Какво е AES криптиране и как работи през 2023 г? 256-битов срещу 128-битов

Contents

Шифроването е процес на преобразуване на обикновен текст в нечетлив формуляр, който се нарича „шифър текст“. Шифроването запазва данните, пътуващи между сървъра и браузъра или се съхраняват на компютър от любопитни очи. След получаване на съобщението от получателя, съобщението се преобразува в четене на формат. И подателят, и получателят споделят един ключ за криптиране, който кодира и декодира данните по време на разговора. Колкото по -силно е криптирането, толкова по -трудно е да го разбиете. Сложните алгоритми заедно с компютърните алгоритми поставят битове данни в цифрови сигнали.

RF безжичен свят

И AES-128, и AES-256 са симетрични алгоритми за криптиране, което означава, че използват един и същ ключ както за криптиране, така и за декриптиране. Това ги прави ефективни за криптиране и декриптиране на данни. Основната разлика между AES 128 и 256 се крие в използваната дължина на ключа. Тези стандарти AES бяха избрани от U.С. Национален институт за стандарти и технологии (NIST) като стандарти за криптиране след строг процес на оценка.

Поради бързото разработване на облачни приложения за данни, стана от съществено значение за защита на данните по време на предаването. Разработени са различни алгоритми за криптография, за да се гарантира конфиденциалност, защита на данните, комуникация, разрешение и нерепавия. Техниките за криптография използват математика и се използват за трансформиране на данни в тайни данни, които само оторизирани потребители могат да четат. Има две групи, а именно. симетрична и асиметрична криптография.

Симетричната криптография използва същия ключ за криптиране и декриптиране на съобщението. Алгоритмите попадат в тази категория включват Blowfish, DES, 3DES, AES, CAS, RC6, TEA, IDEA, Змия, Twofish и т.н.

Асиметричната криптография използва два ключа, а именно. Един ключ за криптиране като публичен ключ и един ключ за декриптиране като частен ключ. Алгоритмите попадат в тази категория включват DH, SSH, RSA и SSL.

Какво е AES ?

AES е блокова техника на шифър, при която криптирането се извършва групово разумно в даден момент. Той използва същия ключ в процеса на криптиране и декриптиране и следователно се нарича симетрична криптография.

AES режими

Има два режима, в които AE може да се реализира, а именно. Режим на режим на брояч и изход за обратна връзка. Операциите, извършени от двата алгоритъма, са изобразени на фигурата по -горе.

Следват предимствата на криптирането на AES.
• Най -стабилен протокол за сигурност поради внедряването му в хардуер и софтуер.
• Всички блокове следват подобна процедура за криптиране.
• Той е по-силен и по-бърз сравнение с алгоритъма на тройните DES.
• Използва ключове за криптиране с по -дълъг размер (128 бита или 192 бита или 256 бита). Следователно е трудно да се счупи.
• Това официално признание от NIST увеличава тяхната достоверност и широко използване.

Следват недостатъците на криптирането на AES.
• Алгоритъмът има проста алгебрична структура, но е сложен за изпълнение в софтуера.
• AE в контра режим е много предизвикателно за изпълнение в софтуера по отношение на производителността и сигурността.

128 битово криптиране срещу 256

AES-128 използва 128 битов или 16 байта дължина на ключове за криптиране. Това е блок шифър, което означава, че обработва данни в блокове с фиксиран размер i.E. 128 бита наведнъж.

Подобно на AES-128 и AES-192, AES-256 е симетричен алгоритъм за криптиране, което означава, че използва един и същ ключ както за криптиране, така и за декриптиране. Докато AES-256 предлага повишена сигурност, тя може да е по-бавна по отношение на скоростта на обработка в сравнение с AES-128 поради по-дългата дължина на ключа.

И двете от тези техники следват същия процес като по -долу, с изключение на размера на ключовете. AES-128 използва 128 битов размер на ключове, където като AES-256 използва 256 битов размер на ключове. В AES-128 има 10 кръга, където като 14 кръга в процеса на криптиране на AES-256.
Процесът на криптиране се състои от различни кръгове според размера на ключовете и всеки кръг следва стъпки, очертани по -долу както за AES 128 и 256 Техники за криптиране.
➨subbytes
➨shiftrows
➨mixcolumns
➨AddroundKey

AES-128 срещу AES-256

Процесът на декриптиране за всеки кръг следва след четири стъпки.
➨ ВЪЗДУШЕН СВОЙ
➨ Въвежда заместващи байтове
➨addroundKey ключ
➨ ВЪЗДУШНИ КОЛОКИ НА СМЕС

Ето един прост пример за илюстриране на разликата в ключовите дължини между AES-128 и AES-256:
Ключ AES-128: [вектор от 1s и 0s с 128 дължина]
Ключ AES-256: [вектор от 1 и 0 с 256 дължина]
Както можете да видите, ключът AES-256 е по-дълъг и по-сложен от клавиша AES-128.

Разлика между AES 128 и AES 256

Следва таблица споменава сравнение между AES 128 и 256 техники за криптиране по отношение на различни параметри.

Параметри AES-128 AES-256
• Дължина на ключове (NK думи) 4 (i.E. 128 бита) 8 и.E. 256 бита)
• Размер на блока (NB думи) или въвеждане на обикновени текстови блокове 4 (i.E. 128 бита) 4 (i.E. 128 бита)
• Брой кръгове (NR) 10 14
• Матричен блок 4 x 4 4 x 8
• Опити, необходими за прекъсване 2 128 2 256, по-висок от AES-128
• Ниво на сигурност Считани за обезпечени Много по -силен
• Преработка на мощност По-малко от AES-256 Повече от AES-128
• Време или латентност на изпълнение По-малко | Повече ▼

Заключение : Важно е да се отбележи, че основната разлика между AES128 и AES256 се крие в ключовата дължина и следователно потенциалното ниво на сигурност, което предлагат. AES-256 използва по-дълъг ключ (256 бита) от AES-128 (128 бита), който теоретично го прави по-устойчив на атаки на груби сили. Изборът между AES 128 срещу 256 зависи от специфичните изисквания за сигурност на приложението, както и съображенията за изпълнение. Въпреки че ключът AES-256 е по-дълъг и по-сложен от клавиша AES-128, AES256 не е непременно „по-добър“ от AES128 във всички ситуации. AES 128 все още се счита за защитен за повечето практически цели и често се предпочита заради изчислителната си ефективност, докато AES 256 се използва в сценарии, при които се желае допълнителен слой сигурност.

Също така се обърнете към предимства и недостатъци на криптиране на AES >> и AES MATLAB код >>.

Какво е AES криптиране и как работи през 2023 г? 256-битов срещу 128-битов

Какво е AES криптиране

При изследване на различни видове софтуер, криптирането на AES често се посочва като функция. Какво точно е AES криптиране и как работи? Прочетете, докато обясняваме стандарта за разширено криптиране, най -често използваният протокол за криптиране в света.

От Aleksander Hougen (управляващ редактор)
-Последно актуализирано: 26 May’21 2021-05-26T04: 27: 43+00: 00

Ако сте направили проучване на какъвто и да е вид потребителски софтуер – независимо дали става въпрос за облачно съхранение, резервни доставчици или виртуални частни мрежи – вероятно сте попаднали на фразата „AES.”По принцип не получавате обяснение отвъд това, но все пак. И така, какво точно е криптиране на AES и как работи? Присъединете се към нас, докато разрушаваме популярния протокол за криптиране на основните му компоненти в опит да дешифрираме част от технологичните заобикалящи криптиране.

Ключови поемания:

 • AES означава „Усъвършенстван стандарт за криптиране.”
 • Алгоритъмът на AES е индустриалният стандартен протокол за криптиране, който защитава чувствителната информация от традиционните атаки на груба сила.
 • Двете най-често срещани версии са 256-битови AE (осигуряващи по-голяма сигурност) и 128-битови AE (осигуряване на по-добри резултати по време на процеса на криптиране и декриптиране).
 • С настоящата технология AES е нелепим чрез прости, груби атаки и се използва в безброй приложения, от защита на най-секретната или класифицирана информация в правителствените агенции до запазване на личните ви данни, когато се съхраняват в облака.

От приемането си през 2000 г. като индустриален стандарт, AES стана повсеместно във всяка част от нашия цифров живот. Освен ако не живеете в пещера през последните 20 години, вие сте почти гарантирани, че сте използвали софтуер, който го използва, дори и да нямате представа какво е.

  Какво е AES и как работи?

Кратко за „Усъвършенстван стандарт за криптиране“, AES е най -широко използваният протокол за криптиране на данни и предпазва от любопитни очи. Как работи точно е твърде сложно за кратък отговор, така че продължавайте да четете статията, ако искате да научите повече.

AES криптиране се използва в практически всичко, свързано с компютър: от продукти, насочени към потребителите, като облачно съхранение или VPN, до масивни правителствени и корпоративни системи, които изискват висока степен на сигурност, че файловете остават частни и сигурни.

Шифроването ни позволява да използваме компютри и интернет за изпълнение на задачи и съхраняване на чувствителни данни, които трябва да бъдат поверителни. Например, без криптиране, неща като вашите банкови детайли, медицински записи и дори покупки биха били твърде изложени, за да съществуват безопасно в цифрово пространство.

Какво е AES криптиране? Разбиване на основите

Както е случаят с ходенето преди бягане, за да разберем какво е AES, трябва да обясним някои основи за криптирането и как AES криптиране стана.

Какво е криптиране?

Шифроването е широка тема, която отнема години, за да се разбере напълно, така че няма да заемаме твърде много място в това ръководство, за да обясним основните принципи на практиката.

Накратко, обаче, криптирането обикновено работи, като вземате част от данните, които искате да запазите поверително и го разтърсите, което го прави нечетлив за всеки, който няма тайния ключ, необходим за разкопчаването му.

Различните протоколи продължават по различен начин, като някои-като AES-използват „симетричен ключ алгоритъм“, което означава, че същият ключ криптира и декриптира данните.

Обратното на симетричното криптиране е (изненада, изненада) „асиметрично криптиране“, където публично достъпен ключ криптира данните. Отделен секретен частен ключ обаче трябва да го дешифрира отново.

Ако имате нужда от по-задълбочено обяснение на основите на криптирането, преминете към нашето общо описание на криптирането, преди да продължите.

Историята на AES

Както вече споменахме, AES просто означава „Advanced Encryption Standard“, име, което е възприело, когато е избран за индустриален стандарт за криптиране от U.С. Национален институт за стандарти и технологии (NIST, за кратко). Първоначално наречен Rijndael, криптирането е разработено от двама белгийски криптографи, Джоан Деймен и Винсент Риймън, в средата до края на 90-те години на миналия век.

Заедно с 14 други протоколи – включително четирите, които ще продължат да се конкурират с Rijndael: а именно, Twofish, Serpent, RC6 и Mars – той беше представен на NIST за разглеждане като новия стандарт за индустрията за криптиране. След три срещи през 1998 г., 1999 и 2000 г., NIST обяви, че Rijndael е победител и отсега нататък ще бъде известен като AES.

Как работи криптирането на AES

Сега, когато дадохме кратко обяснение на най-високо ниво на това, което прави криптирането, както и бърза история на протокола, е време да се разровим в спецификата на криптирането на AES.

Ще направим всичко възможно да обясним това възможно най -просто, но все пак може да се почувствате малко изгубени сред препратките към заместващи байтове, изместване на редове и смесване на колони. Ако го направите, не се притеснявайте, криптирането е прословуто сложно нещо, което трябва да се разбере и не бива да очаквате да бъдете господар по темата от четене на опростено обяснение на процеса.

На най -основното си ниво процесът на криптиране на AES се състои от четири различни етапа. Ще обясним всяко от тях, докато преминаваме през алгоритъма за криптиране стъпка по стъпка, но за да са: Добавете кръгъл ключ, под -байтове и смесете колони.

Докато преминаваме през стъпките на процеса на криптиране, имаме нужда от някои примери. Нека да кажем, че данните, които искаме да криптираме, са проста фраза в Speatext, „Тест за криптиране1“, а ключът за криптиране е „Password12345678.”

Този ключ за криптиране е просто лесен пример и трябва Никога не използвайте това като действителен ключ; Вместо това създайте силни пароли с дълги и сложни ключови дължини. Можете дори да използвате нашия генератор на пароли, за да създадете много силни клавиши за криптиране.

Стъпка 1: Разделяне на данните

Преди AES да може да направи всичко, тя трябва да вземе данните за криптиране и да ги трансформира в блокове, които след това ще криптират на партиди. Това става, като се вземат входните данни – например Plaintext – и ги изрязвате на парчета.

Тези блокове са структурирани в масиви (Помислете таблици), съставени от колони и редове в модел четири по-четири. Тъй като всяка „клетка“ в масива се състои от един байт, вие завършвате с размер на блока от 128 бита (има осем бита в байт, така че осем умножени по 16 ни дава 128 бита).

И така, използвайки нашите примерни данни за „Тест за криптиране1“, получаваме масив, който изглежда така:

E y o E
н p н с
° С T T
r i T 1

Стъпка 2: Разширяване на ключове

След това AES взема вашия ключ (например парола) и го поставя в същата блокова структура, използвана за данните, които криптирате. След това замества всяка част от ключа с това, което се появява на простото око като смесица от случайни числа и букви.

Преди подмяната, нашият ключ изглежда така:

p w 1 5
a o 2 6
с r 3 7
с д 4 8

След като това преминава през процеса на разширяване на ключовите, той се превръща в множество блока, започвайки от този:

70 77 31 35
61 6f 32 36
73 72 33 37
73 64 34 38

Разширеният ключ е далеч по -дълъг от този, но тук просто ще използваме първия блок в името на простотата. Този разширен ключ не се използва отново до последната стъпка на кръга.

Въпреки че тези символи могат да изглеждат случайни, те са изтеглени от таблица за заместване, известна като „Ключов график на AES“, която има предварително определена стойност за заместване на всеки символ. Ако сте любопитни за „6f“ в блоковете, това е шестнадесетичен, а не печатна грешка и ще видите повече от тях в процеса.

Стъпка 3: Добавете кръглата клавиша

Накрая стигаме до действителния процес на криптиране на AES. Протоколът сега използва блоковете данни, създадени в „Стъпка първа“ и ги комбинира с оригиналния ви ключ, за да създаде изцяло нов блок шифър, използвайки графика на ключа. Докато добавянето на текст като числата може да изглежда странно, струва си да се помни, че на компютър, всичко е число, включително текст.

И така, след като този процес приключи, той ни оставя с блок, който изглежда така:

15 0e 5e 50
0f 1F 45
10 06 13 43
01 0D 40 09

Стъпка 4: заместване на байтовете

Използването на блок-шифъра, създаден в „Стъпка трета“, сега AES замества всеки един байт в Cypher с нещо друго според таблица, известна като Rijndael S-Box. След като това приключи, нашият блок от символи се е променил на това:

59 AB 58 53
76 c0 4A
CA 6f 7d
D7 09 01

Тук сме маркирали всяка колона с конкретен цвят, така че да можете по -лесно да следвате какво се случва в следващата стъпка.

Стъпка 5: Преместване на редове

За по -нататъшно разрастване на данните, създадени в предишните ни четири стъпки, AES след това измества редовете вляво. Първият ред остава същият, но след това редове две, три и четири се изместват вляво от един, два и три байта, съответно. Това ни оставя с това:

59 AB 58 53
c0 4A 76
7d CA 6f
01 D7 09

Както можете да разберете от цветовете, редовете вече са се изместили.

Стъпка 6: Смесване на колони

Следващата стъпка на процеса взема всяка колона на блоковите шифри и ги изпълнява чрез поредица от сложни математика, която произвежда изцяло нов набор от колони. Прецизната математика е твърде сложна, за да се обясни тук, но това, което ви остава, са блокове от данни, които сега изглеждат напълно различни:

95 F5 1F
44 6d 16 07
60 51 db E0
54 4e F9 Fe

Стъпка 7: Добавете кръглата клавиша

В последната стъпка на процеса на криптиране AES взема ключа, създаден в „Стъпка втора“ (разширяване на ключовете) и го добавя към блок -шифъра, с който се озовахме в края на „Стъпка шест.„Това отново променя нашия шифър на следното:

E1 f6 2d 5 д
bf F9 B0 97
14 57 ee E2
B1 cf 73

Стъпка 8: Повтаряне на предишни стъпки

След като всички седем стъпки приключат, стъпки от четири до седем се повтарят няколко пъти, като точният брой кръгове се определя от използвания размер на ключа. Ако размерът на ключа е 128 бита, тогава AES преминава през 10 кръга, за разлика от 12 кръга за 192-битовия и 14 кръга за 256-битовия. Последният кръг прескача стъпка шест, но иначе всяко повторение е едно и също.

Всеки кръг допълнително усложнява криптирането, което прави по -трудно и по -трудно да се разграничи от първоначалното си състояние. Тоест, освен ако нямате достъп до оригиналния ключ, който по същество може да извърши същия процес в обратна страна, за да декриптира данните.

Размер на ключа: 256-битов срещу 192-битов срещу 128-битов

Както споменахме по -рано, AES е всеобхватен термин, който обхваща цялото семейство на Rijndael от протоколи за криптиране. Тази група се състои от три различни алгоритъма, които са предимно еднакви, с едно значително изключение: използваният размер на ключовете.

Има три различни размера: 256-битови AES, 192-битови AES и 128-битови AE. Най-големият размер, 256-битов AES, е най-сигурният, докато 128-битовата е обратно, че е най-малкото сигурно от трите. Това каза, че и трите ключови размера са достатъчно силни, за да отблъснат дори и най-отдадената атака на груба сила, но двата по-малки размера на ключовете са теоретично по-лесни за напукване (времето, което ще отнеме, за да се напука 128-битовите AES чрез груба атака все още е милиарди години).

192-битовите клавиши от среден клас рядко се използват, като повечето AES криптиране и декриптиране се използва или 256-битов ключ, или 128-битов ключ. Въпреки че 256-битовото криптиране е по-сигурно, 128-битов ключ използва по-малко изчислителна мощност. По този начин, той е полезен за по -малко чувствителни данни или когато процесът на криптиране има ограничени ресурси на разположение за него.

Борба за криптиране: AES срещу RSA

Ако сте чували термина „AES“ преди, може би сте чували и за друг известен протокол за криптиране: RSA. С акроним за трите си изобретатели (Rivest, Shamir и Adelman), RSA е дори по -сигурен от AES, най -вече поради факта, че използва асиметричен ключов модел, а не симетричен.

Така че, ако RSA съществува и е още по -сигурен от AES, той се задава на въпроса защо дори използваме AES на първо място. Отговорът е достатъчно прост, тъй като се дължи на начина, по който обработва криптиране: RSA изисква значително повече изчислителна мощност от AES и като такъв не е подходящ за приложения, където производителността и скоростта са критични.

Въпреки че симетричният блок шифър никога няма да бъде толкова сигурен, колкото асиметричен, неговите сравнително нискоефективни изисквания означават, че това е идеален алгоритъм за криптиране за хардуер и софтуер, които трябва да криптират и декриптират данните бързо и ефективно, без да се компрометират смислено за сигурността на сигурността.

Проблеми със сигурността на AES

Има теоретични слабости за AES, въпреки че това е забележително безопасен протокол за криптиране (ще отнеме милиарди години дори за организации с тонове изчислителна сила, като Агенцията за национална сигурност).

Въпреки това, докато прости атаки на груба сила никога не са успели да напукат AES криптиране, ако AES е лошо приложен, той може да бъде насочен към други по-сложни видове атаки.

Свързани атаки

Първият начин за експлоатация на лошо внедрен AES алгоритъм е чрез нещо, наречено „свързана атака на ключове.”Този тип атака е възможен, ако нападателят има някакъв начин да свърже известния публичен ключ със съответния секретен частен ключ; По този начин, придобиване на способността за декриптиране на данните. Ако поколението AES-Key се прилага правилно, този метод на атака не е осъществим.

Странични атаки

Компютрите по същество са само куп електрически сигнали, които на теория могат да бъдат взети чрез наблюдение на неща като физически електромагнитни течове. Ако тези течове съдържат частния ключ, нападателят може след това да дешифрира данните, сякаш са предвиденият приемник.

Известни отличителни атаки

Атаката известен ключ е може би най-простата за разбиране, тъй като изисква нападателят да знае ключа, използван за криптиране на данните. С ключа в ръка нападателят може да сравнява криптираните данни с други криптирани данни, където се знае, че съдържанието го дешифрира.

Този тип атака обаче е ефективен само срещу седем кръга на криптиране на AES, което означава, че дори най-късата ключова дължина (128-битова) би била имунизирана, тъй като използва 10 кръга. Освен това вероятността нападател да знае, че оригиналният ключ е много нисък.

Атаки за повторно възстановяване

Атаката за възстановяване на ключове означава, че нападателят има ръце върху парче криптирани и декриптирани данни и след това може да използва тази информация, за да изведе това, което ключът е използвал за криптирането му. За щастие, това е теоретична авеню за атака, тъй като е само четири пъти по-бързо от груба атака, което означава, че те все още трябва да изразходват милиарди години за него.

Окончателни мисли: AES криптиране

Сега, когато сте стигнали до края на нашето ръководство, надяваме се, че сме ви предоставили удовлетворяващ отговор на въпроса какво е криптирането на AES. Ако все още сте малко объркани, това е разбираемо, тъй като криптографията е по своята същност сложна област, която изисква години на обучение, за да разберете истински на фундаментално ниво.

Какво мислите за нашия курс за срив при AES Encryption? Смятате ли,? Уведомете ни в коментарите по -долу и както винаги, благодаря за четенето.

Беше ли полезна тази публикация?
Уведомете ни, ако сте харесали публикацията. Това е единственият начин да подобрим.

Една мисъл за „Какво е AES Encryption и как работи през 2023 г? 256-битов срещу 128-битов ”

128-битов срещу 256-битово SSL криптиране-каква е разликата?

128 BIT SSL криптиране срещу 256 бит SSL криптиране

Ако търсите SSL сертификат, това ще бъде вашето основно изискване да знаете за бита и процеса на криптиране. Трябва да знаете кой 128-битово SSL криптиране Срещу 256-битово SSL криптиране Нивото е най -доброто за вас. В тази тема ще получите повече информация за различни нива на криптиране на SSL.

Как работи криптирането?

Шифроването е процес на преобразуване на обикновен текст в нечетлив формуляр, който се нарича „шифър текст“. Шифроването запазва данните, пътуващи между сървъра и браузъра или се съхраняват на компютър от любопитни очи. След получаване на съобщението от получателя, съобщението се преобразува в четене на формат. И подателят, и получателят споделят един ключ за криптиране, който кодира и декодира данните по време на разговора. Колкото по -силно е криптирането, толкова по -трудно е да го разбиете. Сложните алгоритми заедно с компютърните алгоритми поставят битове данни в цифрови сигнали.

При криптиране асиметричният и асиметричен ключ се използва за кодиране и декодиране на данните. При симетрично криптиране един ключ се използва за кодиране и декодиране на данните, докато е в асиметричен ключ, едният ключ се използва за криптиране на детайлите, докато другият ключ се използва за декриптиране на данните. При асиметрично криптиране частният ключ, който се използва за декриптиране на данните, не трябва да се споделя с всички, а да се съхранява на сървъра.

Сега след като направим преглед на криптирането, нека се съсредоточим върху текущия стандарт за криптиране, наречен AES (Advanced Encryption Standard), който текущото криптиране работи.

AES (стандарт за авансово криптиране):

AES е алгоритъм за блок -шифър, използван като стандарт за криптиране и е обявен от NIST (Национален институт за стандарти и технологии) в САЩ. AES е една от най -известните криптография, която се използва по целия свят. AES обикновено се използва в симетрична ключова криптография (както подател, така и приемник използват един и същ ключ). AES е бърз и лесен за изпълнение и изисква по -малко памет от DES. AES се основава на шифъра Rijndael, който е разработен от белгийските криптографи, Джоан Деймен и Винсент Риймен, чието предложение е прието от NIST по -късно. AES работи на размери с фиксирани блокове като 128-битов, 192-битов и 256-битово криптиране. Причината за прилагането на по-силен ключ за криптиране започна след атаката на грубата сила, която дойде през 2006 г., която направи 56-битовия ключ RC5 уязвим.

128 бит срещу 256 битово криптиране: Което е по -добре?

Докато обсъждате 128-битово спрямо 256-битово криптиране, трябва да помислите за защита от атака на груба сила. Атаката на грубата сила е метод за изпробване на всяка потенциална парола, за да получите правилната комбинация от пароли. Тази атака изисква силно криптиране, тъй като може лесно да наруши слабото криптиране. С увеличаването на квантовите компютри и техниките за кибер-атака, NIST препоръча силен ключ над 128-битово криптиране. 256-битов ключ е много силен от 128-битово криптиране. Когато използвате по -силен ключ, е трудно да се прекъсне за нападател. В резултат на това атаката на груба сила изглежда много по-трудна срещу 256-битово криптиране.

Всеки ключ за криптиране прилага определени кръгове заедно с набор от операции. AES-128 отнема 10 кръга, докато AES-256 взема 14 кръга. Въпреки това, AES-128 е защитен, ефективен и бърз, докато AES-256 е устойчив срещу груби атаки. И двата алгоритма обаче са защитени и можете да изберете всеки, който също не прави разлика от гледна точка на сигурността. AES 256-битовата е усъвършенстван ключ, който има голям размер на ключове и е устойчив срещу груби атаки. Сертификатните власти вече започнаха да приемат AES 256 за силна сигурност.

Евтини SSL сертификати от $ 8.00/година.!
Вземете най -ниските цени на надеждни SSL марки от ClickSSL.

Нужда от криптиране:

По -долу са някои ситуации, в които се нуждаете от силно криптиране.

 • Имате нужда от силно криптиране в случай на използване на кредитна карта, дебитна карта или някакво онлайн плащане.
 • Имате нужда от силно криптиране, когато имате достъп до информация за банковото или посредническото акаунти през мрежата.
 • Имате нужда от силно криптиране, когато прехвърляте здравни или застрахователни отчети по електронен път.

В горните случаи можем да кажем, че поверителността и целостта на информацията са необходими и ако някой човек би прекъснал по време на прехода на данните, тогава информацията ще бъде изложена на риск. В този случай е необходимо силно криптиране, което може да осигури сигурна среда за вашата поверителна информация.

Защо да изберете 256-битово криптиране?

След като разберем значението на криптирането сега, ние ще открием най-подходящия ключ за криптиране за електронната търговия, най-използваните ключове са 128-битови и 256-битови по целия свят. Така че тук се дава разлика, че защо 256-битовата е по-силна от 128-битов ключ за криптиране.

Размер на ключовете Време е да се напука
56-битов 399 секунди
128-битов 1.02 x 10 18 години
192-битов 1.872 x 10 37 години
256-битов 3.31 x 10 56 години
 • С промяната на сигурността на времето трябва да има по -силно криптиране, за да се осигури от онлайн атаки. Хакерите непрекъснато участват в разбиването на слабото или старото криптиране.
 • 256-битовото криптиране е много по-силно от 128-битово. 256-битовото криптиране осигурява по-високо ниво на защита. Тъй като технологията се движи напред, се очаква, че в един момент стандартът на индустрията ще трябва да се премести на 256-битово криптиране за защита на слоя за сигурни гнезда.
 • Повечето сертификати, които осигуряват сигурност на SSL, са изместили сигурността си от 128-битова на 256-битово криптиране за интереса на клиента си. Колкото по -силна прилагате сила на криптиране, толкова повече вашите данни ще бъдат безопасни.
 • По -големият ключ винаги има по -голям шанс да остане сигурен. Използването на AES с 256-битови клавиши подобрява броя на кръговете на AES, които трябва да се направят за всеки блок от данни, като например, че са необходими 10 кръга за 128-битови и 14 кръга за 256-битово криптиране.
 • Той добавя допълнителен слой сигурност за потребителите. Потребителското име и паролата ще бъдат в безопасност с 256-битово криптиране. Проблемът с скоростта на ISP ще бъде решен с 256-битово криптиране.
 • От горното изображение, ако можете да проверите трилион (10^12) ключове в секунда, ще отнеме ~ 10^18 години, преди да проверите повечето клавиши. И 256-битов ключ би бил 2^128 пъти по-силен до груба сила, което отнема 10^56 години.
 • От гледна точка RSA ключ и ако наблюдавате горната графика, колкото по -дълго е ключът на RSA, толкова по -голямо време ще отнеме декриптиране. Наскоро 2048-битовият RSA ключ поддържа 256-битово криптиране, така че ще бъде полезно да имате 256-битово криптиране и 2048-битов RSA ключ.

Тъй като видяхме, че 256-битовото криптиране е най-силно в случай на пукнатина, криптиране, основна поддръжка на RSA и перспективи на сертификатния орган. Формулата за равномерна криптография става по -слаба с времето, което намалява нивото на сигурност. Затова е препоръчително да добавите навременна сигурност.

Свързана публикация:

 • Как да видите подробности за SSL сертификат във всеки браузър
 • Най -добрите доставчици на SSL сертификати
 • Как да инсталирате сертификат Wildcard SSL на множество сървъри