Най -лесният начин за провеждане на VPN тест за скорост през 2023 г

Contents

Това може да изглежда необичайно, но времето на деня влияе на скоростта на VPN като Различен брой интернет връзки се установяват в различно време . Тази точка е тясно свързана с претоварването на сървъра, до което се докоснах преди в тази статия. След това отново, както казах, най -добрите VPN доставчици, които инвестират в правилния VPN хардуер, разбират този проблем и го решават чрез увеличаване на честотната лента.

Surfshark скорости

За хората, които обмислят закупуване на сърфиране, измерените скорости са до 200MB/s нагоре и надолу по протокол на Wireguard. Но само до 50Mb/s нагоре и надолу на UDP или TCP. Измерих доста сървъри и моята максимум надолу и скоростта на качване е 200MB/s.

Редактиране: Намерих начин да насоча трафика през Wireguard без проблеми, аз съм в състояние да достигна почти максималната си скорост на ISP, така че съм напълно доволен. Използвам го за торентен и в приложението Torrent трябва да изберете кой мрежов интерфейс да използвате за Wireguard за работа

Най -лесният начин за провеждане на VPN тест за скорост през 2023 г

Най -лесният начин за провеждане на VPN тест за скорост през 2023 г

Тестването на VPN скоростта е толкова лесно, че можем да покрием обекта само в интрото. Просто отворете страница за тест за скорост без VPN и проведете тест. След това повторете теста след свързване на VPN с най -бързия сървър или на сървъра, който възнамерявате да използвате най -много. Виж? Това е лесно. Но ако трябва да знаете как да тествате скоростта на VPN по -подробно, прочетете по -нататък.

Съдържание

Как да тествате правилно скоростта си в интернет

Важно е да запомните: Първо трябва да тествате скоростта на интернет два пъти – без VPN и с VPN . Целта е да се определи колко вашият VPN влияе върху скоростта на интернет .

Тестване на скоростта на интернет без VPN

Оценявайки скоростта на интернет без VPN, ще можете да сравнявате резултатите справедливо. Предлагам да използвате инструмент за тестване на скоростта (e.g., Speedtest.нета) до Тествайте скоростта без VPN и след това използване на същия инструмент, за да го тествате с VPN. Ако не сте сигурни какво се счита за добра скорост, предлагам да потърсите нагоре Средни скорости в интернет по държава.

Тестване на скоростта на интернет с VPN

След като тествате редовната си скорост на интернет, Включете VPN , и Повтаряйте теста . Някои VPN имат вградени функции за тестване на скоростта (Surfshark има вграден тест за скорост на приложението на Windows), но в повечето случаи уебсайтовете или приложенията за тестване на скоростта на Интернет ще свършат работата. Изпълнете тест за скорост в множество платформи за Още по -точни резултати .

3 стъпки за тестване на скоростта на VPN:

Етап 1 : Затвори програми и приложения, които изискват много честотна лента (сайтове за стрийминг, YouTube, торенти и т.н.)

Стъпка 2: Отворете инструмент за тестване на скоростта на интернет:

– Speedtest.NET е най -често използваният уебсайт за тестване на скоростта.

– бърз.com е тест за скорост на интернет, създаден от Netflix.

Стъпка 3: Щракнете върху GO и изчисленията ще започнат автоматично.

Тестване на скоростта на VPN с VPN тест за скорост на Surfshark

Засега тестът за скорост на Surfshark VPN е достъпен само в приложението Windows VPN. Можете да намерите теста в настройките на приложението Windows.

Следвайте тези стъпки, за да стартирате теста:

Етап 1: Изключете от VPN. Можете да използвате тази функция само когато VPN е изключен !

Стъпка 2: Отидете на Настройки В вашето приложение за Windows Surfshark.

Изображението на менюто Surfshark VPN App Settings

Стъпка 3: Отидете на VPN настройки и щракнете Тест за скорост .

Меню за настройки на VPN Показване на бутона за тест за скорост

Стъпка 4: Щракнете Изпълнете тест .

Екран за изпитване на скорост, показващ бутона за тестване на изпълнение

Стъпка 5: След като тестът е направен, ще намерите информация за всеки сървър от списъка на сървъра на Surfshark. Ще видите скоростта на изтегляне и качване, както и латентността.

Как да увеличите скоростта на интернет

След като приключите с тестването на вашите VPN скорости, може да откриете, че резултатите не са по ваш вкус. Няма нужда да се притеснявате обаче. Тъй като има много фактори, които влизат в скорост на интернет, определено има някои, които можете да промените. Започнете, като опитате една от тези бързи корекции:

  • Променете сървъра на вашия VPN Местоположение ;
  • Превключете към различен протокол ;
  • Използвай твоя Ethernet кабел ;
  • Рестартирайте вашия рутер или устройство.

Ако скоростите ви все още са болка, разгледайте нашите съвети как да увеличите скоростта на VPN .

Как да прочета резултатите от теста за скорост на VPN

Резултатите от тестовете за скорост на интернет може да не винаги са лесни за четене, затова подготвихме някои обяснения.

Скорост на изтегляне – колкото по -висока е, толкова по -добре

Когато проверявате резултатите от скоростта на VPN, трябва да обърнете най -голямо внимание на скоростта на изтегляне. По -високият номер показва по -бърза скорост на интернет за ежедневно сърфиране, изтегляне и стрийминг. Качването на скоростта най -вече има значение, ако сте този, който споделя файлове или качвате съдържание.

Отказ от отговорност: Ние забраняваме използването на Surfshark Services за всякакви незаконни цели, тъй като е срещу нашите условия за обслужване. Моля, не забравяйте да действате в съответствие с всички приложими закони и разпоредби на доставчиците на стрийминг на услуги.

Латентност – колкото по -ниска, толкова по -добре

Просто казано, по -ниската латентност (или пинг време) означава по -добри скорости. Това е времето, необходимо за устройство (компютър, телефон и т.н.) за изпращане на пакет от данни на VPN сървър. Помислете за това по този начин: би било малко странно, ако човекът, с когото провеждате разговор, не би отговорил веднага.

Какво се отразява на скоростта на VPN: фактори, които трябва да се обмисли

Преди да скочим в тестване на вашата VPN скорост, нека прегледаме елементите, които имат пряко влияние върху скоростта на връзката ви:

Фактор №1: Вашата скорост на интернет.

Понякога може да изглежда, че VPN е отговорен за забавянето, когато в действителност вашата интернет връзка не беше впечатляваща на първо място. Така че, не забравяйте Тествайте производителността без VPN .

Фактор №2: Разстояние до местоположенията на сървъра.

Най -добрите скорости винаги идват от VPN сървъри близо до вас – или дори в една и съща държава. Но ако живеете във Великобритания и се свържете с VPN сървър в Австралия, a Очаква се спад на скоростта . Колкото по -далеч сте, толкова по -дълго е необходимо да се свържете със сървъра.

Фактор № 3: хардуер на VPN сървър.

Вашата скорост на интернет може да се забави, ако сте свързани с Пренаселен VPN сървър . Високите натоварвания на сървъра са по -вероятно, когато се свържете с популярно местоположение на VPN сървър като САЩ или Великобритания.

Изборът на добър VPN доставчик като Surfshark ще гарантира сървъри с не по -малко от 1Gbps порт връзка – а понякога и до 10Gbps . Колкото по -голям е числото, толкова по -бързо е връзката. Това означава, че такива задачи като стрийминг на видеоклипове и изтегляне на файлове няма да страдат от изоставане и буфериране.

Фактор № 4: VPN криптиране.

Защо VPN изобщо влияе на скоростта на интернет? Един от отговорите е криптиране . Когато използвате VPN за достъп до уебсайт или услуга, a VPN трябва да криптира вашите данни За да го предпазите от зрителите и след това да го декриптирате, за да не ви изглежда глупост.

Частта от вашата честотна лента, използвана за предаване на данни, които обслужват целите на криптиране и декриптиране, се нарича криптиране над главата . Силните алгоритми за криптиране могат да доведат до малко по -ниски скорости, но имайте предвид, че промяната в скоростта е минимална. Това е особено вярно, когато говорим за първокласни VPN услуги, които инвестират много пари в изграждането на бърза и сигурна VPN инфраструктура.

Фактор № 5: VPN протоколи.

Не всички VPN протоколи са създадени равни. Някои предлагат по -добра скорост s (e.g., Openvpn udp), докато други са повече стабилен (E.g., OpenVPN TCP). Някои най -добри VPN доставчици позволяват на потребителите да се занимават с настройки на протокола. С Surfshark, например, можете да избирате между Wireguard, IKEV2, OpenVPN UDP и OpenVPN TCP.

Фактор № 6: Време за деня.

Това може да изглежда необичайно, но времето на деня влияе на скоростта на VPN като Различен брой интернет връзки се установяват в различно време . Тази точка е тясно свързана с претоварването на сървъра, до което се докоснах преди в тази статия. След това отново, както казах, най -добрите VPN доставчици, които инвестират в правилния VPN хардуер, разбират този проблем и го решават чрез увеличаване на честотната лента.

Сега, когато сте научили за фактори, влияещи върху скоростта на VPN, нека да видим как да го тестваме.

Сравнение на теста за скорост на скоростта на VPN

VPN услугите не са еднакви, дори и да се появи на необученото око. Всъщност много зависи от това как доставчикът реализира услугите си, от номера на сървъра до честотната лента на портовете, които техните сървъри използват.

През годините ние оценихме как някои от най -големите VPN там се подреждат срещу Surfshark: