Преглед на VPN 2023 на Ookla 2023

Contents

Опитахме Андроид версия, И за да бъда честен, не бяхме толкова доволни. Това е твърде основно и липсва всяка една функция, която трябва да има VPN. Погледни:

Ookla speedtest vpn преглед и тест: Прочетете това, преди да го използвате!

Speedtest VPN преглед

В тази статия ще говорим за млад VPN, който наскоро беше разработен от Ookla, компания, която е известна с Speedtest, използвана от милиони потребители по целия свят. Докато приложението им за тест за скорост вероятно е водещо, VPN изглежда липсва. Днес има както безплатна, така и платена версия, която ще обсъждаме по -долу. Обаче бяхме доста изненадани, когато открихме, че няма голяма разлика между двете опции за абонамент. По този начин, ако искате да научите повече за Ookla Speedtest VPN и да вземете образовано решение дали си струва вашето време и пари, предлагаме да прочетете нашия пълен преглед и тест.

 • Безплатен план
 • Надеждно обслужване на клиентите

СЛАБОСТИ:

 • Американска юрисдикция
 • Схематична политика за регистриране
 • Бавни сървъри
 • Ограничен сървър парк
 • Няма приложения за Windows / MacOS / Linux
 • Ограничение за трансфер на данни

Ooakla Speedtest VPN се класира #102 от 104 тествани VPN. Ето най -добрите алтернативи:

#1 ExpressVpn

Общото най -добро през 2023 г., което можете да започнете само от $ 6.67/месец.
Прочетете нашия преглед.

#2 Cyberghost

Много страхотно съотношение качество/цена, започващо от по -малко от $ 3.00/месец.
Прочетете нашия преглед.

#3 NORDVPN

Много добър вариант за хора, които търсят високо ниво на сигурност, започвайки от $ 3.71/месец.
Прочетете нашия преглед.

Платен ли е или безплатен VPN?

Speedtest VPN приложения

Един от най -важните въпроси е дали ще трябва да платите за OOKLA Speedtest VPN услуга или не. В този случай той върви и в двете посоки. Той предлага безплатен, но много ограничен VPN обслужване. Също така, платен план, който ще обсъждаме по -долу.

Що се отнася до безплатния план, той е ограничен само до няколко сървъра на САЩ и ЕС. Също така, вие сте ограничени до 2 GB трансфер на данни на месец, което е доста ниско, в случай че се надявахте да се насладите на стрийминг HD.

Това не е всичко, както заедно с ограничения сървър парк, със сигурност няма да ви хареса, че OOKLA Speedtest VPN поддържа дневник на вашата връзка, както и оригиналния ви IP адрес.

Въпреки че някой може да каже, че това се очаква за безплатен план, не бихме се съгласили. Има няколко варианта, включително Windscribe и Tunnelbear, които предлагат безплатни опции за обслужване без този риск, ако наистина искате такъв.

производителност

Най -важният аспект на определянето на общата стойност на услугата е дали ще изпитате бърза и стабилна интернет връзка. Въпреки че е факт, че почти всеки VPN ще забави интернет, има множество доставчици, включително ExpressVPN, които правят това в приемлив диапазон.

Въпреки това, ние продължихме да тестваме как се прави Ookla Speedtest VPN в този аспект и не бяхме доволни.

Скорост

Представянето му не е нищо в сравнение с ExpressVPN Високоскоростна услуга. за жалост, Общият спад на скоростта както за сървърите на ЕС, така и за САЩ, които сме тествали, беше доста драматичен.

На първо място, по време на този преглед, връзката ни с местоположението в Ню Йорк доведе до намаляване на скоростта на изтегляне и качване с повече от 70%. Също така, нашият пинг се напъти от първоначалните 30 ms до 180 ms.

По този начин е безопасно да се заключи, че ако се надявахте да се насладите на стрийминг на HD или да играете онлайн игри, ще трябва да търсите другаде.

Не получихме много по -добри резултати, що се отнася до сървърите, определени в Европа. Първото място, което сме тествали, беше това, което е набор във Великобритания и тук доведе до спад на скоростта на качване от 235 Mbps до 50 Mbps, както и скорост на качване от 211 Mbps до 26 Mbps.

Това означава, че можете да очаквате малко по -добро представяне, когато става въпрос за техните европейски сървъри, той отново не е близо до идеалното.

Последният тест за скорост, който направихме, беше за Хонконгския сървър, за който имахме големи очаквания. Честно казано, ние бяхме доста нетърпеливи да разберем дали можете да деблокирате страхотната китайска защитна стена, използвайки Ookla Speedtest VPN.

За съжаление, няма нищо добро, което да докладваме в този аспект на нашия преглед на Ookla Speedtest.

Излишно е да казвам. Също така, пингът беше на 320 ms.

Стабилност

Както споменахме по -горе в нашия преглед, Ookla Speedtest VPN със сигурност не е вариант, на който можете да разчитате за стрийминг, торент и да играете онлайн игри.

Това е заради невероятно бавните скорости, които просто Направете дори редовната активност на сърфиране доста изоставаща. Същото важи и за стабилността, тъй като ние изпитахме няколко времеви времеви аутове през нашите тестове.

Това не се е случило само с местата на САЩ, но и със сървърите във Великобритания, Германия и Франция. По този начин е безопасно да се каже, че Ookla Speedtest VPN не предлага надеждна ефективност.

Стрийминг

Един от основните мотиви зад хората, които се абонират за VPN, е деблокирането на достъп до популярни сайтове за стрийминг. Въпреки това, повечето доставчици не са в състояние да предложат безупречна способност за това предвид войната, която повечето платформи, включително Netflix, са декларирали във виртуални частни мрежи.

Днес, само няколко, включително ExpressVpn, Кибергхост, и Nordvpn, не забравяйте да ви дадат неограничен достъп до библиотеки по целия свят. Въпреки че нямахме големи очаквания за Ookla Speedtest VPN по този въпрос, ние все пак решихме да продължим и да го тестваме в името на този преглед.

Ето какво открихме:

Нетфликс

Не се радваме да заключим, че за тези фенове на Netflix там, Ookla Speedtest VPN не може наистина да направи много. Както се очакваше, ние изпитвахме поточна грешка всеки път, когато се опитваме да деблокираме съдържанието на Netflix във Великобритания, САЩ, Канада и други страни.

Въпреки че нямахме големи надежди заради стабилността и скоростта на интернет връзката, които сме тествали в секцията по -горе, все още мислехме, че OpenVPN, както и други деблокиращи инструменти, които Ookla използва, могат да ни осигурят някои резултати.

За съжаление това не се случи.

Други стрийминг услуги

От друга страна, бяхме доста щастливи да открием, че всъщност можете да деблокирате BBC iplayer, както и Hulu. Същото не отива за Amazon Prime, което, подобно на Netflix, има по -сложен алгоритъм за ограничаване.

И все пак трябва да имате предвид, че дори и да успеете да получите достъп до библиотеките на BBC Iplayer или Hulu, вероятно ще имате трудно време, предавайки съдържанието без проблеми с буферирането, като се има предвид бавните сървъри в ЕС и Великобритания.

Плюс това, ще можете да го използвате само на вашето iOS или Android устройство.

Сигурност

Засега не сме доволни от представянето, което Ookla Speedtest VPN изложи по време на нашия преглед. Честно казано, скоростта, както и деблокиращата способност на тази виртуална частна мрежа не е тази, на която можете да разчитате.

Друг важен елемент е дали можете да се насладите на приятелска политика за поверителност или не. Освен това, колко голям е рискът, че оригиналният ви IP адрес ще бъде разкрит на вашия оператор на ISP?

Speedtest VPN Security

Къде се основава?

Един от най -критичните въпроси е местоположението на централата на конкретен доставчик. Определя дали вашата лична информация може да бъде компрометирана или не.

За съжаление, Ookla Speedtest VPN не прави най -доброто в този сегмент. Компанията е разположена в Сиатъл, САЩ, и го прави Задължи за регулирането на Алианса на 5/9/14 Eyes.

Това означава, че в случай, че някое от съюзническите правителства, включително Великобритания, Австралия, Канада, Нова Зеландия, Германия, Франция, Италия и т.н.

Политика за регистриране

Другият проблем, който имаме с Ookla Speedtest VPN, е, че той изглежда проследява вашата дейност за сърфиране. Ookla признава, че регистрира информацията за вашите сесии за връзка, както и IP адреса на вашия оригинален IP адрес.

Това е противоположно на това, което бихте искали да излезете от виртуална частна мрежа и е основната причина, поради която ние съмнение, че това е надежден избор По отношение на аспекта на сигурността и поверителността.

Протоколи

Системата за тунелиране, която виртуалната частна мрежа използва, определя дали ще получите фина способност за деблокиране или не. За съжаление, Ookla Speedtest VPN прави предлагат само един протокол и това е OpenVPN.

Резултатът от това е ограничена съвместимост с устройството и цялостна способност за тунелиране.

От друга страна, криптирането идва под формата на 256-битови AES, който се счита за индустриалния стандарт.

Защита на течовете

Не на последно място е дали използването на Speedtest VPN ще ви изложи на риск от злонамерен софтуер, както и да изтече истинския ви IP адрес. Докато Ookla споменава, че има превключвател за убийство, Не намерихме това за случая.

След като направим преглед, можем да заключим, че има огромен риск от разкриването на истинския ви IP адрес, който със сигурност не е добър. От друга страна, доставчици като ExpressVpn и Nordvpn Направете много по -добра работа, когато става въпрос за защита от теч (направихте преглед и на тези VPN).

Торента

Основният проблем при това е, че Ookla Speedtest не е достатъчно прозрачен, когато става въпрос за торент. И приложението му е достъпно само на iOS и Android. Които изтеглят торенти през мобилния си телефон в днешно време?!

Изпробвахме го и макар да не е обезкуражен, ние също не сме имали най -добрия опит с P2P трансфери.

Основната причина за това е поради стабилността на скоростта и връзката, която разгледахме по -горе. Вие също сте изложени на риск от санкции на DMCA, като се има предвид фактът, че Общата защита на течовете не е близо до оптимална.

За торентиране бихме препоръчали ExpressVPN или Cyberghost – два VPN, които предлагат надеждна защита и голяма P2P способност.

Байпас цензура

Както споменахме по -горе, възможността за деблокиране на цензурираното съдържание е една от основните причини, поради които хората се абонират за виртуална частна мрежа. Въпреки това, вече казахме, че Ookla не е идеален за стрийминг на съдържание от популярни платформи.

От друга страна, открихме, че може да деблокира сайтовете за залагания, както и да ви позволим достъп до банкови сметки в местната страна. Също така, можете да влезете в уебсайтове за билети за самолет за алтернативен IP адрес и да получите по -добри цени.

Що се отнася до това дали може да деблокира съдържанието в Китай или не, Отговорът очевидно е не.

Speedtest VPN срещу цензурата

Държави и сървъри

Подобно на торентен, Ookla Speedtest VPN просто не е достатъчно прозрачен. Въпреки че знаем, че има около 40 000 различни IP адреса, от които можете да се свържете, общият брой сървъри и държави не е посочен никъде.

Трябва да имате предвид, че те покриват Америка, Европа и някои части на Азия, включително Хонконг, но не предоставят обслужване в континентален Китай, Египет, Казахстан, Катар, Саудитска Арабия, ОАЕ, Иран, Куба, Мианмар, , Северна Корея, Судан, Сирия, както и няколко други страни, които не са посочени на страницата им за често задавани въпроси.

Устройства и връзки

Вече споменахме по -горе в този преглед, че съвместимостта на устройството на OOKLA Speedtest VPN не е достатъчно добра. Това се дължи както на ограничените протоколи за тунелиране, така и на липсващи самостоятелни приложения.

Поддържани устройства

Докато повечето популярни VPN, включително Nordvpn, ExpressVPN и Cyberghost, вършат чудесна работа в този аспект, Можете да използвате OOKLA Speedtest VPN само на мобилни устройства, като Android и iOS.

Speedtest VPN интерфейс

Едновременни връзки

Това не е единственият проблем, тъй като вие също ще се окажете с ограничена допустимост Само една връзка с едно устройство (в същото време).

Обслужване на клиенти

Вероятно единствената силна точка за Ookla Speedtest VPN е нейното обслужване на клиенти. Ще се насладите Ефективна функция за чат на живо, която може да получи някой от вашите проблеми, решен в рамките на няколко минути.

Освен това те предлагат подробна страница за често задавани въпроси, която предоставя повече от просто отговори с общо предназначение.

Съотношение качество-цена

Както споменахме по -горе, Ookla Speedtest VPN е известен най -вече със своя безплатен план, който е ограничен до 2 GB трансфер на данни и няколко сървъра. Има обаче и платен вариант, който не считаме за достоен избор. Но ние ще говорим за това по -долу в нашия Speedtest VPN преглед.

Сравнение на цените

Скорост VPN ценообразуване

Има само една опция за абонамент, която е един месец, който е зададен на $ 4.99. Честно казано, ние не мислим, че това, което получавате, е добро за тази цена. Това се дава особено фактът, че доставчици като NORDVPN и CYBERGHOST предлагат по -достъпен режим на ценообразуване.

Типове плащания

Можете да използвате всякакъв вид дебитна или кредитна карта, както и PayPal, за да извършите плащане. Което е повече от достатъчно за повечето хора. Въпреки всичко, съжаляваме за факта, че не е възможно да се плаща чрез криптовалути (включително биткойн).

Гарантирано връщане на парите

Има 7-дневна политика за възстановяване че можете да поискате чрез функцията за чат на живо. Не сме го пробвали, но очевидно няма скрити линии, така че трябва да е безопасно.

Екстри

Нямаше допълнителни функции, за които бихме искали да поговорим или прегледаме в този момент на нашата статия за Speedtest VPN. Това е много разочароващо, когато знаете, че много често можете да намерите рекламен блокер, интегрирана функция за тест за скорост, сървъри за достъп до анонимно.

Окончателни мисли

Препоръчваме ли Ookla Speedtest VPN? Не! Всъщност ние го оценихме толкова ниско.

И това е достатъчно, за да знаете, че сте много по -добре с опции като ExpressVpn, Nordvpn, и Кибергхост.

Той е бавен, ненадежден и не върши добра работа, защитавайки вашата поверителност. По този начин, ние ви предлагаме да избягвате грешката да се абонирате за него и Вижте най -добрите премиум VPN тук За да се насладите на анонимно сърфиране!

Преглед на VPN 2023 на Ookla 2023

Ако сте интернет потребител, вероятно сте чували Скорост на Ookla. Това е един от най -популярните уеб двигатели, за да тества производителността на вашата връзка. Сега компанията се разклонява във виртуалната частна мрежова индустрия с нов мобилен VPN, който се намира в самото приложение Speedtest. Какво е скоростният VPN? Предлага ли достатъчно функции, за да се счита за достоен VPN през 2023 г? Разберете в това Пълен преглед на VPN на Speedtest.

Speedtest VPN преглед

Преглед на SpeedTestVPN на Ookla – Индекс на съдържанието

Ookla Speedtest Приложенията са много популярни сред мобилните потребители. Сега компанията е добавила безплатна VPN опция в приложението, за да даде шанс на клиентите си да сърфират в мрежата анонимно. Въпросът е: наистина ли прави това? Има ли Speedtest VPN какво е необходимо, за да се конкурира в тази индустрия? Използвахме нашите Строги критерии за оценка За да прецените всичко, което Speedtest VPN може да предложи. В резултат на това е създаден този преглед.

 • Speedtest VPN преглед – Бързи статистики
 • Плюсове и минуси на скоростния VPN
 • Приложения и интерфейс
  • Оценка на магазина за приложения
  • Trustpilot рейтинг
  • P2P поддръжка
  • С молба за нашето съгласие
  • Тест за изтичане на DNS
  • Методи на плащане и политика за възстановяване на суми

  Бързи статистики

  Гарантирано връщане на парите 7 дни
  Разрешени едновременни връзки 1
  Поддържани услуги за стрийминг Нито един
  Няма политика на дневници Събира някаква информация
  Криптиране 256-битови AES от военни клас
  Протоколи Openvpn
  Специални функции Нито един
  Поддръжка на клиенти Поддръжка на билети
  Местоположения на сървъра N/a
  Брой сървъри N/a
  Сървърни превключватели Неограничен
  Трафик на данни 2 GB (безплатна версия), неограничен (премия)
  Поддържани устройства и разширения в мрежата iOS, Android
  VPN юридическа юрисдикция Съединени щати

  Speedtest VPN – плюсове и минуси

  Без малко или никакви специални функции, които да покрият, Speedtest VPN се оказа, че има повече минуси, отколкото плюсове. Този раздел ще даде на нашите читатели бърз поглед върху VPN услугата на Ookla и ще хвърли малко светлина за това какви предимства и недостатъци може да предложи този доставчик:

  Професионалисти:

  • Криптиране на военни клас
  • Лесни за използване приложения
  • Безплатен план
  • Използва OpenVPN

  Минуси:

  • Базирано в САЩ
  • Събира някои трупи
  • Бавни скорости
  • Не мога да избера сървъри
  • Неизвестна сървърна мрежа
  • Предлага се само на мобилни устройства
  • Поддържа услуга за стрийминг
  • Ограничение за трансфер на данни за безплатния план
  • Няма превключвател за убийство
  • Без допълнителни функции
  • Без поддръжка на чат на живо
  • 1 устройство на акаунт

  Приложение и интерфейс

  За нова услуга човек би се надявал да получи самостоятелно приложение за него Виртуална частна мрежа. Въпреки това, Speedtest реши да добави този VPN като функция в рамките на вече съществуващия си мобилен клиент.

  Преди да се насочим, за да видим как изглежда приложението, трябва да отбележим, че Speedtest няма клиенти, които включват VPN услугата на настолни устройства. Функцията е Предлага се само на мобилни устройства.

  Опцията за ръчно настройка на вашата VPN връзка също не е достъпна за абонати на Speedtest VPN. Това означава, че няма да можете да конфигурирате VPN връзка на вашия рутер или друго устройство, по този въпрос.

  Скорост връзка

  Също така, Ookla заявява колко лесно е да използвате функцията VPN в тяхното приложение. Всъщност е твърде лесно; Нищо допълнително специално в него не може да се намери.

  Понякога по -малкото е добро, но в този случай определено не е. Простотата на скоростния VPN е един от основните проблеми, с които се сблъскахме по време на нашите тестове.

  Опитахме Андроид версия, И за да бъда честен, не бяхме толкова доволни. Това е твърде основно и липсва всяка една функция, която трябва да има VPN. Погледни:

  Speedtest VPN 1

  Свързването със сървър отне доста време. Въпреки че това не е най -бавният VPN за установяване на връзка, която срещнахме, Все още е твърде бавно. Отне почти 10+ секунди да се свържете и това е близък сървър.

  Дизайнът е много прост и липсва всяка една функция, която VPN трябва да предостави. Разделът за настройки няма нищо общо с VPN услугата, а само раздел за помощ, който ни пренасочи към официалния им уебсайт.

  И накрая, един от основните въпроси на двамата Безплатни и премиум версии е, че на потребителя е разрешено да използва само Speedtest VPN на едно устройство едновременно със същия акаунт.

  Оценка на магазина за приложения

  Преди да се разкопаем по -дълбоко в на какво е способен Speedtest VPN, трябва да споменем през какво преминават потребителите, докато използваме услугата. Оценките на App Store дават добра представа за приложението. Той помага на потребителите да определят дали си струва да изтеглят или не.

  ios ookla

  В магазина на iOS Speedtest е придобил известна популярност, като спечели a 4.1/5 оценка. Това се счита за добър резултат, особено когато оценката се основава на повече от 8.5k потребители.

  Ookla play store

  Също така проверихме какво трябва да кажат потребителите на Android за приложението. Имаше много положителни отзиви, които дадоха на приложението рейтинг на 4.4/5, отбелязвайки го като отличен.

  Въпреки положителните отзиви, имаше много отрицателни. Но като цяло приложението има положителни оценки и в двата магазина за приложения.

  Преглед на TrustPilot

  Както споменахме, Speedtest VPN няма свое собствено приложение, така че ще разгледаме приложението OOKLA Speedtest като цяло. TrustPilot е един от най -надеждните уебсайтове за получаване на честни отзиви въз основа на опита на потребителите.

  Speedtest TrustPilot

  Очевидно скоростният тест на Ookla не е приет от повечето от тези, които са прегледали неговата услуга. Според Trustpilot, Услугата Speedtest спечели a 2.4/5 оценка, отбелязвайки го като беден.

  Повечето от коментарите, които прочетохме, го наричаха измама. Ето Няколко рецензии Открихме си, че си струва да се спомене:

  • „Освен това някой, който твърди, че е от Sky, насочва към този уебсайт. Щом им казах какви са скоростите за изтегляне и качване, линията замрази – ясно, измама, пазете се!”
  • Показване на фалшива скорост чрез вземане на пари от доставчици. Измамници!
  • Лоши лоши новини. Използва се от измамници, които се опитват да хакнат във вашия компютър.
  • Това е уебсайт за измама. Мъж с азиатски акцент ще ви каже, че е от техническия отдел на BT и ви моли да отидете на него и да ви кажете, че вашата скорост на интернет е твърде ниска. След това ви помолете да натиснете съгласие на кой етап сайтът, на който сте, ще открадне цялата ви информация.

  В секцията за поверителност по -късно в тази статия ще хвърлим повече светлина върху чувствителната колекция от информация. Не забравяйте да го прочетете добре, преди да изтеглите приложението и да му дадете съгласието си да събере вашите данни.

  Сървърна мрежа

  Подобно на всяка друга функция, Ookla Speedtest VPN също не е прозрачен, когато става въпрос за сървърите, които предлага. Уебсайтът вече се посочва, че има 40 000 различни IP адреси че потребителите могат да се свържат от. Общият брой на обхванатите сървъри или страните не се споменава никъде.

  Въз основа на нашия опит знаем, че SpeedtestVPN има сървър в Ларнака, Кипър. Това се дължи на факта, че ние бяхме автоматично свързани с него като според приложението, това е най -близкият сървър до нас.

  Но нашите тестове не спряха дотук. Когато за първи път стартирахме приложението Speedtest VPN, се появи известие с молба за разрешение за използване на местоположението на мобилния телефон. Това означава, че се използва GPS и можем лесно да го фалшифицираме.

  С фалшиво приложение за GPS успяхме да преместим местоположението си в няколко страни, за да видим дали Speedtest VPN ще ни свърже с близкия сървър там. Не намерихме сървър в Канада, но приложението ни свързва със сървъри в Великобритания, САЩ и Франция.

  Speedtest VPN France Server

  Speedtest VPN обхваща и повече части от Америка, Европа, и някои части на Азия, включително Хонг Конг. Това всъщност е хубаво, но да трябва да фалшифицираме местоположението си за достъп до различни сървъри е просто твърде много работа.

  И накрая, Ookla Speedtest VPN осигурява ограничен до никаква услуга в Катар, Саудитска Арабия, ОАЕ, Иран, Куба, Континентален Китай, Египет, Казахстан, Мианмар, Северна Корея, Судан, Сирия, както и няколко други страни, които не са посочени в своите Страница за често задавани въпроси .

  Скоростната ефективност

  Така че вече установихме, че не можем да изберем сървъра сами. Вместо това, Speedtest VPN избира най -близкия и най -бързия възможен. Имайки това предвид, искахме да видим как се представя VPN по отношение на скоростта.

  • Първо, ние оценихме собствената си връзка, без да използваме Speedtest VPN. В резултат на това следният екран представлява нашия тест базова линия. Базова линия Speedtest
  • След това се свързахме с помощта на Speedtest VPN. Проблемът беше, че в началото нашият интернет беше прекратен. След няколко опита за опит и грешки най -накрая получихме резултатите. Е, те също не бяха толкова удовлетворяващи. Връзката взе огромно влияние върху скоростта ни в интернет и предизвика a 70% спад В изпълнението на изтеглянето. Качването се подобри малко, но пингът скочи. Резултатите са представени на изображението по -долу.Speedtest сървър

  Speedtest VPN твърди, че изисква местоположението на нашето устройство, за да определи най -добрия сървър, към който може да ни свърже от гледна точка на скорост и производителност. Според резултатите от теста, които записахме, той все още се нуждае от много работа. Скоростта на изтегляне спадна драстично, което бележи скоростния VPN като ненадеждни за стрийминг на съдържание в Ultrahd или дори торент.

  Деблокиране с ограничено съдържание

  Ако сте виждали предишните ни отзиви или поне сте преминали през нашите критерии за оценка, ще сте наясно колко важна е тази част. За съжаление, това ще бъде кратко, когато става въпрос за скоростния VPN.

  Доставчикът не позволява на потребителите да избират сървърите си и както споменахме, той се свързва само с най -близките сървъри до местоположението на потребителите. Това изобщо не помага, ако целта е деблокиращото съдържание, ограничено от гео.

  По време на нашите тестове VPN ни свързва с Кипър, който никъде не е близо до която и да е държава с големи стрийминг услуги. Независимо от това, ние сме свикнали да тестваме VPN на канали като BBC Iplayer, Netflix, Hulu и Amazon Prime, Което ни даде малко караница, докато ги изпробваме.

  Започнахме нашия Speedtest VPN тест на Netflix и Amazon Prime Video. Причината, поради която извършихме този тест, не беше за достъп до специалната библиотека в Кипър. Напротив, ние просто проверявахме дали Speedtest VPN може да заобиколи механизма за блокиране на VPN на тези канали.

  Но ние не спряхме дотук. Ние фалшифицира нашия GPS отново и свързани с различни сървъри в САЩ и във Великобритания. Трябваше да сме сигурни, че сме покрили най -добрите стрийминг услуги в света.

  Е, според тестовете, Speedtest VPN попада в категорията на блокирани VPNs. След като пуснахме видео на някоя от стрийминг услугите, a Изскочи грешка в прокси. Ето екранните снимки на SpeedtestVPN, заедно с всички тествани канали тези канали за стрийминг; Изскочи прокси грешка.

  Amazon Prime Ookla

  Същото нещо се случи и с Netflix, който счита Speedtest VPN като a не-потвърждаващ доставчик за деблокиране на гео-ограничено съдържание. Не става въпрос за невъзможността да се заобиколи ограниченията; Става въпрос и за факта, че не ни е позволено да избираме сървъра. Голям неуспех в този отдел.

  Торента

  Едно от най -популярните неща за правене в интернет е да изтегляте торентни файлове. P2P действията са опасни, тъй като разкриват IP адреса на потребителя на този, който споделя същия файл.

  Това е само половината от него. По принцип торентът не е незаконен. Изтеглянето и споделянето обаче Несанкциониран материал с авторски права е много. Потребителите, които го правят, могат да бъдат преследвани от властите. Някои страни забраняват торент уебсайтове, за да се избегне това затруднение, за начало.

  С VPN потребителите могат да скрият своите IP адрес, Изтеглете торенти анонимно и дори достъп до торент файлове в региони, където са блокирани. Сега, когато стана дума за тестване дали Speedtest VPN е бил за „Защита“ работа, имахме два проблема под ръка.

  Първият основен проблем е, че новата услуга не е достатъчно прозрачна за действията на P2P. Вторият проблем е, че Ookla Speedtest VPN е достъпен само на iOS и Android. Никой не изтегля торенти през мобилните си устройства в днешно време.

  Освен това, както споменахме в секцията за скорост, Speedtest VPN не е толкова бърз, когато става въпрос за изтегляне. Също така, не сме сигурни дали общата защита на течовете, която се прилага, е дори близка до оптимална все още.

  Сигурност

  Засега не сме толкова впечатлени от това, което SpeedtestVPN може да предложи. Възможностите за „скорост и деблокиране на VPN“ не са функции, които потребителите могат да разчитат на. Сега тези две са важни в a Виртуална частна мрежа, Но нека да влезем в това, което всъщност става въпрос за VPN.

  Друг важен елемент е сигурността на VPN. Повечето VPN прилагат индустриалното стандартно криптиране 256-битови AES, Което е точно това, което използва SpeedtestVPN.

  Добре известно е, че този тип криптиране е най -силният, тъй като всички най -добри доставчици го прилагат в рамките на своите услуги. Това, което си струва да се спомене тук, е липсата на протоколи за сигурност.

  С топ доставчици като ExpressVPN и BulletVpn, Потребителите могат да избират с кой протокол искат да работят. По -гъвкав е и им помага да разглеждат мрежата по начина, по който искат, било то с повече скорост или повече сигурност.

  С други думи, изживяването на тунели е много важно, за да се определи типа онлайн опит, който потребителите получават в замяна. Е, не с Ookla като Speedtest VPN предлага само популярния протокол Openvpn.

  В резултат на това потребителите получават ограничена цялостна способност за тунелиране и, разбира се, ограничена съвместимост с устройството. Това може да обясни защо функцията е достъпна само на мобилни устройства.

  Що се отнася до функциите за сигурност, Speedtest VPN няма нищо от сорта. Няма опция за мулти-хоп, нито включва a Kill Switch. Наличието на такива технологии защитава клиентите от всякакви заплахи.

  Без превключвател за убийство, например, дейностите по сърфиране на потребителите винаги са изложени на риск да бъдат компрометирани от ISP, ако се появи внезапен спад в VPN връзката. И въз основа на новата ефективност на VPN, това може да се случи много.

  поверителност

  Що се отнася до личния живот, централата на VPN има много значение. Това определя дали вашата лична информация може да бъде компрометирана или не.

  В случая на Speedtest VPN има значение, тъй като се основава в Съединените щати, така че в общи линии, това не прави най -доброто в този сегмент. Доставчикът е разположен в Сиатъл, САЩ, което означава, че трябва да се задължава към регулирането на 5/9/14 Алианс на очите.

  С други думи, ако правителството или властите дойдоха наоколо за потребителски данни, доставчикът трябва да ги разкрие. Потребителската информация не е задължително да остане в САЩ.

  14 -те очи могат да споделят информацията с която и да е от страните в Алианса, включително харесванията на Великобритания, Австралия, Канада, Нова Зеландия, Германия, Франция, Италия, и т.н.

  Съхраняването на дневниците на потребителите и дейностите по сърфиране е точно обратното на това, което трябва да направи VPN. Когато проверявахме тяхната Политика за поверителност, се оказа, че Speedtest VPN събира някои дневници.

  Oookla

  Въпреки че доставчикът не крие този факт, все още е нещо, което трябва да се обмисли. По -специално не е VPN, цялата услуга OOKLA признава, че регистрира информацията за потребителите си на потребителите си сесии за връзка както и техните Оригинален IP адрес. Ето какво заявяват в своята политика.

  Отново е напълно противоположно на това, което потребителите биха искали да излязат от виртуална частна мрежа. И въз основа на това, което видяхме досега, силно се съмняваме, че Speedtest VPN е достоверно избор по отношение на аспекта на сигурността и поверителността.

  Първата среща, свързана с поверителността

  Вече знаехме цялата информация по -горе, когато започнахме нашия преглед, но едно нещо ни хвана нащрек – първото стартиране на приложението. Когато за първи път изтеглихме и активирахме приложението Speedtest, следното съобщение се появи.

  Лична информация за скорост

  „OOKLA може да използва услуги на трети страни, за да събира данни за вашето устройство и използването на Speedtest и да го използва за подобряване на опита и стабилността на приложението. Вашето местоположение се използва за избор на оптималния сървър, на който да се проведе тест за скорост.”

  Известието също иска разрешение на потребителя да „Позволете на Speedtest да събира разширени анализи и отчети за сривове.” Друго съобщение се появи с молба да позволим на приложението да получи достъп до нашите обаждания. Първият въпрос, който ни дойде на ум, беше защо?

  Отидохме на тяхната помощна секция и установихме, че това е било попитано преди. Това е отговорът:

  „Speedtest никога няма да извърши или управлява вашите телефонни обаждания. Нашето приложение изисква това разрешение за определяне на вашата клетъчна връзка и доставчик, за да се покаже тази информация в резултата от вашия тест.

  Можете да деактивирате разрешението на състоянието на телефона на вашето устройство по всяко време, като използвате менюто Настройки на устройството, но имайте предвид, че това може да повлияе на вашите резултати.”

  Е, въпреки изясняването на всичко, ние все още смятаме, че това е a неясно изявление И нещо зад него е сенчесто. Това е това Безплатна VPN параноя всеки трябва да има.

  Всякакви DNS изтича?

  Течовете са може би най -опасните инциденти, които могат да възникнат с VPN. Те излагат всичко, което потребителят прави в мрежата на своя ISP, без дори да знае за това.

  Ако VPN не защитава клиентите си от такива течове, това със сигурност не върши работата, която съществува. Сега, въпреки че нямат функции за поверителност и сигурност като a Kill Switch, Извършихме тест за теч, използвайки услугата на Speedtest VPN и нищо не излезе.

  Тест за изтичане на Ookla

  Доставчикът не изтича потребителски данни и резултатите от теста могат да се видят на екрана по -долу.

  Всичко, показано в теста по -горе, съответства на сървъра, към който сме свързани. С други думи, има Без изтичане на данни, и Speedtest VPN върши добра работа в този отдел.

  Поддръжка на клиенти

  Да можеш да помогнеш на клиентите на място вероятно е едно от най -важните неща, които VPN може да направи. С други думи, наличието на функция на живо е от съществено значение.

  Въпреки това, за разлика от най -добрите доставчици в бранша, Speedtest VPN няма опция за чат на живо. Единственият начин да се свържете с техния екип за поддръжка е чрез издаване на билет, който може да отнеме много време, за да се отговори.

  Когато посетихме секцията им за подкрепа, едно нещо привлече вниманието ни. Очевидно, ако използваме безплатната версия, ще отнеме повече време, за да получим помощ. Само премиум клиентите получават бърза помощ.

  Поддръжка на oookla

  Ние не просто казваме това; Той е там на уебсайта им.

  Така че, по принцип, премиум клиентите могат да влязат и Изпратете билет за по -бърз отговор. Всеки, който използва приложението безплатно, може да попълни формуляр за контакт, който очевидно отнема повече време, за да отговори.

  Ценообразуване (безплатно срещу. Премия)

  Когато VPN предлага безплатна версия, очакваме премиумът да добави значителни функции в замяна. Това обаче не е така със Speedtest VPN, тъй като само надгражда няколко неща – без добавени функции.

  Първо, опитахме безплатната версия. Както се вижда в предишните раздели, не успяхме да изберем сървъра, към който сме свързани. Това остава същото, когато избирате първокласната версия.

  Premium Ookla

  Единствените ъпгрейди, които получихме целенасочена употреба на честотна лента и реклами. Безплатната версия позволява 2 GB на месец, и теста за скорост на приложението Потребители на бомбардировки с реклами.

  Когато е премия, потребителите трябва да плащат $ 4.99 на месец, което ги предоставя Неограничена честотна лента, и рекламите в теста за скорост ще престанат да съществуват. Въпреки че е от полза, това не е достатъчно. Без нови функции – без добавена стойност.

  Начин на плащане и възстановяване

  Потребителите могат да изтеглят приложението OOKLA Speedtest директно от съответния им магазин за приложения. Това означава, че единственият начин да платите за първокласната услуга е това, което предлага магазинът.

  Например, потребителите могат да плащат с помощта на a кредитна карта или paypal. Те също могат да анулират абонамента директно от съответния магазин за приложения. Сега, VPN трябва да даде шанс на потребителите да тестват услугата си.

  Някои доставчици предлагат безплатни изпитания, докато други предоставят гаранция за връщане на пари. Най -добрите услуги в бранша имат a 30-дневна политика за възстановяване, Но Ookla предлага само седем. Въз основа на липсата на функции в приложението, 7 дни са повече от достатъчно.

  Има само един бутон за използване – бутонът за свързване. Ще ви даде цялата идея за това на какво е способен този VPN, което на практика не е много.

  Speedtest VPN преглед – окончателни мисли

  Бихме искали да приключим нашите Speedtest VPN Оценка тук, тъй като в този момент няма допълнителни функции. Всъщност е доста разочароващо.

  Сега въпросът е: препоръчваме ли да използвате Speedtest VPN? Отговорът е не. Има най-добрите VPN с функции за сигурност/поверителност от най-високо ниво, отлични скорости, поддръжка на чат на живо и десетки поддържани поточни канали.

  Ако търсите най -добри алтернативи, можете да преминете през нашите Най -добър преглед на VPN услуги. Проверете какви са другите опции и ни уведомете в коментарите, с които сте се озовали.