Преглед на Windscribe Pro: Прост и полезен VPN и рекламен блокер

С разширението на програмата на Windows и браузъра, работещи като екип, Windscribe предоставя няколко предимства. Работейки мълчаливо на заден план, VPN поддържа вашия уеб трафик частно, използвайки стандартни протоколи като Wireguard, IKEV2 и OpenVPN. За своя състав на VPN сървъри, Windscribe предлага достъп до 112 градски места в 69 различни страни. Функция, наречена R.O.Б.E.R.T. е персонализиран DNS и блокер за ниво на IP за клиента на Windows, способен да блокира реклами, проследяващи, злонамерен софтуер и уебсайтове за възражение (хазарт, съдържание за възрастни, криптовалути и т.н.). Освен това инструментът за подправяне на MAC адреси може да прикрие хардуерния адрес на вашия компютър.

Windscribe честен преглед

Windscribe е интригуващ VPN, който предлага множество функции, като същевременно е лесен за използване, с някои отлични търговски предложения и щедър безплатен план.

Мрежата с приличен размер има 110 сайта, разпръснати из 66 държави. Windscribe казва, че сървърите му също са в тези области, за разлика от някои съперници, които имат повечето си сървъри в САЩ и Европа и просто фалшифицират местоположението, използвайки Phony IP Whois данни, за да изглеждат като другаде “, според бизнеса.

Различни програми са достъпни за Windows, Mac, Android, iOS и Linux. Разширенията на Chrome, Firefox и Opera предоставят още повече методи за свързване, както и множество функции, свързани с поверителността, а уебсайтът включва уроци за настройка за рутери, Kodi, Amazon Fire TV, NVIDIA Shield и всяка OpenVPN-съвместима програма или устройство.

Ето моите ключови открития

  1. Windscribe ви дава достъп до най -популярните стрийминг услуги. Изненада ме, като деблокирам всяка услуга, която тествах.
  2. Скоростите са адекватни, но не бързи. Успях да гледам в HD, да играя игри без прекъсване и бързо торент огромни (без авторски права) файлове.
  3. Той има уважавана сървърна мрежа. Може да няма най -много опции на сървъра, но предоставя някои интересни нации.
  4. Сигурността е стабилна, с няколко функции. Има превключвател за убиване, 256-битово криптиране на AES, предотвратяване на течове и рекламен блокер, който може да бъде персонализиран (R.O.Б.E.R.T.).
  5. Има определени проблеми относно поверителността. Неговата силна политика за не-лог вече е показана, но някога сървърите му са били иззети от държавни агенти.

Той предоставя местни приложения за Windows, Mac, iOS и Android. Няма да губите от функции, независимо дали сте на мобилен телефон или на работния плот.

7. В Китай е функционален. Windscribe е една от малкото VPN услуги, които наистина работят в Китай.

8. Има безплатна версия, но тя е ограничена. Безплатното приложение ограничава капацитета ви за данни и надграждането на разходите не е твърде скъпо, но все още не са евтини.

Окончателна присъда – Отлична за стрийминг, въпреки че има някои недостатъци

Windscribe е добър вариант, но това е докосване мудно и има някои затруднения с поверителността и обслужването на клиентите. Той предоставя изчерпателен набор от функции за сигурност, голям брой сървъри, от които да изберете, стабилна безплатна опция и надеждни деблокирани способности. Неговите скорости на къси разстояния и способност за торент на повечето сървъри също ме изумяват. Той дори работи в ограничени страни като Китай, което е необичайно.

За съжаление, той има определени недостатъци. Сървърите на дълги разстояния имаха бавни връзки и дори с близки сървъри никога не успях да излъчвам игри. Също така се отнася до това, че сървърите му са иззети в Украйна, а системата му за обслужване на клиенти е недостатъчна.

Като цяло това е страхотен вариант за стрийминг, но не може да се състезава в повечето други области с други топ VPN. ExpressVPN е точно толкова отличен за стрийминг, колкото NORDVPN, има функции за сигурност и поверителност от световна класа, работи в Китай и предлага денонощна услуга за чат на живо-въпреки че е малко по-скъпо, бих го предложил вместо това да го предложа.

Преглед на Windscribe Pro: Прост и полезен VPN и рекламен блокер

Windscriberobot

Редактори

С един поглед

Експертна оценка

Професионалисти

  • Проста настройка
  • Добро представяне
  • Страхотен безплатен план

Минуси

  • Труден запис на сигурност с инцидент с сървър 2021 г
  • Бавно зареждане на разширение на браузъра

Нашата присъда

Windscribe е ефективен и удобен за потребителя VPN и рекламен блокер със солидни основни функции за начинаещи и силни усъвършенствани функции за по-опитни потребители.

VPN и блокери на реклами ви помагат да сърфирате в мрежата частно, така че уебсайтовете и рекламодателите да не могат да проследяват вашите онлайн дейности, за да научите къде отивате и какво правите. Ще намерите множество VPN и рекламни блокери с различни ценови етикети и степени на ефективност, но една програма, която си струва да опитате, е Windscribe. Дефиниран като VPN с блокиране на реклама и проследяване в основата си, Windscribe добавя други характеристики на поверителност и опити да направят целия процес възможно най -прост и безпроблемен.

ЗАБЕЛЕЖКА: Този преглед е част от текущия ни кръг на най -добрите VPN. Отидете там, за да научите за конкурентните продукти, какво да търсите във VPN и да купувате препоръки.

Windscribe Pro: Характеристики

Windscribe се предлага за различни платформи. Отвъд настолните версии за Windows, MacOS и Linux, има мобилни приложения за iOS, Android и BlackBerry OS. Разширенията на браузъра са достъпни за Chrome, Firefox и Microsoft Edge. Има дори версии за определени интелигентни телевизионни системи и за конфигурации на рутера. За този преглед се съсредоточих върху версията на Windows – която поддържа Windows 7, 8, 10 и 11 – и върху разширенията на браузъра.

С разширението на програмата на Windows и браузъра, работещи като екип, Windscribe предоставя няколко предимства. Работейки мълчаливо на заден план, VPN поддържа вашия уеб трафик частно, използвайки стандартни протоколи като Wireguard, IKEV2 и OpenVPN. За своя състав на VPN сървъри, Windscribe предлага достъп до 112 градски места в 69 различни страни. Функция, наречена R.O.Б.E.R.T. е персонализиран DNS и блокер за ниво на IP за клиента на Windows, способен да блокира реклами, проследяващи, злонамерен софтуер и уебсайтове за възражение (хазарт, съдържание за възрастни, криптовалути и т.н.). Освен това инструментът за подправяне на MAC адреси може да прикрие хардуерния адрес на вашия компютър.

Плюс това са налични по -модерни опции. Функцията за пренасочване на порта ви позволява сигурно да получите достъп до вашия домашен компютър, мрежа или NAS дистанционно чрез Windscribe връзка. Конфигурационният генератор ви помага да създавате конфигурационни файлове за различни VPN протоколи. И въпреки че IP адресът, присвоен на вашия компютър, ще се промени динамично, има опция за надграждане до статичен адрес.

Windscribe Free vs. Pro Edition

Както при много продукти за интернет и сигурност, Windscribe се предлага в безплатно издание, както и в режим на абонамент, базиран на абонамент. Безплатният аромат ограничава броя на VPN местата и количеството честотна лента, което можете да използвате. По подразбиране получавате 2 GB честотна лента на месец. Добавянето и потвърждаването на вашия имейл адрес засилва това до 10 GB на месец. В противен случай безплатният план не налага капачки за скорост или производителност.

Pro Flavor предоставя достъп до всички VPN градски места по света, както и неограничена честотна лента. Този план предлага и три различни варианта в зависимост от това, от което се нуждаете и колко искате да платите. По -малко скъпият Pro абонамент струва $ 5.75 на месец, когато се таксуват годишно, докато по -скъпият струва 9 долара на месец, когато се таксува месечно. Функционални обаче, двете са абсолютно еднакви.

Опцията Build-A-Plan ви позволява да плащате само за това, което използвате чрез подход A-La-Carte. Не се нуждаете или искате достъп до всички достъпни VPN сървъри? Можете да ограничите обхвата само до определени места на сървъра. Например, можете да закупите достъп до всички 35 VPN сървърни локации в САЩ за $ 1. За всяка страна, която добавите, получавате допълнителни 10 GB данни на месец. Можете също да вземете неограничени данни за вашия план за още 1 долар на месец. В крайна сметка трябва да харчите поне 3 долара на месец, ако изберете да изградите свой собствен план.

Windscribe VPN екран

Windscribe Pro: инсталация

Процесът на настройка на Windscribe е гладък и полезен. След инсталиране на софтуера, щракнете върху Първи стъпки Бутон ви отвежда до уебсайта, за да създадете безплатен акаунт, ако все още не сте го направили. След като предоставите потребителското си име, парола и незадължителен имейл адрес, се върнете към софтуера, за да влезете с новия си акаунт.

По подразбиране клиентът на Windows избира най -добрия VPN сървър въз основа на местоположението и наличността, въпреки че можете лесно да промените това. Изберете страната или региона, който искате да използвате, като u.С., Великобритания, Канада, Италия, Австралия, Япония или Южна Корея. След това изберете конкретен град, като Ню Йорк в U.С. или Рим в Италия. Вашият VPN сървър и IP адрес се променят въз основа на вашия избор. Изборът на вашия VPN сървър по този начин може да подобри производителността и да ви позволи да получите достъп до уебсайтове, специфични за региона, като Netflix, Amazon Prime Video, Disney+и BBC Iplayer.

Windscribe VPN екран

След като вашият VPN сървър е зададен, графика за изпълнение показва скоростта на вашата връзка. В случай, че сте изключени от сървъра, е наличен превключвател на защитната стена, ако трябва да блокирате всички връзки към вашия компютър. Плюс това, настройките са достъпни за определяне дали и как VPN автоматично стартира, как се сортира списъкът на VPN местоположения, независимо дали защитната стена започва автоматично или ръчно и дали искате да подредите MAC адреса на вашия компютър.

Windscribe Pro: Разширяване на браузъра

Сигурно се чудите: Защо да използвате разширение на браузъра, когато вече имате клиента на Windows? Windscribe обяснява причините в това удобен видеоклип в YouTube. С две думи, разширението е предназначено да намали вашия онлайн отпечатък сред рекламодателите и сайтовете за проследяване, да защити вашите онлайн дейности от вашия интернет доставчик и да ускори сърфирането си, като елиминира онлайн рекламите и проследяващите. Разширенията на браузъра оценяват високо, като тези за Firefox, Chrome и Edge предимно събират пет звезди от потребителите.

Разширението предлага кратък урок, който да ви покаже кои бутони контролират кои функции. Както можете с клиента на Windows, можете да включите и изключите VPN на разширението, позволете му да изберете най -добрия VPN сървър или да изберете един сами и да контролирате това, което се блокира – ADS, злонамерен софтуер, сайтове за социални мрежи, бисквитки, и още. Плюс това, можете да бъдат специфични за белите списъци сайтове, които не искате да засегнете от блокирането.

Windscribe VPN екран

Windscribe Pro: Помощ и подкрепа

За да ви помогне със софтуера, Windscribe предлага съвети и инструкции по пътя точно когато имате нужда от тях. Няма поддръжка на телефон на живо, но има няколко други опции. За самопомощ можете да се обърнете към онлайн ръководства за настройка, база от знания и често задавани въпроси. И ако имате нужда от техническа поддръжка, можете да изпратите билет, да говорите с чатбот на име Гари или да се консултирате с Subreddit на Windscribe.

Windscribe Pro: Сигурност и поверителност

Базираната в Канада, Windscribe е малка операция, основана през 2015 г. от Йегор Сак. Канада е член на Alliance Five Eyes, организация, в която страните членки обещават да споделят данни за разузнаването помежду си помежду си. Но това все още не се е отразило на Windscribe. Докладът за прозрачност на Дружеството показва, че е отхвърлил всички искания за потребителска информация от правителствените агенции поради липса на подходящи данни.

Windscribe също успя да избегне повечето нарушения на сигурността и свързаните с тях проблеми. Но през 2021 г. имаше инцидент, в който украинските власти иззеха Windscribe VPN сървъри в страната и са успели да получат достъп до частния ключ, тъй като сървърите не са нешифровани. В отговор Windscribe внедри настройка без диск с RAM възли за по -добро осигуряване на данни и увеличен персонал за справяне с тези видове заплахи. Доклад за поверителност от сигурността.org даде на Windscribe степен 7.7 от 10, да се даде палец до липсата на усъвършенствани методи за удостоверяване и актуализации на софтуера, но аплодира политиката за поверителност и криптирането на потребителски данни както в транзит, така и в покой.

Windscribe Pro: Изпълнение

Като цяло, Windscribe работи гладко. Зареждането и производителността на уебсайта като цяло бяха добри както с клиента на Windows, така и с активирането на разширението на браузъра. Разглеждането на сайтове като IPLEAK и DNS тест за изтичане потвърди, че действителният ми IP адрес е затънал от този, присвоен от Windscribe VPN сървър. И с r.O.Б.E.R.T. отговарящ, рекламите и някои видове уебсайтове, които включих в списъка с блокове, бяха лесно блокирани. Използвайки специфични за региона VPN сървъри, успях да се свържа и да предавам съдържание от Netflix, Amazon Prime Video и други услуги, подвиг, който други VPN продукти не винаги могат да постигнат.

Натъкнах се на един хълцане. Когато отварям връзка с уеб браузъра ми по подразбиране, разширението на Windscribe не винаги ще се зареди достатъчно бързо, за да се активира. В този случай получих диалогов прозорец за прокси сървър, който ме подтиква да вляза с потребителско име и парола. Анулирането на диалоговия прозорец и освежаващата страницата ми позволи да използвам свързания сайт нормално, но прекъсването все още се оказа разочароващо.

Окончателни мисли

Windscribe е прост, но ефективен VPN и рекламен блокер, който върши добре работата си. Клиентът на Windows и разширенията на браузъра създават мощен екип, който ще защити вашата поверителност и ще блокира досадни реклами и нежелателно съдържание, докато разглеждате мрежата. И с безплатната версия на Windscribe вече е толкова добра, винаги можете да започнете там и след това да скочите до Pro Edition, ако имате нужда от повече възможности.

Бележка на редактора: Тъй. Всякакви промени в текста или нашата окончателна присъда за преглед ще бъдат отбелязани в горната част на тази статия.