Proton VPN не се свързва: В очакване на използваема мрежа

Contents

 1. Тип cmd В лентата за търсене.
 2. Щракнете с десния бутон върху него, след това изберете Изпълни като администратор.
 3. След като отворите командния ред, въведете командите, показани по -долу по един, и натиснете Enter след всяка, както е показано на изображението. н.Б. Използвайте място след ipconfig.
  • ipconfig /издание
  • ipconfig /flushdns
  • ipconfig /подновяване
  • netsh int ip нулиране
  • Netsh Winsock Reset
 4. Рестартирайте компютъра си и опитайте отново да се свържете отново.

Запазени търсения

Използвайте запазени търсения, за да филтрирате резултатите си по -бързо

Отказ Create Saved Search

Сте влезли с друг раздел или прозорец. Презаредете, за да опресните сесията си. Излязохте в друг раздел или прозорец. Презаредете, за да опресните сесията си. Преминахте акаунти в друг раздел или прозорец. Презаредете, за да опресните сесията си.

Имайте въпрос относно този проект? Регистрирайте се за безплатен акаунт в GitHub, за да отворите проблем и да се свържете с неговите поддръжници и общността.

Кликнете върху „Регистрирайте се за GitHub“, вие се съгласявате с нашите Условия за обслужване и поверителност. Понякога ще ви изпращаме имейли, свързани с акаунта.

Вече на GitHub? Влезте във вашия акаунт

Заседнал в очакване на използваема мрежа на устройство без wifi или sim #808

Каспър отвори този брой 24 декември 2017 г. · 11 коментара

Заседнал в очакване на използваема мрежа на устройство без wifi или sim #808

Каспър отвори този брой 24 декември 2017 г. · 11 коментара

Коментари

Каспър Коментиран на 24 декември 2017 г

Използвайки 0.6.72 На Xiaomi Redmi 4a Stock ROM. Устройството няма WiFi връзка, нито SIM карта, а просто обратен Tether USB връзка към моя компютър с Windows.

USB Tether Network работи и работи и Telnet от телефона до сървъра на OpenVPN на компютъра работи добре.

Но openvpn по телефона просто седи там мъртъв във водата. Не трябва ли да се опитва да се свърже?

Някой каза, че трябва да превключвам или wifi или мобилни данни, и след това да задействам, за да задействам операцията OpenVPN, но не мога да направя нито едно, тъй като нито едното не е налично на разположение.

Изглежда като бъг някъде. IP интерфейсът на Android е нагоре и работи добре, така че изглежда, че OpenVPN трябва просто да продължи и да отвори връзката. Има ли някаква променлива конфигурация, която ми липсва?

Текстът беше актуализиран успешно, но тези грешки се срещнаха:

Schwabe затвори това като завършено на 24 декември 2017 г
Каспър Коментиран на 24 декември 2017 г

Имате предвид „Свържете отново в мрежата на мрежата“? Опитах го с проверен и непроверен. Същият проблем.

Но мисля, че тогава ще имате същия проблем с друго приложение, тъй като те също ще повярват, че вашето устройство няма интернет връзка

Да, това е проблем, но не за повечето задачи. Основното уеб сърфиране работи с свързана връзка, както и много други приложения. Някои приложения, базирани на синхронизация, не работят, тъй като се опитват да проверят дали wifi е на разположение за синхронизиране. Но има на разположение Xposed модул, за да го заобиколите, но не и на този телефон, тъй като изисква root:-/

Има ли местоположение в кода, който бих могъл да променя, за да пропусна проверката за активна мрежа, и да го променя, за да се опитвам и да се свържете по подразбиране винаги? Предполагам бих могъл?

Schwabe Коментиран на 24 декември 2017 г

Опцията вече трябва да деактивира тази проверка. Но deviceStatelistener е добра отправна точка за това

Каспър Коментиран на 24 декември 2017 г

Добре. Стигнах до пауза . Така че нещо трябва да се обади на пауза, за да спре процеса на свързване?

Опцията вече трябва да деактивира тази проверка.

Всяка идея защо не прави това? Или има друг проблем? Ето екранна снимка на прозореца на дневника:

изображение

Каспър Коментиран на 24 декември 2017 г. •

Надраскайте това. NetworkStateChange изглежда е мястото, където е действието. Anrdroid getActivenetworkinfo връща нула . Свързаната връзка не е “нищо”, но предполагам, че Android не е съгласен с тази предпоставка.

Каспър Коментиран на 24 декември 2017 г

Добре. Ако се обадя на mManagement.възобновете () директно от NetworkStateChange, независимо от това, което Android казва за състоянието на мрежата, това ще позволи на OpenVPN да работи правилно? I.E. Да речем, че просто твърдо кодирам обаждане за възобновяване () вътре в NetworkStateChange в този случай. Би ли работил това?

Каспър Коментирано на 25 декември 2017 г. •

Btw. Ще ви платя за каквото и да е време, което отделяте за този проблем. Не съм търговски разработчик, но просто искам това поправено и оценявам всеки път, когато прекарате тук, помагайки.

В момента прекарах около 6 часа нон-стоп, като започнах с инсталирането на Android Studio, никога досега не съм се развивал за Android, но в този момент съм заседнал 🙁

Мога да го накарам да работи на телефона си в режим за отстраняване на грешки (няма представа как да подпиша APK или ако дори се изисква да бъде подписан. Просто използвам изданието за отстраняване на грешки). Но изглежда, че се срива, въпреки че използвам същите 0.6.72 Версия на кода като тази, която изтеглих от Play Store.

Това е всичко, което показва в изхода на дневника, дори на най -високо ниво на отстраняване на грешки и нищо друго не се случва.

03:30, изграден от C = US, O = Android, CN = Android Debug 0.6.72 Работа на Xiaomi Redmi 4a (qc_reference_phone), Android 6.0.1 (MMB29M) API 23, ABI грешка, (Xiaomi/Rolex/Rolex: 6.0.1/mmb29m/v8.5.1.0.McCmied: Потребител/издание-Keys) 

Всяка идея как да поправите тази грешка в ABI? Трябва ли да го изградя в режим на освобождаване и да подпиша APK, за да работи?

Може да се наложи и да направя нещо с факта, че трябваше да променя кода в utils.java, за да накара диалоговия прозорец на файла да работи (виж #634), тъй като изглежда, че се срива, генерирайки конфигурацията сега.

Proton VPN не се свързва: В очакване на използваема мрежа

Поправете protonvpn не работи

VPNCentral

Ако protonvpn не работи правилно, проблемът може да се крие или с VPN клиента, или с вашето устройство. Независимо от това, няма нужда да се притеснявате, тъй като ние сме тук, за да помогнем.

ProtonVPN се управлява от базираната в Швейцария компания Proton Technologies AG, която също стои зад Protonmail-популярна криптирана имейл услуга.

Най -добрите VPN препоръки – проверени от нашите експерти

ExpressVpn

Разгледайте мрежата от множество устройства с индустриални стандартни протоколи за сигурност.

Частен достъп до интернет

Достъп до съдържание по целия свят с най -висока скорост.

Кибергхост

Свържете се с хиляди сървъри за постоянно безпроблемно сърфиране.

През 2014 г. екип от учени, които се срещнаха в CERN (Европейският център за ядрени изследвания), решиха да създадат Proton Company като проект за финансиране, за да предоставят на милиони хора много необходими онлайн поверителност и сигурност.

През същата година те разработиха Protonmail, който се оказа много успешен. Три години по -късно, през 2017 г., ProtonVPN също беше стартиран и много скоро успя да се превърне в една от най -добрите VPN услуги в бранша.

Независимо дали искате да получите достъп до ограничени уебсайтове, да предавате гео-блокирано аудио-видео съдържание или просто се притеснявате от вашата онлайн поверителност, анонимност и сигурност, докато сърфирате в мрежата, ProtonVPN може да бъде идеалното решение за вас във всеки екземпляр.

За съжаление, в някои случаи, ProtonVPN може да не работи върху вашите устройства и затова трябва да следвате информацията, представена тук, за да сте сигурни, че VPN е конфигуриран правилно.

Защо protonvpn не работи?

ProtonVPN е многоплатформена VPN услуга, която включва родните VPN приложения, които лесно можете да изтеглите и инсталирате директно на следните операционни системи и устройства:

 • Windows
 • MacOS
 • Linux
 • Chromebook
 • Android
 • Android TV
 • iOS

Той също така поддържа конфигурация на рутера, което означава, че можете да го настроите на вашия Wi-Fi рутер, за да защитите всяко устройство, свързано към вашата домашна мрежа.

Тук обаче ще разгледаме основните проблеми, които могат да се появят, когато опитате да използвате ProtonVPN на гореспоменатите устройства.

Ако искате да се свържете с ProtonVPN с помощта на приложението Windows, но услугата не работи, може да се появи съобщение за отстраняване на неизправности, както е показано по -долу.

PROTONVPN Отстраняване на неизправности

Това съобщение показва потенциалните проблеми, които могат да накарат VPN да не работи и също така описва накратко решенията, които трябва да опитате да го поправите.

Както и да е, има много други потенциални проблеми и решения, които не са описани в това съобщение за отстраняване на неизправности. Бъдете сигурни, че ще включим всички тях, докато четете това ръководство.

Кои са най -често срещаните грешки, докладвани от потребителите?

В зависимост от конкретния проблем, който пречи на връзката ProtonVPN, може да получите различни съобщения за грешки, като тези по -долу са най -често срещаните.

 • В очакване на използваема мрежа ..
 • Свързване на времето
 • Връзката с (избран сървър) не успя
 • В момента интелигентният протокол е деактивиран
 • Сте достигнали максималното си ограничение на устройството
 • Неправилни идентификационни данни за вход. Моля, опитайте отново
 • ProTonVPN не може да бъде инсталиран на следните версии на Windows
 • Не можахме да стигнем до Proton сървъри (MacOS грешка)

Освен това някои потребители се оплакват от това, че ProtonVPN не работи по други причини, като например:

 • Protonvpn остава заседнал при присвояване на IP
 • ProtonVPN е свързан, но няма достъп до интернет
 • ProtonVPN не работи след скорошна актуализация
 • ProtonVPN продължава да се прекъсва
 • ProTonVPN прекъсва връзките, когато се свързва с мобилни данни

С този изчерпателен списък можете да идентифицирате почти всички потенциални грешки и да предприемете необходимите действия, за да ги поправите. Ще копаем малко по -нататък, така че не забравяйте да следвате нашите всеобхватни отговори.

Преди това, ако ProtonVPN продължава да ви доставя трудно, трябва да помислите да използвате стабилен VPN с най -висока връзка от 10Gbps скорости.

Един такъв VPN е Частен интернет достъп (PIA) -Много популярна и добре закръглена VPN услуга, доверена на повече от 15 милиона потребители по целия свят.

С повече от 30 000 VPN сървъра В 84 държави по света този VPN има най -голямата сървърна мрежа в бранша.

Частен достъп до интернет

Забравете за работните проблеми на VPN и използвайте този първо класиран софтуер за стабилност и скорост на връзка.

Проверете цената Посетете уебсайта

Защо protonvpn не работи върху Android?

Както при устройствата Windows, Mac и iOS, има и проблеми с Android, които могат да накарат ProtonVPN да не работи правилно на вашия смартфон или таблет.

Две такива често срещани грешки, които може да получите, са:

 • Внимание. неуспешна идентификация.
 • Нещо се обърка

Всяка от тези грешки обикновено може да бъде фиксирана с помощта на основно или усъвършенствано отстраняване на неизправности, както е показано в 10 -те цялостни решения, представени по -долу.

Всъщност безплатно ли работи protonvpn?

Да, абсолютно. Независимо дали използвате безплатната или премиум версия на ProTonVPN, горните грешки нямат нищо общо с избора на вашия план.

Единствените разлики, когато става въпрос за безплатния план, са 1 връзка на едно устройство, 100+ сървъра само в 3 държави и средни VPN скорости.

Какво мога да направя, ако protonvpn не работи?

1. Проверете вашата интернет връзка

Качеството на вашия интернет е много важно за безпроблемно изживяване на сърфиране. Очевидно е, че тъй като VPN също използват вашата интернет връзка, трябва да сте сигурни, че е бърз и надежден за най -доброто VPN стабилност на връзката.

Когато влезете в клиента на Windows ProtonVPN и се опитате да се свържете със сървър, може да получите следното съобщение за грешка: В очакване на използваема мрежа ..

ProtonVPN изчакване на използваема мрежа

Тази грешка обикновено се появява, когато не можете да се свържете със сървърите за удостоверяване на ProtonVPN поради лоша или липсваща интернет връзка.

Следователно, трябва да се уверите, че сте правилно свързани с интернет, като проверите мрежовата връзка на вашето устройство и в крайна сметка провеждате тест за скорост.

1.1. Проверете вашата мрежова връзка

Можете да проверите състоянието на вашата мрежова връзка, като използвате мрежовия обрат на неизправностите. По -долу ви показваме как да постигнете това в Windows 10.

 1. Отидете на Започнете и щракнете върху Настройки.Настройки за стартиране на Windows 10
 2. Кликнете върху Мрежа и интернет.Мрежа и интернет на Windows 10 Settings
 3. Отидете на Разширени мрежови настройки и щракнете върху Мрежово отстраняване на неизправности.Отстраняване на неизправности в мрежата на Windows 10
 4. Изберете мрежовия адаптер, който искате да диагностицирате, и щракнете върху Следващия.Windows 10 Изберете мрежов адаптер за диагностициране
 5. Проверете дали обратното средство е идентифицирало някакви проблеми.Отстраняване на неизправности не може да идентифицира проблема
 6. Ако обратното производство не е идентифицирало проблеми, изглежда, че сте правилно свързани с интернет и трябва да преминете към следващата стъпка.

1.2. Изпълнете тест за скорост на интернет без protonvpn

Тестовете за скорост са полезни инструменти, които ви помагат да проверите качеството на връзката си в конкретни области, като скорост на изтегляне, скорост на качване, латентност, пинг, трептене или загуба на пакети.

Налични са различни услуги. Тук обаче ще използваме Speedtest.нета (Speedtest от Ookla), който е много надежден инструмент за тестване на скоростта. Просто следвайте стъпките по -долу, за да получите резултатите си.

н.Б. Можете да използвате уеб версията, за да провеждате тестове за скорост. Въпреки това препоръчваме ви вместо това да изберете специалните приложения, тъй като ще успеете да тествате и за загуба на пакети и трептене, в допълнение към скоростта на изтегляне, скоростта на качване и пинг.

 1. Отидете на Speedtest.мрежа и Изтеглете съответното приложение.
 2. Стартирайте приложението на вашето устройство и щракнете върху ОТИВАМ.Приложение Speedtest.net Go
 3. Изчакайте тестът да завърши.
 4. След като приключи, ще видите резултатите за пинг, скорост на изтегляне и скорост на качване.
 5. Кликнете върху зоната, към която сочи стрелката, за да видите историята на резултатите.Резултати от приложението Speedtest
 6. Кликнете върху конкретен тест от списъка за повече подробности.Приложение Speedtest Изберете текст
 7. Сега ще можете да видите пълните резултати: пинг, изтегляне и качване на скорост, трептене и загуба на пакети.Приложение Speedtest Пълни резултати

Ако резултатите от тестовете за скорост са в нормален диапазон, преди да се свържете с ProtonVPN, това означава, че редовната ви интернет връзка е надеждна.

Наличието на достатъчно бърз интернет е много важно, тъй като може да изпитате забавяне, когато VPN е включен. Това е така, защото VPN услугите използват алгоритъм за криптиране, за да защитите вашите данни.

Като такива ще отнеме повече време, за да достигне данните, което ще доведе до по -бавни скорости. Независимо от това, protonvpn е бързо обслужване, така че дори няма да видите разликите в по -голямата си част.

1.3. Стартирайте тест за скорост на интернет, свързан с ProtonVPN

Тъй.

За най -добра производителност е за предпочитане да се свържете с VPN сървър, който е по -близо до физическото ви местоположение, освен ако не се интересувате да получите конкретен IP адрес от определено място (E.g. за заобикаляне на гео блокиране).

В следващия пример ви показваме как да стартирате скорост със Speedtest от Ookla, докато сте свързани към ProtonVPN на компютър с Windows 11.

 1. Стартирайте protonvpn на вашето устройство.
 2. Отидете в списъка със сървъри, изберете един и се свържете с него.Protonvpn свържете се със сървъра
 3. Стартирайте Speedtest.нетно приложение и удари ОТИВАМ.Тест за скорост на протокол
 4. Изчакайте тестът да завърши.Резултати от тестовете за скорост на протон щата скорост
 5. Продължете със същите стъпки, както сте направили, когато провеждате теста без VPN.
 6. Вземете резултатите от теста си за скорост и ги сравнете.

Както беше споменато по -горе, разбираемо е да получавате по -бавни скорости (поради криптиране), когато сте свързани с ProtonVPN.

Разликата обаче не трябва да е твърде голяма, особено ако сте били свързани с по-близък или по-малко зареден сървър. В противен случай ProtonVPN може да не работи правилно.

Така че, ако резултатите от тестовете за скорост с OFF VPN се различават до голяма степен (са необичайно по -високи) от тези с VPN нататък, трябва да преминете към следното решение.

2. Променете VPN сървърите

Ако ProtonVPN не работи, едно от най -простите решения, които също можете да опитате да отстраните проблема, е да се свържете с друг VPN сървър.

ProtonVPN се предлага с 1728 сървъра на 88 места в 63 страни. Това е доста щедра и разнообразна сървърна мрежа, която ви дава много опции за свързване.

Местоположение на ProTonVPN сървър

Очевидно можете да преминете към толкова сървъри или места, колкото желаете от наличния списък, докато не намерите такъв, който ви позволява.

Понякога проблемът може да е самият сървър. Например, може временно да бъде надолу. Така че, можете да опитате да се свържете с различен, докато първият ще работи отново.

В други случаи VPN сървър може да бъде пренаселен, което води до претоварване на мрежата, които могат значително да ви забавят.

За щастие, ProtonVPN показва натоварването на сървъра за всеки от наличните си сървъри. След като изберете определена държава, ще намерите всички сървъри под нея.

Ако използвате десктоп VPN клиента, ще видите кръг до всеки сървър отляво. Всичко, което трябва да направите, е да позиционирате курсора на този кръг и ще видите процента от натоварването на сървъра.

PROTONVPN SWITCH SERVER

За мобилните приложения процентът на зареждане на сървъра ще се появи автоматично до всеки сървър вдясно. Използвайте примера на горното изображение, за да намерите зареждането на сървъра.

След това всичко, което трябва да направите, е да идентифицирате сървър с ниско натоварване и да се свържете с него. Това ще ви помогне да отстраните всички проблеми с протон.

Освен това, както беше споменато по -горе, трябва по -добре да се свържете с VPN сървър, който е най -близо до вашето действително местоположение, тъй като скоростта намалява с разстоянието.

Ако всичко, от което се нуждаете, е да анонимизирате и осигурите трафика си, свързването с близък сървър ще осигури бърза и надеждна VPN връзка.

Вместо това, ако трябва да се свържете с конкретно място или държава, за да избегнете гео блокиране, не забравяйте да се свържете с по-слабо зареден сървър.

3. Променете VPN протоколите

Ако свързването с различни VPN сървъри не отстрани проблемите ви с връзката, промяната на VPN протоколите също е един от най -основните и ефективни начини за отстраняването им.

ProTonVPN използва алгоритъм за криптиране, за да пренасочи трафика си чрез защитен VPN тунел. VPN поддържа два типа криптиране: AES-256 или Chacha20.

VPN протоколи също са необходими за установяване на сигурна връзка между VPN клиента и VPN сървъра. Те са набор от инструкции, които определят как действително се формира VPN тунелът.

Протоколи ProtonVPN

Тези протоколи работят заедно с криптиране, като всеки протокол определя какъв тип криптиране ще се използва. ProtonVPN поддържа следните VPN протоколи.

��Openvpn (Windows, MacOS, Linux, Android, iOS) – един от най -старите и широко използвани VPN протоколи. Той работи с помощта на протокол за управление на предаването (TCP), или протокол на потребителски Datagram (UDP). OpenVPN използва криптиране на AES-256 и е ултра сигурна, бърза и надеждна.

��Ikev2 (MacOS, Android, iOS) означава интернет ключов обмен версия 2. Това е тунелен протокол, който се комбинира с IPSEC за криптиране и удостоверяване. Протоколът е много бърз, безопасен и обикновено се среща с мобилни устройства. IKEV2 използва AES-256 криптиране.

��Wireguard (Windows, MacOS, Android, iOS) е най -новият протокол на пазара. Той е с отворен код и по-лек от OpenVPN, което го прави по-ефективен и понякога по-бърз. Wireguard използва Cipher Advanced Encryption Cipher Chacha20.

Можете да изберете всеки от тези протоколи, в зависимост от устройството, на което използвате ProTonVPN. Въпреки това, има случаи, когато използването на определен протокол ще доведе до грешки.

Понастоящем Smart Protocol ProtonVPN е деактивиран

Например, може да не успеете да се свържете с VPN сървър в определени мрежи. Прозорец, озаглавен В момента интелигентният протокол е деактивиран ще се появи, както е показано на изображението по -горе.

Това ви информира, че вашата мрежа предотвратява връзка с VPN и препоръчва вместо това да активирате интелигентния протокол да решава проблема.

Какъв е интелигентният протокол?

Вече сте виждали опцията Smart Protocol в секцията за протокол на всеки VPN клиент (десктоп или мобилен). Това обаче не е VPN протокол.

Всъщност това е автоматична функция за борба с цензурата, която следи мрежите за всякакви ограничения. След това се опитва да се свърже чрез оптималния протокол, в случай че определен протокол бъде блокиран.

Така че, ако получавате горното съобщение, просто активирайте интелигентния протокол и трябва да сте добре да отидете. Като алтернатива можете ръчно да преминете към различен протокол.

4. Преинсталирайте драйвера за докосване

Ако връзката се провали, когато се опитате да се свържете с ProTonVPN сървър, използвайки клиента на Windows, тогава вашата Докоснете адаптер Може да се повреди по време на употреба или когато го инсталирате във вашата система.

В резултат на това, ако адаптът за докосване на ProTonVPN е повреден или липсва, трябва да деинсталирате и/или правилно да го инсталирате, както е показано по -долу.

 1. Тип Мениджър на устройства в лентата за търсене и щракнете върху него.Мениджър на устройства за търсене на Windows 10
 2. Превъртете надолу до Мрежови адаптери и щракнете с десния бутон върху Tap-ProtonVPN Windows Adapter V9.Device Manager Tap ProtonVPN
 3. Щракнете Деинсталирайте устройство.
 4. Инсталирайте драйвера отново за вашата специфична операционна система:
  • Изтеглете protonvpn tap за Windows 10/11
  • Изтеглете protonvpn tap за Windows 7

По -лесно и по -бързо решение е автоматично да инсталирате отново вашия драйвер за докосване, като използвате автоматичен инструмент за актуализиране на драйвери като например Driverfix. Този тип инструмент ще инсталира правилните драйвери, предотвратявайки всякакви проблеми.

5. Задайте DNS адресите на адаптера за докосване на автоматично

Ако вашият адаптер за докосване не е конфигуриран правилно, вашият клиент на ProTonVPN не може да установи правилна връзка, така че трябва да се уверите, че DNS адресите в адаптера за докосване са зададени на автоматично.

По -долу ви показваме как да направите това на устройство с Windows 10. За потребителите на Windows 11 стъпките са доста сходни.

 1. Тип Контролен панел в лентата за търсене и щракнете върху него.Контролен панел на Windows 10
 2. Кликнете върху Мрежа и интернет.Контролен панел Мрежа и Интернет
 3. Кликнете върху Център за мрежа и споделяне.Център за споделяне на мрежата и интернет
 4. Кликнете върху Промяна на настройките на адаптер.Настройки на мрежата и интернет адаптера
 5. Щракнете с десния бутон върху Адаптер за кран-Windows V9 и изберете Имоти.TACK TACK TACK PROTONVPN
 6. Премахнете отметката IPv6, проверете IPv4 и кликнете върху него, след което отидете на Имоти.Докоснете автоматично ProTonVPN DNS и IP
 7. Уверете се, че и двете Получавайте автоматично IP адрес и Получавайте автоматично адрес на DNS сървър се проверяват.

6. Реконфигурирайте настройките на вашите DNS

Въпреки че е установена VPN връзка, може да забележите, че ProtonVPN не работи както се очаква, когато се опитате да получите достъп до определен URL адрес, но не получавате резултати.

Ако вашите DNS не са правилно конфигурирани, настройките на DNS не се актуализират автоматично. Следователно, трябва ръчно да го нулирате, като въведете команди по -долу в командния ред.

В този пример можете да видите как да нулирате настройките си DNS в Windows 11. За Windows 10 трябва да се следват същите стъпки.

 1. Тип cmd В лентата за търсене.
 2. Щракнете с десния бутон върху него, след това изберете Изпълни като администратор.Windows 11 CMD отворен
 3. След като отворите командния ред, въведете командите, показани по -долу по един, и натиснете Enter след всяка, както е показано на изображението. н.Б. Използвайте място след ipconfig.CMD ipconfig версия
  • ipconfig /издание
  • ipconfig /flushdns
  • ipconfig /подновяване
  • netsh int ip нулиране
  • Netsh Winsock Reset
 4. Рестартирайте компютъра си и опитайте отново да се свържете отново.

7. Уверете се, че не надвишавате лимита на връзката си

В случай, че вече сте надминали максималния брой разрешени VPN връзки, няма да можете да използвате ProTonVPN на текущото устройство.

ProtonVPN идва с два плана: PROTON VPN безплатно и PROTON VPN PLUS. Първият е безплатен и позволява само една връзка. Последният е премиум план, който струва $ 4.99 и позволява 10 Едновременни връзки.

Ако ProtonVPN не работи поради достигане на ограничението за връзка, ще бъдете уведомени чрез VPN клиента, който ще покаже това съобщение: Сте достигнали максималното си ограничение на устройството.

Protonvpn, който сте достигнали максималното си ограничение на устройството

Като такива, трябва да предприемете подходящите мерки, за да не се окажете в тази ситуация. Ако използвате безплатната версия, не забравяйте да излезете от VPN клиента по всяко време, когато искате да използвате ProtonVPN на друго устройство.

Ако обаче имате платен план, моля, проверете всички устройства (компютри или телефони), на които сте използвали protonvpn и се уверете, че не сте влезли със същия акаунт на повече от 10 устройства.

Ако случайно сте споделили абонамента с други хора, моля, проверете дали всички устройства, на които е инсталиран protonvpn.

8. Уверете се, че клиентът на ProTonVPN е актуален

Изобщо не е рядкост да изпитате проблеми с ProTonVPN, когато използвате остаряла версия на VPN софтуера. Независимо от вашето устройство, е изключително важно винаги да използвате най -новата версия.

Както при всеки софтуер, актуализациите на VPN са много важни, тъй като идват с различни пластири, които фиксират уязвимостите на сигурността. Те също така фиксират грешки, открити в по -стария софтуер и подобряват ефективността.

Освен увеличаване на сигурността и производителността, VPN актуализациите подобряват съвместимостта на устройството и осигуряват достъп до новоиздадени функции, които може да не са налични, освен ако не актуализирате VPN.

Актуализация на ProTonVPN

Следователно, ако ProtonVPN не работи, определено си струва да проверите дали имате инсталирана най -новата версия на вашето устройство.

Ако има налична актуализация, не се колебайте да я инсталирате. Това ще ви помогне да предотвратите всички VPN грешки, причинени от остаряло приложение ProtonVPN.

Актуализирането на VPN е много лесно. Ако използвате приложението на работния плот, ще бъдете уведомени за съществуващи актуализации. Всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху инсталиране и ще бъдете зададени.

Protonvpn е актуален

Като алтернатива можете да проверите за актуализации ръчно в клиента на ProtonVPN, като навигирате до относно раздел. Това ще ви покаже всички подробности, свързани с действителната ви VPN версия и дали има налична актуализация или не.

В случай, че използвате приложението Mobile VPN, можете да актуализирате ProTonVPN директно от съответния магазин (Google Play Store или App Store).

9. Свържете се с Центъра за поддръжка на ProtonVPN

Център за поддръжка за поддръжка на ProtonVPN

Ако ProtonVPN все още не работи след опитва стъпките в горните решения, има и възможност да се свържете с екипа за поддръжка на клиенти на ProTonVPN.

Уверете се, че точно опишете вашия случай и включете в съобщението си всички съответни подробности относно вашите конкретни проблеми с връзката или съобщения за грешки.

За да помогнете на екипа за поддръжка да изолира проблема, трябва да включите вашите дневници за връзка, които можете да намерите в следните пътища на вашия компютър:

 • C: \ Потребители \\ AppData \ Local \ Protonvpn \ Logs
 • C: \ programdata \ protonvpn \ logs

Независимо дали проблемите с VPN са свързани с вашето устройство (операционна система, настройки) или със самия софтуер ProTonVPN, хората в Центъра за поддръжка трябва да могат да ви помогнат.

10. Отменете сесиите за вход

Отмяна. То Изключва устройства, свързани към вашия акаунт Така че можете да започнете отново.

Ето какво трябва да направите:

Достъп до настройки на вашия акаунт в Proton

 1. Достъп до вашия протонен акаунт от уеб браузъра.
 2. Отидете на Настройки и изберете акаунт.

3. Изберете сигурност и поверителност.

Изберете сигурност и поверителност

4. Превъртете надолу и пауза при управление на сесиите.

5. Щракнете върху Revoke Sessions, за да излезете на устройствата.

Отмяна на сесии на Proton VPN

6. Отворете ProTonVPN на вашето устройство и влезте.

7. Изберете сървър и се свържете с интернет.

Отмяна. Трябва да можете да се свържете успешно с мрежата, след като го направите.

11. Проверете настройките на антивирус/защитна стена

Антивирусът/защитната стена на вашето устройство може да блокира protonvpn от работа. Това може да е фалшиво знаме поради тежкото криптиране на трафика, което използва.

Можете да разрешите това чрез деактивиране на защита Временно на вашето устройство. След това тествайте вашия интернет, за да видите дали работи с VPN.

Алтернативно, белилист Приложението ProtonVPN на вашата антивирусна/защитна стена. Ето как да го направя:

Изберете поверителност и сигурност

 1. Отворете настройките на вашия компютър.
 2. Превъртете надолу и изберете поверителност и сигурност.

3. Изберете Windows Security на следващия прозорец.

4. Щракнете върху Отворете Windows Security.

Отворена сигурност на Windows

5. Изберете защитна стена и мрежова защита.

6. Щракнете върху Allow App през защитната стена.

Разрешаване на приложението чрез защитна стена

7. Изберете ProTonVPN и щракнете върху Промяна на настройките.

Добавете protonvpn като изключение от защитната стена

8. Проверете двете кутии под частни и публични.

Щракнете върху OK, за да запазите настройките

Щракнете върху OK, за да запазите.

Горният метод позволява на Proton VPN да заобиколи всички ограничения за антивирус/защитна стена. Следователно, той ще управлява входящите и изходящите връзки без неуспех.

Заключение

Всички разглеждани неща, надяваме се, че това ръководство се занимава с основните проблеми, които могат да накарат protonvpn да не работи безпроблемно на вашето устройство.

VPN грешките са много често срещани сред VPN доставчиците и потребителите. Като такъв, ProtonVPN не е изключение от това и може да не сте изключение.

За щастие, тези грешки могат да бъдат поправени с помощта на основно отстраняване на неизправности. Така че, не се колебайте да тествате нашите решения, като внимателно следвате стъпките, представени в тях.

Можете да започнете с всяко решение. Съветваме ви обаче да ги вземете в предоставения ред, тъй като това ще ви помогне да изолирате проблема по -ефективно.

ProtonVPN е надеждна услуга с добра репутация, като се доверява на много потребители по целия свят. Следователно, няма причина, поради която не бива да можете да го използвате безпроблемно, стига да следвате това ръководство за отстраняване на проблеми съответно.

В случай, че се окажете в ситуация, в която смятате,.