Кои доставчици на VPN наистина приемат сериозно поверителността през 2023 г

1. Не, ние не споделяме никаква потребителска информация с никоя трета страна. Ние не съхраняваме и не регистрираме информация за това, до кои потребители са достъпни до кои имена на домейни или IP адреси. Ние не регистрираме IP адресите на клиентите.

Повечето частни VPN

Обмислих да публикувам в R/VPN, но реших, че фокусът на моята заявка е наистина поверителност над общата употреба на VPN.

Опитах няколко през годините и дългата история на кратък много от големите имена имат съмнителна собственост, включително или руда, конкретно nordvpn, подтиквайки опресняване на инструментите. Освен да настроя собствения си на VPS, гледах Mullvad и IVPN .

За мен няма регистрационни файлове, както и сървъри извън 14 очи, ако имам нужда от тях. Плащането с криптовалута също е бонус, но не е съществена и ясна информация за собствеността важна. Чудех се какво сте открили всеки и намерихте полезни?

Кои доставчици на VPN наистина приемат сериозно поверителността през 2023 г?

Изборът на правилния VPN може да бъде сложно начинание. Има стотици VPN услуги там, обещаващи да подобрят поверителността на потребителите, но някои са по -частни от други. За да ви помогнем да изберете най -добрия за вашите нужди, помолихме десетки VPN да опишат подробно своите практики за дърводобив, как те се справят с потребителите на торент и какво друго правят, за да ви държат възможно най -анонимно.

Частна ключалка

VPN индустрията процъфтява и бъдещите потребители имат стотици опции, от които да избират. Всички твърдят, че са най-добрите, но някои са по-съзнателни от личния живот от други.

Бизнесът за преглед на VPN също процъфтява. Просто направете случайно търсене на “Най -добра VPN услуга” или “VPN преглед”И ще видите десетки сайтове, пълни с препоръки и предпочитани снимки. Някои VPN компании дори притежават сайтове за преглед.

В TF не искаме да отправяме препоръки. Що се отнася до поверителността и анонимността, един аутсайдер не може да предложи никакви гаранции. Уязвимостите винаги дебнат зад ъгъла и дори с най -сигурния VPN, все още трябва да се доверите на VPN компанията с вашите данни.

Вместо това ние се стремим да предоставим необработен преглед на доставчиците на VPN, задавайки им въпроси, които смятаме, че са важни. Много от тези въпроси са свързани с личния живот и сигурността, а различните компании отговарят на тях тук със собствени думи.

Надяваме се, че това помага на потребителите да направят информиран избор. Ние обаче подчертаваме, че самите потребители трябва винаги да гарантират, че тяхната VPN настройка е сигурна, работи правилно и не изтича. Също така съветваме хората да изследват правилно компанията зад VPN услугата. Тази статия не е препоръка от всякакъв вид.

Тази година въпросите и отговорите са изброени по -долу. Включихме всички VPN доставчици, с които се свързахме, че не поддържат обширни трупи или блокират законния торент трафик на всички техни сървъри. Редът на доставчиците е произволен и не носи никаква стойност.

Забележка: Отговорите по -долу са получени през 2023 г. Някои компании не успяха да отговорят и затова са изключени.

1. Съхранявате ли (или споделяте с трети страни) всякакви данни, които биха ви позволили да съвпадате с IP-адрес и времева марка на настоящ или бивш потребител на вашата услуга? Ако е така, точно каква информация държите/споделяте и за колко време?

2. Какво е името, под което е включена вашата компания (+ дружества майка, ако е приложимо) и при която юрисдикцията работи вашата компания?

3. Какви инструменти се използват за наблюдение и смекчаване на злоупотребата с вашата услуга, включително ограничения за едновременни връзки, ако те се прилагат?

4. Използвате ли външни доставчици на електронна поща (e.g. Google Приложения), Анализ или инструменти за поддръжка (E.G Поддръжка на живо, Zendesk), която съдържа информация, предоставена от потребителите?

5. В случай,?

6. Какви стъпки ще бъдат предприети в случай, че съдът заповядва на вашата компания да идентифицира активен или бивш потребител на вашата услуга? Как вашата компания би отговорила на съдебна заповед, която изисква да регистрирате дейност за напредък на потребителя напред? Дали тези сценарии някога са играли в миналото?

7. Дали Bittorrent и друг трафик за споделяне на файлове е разрешен на всички сървъри? Ако не, защо? Предоставяте ли услуги за пренасочване на пристанища? Блокирани ли са някакви портове?

8. Кои платежни системи/доставчици използвате? Вземете ли някакви мерки, за да гарантирате, че данните за плащане не могат да бъдат свързани с използването на акаунти или IP-предаванията?

9. Кой е най -сигурният алгоритъм за VPN връзка и криптиране, който бихте препоръчали на вашите потребители?

10. Предоставяте ли инструменти като „превключватели за убиване“, ако връзката падне и DNS/IPv6 защита от течове? Поддържате ли функционалност на двоен стек IPv4/IPv6?

11. Дали някой от вашите VPN сървъри е хостван от трети страни? Ако е така, какви мерки предприемате, за да попречите на тези партньори да се промъкват на всеки входящ и/или изходящ трафик? Използвате ли свои собствени DNS сървъри?

12. В кои държави са вашите сървъри физически разположени? Предлагате ли виртуални места?

Важна бележка: Услуги, които предлагат посветени или фиксирани IP адреси често са в състояние да свържат IP адреса с потребителски акаунт, независимо от отговора на въпрос 1.

Бакшиш: Ето списък на всички VPN доставчици, обхванати тук, с директни връзки към отговорите. Някои връзки в тази статия са Партньорски връзки. Това няма да ви струва повече стотинка, но ни помага да запазим светлините. Моля, обърнете внимание, че незаконната дейност е строго забранена в тези услуги. Това включва нарушаване на авторски права.

Всички VPN

Nordvpn

NORDVPN лого

1. Ние не съхраняваме дневници на връзката, нито времеви марки, които биха могли да ни позволят да съпоставяме клиентите с тяхната онлайн активност.

2. Компанията майка е nordvpn s.A., оперирайки под юрисдикцията на Панама.

3. Използваме автоматизиран инструмент, който ограничава максималния брой едновременни връзки до шест на клиент и система, която автоматично спира акаунта, ако се разпознае конкретен модел на връзка, e.g. Стотици връзки с различни сървъри за много кратък период от време. Това се прави, за да се смекчи изстъргването в мрежата. Отделно от това, ние не използваме други инструменти.

4. NORDVPN използва обработващи данни на трети страни за имейл услуги и за събиране на основни анализи на уебсайтове и приложения. Използваме ITERABLE и SENDGRID за кореспонденция, Zendesk, за да предоставим поддръжка на клиенти, Google Analytics за наблюдение на данните от уебсайтове и приложения, както и Crashlytics, Firebase Analytics и Appsflyer, за да следим данните за приложението. Всички услуги на трети страни, които използваме, са обвързани с договор с нас никога да не използват информацията на нашите потребители за техните собствени цели и да не разкриват информацията на трети страни, несвързани с Услугата.

5. NORDVPN е доставчик на услуги за пренос, опериращ в Панама. Известията за Takedown DMCA не са приложими за нас.

6. Ако заповедта или призовка бъдат издадени от панамски съд, ще трябва да предоставим информацията, ако имахме такава. Въпреки това, нашата политика без лог означава, че не съхраняваме информация за онлайн дейността на нашите потребители-само техният имейл адрес и основна информация за плащане. Досега не сме имали такива случаи.

NORDVPN отбелязва на уебсайта си, че „ще спазва искания от чуждестранни правителства и правоприлагащи органи само ако тези искания се доставят според законите и разпоредбите.”Той добавя, че„ никога няма да регистрира [потребителска] дейност, освен ако не е поръчан от съд по подходящ, правен начин.”

Nordvpn ни казва, че стандартната политика без лог остава в сила. Това ще предизвика всички заявки за регистриране, докато всички опции не бъдат изчерпани и ще използват всички средства, за да информират клиентите. В същото време компанията иска да се разграничи от лоши участници в индустрията на VPN, докато изпраща ясно послание до терористи и престъпници, че няма да работи като сигурно убежище за престъпление.

7. Ние не ограничаваме никакви приложения за споделяне на файлове или други приложения за споделяне на файлове на повечето от нашите сървъри. Оптимизирахме редица наши сървъри специално за гладни за честотна лента дейности. В момента ние не предлагаме пренасочване на пристанища и блокираме изходящите SMTP 25 и NetBios Ports.

8. Нашите клиенти са в състояние да плащат чрез всички основни кредитни карти, регионално локализирани платежни решения и криптовалути. Нашите партньори за обработка на плащания събират основна информация за фактуриране за целите на обработката на плащания и възстановяване, но тези данни не могат да бъдат свързани с интернет дейност на определен клиент. Bitcoin е най -анонимният вариант, тъй като не свързва данните за плащане с идентичността на потребителя или друга лична информация.

9. Всички наши протоколи са сигурни, но най -модерното криптиране се използва от Nordlynx. Nordlynx се основава на протокола Wireguard® и използва Chacha20 за криптиране, Poly1305 за удостоверяване и цялост и Curve25519 за протокола за ключов споразумение за елиптична крива Diffie-Hellman.

10. Ние предоставяме автоматични превключватели за убийство и защита на течовете на DNS. IPv4/IPv6 функционалността с двойна стека все още не се поддържа с нашата услуга; Всички приложения на NORDVPN обаче предлагат интегрирана защита от течове IPv6.

11. Повечето от нашите сървъри са отдадени под наем, но ние постепенно увеличават нашата колонирана сървърна мрежа. Това каза, че сигурността на нашата инфраструктура е наш основен приоритет. Поради нашата специална конфигурация на сървъра, никой не е в състояние да събира или запазва никакви данни, като гарантира спазването на нашата политика за не-логи. Нашата политика без лог беше одитирана и проверена от Deloitte-водеща в индустрията фирма за одитиране на Big Four. Имаме собствени DNS сървъри и всички DNS заявки пътуват през VPN тунел. Нашите клиенти също могат ръчно да настроят всеки DNS сървър, който харесват.

12. Ние не предлагаме виртуални места, нашите сървъри са разположени на места, на които заявяваме, че са. По време на писането имаме над 5500 сървъра в 60 страни.

ExpressVpn

1. Не, ExpressVPN не поддържа никакви регистрационни файлове за връзка или активност, включително никога не регистриране на история на сърфиране, съдържание на данни, DNS заявки, времеви марки, IPS източник, изходящ IPS или IPS за дестинация. Това гарантира, че не можем да установим дали даден потребител е бил свързан с VPN в определен момент, приехме конкретен изходящ IP адрес или генерира някаква конкретна мрежова дейност.

KPMG също наскоро проведе независим одит, който потвърди, че нашите VPN сървъри са в съответствие с нашата Политика за поверителност. Това означава, че потребителите могат да бъдат уверени, че никога няма да знаем какво правят онлайн, когато са свързани с нашата услуга и че нямаме такава чувствителна информация, която да споделяме, дори и да бъде принудена да.

2. Express Technologies Ltd е компания за британски Вирджински острови (BVI). Да бъдеш под юрисдикцията на БВИ помага за защита на поверителността на потребителите, тъй като БВИ няма закони за съхраняване на данни, не е страна по никакви споразумения за споделяне на разузнаване на 14 очи и има двойна разпоредба. (От септември 2021 г. ExpressVPN е част от групата Kape Technologies).

3. Ние си запазваме правото да блокираме специфичен насилствен трафик, за да защитим сървърната мрежа и други клиенти на ExpressVPN. По отношение на ограниченията на броя на устройствата, които едновременно са свързани, никога не са регистрирани времеви марки или IP адреси; Нашите системи са в състояние просто да идентифицират колко активни сесии даден лиценз има в даден момент от времето и използва този брояч, за да реши дали лицензът е разрешен да създаде една допълнителна сесия. Този брояч е временен и не се проследява с течение на времето.

4. Използваме Zendesk за билети за поддръжка и Snapengage за поддръжка на чат на живо; Ние оценихме профилите за сигурност и на двете и считаме, че са сигурни платформи. Използваме Google Analytics и бисквитки за събиране на маркетингови показатели за нашия уебсайт и няколко външни инструмента за събиране на отчети за сривове (само ако потребител реши да споделя тези отчети).

5. Тъй.

6. Законно нашата компания е длъжна да спазва призовки и съдебни разпореждания, когато произхождат от правителството на Британските Вирджински острови или съвместно с органите на БВИ чрез договор за взаимна правна помощ. Що се отнася до искането, което да регистрираме дейност напред: Ако някой някога да отправи такова искане, щяхме да откажем да се реконструираме отново на нашите системи по начин, който нарушава защитата на поверителността, на която нашите клиенти ни се доверяват да поддържаме да поддържаме.

Никога не съхраняваме никакви данни, които биха могли да съвпадат с дадено лице с конкретна мрежова дейност или поведение. По този начин можем да информираме само правоприлагането, че не притежаваме дневници на връзки или поведение на потребителя, които биха могли да свържат конкретен краен потребител с нарушаващ IP адрес, времева марка или дестинация. Това беше доказано в случай на високопрофилен случай в Турция, в който правоприлагането иззе VPN сървър, нает от ExpressVPN, но не може да намери никакви сървърни регистрационни файлове, които да позволят на разследващите да свързват дейност с потребител или дори да определят кои потребители или дали конкретен потребител , бяха свързани в даден момент.

7. Ние не вярваме в ограничаването или цензурирането на какъвто и да е вид трафик на някой от нашите VPN сървъри, включително BitTorrent Traffic. Ние не поддържаме пренасочване на порта.

8. ExpressVPN приема всички основни кредитни карти, PayPal и голям брой местни опции за плащане. Приемаме и биткойн, който препоръчваме за тези, които търсят максимална поверителност във връзка с формата на плащане. Тъй като ние не регистрираме активност на потребителите, IP адреси или времеви марки, нито ExpressVPN, нито която и да е външна страна може да свърже данни за плащане, въведени на нашия уебсайт с VPN дейности на потребителя, включително IP задачи.

9. По подразбиране ExpressVPN автоматично избира протокола, най-подходящ за вашата мрежа в зависимост от различни фактори. Например, нашият вътрешен модерен протокол Lightway използва 4096-битов CA с AES-256-GCM и Chacha20/Poly1305 криптиране, D/TLS 1.2 на UDP или TLS 1.3 за TCP и SHA256 подписи за удостоверяване на трафика.

10. Да, нашата функция за заключване на мрежата, която е включена по подразбиране, предотвратява всички видове трафик, включително IPv4, IPv6 и DNS, да изтичат извън VPN, като например когато вашата интернет връзка пада или в различни допълнителни сценарии. Понастоящем не поддържаме маршрута на IPv6 през VPN тунела. ExpressVPN също защитава потребителите от течове на данни по много начини.

11. Нашите VPN сървъри са хоствани в надеждни центрове за данни със силни практики за сигурност, където служителите на Центъра за данни нямат идентификационни данни на сървъра. Наети срещу съвместно разположено не е важният фактор за определяне на сигурността.

Усилията, които поемаме за осигуряването на нашата VPN сървърна инфраструктура, са обширни и включват (наред с други неща) нашата собствена технология TrustedServer, уникални ключове на сървър, VPN сървъри, които не съхраняват потребителски данни и внимателно проектират нашите приложения и VPN сървъри, за да премахнат категорично, за да премахнат категорично да премахнат елиминира чувствителна информация. Изпълняваме собствените си безлюдни DNS на всеки сървър, което означава, че никой лично се идентифицира данни. Ние не използваме DNS на трети страни. Съвсем наскоро ние бяхме първият доставчик на VPN, който изтегли нашите сървъри от Индия заради последните директиви, изискващи всички VPN доставчици да съхраняват потребителска информация за поне пет години.

За да гарантираме, че доставяме най -добрите защити на потребителите, наскоро също поканихме както KPMG, така и Cure53 да провеждат отделно независими одити в нашите системи и основни сървърни технологии.

12. ExpressVPN има сървъри в 94 държави, а също така наскоро надграден до 10Gbps сървъри за по -бързи скорости и по -надеждни връзки. За повече от 95% от нашите сървъри физическият сървър и свързаните с тях IP адреси са разположени в същата държава. За страни, където е трудно да се намери сървъри, които отговарят на строгите стандарти на ExpressVPN, ние използваме виртуални места. Конкретните държави са публикувани на нашия уебсайт тук.

Частен достъп до интернет

Частен достъп до интернет

1. Ние не съхраняваме никакви дневници, свързани с трафик, сесия, DNS или метаданни. Няма регистрирани журнали за лице или образувание, което да съвпада с IP адрес и времева марка на текущ или бивш потребител на нашата услуга. В обобщение, ние не регистрираме, период. Поверителността е нашата политика.

2. Частен интернет достъп, inc. е корпорация в Индиана, под компанията майка Kape Technologies PLC, водещ доставчик на потребителски софтуер „Поверителност“.

3. Имаме активна, собствена система, която да помогне за смекчаване на всякакви злоупотреби. Въпреки това, ние се радваме да съобщим, че по -рано тази година разгърнахме неограничени едновременни връзки на устройства за всички наши потребители, за да помогнем на PIA да достави още по -добра стойност с един абонамент и да позволим на клиентите да се възползват от поверителността и сигурността на a VPN на всичките им устройства.

4. Използваме Google Apps Suite и Google Analytics на нашия уебсайт само с активирани лихви и демографски проследяване на деактивирани и анонимни IP адреси. Използваме Zendesk за нашия екип за поддръжка.

5. Основно подчертаваме, че нашата услуга не е предназначена да се използва за незаконни дейности и нарушения на авторските права и молим нашите потребители да се съобразят с това, когато приемат нашите условия за ползване. В това отношение, както във всички останали, ние се ангажираме да защитаваме поверителността на нашите клиенти, докато следваме буквата на закона.

6. PIA има строга политика на 100% без употреба, която два пъти е доказана в съда. Миналата година нашата политика без дневници също претърпя независим одит от фирмата Big Four, Deloitte, която установи, че конфигурациите на PIA на сървъра се привеждат в съответствие с вътрешните политики за поверителност и потвърдиха, че нашата инфраструктура не е предназначена да идентифицира потребителите или да определи техните дейности. Като част от нашия ангажимент за прозрачност, ние предоставяме полугодишен доклад, съдържащ подробности за всички скорошни искания, отправени към нашия правен отдел. Както винаги, PIA няма какво да споделя в отговор на тези запитвания, тъй като ние не поддържаме дневници на нашите клиенти. Нашата компания би се борила с съдебна заповед, която изисква от нас да правим всякакъв вид регистриране.

7. Трафикът на Bittorrent и споделянето на файлове не се дискриминира или прехвърля. Ние не цензурираме нашия трафик, период. PIA предлага пренасочване и информация за това как да активирате пренасочването на пристанища можете да намерите тук.

8. Нашите настоящи доставчици/методи за плащане включват Stripe, Paypal, Bitpay, Apple/iTunes, Googleplay, Amazon и Paygarden. Данните за плащане са свързани само с сметки за целите на фактурирането. IP заданията и друга потребителска активност на нашите VPN сървъри не могат да се свързват с конкретни акаунти или данни.

9. В момента най-сигурният и практичен алгоритъм за VPN връзка и криптиране, който препоръчваме на нашите потребители, ще бъде нашият шифър на AES-256 + RSA4096 + Sha256 над OpenVPN. Повече информация за клиентите можете да намерите в нашия портал за поддръжка.

10. Нашите потребители получават достъп до множество допълнителни инструменти, включително, но не само, надежден превключвател за убийство, защита на IPv6 и защита на DNS течове. Функцията на MACE на PIA също е включена като стандарт и предлага DNS базиран рекламен блокер, който помага да се предпазят потребителите от реклами, проследяващи и злонамерен софтуер. Другите функции за сигурност на PIA включват охрана на идентичността, което позволява на потребителите да наблюдават дали техните имейли са участвали в нарушения на данните, и незадължителен антивирусен продукт, предлагащ на потребителите допълнителна сигурност онлайн.

11. Нашите голи метални сървъри са разположени в центрове за данни на трети страни, които се експлоатират от надеждни бизнес партньори, с които сме завършили сериозна надлежна проверка. Ако страните или центровете за данни не изпълнят нашите високи стандарти за поверителност, ние премахваме присъствието на VPN сървър. Често в тези случаи вместо това бихме могли да предложим локации на виртуалния сървър, където регистрираният IP адрес съответства на страната, която сте избрали да се свържете, докато сървърът е физически разположен в друга държава, обикновено наблизо наблизо. В допълнение, всички наши сървъри са само за RAM, така че всяка информация, която е преминала през тях, се изтрива всеки път, когато сървърът се рестартира.

12. Мрежата на сървъра на PIA обхваща 84 държави и 140+ места, включително във всички 50 американски щата. Нашият пълен списък със сървърни местоположения можете да намерите тук. Ние надграждаме нашите сървъри до Superior NextGen сървъри с 10Gbps мрежови карти, които спомагат за осигуряване на намален престой на сървъра, по -добри скорости и сигурност за нашите потребители. Всички наши сървъри са физически. Ние също предлагаме виртуални места, както е обяснено по -горе.

Torguard

Лого на Torguard

1. Torguard винаги се е придържал към строга политика за не-лог за всички свои потребители. Нито времевите марки, нито IP дневниците се поддържат на нито един VPN или сървър за удостоверяване. Единствените данни, които TorGuard притежава, са мрежовите статистически данни. Тази информация помага при оценка на натоварването на сървъра. Освен това, Torguard записва подробности за начина на фактуриране или плащане, когато потребителят придобие нашите услуги.

2. Torguard е част от VPNETWORKS LLC, който само по себе си е дъщерно дружество на услугите за защита на данните. Всички наши операции се изпълняват в регулаторната рамка на Съединените щати. Оригиналността и ангажираността на Torguard към основните му стойности са запазени, тъй като продължава да работи под първоначалната си собственост – VPNETWORKS LLC и услуги за защита на данните. Забележително е да се спомене, че Torguard винаги е бил верен на своя произход, никога не е променил собствеността си и продължава да функционира под управлението и принципите, определени от неговите основополагащи компании.

3. Използваме опростено издание на Nagios, за да наблюдаваме използването на хардуера, продължителността и латентността, свързани с нашия VPN/Proxy, лишен от всякакви допълнителни модули. Torguard налага ограничение в реално време от осем едновременни връзки за всеки потребител и всяка сесия се изчиства незабавно веднага щом потребителят изключи връзката. В случаи, когато потребителят не успява да прекъсне или се разедини по невнимание, нашата система има възможност автоматично да изхвърли тези остарели сесии в рамките на няколко минути.

4. Ние сме домакини на собствената си анализа, използвайки Matamo, платформа с отворен код и гарантирахме, че не запазва реферални IP адреси. Използваме анонимизирани данни от Matamo Analytics, за да подобрим нашето разбиране и оптимизиране на нашия уебсайт и предложения за услуги. Всички процеси на поддръжка на клиенти се управляват вътрешно, без използване на инструменти на трети страни. Що се отнася до доставката по имейл, тя се управлява чрез SendGrid.

5. В случай на получаване на законно известие за премахване на DMCA, нашият правен екип ще бъде отговорен за адресирането му. Въпреки това, поради нашата строга политика без лог и споделена IP мрежа, е невъзможно да пренасочим такива заявки на конкретен потребител.

6. Когато получим съдебна заповед, тя незабавно се подлага на преглед от нашия правен екип, за да потвърди нейната юрисдикционна легитимност. В случаите, когато поръчката е валидирана, нашето законово представителство ще бъде принудено да изложи подробностите на нашата споделена IP мрежа и нашата твърда политика срещу съхраняване на всички идентифицируеми дневници или времеви марки. Като се има предвид дизайна на нашата мрежа и значителния обем на трафика, който приспособява, всякакви модификации за запис на потребителска активност са невъзможни. Това е обстоятелство, с което никога не е трябвало да се сблъскваме в хода на нашите операции.

Нашата мрежа в Torguard е специално проектирана да работи с минимални ресурси на сървъра, като я прави по своята същност неспособен да запази потребителски регистрационни файлове. Структурата на нашите споделени VPN сървъри и високия обем на трафика, който циркулира през нашата мрежа, прави практически невъзможно поддържането на такива дневници.

7. Всички сървъри, с изключение на тези, разположени в САЩ и в нашата жилищна и стрийминг IP мрежа, разрешават торент трафик. Изключването на Bittorrent Traffic на USA сървърите е мярка, предприета в отговор на законово споразумение през 2022 г. Освен това, Torguard осигурява пренасочване на пристанища за всички портове над 2048 г. Единственият порт, който ограничаваме, е SMTP порт 25, като мярка за предотвратяване на злоупотреба.

8. Ние използваме Stripe за обработка на транзакции с кредитни или дебитни карти и разполагаме със собствена система BTCPAY за работа с биткойн и литекоин трансфери. Torguard също приема всички видове криптовалута чрез сега изплащане, а PaymentWall се използва за плащания за подаръци и местни опции за банков превод. За да гарантира най -голямата защита на поверителността на нашите потребители, Torguard предприе значителни стъпки, включително обширни модификации на нашата система за фактуриране, за да побере различни доставчици на плащания.

9. За подобрена сигурност предлагаме да внедрите OpenVPN с AES-256-GCM-Sha512, включващ нашия Stealth VPN протокол като допълнителен защитен слой. Това може да стане чрез настолни или мобилни приложения на Torguard.

10. Всъщност, нашият превключвател за убийство има уникален дизайн, който насочва целия трафик в „черна дупка“, ако потребителското изживяване загуба на свързаност или ако приложението се срине по някаква причина. В момента разработваме двойна стека за IPv4/IPv6, която ще стартира, след като приемането на IPv6 стане по-разпространено сред потребителите.

11. Докато ние хостваме сървъри на места на трети страни, ние избираме тези сайтове само след задълбочен преглед въз основа на строги критерии за сигурност. Ние използваме криптиране на дискове и работим част от мрежата на виртуални RAM дискове. На нашите сървъри се провеждат редовни одити и ние гарантираме,. Освен това всеки отдалечен достъп, като IPMI, е или деактивиран или строго ограничен и наблюдаван. Ние предлагаме сигурни публични DNS, но също така предоставяме вътрешните си DNS на всяка крайна точка, които директно питат Root VPN сървъри.

12. В момента поддържаме три виртуални места: Тайван, Гърция и Русия. Въпреки че Torguard обикновено предпочита да избягва виртуални места, има случаи, когато не можем да намерим гол метален център за данни, който да удовлетворява нашите строги критерии за сигурност. В такива случаи избираме да не правим компромиси със сигурността.

Protonvpn

protonvpn

1. Всеки път, когато потребителят се свързва със услугата, ние получаваме само времева марка на последния успешен опит за вход. Това се презаписва всеки път, когато потребителят успешно влезе. Това не съдържа идентифицираща информация, като IP адреси или местоположения. Запазваме тази ограничена информация за защита на потребителски акаунти от груби атаки на парола. Ние обаче не споделяме нито една от тези данни с трети страни.

3. Потребителите са длъжни да създадат акаунт, за да използват нашата услуга. Поддържаме счетоводни данни, за да видим колко сесии се отварят от даден потребител, за да позволят само броя на сесиите, съответстващи на техния абониран план.

4. Използваме Zendesk за събиране и отговор на заявки за поддръжка или отчети за грешки.

5. Нашият анти-злоупотреба и правен екип разследват оплакванията, които получаваме в това отношение с всички налични доказателства, и вземат решение дали има добра причина да се смята, че споменатите сметки участват в подобни дейности, в този случай те са спряни. Винаги използваме швейцарския закон като наше справка за подобни оплаквания.

6. Този тип искане никога не е отправено за Proton VPN. Това каза, че Proton VPN е базиран в Швейцария, което означава, че би било незаконно да си сътрудничим с всякакви чуждестранни правоприлагащи органи или съд, освен ако не е поискано конкретно да го направим от швейцарските власти. Въпреки това, дори и в този сценарий, единствената информация, до която бихме имали достъп, е потребителското име, имейл адрес и информация за фактуриране за съществуващи потребители. Тези данни се изтриват, когато акаунт е изтрит.

7. Някои от нашите сървъри са оптимизирани за споделяне на P2P файлове. Тази функция се предлага с бързи скорости за изтегляне и неограничена честотна лента.

8. Позволяваме на потребителите да плащат с кредитна карта, дебитна карта, paypal, биткойн или пари в брой. Ние разчитаме на трети страни да обработват кредитни карти и PayPal транзакции и не спестяваме пълни данни за кредитна карта.

9. Използваме само криптирането на най -високата якост и бихме препоръчали на другите да правят същото. Това означава, че целият мрежов трафик е криптиран с AES-256, обменът на ключове се извършва с 4096-битов RSA, а HMAC с SHA384 се използва за удостоверяване на съобщения. Използваме само VPN протоколи, за които е известно, че са защитени – IKEV2/IPSEC, OpenVPN и Wireguard. Proton VPN няма сървъри, които поддържат PPTP и L2TP/IPSEC, въпреки че те са по -малко скъпи за работа.

10. Всички наши клиенти поддържат функционалност за превключване на убийства.

11. Докато притежаваме нашите защитени сървъри за вписване в основата, ние също използваме наета инфраструктура. Използваме само физически сървъри, които можем да контролираме напълно, за разлика от виртуалните сървъри, което означава, че хардуерът е посветен единствено на Proton VPN, което ни дава по -висока степен на контрол и го прави по -сигурно. Всички наети Proton VPN сървъри са закрепени с криптиране на дискове на ниво блок. Чрез изпълнение на криптиране на пълен диск на всички наши сървъри, можем да защитим нашите сертификати и да смекчим риска от атаки на MITM. И да, всички наши сървъри реализират DNS сървъри.

12. Като част от Proton AG споделяме с Proton Mail основната инфраструктура, където нашите уебсайтове и бази данни са хоствани. Тази инфраструктура е домакин в Швейцария и собственост на Proton AG. Като част от VPN инфраструктурата ние притежаваме VPN защитените основни сървъри и наемаме специализирани физически VPN сървъри по целия свят.

Airvpn

Logo AirVPN

1. Не, ние не съхраняваме или споделяме с трети страни каквито и

2. Airvpn в Италия. Няма компания/компании майка/компании.

3. Не се използват инструменти за наблюдение. За да се ограничи размерът на едновременните връзки от един акаунт, се запазва брояч. Всяка нова връзка увеличава брояча и всяко ново прекъсване намалява брояча. Ако броячът надвишава количеството на разрешените едновременни връзки (закупени за акаунт), се отказва нова връзка, се отказва нова връзка. По този начин не е необходима дейност за регистриране или проверка.

4. Не, ние не използваме външни доставчици на електронна поща, анализи или инструменти за поддръжка, които съдържат информация, предоставена от потребителите.

5. Те се игнорират, ако се отнасят до P2P, те се обработват, проверяват и обработват съответно (отхвърлени или приети), ако се отнасят до уебсайтове (или FTP услуги и т.н.) хостван зад нашите VPN сървъри.

6. а) Бихме си сътрудничили по най-добрия начин, въпреки че не можем да предоставим информация, която нямаме. б) Не можем да се съобразим поради технически проблеми и ограничения. в) Сценарият в „Случай Б“ никога не се е случвал. Сценарият в „Случай А“ е възникнал многократно, но нашата инфраструктура не наблюдава, инспектира или регистрира трафика на клиентите, така че не е възможно да се съпостави информацията за клиентите (ако го имахме) с трафика на клиентите и обратно на обратно.

7. а) Да, на всички сървъри са разрешени BitTorrent и друг трафик за споделяне на файлове на всички сървъри. AirVPN не дискриминира никакъв протокол или приложение и запазва мрежата си възможно най -агностика. б) Да, ние предоставяме отдалечена услуга за пренасочване на входящи пристанища. в) Изходящият порт 25 е блокиран.

8. Приемаме плащания чрез PayPal, основни кредитни карти, Apple Pay, Google Pay, Giropay, Ideal, EPS и Bancontact. Ние също приемаме биткойн, Litecoin, Bitcoin Cash, Dash, Doge и Monero. Приемайки директно различни криптовалути без посредници, ние се отърваваме от допълнителни такси и най -вече проблеми с поверителността, включително корелации между IP адреси и плащания. Приемайки Monero, ние също предлагаме опцията на нашите клиенти да плащат чрез криптовалута, която защитава транзакциите с вграден слой анонимност.

9. Chacha20-Poly1305 и AES-256-GCM

10. Ние предоставяме мрежово заключване в нашия безплатен и отворен софтуер. Той може да предотврати течовете на трафика (както IPv4, така и IPv6 – DNS течове в включени) дори в случай на прилагане или системни процеси, грешно обвързване, в случай на UPNP предизвика течове, грешни настройки, WebRTC и други зашеметяващи методи и разбира се в случай на неочаквани настройки VPN прекъсване. б) Да, ние предоставяме достъп до DS IPv4/IPv6, включително IPv6 през IPv4, чист IPv4 и чисти IPv6 връзки. По този начин дори клиентите, чийто ISP не поддържа IPv6, могат да имат достъп до IPv6 услуги чрез AirVPN.

11. Ние не притежаваме нашите центрове за данни и не сме доставчик на транзит, така че купуваме трафик от ниво 1, ниво 2 и само от време на време доставчици на 3 и ние настаняваме сървъри в различни центрове за данни. Основните противодействия са: изключителен достъп до IPMI и т.н. чрез нашите собствени външни IP адреси или конкретен VPN за IPMI и т.н.; рестартиране на инхибиране; USB поддръжка елиминирана от ядрото; Всички данни, съхранявани на RAM диск, и някои други методи, които предпочитаме да не разкриваме. Ако обаче сървърните линии са подслушвани външно и прозрачно, а подправянето на сървъра не се появява, няма начин вътре в сървъра да предотвратяват или да са наясно с текущата подслушване. Предотвратяването на подслушването трябва да бъде постигнато с други методи от страна на клиента (някои от тях са интегрирани в нашия софтуер), например VPN над Tor, Tor Over VPN и т.н.

12. Не, ние не предлагаме виртуални места и/или VPS. Ние декларираме само реални места на истинските сървъри „голи метали“.

Oeck

Oeck

1. Не. Ние не поддържаме никакви времеви марки за свързване / свързване или подобна информация. Обясняваме точно какво не регистрираме и какво наблюдаваме в нашата Политика за поверителност.

2. Oeck Limited. Ние сме регистрирани в Хонконг, тъй като законите за задържане на данни все още са в полза на VPN компаниите и местоположението все още е приятелски настроени към VPN Services. Когато и ако се наложи, можем бързо да преместим Oeck в Сингапур, ако нещо в Хонконг се промени.

3. Въпреки че разрешаваме споделяне на акаунти за нашите клиенти, ние ограничаваме общите им едновременни връзки до шест. Това се следи в реално време и няма каквато и да е информация. Ние също така питаме нашите клиенти да използват определен P2P регион, ако те ще правят някакви торента или друга P2P дейност.

4. Използваме AWS за нашия изходящ имейл – обаче, имейл никога не се използва за кореспонденция. Имаме система за поддръжка на билети, която нашите клиенти трябва да използват, за да общуват с нас, която е направена по поръчка и част от нашия уебсайт. Билетите се изтриват 48 часа след резолюцията. Използваме Matomo за нашата анализа. Слязохме по този път, тъй като Матомо е домакин на нас и никоя друга страна няма достъп до него.

5. Ако е възможно, временно спираме използването на порта на VPN възел, посочен в жалбата. Това е всичко, което можем да направим, тъй като няма начин да съпоставим нещо с всеки клиент. Суспендирането на посочения порт на посочения сървър се отменя след 31 дни.

6. Това никога не ни се е случвало. В този случай обаче бихме могли да предоставим потребителско име на клиента, имейл адрес и всяка възможна информация за фактуриране от нашите доставчици на плащания (разписки за плащане и т.н.). Информацията за фактуриране ще бъде невъзможна, ако клиентът е избрал да плати с пари в брой. Ако бяхме принудени от властите да регистрират дейност, движеща се напред, просто ще изключим нашите сървъри в засегнатата юрисдикция. Ние притежаваме целия си собствен хардуер (дори рутерите в центъра за данни) и нашите изходни родове работят без никакви носители на съхранение. Ние просто ще изключим превключвателя. Използваме и заповед на канарче.

7. Да. Позволяваме на нашите клиенти да торент през нашия торент регион, тъй като е оптимизиран за тази технология. Въпреки че не блокираме торента в другите ни региони, предлагаме потребителите да използват торент региона при торент. Ние предоставяме много усъвършенствана услуга за пристанище на всички наши клиенти. Не са блокирани пристанища.

8. Използваме ивица, PayPal и Coinbase Commerce за онлайн плащания. Ние също приемаме пари в пощата. Единственият детайл, който имаме, е дали клиентът е платил акаунта си или не. Що се отнася до това, което се регистрират доставчиците на плащания – те регистрират всичко, което евентуално могат. Насърчаваме плащанията чрез пари в брой, ако е възможно.

9. Ние предлагаме OpenVPN с RSA-4096 и AES-256-GCM.

10. Нашите приложения идват с функция за превключване на убийства. За потребители, които избират да не използват нашите приложения и вместо това използват клиент на OpenVPN на трети страни, ние сме предоставили прокси, които работят точно като превключвател за убийство. Те могат да бъдат достъпни само чрез нашия VPN. Те могат да се използват чрез браузър, приложение или прокси за цялата система.

11. Не. Целият ни хардуер е собственост на нас. Дори рутерите са собственост на нас. Ние не регистрираме никаква VPN активност. Нашите VPN изходни възли нямат твърди дискове или други възможности за съхранение, всичко изтича от RAM. Нашите доставчици нагоре нямат достъп до нашата мрежа, тъй като нашите неща започват от нашите собствени рутери. Ние използваме само собствените си DNS сървъри.

12. Имаме монитор в реално време на нашите сървъри. Това е списък на нашите налични VPN региони, с които потребителите могат да се свържат. Графиката показва информацията като дисплей на регион. Това е така, защото ние възел баланс нашите сървъри, така че потребителите винаги имат най-добрата връзка. Въпреки че не предлагаме виртуални места, ние предлагаме жилищни IP прокси като част от нашата услуга. Налични са над 30 региона и те се използват за нашата функция за интелигентно маршрутизиране.

Перфектна поверителност

Перфектно лого за поверителност

1. Ние не съхраняваме и не регистрираме данни, които биха посочили самоличността или дейностите на потребител.

2. Името на компанията е Cyberdock IT Solutions GmbH, а юрисдикцията е Германия.

3. Броят на връзките/устройствата едновременно не е ограничен, защото не го проследяваме. В случай на злонамерена дейност към конкретни цели, ние блокираме IP адреси или диапазони, така че те не са достъпни от нашите VPN сървъри. Освен това имаме ограничения за нови изходящи връзки за протоколи като SSH, IMAP и SMTP, за да предотвратим автоматизирани атаки на спам и груба сила. Ние не използваме други инструменти.

4. Нашите уебсайтове използват Google Analytics, за да подобрят качеството на потребителското изживяване и той е съвместим с GDPR с анонимни IP адреси. Можете да забраните проследяването само с едно щракване върху предоставена връзка в Политиката за поверителност. Ако клиентът има проблем с Google, той има възможност да деактивира проследяването на всички домейни на Google в TrackStop. Вярвам, че ние сме единственият VPN доставчик, който предлага тази възможност. Всички други решения като имейл, поддръжка и дори нашата партньорска програма са вътрешен софтуер и под нашето управление.

5. Тъй. Обикновено отговаряме на запитвания. Ние посочваме, че не съхраняваме никакви данни, които биха ни позволили да идентифицираме потребител на използвания IP адрес.

6. Ако получим немско съдебно разпореждане, ние сме принудени да предоставим данните, които имаме. Тъй като ние не регистрираме никакви IP адреси, времеви марки или други данни, свързани с връзката, единствената стъпка от наша страна е да информираме запитващата страна, че нямаме данни, които да позволят идентифицирането на потребител въз основа на тези данни. Ако някога получим законно обвързващо съдебно разпореждане, което би изисквало от нас да регистрираме дейността на потребителя напред, по -скоро бихме затворили сървърите в съответната страна, отколкото да компрометираме поверителността на нашия потребител.

В миналото е имало инциденти, при които са иззети перфектни сървъри за поверителност, но по този начин не е компрометирана информация. Тъй като на първо място не се съхраняват регистрационни файлове и допълнително всички наши услуги работят в рамките на RAM дискове, пристъпите на сървъра никога няма да компрометират нашите клиенти. Въпреки.

7. С изключение на нашите американски сървъри и френски сървъри, е разрешен Bittorrent и друг софтуер за споделяне на файлове. Ние предлагаме пренасочване на пристанища и не блокираме никакви портове.

8. Ние предлагаме биткойн, PayPal и кредитни карти за потребители, които предпочитат тези опции, и над 60 други метода на плащане. Разбира се, гарантирано е, че данните за плащане не са свързани с никакви IP адреси. Единственото нещо, което знаете за човек, е, че той или тя е клиент на перфектната поверителност и кой имейл адрес е използван.

9. Най-сигурният протокол, който препоръчваме, все още е OpenVPN с 256-битово криптиране на AES-GCM. С нашия VPN мениджър за Mac и Windows също имате възможност да създавате каскади над четири VPN сървъра. Тази многостранна функция работи тунел в тунел. Ако изберете държави за хмела, за които се знае, че не си сътрудничат помежду си, добре, че получавате идеята. На всичкото отгоре можете да активирате нашата функция за невромортиране, която променя маршрута в зависимост от местоназначението на посетения домейн и динамично избира различни хмел за изходящия сървър, за да се уверите, че е географски близо до посетения сървър.

10. Да, нашите сървъри поддържат пълна функционалност на двойния стек IPv4/IPv6, дори когато вашият ISP не поддържа IPv6. Нашият VPN мениджър има „превключвател за убийство“, който има конфигурируема защита с три нива на сигурност.

11. Изпълняваме специализирани голи метални сървъри в различни центрове за данни по целия свят. Въпреки че нямаме физически достъп до сървърите, всички те работят само в рамките на RAM и са напълно криптирани.

12. В момента ние предлагаме сървъри в 25 държави по света. Всички сървъри са разположени в града, показани в името на хоста – няма виртуални места. За пълни подробности за всички местоположения на сървърите, моля, проверете сайта на нашия сървър, тъй като ние постоянно добавяме нови сървъри.

Крия.аз

1. Не, ние не поддържаме никакви дневници. Ние разработихме нашата система с поглед върху поверителността на нашите клиенти, така че създадохме разпределен VPN клъстер с независими публични възли, които изобщо не съхраняват никакви клиентски данни или дневници.

2. Крия.Me VPN се управлява от Eventure Limited и се базира в Малайзия, без да няма законово задължение да съхранява изобщо да съхранява джуджета на потребителите.

3. Ние не ограничаваме или наблюдаваме отделните връзки. За да смекчим злоупотребата, разполагаме с общи правила за защитна стена на някои сървъри, които се прилагат за конкретни IP диапазони.

4. Нашият уебсайт не включва инструменти за проследяване на трети страни. За поддръжка на живо вградихме Zendesk в удобно за поверителност решение с две щракване, така че не се зарежда по подразбиране и не се споделят лични данни.

5. Тъй.

6. Въпреки че никога не се е случвало при такъв сценарий, няма да можем да забавляваме съдебните разпореждания, тъй като нашата инфраструктура е изградена по начин, по който тя да не съхранява дневници и няма начин да свържем някаква конкретна кибер активност с всеки конкретен потребител. В случай, че сме принудени да съхраняваме регистрационни файлове на потребителите, бихме предпочели да затворим, вместо да поставяме нашите потребители, които са се доверили на доверието си в нас.

7. Няма ефективен начин за блокиране на трафика за споделяне на файлове, без да наблюдаваме нашите клиенти, което е против нашите принципи и би било дори незаконни. Обикновено препоръчваме само нашите клиенти да избягват местата на САЩ и Обединеното кралство за споделяне на файлове, но това е на саморегулиране, тъй като тези страни имат силни закони за борба с борбата с борбата с борбата с това.

8. Ние поддържаме широк спектър от популярни методи за плащане, включително всички основни криптовалути като биткойн, Litecoin, Ethereum, Dash, Monero, Paypal, кредитни карти и трансфер на Nanc. Всички плащания се обработват от външни доставчици на плащания и са свързани с временен идентификационен номер на плащане. Този временно плащане не може да бъде свързан с VPN акаунт/дейност на потребителя. След приключване на плащането временният идентификационен номер на плащане ще бъде премахнат постоянно от базата данни.

9. В крайна сметка съвременните VPN протоколи, които всички поддържаме – като Wireguard, IKEV2, OpenVPN, SoftetherVPN и SSTP, се считат за сигурни дори след течовете на NSA. Ние следваме криптографските стандарти и съответно конфигурирахме нашите VPN сървъри, за да поддържаме защитен обмен на ключове с 8192-битов размер на ключа и силно симетрично криптиране (AES-256) за трансфера на данни.

10. Нашият настолен клиент поддържа функции за сигурност като Multihop Double VPN, Kill Switch, защитна стена, за да ограничи приложенията до VPN, защитната стена, за да ограничи всички връзки към VPN, разделен тунел, Auto Connect, Auto Reconnect и т.н., което гарантира, че връзката винаги е защитена. Преди всичко, ние поставихме някои допълнителни слоеве за сигурност, които включват защита по подразбиране срещу IP и DNS течове.

Крия.Аз съм един от малкото VPN доставчици, които поддържат IPv4 и IPv6 на Dual Stack, така че нашите клиенти не се нуждаят да се притесняват от потенциални IP течове.

11. Ние оперираме собствените си не-лог-сервизи, за да защитим нашите клиенти от отвличане на DNS и подобни атаки. Ние не притежаваме физически хардуер, но в случай, че има откриване на проникване и други различни мерки за сигурност, за да се гарантира целостта и сигурността на всички наши единични сървъри. Освен това ние избираме всички доставчици на хостинг на трети страни много внимателно, така че можем да уверим, че има определени стандарти за сигурност (ISO 27001) и никой неоторизиран човек не може да получи достъп до нашите сървъри. Сред нашите реномирани партньори са NFORCE, M247, Psychz Networks и много други.

Подобно на частното реле на Apple, нашата динамична Multihop Double VPN функция ни позволява да насочим тунела връзката през множество местоположения на сървъра. Нито входящият или изходящият сървър не може да съответства на активността на потребителите, което осигурява допълнителен слой сигурност.

12. Нашите сървъри са разположени в страни по целия свят.

Доверие.Зона

Лого на Trustzone

1. Доверие.Зоната не съхранява дневници. Следователно нямаме данни, които биха могли да бъдат свързани и да се приписват на текущия или бившия потребител. Всичко, от което се нуждаем от клиентите, е имейл, за да се регистрираме.

2. Доверие.Зоната е под юрисдикцията на Сейшелите. Компанията се управлява от Internet Privacy Ltd.

3. Нашата система може да разбере колко активни сесии има даден лиценз в даден момент във времето. Този брояч е временно поставен в RAM и никога не е регистриран или запазен никъде.

4. Доверие.Зоната никога не е използвала инструменти на трети страни като Google Analytics, платформа за чат на живо, инструменти за поддръжка или други.

5. Ако получим някакъв вид заявки за DMCA или известия за нарушаване на авторски права – игнорираме ги. Доверие.Зоната е под офшорна юрисдикция, от 14 съюз за наблюдение на очите. В Сейшелите няма закон за задържане на данни.

6. Съдебната заповед не би била изпълнима, тъй като ние не регистрираме информация и следователно няма какво да има от нашите сървъри. Доверие.Зоната поддържа заповед на канарче. Доверие.Зоната не е получавала или не е била подчинена на търсения, припадъци от данни или изисквания за регистрация на всички действия на нашите клиенти.

7. Позволено е трафикът за споделяне на файлове и за всички доверие.Сървъри на зоната. Освен това, ние не ограничаваме никакъв вид трафик. Доверие.Зоната не гали или блокира никакви протоколи, IP адреси, сървъри или какъвто и да е вид трафик. Ние предлагаме пренасочване на пристанища за увеличаване на скоростта на изтегляне на торенти.

8. Всички основни кредитни карти се приемат. PayPal, Alipay, Tire Transfer и много други видове плащания са налични. Тъй

9. Използваме най -препоръчителните протоколи в VPN индустрията – Wireguard, OpenVPN, IKEV2/IPSEC, L2TP/IPSEC, Softeter, Socks5 Proxy Trust.Зоната използва криптиране на AES-256 по подразбиране.

10. Доверие.Зоната поддържа функция за превключване на убийството. Ние също притежаваме нашите DNS сървъри и предоставяме на потребителите възможност да използват нашите DNS, за да избегнат всякакви DNS течове. Всички функции, изброени по -горе, също са достъпни с нашия безплатен план, който не изисква кредитна карта за стартиране. Ние също така предоставяме на потребителите допълнителни препоръки, за да сме сигурни, че няма течове на WebRTC, DNS течове или IP течове.

11. Имаме смесена инфраструктура. Доверие.Zone притежава някои физически сървъри и ние имаме достъп до тях физически. На места с по -ниско използване обикновено сме домакини с трети страни. Но най -важният момент е, че използваме само специализирани сървъри в този случай, с пълен контрол от нашите мрежови администратори. DNS заявки преминават през нашите собствени DNS сървъри.

12. Работим с 200+ специализирани сървъри в 100+ геоони и все още нарастваме. Ние също така предоставяме на потребителите специални IP адреси и пренасочване на порта. Пълната карта на местоположенията на сървъра е достъпна тук.

Описване на ветрове

Лого за апидратиране на вятъра

1. Не.

2. Windscribe Limited. Онтарио, Канада.

3. Бyte броене на целия трафик, изпратен през мрежата в един месец, както и броене на паралелни връзки във всеки даден момент.

4. Не. Всичко е самостоятелно домакин.

5. Нашата политика за прозрачност е достъпна тук.

6. Съгласно канадското законодателство, VPN компания не може да бъде принудена да подслушва потребителите. Ние можем да бъдем законно принудени да предоставим данните, които вече имаме (според нашия TOS) и би трябвало да се съобразим с валидно съдебно разпореждане на Канада. Тъй.

7. Позволяваме P2P трафик на повечето места. Да, ние предоставяме пренасочване на пристанища за всички потребители на Pro. Разрешени са само портове над 1024.

8. Stripe, PayPal, CoinPayments, PaymentWall. IP адресите на потребителите не се съхраняват или са свързани с плащанията.

9. Параметрите за криптиране са сходни за всички протоколи, които поддържаме. AES-256 шифър с Sha512 Auth и 4096-битов RSA ключ. Препоръчваме да използвате IKEV2, тъй като това е протокол за пространство на ядрото, който е по -бърз от OpenVPN в повечето случаи. Ние също поддържаме Wireguard.

10. Нашите настолни приложения имат вградена защитна стена, която блокира цялата свързаност извън тунела. Те също имат разделяне на маршрутизация (на процес или ниво на мрежа), измама на MAC адреси и поддръжка на външен DNS сървър. В случай на спад на връзката, той се проваля – нищо не трябва да се направи. Защитната стена предпазва от всички течове, IPv4, IPv6 и DNS. Понастоящем поддържаме само IPv4 свързаност.

11. Ние поддаваме на сървъри в над 150 различни центрове за данни по целия свят. Някои центрове за данни разгръщат мониторинг на мрежите за целите на DDOS защита. Искаме да го деактивираме, когато е възможно, но това не е възможно на всички места. Дори и с него на място, тъй като повечето сървъри имат десетки/стотици потребители, свързани с тях във всеки даден момент, вашата дейност се „губи в тълпата“. Всеки VPN сървър управлява рекурсивен DNS сървър и изпълнява цялата DNS резолюция локално.

12. Нашият преглед на сървъра е достъпен тук. Ние не предлагаме виртуални места.

Мълвад

Мълвад

1. Не, всички подробности са обяснени в нашата политика за данни за данни.

Актуализация: април 2023 г .: Mullvad беше обект на заповед за издирване, но компанията съобщава, че данните на клиентите не са били компрометирани.

2. Mullvad vpn ab – шведски. Компанията майка е Amagicom AB – шведски.

3. Ние смекчаваме злоупотребата, като блокираме използването на пристанища 25, 137,139 и 445 поради проблеми със защитата на спама и Windows за електронна поща и Windows.

OpenVPN: Брой връзки: Всеки VPN сървър се отчита на централна услуга. Когато клиентът се свърже с VPN сървър, сървърът моли централната услуга да потвърди номера на акаунта, независимо дали акаунтът има или не оставащо време. Ако акаунтът е достигнал разрешения му брой връзки и т.н. Всичко се извършва само във временна памет; Нито една от тази информация не се съхранява постоянно на диска.
Wireguard: Брой връзки: Всеки VPN сървър отчита публични ключове, свързани към централна услуга. Ако ключът се злоупотребява, той ще бъде отменен.

Нашите сървъри изпращат два типа данни в нашата система за мониторинг: агрегирани данни за приложението, като общия брой на текущите VPN връзки, и показатели за обща система, като натоварване на процесора на ядро ​​и обща честотна лента, използвана от сървъра.

Ние регистрираме общата сума на всяка от тези статистически данни, за да наблюдаваме здравето на всеки отделен VPN сървър. Ние гарантираме, че системата не е претоварена и наблюдаваме сървърите за потенциални атаки, грешки и проблеми с мрежата. Също така наблюдаваме състоянието в реално време на общите връзки на акаунт, тъй като ние допускаме само пет връзки едновременно. Тъй. За Wireguard имаме лимит от максимум 5 клавиша (i.E. 5 устройства).

4. Изобщо нямаме външни елементи на нашия уебсайт, с изключение на дърпане на външни елементи, когато клиентите избират плащания на ивици. Тези елементи не се зареждат, докато потребителят не избере „Плащане от“ и метод, който ивици доставя. Ние използваме външен доставчик на електронна поща; За тези, които искат да ни изпратят имейл, ние ги насърчаваме да използват PGP криптиране, което е единственият ефективен начин да поддържате имейл донякъде личен. Декриптираното съдържание е достъпно само за нас.

5. Както беше обяснено тук, няма такъв шведски закон, който да е приложим за нас.

6. От време на време се свързваме от правителствата, които ни молят да разкрием информация за нашите клиенти. Като се има предвид, че ние не съхраняваме дневници за активност от какъвто и да е вид, нямаме информация, която да раздаваме. Най-лошият сценарий: Бихме прекратили сървърите в засегнатите страни. Единствената информация, която е възможна, за да дадем, са записи на плащания, тъй като те се съхраняват в PayPal, банки и т.н.

7. Целият трафик се третира еднакво, следователно ние не блокираме и не блокираме Bittorrent или други протоколи за споделяне на файлове. Пренасочването на пристанища е позволен (Актуализиране на май 2023 г., той вече е деактивиран).

8. Приемаме пари в брой, биткойн, биткойн пари, банкова тел, кредитна карта, PayPal, Giropay, EPS Transfer, Bancontact, Ideal, Przelewy24 и Swish. Насърчаваме анонимни плащания чрез пари или някоя от криптовалутите. Ние стартираме собствен пълен възел във всеки от блокчейн и не използваме трети страни за каквато и да е стъпка в процеса на плащане, от генерирането на QR кодове до добавяне на време към сметки. Нашият уебсайт обяснява как обработваме информация за плащанията. Можете също да платите в приложението в магазина на Apple, като използвате приложението Mullvad iOS.

9. Ние предлагаме OpenVPN с RSA-4096 и AES-256-GCM. И ние също предлагаме Wireguard, който използва Curve25519 и Chacha20-Poly1305.

10. Ние предлагаме превключвател за убийство и защита от течове на DNS, като и двете се поддържат в IPv6 като IPv4. Докато превключвателят на Kill е достъпен само чрез нашия клиент/приложение, ние също така предоставяме Socks5 Proxy, който работи като превключвател за убийство и е достъпен само чрез нашия VPN.

11. На 14 от нашите места (4 в Швеция, 1 в Дания, 1 в Амстердам, 2 в Норвегия, 1 във Великобритания, 2 във Финландия, 1 в Германия, 1 в Париж, 1 в Цюрих), притежаваме и имаме физически контрол над Всички наши сървъри. На другите ни места ние наемаме физически, специализирани сървъри и честотна лента от внимателно подбрани доставчици. Имайте предвид, че имаме 3 места във Великобритания и 3 в Германия, сървърите, които физически притежаваме, са тези, хоствани на 31173.SE (те започват с GB-LON-0* и DE-FRA-0*, и GB4-WireGuard, GB5-Wireguard, De4-Wireguard и De5-Wireguard). Всички сървъри са 10Gbps.

Да, ние използваме собствени DNS сървъри. Целият трафик на DNS, пренасочен през нашия тунел, е отвлечен, дори и да настроите случайно да изберете друг DNS, който нашите DNS ще бъдат използвани така или иначе. Освен ако сте настроили DNS над HTTPS или DNS през TLS или ако използвате персонализиран DNS в нашето приложение.

12. Нямаме виртуални места. Всички места са изброени тук.

Ivpn

IVPN лого

1. Не. Вярваме, че данните, свързани с не регистрирането на VPN връзка, е от основно значение за която и да е услуга за поверителност, независимо от сигурността или политиките, приложени за защита на данните за дневника. По -конкретно, ние не регистрираме: Трафик, DNS заявки, времеви марки за връзка и продължителност, честотна лента, IP адрес или всякакви акаунти, с изключение на едновременни връзки.

2. Privatus Limited, Гибралтар. Няма родителски или холдингови компании.

3. Ние ограничаваме едновременните връзки, като поддържаме временен брояч на централен сървър, който се изтрива, когато потребителят се прекъсне (подробно описваме този процес в нашата Политика за поверителност).

4. Не. От първия ден взехме стратегическо решение, че нито една компания или клиентски данни никога не се съхраняват в системи на трети страни. Всички наши вътрешни услуги се изпълняват на нашите собствени специализирани сървъри, които ние настройваме, конфигурираме и управляваме. Никакви трети страни нямат достъп до нашите сървъри или данни. Ние не сме домакини на външни скриптове, уеб проследяващи или проследяващи пиксели на нашия уебсайт. Ние също отказваме да участваме в реклама на платформи с бизнес модели, базирани на наблюдение, като Google или Facebook.

5. Нашият правен отдел изпраща отговор, в който се посочва, че не съхраняваме съдържание на нашите сървъри и че нашите VPN сървъри действат само като проводник за данни. В допълнение, ние ги информираме, че никога не съхраняваме IP адресите на клиенти, свързани към нашата мрежа, нито сме законно длъжни да го направим. Имаме подробна насока за правен процес, публикувана на нашия уебсайт.

6. Ако бъде помолен да идентифицира клиент въз основа на времева марка и/или IP адрес, тогава бихме отговорили фактически, че не съхраняваме тази информация. Ако законно е принудено да регистрира дейност напред, ние бихме направили всичко по силите си, за да предупредим съответните клиенти директно (или косвено чрез нашата заповед Canary).

7. Ние не блокираме трафик или портове на нито един сървъри. (Актуализация: Пренасочването на порта ще бъде премахнато постепенно.)

8. Приемаме биткойн, пари в брой, Monero, PayPal и кредитни карти. Когато използвате пари, няма връзка към потребителски акаунт в нашата система. Когато използвате биткойн, транзакцията се обработва чрез нашия самостоятелно домакин BTCPay сървър. Ние съхраняваме идентификационни номера на биткойн транзакции в нашата система. Ако искате да останете анонимни на IVPN, трябва да вземете необходимите предпазни мерки при закупуване на биткойн. Приемаме Monero директно в нашия самостоятелно портфейл и никоя трета страна няма достъп до информация за плащане. Когато плащате с PayPal или кредитна карта, се съхранява маркер, който се използва за обработка на повтарящи се плащания, но това не е свързано по никакъв начин за използване на акаунта на VPN или IP задания.

9. Ние предлагаме и препоръчваме Wireguard, високоефективен протокол, който използва най-съвременната криптография. Като алтернатива, ние предлагаме и OpenVPN с RSA-4096 / AES-256-GCM, което също вярваме, че е повече от сигурна за целите, за които предоставяме нашата услуга.

10. Да, клиентът на IVPN предлага усъвършенствана VPN защитна стена, която блокира всеки тип IP теч, включително IPv6, DNS, мрежови повреди, WebRTC зашеметяване и т.н. Нашите VPN клиенти работят върху IPv4/IPv6 с двойна стека, но в момента поддържаме IPv4 само на нашите VPN шлюзове. Пълната поддръжка на IPv6 е в тръбопровода.

11. Използваме специални сървъри с голи метали, отдадени под наем от центрове за данни на трети страни във всяка страна, където имаме присъствие. Инсталираме всеки сървър, използвайки собствени персонализирани изображения и използваме пълно криптиране на диска, за да гарантираме, че ако сървърът е иззет, данните са безполезни.

Ние също така оперираме изключителна мулти-хоп мрежа, позволяваща на клиентите да избират сървър за влизане и излизане от различни юрисдикции, които биха направили задачата за законно получаване на достъп до сървъри в същото време значително по-трудна. Ние управляваме собствената си мрежа от DNS сървъри без дневник, които са достъпни само за нашите клиенти чрез VPN тунела.

12. Имаме сървъри в 32 страни. Няма виртуални места. Пълният списък на сървърите е достъпен тук.

Atlasvpn

Atlasvpn

1. Ако въпросът се отнася до IP адреса на VPN сървъра и онлайн активността на потребителя, докато е свързан с VPN, тогава отговорът е не.

2. Atlas VPN е включен в PeakStar Technologies Inc. Ние работим в юрисдикцията на Делауеър (САЩ).

3. Използваме автоматизирана система, която следи броя на едновременните връзки на акаунт. И все пак ние не съхраняваме тази информация. Безплатната версия на нашата услуга е ограничена до 2 едновременни връзки. Заслужава да се отбележи, че абонаментът ни за премиум не ограничава броя на едновременните връзки.

4. Използваме главно Zendesk за комуникация с нашите потребители. Също така използваме Google Analytics и Appsflyer, за да наблюдаваме данните на приложението и уебсайта.

5. Atlas VPN се счита за доставчик на услуги за предаване съгласно § 512 (а) от Закона за авторското право на цифровото хилядолетие (DMCA), а не доставчик на услуги за съхранение. Доставчиците на услуги за предаване нямат задължения да реагират на известия за сваляне или да активират насрещни бележки.

6. Ние бихме спазили оправдано съдебно разпореждане по начин, който би се считал за подходящ след консултация с юрисконсулт. Естествено би зависило от съдебната заповед за това какви стъпки ще трябва да предприемем, за да гарантираме спазването на спазването. Що се отнася до регистрацията на бъдещата дейност, бихме направили всичко необходимо, за да защитим поверителността на нашите потребители. Не можем.

7. Да, разрешено е. Не се предоставят услуги за пренасочване на пристанища. SMTP портовете са блокирани, за да се предотврати злоупотребата по имейл.

8. Stripe (както и Google плащат за удобството на нашите потребители), PayPal, както и услугите за дистрибутори, като Google Play и App Store. Подробностите могат да бъдат свързани с използването на акаунти, що се отнася до анализа на приложенията. Те могат да бъдат свързани с текущи сесии. Тази връзка се изтрива, тъй като VPN сесията е прекратена.

9. Зависи от платформата на приложението. Използваме протокола IPSEC/IKEV2 и в зависимост от платформата препоръчваме Diffie Hellman Group 20 и 256-битов Chacha20/Poly1305 със 128-битов ICV.

10. Да, те се реализират с помощта на инструменти за платформа. Ние поддържаме функционалност с двоен стек.

11. Всички наши сървъри са хоствани от трети страни. Извършваме правилно надлежно проверка, за да гарантираме, че партньорите са надеждни. Дори и партньорите да се опитат да се измъкнат, те няма да могат да го направят, тъй като входящият и изходящ трафик от клиента е криптиран. Ние използваме собствените си DNS сървъри.

12. Те са разположени в страните, които са показани в нашите приложения във всеки даден момент. Не се предлагат виртуални места.

Ускори

ускори

1. Не, ние не споделяме никаква потребителска информация с никоя трета страна. Ние не съхраняваме и не регистрираме информация за това, до кои потребители са достъпни до кои имена на домейни или IP адреси. Ние не регистрираме IP адресите на клиентите.

2. Connectify, inc. – Работи под юрисдикция на САЩ.

3. Ние наблюдаваме с набор от самостоятелни инструменти с отворен код, включително Прометей и Графана.

4. Ние не използваме инструменти за анализ на трети страни. Нашето бюро за помощ е изградено на HelpScout. Съобщенията се изтриват автоматично след период от време.

5. Ние учтиво отговаряме, че не събираме достатъчно информация, за да бъдем от полза.

6. Ние правилно отговаряме на правоприлагането и предлагаме информацията, която е в нашите дневници. Което, както беше отбелязано по -рано, не е полезно за свързването на потребителите с дейността. Ние бихме се борили с всяка поръчка, която се опита да ни принуди да регистрираме активност на потребителя напред. Получихме призовки за информация за различни IP адреси преди. Никога не ни е поискано или не ни е поръчано да се опитаме да регистрираме информация за всеки потребител, който продължава напред.

7. Speedify има специални сървъри за P2P трафик. Повечето от нашите сървъри не позволяват трафик на BitTorrent. Ние предоставяме пренасочване на пристанища и статични IP адресни услуги с нашите специални VPN сървъри. Само порт 25 е блокиран, тъй като некриптираният SMTP е опасен и несигурен дори за подателя и няма законна употреба.

8. Speedify предлага различни начини за плащане, включително Apple App Store, Google Play Store, Recurly, PayPal и FastSpring. Покупките чрез Apple App Store и Google Play Store не ни предоставят информация за купувача, освен ако потребителят ни го предостави директно.

9. Ние по подразбиране до 256-битово AES криптиране. Загрижените за сигурността може да пожелаят да включат убийството, за да гарантират, че трафикът не излиза, докато VPN не е свързан.

10. Да, подкрепяме Killswitch. Не е по подразбиране, но е достъпен в менюто Настройки. Да, имаме вградена DNS и IPv6 защита от течове. Софтуерът поддържа IPv4/IPv6 с двоен стек, но не всички наши внедрени сървъри са на IPv6. Той се разгръща към все повече сървъри, докато говорим.

11. Speedify VPN сървърите се хостват от трети страни. От страна на VPN трафикът е изцяло криптиран. Интернет трафикът от клиенти се извършва през TCP прокси от сървърна страна, за да изтрие намеци в IP и TCP заглавки като RTT, който сложен опонент може да използва иначе, за да разкъса трафика от различни операционни системи. След това трафикът е намален заедно, често 1000 потребители, споделящи един IP адрес, за да направят хората невъзможни да проследят проследяването. Ние прокстираме DNS, преди да го препратим на надеждни, ориентирани към поверителност DNS партньори.

12. Нашите сървъри постоянно се променят: В области с малко потребители ще използваме виртуални сървъри, но в повечето случаи ще използваме хардуерни сървъри.

Кибергхост

Logo Cyberghost

1. Cyberghost има строга политика за не-лог, така че никой от нашите трафик или DNS сървъри не регистрира или съхранява информация за потребителя. Клиентите могат да останат сигурни, че не поддържаме абсолютно никакви дневници от дейности на нашите клиенти.

2. Cyberghost е част от Kape Technologies, водещ доставчик на потребителски софтуер „Първоначалността“ от 2017 г.

3. Нашият специализиран екип следи цялата услуга и инфраструктура за всякакви злоупотреби с обслужване. Имаме няколко инструмента, от защита на CDN до защитни стени и нашата собствена система за наблюдение на сървъра. Едновременните ограничения на връзките се наблюдават и също се налагат чрез нашите системи, за да се избегнат такива видове злоупотреби.

4. Използваме Google Analytics за анализи на уебсайтове, Zendesk за поддръжка на клиенти и Itable за комуникации с клиенти.

5. През 2011 г. ние бяхме първите в VPN индустрията, която публикува доклад за прозрачност. Това е нещо, което все още правим и днес, когато стартираме нашите отчети на тримесечие. Последният ни доклад за прозрачност за Q1 2023 можете да намерите тук. Независимо от броя на известията за сваляне на DMCA или законните заявки, които получаваме, отговорът ни винаги е един и същ: не поддържаме регистрационни файлове на потребителите и затова не можем да спазваме заявката.

6. Тъй. Съгласно румънското законодателство запазването на данните не е задължително. Това ни позволява да дадем на нашите „призраци“ пълна дигитална поверителност.

7. Много от нашите сървъри поддържат BitTorrent и Cyberghost предлага сървъри, които са оптимизирани за частни и сигурни споделяне на файлове и безопасен и анонимен достъп до сайтове на торент за законно изтегляне. В някои страни местното законодателство ни пречи да предлагаме адекватно обслужване за торент. Други места имат ограничения за производителността. В момента не поддържаме услуги за пренасочване на пристанища. Нещо повече, специфичните портове, свързани с имейл услугите, също са блокирани като мярка за сигурност против спам.

8. Нашите настоящи доставчици на плащане са Cleverbridge, Stripe, Bitpay, Braintree и Paddle. Ние не съхраняваме данни за плащане. Те се обработват от нашите доставчици на плащания, които са изцяло стандартни данни за сигурността на данните за платежните карти.

9. Обикновено предпочитаме платформата за криптиране на AES-256 и протокол за своя добър баланс на ефективност и сигурност.

10. Cyberghost разполага с автоматично интегриран превключвател за убиване като стабилна и надеждна функция за сигурност. Това е включено по подразбиране, защита на потребителите, ако тяхната VPN връзка някога бъде прекъсната. Cyberghost не поддържа двоен стек.

11. Използваме криптиране на дискове, за да се уверим, че никоя трета страна не може да получи достъп до съдържанието на нашите VPN сървъри. Освен това имаме допълнителни тестове за автентичност на сървъра, за да премахнем риска от атаки на човека в средата. Използваме самоуправлявани DNS сървъри, за да гарантираме защитата на E2E на онлайн дейността.

12. Повечето от нашите сървъри са физически разположени в границите на посочената държава. Ние също така предлагаме виртуални места за страни или места, където физическите сървъри не са възможни. Нашият сървърна флота сега обхваща над 90 страни и над 115 различни места, което позволява на нашите потребители да разглеждат безопасно и анонимно по целия свят. Повече подробности са достъпни тук.

Fastestvpn

fastestvpn

1. Не се споделя информация с трети страни освен метода на плащанията чрез нашата партньорска програма. Единствената информация FASTESTVPN процесите са имейл адреси и методи на плащане. Не се съхраняват количество идентифицируеми данни, които могат да бъдат доведени обратно към всеки потребител.

2. Най -бързите технологии е компанията майка, която оперира под юрисдикцията на Каймановите острови. Поставянето под това място улеснява защитата на поверителността на потребителите и предотвратяване на задържане на данни под обвързани политики. Нашата юрисдикция не е сред нито един от съюзите на страната с 14 очи.

3. Максималният брой връзки, които FastestVPN позволява, е 10 мулти-връзки. Ако или кога нашата система открие необичаен брой отписани връзки с нашата услуга, потребителят се уведомява и акаунтът се спря временно, докато не бъде възложено решение. Ето инструментите, които използваме:

– Maxmind за измамно детектор за плащане
– Cloudflare за уебсайтове за предотвратяване на DDOS атака
– Bugsnag за регистриране на грешки
– Радиус за ограничен контрол на връзката

4. Пощенска марка за транзакционни имейли, Google Analytics за мониторинг на уебсайтове, Tawk to за обслужване на клиенти и Bugsnag не съхраняват идентифицируеми данни. Всички услуги на трети страни, свързани с нас, са обвързани с правен договор, за да не злоупотребяват или компрометират каквито и да било съхранени минутни данни.

5. Никога не стига до степен да се обработва поради известията на DMCA, които не са приложими за юрисдикцията на Каймановите острови.

6. Не е така. Ние нито съхраняваме, нито споделяме чувствителни данни от нашите потребители. Имаме базирани на RAM сървъри, които никога не съхраняват получените данни. Всички наши сървъри също са одитирани от независима фирма Altius It, която гарантира, че ние не съхраняваме данните на потребителите.

7. Не, fastestvpn не ограничава достъпа до BitTorrent или P2P базирани услуги и се поддържа на повечето от нашите сървъри. По отношение на пренасочването на пристанището обаче не го предлагаме.

8. Fastestvpn използва услуга за метод на плащане от FastSpring, която е добре познат доставчик на услуги за шлюзове за плащане, ние се уверяваме, че подробностите за плащанията, взети от нашите потребители, се таксуват напълно на съгласието и решението на потребителя. Ние гарантираме, че всички плащания са издадени според абонамента, който потребител е избрал.

9. По подразбиране, fastestvpn има активиран автоматичен протокол, което отново зависи от избрания от вас сървър и според мрежовата връзка, която сте активирали. Нашата опция за автоматично протокол открива и ви свързва с най-добрия протокол за вашата мрежа. Освен всичко това, всички приложения и протоколи са обезпечени с 256-битово криптиране на AES, с включването на най-новата ни технология на Wireguard.

10. Да, fastestvpn поддържа опция за превключване на убийства за всички наши приложения. Ние също поддържаме DNS/IPv6 защита на течовете. В момента приложенията за fastestvpn поддържат и двете чрез конвертиране на IPv6 в IPv4, което означава, че ако получим IPv6 заявка за връзка, ние го конвертираме в IPv4

11. Имаме физически хоствани сървъри в големите страни, малко сървъри са виртуални, но базирани на RAM. Това означава, че не могат да се поддържат или регистрират от двете страни. Отделно от това, да, имаме собствени DNS сървъри.

12. Имаме физически сървъри в 40+ страни, включително САЩ, Великобритания, Канада, Австралия, Германия, Франция и всички основни страни. Нашите виртуални сървъри са в Индия, Русия и ОАЕ.

Azirevpn

Лого на Azirevpn

1. Не, ние не записваме и не съхраняваме дневници, свързани с нашите услуги. Ние не регистрираме трафик, активност на потребителите, времеви марки, IP адреси, брой активни и общи сесии, DNS заявки или подобни данни.

2. Името на регистрираното дружество е NetBouncer AB и ние работим под шведска юрисдикция. В Швеция няма закони за задържане на данни за доставчиците на VPN.

3. Ние предприемаме допълнителни стъпки за сигурност, за да втвърдим нашите сървъри: те са подготвени, като премахват своите твърди дискове. Персонализираното им базово изображение работи в RAM. Операционната система е втвърдена с метод, който наричаме сляп оператор 2.0, което означава, че местният (TTY) или отдалечен (SSH) достъп е блокиран. Сървърите са напълно без глава след разгръщане и не е възможно да влезете в тях. Що се отнася до злоупотреби като входящи DDOS атаки, филтрирането на изходния порт на нападателя се използва за смекчаване на тях.

4. Не, ние не разчитаме и отказваме да използваме доставчици на трети страни. Ние управляваме собствена имейл инфраструктура и насърчаваме хората да използват PGP криптиране, когато се свързват с нас. Системата за поддръжка на билети, аналитиката на уебсайтове (Matomo с настройки на анонимизация) и други инструменти са всички отворени или персонализирани софтуер, хостван вътрешно.

5. Ние информираме подателя, че не съхраняваме дневника и не можем да идентифицираме потребител.

6. Съдът може да издаде заповед, която изисква от нас да идентифицираме потребител. В този случай първо ще гарантираме, че поръчката е валидна. След това ще информираме другата страна, че поради нашата уникална инфраструктура не можем да идентифицираме текущ или бивш потребител на нашата услуга. Ако ни принудят да им дадем физически достъп до сървър, те няма да могат да направят нищо. Причината за това е, че сървърите блокират локален (TTY) и отдалечен (SSH) достъп като част от слепи оператор 2.0, което прави невъзможно да влезете в сървър.

Към днешна дата никога не сме получавали съдебна заповед и никога не сме предоставяли лична информация.

7. Да, трафикът на BitTorrent, Peer-to-Peer и споделяне на файлове е разрешен и третиран като всеки друг трафик на всички наши сървъри. Все още не предлагаме услуги за пренасочване на пристанища, но ние работим върху него и очакваме да го пуснем през следващите седмици.

8. Анонимните методи за плащане включват криптовалути или изпращане на пари през пощата. Наличните криптовалути включват биткойн, Litecoin, Monero и няколко други. Традиционните методи на плащане като PayPal (със или без повтарящи се плащания), кредитни карти (виза, MasterCard и American Express чрез Stripe) и SWISH се приемат.

Ние не съхраняваме чувствителна информация за плащане на нашите сървъри, само вътрешен референтен код за потвърждение на поръчката. Цялата информация за транзакциите се изтрива от нашата база данни след шест месеца.

9. Препоръчваме използването на нашите сървъри на Wireguard. Wireguard е лек и мощен модерен VPN протокол. Нашите персонализирани приложения са достъпни за Windows, Android, MacOS и iOS. В противен случай е за предпочитане да използвате официални инструменти за Linux, MacOS и рутери (използвайки OpenWRT или DD-WRT).

10. Ние предоставяме лесни за използване и подобни изглеждащи персонализирани VPN приложения за Windows, Android, MacOS и iOS, които не изискват манипулация на конфигурационния файл. Планираме да добавим превключвател за убийство и защита на течовете на DNS към нашите настолни приложения в бъдеще.

Ние предоставяме на нашите потребители пълен двоен IPv4+IPv6 стек на всички сървъри. Това елиминира необходимостта от свободна защита на IPv6. През следващите седмици ще бъде възможно и да се свържете с нашите сървъри на Wireguard чрез естествен IPv6 линия.

11. Ние физически притежаваме всички наши сървъри във всички места, които предлагаме. Нашият екип ги изпраща в центрове за данни, които отговарят на нашите строги критерии, като наличието на неутрални и осъзнати интернет доставчици и затворени стелажи за сигурност. Ние също така сме домакини на нашите локални DNS сървъри, които не са логи, на всяко място; Нашите VPN тунели ги използват по подразбиране. Налични са и статични DNS сървъри.

12. В момента имаме 78 сървъра в 25 места. През изминалата година добавихме нови сървъри във Финландия, Хонконг, Сингапур и 3 нови места в Съединените щати. Няма виртуални места.

пазач

пазач

1. Ние не правим.

2. DNSFILTER, Inc. Съединени Американски щати.

3. Няма ограничения за едновременни връзки, въпреки. Все още няма да проследим, просто ще ограничим скоростта в такива случаи.

4. Zendesk, така че ако изпратите имейл за поддръжка, той ще има билет за помощ за запитването, което сте изпратили. Без анализи.

5. Ние просто блокираме пристанището, за което твърдят, че е бил в употреба. Ние не запазваме полезни записи и по този начин нямаме допълнителни действия, които да предприемаме.

6. Не сме имали такъв случай. Ако човек се случи, щяхме да се ангажираме с нашия юридически съвет как да се борим с него.

7. В момента нямаме условия за или против конкретни видове трафик. Ако се подаде заявка за DMCA и казва, че за дейност по споделяне на файлове се използва конкретен порт, ще блокираме порта.

8. Използваме системата за закупуване на Apple в iOS и Stripe в мрежата. Нашите системи за разрешение за плащане са отделени от нашите VPN системи за генериране на идентификационни данни.

9. Ние предлагаме IKEV2, както беше споменато по -горе, но сега предлагаме и Wireguard и насърчаваме нашите потребители да обмислят да го използват.

10. В момента поддържаме само IPv4, с IPv6 на нашата пътна карта. Ние не подкрепяме това.

11. Използваме 1.1.1.1 за DNS и ние използваме голи метални сървъри (не споделени VMS) на нашия хостинг доставчик. Ние сме в процес на създаване на собствени центрове за данни.

12. Имаме сървъри, разположени в САЩ, Канада, Бразилия, Франция, Германия, Италия, Холандия, Швейцария, Обединеното кралство, Япония, Сингапур и Австралия.

Ovpn

OVPN лого

1. Цялата ни инфраструктура и VPN услуга е изградена, за да се гарантира, че не могат да се съхраняват дневници – навсякъде. Нашите сървъри са заключени в шкафове и работят без твърди дискове. Използваме персонализирана версия на Alpine, която не поддържа SATA контролери, USB портове и т.н.

2. OVPN Integritet AB (org no. 556999-4469). Ние работим под шведска юрисдикция. През май 2023 г .: OPVN е придобит от Панго.)

3. Ние не наблюдаваме злоупотребата. За да ограничат едновременните връзки, нашите VPN сървъри валидират идентификационните данни на акаунта, като отправят заявка до нашия уебсайт. Нашият уеб сървър следи броя на свързаните устройства. Това се съхранява като стойност 0-4, където се увеличава с такъв, когато потребителят се свърже и намалява с такъв, когато потребителят прекъсне връзката.

4. За прозрения на уебсайтове използваме Matomo/Piwik, решение с отворен код, което сме домакини на себе си. Последните два байта IP адреси на посетителите са анонимни; Следователно не могат да бъдат идентифицирани отделни потребители. Автоматичните имейли от уебсайта се изпращат с помощта на пощенска марка. Intercom се използва за поддръжка.

5. Тъй като ние не съхраняваме информация, такива заявки не са приложими за нас.

6. OVPN е доказал в съда, че не се съхраняват регистрационни файлове. Освен това съдът няма да може да изисква регистрация в нашата юрисдикция – но в случай, че промените в бъдеще, ние ще преместим компанията в чужбина. OVPN има застраховка, която покрива юридическите такси като допълнителен слой за безопасност, което ни предоставя финансовите мускули, за да опровергаем всякакви искания за информация.

7. Не правим дискриминация на трафика. Като такъв, Bittorrent и други трафик за споделяне на файлове са разрешени на всички сървъри. Ние предоставяме услуги за пренасочване на пристанища, тъй като входящите портове са блокирани по подразбиране. Разрешеният обхват на порта е 49152 до 65535. За други портове препоръчваме на потребителите да закупят нашата обществена IPv4 добавка.

8. Paypal, кредитни карти (чрез Braintree), биткойн (чрез CoinPayments), Ethereum (чрез CoinPayments), Monero (чрез CoinPayments), пари в пликове, както и шведска платежна система, наречена Swish. Никога не регистрираме IP адресите на потребителите, така че не можем да съпоставим IP адрес с плащане.

9. Настройката по подразбиране на OVPN е да се използва Wireguard като VPN протокол.

10. Нашият настолен клиент осигурява превключвател за убийство, както и защита на DNS течове. Всички наши сървъри поддържат IPv4 и IPv6. Нашият браузър удължаване блокира течовете на WebRTC.

11. Ние притежаваме всички сървъри, използвани за експлоатация на нашата услуга. Всички VPN сървъри работят без никакви твърди дискове – вместо това използваме TMPFS съхранение в RAM. Разрешенията за писане на процесите на OpenVPN са премахнати, както и syslogs. Нашите VPN сървъри не поддържат достъп до физическа конзола, достъп до клавиатурата или достъп до USB. Сървърите са оцветени в различни центрове за данни, които отговарят на нашите изисквания. OVPN не наема физически или виртуални сървъри. Ние управляваме собствените си DNS сървъри.

12. Ние не предлагаме виртуални места. Всички наши региони са изброени тук. Имаме снимки на нашите сървъри на всички места, които се виждат, като щракнете върху имената на региона

Иваси

Иваси

1. Ivacy VPN не съхранява лична информация за някой от своите потребители. Тъй като ние не съхраняваме такава информация, няма начин да споделяме частна информация с трети страни. Единствената информация, която събираме, е имейл адрес, срещу който е обвързан и данните за плащане, които са необходими, за да се издаде платен абонамент. Плюс това предлагаме и по -анонимни начини за извършване на транзакция, ако сте загрижени за вашата поверителност като криптовалути.

Що се отнася до това каква информация се събира, никой не съдържа информация, която може да се идентифицира или потребителски данни като DNS заявки, данни за трафика или IP адреси. Единственото известно нещо са страните, от които произхождат потребителите.

2. Дружеството е регистрирано като Ivacy VPN и е част от PMG PTE. Ltd. Ivacy работи главно от Сингапур с някои отдалечени ресурси, работещи от други части на света. Като такива, ние сме отговорни само на сингапурските закони.

3. Ние използваме няколко основни инструмента, които са следните: Firebase Crashlytics, Google Analytics и iTunes.

4. Освен споменатите по-горе инструменти, ние също използваме инструменти на трети страни като Zendesk (билети за обслужване и поддръжка на клиенти) и LiveChat (софтуер за помощ на бюрото).

За да осигурим изключителна поддръжка на клиенти и бърза доставка на услуга, ние съхраняваме цялата си кореспонденция. Това включва запис на оплаквания, въпроси и комплименти, изпратени чрез нашия уебсайт, разширения или приложения.

5. Когато потребителят се свърже с Ivacy, той/тя става анонимен. Следователно, не можем да свържем конкретни дейности с конкретни потребители, тъй като не съхраняваме дневника или записите. Ако обаче делото бъде изпратено на нашия правен отдел, ще бъдат предприети подходящи мерки за незабавно решаване на проблема.

6. Както бе споменато по -рано, Ivacy VPN не съхранява лична информация за някой от своите потребители, което също е в съответствие с GDPR. Поради това нямаме никаква информация, която да дадем на никого, дори ако това е съдебно разпореждане. Подобни сценарии никога не са играли в миналото, тъй като Ivacy VPN е доставчик на VPN жалба на GDPR.

7. Да, Bittorrent и други трафик за споделяне на файлове са разрешени на нашите P2P-оптимизирани сървъри. Ivacy също така продължава да се стреми да подобри своя продукт и като такъв, новите P2P сървъри в една и съща държава и нови страни с P2P протоколи ще продължат да добавят в бъдеще, които предлагаме и услуги за пренасочване на пристанища, както добре. Всички портове обаче са блокирани по подразбиране и трябва да бъдат активирани от потребителите според техните нужди и изисквания.

8. Ivacy VPN използва следните платежни системи/доставчици: дебитна/кредитна карта, PayPal, Bitpay, Coingate и PerfectMoney. Моля, обърнете внимание на Ivacy VPN използва процесори за плащане на трети страни. Тези процесори за плащане на трети страни се оценяват редовно, като се гарантира, че данните на нашите потребители не се използват за друга цел, с изключение на обработката на плащания.

Важно е да се отбележи обаче, че предоставените данни за плащане са на съответните процесори за плащане. Следователно, в онези случаи, когато обработваме данни, той се предава на процесора, без.

9. OpenVPN с алгоритъма за криптиране на AES-256-GCM.

10. Ivacy VPN предоставя инструменти като Internet Kill Switch, IPv6 защита на течове, сигурни DNS, обществена Wi-Fi сигурност, разделяне на тунели и няколко други функции за усъвършенствана сигурност. Тези функции гарантират, че нашите потребители остават безопасни, сигурни и анонимни по всяко време, докато са свързани към нашите VPN сървъри.

11. Нашите сървъри са хоствани в центрове за данни от първи ред и да, ние правим собствени DNS сървъри.

12. Ivacy не предлага виртуални места и всички изброени места са действителни, физически места. Нашият пълен списък с физически сървъри можете да намерите тук.

*ЗАБЕЛЕЖКА: NORDVPN, ExpressVPN и Private Internet Access са спонсори на Torrentfreak. Ние си запазваме първите три места за тях като любезност. Тази статия включва и няколко партньорски връзки, които не струват на читателите нищо друго, освен да ни помогнат да плащаме сметките. Никога не продаваме позиции в нашата статия за преглед или доставчици на такси за списък.

Най -частният VPN през 2023 г

повечето частни VPN

Онлайн поверителността е по -голяма грижа от всякога и първата стъпка към дигиталната анонимност е набирането на най -частния VPN. Променяйки вашия IP адрес и криптиране на трафика, най -добрият VPN предлага бърз и лесен начин за защита на вашия трафик – но не всеки доставчик е толкова частен, колкото и те да бъдат.

На тази страница сме свалили топ 5 доставчици, които вярваме, че предлагат най -анонимното VPN изживяване. Тествахме старателно всяка услуга, изкопани в политиките за поверителност и тествахме превключватели на убийства до прекъсване, за да определим на кои доставчици можете да се доверите на вашите данни.

Какво прави най -частния VPN?

Има няколко много важни функции, на които да внимавате в най -частния VPN. Първо, трябва да помислите къде се основава избраният от вас VPN – тези в страни като САЩ и голяма част от Европа са обект на закони за задържане на данни, въпреки че има изключения.

Също така ще искате да се уверите,. Това означава, че не се съхраняват записи как използвате VPN и ако някой ги изисква, той няма да бъде там, за да предаде.

Също така си струва да се обмисли какви методи за плащане можете да използвате – вашият VPN приема ли биткойн, може би дори в брой, или трябва да използвате PayPal? И накрая, почти всички VPN изискват да използвате имейл, но ако използвате защитена имейл услуга като Proton Mail, можете да запазите и тази частна и неидентифицируема.

Когато разглеждаме всички тези точки и повече, ние определихме ExpressVPN като най-частния VPN, който е наличен днес-няма жертви по отношение на поверителност или използваемост, и той има твърда и напълно одитирана политика за безбогом, която е била политика, която не е лог Доказано на практика. Има обаче някои други силни претенденти, така че прочетете, за да разберете петте най -частни VPN, налични днес.

1. ExpressVPN – най -частният VPN в мрежата
Ако искате да запазите данните си и да сърфирате далеч от любопитните очи на тракерите на Google, алгоритмите на Facebook и комбайни за данни, ExpressVPN е идеалният избор. Ще имате 30-дневна гаранция за връщане на пари, И вие също можете да претендирате Три месеца безплатно Чрез Ръководството на Том.

2. Nordvpn-добре известен за това, че ви държи личен
Поверителността е цялостната треска на Nordvpn и това е сериозно ефективен начин да поддържате личните си данни наистина частни. Ще имате страхотни приложения за тонове устройства, огромно количество сървъри, от които да избирате, и най -доброто от всичко това не е всичко толкова скъпо.

3. Surfshark – Голяма стойност и отлична поверителност
Ако двете по -горе са малко скъпи, Surfshark предлага евтина алтернатива. Макар и да не е толкова адаптивен като Express, Surfshark доставя всички основи, а след това и някои – и за По -малко от $ 2.50 на месец, Няма много повече, които бихте могли да поискате.

Най -частните VPN, налични днес

1. ExpressVpn

Най -частният VPN на пазара

Независим одит: Да | Крипто плащания: Биткойн | Намиращ се в: Британски Вирджински острови | Необходимо е истинско име: Не | Гарантирано връщане на парите: 30 дни

+3 месеца безплатно
ExpressVPN 12 месеца
ExpressVPN 6 месеца
ExpressVPN 1 месец
Проверен няма регистрация
100% сървъри само за RAM
Отлични скорости
Малко скъпо

Достигането на този списък е ExpressVPN и това е така, защото той не само предоставя страхотен пакет от функции за поверителност, но и осигурява невероятно интуитивно, но напълно изтънявано потребителско изживяване.

От Off Off е добра новина, тъй като Express е базирана на Британските Вирджински острови, юрисдикция, която няма задължителни закони за задържане на данни-и тя не е член на петте, девет или 14-очи съюзи. Express също така се доставя на фронта без лог, като предприе независим одит доста наскоро с положителни резултати.

Това е подкрепено от използването на RAM сървъри на ExpressVPN, известни като TrustedServer. С две думи, това означава, че тези сървъри не използват твърди дискове и не могат да съхраняват никакви данни след изключване. Express е един от малкото VPN, които правят този ход, и това е важна стъпка към наистина нулево лог.

Можете също така да избегнете предаването на всяка идентифицираща информация при регистрация. ExpressVPN има пълна поддръжка на биткойн-но за съжаление не Ethereum, Monero, Ripple или други-и въпреки че се нуждаете от имейл, не е трудно да получите безплатен акаунт с приличен доставчик, фокусиран върху поверителността.

И така, Express отмества всички кутии за поверителност, но това, което наистина го поставя пред пакета, е фактът, че всичко е обвито в такъв хлъзгав пакет. В нашето тестване за нашия ExpressVPN преглед той осигури отлични скорости от над 600Mbps и успя да деблокира тонове стрийминг сайтове – от Netflix и BBC iPlayer до Disney+ и Amazon Prime Video.

Неговата поддръжка на чат на живо също беше удоволствие да използваме и когато им поставихме трудни въпроси, те успяха да предоставят съвети, които са решили нашите проблеми.

Ако имахме някакъв проблем с Express, би било, че е малко по-скъпо от някои други опции, но в този случай наистина получавате това, което плащате, а също така ще получите 30-дневна гаранция за връщане на пари за да сте сигурни, че ви харесва услугата, преди да се ангажирате.

Вземете 3 месеца безплатно от най -частния VPN
Читателите на водача на Том могат да претендират за мега 3 месеца без expressVPN, работещи в 15 месеца за цената на 12. Можете да платите чрез кредитна карта, PayPal или Bitcoin и ако не сте доволни от услугата, ще можете да получите възстановяване без отмяна в рамките на 30 дни.

2. Nordvpn

Добре утвърден частен VPN с огромно следване

Независим одит: Да | Крипто плащания: Bitcoin, Ethereum, Ripple | Намиращ се в: Панама | Необходимо е истинско име: Не | Гарантирано връщане на парите: 30 дни