Преглед на privatevpn

Contents

Радвам се, че има пълно приложение за Firestick. Той ви позволява да се свързвате с всички същи сървъри, които използвате с приложенията на работния плот. Така че ще можете да деблокирате същия брой платформи и библиотеки на Netflix, които можете с другите приложения. Можете също да изтеглите APK файла за Android TV, като ви предоставяте мобилното приложение за Android на телевизора си.

PrivateVPN Review 2023 – Изненадващо по -добре от повечето VPN

PrivateVPN се рекламира като един от най -добрите VPN за стрийминг на ниска цена. Той също така твърди, че има страхотна подсилване на поддръжката, силни функции за сигурност и истинска политика за не-логи. Но privatevpn е малка компания, така че може да се конкурира с най -големите VPN?

За да научите отговора, Тествах всичко, което предлага. Изпробвах го с всяка основна платформа, за да видя дали е един от най -добрите възможности за стрийминг. Обширните тестове за скорост ме уведомят дали може да поддържа бързо сърфиране, игри и торентни скорости. Също така проучих подробно неговата политика за регистриране и проверих течове, за да тествам нейната сигурност.

След моите тестове, Горещо препоръчвам privatevpn. Няма много VPN, които могат да деблокират всички платформи, които ви позволява да получите достъп. Сигурността му е солидна и никога не изтича моето действително местоположение. Плюс това, той има една от най-добрите политики за поверителност и е подкрепена от 30-дневна гаранция за връщане на пари, така че можете уверено да опитате privatevpn . Но все пак е по -малка компания, която има няколко недостатъка, които означават, че не е за всички.

Кратко време? Ето моите ключови констатации

Професионалисти

 • Страхотно за стрийминг. Бих могъл да деблокирам Netflix, Disney+, Hulu и HBO Max от тонове различни места. Разберете кои сървъри работят най -добре за стрийминг тук.
 • Работи добре за игри. Това ми позволява да играя бързи игри онлайн без изоставане. Вижте какви скорости на пинг ще ви дадат най -добрите резултати тук.
 • Не запазва трупи. Това е удобно за поверителност, защото не съхранява нищо за вашите сесии. Прочетете за няколко други причини, които се доверявам на неговата Политика за поверителност тук.
 • Солидна сигурност. Неговият превключвател и криптиране гарантират, че никой не може да открадне вашата чувствителна информация. Разберете как да оптимизирате приложението си за допълнителна сигурност тук.
 • Отличен за торент. Това ми даде някои от най -добрите P2P скорости, които съм имал, докато съм свързан с VPN. Вижте коя специална функция има, която го кара да работи добре за P2P.
 • Много достъпно. Намирането на VPN, който ви дава голяма стойност за толкова малко пари е трудно. Прочетете за това защо неговата 30-дневна гаранция за връщане на пари е толкова надеждна тук.

Минуси

 • Скоростта не е страхотна. Скоростите се задържат добре на дълги разстояния, но дори наблизо сървърите отпаднаха скоростите на връзката ми. Вижте докъде паднаха скоростите ми тук.
 • Малка сървърна мрежа. Има по -малко места от по -големите VPN оферти. Разберете къде се намират неговите сървъри тук.

Функции PrivateVPN – Актуализация на 2023 г

9.6

&#x1f4b8 Цена 2 USD/месец
&#x1f4c6 Гарантирано връщане на парите 30 дни
&#x1f4dd Съхранява ли VPN дневници? Не
&#x1f5a5 Брой сървъри 200+
&#x1f4bb Брой устройства на лиценз 10
&#x1f6e1 Kill Switch Да
&#x1f5fa Базирани в страната Швеция
&#x1f6e0 поддържа Чат на живо
&#x1f4e5 Поддържа торента Да

Стрийминг – деблокира тонове платформи с отлично възпроизвеждане

9.8

Това е един от най -добрите VPN за стрийминг. Бих могъл да деблокирам тонове библиотеки с всички най -добри платформи. Нямаше проблеми, свързани с качеството на изображението, времето за натоварване или буферирането. Специализираните му IPS са също толкова добри, колкото и оптимизираните с най-добрите конкуренти сървъри. Въпреки че моите тестове бяха извършени на моя лаптоп на Windows чрез уеб браузъри, нямах проблем да деблокирам същите платформи на мобилното си устройство.

Имаше само 1 платформа, която не можах да деблокирам, което е впечатляващо. Имах 1 незначителен проблем, при който не можах да вляза в конкретни платформи, докато съм свързан към privatevpn. Въпреки това, поддръжката на клиентите препоръча да преинсталирам приложението. След това всичко работи чудесно и нямах проблеми.

Неблокиран: Netflix, Disney+, Hulu, HBO Max, Amazon Prime Video, BBC Iplayer и други

PrivateVPN работи чудесно с Netflix и само няколко VPN деблокира повече библиотеки. Започнах с тестване на всички специализирани IPS, което препоръчва за деблокиране на платформи. 11 може да има достъп до цели библиотеки. Опитах и ​​4 редовни сървъра и можех да деблокирам още 1 пълен регион на съдържание.

Екранна снимка на Netflix Player предава червено известие, докато е свързано с privatevpn

Не изпитах никакви проблеми с буферирането, гледайки бързи филми с privatevpn

Достъп до пълни библиотеки на Netflix в следните страни:

Съединени щати Канада Великобритания Австралия
Испания Бразилия Италия Индия
Финландия Швеция Холандия Норвегия

Някои от сървърите не можеха да отблокират цели библиотеки. Местоположения във Франция, Япония, Швейцария, Полша, Германия, Чехия и Нова Зеландия ми позволяват да имам достъп до Originals Netflix Originals. Това е версия на сайта, в който притежава само съдържание Netflix. Това е доста често и не го виждам като огромен отрицателен, защото Netflix работи усилено, за да блокира повече VPNs.

Бих могъл да деблокирам Disney+ със специални сървъри от САЩ, Канада, Италия, Великобритания и Австралия. Достъпът до американската библиотека всъщност беше най -трудният. Бях блокиран на браузъри Chrome и Edge със сървъра в Ню Йорк. За щастие, специализираният сървър в Лос Анджелис ми позволи да вляза с нулеви проблеми. Бях спрян, когато тествах местоположението от Германия. Това обаче е обикновен сървър, който не е оптимизиран за деблокиране на платформи.

Екранна снимка на Disney+ Player, който се предава само вкъщи, докато е свързан към privatevpn

Дори на далечни сървъри трябваше да изчакам само 5 секунди, за да се зареди видеоклипове в HD

Хулу беше лесен за деблокиране с двата специални сървъра от САЩ. Бих могъл да имам достъп до него и с обикновения сървър на Далас, който оценявам, защото това е най -близък до мен сървърът.

Екранна снимка на Hulu Player стрийминг на Уолстрийт, докато е свързан с PrivateVPN

За съжаление, няма VPN, които да могат да заобиколят рекламите на Hulu

Имах някои малки проблеми, в които се впусках в HBO Max, преди персоналът на поддръжката на PrivateVPN да ми помогне. Нямаше екран за грешки, но не можах да вляза, въпреки. Агентът за чат на живо препоръча да преинсталирам privatevpn, който отстрани всичките ми проблеми.

Екранна снимка на HBO Max Player Стрийнг Амстердам, докато е свързан към PrivateVPN

Специализираният IPS трябва да се свърже чрез UDP протокола OpenVPN – Поставете отново приложението, ако показва TCP

Бих могъл да получа достъп до Amazon Prime Video с 8 различни PrivateVPN места. Това ми позволява да гледам библиотеки от САЩ, Великобритания, Австралия, Франция, Италия, Швейцария, Германия и Япония. Единственият път, когато бях блокиран, беше със специален IP от Испания, който ми даде екран за грешки, в който заяви, че Amazon откри моя VPN.

Екранна снимка на Amazon Prime Video Player Streaming Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark, докато е свързан с PrivateVPN

Бях щастлив, че нямаше буфери дори на обикновени сървъри

Бих могъл също да деблокирам BBC iplayer, Peacock, Sky Go, ESPN+, ITV Hub и Dazn Canada. Повечето VPN дори нямат достъп до уебсайта на Dazn, така че човек ме впечатли. Стрийминг видеоклипове без буфер на P2P стрийминг услуги като Popcorntime Through Kodi също беше лесно.

Стриймингът на авторски права е незаконен и не го препоръчвам. Моля, уверете се,.

Блокиран от: Hotstar

Hotstar беше единствената платформа, която не можех да отблокирам. Не очаквах това, защото privateVPN има посветени сървъри в няколко страни, в които е наличен, включително Канада, САЩ и Индия.

Екранна снимка на privatevpn чат на живо, където ме информират hotstar can

Работил е със услугата в миналото, така че вярвам, че отново ще стане в бъдеще

Като цяло, Privatevpn е един от най -добрите VPN за стрийминг. Специализираните IPS са отлични в деблокиращите платформи. Има обаче няколко услуги, които имат достъп до повече библиотеки на Netflix. И имах този един незначителен проблем, при който трябваше да преинсталирам отново. Но освен тези незначителни проблеми, privatevpn е чудесен за непрекъснат стрийминг.

85% отстъпка

Вземете 85% отстъпка от вашия PrivateVPN план днес!

Гаранция за връщане на пари: 30 дни

И вземете 24 месеца напълно безплатно!

Скорости – Прилични скорости, които се държат на дълги разстояния

8.8

Privatevpn не е супер бърз, но тествах много по -бавни VPN. Извърших всичките си тестове на лаптоп на Microsoft Surface, работещ с Windows 10. PrivateVPN работи на HQN (висококачествена мрежа), което трябва да го направи по-бързо. За съжаление, все още ме забави доста, дори на близките места.

Това са 3 категории, които разгледах по време на моите тестове за скорост:

 • Скорост на сваляне Позволява ви да знаете колко бързо можете да получавате информация. Това е важно за дейности като торентни и зареждащи уеб страници.
 • Скорост на качване е обратното. Той ви казва колко време отнема да изпращате информация. Имате нужда от добри цени за бързо качване на видеоклипове в YouTube или да правите публикации в социалните медии.
 • Ping е колко време отнема вашите данни да пътувате. Това е от съществено значение за онлайн игрите, защото ви позволява да знаете колко бързо мрежата може да отговори на вашите входове (или натискане на бутони).

PrivateVPN има няколко варианта за персонализиране, включително нива на криптиране. Бях изненадан, че получих малко по-добри скорости с по-високото 256-битово криптиране, така че препоръчвам да се придържате към това. Можете също така да очаквате скоростта ви да е с около 14% по -бавна, когато активирате стелт (правенето на вашия VPN трафик изглежда като обикновен трафик).

Така Следните тестове бяха направени с 256-битово криптиране с изключен стелт. По -долу ще видите диаграма, която показва 5 скоростни резултати от тестовете за скорост от сървъра в Лос Анджелис, използвайки всяка от наличните опции за протокол.

Диаграма, показваща различни скорости, докато е свързана към privatevpn

OpenVPN UDP е протоколът по подразбиране и единственият, който работи със специализиран IPS

OpenVPN Tap беше най -бързият протокол в моите тестове, но съобщението „не се препоръчва“ се показва до него в приложението. Попитах защо в чата на живо и агент за поддръжка каза: “. Просто би било излишно да го използвате, тъй като адаптерът TAP вече е вграден компонент на приложението VPN.”

Казаха ми, че не трябва да бъде риск за сигурността или да причинява други проблеми. въпреки това, Реших да се придържам към OpenVPN UDP до края на моите тестове. Това ми даде втората най-добра скорост и това е протоколът, който трябва да използвате със специализиран IPS. Така че това е този, който използвам най -често така или иначе.

Това са резултатите от моите тестове за скорост със специализиран IPS:

Разстояние Изтегли Качване Ping
База (Остин, Тексас) 0 км 302.38 Mbps 231.04 Mbps 4 ms
Лос Анджелис (САЩ) 2,215 км 93.17 Mbps (69% спад) 233.76 Mbps (1% увеличение) 39 ms
Торонто (Канада) 2,596 км 85.02 Mbps (72% спад) 250.95 Mbps (8% увеличение) 45 ms
Ню Йорк (САЩ) 2802 км 61.99 Mbps (80% спад) 181.84 Mbps (21% спад) 57 ms
Лондон (Великобритания) 7 905 км 141.23 Mbps (53% спад) 283.54 Mbps (19% увеличение) 113 ms
Сао Пауло (BR) 8,090 км 123.04 Mbps (59% спад) 6.63 Mbps (97% спад) 150 ms
Париж (FR) 8,195 км 56.95 Mbps (81% спад) 127.35 Mbps (45% спад) 121 ms
Цюрих (CH) 8 674 км 61.65 Mbps (80% спад) 172.04 Mbps (26% спад) 138 ms
Токио (JP) 10,537 км 55.59 Mbps (82% спад) 146.02 Mbps (37% спад) 143 ms
Сидни (AUS) 13 621 км 108.71 Mbps (64% спад) 263.42 Mbps (22% увеличение) 191 ms
Мумбай (IN) 14,428 км 53.32 Mbps (82% спад) 150.90 Mbps (35% спад) 242 ms

Дори близките сървъри значително изпуснаха скоростите ми. Лондонският сървър всъщност ми даде най -добрата скорост на изтегляне, въпреки че е на близо 8 000 км. Моите скорости на качване бяха много по -добри, като няколко сървъра го увеличиха. Пингът също се задържа доста добре. Бях впечатлен, че всеки сървър, който тествах в Северна Америка, го държи под 100 ms.

Тестовете ми на редовни сървъри ми дадоха по -добри резултати:

Разстояние Изтегли Качване Ping
Далас (САЩ) 313 км 221.08 Mbps (27% спад) 95.08 Mbps (59% намаление) 11 ms
Чикаго (САЩ) 1803 км 153.86 Mbps (49% спад) 226.03 Mbps (2% спад) 32 ms
Париж (FR) 8,195 км 133.52 Mbps (56% спад) 219.52 Mbps (5% спад) 121 ms
Токио (JP) 10,537 км 121.09 Mbps (60% спад) 215.04 Mbps (7% спад) 144 ms
Сидни (AUS) 13 621 км 114.66 Mbps (62 % спад) 231.29 Mbps (0.001% увеличение) 191 ms

Не се изненадах, че най -близкият сървър ми даде най -добрите скорости. Това не беше най -добрият резултат, тъй като тествах някои VPN, които намаляват скоростта ми с 10% или по -малко на близките сървъри. Радвах се обаче, че редовните сървъри бяха много по -бързи на дълги разстояния. Например, Paris сървърът беше почти два пъти по -бърз от специализирания IP в същия град.

Екранна снимка на резултатите от тестовете за скорост на OOKLA с PrivateVPN свързан и изключен

Скоростта на връзката ми е понижена само с 27%, свързани с Dallas Server на PrivateVPN

Privatevpn няма най -обширната сървърна мрежа, така че предполагам скоростта му е по -бавна от много от конкурентите му поради пренаселеност. Освен това ви позволява да имате много едновременни връзки, което би могло да направи сървърите му още по -пренаселени. Надявам се, че ви позволява да видите зареждането на сървъра в бъдеще. Засега няма начин да разберете колко хора са на някой от неговите сървъри. Също така бих искал да добавя протокола Wireguard за по -добри скорости.

Също така е твърде лошо, че нормалните сървъри са по -бързи от посветените IPS. Специализираните IPS работеха по -добре за стрийминг, игри и торенти в моите тестове. Всички тези дейности работят най -добре с бързи скорости. Но все пак трябва да можете да правите всички тези неща с удобна скорост, освен ако нямате бавна основна връзка. Като цяло, Privatevpn е добре, когато става въпрос за скорост, но определено има място за подобрение.

Са достатъчно бързи скорости на PrivateVPN за игри? Да на близките сървъри

9.6

Бих могъл да играя онлайн игри, докато съм свързан с един от специализираните IPS на PrivateVPN. В първия си тест опитах сървъра в Далас. Това е най -близкото до мен и имаше само пинг от 10 ms. Искате скорост на ping между 50-85 ms за игри, така че вашият герой може да отговори на бутона ви натиска близо до момента.

Въпреки че пингът беше нисък, играта беше изостанала с обикновения сървър от Тексас. След като щракнах върху мишката ми, отне около половин секунда, за да стреля пистолетът. Това означаваше, че не мога да се наслаждавам на играта и продължих да умирам скоро след повторение.

Екранна снимка на Steam Running Counter-Strike Global Offence, докато е свързан с PrivateVPN

Отне само 10 секунди, за да се намери мач

Със специализирания IP, който тествах, на практика нямаше изоставане. Това беше, въпреки че скоростта на Ping беше 4 пъти по -висока (около 42 ms). Геймплеят спря за кратко 1 път, но това може да ми се случи дори и без VPN. Не съм страхотен в играта, но успях да засадя бомба, за да помогна на моя отбор да спечели, след като играта работи гладко.

Тествах и специален IP във Великобритания, който е на около 7 905 км от мен. Ping беше над 100 ms на това разстояние, а геймплеят беше блестящ. В крайна сметка паднах през пода и изпитах странни проблеми, които направиха играта невъзможна. Това обаче е нормално и Бях впечатлен от резултатите от игрите на PrivateVPN като цяло. Няма много VPN, които ви позволяват да играете онлайн игри без забавяне, дори със сървър наблизо.

Сървърна мрежа – Надеждни връзки на ограничен брой сървъри

9.2

PrivateVPN има малка сървърна мрежа, но ви дава приятна комбинация от места по целия свят. Връзките също са надеждни. Имах само няколко проблема, когато използвах L2TP протокола, който не би ми позволил да се свържа със Сао Пауло или Лос Анджелис. Но това не е протокол, който препоръчвам, тъй като е по -бавен и по -малко сигурен от OpenVPN.

Въпреки че има само 200 сървъра в 63 страни, той има общо 7 000+ IP. IPS се завърта на случаен принцип, когато човек е с пълен капацитет. Таблицата по -долу ви дава разбивка на това колко места са налични на всеки континент:

Континент Брой места Държави
Северна Америка 18 Канада (3 места), Коста Рика, Мексико, Панама и САЩ (12 места)
Южна Америка 8 Аржентина, Бразилия, Чили, Колумбия, Коста Рика, Мексико, Панама и Перу
Европа 41 Austria, Belgium, Brussels, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany (2 locations), Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Isle of Man, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta , Молдова, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Русия (2 места), Сърбия, Словакия, Испания, Швеция (2 места), Швейцария, Турция, Великобритания (2 места) и Украйна
Азия 14 Хонконг, Индия (2 места), Индонезия, Япония, Малайзия, Филипини, Сингапур, Южна Корея, Тайван, Тайланд, ОАЕ, Израел и Виетнам
Океания 5 Австралия (4 места) и Нова Зеландия
Африка 2 Нигерия и Южна Африка

Има само 7 виртуални сървъра. Виртуално местоположение означава, че сървърът е на различно място от IP, който ви дава. Това не трябва да причинява проблеми със сигурността, но може да ви даде по -лоши скорости, ако е по -далеч, отколкото сте очаквали. Виртуалните сървъри са Аржентина, Чили, Колумбия, Бангалор, Мексико Сити, Панама Сити и Лима.

Повечето от сървърите на PrivateVPN са наети. По -голямата част от VPNS под наем сървъри, тъй като това струва много повече за тях да притежават своята инфраструктура. Докато VPN има солидна политика без лог, това не трябва да създава проблеми с поверителността. Но това ми дава допълнително спокойствие, когато VPN отрязва този посредник. Посегнах през чата на живо на PrivateVPN и установих, че той притежава някои от своите сървъри.

Екранна снимка на чат на живо на живо, където ми казаха кои сървъри притежава

Общо има 15 специализирани IP

Надявам се, че в крайна сметка privateVPN ъпгрейд на базирани на RAM сървъри. Тези сървъри изтриват цялата информация върху тях всеки път, когато рестартират за допълнителна поверителност. Но разбирам, че PrivateVPN е по -малка услуга, така че не може да се конкурира с масивните мрежи и напредналите технологии на най -големите си конкуренти. Броят на местата трябва да е достатъчен за повечето хора. Но можете да намерите VPN с много повече места, особено в Африка, Южна Америка или Близкия изток.

Сигурност – Защита, но липсват някои допълнителни функции

9.2

PrivateVPN премина всичките ми тестове за теч благодарение на своето криптиране на военния клас. По подразбиране той използва 128-битово криптиране на GCM. Препоръчвам да преминете към 256-битов GCM, тъй като е по-трудно да се напука и беше по-бързо в моите тестове. Криптирането на CBC също е на разположение, но GCM се счита за малко по -безопасно. Плюс това, не забелязах никакви разлики в скоростта, така че бих се придържал към GCM. PrivateVPN също използва собствени DNS сървъри, които изрязват между тях, което го прави по-сигурен.

Никога не разкри моето действително местоположение По време на тестове със сървъри от САЩ, Австралия, Великобритания, Швеция и Япония. Намерих един американски сървър, който ми даде различно местоположение от посочения. Това обаче не беше голяма работа, тъй като все още деблокира пълната библиотека на Netflix US, HBO Max и всяка друга американска платформа, която тествах. IPv6 и DNS защитата на течовете се активира автоматично, но защитата на течовете на WebRTC не е налична. Така че, ще трябва да се погрижите за това в настройките на вашия браузър. Това е малко неудобно, така че се надявам да се добави в бъдеще.

Екранна снимка на теста за теч, извършена на ipleak.net, докато е свързан към privatevpn

Бях изненадан, тъй като LA сървърът не е посочен като виртуално място на уебсайта на privatevpn

Превключвателят Kill работи както се рекламира, Но бих искал да е достъпен за повече от само приложенията на Windows и Mac. Тествах го, като превключих сървъри с отворен браузър. Той блокира връзката ми всеки път, така че знам, че е ефективен. Тази основна функция гарантира, че вашият IP и данните никога не са уязвими, така че не бих препоръчал да използвате VPN без такъв. Просто не забравяйте да го включите, тъй като не е активиран по подразбиране.

Guard Application ви позволява да добавяте приложения към списък, които автоматично се изключват, когато изключите VPN. Полезно е за неща като банково приложение, които не бихте искали да оставяте без защита. Последната функция за сигурност, която предлага, е Stealth VPN. Това крие вашата VPN употреба, така че можете да използвате privatevpn в ограничени мрежи. Той използва проксито на Shadowsocks, за да направи това. Служителите за поддръжка препоръчват да го използвате само ако сте в страна с тежка интернет цензура.

Налични са и 5 протокола:

Екранна снимка на връзка с браузъра TOR, докато е свързан към privatevpn

 • OpenVPN UDP е най -добрият протокол за деблокиране на уебсайтове. Освен това е супер сигурен, тъй като всяка версия на OpenVPN е с отворен код. Това означава, че е тестван за уязвимости от хора по целия свят, които след това могат да бъдат фиксирани.
 • OpenVPN TCP е малко по -бавен от UDP и използва повече данни. Добре е да имате резервно копие, но UDP е по -добрият избор за повечето дейности.
 • Openvpn tap не се препоръчва от privatevpn, така че не знам защо е наличен. Попитах подкрепа каква употреба има, но те не можеха да ми отговорят.
 • L2TP беше най -бързият протокол в моите тестове. Въпреки това, той е по -стар и по -малко сигурен от OpenVPN. Плюс това се натъкнах на проблеми с връзката с него, така че бих се придържал към OpenVPN.
 • Pptp е дори по -малко сигурен от L2TP. Повечето хора няма да се нуждаят от него, но някои хора го използват с остаряла операционна система.

Някои интернет доставчици блокират Tor, така че можете да използвате privatevpn за достъп до него

Жалко е, че PrivateVPN няма някои допълнителни функции за сигурност, много от неговите конкуренти имат. Например, няма двойна VPN или WiFi защита. В допълнение, Няма разделяне на тунели, но можете да се свържете с Socks5 и HTTP сървърите на Scoks5 на PrivateVPN на вашия браузър. Това ви позволява да сменяте местоположения на браузъра си, докато останалите приложения използват нормалната си интернет връзка. Но не е толкова удобно, колкото разделеното тунелиране и не предлага криптиране.

Като цяло privatevpn е сигурен. Винаги скриваше истинското ми местоположение и защитаваше моята жизненоважна информация. Може да се подобри чрез добавяне на някои от допълнителните функции за сигурност на конкурентите.

Поверителност-Съхранява няма дървени трупи, но е в държава с 14 очи

9.8

PrivateVPN се намира в Швеция, но неговата голяма политика за безбогом означава, че това не е проблем. Швеция е част от алианса с 14 очи. Това е споразумение между правителствата за споделяне на информация за техните граждани. Плюс това, това не е най-благоприятната за поверителността страна (има текущи проблеми със законите за задържане на данни). Но privatevpn съхранява само малкото количество информация, която им предоставяте. И така, те няма да имат какво да споделят, ако някое правителство изисква данни за своите клиенти.

Екранна снимка на privatevpn

Повечето VPN съхраняват някои анонимизирани дневници, така че съм впечатлен, че privatevpn поддържа само вашия имейл адрес

PrivateVPN запазва само имейл адреси и пароли на клиента. Тъй като плащанията се обработват от външни страни, PrivateVPN няма достъп до финансови данни. За да поддържат общата анонимност, потребителите могат да изберат да създадат нов имейл адрес за регистрация.

Един въпрос е, че политиката на PrivateVPN не е проверена от независим одит или публично съдебно дело. Други VPN плащат реномирани компании да извършват одити по своите политики, които доказват, че са последвани. Разбирам, че privatevpn е по -малка компания, но се надявам това да се направи в бъдеще. Съдебното дело може също да провери политиката, но компанията не може да контролира това. От друга страна, privatevpn има добра репутация и аз им вярвам, че са отговорни с моите данни.

И накрая, тя си сътрудничи с трета страна, наречена Intercom, което доставя гръбнака за своята функционалност за чат на живо. Въпреки че не го възприемам като основен проблем с поверителността, винаги е препоръчително да не разкривам чувствителни данни на персонала на която и да е компания на която и да е. Екипът за поддръжка в PrivateVPN потвърди, че Intercom няма капацитет да гледа вашите дискусии чрез своята чат услуга.

Торента – страхотни скорости в P2P мрежи

8.0

Privatevpn е чудесен избор за торент. Повечето VPN изпускат много скоростите ми, когато се опитам. Без VPN обикновено мога да достигна скорост от около 12 mb/s по време на изтеглянията. Тествах тонове vpns, които ме спускат до около 1 mb/s или по -малко. С privatevpn бих могъл да достигна 4 mb/s, оставяйки ми да изтегля 1.6 GB файл за по -малко от 15 минути. Това беше и с малък брой сеялки.

Екранна снимка на Utorrent, който го изтегля

Намерих неговия специален ips два пъти по -бързо от обикновените сървъри

Всеки сървър на privatevpn има пренасочване по подразбиране по подразбиране, което води до по -бързи скорости на торенция. Представител на екипа за поддръжка предаде, че специалният IPS предоставя достъп до „почти всички“ портове, за разлика от стандартните сървъри, които предоставят достъп до само един. Това може да отчита забележимото несъответствие на скоростта между специализирани IP и стандартни сървъри.

Торента е законно в повечето части на света, но е незаконно да изтегляте авторски права файлове. Моят екип и аз не се оправдаваме незаконни дейности. Моля, прочетете правилата и разпоредбите, където живеете, преди да решите да торент. Ако искате да останете в безопасност в P2P мрежи, PrivateVPN е една от най -добрите варианти за торент.

Работи ли privatevpn в Китай? Понякога

Поради засиленото регулиране на VPN в Китай, Privatevpn не може да гарантира, че ще работи в страната. Ако искате да го използвате в Китай, най -добре е да изтеглите VPN, преди да влезете в страната. Веднъж там трябва да използвате един от протоколите OpenVPN и да превключвате на функцията Stealth.

Екранна снимка на чата на privatevpn на живо, където поддръжният персонал ми каза, че това не го прави

Ще получите най -добрите скорости, ако използвате близките сървъри в Хонконг

Като цяло китайското правителство се навежда към забрана на самата технология, а не да предприема съдебни действия срещу лица, използващи VPN. Нито моят екип, нито аз подкрепяме незаконни действия. Горещо препоръчваме да се запознаете със законите на текущото си местоположение, преди да изберете да наемете VPN.

Инсталиране и приложения

8.8

Съвместимост на устройството – добри приложения, но някои устройства не се поддържат

PrivateVPN има пълни приложения за най -популярната ОС “, но се надявам повече устройства да получат пълна поддръжка в бъдеще. Всички приложения имат прост дизайн и са лесни за навигация. Те се различават леко по характеристиките, които имат, но ако сте използвали такава, ще знаете как да използвате останалото.

Можете да сортирате списъка със сървър по азбучен ред или на най -близкото място. Повечето от неговите конкуренти имат функция за избор на автоматично избиране, свързваща ви с „най-добрия“ сървър за вас (често най-бързият или най-близкият сървър). Въпреки това, тъй като списъкът на сървъра е толкова малък, виждам защо това не е добавено. Можете също така да създадете списък с любими сървъри, но освен това, няма много повече в приложението.

Екранна снимка на приложението PrivateVPN Windows подчертава къде намира настройките

Получавате неограничена честотна лента, така че не съм сигурен защо тя показва използването на вашите данни

Ето основните разлики между всяко приложение:

 • Windows: Тази версия на приложението има всичко, което PrivateVPN може да предложи, включително всички функции за сигурност и протоколи. Това е и единственото приложение, което се предлага с неговата функция за охрана на приложенията. Това приложение е съвместимо с Windows 7+.
 • Mac: Приложението на Apple Desktop е близо до приложението Windows, но няма да получите PPTP протокола. Ще работи с MacOS 10.12+.
 • Android: Това приложение има повечето от същите функции като приложението Windows. Основната разлика е, че получавате само OpenVPN TCP и UDP протоколи. Иска ми се да дойде с охрана на приложения, тъй като приложенията се използват толкова широко на мобилни устройства. Можете да го настроите на Android 4.0+.
 • iOS: Приложението за iPhone и iPads е най -слабата версия. Можете да използвате само протокола IKEV2 и няма превключвател за убийство. Също така не можете да кажете на VPN на автоматично стартиране. Той е съвместим с iOS 10.0+.

Радвам се, че има пълно приложение за Firestick. Той ви позволява да се свързвате с всички същи сървъри, които използвате с приложенията на работния плот. Така че ще можете да деблокирате същия брой платформи и библиотеки на Netflix, които можете с другите приложения. Можете също да изтеглите APK файла за Android TV, като ви предоставяте мобилното приложение за Android на телевизора си.

Няма разширения на браузъра или приложение за Linux. Можете да се свържете с PrivateVPN Proxy сървъри на вашия браузър, но това не е същото като пълно разширение, което ви позволява да превключвате между сървъри и достъпни функции по начина, по който можете с разширенията на ExpressVPN. По подобен начин можете ръчно да получите достъп до PrivateVPN сървъри в Linux, но няма приложение – дори и с CLI. PrivateVPN изостава от много от своите конкуренти тук, особено услуги като ProtonVPN, което ви дава приложение Linux с пълен GUI (графичен потребителски интерфейс).

Иска ми се да предлага интелигентни DNS, за да улесни свързването на игрови конзоли или интелигентни телевизори. Тази функция не ви дава пълно криптиране. И все пак, той ви дава прокси IP адрес, който е лесен за въвеждане в настройките на почти всяко WiFi устройство с активиран WiFi. Понастоящем единственият начин за свързване на несъвместими телевизори или конзоли е чрез свързване на privatevpn с рутер. Също така би било хубаво, ако продава предварително инсталирани рутери, както някои от конкурентите му правят.

PrivateVPN превъзхожда в много области, но има начини да върви, когато става въпрос за съвместимост. Всичките му пълни приложения работят добре и са лесни за използване. Просто ми се иска да е по -лесно да свържете повече устройства.

Едновременни връзки на устройството – 10

Privatevpn ви позволява да свързвате 10 устройства едновременно, което е доста щедро. Тествах това, като свързвах лаптопа си с Windows, Android телефон и 2 iPhone от членове на семейството. След това започнах да стриймвам в Netflix с всяко устройство. Нямаше разлика в качеството, така че ще можете да свържете няколко устройства без проблеми.

Това ще бъде повече от достатъчно връзки за повечето хора. Ако наистина трябва да свържете повече устройства, ipvanish ви дава неограничени връзки на всеки ценови слой.

Настройка и инсталация-Супер лесно да започнете

Не може да бъде много по-просто да настроите пълните приложения на PrivateVPN, но е по-сложно да се използва на несъвместими устройства. Когато става въпрос за настолни устройства, изтегляте файла на инсталатора и следвате инструкциите, за да го настроите за няколко минути. Ще го изтеглите на мобилни устройства или Firestick през съответния магазин (Google, Apple или Amazon). Този процес е също толкова лесен.

Ако искате да го използвате на вашия Xbox, PlayStation, Nintendo Switch или неподдържан смарт телевизор, ще трябва да го настроите на рутер. Тя може да бъде настроена на Asus RT, Synology, DD-WRT, Tomato, Linksys, QNAP или Pfsense рутери. Трябва да внимавате, ако опитате това, защото може да повреди вашия рутер по време на този процес.

Бързо ръководство: Как да инсталирате PrivateVPN в 3 лесни стъпки

 1. Регистрирай се. Ще трябва да изберете ниво на абонамент и да въведете имейл адрес, за да започнете с privatevpn .
 2. Изтеглете инсталационния файл. След като намерите правилния файл за вашата ОС, изтеглете го и го отворете. Ще отнеме само няколко минути, за да завършите инсталацията.
 3. Вие сте готови да се свържете. Приложението ще стартира автоматично. Всичко, което трябва да направите, е да въведете вашия имейл и парола и ще бъдете настроени да защитите устройството си, като се свържете с всеки сървър.

Преглед на privatevpn

Преглед на privatevpn

Саймън Милиано е признат световен експерт по VPN. Той е тествал стотици VPN услуги и неговите изследвания са включени в BBC, The New York Times и други.

Проведени от факти от JP Jones Допълнителни тестове от Люк Уилямс

Нашата присъда

Обща класация:
9.12 9.1/10
Как се изчислява това? Близо

Изчисляваме общата оценка на VPN услугата, като комбинираме оценките на няколко категории за тестване. Всяка категория се претегля, както следва:

 • Политика за поверителност и регистриране: 20%
 • Скорост: 20%
 • Сигурност и технически характеристики: 15%
 • Стрийминг: 15%
 • Лесна употреба: 10%
 • Торент: 5%
 • Местоположение на сървъра: 5%
 • Заобикаляйки уеб цензурата: 5%
 • Поддръжка на клиенти: 5%

Като цяло privatevpn е отличен VPN: вкарване на 9.1/10 въз основа на нашите тестови измервания. Най-важното е, че това е един от най-добрите VPN за достъп до гео-блокирано видео съдържание. Той деблокира 14 региона на Netflix и други услуги като Hulu и BBC Iplayer. Въпреки това, ние преживяхме проблеми с задръстванията на сървъра, така че скоростта му на дълги разстояния може да не винаги е достатъчна за HD стрийминг.

Класиран №5 от 55 VPN

PrivateVPN категория оценки

 • Стрийминг

PrivateVPN плюсове и минуси

Професионалисти

 • Работи с Netflix, Prime Video и още
 • Политика за поверителност без логи
 • Много евтини абонаменти
 • App Firestick деблокира стрийминг услуги
 • Сървъри в 63 държави
 • Специализираните IP сървъри са отлични за стрийминг и поверителност

Минуси

 • Бавни скорости на връзка на дълги разстояния
 • Без протокол за Wireguard
 • Без разширения на браузъра
 • Няма интелигентна функция DNS
 • Липсват мулти-хоп, безсилни сървъри и други технически характеристики
 • Течове IPv6 адреси на Linux

Защо да се доверяваме на нашия преглед?

Прекарахме хиляди часове в тестване и преглед на 55 VPN услуги, използвайки нашия безпристрастен процес на преглед, за да ви препоръчаме най -добрият VPN софтуер.

Ето някои от нашите ключови статистически данни за тестване на VPN:

Общи часове на тестване 30 000+
Седмични тестове за скорост 3000+
Прегледани VPN услуги 55
Тествани платформи за стрийминг ежедневно 12
Извършват тестове за изтичане на IP & DNS 9 500+
Колко сме похарчили за тестване 25 000 долара+

Стартиран през 2009 г, Privatevpn е около по -дълъг от много от неговите конкуренти. По това време VPN никога не е страдал от противоречия и се е доказал като безопасен и надежден вариант.

Miss Group, шведска компания за интернет услуги, придоби PrivateVPN през 2022 г. Въпреки първоначалните опасения относно въздействието на придобиването, Отличното представяне на PrivateVPN остана непроменено.

За този PrivateVPN преглед ние поставихме неговия софтуер чрез нашия цялостен процес на тестване. Можете да видите обобщение на основните спецификации на PrivateVPN в таблицата по -долу или да го сравните с други алтернативни опции по -късно в този преглед.

Кой трябва да получи privatevpn?

Вземете privatevpn, ако:

 • Искате да гледате съдържание от гео-блокирани сайтове за стрийминг. Използвайки неговите специални IP сървъри, използвахме PrivateVPN за достъп до 14 библиотеки на Netflix и всяка друга популярна платформа за стрийминг.
 • Вие сте на бюджет. Ако платите за три години предварително, можете да получите абонамент за privatevpn за едва 2 долара.00 на месец.
 • Използвате VPN за първи път. Ако не искате достъп до разширени функции, PrivateVPN е едно от най -простите VPN приложения, които да използвате.

Избягвайте privatevpn, ако:

 • Искате най -бързите скорости на връзка. Поради липсата на протокол на Wireguard и малка сървърна мрежа, PrivateVPN значително забави скоростта на интернет при някои връзки на дълги разстояния.
 • Искате напълно фугиран VPN. PrivateVPN е изключително основен VPN, който не включва много технически характеристики, като рекламен блокер или мулти-хоп сървъри.
 • Имате нужда от 100% безплатен VPN. PrivateVPN вече не предлага седемдневна безплатна пробна версия, така че сега ще трябва да платите, за да използвате VPN.

PrivateVPN ключови данни

Добавете към сравнение

Капачка на данни Неограничен
Скорост на сваляне 95Mbps
Политика за регистриране Без трупи
Изтичане на данни Не
Юрисдикция Швеция (член на 14 очи)
Сървъри 200
IP адреси 7 000+
Държави със сървъри 63
САЩ Netflix Да
Торента Неограничен
Едновременни връзки 10
Работи в Китай Да
поддържа Чат на живо
Най -евтината цена $ 2.00 /месец над 3 години
Гарантирано връщане на парите 30-дневна гаранция за връщане на пари
Официален уебсайт Privatevpn.com

Стрийминг

Работи с Netflix, Hulu и още

Оценка на стрийминг
Как се изчислява това? Близо

Тази оценка се изчислява от това колко различни услуги за стрийминг и регионални библиотеки за съдържание може да отблокира VPN и колко последователно може да получи достъп до тях.

Тестваме достъпа до Netflix, Disney+, Max, Amazon Prime Video, BBC Iplayer и много други платформи седмично.

Privatevpn е един от най -добрите VPN за стрийминг. Специализираните IP сървъри на VPN деблокират всяка услуга за стрийминг, с която я тествахме, включително 14 региона на Netflix. Той няма интелигентна функция на DNS, която е разочароваща, но има пълнофункционално приложение за Amazon Fire TV.

Класиран №2 от 55 VPN за стрийминг

Ето списък, показващ някои популярни стрийминг услуги, с които PrivateVPN работи:

Платформа за стрийминг Работи с privatevpn
Всички 4 Да
Amazon Prime Video Да
BBC iplayer Да
Дисни+ Да
HBO Max Да
Hotstar India Да
Хулу Да
Itvx Да
Netflix ни Да
YouTube Да

Ако искате да знаете дали privateVPN работи с стрийминг услуга, която не е посочена по -горе, попитайте ни по -долу и ние ще го тестваме за вас.

PrivateVPN наскоро премахна специалните си стрийминг сървъри от приложението си. Когато се свързахме с него, представител от PrivateVPN ни каза, че това е така, защото „всички сървъри сега работят за стрийминг.”

Установихме, че това е невярно, Въпреки това, като privatevpn понякога не успя да деблокира определени услуги, използвайки сървър от основния списък на сървъра.

Когато това се случи, трябваше да се свържем с един от неговите специални IP сървъри. IP адресът, който получавате от тях, ще бъде изключителен за вас, което затруднява стрийминг услугите да ви идентифицират и блокират. Докато тези сървъри работеха всеки път, те не са достъпни на всяко място.

Един от основните недостатъци на използването на privateVPN за стрийминг е лошата му съвместимост на устройството с устройства, свързани с телевизия. Въпреки че има Приложение за Fire TV и Android TV, то няма интелигентна функция DNS За конзолите на Apple TV и Games. Плюс това, има Без приложение за рутер За да го използвате на устройства Roku и Chromecast.

Потиска ни Netflix и много други региони

Тествайки всички сървъри на PrivateVPN с Netflix, открихме това 22% от сървърите работят със стрийминг услугата.

Общо това означава VPN Деблокира 14 библиотеки на Netflix. От всички 55 VPN, които тествахме, само Windscribe може да предаде повече региони на Netflix от PrivateVPN.

Ето всички библиотеки на Netflix, до които PrivateVPN може да получи достъп:

 • Австралия
 • Бразилия
 • Канада
 • Франция
 • Германия
 • Индия
 • Ирландия
 • Италия
 • Япония
 • Холандия
 • Южна Африка
 • Тайланд
 • Великобритания
 • НАС

Ефективността на потока между регионите варира значително. Свързване с Япония и Ирландия, нашето видео постоянно буферира и ще се показва само в SD. Качеството на видео в други региони, включително САЩ и Канада, беше много по -впечатляващо.

За да получите достъп до нас Netflix, ще трябва Свържете се с местоположението в Ню Йорк от специалния списък с IP сървър. Всички американски сървъри, които тествахме от основния списък на сървъра, не работеха.

PrivateVPN, работещ с нас Netflix

Поне един privateVPN сървър може да ни предава Netflix в нашите тестове.

Отблюстят ни платформи за стрийминг

PrivateVPN също има достъп до всеки популярен сайт за стрийминг, базиран в САЩ. Използвайки го, заобиколихме гео-блокове HBO Max, Хулу, YouTube TV, и Prime Video.

За разлика от Netflix, всички американски сървъри на PrivateVPN работеха с тези платформи за съдържание. Видеоклипове се зареждаха почти моментално и се показват в HD.

Гледане на Geo-Blocked HBO MAX съдържание с помощта на privatevpn

PrivateVPN предава HBO Max на всичките му американски сървъри.

Работи добре с BBC iPlayer

Въпреки че има само две места на сървъра в Обединеното кралство, PrivateVPN винаги е работил с BBC Iplayer през години тестване. Както съдържанието на живо, така и при поискване се зарежда незабавно и се предава в максималната разделителна способност.

Дори много други най -добри VPN за BBC iPlayer, включително ExpressVPN и HMA, понякога не успяват да деблокират услугата. Изпълнението на PrivateVPN тук е отлично, особено предвид ниската му цена.

Използване на privatevpn за достъп до BBC iPlayer извън Обединеното кралство

И двата PrivateVPN на Великобритания работят с BBC Iplayer.

В допълнение, ние се свързахме със сървърите на PrivateVPN във Великобритания, за да предават Скай върви, Itvx, и Сега.

Скрива активността на Kodi от вашия интернет доставчик

Превъзходното изпълнение на стрийминг на PrivateVPN го прави отличен избор за използване на Kodi, Stremio и всички други безплатни стрийминг платформи.

Използвайки приложението му в Fire TV, ние предавахме съдържание от услуги като Crackle и Pluto TV. Всеки път връзката ни не спадна и цялата ни дейност беше скрита от нашия ISP.

Използване на privatevpn за предаване на гео-ограничено съдържание на Kodi

PrivateVPN работи добре с всички добавки Kodi.

Политика за поверителност и регистриране

Не съхранява никаква потребителска информация

Оценка на политиката за поверителност и регистриране
Как се изчислява това? Близо

Анализираме и дисектираме Политиката за регистриране и поверителност на услугата VPN. VPN никога не трябва да регистрира и съхранява:

 • Вашият истински IP адрес
 • Свързване на времевите марки
 • DNS заявки

Централата извън 14 очи или юрисдикции на ЕС също са за предпочитане.

PrivateVPN е проверена услуга за не-логи VPN, която никога не е предоставяла потребителски данни на трета страна. Малкият недостатък е неговата основа в Швеция, която е юрисдикция на 14 очи, но това се компенсира от нейната частна политика за регистриране.

Класиран №4 от 55 VPN за политика за поверителност и регистриране

Ето резюме на всички данни, които PrivateVPN регистрира:

Тип данни Регистриран от privatevpn
Активност за сърфиране Не
Информация за устройството Не
DNS заявки Не
Индивидуална употреба на честотната лента Не
Индивидуални времеви марки за връзка Не
интернет доставчик Не
Брой едновременни връзки Не
Произхождащ IP адрес Не
Информация за профила Да
VPN сървър IP Не
Местоположение на VPN сървър Не
Дата на последната връзка Не

Privatevpn е базиран в Швеция, което обикновено не е чудесно място за поверителност на потребителите. въпреки това, Политиката за не-логи на PrivateVPN означава, че не е в състояние да предостави информация за своите потребители, Дори и да е принуден да се съобрази с шведското правителство.

Единствената информация, която PrivateVPN запазва, е вашият имейл адрес, който се използва само за влизане в услугата. Privatevpn ни потвърди, че това е не е свързан с вашата дейност по никакъв начин. Това ниво на поверителност обикновено е запазено за по -скъпи услуги.

Един недостатък обаче е това PrivateVPN не използва безсилни VPN сървъри. Тъй. Бихме искали privatevpn да ги добавим скоро.

Политиката за регистриране се проверява чрез тестове в реалния свят

PrivateVPN е една от малкото VPN услуги, които са проверили своята политика за поверителност на логите, проверена от дело в реалния свят. VPN е бил Не може да се раздаде потребителски данни, Въпреки че на няколко пъти е поискан от правоприлагащите органи.

Въпреки че не е известен публично, видяхме документи, показващи, че поради нейната политика за поверителност без логи, PrivateVPN винаги не е бил в състояние да спазва заявките за правоприлагане на потребителски данни.

Ние не оправдаваме нелегални дейности, извършвани по време на използване на VPN, но тези случаи в реалния свят действат като надежден и практически тест за практиките за регистриране на VPN.

Неуспешно разкриване на събиране на данни за безплатни пробни потребители

Нашето изследване установи това PrivateVPN по -рано регистрира IP адресите на потребителите, които се регистрират за безплатната си пробна версия. PrivateVPN ни каза, че тези IP адреси са сигурно съхранявани в „манекен база данни“ и са свързани с „няма други данни.”

Въпреки Privatevpn не разкрива регистрирането си никъде.

За негова заслуга, след като повдигнахме този проблем с privatevpn, той бързо промени поведението си. VPN вече не проследява IP адреса на нови безплатни пробни регистрации.

Скорост

Бързо на местни връзки, но бавен на такива на дълги разстояния

Оценка на скоростта
Как се изчислява това? Близо

Изчисляваме оценката на скоростта на VPN, използвайки нашите скорости за изтегляне, скорост на качване и измервания на Ping (Latency).

Редовно тестваме местните и международни скорости на VPN, използвайки специална 100Mbps интернет връзка в Ню Йорк, САЩ.

Когато са свързани със сървър наблизо, нашите резултати от теста показват, че privatevpn е бърз. Нашите скорости на изтегляне спаднаха само с 5% – което означава, че VPN е достатъчно бърз за стрийминг, игри и почти всичко останало. Глобалните скорости на PrivateVPN обаче са по -малко впечатляващи и неговите претоварени сървъри често водят до забавяне.

Класиран #21 от 55 VPN за скорост

За да поддържаме справедливо и безпристрастно тестване на скоростта, ние измервахме скоростите си в интернет преди и след свързване с PrivateVPN сървъри по целия свят. Извършихме серия от тестове в продължение на няколко дни и след това взехме средните числа от всеки.

Тестване на privatevpn

Privatevpn е бърз на близките сървъри.

Ето резултатите, които записахме при свързване към PrivateVPN сървъри на различни места:

Както виждаш, Скоростите на къси разстояния на PrivateVPN са впечатляващи. Записахме скорост от 95Mbps, което съответства на производителността на други най -добри VPN, които струват много повече.

както и да е Намаления на скоростта, много по-големи от очакваното при свързване към някои далечни сървъри. Нашата скорост на изтегляне спадна с 39%, свързваща се с Южна Африка и 24%, свързващи се с Австралия.

За да се предотврати задръстванията на сървъра, останалите VPN, изброени по -горе, имат 10Gbps сървъри на повече места и имат сървърни мрежи много по -големи от privatevpn. Бихме искали privatevpn да адресираме и двата въпроса в бъдеща актуализация.

Цена и стойност

Изключителна стойност при дългосрочни абонаменти

Цена и стойност на оценката
Как се изчислява това? Близо

Докато ние присвояваме рейтинг „цена и стойност“, това не допринася за общата оценка. Вярваме, че читателят трябва да реши какво е или не е разумна цена.

Добрата оценка не се основава само на това колко евтин е VPN, но за общата стойност, която предлага.

За сравнително ниската си цена PrivateVPN предлага отлична стойност. Месечна цена от $ 2.00 е по-евтин от всеки от неговите конкуренти, а също така ще се възползвате от 30-дневен гаранционен период.

Класиран №2 от 55 VPN за цена и стойност

Ето различните ценови планове на PrivateVPN:

$ 11.99 /mo таксувани $ 11.99 всеки месец
$ 6.00 /mo таксувани $ 17.99 на всеки 3 месеца
$ 2.00 /mo таксувани $ 72.00 първите 3 години, годишно след това

Внушителните цени на дългосрочните планове правят PrivateVPN страхотен VPN избор, ако сте на бюджет. Но $ 11.99 цената на един месец е скъпа в сравнение с други евтини VPN.

Също така бихме искали да видим privatevpn да добавя годишна опция за потребители, които не искат да плащат за три години предварително.

PrivateVPN безплатна пробна версия

Разочароващо, Privatevpn вече не предлага безплатна пробна версия. Въпреки.

БЕЗПЛАТНИЯТ пробен период преди това беше една от най -забележителните функции на VPN. Продължи седем дни и не изискваше никакви данни за плащане. Премахването му направи privatevpn в значително по -лош продукт.

След като се свързахме с него, ни казаха, че в момента безплатният опит не е наличен „поради размера на злоупотребата.„За да предотвратим това, бихме искали вместо това VPN да приема модел на свобода, като Windscribe и Proton VPN.

Но както изглежда, ще трябва да се възползвате от услугата 30-дневна гаранция за връщане на пари Ако искате да го използвате безплатно.

начини за плащане

PrivateVPN приема следните методи на плащане:

 1. American Express
 2. Биткойн
 3. Mastercard
 4. PayPal
 5. UnionPay
 6. Виза

Местоположения на сървъра

Сървъри в 63 държави

Рейтинг на местоположенията на сървъра
Как се изчислява това? Близо

Ключовият фактор за изчисляване на този рейтинг е глобалното разпространение и покритие на сървърната мрежа на VPN.

Ние също така разглеждаме общия брой сървъри, броя на сървърите на ниво град и броя на наличните IP адреси.

PrivateVPN ви позволява да получите IP адрес от 63 държави, който е далеч по -висок от повечето други VPN в ценовата му група. Въпреки приличния брой обхванати държави, мрежата се състои само от 200 сървъра, което е твърде малко за популярна VPN услуга.

Класиран #20 от 55 VPN за местоположения на сървъра

63 Държави
75 Градове
7 000+ IP адреси

Сървърите на PrivateVPN са разпространени, както следва:

Континент Брой държави
Европа 38
Азия 11
Южна Америка 6
Северна Америка 4
Африка 2
Океания 2

Сървърите се предлагат на популярни места като НАС, The Великобритания, Австралия, Япония, Германия, и Канада. Всички те включват и избор на сървъри на градско ниво, така че можете да се свържете с най-близкия сървър до вас в конкретна държава.

Особено оценяваме това PrivateVPN има сървъри в шест страни от Южна Америка, тъй като много други VPN услуги предлагат само място в Бразилия.

Това каза, че има някои популярни региони, които бихме искали privatevpn да добавим в бъдеща актуализация. Както изглежда, PrivateVPN не предлага IP адреси от популярни региони като Индия и Египет. Много други VPN, включително Surfshark и ExpressVPN, имат сървъри в тези страни.

Някои сървъри на практика са разположени

Privatevpn може да предлага сървъри в повече страни от повечето други VPN, защото използва Виртуални местоположения на сървъра. 13% от местоположенията на PrivateVPN са от този тип – което означава, че те са физически разположени в различна държава от IP адреса, който предоставят.

Например, открихме, че South Korea Server на PrivateVPN всъщност се намира в център за данни в САЩ.

PrivateVPN Virtual Server Locations

Surth Corea Server на PrivateVPN се намира в САЩ.

Свързването с практически разположен сървър може да попречи на скоростта на интернет, ако смятате, че се свързвате със сървър наблизо, когато всъщност той се намира от другата страна на света.

Поради тази причина бихме го предпочели, ако приложението PrivateVPN подчерта кои местоположения на сървъра са виртуални и кои са физически разположени. Други VPN услуги, включително VPN от най-високо ниво като Cyberghost, са много напред по този въпрос.

Торента

Privatevpn е отличен за торент

Торентна оценка
Как се изчислява това? Близо

Тази оценка се определя от торентните скорости на VPN, процентът на сървърите, които позволяват споделяне на P2P файлове, поверителност на услугата и надеждност и полезни настройки като пренасочване на порт.

По -конкретно за скоростта изчисляваме средното за изтегляне на VPN, използвайки нашата поръчана торентна настройка.

PrivateVPN позволява P2P трафик и пренасочване на пристанища на всички свои сървъри, което го прави чудесен избор за частен торент. Използването на VPN от криптиране на AES-256, частни DNS сървъри и няма регистрация, за да се гарантира, че вашата торентна дейност няма да бъде проследена до вас.

Класиран #6 от 55 VPN за торент

Ето едно бързо резюме, показващо как PrivateVPN се представи в нашите тестове за торент:

Атрибут за торент Резултат
Средно изтегляне битрат 9.6mib/s
Не. на P2P сървъри 200
Политика за регистриране Без трупи
Kill Switch Да
Пренасочване на пристанища Да

Тествахме privatevpn с различни торентни клиенти и всеки път, когато успяхме да изтеглим торент файл без никакви прекъсвания. Няма да имате проблеми с изтеглянето на големи файлове като филми, музика и софтуер.

Използване на privatevpn за прикриване на нашата порочна дейност

PrivateVPN се представи добре в нашите торентни тестове.

Въпреки че на всичките му сървъри е разрешено торентен, препоръчваме ви да се свържете само с местоположение от списъка на сървъра „Специализиран IP“.

Тези сървъри са собственост и контролирани от privatevpn, За разлика от всички други сървъри, които са наети от трети страни. Това позволява допълнителен слой контрол и сигурност, което е от съществено значение, когато става въпрос за поддържане на торентната активност.

Освен това, Тези сървъри позволяват автоматично да се препращат всички портове, Така че не е нужно да го конфигурирате ръчно. Това позволява privatevpn да бъде по -бърз от много други VPN за торент.

За да покажете това, ето таблица за сравнение, показваща представянето на PrivateVPN в сравнение с други водещи торентирани VPN при изтегляне на 20GB торент файл:

VPN услуга Изтеглете битрейт Време е да изтеглите 20GB торент файл
Без VPN 10mib/s 32 минути
Privatevpn 9.6mib/s 33 минути
Surfshark 8.7mib/s 36 минути
Кибергхост 3.9mib/s 1 час 21 минути

Съвместимост на устройството и ОС

Приложения за всички основни устройства, но без разширения на браузъра или интелигентни DNS

Съвместимост на устройството Как е оценено тази оценка? Близо

Висококачественият VPN трябва да поддържа функционални, пълнофункционални приложения и разширения на браузъра за възможно най-много платформи и устройства.

Нашата оценка „Съвместимост на устройството и ОС“ допринася за оценката на лекотата на използване.

PrivateVPN има местни приложения за всички основни платформи и устройства, включително Windows, MacOS, iOS и Android. Въпреки това, няма разширения на браузъра или инструмент за интелигентен DNS.

Приложения

PrivateVPN е достъпен за изтегляне и инсталиране на следните устройства:

Шест едновременни връзки

Използвайки privatevpn, можете Свържете до шест устройства към VPN сървър наведнъж. Това е малко над средното и е повече от достатъчно, освен ако не споделяте акаунт със семейството или приятелите.

Игрови конзоли и стрийминг устройства

PrivateVPN може да се използва на следните устройства, като го инсталира на рутер:

 1. Apple TV
 2. Amazon Fire TV
 3. Android TV
 4. Chromecast
 5. Nintendo
 6. Конзола за игри
 7. Року
 8. Умен телевизор
 9. Xbox

Въпреки това, за разлика от много други VPN, PrivateVPN не предлага предварително инсталирани рутери за продажба. Ще трябва да го настроите ръчно на вашия рутер.

Тъй не предлага интелигентна функция DNS. Това означава, че ще трябва да го инсталирате на рутер, за да деблокирате стрийминг сайтове на устройства като PS5 или Apple TV.

Лесна употреба

Функционални приложения с основен интерфейс

Лесна оценка на употребата
Как се изчислява това? Близо

Тази оценка се състои главно от удобството за потребителя и интуитивността на настройката и редовното използване на VPN.

Ние също така отразяваме настройките на персонализирането, както и съвместимостта на устройството и ОС (вижте раздел по -горе).

Приложенията на PrivateVPN са лесни за използване и добре проектирани. Интерфейсът е последователен в различните платформи, така че ще получите подобно изживяване на вашите устройства. Искаме да е по -лесно да се промени протоколът и други VPN настройки.

Класиран #19 от 55 VPN за лесна употреба

За да инсталирате и започнете да използвате privatevpn, отидете на неговия уебсайт и щракнете върху Вземете privatevpn. Изберете вашия абонаментен план и изтеглете приложението. Целият този процес беше прост и отне по -малко от 10 минути.

PrivateVPN не е актуализирал дизайна на приложенията си отдавна. Сега изглежда и се чувства леко датиран в сравнение с други най -добри VPN.

Любопитното е, че началната страница на уебсайта му показа версия на приложението с актуализиран интерфейс за повече от година. Когато попитахме, частният представител на PrivateVPN заяви „Няма времева рамка“, когато това ще бъде пуснато.

Ето повече подробности за нашия опит, използвайки privateVPN във всяка операционна система:

Десктоп и лаптоп (Windows & Mac)

Изключително за настолните приложения, PrivateVPN ви позволява Изберете между „прост изглед“ или „усъвършенстван изглед“.

От разширения изглед на приложението можете ръчно да конфигурирате редица настройки. Можете да регулирате нивото на използване на криптиране, както и да включите усъвършенствани функции. Това прави усъвършенствания изглед страхотен, ако искате да приспособите услугата, за да отговаря на вашите предпочитания.

Простият изглед, от друга страна, е подходящ, ако сте новак VPN, който иска бърз и лесен начин да свържете VPN и да промените местоположението на сървъра. Но ние желаем някои от по -простите настройки, като промяна на VPN протокола, могат да бъдат променени от този изглед.

За съжаление, за разлика от почти всяко друго приложение VPN, PrivateVPN не може автоматично да избере най -бързия сървър въз основа на вашето местоположение. Вместо това ще трябва ръчно да изберете такъв.

Изборът на сървър е по -лесно в Windows, тъй като приложението показва и цветни кодове Ping на сървъра ping. Просто се свържете със сървъра с най -ниския пинг за най -бързите скорости. На Mac списъкът на сървъра е празен, без индикация за разстоянието между вас и то.

Privatevpn

Приложението на Windows (отгоре) показва повече информация за сървъра от приложението Mac (отдолу).

Както можете да видите на екрана по -горе, прозорецът на списъка на сървъра е излишно голям и на двете платформи. Същото количество информация може да се покаже на прозорец половината от размера, така че поне бихме харесали това да бъдем схематимо.

Също така не ни харесва как Списъкът на сървъра се отваря в изцяло нов прозорец и възпрепятства началния екран на приложението. Поради това ни отне известно време, за да разберем, че трябва да затворите прозореца, за да се върнете към основното приложение. Почти всеки друг VPN ви позволява да сменяте сървърите от началния екран на приложението.

Разочароващо, PrivateVPN не може да се използва от лентата на менюто на Mac и лентата на задачите в Windows. Други VPN ви позволяват бързо да променяте местоположението на сървъра от тук, но privateVPN няма тази функционалност.

Мобилен (iPhone и Android)

Приложенията за iOS и Android на PrivateVPN са основни, но много лесни за използване. От началния екран можете да се свържете или изключите от VPN, като използвате големия бутон за включване/изключване.

Разочароващо обаче, PrivateVPN не е добавил никакви функции само за мобилни устройства, за да направи приложението по-добро за използване. Той не включва интерфейс на тъмен режим и няма интеграция с приложението за преки пътища в iOS. Нито има джаджи за iOS и Android.

Privatevpn

Началният екран на приложението iOS (вляво) е идентичен с приложението Android (вдясно).

Както на работния плот, Единствената значителна разлика между мобилните приложения на PrivateVPN е добавянето на сървър Ping на версията на Android.

За разлика от настолните приложения, мобилните приложения нямат „прост“ или „разширен“ изглед. За да промените настройките на VPN, просто докоснете VPN настройки. Препоръчваме да включите превключвателя за убиване от тук веднага щом изтеглите приложението, както е то Не е активирано по подразбиране.

Накратко, Мобилните приложения на PrivateVPN са най -основните, които сме виждали от водеща VPN услуга. VPN ще продължи да изостава от конкуренцията, освен ако не постави време за развитие в интегриране с устройството, за което е изградено.

Приложение Linux

Макар и възможно, Изключително трудно е да се свържете с PrivateVPN сървър на Linux. VPN няма нито приложение CLI, нито GUI за Linux.

За да се свържете с PrivateVPN в Linux, трябва да използвате сертификат OpenVPN и ключови файлове.

Това е дълъг, технически процес, който не е улеснен от остарялия от 12 стъпки на PrivateVPN. Изпълнение на Ubuntu 22.04 Открихме по -голямата част от инструкциите, насочени към етикетите и опциите, които или са преименувани или вече не съществуват. Вие също трябва да повторите тези 12 стъпки, ако искате да имате възможност повече от само един сървър, към който да се свържете.

Използване на privatevpn на Linux

PrivateVPN е трудно да се използва в Linux.

Открихме също, че приложението Linux изтича вашия IPv6 адрес, който можете да прочетете за другаде в този преглед.

Предпочитаме, ако privatevpn отдели време да добави пълна поддръжка на Linux – дори приложение CLI като ExpressVPN е по -лесно за използване от това. Подобни цени VPN, като Surfshark, предлагат напълно фугирани приложения Linux, които са толкова лесни за използване, колкото версиите на Windows и Mac.

Amazon Firestick & Fire TV

PrivateVPN Характеристики a Просто и лесно за използване приложение за Amazon Fire TV Stick. Използвайки го, бихме могли бързо да се свържем със сървър с деблокиране 14 на нашия телевизор.

Промяната на местоположението на сървъра също беше проста. Въпреки че бихме искали възможността да търсим конкретно място, а не да се превърта през целия списък на държавите.

Един недостатък на интерфейса на приложението е, че то не е оптимизиран за Fire TV. Тъй. Единствената индикация е бутонът във фокуса придобива слаба граница със зелен цвят.

Privatevpn

Приложението за Firestick на PrivateVPN не е оптимизирано за по -големи екрани.

За да поправим това, бихме искали да видим privatevpn да разработи персонализирано приложение за Fire TV. Други VPN, като Cyberghost и Atlas VPN, включват персонализирано приложение за Firesticks. Те са проектирани с по -големи екрани, което ги прави много по -лесни за използване.

Заобикаляне на уеб цензурата

Работи ли privatevpn в Китай?

Оценяване на оценката на цензурата
Как се изчислява това? Близо

Ние рутинно тестваме дали VPN може да заобиколи строгите интернет ограничения в Китай, използвайки нашия сървър за отдалечен достъп в Шанхай.

Други важни фактори, които разглеждаме, включват технологии за образия и наличието на сървъри в съседните страни (за по -бързи връзки).

Последните ни тестове откриха, че privatevpn работи в Китай. Използвайки протокола VPN VPN на VPN, успяхме да победим страхотната защитна стена на Китай и деблокиране и услуги като Netflix, YouTube и WhatsApp.

Класиран №2 от 55 VPN за заобикаляне на уеб цензурата

PrivateVPN е един от най -надеждните VPN, които се използват в Китай. Установихме, че работи около 82% от времето. Други най -добри VPN, като NORDVPN и SurfShark, имат време за работа в Китай от едва 5% и 18% съответно.

Изображение на privatevpn, работещ в Китай

PrivateVPN работи надеждно в Китай.

Затопва трафика с помощта на проксито на Shadowsocks

За да заобиколите уеб цензурата с помощта на privatevpn, ще трябва да активирате Stealth Vpn В настройките на приложението VPN.

Въпреки че е маркиран като поръчан PrivateVPN протокол, Stealth VPN маршрутира трафика през проксито на Shadowsocks с отворен код. Shadowsocks не е уникален за PrivateVPN и се предлага от много други VPN услуги. Това просто не е толкова безопасно, колкото инструментите за обмен на VPN.

За разлика от PrivateVPN, VPN услуги като Astrill са разработили собствена технология за заобикаляне на цензурата. Те не разчитат на пълномощници и са по -безопасна опция, ако редовно се свързвате от Китай.

Експертен съвет: Не забравяйте да изтеглите и инсталирате приложението, преди да влезете в Китай. Уебсайтът на PrivateVPN е блокиран от страхотната защитна стена, така че няма да можете да влезете в страната.