Плюсовете и минусите на VPN – всичко, което трябва да знаете

Contents

Някои основни стрийминг услуги – като Netflix, любим на всички – се опитайте да се борите с VPN връзки с VPN блокери, Така че може да се събудите една сутрин и изведнъж да откриете, че надеждният ви VPN вече не може да получи достъп до желаното от вас съдържание.

Плюсове и минуси на VPN

VPN е основен инструмент за запазване на себе си онлайн. Той подобрява вашата сигурност, защитава вашата поверителност и ви дава по-добро всестранно изживяване в интернет. Нека разгледаме плюсовете и минусите на VPN и защо си струва да има.

05 януари, 2023 г
Врьом чtения: 15 мин.

 • VPN плюсове и минуси
 • Предимства на VPN
  • Той осигурява вашите данни
  • Той защитава вашата онлайн поверителност
  • Променете вашия IP адрес
  • Защита във враждебна среда
  • Без дроселиране на честотна лента
  • По -добър опит в онлайн игри
  • Той ви защитава, докато работите дистанционно
  • По -бавна връзка
  • Някои VPN са несигурни
  • Абонаментни разходи
  • VPN са забранени в определени страни
  • Несъвместим с определени устройства
  • VPN не ви предпазва от доброволно събиране на данни

  VPN плюсове и минуси

  Постоянните истории за нарушаване на данните и хакери може да ви оставят да се чувствате издути и да се чудите „е VPN, който си заслужава?„Е, ние сме тук, за да успокоим тези опасения с някои трудни факти за това, защо VPN е един от най -добрите и бързи начини да останете сигурни онлайн и да се поддържате лично.

  Ето бърз преглед на плюсовете и минусите на VPN.

  Професионалисти Минуси
  Осигурява вашите данни Забавя скоростта на интернет
  Защитава вашата онлайн поверителност Евтини или безплатни VPN са бавни, несигурни и могат да събират вашите данни
  Маскира вашия IP адрес Премиум VPNS струва пари
  Работи като удобен инструмент за протестиране на активисти във враждебна среда VPN не ви предпазват от съхраняване на данни в социалните медии
  Предотвратява дросела на честотната лента въз основа на определени дейности Несъвместим с определени устройства
  Предпазва ви от DDOS атаки VPN са забранени в определени страни
  Защитава ви, докато работите дистанционно VPN не ви предпазва от доброволно събиране на данни

  Предимства на VPN

  Има много предимства при използването на VPN. Това ще криптира вашия сърфиращ трафик, ще продължи да сърфира в сигурно и подобряване на вашия онлайн опит. Ето някои ключови предимства от използването на VPN:

  Той осигурява вашите данни

  Нашите онлайн данни изминават дълги разстояния и преминават през различни сървъри, когато сърфираме в мрежата. Тя включва дори най -личните ни неща, като частни съобщения, пароли, финансова информация и други.

  Ако не е криптирано, трети страни, като вашия доставчик на интернет услуги, държавни служители или киберпрестъпници, могат да получат достъп до него и да го използват срещу вас. Рискът е особено висок, когато използвате необезпечени обществени Wi-Fi мрежи, които са плодородни основания за хакери.

  VPN може да ви помогне с това. Тя криптира вашия трафик, така че никой да не вижда какво правите или достъп до онлайн. Премиум VPN доставчиците използват най-добрите алгоритми за криптиране, осигурявайки висококачествена сигурност и подобрена поверителност онлайн.

  NORDVPN също има функцията за защита на заплахата. Защитата на заплахата прави вашето сърфиране по -безопасно и по -гладко. Той ви помага да идентифицирате файлове, изхвърлени от зловреден софтуер, спира ви да кацате на злонамерени уебсайтове и блокира проследяващи и натрапчиви реклами на място.

  Той защитава вашата онлайн поверителност

  Всичко, което правите онлайн, оставя следи, които могат да разкажат много за вашите онлайн навици. Има много организации, които се опитват да получат вашите данни, вариращи от вашия доставчик на интернет услуги (ISP) до уебсайтове за онлайн пазаруване. VPN крие вашата информация от вашия интернет доставчик.

  Интернет доставчиците често се присмиват на данните на своите клиенти и дори могат да ги предадат на трети страни. Например, те могат да го продадат на правителствена институция, която се интересува от това, което правите онлайн, или търговско образувание, което може да го използва за маркетингови цели или насочване към реклама.

  VPN ще смекчи този проблем. След като трафикът ви бъде криптиран, никой няма да може да се присмива на вашите онлайн действия и ще можете да се насладите на вашата поверителност.

  Променете вашия IP адрес

  Вашият IP адрес може да се използва за проследяване на вашето местоположение и идентичност. Всеки път, когато посещавате уебсайт, доставчикът на уебсайт може да види вашия IP адрес и може да използва тази информация при насочване към реклама в бъдеще. Ако обаче използвате VPN, ще насочвате данните си чрез VPN сървър със собствен IP адрес. Уебсайтовете, с които взаимодействате, ще могат само да преглеждате IP адреса на VPN, а не ваш собствен.

  Poхoжie statjei

  Врьом чtения: 10 мин.

  Врема чtения: 11 мин.

  VPN също може да ви помогне да заобиколите защитни стени. Например, ако искате да получите достъп до уебсайт за новини в страна, в която е ограничена, тази функция може да ви помогне.

  Промяната на вашия IP може също да ви помогне да избегнете дискриминация на цените, тъй като цените в онлайн магазините понякога зависят от страната, в която сте. Сменяйки вашия IP, можете да превключите виртуалното си местоположение и да получите справедливи сделки.

  Защита във враждебна среда

  VPN е жизненоважен инструмент, ако някога се окажете в страна с нисък индекс на свободата на интернет, където вашите онлайн действия могат да имат последици от реалния живот.

  А какво ще стане, ако VPN връзката внезапно падне? NORDVPN има специална функция за превключване на убийства, която автоматично ще прекрати вашата онлайн връзка, така че никога да не разглеждате незащитени незащитени.

  Без дроселиране на честотна лента

  Някои интернет доставчици ограничават честотната лента на клиентите си, когато посещават определени уебсайтове или използват конкретни услуги. Тази практика се нарича дроселиране на честотната лента. Криптирайки трафика си, криете дейностите си от доставчика и те вече не могат да ограничат трафика ви.

  Онлайн сигурността започва с щракване.

  Бъдете в безопасност с водещия в света VPN

  По -добър опит в онлайн игри

  VPN може значително да подобри вашия опит за игри. Той защитава вашите мрежи от DDOS атаки и също така може да ви помогне да избегнете нелоялни забрани за IP. Функцията Meshnet на NORDVPN може дори да ви помогне да създадете частни дистанционни връзки за LAN към играта с приятелите си!

  Той ви защитава, докато работите дистанционно

  VPN е особено важен за бизнеса и компаниите след пандемията Covid-19, с повече хора от всякога, работещи дистанционно. Използването на отдалечени връзки за достъп до работни мрежи излага чувствителна компания и информация за клиентите, изложени на риск от кражба.

  Работата дистанционно върху публична или споделена мрежа може да изложи вашите чувствителни данни на киберпрестъпници, тъй като някой с правилните знания в същата мрежа може да получи достъп до вътрешни компании системи.

  Можете също да използвате Meshnet, за да работите дистанционно с вашия екип. Тази безплатна функция, създадена от NORDVPN, ви позволява да свързвате устройства със сигурни, криптирани тунели. С мощната си система за споделяне на файлове без ограничения прави сътрудничеството по-лесно от всякога.

  Неразрешеният достъп до трети страни до файлове на компанията може да има катастрофални последици за бизнес. Затова е важно организациите да направят крачка към по -безопасна отдалечена работна среда и да използват VPN, за да гарантират, че всички чувствителни данни са зад затворени врати.

  Недостатъци на VPN

  Въпреки че VPN трябва да бъде крайъгълен камък на вашата киберсигурност, той няма да реши всичките ви проблеми със сигурността на сърфирането ви. Следователно е важно да се разберат границите и потенциалните недостатъци на VPN. Ето основните недостатъци на използването на VPN:

  По -бавна връзка

  Процесът на криптиране и маршрутизирането на вашия трафик през отдалечени сървъри може да забави вашата интернет връзка. Въпреки това, Premium VPN услугите обикновено имат бързи протоколи и мощна инфраструктура, които правят скоростта на скоростта едва забележима.

  NORDVPN има изключително предим. Лекият му Nordlynx протокол е живо доказателство, че скоростта и безопасността са напълно съвместими.

  Някои VPN са несигурни

  Безплатните VPN често са опасни и правят повече вреда, отколкото полза. Фактът, че те са свободни, вероятно означава, че използват други начини за осигуряване на приходи от своите операции. Това може да означава събиране на вашите данни и продажба на трети страни или да ви наводнява с реклами.

  Безплатните VPN също са склонни да имат по -малка сървърна инфраструктура, която води до претоварени сървъри и следователно, по -бавни скорости. Освен това те могат да имат повече дупки за сигурност и слаби алгоритми за криптиране – перфектната рецепта за течове на данни. Само не забравяйте скорошния инцидент с изтичане на няколко безплатни VPN доставчици.

  Има ли недостатък при използването на VPN? Това зависи от избрания от вас, който сте избрали. Винаги се уверете. Уверете се, че използва силно криптиране и има глобална мрежа от сървъри, така че да не ви забави твърде много.

  Абонаментни разходи

  Какво струва спокойствието? Добрият VPN ще ви струва само няколко долара на месец, което не е много в сравнение с безопасността, която осигурява (на много места той излиза на по -малко от чаша кафе на месец). Освен това много от предимствата на VPN може да ви спестят пари.

  VPN са забранени в определени страни

  Това ще бъде само в зависимост от вашето местоположение, но VPN са забранени или поне силно ограничени в определени страни. Дори и VPN да са законни там, където живеете, трябва да проверявате два пъти местните закони, когато пътувате, за да гарантирате, че знаете какво сте и не ви е позволено да правите.

  Русия и Индия, например, одобряват доставчиците на VPN, които се съгласяват да регистрират потребителски данни и да ги предоставят на правителството при поискване. VPN са забранени в Беларус, Ирак, Туркменистан и Северна Корея, а всеки опит за използване на такъв може да доведе до огромни глоби или дори в затвора. Като се има предвид, VPN не са забранени в по -голямата част от страните.

  Несъвместим с определени устройства

  Докато повечето популярни устройства и операционни системи са напълно съвместими с VPN, има някои изключения, особено що се отнася до умни устройства за дома. Няма да можете да инсталирате VPN на определени телевизори и игрални конзоли, например. Това обаче не е основен проблем, защото можете просто да конфигурирате домашния си рутер да изпраща и получава данни чрез VPN. В резултат на това всяко устройство, свързано с вашата домашна мрежа – включително смарт телевизори, конзоли и всичко друго на рутера – сега ще бъде защитено.

  VPN не ви предпазва от доброволно събиране на данни

  VPN няма да ви предпазят от доброволно да давате вашите данни на Google, Facebook или други походни колекционери на данни. В много от тези случаи ние се отдаваме на нашите данни само като използваме тези услуги – или поне ги оставяме да влязат през вратата. По същия начин, VPN няма да ви предпази от опасно онлайн поведение. Трябва да използвате здравия разум, когато става въпрос и за безопасност.

  Заслужава ли си VPN?

  Да. С онлайн измами, умножаващи бързо сред пандемията, отдалечената работа ни отваря до постоянни онлайн заплахи, а с инвазивни проследяващи и снежачи, които наблюдават всеки ваш ход: предимствата на използването на VPN очевидно надвишават недостатъците на недостатъците. Но както споменахме по -горе, трябва да изберете внимателно вашия VPN доставчик и да избягвате опасни безплатни VPN услуги.

  Професионален съвет: Отнасяйте се към вашето онлайн пространство, както и физическото си: не бихте губили пари от отвратителна заключване на вратата или система за сигурност, които знаете за факт, че взломът може лесно да се счупи. Защитете мрежата си по същия начин, тъй като съхранява толкова много от вашите частни и ценни данни.

  Ето няколко неща, които трябва да имате предвид при избора на VPN доставчик:

  • Сървърна инфраструктура. Уверете се, че има обширна сървърна инфраструктура, тъй като ще ви даде много IP адреси, от които да избирате.
  • Силни алгоритми за криптиране. Това е един от основните компоненти на VPN. 256-битовото криптиране на AES е най-силното на пазара, така че винаги проверете дали VPN услугата я предлага.
  • Обслужване на клиенти. Добрият VPN доставчик трябва да има надеждна и професионална поддръжка на клиенти, в случай че срещнете някакви проблеми (за да разберете колко доволни са нашите клиенти с тяхната услуга, вижте тези отзиви на NordVPN.)
  • Политика без лог. Уверете се,.
  • Държава на работа. Проверете дали Услугата не е базирана в страна, известна за наблюдение и нарушения на поверителността.
  • Отървете се от тракерите. Изберете VPN с допълнителни функции за сигурност, за да увеличите опита си. Блокер за проследяване спира проследяващите трети страни да ви следват в интернет и да събират данни за вас, докато разглеждате.
  • Блок реклами. Рекламният блокер не позволява досадни мобилни и уеб реклами да се намесят на всяка стъпка от вашето сърфиране. Нещо повече, по -малко реклами означават по -бързо време за зареждане.

  Онлайн сигурността започва с щракване.

  Бъдете в безопасност с водещия в света VPN

  Stakже dsstupnos na sleduющiх jyaзыkare: deutsch, английски, español, 한국어. и другиера.

  Паулий Илевичий

  Паулий Илевичиус е ентусиаст на технологията и изкуството, който винаги е нетърпелив да изследва най-актуалните проблеми в Киберсик и свободата на интернет. Той винаги търси нови и неизследвани ъгли, които да сподели със своите читатели.

  Плюсовете и минусите на VPN – всичко, което трябва да знаете

  В един непрекъснато нарастващ дигитален свят, в който виртуалните частни мрежи (VPN) стават все по-популярни, бихте си помислили, че би било сравнително прости.

  Съдържание Показване

  Въпреки това, докато по-голямата част от премиум VPN се предлагат оборудвани с функции за сигурност от най-висок клас, надежден достъп до уебсайтове, ограничени от гео.

  Има редица значителни недостатъци, на които трябва да се внимава, вариращи от внезапни капки във връзка със съхранението на подробни дневници на активността. Да се ​​има предвид тези минуси е от съществено значение, ако искате да инвестирате във висококачествена и надеждна VPN услуга.

  Това ръководство ще разгледа задълбочен поглед върху пет от основните плюсове и минуси за използване на VPN, включително препоръки за някои от най-подходящите доставчици. Ще търсим и да отговорим на някои от често задаваните въпроси относно VPN.

  Плюсовете на използването на VPN

  1). Достъп до съдържание на георешуване

  Независимо дали пътувате по света и искате да получите достъп до определен сайт от вашата страна или сте вкъщи, опитвайки се да влезете на стрийминг сървър от друга държава, използването на VPN е един от най -ефективните начини за достъп Гео-ограничено съдържание.

  Тъй като VPN работи, като поддържа вашата дейност анонимна, можете да промените своя IP адрес и да го направите да изглежда така, сякаш сте в съвсем различна държава. Това отваря цял набор от нови възможности.

  Така че, ако например пътувате в сериозна страна на цензурата и отчаяно се нуждаете от достъп до някои уебсайтове с гео блокиране, VPN е перфектният работен обиколка. Като алтернатива можете да използвате VPN за нещо толкова просто, колкото да получите достъп до каталога на Netflix в различна държава.

  Всичко, което трябва да направите, е да се уверите, че сте избрали VPN доставчик, който предлага сървъри в мястото, от което се нуждаете. Освен това, ако е стрийминг, че предимно ще използвате VPN, изберете доставчик от най-висок клас с високи скорости като ExpressVPN или NORDVPN.

  2). Отлична сигурност

  В днешната дигитална епоха повечето хора споделят лична информация по интернет в един или друг момент. Независимо дали става въпрос за онлайн банкиране или частен чат с член на семейството, важна информация като пароли и съобщения непрекъснато се прехвърля между редица различни сайтове и сървъри.

  За щастие, висококачествен VPN доставчик криптира всички ваши данни и онлайн дейност, като запазва личната ви информация в тайна и ви защитава от хакери и надничащи държавни служители.

  Киберпрестъпниците често се опитват да пробият мерките за сигурност на VPN, но стига да изберете надеждна VPN услуга, която предлага криптиране на AES-256, трябва да сте напълно безопасни.

  3). Достъпни и лесни за използване

  По-голямата част от първокласните VPN услуги струват не повече от 10-12 долара на месец. Нещо повече, ако инвестирате в дългосрочен план с доставчик, тази месечна ставка значително спада.

  Имайки предвид факта, че те поддържат връзката ви напълно анонимна и сигурна, както и деблокират всеки уебсайт, до който искате да получите достъп, VPN са отлично съотношение цена / качество.

  Освен това, в сравнение с други видове планове за сигурност на пазара, VPN са значително по -евтини. Те също са изключително лесни за настройване и могат да бъдат нагоре и да работят в рамките на минути поради факта, че няма хардуер за инсталиране.

  Ако това не е достатъчно, за да ви убеди, повечето доставчици на VPN от най-висок клас предлагат или безплатна пробна версия, или гаранция за връщане на пари, като някои дори предлагат и двете. Това е идеално, ако искате да тествате VPN услуга, преди да купите или имате нужда само от такава за кратък период от време.

  Само имайте предвид, че след като изпитате предимствата на премиум VPN, има всякакъв шанс да почувствате, че ползите са добре да платите за плащане.

  4). Без ограничения на честотната лента

  Доставчиците на интернет услуги (ISP) често могат да ограничават скоростта ви в интернет. Това е известно още като „Trottling на честотната лента“.

  Има редица причини, поради които интернет доставчикът може изведнъж да прехвърли скоростта на интернет. Най-често срещаните включват по време на пикови часове, използване на твърде много приложения с висока лента като стрийминг на живо спорт и достигане до капачка за данни.

  Въпреки това, използвайки VPN услуга, целият ви трафик се филтрира чрез сървър, който осигурява обща анонимност. Това означава,.

  5). По -ниски разходи за поддръжка

  За тези, които работят в големите фирми и отдели, VPN могат да се използват за значително намаляване на разходите и тежестта на ИТ екипа. Например, с облачна базирана VPN услуга, отделът може бързо и лесно да го инсталира във всички корпоративни компютри, като ги предпазва от злонамерен софтуер и кибератаки.

  Нещо повече, доставчикът на VPN дори ще се справи с аспекта на поддръжката и поддръжката на услугата, като същевременно гарантира, че стандартите за сигурност са високи в цялата организация.

  Минусите на използването на VPN

  1). По -бавни скорости на свързване

  Най -големият недостатък на използването на VPN е намалената скорост на интернет връзка. Въпреки че е чудесно, че връзката ви е сигурна, това често идва с цената на по -бавните скорости, независимо дали чакате видеоклип да завърши буфериране или уебсайт, за да се зареди напълно.

  Това намаляване на скоростта е донякъде разбираемо, като се има предвид, че VPN сървърите трябва да криптират целия ви трафик и активност с невероятно бърза скорост.

  В по -голямата си част скоростта на връзка обикновено не е толкова по -бавна. Така че, има всяка вероятност дори да не забележите разлика. Въпреки това, само за да бъдем в безопасност, добре е да инвестирате в VPN доставчик, който предлага високи скорости на връзка, без да се компрометира някоя от неговите функции за сигурност.

  2). Внезапни капки във връзка

  Този недостатък не трябва да е твърде голям проблем, ако изберете надеждна, най-висок клас VPN услуга. Независимо от това, струва си да се отбележи, че капките на връзката могат да се случват от време на време и в момента, в който криптираната ви връзка спадне, вашият истински IP адрес се разкрива, което означава, че вече не сте анонимни.

  За щастие, повечето премиум доставчици предлагат функция за превключване на убийства, която мигновено ви свързва от интернет, ако сървърът внезапно отпадне. Това защитава вашата лична информация и гарантира, че не изтичат данни.

  Така че, ако търсите да използвате VPN, защото вашата анонимност е особено ценна за вас, не забравяйте да изберете доставчик, който предлага превключвател за убийство като VYPRVPN, NORDVPN или CyberGhost.

  3). Дневници на дейността

  В зависимост от вашето географско местоположение, това може да бъде законово изискване за определени VPN услуги, за да се запишат цялата ви интернет дейност. Освен това има редица VPN доставчици, които поддържат подробни дневници на вашата дейност с цел продажба на данните на трети страни.

  VPN доставчици, базирани в Австралия, Франция, САЩ и други региони, които са изправени пред строги регулации за цензура, често се изискват, за да се запазят всеобхватни записи на интернет дейност.

  Също така правителствените агенции в целия свят редовно и проследяват VPN регистрационни файлове, за да наблюдават всяка потенциална подозрителна дейност или трафик от конкретни организации.

  4). Напредък в анти-VPN софтуера

  Редица основни стрийминг услуги като Netflix непрекъснато се опитват да се борят с непрекъснато нарастващото присъствие на VPN връзки със собствените си VPN блокери. Така че, не се изненадвайте, ако някой от избраните от вас сървъри внезапно стане блокиран.

  Докато много VPN, особено безплатните, нямат шанс срещу усъвършенствания анти-VPN софтуер, премиум доставчици като ExpressVPN доказаха от няколко години, че имат способността да пробият още най-трудните VPN блокери.

  5). Конфигурация

  С редица сървъри, протоколи и задълбочено криптиране е от съществено значение вашият VPN да бъде конфигуриран правилно. Ако не, има всякакъв шанс да претърпите IP и DNS течове, които излагат вашата лична информация на хакери.

  Ако намирате конфигурация малко преобладаваща, може да е добра идея да започнете с доставчик, който е удобен за потребителя, като тунела или Cyberghost. Избирането на една от тези услуги ще гарантира, че първият ви VPN опит е без стрес, приятен.

  често задавани въпроси

  Използва VPN незаконно?

  Безопасно и законно е да използвате VPN в САЩ, но всичко, което е незаконно, когато не използвате VPN, остава незаконно, когато използвате такъв. Например, ако използвате VPN за изтегляне на материали за авторски права, това все още е незаконно.

  Също така си струва да се отбележи, че използването на VPN може да наруши условията за обслужване. Така че, докато използването на VPN за достъп до стрийминг сайтове като Netflix може да не е против закона, той все още нарушава условията за ползване, които тези уебсайтове и услуги имат налични.

  Са безплатни vpns всякакви добри за стрийминг на Netflix?

  Както бе споменато по -горе, Netflix работи без усилие, за да блокира всички VPN. Следователно поддържането на VPN сървъри, работещи с стрийминг услугата, е отнемаща време и скъпа задача.

  Поради тази причина не се препоръчва избор на безплатен VPN. Безплатните VPN са склонни да показват реклами, да съхраняват личните си данни и дори да инсталират злонамерен софтуер. Ето защо инвестирането в реномиран и платен VPN като ExpressVPN или NORDVPN за предаване на любимите си предавания в Netflix е много по -добър вариант.

  Дори и да намерите подходящ безплатен VPN за предаване на Netflix, повече от вероятно е да се наложи да се справите с бавни скорости на изтегляне, които в крайна сметка ще поставят амортисьор на цялостното преживяване на гледане.

  Може ли VPN да бъдат хакнати?

  Да, някои VPN могат да бъдат хакнати, но е трудно да се направи това-особено с премиум доставчици, които предлагат функции за сигурност в най-висок клас. Вероятността да бъдеш хакнат без VPN е много по -голяма от шансовете да бъдеш хакнат с такъв.

  Може ли полицията да проследява VPN?

  Простият отговор е не, полицията не е в състояние да проследи на живо, криптиран VPN трафик. Въпреки това, струва си да се има предвид, че ако полицията получи съдебна заповед, те могат да отидат при вашия доставчик на интернет услуги и да поискат достъп до вашата връзка или дневници за използване. Поради факта, че вашият доставчик на интернет услуги е наясно, че използвате VPN, те могат да насочат полицията.

  Трябва ли да използвате VPN при стрийминг на спорт на живо?

  За всички любители на спорта инвестирането в премиум и надеждна VPN услуга е не-мозъчен. Не само че е достъпен начин за предаване на всяко спортно събитие по целия свят, но и в смисъл, че софтуерът защитава поверителността на потребителите и поддържа вашите устройства сигурни.

  Ако използвате VPN, докато стриймирате на Twitch?

  Бързият отговор на този въпрос е не. Сайтове за стрийминг като Twitch Не споделяйте важна лична информация като IP адрес на потребителя или запазени пароли. Следователно, можете спокойно да планирате потоци на платформата Twitch, като използвате VPN без никакви притеснения.

  Мога ли да използвам VPN, за да гледам Amazon Prime?

  Да, VPN ви позволяват да стриймирате и гледате Amazon Prime извън САЩ. Нещо повече, всички VPN услуги от най-висок клас също предоставят неограничена честотна лента, така че няма ограничение за това колко можете да гледате.

  Можете ли да регистрирате акаунт в Netflix в чужбина?

  Да, доста лесно е да регистрирате акаунт в Netflix чрез VPN сървър и това може да стане навсякъде по света. Само имайте предвид, че ако искате да получите достъп до същия акаунт в Netflix, ще трябва да го направите с избрания от вас VPN.

  Как да настроя VPN на Chromebook?

  Ако искате да настроите VPN на вашия Chromebook, ще трябва да получите достъп до Google Play Store. Това може да стане чрез изтегляне на разширението Chrome или приложението Android.

  Нещо повече, има и опцията за ръчно конфигуриране на вашия VPN с услуга като OpenVPN. Просто имайте предвид, че това може да е малко по -дребно, тъй като ще се изисква сами да конфигурирате всички настройки.

  Плюсове и минуси на VPN: Всичко, което трябва да знаете (2023)

  Плюсове и минуси на VPN: Всичко, което трябва да знаете (2023)

  Мислейки да използвате VPN? Чудя се дали това е правилното решение за вас? Вие сте дошли на правилното място.

  Добър VPN – кратък за виртуална частна мрежа – се предлага с много предимства. Ще ви позволи Достъп до уебсайтове на GeoBlocked и съдържание от цял ​​свят, включително вашите любими услуги за стрийминг, като Netflix, Hulu и BBC. Можете да го използвате, за да промените вашия IP адрес и да изглеждате така, сякаш сте в друга държава, и Вземете по -добри цени на полети, хотелски стаи и други.

  Но не всичко е забавно и игри. Добрият VPN също ще осигури вашата интернет връзка, Защитете поверителността си и прикрийте самоличността си, пазете ви от хакери или от всеки друг, който може да се опитва да поддържа раздели за вашата онлайн дейност.

  Важно е да запомните това Не всички VPN са създадени равни, И всеки се предлага със собствен набор от плюсове и минуси. Ще го разбием всичко за вас, за да можете да вземете информирано решение.

  VPN плюсове и минуси

  Ръководство за отстъпки към плюсовете и минусите на използването на VPN

  VPN плюсове: Предимствата на VPN могат да направят живота ви по -добър

  Светът на една ръка разстояние: достъп до блокирано съдържание отвсякъде

  Независимо дали пътувате в чужбина и искате да получите достъп до съдържание от родината си или се опитвате да предавате видео на живо от друга държава и не получавате нищо друго освен досадни съобщения за грешки, VPN може да бъде вашият нов най -добър приятел, Помага ви да заобиколите всеки GeoBlock.

  Ако сте в сериозна цензура и трябва да получите достъп до блокирани уебсайтове, VPN може да ви върне вашата онлайн свобода.

  VPN ви позволява да Променете вашия IP адрес И изглежда, че сте в друга държава и това може да отвори изцяло нов свят от възможности за вас.

  За да направите това, искате да сте сигурни да изберете VPN, който има сървъри в местата, от които се нуждаете. Ако стрийминг, след това, важно е да изберете VPN с високи скорости, които могат да заобиколят анти-VPN софтуера Някои стрийминг услуги използват. ExpressVPN е един от най -бързите VPN навън и отново е доказал, че има достъп до Netflix, колкото и да се опитват да го запазят.

  VPN ви държи в безопасност

  В този ден и възраст непрекъснато изпращаме лична информация по интернет, без да я помислим. Но нека си признаем – независимо дали влизате в банковата си сметка или просто правите частен разговор с най -добрия си приятел, Не искате някой да ви присмива.

  VPN криптира вашите данни и поддържа вашата частна дейност наистина частна, Независимо дали разглеждате мрежата у дома, в офиса или чрез публичен Wi-Fi. Винаги оставате анонимни и никой – от хакери до държавни служители – не може да види какво правите онлайн.

  ExpressVPN не само ви държи в безопасност Криптиране на военни клас, Освен това предлага скорости на светкавици.

  VPN може да ви спести пари

  Веднъж ти Използвайте VPN, за да промените вашия IP адрес, Скоро ще откриете, че безплатният достъп до съдържание от цял ​​свят не е единственият бонус.

  Много Уебсайтовете за електронна търговия показват различни цени на купувачите от различни страни – Например, продукт, който може да изглежда много скъп, ако имате достъп до сайт от Швеция, може внезапно да спадне цената, ако имате достъп до същия сайт чрез сървър в Индия.

  Това е добре да имате предвид, когато сте Резервиране на полет и хотелска стая За следващата ви ваканция.

  За най -задълбочените пазарни изследвания изберете VPN, който има сървъри в богат избор от държави.

  VPN са достъпни

  При не повече от няколко долара на месец, първокласна VPN услуга може да деблокира всеки уебсайт, който искате, и да поддържа вашата връзка анонимна и сигурна. VPN са значително по -евтини от другите видове планове за сигурност. Няма хардуер за инсталиране и няма техници, с които да се справите, и Вашият VPN може да работи в рамките на минути.

  Въпреки че има различни безплатни VPN услуги, имайте предвид, че те никога не са точно „безплатни“. Винаги в крайна сметка плащате по един или друг начин, независимо дали става въпрос за изскачащи реклами, ограничен трансфер на данни, мъчително бавни скорости или по -лошо – Някои безплатни VPN всъщност ще продават вашите лични данни на трети страни или в най -добрия случай да ви осигури посредствена сигурност.

  Добрата новина е това Много премиум VPN услуги предлагат безплатни изпитания и/или гаранции за връщане на пари, Така че можете да ги изпробвате, преди да купите. Това е чудесно, ако се нуждаете само от VPN за кратко – но след като свикнете с предимствата на първокласната VPN услуга, просто може да почувствате, че си струва да платите за плащане за.

  Кибергхост е отличен VPN Това предлага денонощна безплатна пробна версия за Windows, 7-дневна безплатна пробна версия за мобилни приложения и 30-дневна гаранция за връщане на пари за всички клиенти.

  VPN CONS: Недостатъци на VPN, за да внимавате

  VPN може да забави скоростта на връзката ви

  VPN поддържа връзката ви сигурна, като криптира цялата ви онлайн дейност, но Това може да дойде с цената на много бавна връзка – И нека си признаем, никой няма време и търпение да седи наоколо в очакване на уебсайтовете да се зареждат или за поточно съдържание, за да завършат буфериране.

  Искате да сте сигурни, че ще получите VPN, който може да се справи с работата. Изберете такъв, който предлага Високи скорости, без да се компрометира вашата сигурност, като Hotspot Shield.

  Anti-VPN софтуерът става все по-силен

  Някои основни стрийминг услуги – като Netflix, любим на всички – се опитайте да се борите с VPN връзки с VPN блокери, Така че може да се събудите една сутрин и изведнъж да откриете, че надеждният ви VPN вече не може да получи достъп до желаното от вас съдържание.

  Докато някои VPN нямат шанс, expressvpn е доказал отново и отново че може да премине през най -трудния блок Netflix хвърля в своята посока.

  Вашата VPN връзка може внезапно да падне

  С надеждна VPN услуга не бива да изпитвате капки за връзка много често – но това се случва от време на време. Основният проблем при това не е само неудобството да се налага да се свързвате отново. Това е, че в момента, в който криптираната ви връзка отпада, Вашият истински IP адрес е изложен, И вие вече не сте анонимни.

  За да се избегнат възможни проблеми, причинени от прекъсвания на сървъра, Функция за превключване на убийство е на разположение, което незабавно разглежда вашата интернет връзка.

  Ако вашата анонимност е особено важна за вас, не забравяйте да получите VPN с превключвател за убиване, като Cyberghost, privatevpn или Vyprvpn.

  Конфигурацията може да бъде трудна, ако не знаете какво правите

  Сървъри, протоколи и криптиране – доста триото! Ако вашият VPN бъде конфигуриран неправилно, потенциалът съществува за IP и DNS течове. Такива течове могат да оставят вашите лични данни, изложени на хакери и различни онлайн опасности.

  Ако сте чели за VPN функции и се чувствате претоварени, не се страхувайте. Можете да прочетете това ръководство, за да разберете по -добре какво може да направи вашият VPN за вас или да прочетете за всички различни протоколи за сигурност тук.

  Ако сте VPN начинаещ и цялата тази терминология е като чужд език за вас, винаги можете започнете с един от по-удобните за потребителите доставчици, като Кибергхост или Тунела. Те ще направят първото ви изживяване на VPN гладко, безболезнено и дори забавно.

  Долния ред

  Въпреки че някои VPN могат да имат своите недостатъци, е очевидно, че това Предимствата надвишават недостатъците. Използвайки VPN, не само можете да се насладите на неограничен достъп до желаното съдържание по ваше удобство, но и можете да имате спокойствие, че вашата лична информация остава наистина поверителна.

  След като разберете какво точно търсите във VPN, ще бъде лесно да изберете подходящия за вашите нужди. Вижте списъка на общите ни най-високо оценени VPN.

  Не пропускайте най -горещите VPN сделки – Проверете нашата страница с оферти и купони за шанс да получите отличен VPN на отлична цена!