Който VPN не забавя интернет

Contents

За щастие, има и много методи, за да ускорите вашата VPN връзка. Можете да регулирате нивата на криптиране, да променяте протоколи или местоположения на сървъра, да използвате разделен тунел или да се уверите, че е налична оптимална настройка на интернет.

Дали VPN забавя скоростта ви в интернет? [Кратък отговор: Вероятно не

Някой мрънка в разговор, хората се движат бавно на натоварен тротоар, вашият Wi-Fi се движи с темпо на охлюв … те могат да изскочат в главата ви, ако мислите за думата досадно. И последният вероятно ще спечели конкурса за досада, тъй като бавният интернет се запушва каквото и да правите онлайн-работете, изучавайте или гледайте телевизионното ви шоу, за да се охладите след първите две.

Така че, не е изненада, че много хора търсят VPN, който не се забърква със скорост на интернет. В тази статия ще отговорим на въпроси, които най -вероятно сте си задали – забавя ли VPN интернет и е бърз VPN просто мит? Ще научите и как да ускорите своя VPN. Готов? Нека го направим бързо (точно както трябва да бъде wi-fi!)

Влияе ли VPN скоростта на интернет?

Бавната интернет връзка е може би най -често срещаният стереотип, който обикаля около vpns. И да, това беше Случаят преди време Преди скоростта не беше приоритет, когато са проектирани VPN протоколи.

Забележка: Определяне на нивото на криптиране, VPN протокол е комбинация от протоколи за предаване и стандарти за криптиране. По принцип ключов елемент за работата на VPN е как криптира вашите данни и ги изпраща до местоназначението си.

Различните протоколи осигуряват различни скорости. И само няколко години назад, Openvpn беше водещият VPN протокол. Той все още се счита за сигурен и надежден, като почти всеки VPN днес го използва. Скоростта на връзка обаче никога не е била приоритет, когато е въведена за първи път. Така че вашият интернет може да е пострадал. Но това все още ли е случаят с по -новите продукти?

Бърз VPN днес: истински или не?

Напълно истински. Още. Истината е, че VPN е длъжен да забави връзката ви малко, тъй като отнема време VPN да криптира и декриптира данни. Но това забавяне е практически невидимо със съвременните VPN. И така, какво се промени? Нека обсъдим.

VPN скорост в наши дни: Какво се промени?

Основната разлика е, че VPN протоколите се подобриха. Да, технологията не остава поставена – други протоколи, като Wireguard, се появи Проектиран с по -голяма скорост и подобрена поверителност. Проектиран да подобри съществуващите VPN протоколи, като е по -бърз и по -лесен за използване, Wireguard използва по -бързи методи за криптиране и е оптимизиран да работи на няколко процесорни ядра едновременно. Издаден през 2019 г., той вече е включен в много VPN услуги.

И така, с по -усъвършенствани протоколи, съвременните VPN просто не могат да си позволят да предлагат бавни скорости. Но … засяга ли и безплатни VPN? Нека разберем.

Безплатни VPN: Нужда се от скорост

Са бавни скорости на безплатни VPNs мит или реалност? Най -вероятно последното. Защо така? Работата е там, че безплатните VPN доставчици налагат специфични ограничения на потребителите, като до голяма степен се надяват те да надстроят до платен план, за да ги избегнат. Сред основните ограничения са:

ProtonVPN ценообразуване

 1. По -бавна връзка. Доставчиците често избират да ограничават скоростта на безплатни версии. Да вземем например ProtonVPN, който се предлага в безплатна и платена версия, като предишната осигурява по -бавни скорости в сравнение с тази на платените планове.
 1. Ограничения за използването на данни. С безплатен VPN може да се окажете и с ограниченото количество данни, което можете да използвате.
 2. Малка сървърна мрежа. За да вземе ProTonVPN като пример отново, неговата сървърна мрежа на безплатни и платени планове значително се различава – 147 сървъра в 3 държави на безплатен план срещу 500+ сървъра в 40+ държави. Колкото по -къси данни за разстоянието трябва да пътуват, толкова по -добре. Така че, ако сте ограничени до шепа сървъри, вашата връзка може да пострада.

В същото време премиум (платените) VPN са предимно неограничени. Нека сравним безплатните и премиум VPNS главата до главата, за да видим ясно разликата:

Безплатен VPN Платен VPN
Скорост Предимно затворен Най -висока скорост
Използване на данни Предимно ограничени Неограничена честотна лента и трафик
Сървърна мрежа Малки сървърни мрежи Обширни сървърни мрежи

Как да тествам скоростта на VPN връзка

И така, ето нещо – вашият VPN често осигурява различни скорости в интернет, когато сте свързани със сървъри на различни места. За пореден път, толкова по -близо е сървърът до вашето истинско местоположение, толкова по -бързо ще бъде вашата връзка. Можете да стартирате тестове за бърза скорост, когато сте свързани с различни сървъри, за да видите кой от тях работи по -добре за вас. Ето как можете да го направите с Тест за скорост на OOKLA:

 1. Изключете вашия VPN
 2. Отворен Тест за скорост на Ookla и щракнете върху „Отиди“
 3. Проверете вашето качване и изтегляне на скорости без вашия VPN
 4. Включете вашия VPN и се свържете със сървър
 5. Обърнете внимание на вашето качване и изтегляне на скорости с вашия VPN
 6. За да сравните разликата в скоростите на различни сървъри, повторете стъпки 3, 4 и 5.

Най -вероятно ще получите по -лоши резултати, свързващи се със сървъри в географски далечни страни. И все пак, топ VPN доставчик няма да забави значително вашата интернет връзка-по този начин ще се насладите на висококачествено криптиране, без да страда от интернет скоростта си много.

Как да направя VPN по -бърз?

Кажете, че сте провеждали тест за скорост и не сте харесали това, което сте виждали. Не се притеснявайте – това не означава, че цялата надежда е загубена. Съставихме няколко съвета за вас как да направите вашия VPN по -бърз. Вижте следното.

1. Превключете към различен протокол

За пореден път различните протоколи могат да повлияят на скоростта на връзката ви по различен начин. Така че можете да опитате да превключвате между тях, за да видите кое работи по -добре за вас. За да направите това в приложението VEEPN, например, отидете на Настройки > VPN протокол, където ще видите няколко налични опции. Ето как изглежда в приложението на Windows:

VEEPN протоколи

2. Проверете вашата интернет връзка

Въпреки че пренасочването на трафика ви чрез VPN сървър може да забави скоростта на връзката ви малко, VPN не е лошият човек, ако на първо място имате муден Wi-Fi. Както споменахме преди, можете да провеждате отделни тестове за връзка с и без VPN, за да знаете със сигурност какво причинява намаляване на скоростта. И може би всичко, от което се нуждаете, е просто да надстроите вашия интернет абонамент.

3. Рестартирайте вашия рутер (и вашето устройство, по този въпрос)

А, добрата стара “Нулирайте устройството, ако не работи”Правило, което често се подценява от много. Намерете рутера си, изпуснете го и намерете бутона „Нулиране“. Рестартирането на вашия компютър или телефон със сигурност няма да е лоша идея. Може би вашето устройство е просто уморено и ще се усети след бързо рестартиране.

4. Променете местоположението на сървъра

Местоположението на сървъра и натоварването на сървъра са сред основните фактори, влияещи върху загубата на скорост. По този начин, промяната на различен сървър по -близо до вашето местоположение може значително да подобри скоростта на интернет.

5. Кажете на защитната си стена да подпали огън

Защитните стени и антивирусите могат да забавят и скоростта на връзката ви, тъй като тези приложения трябва да филтрират през всички данни, преди да заключат, че е безопасно за вашето устройство. Някои дори могат да противоречат на VPN услугата, като го нарекат евентуално опасен. Добавянето на приложението VPN към изключенията на антивируса или защитната стена може да помогне за частта „конфликт“, но няма да реши проблема с скоростта. За целта трябва да деактивирате тези програми временно и да видите дали това помага със скоростта. Внимавайте обаче, тъй като това ви оставя изложени на вируси и заплахи за злонамерен софтуер.

6. Използвайте кабелна връзка

Макар и със сигурност страхотен, Wi-Fi може да ви загуби някаква скорост, особено когато имате няколко устройства, свързани към една и съща мрежа. Така че, ако наистина трябва да изкопаете последните няколко мегабайта, който предлага вашия доставчик на интернет услуги (ISP), можете да преминете към кабелна връзка. Поддържането на няколко метра UTP кабел у дома винаги е добра идея, така или иначе.

7. Изберете надежден VPN доставчик

Безплатните VPN със сигурност са примамливи, но дори и да не плащате пари, все пак може да ви струва по -бавна скорост, по -лоша сигурност и дори експозиция на данни (безплатните VPN доставчици трябва да печелят по някакъв начин, така че да продавате вашите данни не е извън снимката). В същото време Premium VPN могат да си позволят да разработят обширни сървърни мрежи заедно със солидни протоколи за криптиране.

VEEPN може да бъде вашето решение. Той има полезен Оптимално местоположение Характеристика – Veepn Препоръчва най -бързия сървър, към който да се свържете Преди да включите вашия VPN. Ето как изглежда в приложението Windows:

VEEPN оптимална функция за местоположение

VEEPN използва няколко VPN протокола, а именно Wireguard, OpenVPN (TCP и UDP) и IKEV2, Най-висок клас AES-256 криптиране и обширна мрежа от 2500+ сървъри в 60 страни, между който можете лесно да превключвате.

Е скорост на избрания от вас сървърен бавен? Превключете към този по -близо до вас или изберете друг VPN протокол. Пазете данните си в безопасност и скоростта на връзката ви бързо. Безпроблемен.

ЧЗВ

Колко ще забави VPN в интернет ми?

VPN е длъжен да забави малко връзката ви, тъй като отнема време VPN да криптира и декриптира данни. Това забавяне обаче е практически невидимо с съвременните VPN поради усъвършенствани VPN протоколи, които използват.

Засяга ли VPN Wi-Fi връзка?

Да, VPN вероятно ще повлияе на вашата Wi-Fi връзка, защото криптира трафика ви и ви осигурява допълнителен слой сигурност. И все пак това влияние не е значително, така че не бихте страдали от голяма загуба на скорост.

Защо VPN забавя моя интернет?

Първо, VPN е Ще забавите до известна степен скоростта на интернет, тъй като криптирането на данните отнема време. Но това забавяне практически остава незабелязано със съвременните VPN. Въпреки това, ако намаляването на скоростта е почти забележим, Може да се дължи на една от следните причини: Натоварване на сървъра, разстояние до сървър или скорост на интернет, предлагани от вашия доставчик на интернет услуги (ISP).

Знанието е сила, Veepn е свобода
30-дневна гаранция за връщане на пари
Подобни публикации

Как да използвам VPN на Paramount Plus: поток без ограничения

Как да използвам VPN на Paramount Plus: поток без ограничения

Развлечения 8 мин. Прочетете

Как да използвам VPN на Paramount Plus: поток без ограничения

Veepn Research Lab

14 септември

Сигнал срещу WhatsApp: Сравняване на функции за поверителност за защита на потребителите

Сигнал срещу WhatsApp: Сравняване на функции за поверителност за защита на потребителите

Добре е да знаете 8 минути четене

Сигнал срещу. WhatsApp: Сравняване на функции за поверителност за защита на потребителите

Veepn Research Lab

8 септември
Дръжте личните си данни частни.
Защитете се с Veepn

Написана от Lab Lab Veepn Lab Veepn Lab е посветена, за да ви предостави най -новите публикации за сигурността и поверителността в Интернет.

Подобни публикации

12 епични военни филма в Netflix за стрийми

12 епични военни филма в Netflix за стрийми

Развлечения 11 мин. Прочетете

12 епични военни филма в Netflix за стрийми

Ако искате да прекарате филма си вечер, гледайки епичен филм за войната, помислете да потърсите такъв в Netflix. Кралят на стрийминг услугите предлага безброй военни филми за всеки вкус, от класически драми до модерни блокбастери, натрупани с екшън, и емоционални любовни истории. За съжаление, някои от тези заглавия могат да изглеждат недостъпни на текущото ви местоположение. Но с услуга за виртуална частна мрежа (VPN) можете да преодолеете това предизвикателство и да се насладите на желаното съдържание, дори когато отидете в чужбина. Ето нашите най -добри филми за война в Netflix и как да получите достъп до тях отвсякъде.

Veepn Research Lab

22 септември

Правителството ме наблюдава? (Да! Разберете как да защитите поверителността си)

Правителството ме наблюдава? (Да! Разберете как да защитите поверителността си)

Big Brother 11 min Прочетете

Правителството ме наблюдава? (Да! Разберете как да защитите вашата поверителност)

Най-вероятно използвате няколко джаджи, множество платформи за социални медии и други цифрови услуги (включително базирани на AI), които правят живота ни по-лесен и по-вълнуващ. Но в един момент може да разберете, че всички тези екстри имат сенчеста страна – те всъщност могат да помогнат на властите да събират информация за вас или дори да ви шпионират директно. И тук идва въпросът – наистина ли ви наблюдава правителството? Ако сте тук за кратък отговор, тогава да, правителството ви наблюдава. Но въпросът е, колко могат да научат? Продължете да четете, за да разберете.

VPN, който не забавя интернет

Reddit и неговите партньори използват бисквитки и подобни технологии, за да ви осигурят по -добро изживяване.

Приемайки всички бисквитки, вие се съгласявате с използването на бисквитки за доставяне и поддържане на нашите услуги и сайт, подобряване на качеството на Reddit, персонализиране на Reddit съдържание и реклама и измерване на ефективността на рекламата.

Отхвърляйки несъществени бисквитки, Reddit все още може да използва определени бисквитки, за да гарантира правилната функционалност на нашата платформа.

За повече информация, моля, вижте нашето известие за бисквитки и нашата Политика за поверителност .

Дали VPN забавя вашия интернет?

Разгледайте как VPN влияе върху скоростта на интернет и научете как да измервате производителността на вашия VPN и да оптимизирате връзката си за безпроблемно онлайн изживяване.

Райън l. Clancy , Автор
Стеф Треос , Редактор
Последно актуализирано 25 август 2023 г

Може да получим компенсация от продуктите и услугите, споменати в тази история, но мненията са собствените на автора. Компенсацията може да повлияе там, където се появяват оферти. Не сме включили всички налични продукти или оферти. Научете повече за това как правим пари и нашите редакционни политики.

Разкриване на рекламодателя

Всичко за бисквитките е независим, подкрепен от реклама уебсайт. Някои от офертите, които се появяват на този сайт, са от рекламодатели на трети страни, от които всичко за бисквитките получава компенсация. Тази компенсация може да повлияе на това как и къде се появяват продуктите на този сайт (включително например реда, в който се появяват).

Всичко за бисквитките не включва всички финансови или кредитни оферти, които могат да бъдат достъпни за потребителите, нито включваме всички компании или всички налични продукти. Информацията е точна към датата на публикуване и не е предоставена или одобрена от рекламодателя.

Редакционна политика

Редакционният екип на All About Cookies се стреми да предостави точна, задълбочена информация и отзиви, за да ви помогне, наш читател, да вземете онлайн решения за поверителност. Ето какво можете да очаквате от нас:

 • Всичко за бисквитките прави пари, когато щракнете върху връзките на нашия сайт към някои от продуктите и офертите, които споменаваме. Тези партньорства не влияят върху нашите мнения или препоръки. Прочетете повече за това как правим пари.
 • Партньорите не са в състояние да преразгледат или поискат промени в нашето съдържание, с изключение на причини за съответствие.
 • Ние се стремим да се уверим, че всичко на нашия сайт е актуална и точно към датата на публикуване, но не можем. Ваша отговорност е да проверите двукратно цялата информация, преди да вземете някакво решение. Ако забележите нещо, което изглежда нередно, моля, уведомете ни.

Ако сте наясно с поверителността си онлайн, може да се обърнете към използването на виртуална частна мрежа (VPN). Но може би се чудите дали vpns забавят скоростта на връзката или как да ускорите интернет, докато използвате VPN.

Разнообразие от фактори ще определи вашата интернет скорост, докато използвате VPN. Това може да се дължи на VPN, който използвате, проблем с доставчика на мрежата, вашето местоположение или настройките на вашия рутер.

В тази статия ще обясним причините, поради които скоростта на връзката ви може да бъде бавна, докато използвате VPN и ще предоставим решения за по -бърза връзка.

В тази статия

Дали vpns забавят скоростта на интернет?

VPN предоставят на потребителите допълнителен слой сигурност при използване на Интернет. Те правят това, като маршрутизират вашия интернет трафик през отдалечен сървър, което в крайна сметка прави вашите дейности много по -трудни за проследяване.

За съжаление, този процес на пренасочване понякога може да повлияе на скоростта на интернет, тъй като вашите данни вече не поемат най -краткия и бърз маршрут до местоназначението му. Сега преминава през по -сигурно и потенциално по -дълго пътуване.

Латентността е друг решаващ фактор, който влияе върху скоростта на интернет. Това се отнася до времето, необходимо за пътуването на данните между неговия източник и местоназначение. Колкото по -ниска е латентността, толкова по -бърз е трансферът на данни и толкова по -бързо е онлайн изживяването. Колкото по -висока е латентността, толкова по -бавно е преживяването и толкова по -голяма е вероятността да изпитате буфериране или изоставане. VPN могат да увеличат латентността, тъй като те насочват трафика през отдалечени сървъри.

VPN фактори, които влияят на скоростта

Следните фактори могат да повлияят на скоростта ви, докато са свързани с VPN:

 • Разстояние до сървъра: Колкото по -нататък сте от вашия VPN сървър, толкова по -дълго са необходими за пътуването на данните, увеличаване на латентността и потенциално забавяне на вашия интернет. Ето защо обикновено се препоръчва да изберете сървър, който е близо до вашето действително местоположение.
 • Натоварване на сървъра: Броят на потребителите, свързани към един и същ VPN сървър, може да повлияе на вашата скорост. Ако сървърът е претоварен с потребители, може да се бори да продължи, забавяйки скоростта на интернет за всички свързани.
 • VPN протокол: VPN протоколите предлагат различни скорости и характеристики на сигурността. OpenVPN дава приоритет на сигурността над скоростта, докато IKEV2 и Wireguard се стремят да балансират между двете.
 • Сила на криптиране: По -високото ниво на криптиране осигурява по -добра сигурност, но също така може да забави нещата. Необходима е мощността на обработката за криптиране и декриптиране на данни и този процес може да намали скоростта, особено на устройства с по -малко мощен хардуер.
 • Скорост на ISP: Независимо колко добър е вашият VPN, той няма да може да ви осигури по -добри скорости от оригиналния ви доставчик на интернет услуги (ISP) връзка. Ако базовата ви скорост на интернет е бавна, VPN няма да го подобри.

Как да ускорите интернет с VPN

Въпреки че VPN могат да повлияят на скоростта ви поради допълнителното криптиране на данни и пренасочване, това не означава, че връзката ви е обречена да бъде мудна. С някои стратегически ощипвания към вашите VPN настройки и интернет настройка можете да осигурите по -бързо изживяване в интернет.

Нека се потопим дълбоко в различните начини да ускорите интернет с VPN.

Регулирайте нивото на криптиране

Високото ниво на криптиране е чудесно за сигурността, но може да постави допълнително търсене на обработка на вашата система, като по този начин забави скоростта на интернет. Ако използвате VPN предимно за дейности, при които максималната сигурност не е основният приоритет, като стрийминг или игри, можете да помислите за намаляване на нивото на криптиране. Не забравяйте обаче, че това може да направи вашите данни по -малко сигурни.

Изберете различен VPN протокол

VPN използват различни протоколи, за да създадат защитен тунел за вашите данни. Някои протоколи дават приоритет на сигурността, но може да забави скоростта ви, докато други постигат баланс между сигурността и скоростта. Помислете за преминаване към по -бързи протоколи като IKEV2 или Wireguard, ако вашият VPN ги поддържа. Въпреки това, бъдете наясно с потенциалните компромиси в сигурността.

Променете местоположението на вашия сървър

Колкото по -нататък трябва да пътуват вашите данни, толкова повече латентност може да повлияе на вашата връзка. Изборът на различен сървър, който е по -близо до вашето действително местоположение, може да намали това време за пътуване и да засили скоростта ви. Повечето VPN улесняват промяна на местоположението на вашия сървър, а някои дори предлагат функция за бързо свързване, която автоматично избира най -добрия сървър въз основа на вашето местоположение.

Използвайте функцията за разделяне на тунели

Разделеното тунелиране ви позволява да решите коя част от трафика ви преминава през VPN и коя част преминава през редовната ви интернет връзка. Това може значително да ускори вашата интернет връзка, като намали количеството данни, което трябва да бъде криптирано и пренасочено през VPN.

Проверете вашата интернет връзка

Преди да обвинявате VPN за бавна интернет връзка, трябва да проверите оригиналната си скорост на интернет. Ако вашият ISP предлага бавна връзка, VPN няма да може да го ускори. Помислете за надграждане на вашия интернет план или превключване на интернет услуги, ако е необходимо.

Затворете всички приложения, които не ви трябват

Много приложения, работещи на заден план, могат да изядат честотната ви лента, без да го осъзнавате. Не забравяйте да затворите всички ненужни приложения и програми на вашето устройство, за да освободите честотна лента за по -добро VPN изживяване.

Деактивирайте антивируса си

Понякога антивирусният софтуер може да пречи на вашия VPN и да забави скоростта на интернет. Помислете за временно деактивиране, за да видите дали това се отразява на скоростта ви. Не забравяйте обаче да го включите по -късно, за да запазите устройството си защитено от киберпрестъпници.

Рестартирайте вашия рутер или модем

Точно като вашия компютър, вашият модем или рутер може да се възползва от бързо рестартиране. Рестартирането на тези устройства може да разреши проблемите на скоростта, като изчисти всички съществуващи проблеми със софтуера или кеширане на паметта, които биха могли да забавят връзката ви.

Превключете към кабелна връзка

Wi-Fi връзките са податливи на различни проблеми с смущения и обхват, които могат да забавят скоростта ви. Преминаването към кабелна връзка чрез Ethernet кабел може да предложи по -стабилна и по -бърза интернет връзка.

Рестартирайте компютъра си

Понякога най -простите решения са най -ефективни. Бързото рестартиране често може да разреши много незначителни проблеми, които може да забавят вашия компютър и следователно, скоростта на вашата интернет.

Изследване на нови VPN услуги

Ако сте опитали всичко и вашият VPN все още е бавен, може да е време да смените услугите. Някои VPN, включително следните, са просто по -бързи от други:

 • Surfshark: Surfshark е най -подходящ за онлайн игри и стрийминг, благодарение на протокола за протокол Wireguard и възможностите за разделяне на тунели.
 • Кибергхост: В нашето тестване Cyberghost осигури ниска латентност в голямата си сървърна мрежа.
 • Ipvanish: Ipvanish е най-бързият VPN, ако се интересувате от торентен, тъй като предоставя P2P-подходящи сървъри.

Важно е да намерите VPN, който балансира скоростта, сигурността и желаните от вас функции.

Как да проверите вашата скорост на VPN

Най -добрият начин да проверите скоростта на вашия VPN е с тест за скорост на интернет. Той ще ви осигури скоростта на изтегляне на вашата връзка, скоростта на качване и латентността. За да направите това, следвайте тези стъпки:

 1. Изключете вашия VPN: На първо място, изключете вашия VPN, така че да можете да потвърдите основната си скорост на интернет.
 2. Отидете на уебсайт за тест за скорост: Отворете пътя си към сайт за тест за скорост, като Speedtest на Ookla.нета, бърза.com от Netflix или Speedof.аз. Когато сте на предпочитания от вас сайт, просто намерете и щракнете върху бутона Go или Start.
 3. Проверете резултатите: След като дадете на уебсайта няколко секунди до няколко минути, ще получите скоростта на изтегляне, скоростта на качване и резултатите от латентността. Направете тези числа, за да можете да ги сравните с резултатите от следващите стъпки.
 4. Свържете се с вашия VPN: След това се свържете с предпочитания от вас VPN. Ако е възможно, изберете местоположението на сървъра, което обикновено използвате за ежедневните си дейности.
 5. Изпълнете отново теста за скорост: Върнете се в същия сайт за тест за скорост и стартирайте теста отново, докато сте свързани към вашия VPN. Отново, не забравяйте да вземете под внимание резултатите.
 6. Сравнете резултатите: Сега можете да сравните двата набора от резултати. Нормално е да видите някакъв спад на скоростта при използване на VPN, както обсъдихме по -рано в статията. Ако обаче има значително намаляване на скоростта, може да си струва да приложите някои от стъпките за отстраняване на неизправности, които покрихме.

Важно е да запомните, че много фактори могат да повлияят на тест за скорост. Поради тази причина може да бъде полезно да провеждате теста многократно по различно време на деня и на различни VPN сървъри, за да получите далеч по -изчерпателна картина на скоростта на VPN на скоростта на VPN.

Често задавани въпроси на VPN и скорост на интернет

Как да увелича скоростта на интернет в настройките на рутера?

За да увеличите скоростта си чрез настройките на вашия рутер, първо опитайте да актуализирате фърмуера на устройството, тъй като това вероятно ще дойде с подобрена производителност. Друг метод е да промените канала на рутера, за да се избегне намеса от други устройства. Ако е възможно във вашите настройки, активирайте качеството на услугата (QoS), тъй като това ще даде приоритет на определени видове трафик.

VPN прави ли вашия интернет по -бърз?

Не, VPN не прави вашия интернет по -бърз, той прави точно обратното. Като се има предвид фактът, че VPN добавя допълнителен слой сигурност, като пренасочва трафика ви, е по -вероятно да забавите скоростта на интернет, отколкото да го направите бързо. В някои специфични ситуации това може да ускори вашия интернет, като заобикаля дросела на ISP.

Колко забавя VPN интернет?

Сумата, чрез която VPN забавя вашия интернет, обикновено зависи от редица фактори. Това включва вашата оригинална скорост на ISP, местоположението на сървъра и вашия VPN протокол. Най -вероятно ще изпитате малко намаление на скоростта поради пренасочване на трафика ви.

Кой VPN има най -бързата скорост?

VPN с най -бърза скорост ще зависи от много различни фактори и ще варира толкова често поради броя на потребителите на сървър наведнъж. В допълнение към гореспоменатите VPN, ExpressVpn и Nordvpn са известни и с това, че последователно осигуряват високоефективни скорости.

Долен ред

Използването на VPN е оптималният начин за осигуряване на вашите онлайн дейности. Това допълнително криптиране обаче често причинява по -бавни скорости поради необходимото пренасочване. Независимо дали става въпрос за разстоянието до VPN сървъра, натоварването на сървъра или оригиналната ви скорост на ISP е бавно, има много фактори, които могат да повлияят на вашата скорост на интернет.

За щастие, има и много методи, за да ускорите вашата VPN връзка. Можете да регулирате нивата на криптиране, да променяте протоколи или местоположения на сървъра, да използвате разделен тунел или да се уверите, че е налична оптимална настройка на интернет.

Ако скоростта е вашата крайна цел и стъпките за отстраняване на неизправности не са достатъчни, може би е време да смените VPN доставчиците. За да ви помогнем да намерите най -добрата услуга за вашите нужди, без да компрометирате сигурността, разгледайте нашето ръководство за най -бързите VPNs. Целта е да се постигне перфектен баланс между скорост, сигурност и функции, които отговарят на вашите специфични нужди.