
 • Камуфлажен режим: Nordvpn предлага и нещо, наречено режим на камуфлаж. VPN прикрива действителния ви IP адрес зад анонимен адрес, но не е задължително да крие факта, че използвате VPN. Камуфлажният режим прави, добавяйки допълнителен слой сигурност. Nordvpn го има; Bitdefender не го прави.
 • Сплит тунелиране: NORDVPN предлага още една удобна функция, известна като сплит тунелиране, което ви позволява да влезете в обикновения интернет в същото време, когато сте влезли в VPN. Може би се чудите защо трябва да го направите. Ето защо: не всичко, което правите онлайн, трябва да бъде криптирано. Никой не ви шпионира, за да видите какво има в списъка ви Spotify. Използвайте VPN за задачите, които трябва и да насочвате по -светски задачи чрез необезпечени мрежи.
 • По -пълна политика за поверителност: Последно, но със сигурност не на последно място, политиката за поверителност на Nordvpn е малко по -строга от тази на Bitdefender. Политиката за поверителност ви казва какви данни да съхранява за вас и вашите онлайн дейности. NORDVPN е доста Bulletproof. Компанията не поддържа нищо, свързано с вашите онлайн дейности – без IP адреси, без записи на вашето сърфиране, без марки за време. За съжаление, Bitdefender не може да каже същото. Той виси на вашия IP адрес, а хакерите и правителствените агенции могат да използват тези данни, за да реконструират всичко, което правите онлайн.

Копаейки по -дълбоко: Една от причините, поради които OpenVPN е толкова надежден е, че е с отворен код. Това означава, че не съдържа скрити корпоративни задни врати, но по -важното е, че някой може да го тества. В резултат на това можете да разчитате на това, за да бъде защитено.

Силни страни на Bitdefender

Bitdefender Dashboard

Bitdefender не е наклонена. Той има свои силни страни, но може би не толкова, колкото Nordvpn.

 • Седемдневна безплатна пробна версия: Bitdefender е известно количество, когато става дума за антивирус, но все още има някаква работа, за да се изгради репутацията си с VPN. Един от начините да направите това е да дадете шанс на всеки да опита VPN безплатно и да види какво мислят. За тази цел Bitdefender предлага безплатна седемдневна пробна версия, без прикачени струни. Изпитването е за пълната версия на софтуера – няма ограничения за данни и без ограничения на скоростта.
 • Безплатна версия: Ето нещо, което Nordvpn не предлага: безплатен VPN. За съжаление, безплатната версия на Bitdefender предоставя само 200 MB данни на ден. И все пак, ако просто трябва да качите един или два фирмени документа, това може да е достатъчно, за да се справите.
 • Динамични IP адреси: NORDVPN предлага споделени IP адреси, които са доста сигурни. По принцип много потребители споделят един адрес, така че е трудно да се разбере кой потребител прави това, което във всеки даден момент. Bitdefender обаче предлага динамични адреси, които са малко по -безопасни. Динамичните адреси се променят на редовни интервали, така че никога не имате същия адрес за повече от няколко минути.

Професионален съвет: Преди да се регистрирате за безплатен VPN, е от съществено значение да прочетете политиката за поверителност на компанията. Много безплатни услуги финансират своите операции, като продават информация за клиентите. С други думи, безплатно всъщност не е безплатно.

Долния ред

Този мач се разигра доста по начина, по който очаквахме. Има причина nordvpn да е начело в нашия списък с най -добри VPN. Опакован с функции за сигурност като Multihop Technology и режим на камуфлаж, това е най -сигурният VPN на пазара. Освен това предлага достъп до всички най -добри стрийминг услуги и е достатъчно бърз, че няма да забележите, че го изпълнявате.

Това не означава, че Bitdefender не е добра сделка. Със сигурност има необходимите функции за сигурност, за да ви предпази при повечето обстоятелства, като AES-256 криптиране и превключвател за убийство. Притесняваме се от факта, че той записва IP адреси, но той се намира в страна извън обсега на пет очи, девет очи и 14 очи, така че информацията вероятно е достатъчно безопасна. BitDefender предлага и своя VPN на много конкурентна ценова точка и дори можете да получите безплатна версия.

В крайна сметка трябва да отидем с Nordvpn, но Bitdefender е солиден избор, ако искате да спестите малко пари. Ако искате да копаете дълбоко в тези два VPN, винаги можете.

Вземете nordvpn, ако:

 • Искате първокласна сигурност
 • Предпочитате никой да знае, че използвате VPN
 • Търсите облечена в желязо Политика за поверителност

Вземете Bitdefender, ако:

 • Трябва да спестите малко пари
 • Харесвате добавената сигурност на динамичните IP адреси
 • Вие сте на пазара за безплатен VPN

Често задавани въпроси

Преди да тръгнете, разгледайте нашите отговори на някои от въпросите, които ни задават най -често. Може да намерите отговор на един от вашите собствени въпроси.

Не, няма по -добър VPN от nordvpn. Нашето практическо тестване показва, че NORDVPN има най-добрите инструменти за сигурност на пазара, включително основи като Kill Switch и AES-256 Encryption, както и по-напреднали функции като Multihop и Camouflage Mode. В допълнение, той осигурява достъп до всички най -добри стрийминг услуги, предлага се с разделен тунел и има политика за поверителност. Най -хубавото е,.

Да, Bitdefender крие вашия IP адрес. Естеството на VPN е да ви присвои анонимен IP адрес като заместител на вашия действителен адрес, който ви позволява да сърфирате в мрежата, без да се притеснявате кой може да проследява вашите движения. Bitdefender съхранява запис на вашия IP адрес за собствени цели и винаги е възможно информацията да изпадне в грешни ръце. За максимална сигурност може да предпочетете VPN, който изобщо не събира тези данни.

Nordvpn е най -добрият VPN, който не може да бъде блокиран. Поне засега стрийминг услугите и други уебсайтове могат да ви блокират само когато открият, че използвате VPN. NORDVPN предлага объркани сървъри, които прикриват факта, че използвате VPN.

VPN на Bitdefender няма ограничения за данни, стига да използвате платената версия, която е достъпна за едва 2 долара.50 на месец. Безплатната версия на VPN на Bitdefender обаче се предлага с ограничение на данните от 200 MB.