Преглед на VPN за частен интернет (PIA)

Веднъж страница за новини редовно е актуализирала информация за добавки на сървъра, версии на приложения, проблеми с услугите и друга информация за познаване на знанието. За съжаление не е актуализиран от няколко месеца, което ме кара да се чудя дали Пия просто забрави за страницата. Дано скоро ще се върне към живота.

PIA VPN и Qbittorrent – правилни/най -добри настройки за торент? Някои конкретни въпроси. Включени екрани.

Здравейте. Това е за торент. Използвам частен достъп до интернет (PIA) като мой VPN, Qbittorrent (QB, който преминах наскоро) като мой клиент на торент и най -вече 1337 или rarbg. Харесвам филми и телевизионни предавания. Искам да гарантирам, че имам добри/правилни настройки към останете анонимни/не теч/и т.н. Търсих/прочетох много за това, но информацията е разпръсната на много различни места/публикации, а понякога и остаряла или противоречива; Така че оценявам всякакви съвети или корекции.

Екранни снимки на текущите ми настройки както от PIA VPN, така и от Qbittorrent тук: IMGUR връзка

===== Настройки на VPN ======

Протоколи> Протокол – Първоначално запазеният по подразбиране „OpenVPN“, но аз прочетох много за това, че Wireguard е по -бърз и по -сигурен, така че аз преминах към него. Всякакви промени на този екран?

Протоколи> MTU – Не съм сигурен защо имах това на „големи пакети“, тъй като „Auto“ е по подразбиране. Предполагам, че малките пакети биха били по -бързи за торентите конкретно, но засега ще го превключа на автоматично.

Мрежа> DNS – Запазено по подразбиране “PIA DNS”. Четох 1-2 пъти, за да не променя това. И преди съм чувал за „ръкостискане“ и виждам „DNS за ръкостискане“ като опция тук; Не съм сигурен дали са същите, просто не съм се забъркал с него.

Мрежа> Пренасочване на порта за заявка – Първоначално поддържах деактивиран по подразбиране, но наскоро го активирах. Моето разбиране е, че пренасочването на пристанища има някои незначителни рискове, свързани главно с това колко сигурно/доверено е приложението, което препращате по пристанище, е само по себе си (qbittorrent в този случай) и всеки проблем би бил невероятно рядък (ако изобщо има такъв с Qbittorrent?), така че го използвам. След като го активира, мога да се свържа със сървър с активиран порт-напред (не-САЩ), PIA ми дава 5-цифрен номер на порт, който след това отварям QB и го поставя в QB настройки> Връзка> Порт за слушане> „Порт, използван за Входящи връзки ”. Използването на това позволява връзка с повече семена/връстници и като цяло увеличи скоростта ми на DL/UL.

Мрежа> Разрешаване на LAN трафик – Запазена по подразбиране активирана. Трябва ли да деактивирам това? Ако разбирам значението му, както в устройствата в домашната ми мрежа (моя рутер), тогава това не е необходимо за мен и вероятно по -безопасно да деактивира. Използвам само VPN с 1 твърд компютър. Може би, ако сте имали сървър или plex (все пак не съм запознат с това) във вашата мрежа и запазвате файлове, е необходимо да се активира това, IDK.

Поверителност> VPN Kill Switch – Активиран. Въпреки че съм чел, той евентуално може да се провали и все още да изтече (в зависимост от това как се проваля; поради което е важно да обвържете и QB с вашия VPN), не виждам причина да го деактивирам.

Поверителност> Напреднал Kill Switch – хора с увреждания. Не виждам причина да използвам това, ако вече обвързвате QB с вашия VPN. Звучи, че това спира всяко нормално използване на интернет, когато VPN е изключен, което не искам.

Поверителност> PIA MACE – хора с увреждания. Трябва ли да активирам това? Не съм запознат с него, но изглежда по-подходящо за нормалното VPN интернет сърфиране, а не за торенти, стига да използвате общи/познати сайтове за торент и да не щракнете върху очевидни реклами (или имате рекламен блок). Може потенциално да блокира сайт, който не искате (или да активирате и тествате/използвайте, докато не направи това).

Специален IP – Не се използва. Прочетох няколко места, които казаха, че това е необходимо при пренасочване на пристанището, но трудно да се намери информация. В крайна сметка се свързах с PIA и те казаха технически, че не може да се използва с пренасочване на пристанището им.

Автоматизация – Не се използва.

Разделен тунел – Не се използва. Някои хора използват това, че да vpn QB връзката само, но използвайте други неща (като интернет браузър) едновременно, преминавайки през нормалната си интернет връзка (не VPN). Незадължително, звучи полезно/полезно. Обаче съм чел няколко пъти това течове (IP или DNS, забравям). Няма идея дали това е вярно/точно. Други изглежда го използват просто добре idk.

Multi-Hop – Не се използва.

===== Qbittorrent Настройки =======

Връзка> Протокол за връстници на връзката – Запазени по подразбиране „TCP и UTP“. Прочетох, че можете да опитате да промените това само на „TCP“, който понякога може да бъде по -бърз, но тъй.

Връзка> Порт за слушане> Порт, използван за входящи връзки – Ако не използвам порт напред, рандомизирам това на порт между 45 000-65 000, което работи за мен. С порт напред го настроих на какъвто и да е 5-цифрен номер на порта, който VPN предоставя.

Връзка> Порт за слушане> Използвайте UPNP / NAT-PMP порт Препращане от моя рутер – хора с увреждания. Прочетох UPNP се счита за опасен от някои. На теория не бихте искали този пренасочване на порта за рутер да заобикаля вашия VPN и да предизвика изтичане. Вие също не бихте искали/имате нужда от това, ако вече използвате пренасочване на VPN порт. Така или иначе се казва, че QB игнорира (не използва/деактивира) това, ако така или иначе използвате VPN. Просто намирам, че е най -добре да деактивирам това, да има VPN порт напред и да забелязах никакви проблеми.

BitTorrent> Автоматично добавете торенти от – Прочетох, че трябва да получите списък от ~ 20 или така най -добрите публични проследяващи (като от GitHub) и да ги добавяте (заменяйте съществуващите) тук често, може би на всеки 2 седмици или повече, за да помогнете за всеки торент, намиращ повече семена /връстници. Също прочетете, че е ненужно. Съвет?

Разширен> Мрежов интерфейс – За да се свърже QB с VPN, това трябва да бъде избрано като мрежов интерфейс, използван от VPN. За Windows 10 отидох на Control Panel> Мрежа и Интернет> Мрежа и Център за споделяне> Промяна на настройките на адаптера. Когато използвам настройката на PIA VPN “OpenVPN”, за мен това беше по подразбиране “връзка с локална област”. Когато използвам настройката на PIA VPN “Wireguard”, за мен това беше по подразбиране “WGPIA0”. Виждах,. След това щракнете с десния бутон върху преименуването и добавих „(VPN)“ до края, така че да е по-лесно разпознаваем… Рестартирам QB, Отидете на Advanced> Мрежов интерфейс и изберете този, който използвам от падащия списък, след това щракнете върху Приложи. Сега QB е обвързан с моя VPN. За да го тествам, започвам dl на торент на OpenSource и когато ръчно щракнете, за да изключа/изключа VPN, QB DL/UL скоростта спира всички спират.

===== Разни =====

Така че използвам VPN, свързва QB на моя VPN и използвам пренасочване на порта … Когато тествам IP, правилно получавам обратно VPN IP, а не моя собствен. Когато тествам изтичането на DNS на няколко различни сайта, изглежда, че правилно не изтича. Не съм сигурен обаче колко добри/надеждни са някои от тези сайтове. Единият каза, че изтичам DNS (dnsleak.com), но данните, които показаха, всички съвпадаха с моя VPN … тествах отново по -късно и казаха, че няма теч. Мисли? Всичко друго, което трябва да направя/проверя?

Преглед на VPN за частен интернет (PIA)

VPN с висока стойност с купчина интересни функции

Последно актуализирано на 14 септември 2023 г

Частен достъп до интернет, работещ на различни устройства

(Изображение: © Частен достъп до интернет)

Техрадарна присъда

Скоростите не са най-добрите, но иначе това е приятен VPN, който ви дава достатъчно за парите ви: много функции, мощни приложения, които работят почти навсякъде, качествени инструменти за поверителност, одитирана политика за безбогом, плюс това отблокира почти всеки поток услуга, която опитахме.

Частни сделки за достъп до интернет
+2 месеца безплатно

Частен достъп до интернет 24 месеца

Частен достъп до интернет 1 месец

Професионалисти

 • + Страхотна стойност за парите
 • + Неограничени устройства / едновременни връзки
 • + Деблокиран Netflix, BBC Iplayer, Amazon Prime, Disney Plus
 • + Отличен превключвател за убийство
 • + Одитирана политика без лог
 • + Много функции
 • + Приложения с отворен код
 • + Сървъри в повече от 80 страни

Минуси

 • – Под средните скорости на Wireguard
 • – Приложенията не винаги са лесни за използване
 • – Няма значителни актуализации на приложения за повече от година

Защо можете да се доверите на Techradar

Прекарваме часове в тестване на всеки продукт или услуга, която преглеждаме, така че можете да сте сигурни, че купувате най -доброто. Научете повече за това как тестваме.

 • Ценообразуване
 • поверителност
 • производителност
 • Виртуални места
 • Netflix и стрийминг
 • Торента
 • Инсталация
 • Приложения за Windows
 • Настройки на Windows
 • Инструмент за командния ред
 • Mac приложения
 • Приложения за Android
 • iPhone приложения
 • Разширение на браузъра
 • Поддръжка на клиенти
 • Окончателна присъда

Преглед на частен интернет – Бързо меню

Частният достъп до интернет (обикновено известен като PIA) е способен VPN доставчик, който вече е собственост на Kape, който също притежава Cyberghost, Zenmate и ExpressVPN.

Мрежата на компанията има скорости 10 GBPS сървъри, разпространени в 84 страни, включително много, които често се пренебрегват от други доставчици: Бахамски острови, Бангладеш, Коста Рика, Катар, Шри Ланка, ОАЕ и други.

PIA ни каза, че 30% от тези сървъри са разположени съвместно (собственост на компанията, а не на отдаване под наем). Това дава на VPN повече контрол върху хардуера и дори подобрява скоростта.

Услугата също се поддържа широко с приложения за Windows, Mac, Android, iOS и Linux и разширения на браузъра за Chrome, Firefox и Opera. Насочете се към уебсайта на PIA и също така ще намерите подробни уроци за настройка за рутери и други платформи, а интелигентните DNS за деблокиране на сайтове на конзоли и други устройства, които не могат да стартират приложения.

  Частни опции за абонамент за достъп до интернет:
 • 24 -месечен план – $ 2.19 на месец ($ 52.56 Обща цена)

Преди това PIA предлага 10 едновременни връзки, но наскоро премахна лимита изцяло – сега можете да настроите и използвате услугата на толкова устройства, колкото ви е необходимо. Това е далеч по -щедро от по -голямата част от конкуренцията, въпреки че Atlas VPN, Surfshark, Windscribe и няколко други също поддържат неограничени връзки.

Екстрите варират от прям (вградено блокиране на реклами, проследяващи и известни злонамерени уебсайтове) до по-ниско ниво и техническо: Socks5 прокси за допълнителна скорост, поддръжка на пренасочване на порт, възможност за избор на предпочитано криптиране, удостоверяване, и методи за ръкостискане и още.

Ако това звучи малко сложно, не се притеснявайте – има 24/7 поддръжка на чат на живо, за да ви говори през сложните битове.

Частно ценообразуване на достъпа до интернет

Месечният план за достъп до Интернет е справедлива стойност на $ 11.95. Годишният план е по -евтин от повечето при ниски $ 3.33 на месец, но изберете тригодишния план и това спада само до 2 долара.03. Поставяйки това в перспектива, премиум планът на Hotspot Shield струва $ 95.99 за една година защита; PIA пита само $ 79 за първите ви три.

PIA предлага специализирани IPS в Австралия, Канада, Германия, Сингапур, Великобритания и САЩ, а наскоро добави Япония и Швейцария към списъка. Те ви дават един и същ IP адрес всеки път, когато влезете и тъй. Използването на същия IP обаче означава също, че има повече шанс да бъдете разпознати от уебсайтовете, така че това не е идеална опция за всички.

Ценообразуването на специализиран IP е разумно при $ 5 на месец, $ 4.25 по едногодишния план и 2 долара.50 над три години. Nordvpn е значително по -скъп при $ 8.99 таксувани месечно или $ 5.39 На годишния си план и Ivacy подбива всички само на 2 долара.41 на месец, таксувани годишно, $ 1.99 над две години.

Можете да платите за PIA чрез биткойн, ако търсите допълнителна поверителност, по карта или PayPal или вземете своя избор на друг метод в зависимост от вашия регион (Amazon Pay се поддържа например в САЩ) например).

Има безплатна 7-дневна пробна версия за мобилни потребители и също така сте покрити от 30-дневна гаранция за връщане на пари-така че ще имате много възможности да опитате услугата за себе си, в собствено време, без да рискувате Пени.

Условията и услугите на PIA имат друга изненада (и необичайно за малък печат, това е добър). Много от VPN казват. Частният достъп до интернет казва, че докато сте закупили новия си акаунт повече от три месеца след последното възстановяване, винаги имате право на друг. Работи за нас.

Поверителност и сигурност

Добрата VPN поверителност започва със силен набор от основни функции, а частният достъп до интернет осигурява повече от повечето.

Приложенията на PIA използват само най -новите и най -сигурни протоколи – като Wireguard и OpenVPN. Има и DNS защита на течовете и превключвател за убийство, който ще деактивира достъпа ви в интернет, ако връзката падне. Функционалната функция на PIA блокира рекламите, проследяващите, злонамерен софтуер и други, а нейното разширение на Chrome добавя куп функции за бонус за поверителност (като достъп до блок, бисквитки на трети страни и реферитори на уебсайтове).

Най -добрите доставчици също доказват, че уважават вашата поверителност и много VPN имат възможност да изпращат анонимни данни за отстраняване на неизправности обратно на компанията. Някои включват това по подразбиране, като VPN вероятно се надява, че потребителите никога не осъзнават какво се случва. С PIA обаче нищо не се изпраща, освен ако не се насочите към панела за настройки и сами да активирате функцията (това е опцията „Помощ за подобряване на PIA“ в областта на помощ, ако сте любопитни).

Важно е VPN да покаже прозрачност – да предложи реални доказателства, че той отговаря на своите обещания. Отново, Пиа има много повече да се похвали от повечето си съперници.

Приложенията на компанията са с отворен код, което позволява на потребителите да изследват изходния код, да търсят грешки и да видят дали прави нещо, което може да компрометира тяхната поверителност.

Наскоро PIA въведе нов стимул за експертите да проверят кода си с обявяването на програма за Bug Bounty. Ако изследовател намери и съобщи за истинска уязвимост, те биха могли да получат до 1,250 долара. Някои доставчици предлагат значително повече (ExpressVPN има 100 000 долара богатство за критични недостатъци в своята технология TrustedServer), но се радвам да видя стимула за излитане: всичко, което насърчава повече експерти да проверят кода, е доста страхотно.

Приложението на Android на PIA е сертифицирано от IOXT Alliance, като потвърждава, че отговаря на стандартите в области като криптография, проверка на софтуера и актуализации.

The company has a very clear logging policy, and states that the service does not ‘store or share… incoming and outgoing traffic information, including user and destination IP addresses, browsing history/ websites visited, amount of data transferred, the VPN servers used, DNS заявки или файлове, изтеглени … [както и] информация за сесия на VPN, използван софтуер, дата на връзка и продължителност.-

Няма нужда да приемате думите на PIA за доверието, защото компанията вече е провеждала своята политика без лог, независимо одитирана. Компанията покани Deloitte да интервюира персонала, да инспектира своя VPN и други сървъри, да оцени своите политики, процедури и други. Докладът на Deloitte не открива доказателства за проблемите на поверителността и заключи, че политиката е справедливо описание на това как PIA създава и управлява своите системи, за да предотврати всяко регистриране.

Това е чудесна новина и дава на потенциалните клиенти истински уверение, че PIA наистина се грижи за тяхната поверителност. Има възможности, за да продължим по -нататък. Tunnelbear има своите приложения, сървъри, уебсайтове и бекенд системи, одитирани всяка година – но това е отличен старт и ще ми е интересно да видя какво прави PIA след това.

Частно изпълнение на интернет достъп

Всеки VPN обещава високоскоростна, ултра надеждна мрежа, но реалността може да бъде много различна. Ето защо гледаме покрай ентусиазирания маркетинг и поставяме всеки VPN, който преглеждаме чрез собствените си интензивни тестове.

Започнах с инсталирането на най -новото приложение на Windows на Internet Access ‘на системи в Център за данни на Обединеното кралство и местоположение в САЩ, всяко с 1 Gbps връзка. Свързах се с най -близкото ми местоположение, след това измервах производителността на изтеглянето, използвайки няколко сайта и услуги за тестване на скорост (уебсайт и приложение на Speedtest, CloudFlare, лаборатория за измерване и други). След това проведох тестове с помощта на Wireguard и OpenVPN връзки и направих всичко отново във вечерна сесия.

Изпълнението на Wireguard на PIA е средно 290-340 Mbps в САЩ и 350-360 Mbps във Великобритания. Това е далеч зад най -бързите VPN (Nordvpn, Ipvanish, Surfshark и други удариха над 950 Mbps в последните си тестове), но повечето потребители биха се почувствали разочаровани, ако „само“ имат 350Mbps от своите VPN? Подозирам, че не.

Wireguard е достатъчен за повечето потребители, но ако настройвате PIA на рутер или друго устройство, може да се наложи да използвате OpenVPN. Тествах и скорости на OpenVPN и те достигнаха отличните 280-310 Mbps в САЩ. (Връзките на OpenVPN на Surfshark управляват само 100-130 Mbps, Vyprvpn само 100-105 Mbps.)

Частни VPN виртуални места

VPN ефективността понякога може да бъде повлияна от използването на виртуални места. Свържете се с местоположението на Индия на ExpressVPN, например, и това ще ви даде нов IP адрес, но сървърите всъщност се намират в Лондон. Има добра причина за това, тъй като това означава, че ExpressVPN не трябва да спазва спорните закони за регистриране на данни в Индия, но ако се свързвате от някъде близо до Индия, маршрутизирането на трафика през Лондон ще ви забави малко надолу.

Ние не възразяваме срещу виртуални места, но смятаме, че VPN трябва да бъде предварително за тяхната употреба. В тази бележка, частните приложения за достъп до интернет печелят основен кредит, като подчертаят всяко виртуално местоположение с икона „геологичен регион“, така че няма да имате проблеми да ги изберете от списъка.

Компанията обаче не ви казва къде наистина се основават тези сървъри. Тъй.

Резултатите бяха положителни, като PIA изглежда, че е домакин на физическите си сървъри не твърде далеч от виртуалните места. Сървърите на Индия изглеждаха например по -близо до Сингапур, докато мисля, че Алжир и Мароко може наистина да бъдат домакини в Испания. Това е по -добре от мнозина (скрий.Местоположението на Мароко на мен е по -близо до Онтарио) и ме уверява, че Пиа прави всичко възможно, за да отговори на очакванията на потребителя си.

Netflix и глобален поток деблокират

Свързването с VPN Netflix може да ви получи достъп до всякакви геоблокирани сайтове и стрийминг услуги. Плюс това, те могат да ви помогнат да заобиколите онези досадни съобщения за грешки в региона си.

За да тествам деблокиращите способности на частен достъп до интернет, се опитах да получа достъп до американските (и други) библиотеки на Netflix, Amazon Prime, BBC Iplayer, Disney Plus, ITV на Обединеното кралство и Channel 4 и Australia 9now и 10 игра, от няколко тестови места.

Достъпът до Netflix обикновено е най -големият и най -добрият индикатор за деблокиращите котлети на VPN. Пиа проникна покрай своята анти-VPN технология, сякаш не е там-нямах проблеми с преминаването към Netflix US, Великобритания, Австралия, Канада и Япония.

Добрата новина не свърши дотук. На друго място в САЩ, PIA деблокира Amazon Prime Video и Disney Plus с двете си оптимизирани в стрийминг места.

Резултатите от австралийските ми тестове поддържаха темпото, тъй като PIA ми даде достъп както до 9NOW, така и до много добре отчитания 10Play.

Страхотен финал във Великобритания видя PIA поражение BBC Iplayer, ITV и Channel 4, като му даде перфектен 100% деблокиращ резултат.

Не можете да направите по -добро от това, но няколко доставчици управляваха един и същ подвиг. ExpressVPN, NORDVPN, PROTONVPN, PUREVPN и SURFSHARK всички деблокираха всеки сайт в най -новите ни тестове.

Торентна способност

Частният достъп до интернет поддържа P2P и аз не искам само да имам предвид няколко специализирани сървъра, скрити някъде. Можете да използвате торенти от всяко място, без честотна лента или други ограничения, за да ограничите вашите дейности.

Проверих това, като се свързвам с три примерни места и успешно изтеглях торенти – и се радвам да съобщя, че няма проблеми с връзката.

С PIA ще получите необичайния бонус за поддръжка на пренасочване на пристанища. Това ви позволява да пренасочвате входящите връзки, за да заобиколите NAT защитна стена и в някои случаи дори може да помогне за подобряване на скоростта на изтегляне на P2P.

Уебсайтът на PIA не предлага голяма помощ за нищо от това, но. Базата знание има раздел за торент, но има само една статия на „Как да активирам пренасочване на порта?И това дори не споменава P2P.

И все пак компанията отбелязва добре основите – голяма мрежа, прилични скорости, без дневници, поддръжка на биткойн – което прави справедлив избор на торент.

Частна инсталация и настройка за достъп до интернет

Когато се насочите към уебсайта на PIA, за да се регистрирате, ще бъдете насочени към куп връзки за изтегляне за неговите приложения за Windows, Mac, Linux, Android и iOS – както и някои разширения на браузъра (Chrome, Firefox, Opera), И дори RAW Android файл (удобен за експерти, които трябва ръчно да го инсталират някъде).

Харесва ми, че тук има някои обмислени щрихи. Чудите се защо трябва да актуализирате например? Сайтът изброява промените за всяка нова компилация. Наскоро е счупила скоростта на приложението? Просто изтеглете предишна версия. Ако само всички доставчици бяха полезни.

ChangeLogs обаче подчертаха едно притеснение: повечето от приложенията не са виждали значителна актуализация повече от година. Това не се чувства точно като компания, която е пълна с идеи как да подобрите услугата.

Експертите могат да забележат друг проблем. Уеб таблото на PIA поддържа генериране на ръчни конфигурационни файлове за OpenVPN, но нищо друго. Плащането на потребителите на Windscribe може да генерира профили и файлове за връзка за OpenVPN, IKEV2 и Wireguard,.

Приложения за Windows

Приложението PIA се инсталира бързо и се отваря в прост и лесен клиентски прозорец. Докоснете големия бутон „Свързване“, за да се присъедините към най -близкия си сървър, докоснете го отново, за да изключите, и разгледайте зоните на състоянието, за да видите дали сте свързани и показвате оригиналните и нови IP адреси.

Отличният и натъпкан от функции за избор на местоположение изброява държави и места, базирани в града, където са налични, а пинг времената посочва кое е най-близко. Можете да сортирате списъка по име на местоположение или време за пинг, а полето за търсене и любимите системи ви помагат да намерите и получите достъп.

Търсите повече функционалност в приложението? Щракнете върху стрелката в долната част на потребителския интерфейс, за да покажете набор от панели, които можете да добавите към оформлението по подразбиране. Разделът „Бързо свързване“ изброява наскоро използваните ви сървъри, графичните графики на графиките скорости, цифрите на използването проследяват колко данни са качени и изтеглени, абонаментът трябва да показва информация за акаунта, въпреки че е празен за нас, панелът за свързване показва Подробности за текущата ви връзка (протокол, алгоритъм за криптиране и т.н.) и накрая опцията за отлагане ви позволява да включите или изключите VPN за определен период от време.

Мислех,. Дори бих могъл да пренаредя позициите на панела, като влача и пусна; Лесно.

Ако искате да опростите нещата по -нататък, това е възможно. Например, можете да премахнете списъка с местоположение и просто да покажете бутона за свързване, ако някога трябва да се свържете до най -близкото местоположение.

Тези ощипвания може да няма много значение, ако сте доволни от стандартния интерфейс, но винаги е хубаво да трябва да се наложи да прецизирате приложението VPN, за да отговаря на вашите нужди-и PIA предлага повече ощипвания, опции и възможности Гледан от всеки друг доставчик.

Настройки на Windows

Диалоговият прозорец за настройки на приложението на PIA на Windows ви дава много контрол на експертно ниво върху това как работи VPN. Изберете например OpenVPN, а не Wireguard, и можете да изберете UDP или TCP типове връзки и криптиране (AES-128/256-GCM), може би избягвайте блокирането на VPN, като използвате персонализиран отдалечен порт (53, 123, 853, 8080) и определете как е зададен вашият MTU (потенциално важен за скоростта и надеждността на връзката).

Някои места поддържат пренасочване на портове, което улеснява настройването и приемането на входящи връзки към вашата система.

Приложението включва сплит тунелиране, умна функция, която ви позволява да решите кой трафик преминава през VPN и кой използва вашата редовна връзка (удобно за всичко, което не работи, когато VPN е активен.) Това е лесно за използване на основно ниво, но приложенията на Windows и Linux включват някои функции на ниво експерт, които надхвърлят това, което обикновено виждам другаде.

Например разделеното тунелиране работи с приложенията на Microsoft Store, заедно с редовни изпълними файлове на Windows. Можете да изключите специфични IP и цели мрежови подмрежи от тунела – което е спасител, когато се опитвате да получите достъп до работни мрежи, които обект на VPNS. Дори получавате контрол върху DNS заявки за изключени приложения, с опции за използване на редовните си сървъри или собствените DNS на PIA.

Мулти-хоп функцията на PIA е за разлика от всеки, който съм виждал преди. Multi-Hop маршрутите на NORDVPN и Surfshark на вашия трафик през два VPN сървъра; В света на PIA трафикът ви преминава първо през VPN сървър, след това SHADOWSOCKS сървър или Socks5 прокси.

Допълнителният слой на криптиране затруднява нападателите да ви намерят и дори прикрива факта, че използвате VPN. Така че, ако пътувате до страна, която активно блокира употребата на VPN, това може да е точно това, което трябва да получите онлайн.

На друго място, превключвателят за убиване защитава вашия трафик, ако VPN прекъсне връзката. Открих, че работи перфектно както с Wireguard, така и с OpenVPN връзки, блокирах интернет веднага след като връзката отпадна и ме предупреди с известие на работния плот, преди бързо да се свържа отново.

Мейс системата на PIA, която блокира рекламите, проследяващите и злонамерен софтуер, също може да бъде активирана чрез менюто Настройки. Включих Mace и установих, че се справя най -добре с тракерите, блокирайки 95.5% от моя тестов комплект. Резултатите от зловредния и рекламните и рекламите бяха по-средни съответно при 74% и 81%. Все пак това е приемлив диапазон за функция, която получавате безплатно.

Клиентът на Windows VPN на PIA за компютър може да изглежда малко основен първоначално, но прекарайте няколко минути в игра наоколо и ще намерите лесно да се използва с някои интересни, разширени функции.

Инструмент за командния ред

Клиентите на работния плот на PIA сега включват PIACTL, прост инструмент за командния ред, който ще ви позволи да използвате VPN от скрипт.

С piactl можете да правите всякакви неща, които не можете с други VPN. Искате да настроите планирана задача за автоматично свързване в определено време от деня? Или автоматично се свържете, когато системната ви ботуши, но само след като първо изпълни някои задачи за локална мрежа? Какво ще кажете за създаването на преки пътища, които се свързват с различни места, преди да отворите уебсайт или приложение, които искате да използвате с IP адреса на тази държава?

Получаването на цялата тази работа може да бъде по -лесно, отколкото си мислите. Командата ‘piactl connect’ ви свързва например към текущата връзка по подразбиране, докато ‘piactl прекъсване на връзката’ затваря връзката. Не е нужно да сте разработчик, за да разпознаете какво прави „Piactl Set Region US-Atlanta“, и има команди за получаване и задаване на повече опции, и наблюдавайте състоянието на услугата.

Mac приложения

Приложението на Mac на PIA се отваря със същия стилен интерфейс като изданието на Windows. Толкова е лесно да се работи, че дори общите VPN начинаещи бързо ще разберат основите: Докоснете бутона Connect, за да използвате най -близкия си сървър, изберете друг от списъка с местоположение, ако желаете, и сте готови да отидете.

Тук има много мощност, ако имате нужда – като списък за сортиране на местоположение, времена на пинг, което може да определи най -близките сървъри, списък с любими за сортиране на вашите най -често използвани сървъри и други. Приложението Mac също ви позволява да персонализирате интерфейса, като неговия колега на Windows, със списъци „наскоро свързани“, скоростни диаграми, качване и изтегляне на фигури за трансфер на данни, опция за отлагане за пауза на VPN връзката и други.

Ако сте впечатлени от това обаче, просто изчакайте, докато видите панела за настройки, който е абсолютно натъпкан с полезни функции.

Те започват с основите на приложението. Можете да изберете лека или тъмна тема, да изберете протокол (Wireguard или OpenVPN) или да настроите приложението, което да се свързва, когато вашата система стартира.

Необичайно потребителите на Mac получават почти всички разширени функции, налични в Windows. Има персонализирани DNS настройки; разделен тунел; Поддръжка на прокси; Multi-Hop VPN; сложна система, базирана на правила, за автоматично свързване (или изключване), когато имате достъп до определени мрежи; и още.

Някои опции приемат много технически познания и няма много насоки в приложението. Дори експерти може да се наложи да играят наоколо известно време, преди да разберат как работи всичко.

Разумните по подразбиране означават, че може никога да не се наложи да изследвате настройките, а като цяло приложението Mac на PIA работи добре. Времето за свързване са супер бързи (понякога под секунда), достатъчно е лесно начинаещите да използват веднага, но също така има силата, от която дори се нуждаят от най-взискателните експерти.

Приложения за Android

Android VPN приложението на PIA се отваря с много конвенционален интерфейс с бяло пространство, голям бутон за включване/изключване, плюс избрания от вас регион и IP адрес. Плъзнете нагоре и ще намерите още бутони, икони и подробности за състоянието.

Тук можете да използвате връзките за бързи настройки, за да включите и изключите превключвателя за убийство или да стартирате частния браузър на PIA (който не е инсталиран по подразбиране) и икони на флаг, за да получите бързо достъп до редица страни. There are also snooze options that’ll allow you to disconnect from the VPN and automatically reconnect in 5, 15, or 60 minutes, and connection status detauls that cover everything from your preferred protocol (WireGuard or OpenVPN) and encryption method to the amount of данни, които сте качили и изтеглили.

Това изглежда малко претрупано, но както при другите приложения, е лесно персонализирано. Ако сте почти сигурен,.

Докосването на текущия регион показва списък на други места. Всяка от тях има фигура за латентност, като ви дава представа за неговото разстояние, а обикновена любима система ви позволява да премествате най-използваните си сървъри в горната част на списъка за лесен достъп.

Приложението има повече опции и настройки, отколкото много настолни VPN клиенти. Поддръжка на Wireguard и OpenVPN, автоматично свързване при достъп до Wi-Fi, превключвател за убийство, разделяне на тунели-всичко е тук. Можете дори да вибрирате телефона си, за да посочите кога сте свързани, далеч по -удобни от обичайните известия.

Както при изгражданията на работния плот, приложението за Android на PIA е много добре събрано и добре съдирана комбинация от мощност и лекота на използване. Препоръчително.

iPhone приложения

Приложението на iOS на PIA изглежда и се чувства почти същото като версията на Android. Той има стилен интерфейс, способен избор на местоположение с латентност на сървъра и любима система и масив от опции за персонализиране, за да може конзолата да изглежда точно както бихте искали.

Има прилично количество опции и настройки, особено за приложение за iOS, и по -широк избор на протоколи, отколкото настолните конструкции. Вземете своя избор на Wireguard, OpenVPN и IKEV2, изберете между UDP или TCP връзки, задайте персонализиран порт, използвайте любимия си DNS или вземете фина настройка за криптиране и активирайте превключвател за убиване, за да ви защити онлайн онлайн.

Панел за автоматизация улеснява задаването на конкретни мрежи като надеждни или ненадеждни и инструктирайте приложението да се свързва или изключва, когато имате достъп до тях.

Има и шепа полезни специфични за iOS функции, включително незадължителна поддръжка за преки пътища SIRI за свързване или изключване на VPN и блокер за съдържание на сафари.

Като цяло това е приложение за качество, лесно за използване и далеч по -способно от повечето конкуренции на iOS. Задължително виж за по-взискателни потребители на Apple.

Разширение на браузъра

Използването на частните приложения за достъп до интернет не е трудно, но превключването между редовните ви приложения и VPN клиент все още може да бъде караница.

Разширенията на браузъра на PIA на PIA ви позволяват да се свържете с VPN от бутон на адресна лента на вашия браузър. Това предпазва само трафика на браузъра ви, но ако това е достатъчно, разширенията спестяват време и направете PIA много по -лесна за използване.

Плюс това, няма крива на обучение – разширението изглежда много подобно на приложенията. Не можете да пропуснете големия бутон „Connect“ на началния интерфейс и натискането му ще ви свърже към най -близкия сървър наблизо. Списъкът с местоположението отчита закъснения и има собствена система за любими, така че можете да лекувате собствения си ръчно избран списък и можете да включите или изключите VPN чрез браузъра си с щракване.

Струва си обаче да се отбележи, че списъкът с местоположение има само около една трета от страните, които ще намерите в приложението. Не знам защо това е така, но ако се чудите, ето настоящият списък: Австрия, Австралия, Брюксел, Канада, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Унгария, Индия, Ирландия, Израел, Италия, Япония, Люксембург, Холандия, Нова Зеландия, Норвегия, Полша, Румъния, Сингапур, Испания, Швеция, ОАЕ, Великобритания, САЩ.

Байпасният списък е функция за разделяне на тунели, където можете да посочите кои уебсайтове трябва и не трябва да използвате VPN. Това е полезно, ако определени страници не работят както трябва, когато сте свързани – просто ги добавете в списъка с байпас и трафикът ви ще бъде пренасочен чрез редовната ви връзка, когато ги посетите.

Харесва ми, че PIA има бонус инструменти за поверителност, които пречат на уебсайтовете да имат достъп до вашето местоположение, камера и микрофон. Те са в състояние да спрат течовете на WebRTC и да блокират (или деактивират) светкавица, бисквитки на трети страни, реферитори на уебсайтове, одит на хипервръзка, автоматично запълване на адрес и кредитна карта и други. Можете също така да използвате Mace на PIA за блокиране на реклами, проследяващи и злонамерен софтуер също. Виждал съм специални разширения за поверителност, които правят по -малко.

Цялата тази функционалност означава, че има много настройки за изследване – но ако търсите простота, можете просто да изберете местоположение и да натиснете Connect, както всяка друга VPN разширение. По-опитните потребители могат да се потопят по-задълбочено в тези настройки, но там, където ще намерят повече функции и възможности, отколкото почти всяка друга добавка на браузър VPN, която сме виждали.

Частна поддръжка на клиенти за достъп до интернет

Центърът за поддръжка на частния интернет има уеб база знания със статии, обхващащи отстраняване на неизправности, проблеми с акаунта, технически усложнения и други. Тези страници не винаги имат детайла, които бихте виждали от ExpressVPN или NORDVPN, но те също не са просто нежни описания на функциите на приложението, също.

Например, статия за „най -добрите практики за сигурност“ дава на потребителите някои технически (но много достъпни) предистории за методи за ръчно и удостоверяване.

Раздел „Ръководства“ има статии и уроци за настройка за всички поддържани платформи. Някои от тях са сравнително основни, но има още много за изследване, като например, 12 статии само за Android.

Въвеждането на ключова дума или две в полето за търсене ви получава списък с полезни статии. Това не винаги работи както се очаква, често показва статии, които не бяха на текущия език на уебсайта. Все пак тя се подобрява от последния ни преглед и трябва да намерите това, което търсите с минимални усилия.

Веднъж страница за новини редовно е актуализирала информация за добавки на сървъра, версии на приложения, проблеми с услугите и друга информация за познаване на знанието. За съжаление не е актуализиран от няколко месеца, което ме кара да се чудя дали Пия просто забрави за страницата. Дано скоро ще се върне към живота.

Ако не намерите отговорите, които търсите онлайн, можете да опитате чат на живо на PIA и поддръжка по имейл за по -директна помощ. Отворих сесия за чат и зададох потенциално труден въпрос за старата опции за удостоверяване и ръкостискане, които бяха изпуснати в предишна актуализация.

Дали агентът ще знае продукта с толкова много подробности, особено когато промяната току -що се е случила? Най -вече. Агентът не ми даде никакви истински технически подробности, но обясни, че опциите са били отрязани и ме насочиха към страница за поддръжка, където мога да науча повече. Това е толкова добър отговор, колкото бих очаквал от всеки доставчик.

Преглед на частен интернет достъп: окончателна присъда

PIA е и е бил солиден претендент в сферата на VPN за известно време – и е лесно да се разбере защо. Получавате тонове сървъри, от които да избирате, той работи почти на всяко устройство, приложенията са лесни за използване и натъпкани с разширени функции и няма да имате проблеми с деблокирането на Netflix (както и други стрийминг услуги от цял ​​свят).

Наистина, скоростите на PIA са сравнително обикновени, но като се вижда, че услугата е около една четвърт от цената на част от най -добрите конкуренции, си струва да разгледате.

TechRadar рейтинг: ⭐⭐⭐⭐½

Абонирайте се, ако:

Деблокирането е ваш приоритет: PIA деблокира всичките ви любими стрийминг услуги, като Netflix и BBC iPlayer, а след това и някои.
Имате нужда от усъвършенствана персонализация: Поемете дълбоко гмуркане в обширните настройки на PIA, за да изследвате функции и да приспособите интерфейса на приложението.
Искате доказана поверителност: Бъдете сигурни, че вашата информация е безопасна от Snoopers с одитираната политика на PIA No-Logs.

Не се абонирайте, ако:

Искате най -бързият доставчик наоколо: PIA не е наклонена, но скоростта на телените му пазари не може да съответства на харесванията на Nordvpn и Surfshark.
Имате нужда от простота: голямото количество опции за персонализиране и усъвършенствани функции означава, че приложенията за PIA могат да се чувстват прекалено сложни.
Очаквате чести актуализации: За съжаление, приложенията на PIA не са виждали актуализация от повече от година, а някои от страниците за поддръжка са сходно остарели.

Плъзнете, за да превъртите хоризонтално

Резултати от тестовете за експресия:

Атрибути Бележки Оценка
Дизайн Тонове персонализиране, но може да се обърка в бързаме ⭐⭐⭐
Лесна употреба Разширените потребители ще се чувстват като у дома си, въпреки че начинаещите може да се нуждаят от време, за да се коригират ⭐⭐⭐
производителност Скоростите на Wireguard не достигат до супер скоростните състезатели Nordvpn и Surfshark ⭐⭐⭐
Деблокиране Лесно деблокира популярни услуги за стрийминг като Netflix, Amazon Prime и Disney Plus ⭐⭐⭐⭐
Сигурност и поверителност Независимо одитираната политика без лог и здрави функции за сигурност осигуряват спокойствие ⭐⭐⭐⭐⭐
Поддръжка на клиенти Много онлайн ръководства помагат на ръчно отстраняване на неизправности, с наличен чат на живо и поддръжка по имейл ⭐⭐⭐⭐
Цена Доставчик на ниски разходи и дългосрочните планове са сделка ⭐⭐⭐⭐⭐
Опровержение

Тестваме и преглеждаме VPN услуги в контекста на правни развлекателни употреби. Например: 1. Достъп до услуга от друга държава (при спазване на условията на тази услуга). 2. Защита на вашата онлайн сигурност и укрепване на вашата онлайн поверителност, когато в чужбина. Ние не подкрепяме или оправдаваме незаконното или злонамерено използване на VPN услуги. Консумирането на пиратско съдържание, което е платено, не е нито одобрено, нито одобрено от бъдещото издателство.