Напълно ли съм анонимен, ако използвам tor

Като цяло е невъзможно да имате перфектна анонимност, дори и с Tor. Въпреки че има някои неща, които можете да практикувате, за да подобрите анонимността си, докато използвате TOR и офлайн.

Проверка на анонимност

С тази услуга можете да проверите колко сте анонимни в мрежата, колко данни, предоставени от вашия компютър/браузър, същите данни, предоставени от вашия IP-адрес.

Моята анонимност:
Моят IP 65.108.102.48

Домакин статичен.48.102.108.65.клиенти.Вашият сървър.DeWhois Country Finland (FI) City Helsinki Zipcode 00131 координати 60.1797, 24.9344SHOW Карта

OS Windows Browser Chrome 22.0.1229.94
Времева зона IP Европа/Хелзинки време IP 22-09-2023, 16:43 Система за време

Потребителска мозила/5.0 (Windows NT 6.2) Applewebkit/537.4 (khtml, като Gecko) Chrome/22.0.1229.94 Safari/537.4 Потребителски js

Език ru-ru, ru; q = 0.8, en-us; q = 0.5, en; q = 0.3 език js
Прокси vpn tor анонимизатор на черен списък
Flash Java ActiveX Webrtc Webrtc IPS N/A
Отворени портове
Моята анонимност:
Разлики в IP-адреса

Открихме, че вашият истински IP адрес е различен от предоставения. Използвайте правилните настройки на системата, прокси и VPN или изключете Flash/Java/ActiveX/WebRTC в браузъра.

Открит прокси

Открихме, че използвате прокси. Вашият пълномощник е публичен или не напълно анонимен. Препоръчваме да използвате висококачествен частен прокси.

VPN открит

Открихме, че използвате VPN. Препоръчваме ви да смените VPN или да го използвате с частни пълномощници.

Открит аноним

Установихме, че най -вероятно използвате анонимизатор. Повечето анонимизатори са дефинирани и могат да прихващат и проследяват трафика ви. Не препоръчваме да ги използвате за анонимност.

Тор е открит

Открихме, че използвате Tor. Известни са IP адресите на изходните възли на TOR мрежата. Така че е известно, че използвате инструменти за анонимизация и това може да причини подозрение.

Различно системно време

Системното време на вашия компютър се различава от времето, определено от IP. Евентуално се опитвате да се скриете чрез анонимизация.

Различни заглавки на браузъра

Потребителният, предаден от вашия браузър, е различен от този, който проверихме с помощта на JavaScript. Най -вероятно се опитвате да скриете истинския си браузър.

Вашият IP адрес е в черен списък. Това е лош сигнал, някои сайтове могат да ви блокират поради това или да забранят определени действия.

Webrtc активиран

Не сте деактивирали webrtc. Горещо препоръчвам да го деактивирате, защото разкрива истинския ви IP адрес при използване на прокси и VPN, както и списък на всички локални IP адреси зад NAT.

Отворете прокси портовете

Открихме, че работите чрез прокси ниско ниво на анонимност, защото той е определил отворените портове.

Светкавица активирана

Не сте деактивирали Flash. Горещо препоръчвам да го деактивирате, тъй като Flash може да разкрие истинския ви IP адрес.

Java активирана

Не сте деактивирали java. Горещо препоръчвам да го деактивирате, защото Java може да разкрие истинския ви IP адрес.

ActiveX активиран

Не сте деактивирали ActiveX. Горещо препоръчвам да го деактивирате или да посетите сайтове, където имате нужда от него с друг браузър.

Напълно ли съм анонимен, ако използвам tor?

Като цяло е невъзможно да имате перфектна анонимност, дори и с Tor. Въпреки че има някои неща, които можете да практикувате, за да подобрите анонимността си, докато използвате TOR и офлайн.

Използвайте браузъра и софтуера, специално конфигурирани за TOR

TOR не защитава целия интернет трафик на вашия компютър, когато го стартирате. TOR защитава само приложения, които са правилно конфигурирани да изпращат интернет трафика си чрез TOR.

  • Безопасен: Браузър на TOR
  • Задължителен: Всеки друг браузър, конфигуриран да използва TOR като прокси
  • Безопасен: OnionShare
  • Опасен: Bittorrent Over tor

Контролирайте каква информация предоставяте чрез уеб формуляри

Ако посетите уебсайт, използвайки браузъра Tor, те не знаят кой сте или вашето истинско местоположение. За съжаление много сайтове искат повече лична информация, отколкото им е необходимо чрез уеб формуляри. Ако влезете в този уебсайт, те все още не знаят вашето местоположение, но те знаят кой сте. Освен това, ако предоставите: име, имейл, адрес, телефонен номер или друга лична информация, вече не сте анонимни на този уебсайт. Най -добрата защита е да бъдете бдителни и изключително предпазливи при попълване на уеб формуляри.

Не торент над Тор

Наблюдавани са приложения за споделяне на файлове, за да се игнорират настройките на прокси и да правят директни връзки, дори когато им е казано да използват TOR. Дори ако вашето торент приложение се свърже само чрез TOR, често ще изпращате истинския си IP адрес в Tracker да получите заявка, защото така работят торентите. По този начин не само денонимизирате вашия торент трафик, а другият си едновременен TOR TOR трафик, но и забавяте цялата мрежа на TOR за всички останали.

Не активирайте и не инсталирайте приставки за браузър

Tor Browser ще блокира приставките на браузъра като Flash, Realplayer, QuickTime и други: Те могат да бъдат манипулирани да разкрият вашия IP адрес. По подобен начин не препоръчваме да инсталирате допълнителни добавки или приставки в браузъра TOR, тъй като те могат да заобиколят Tor или по друг начин да навредят на вашата анонимност и поверителност.

Използвайте HTTPS версии на уебсайтове

TOR ще криптира вашия трафик към и в мрежата TOR, но криптирането на вашия трафик до уебсайта на крайната дестинация зависи от този уебсайт. За да се гарантира частното криптиране на уебсайтовете, браузърът TOR включва режим само за HTTPS, за да принуди използването на HTTPS криптиране с уебсайтове, които го поддържат. Въпреки това, все пак трябва да гледате URL лентата на браузъра, за да гарантирате, че уебсайтовете, които предоставяте чувствителна информация, за да покажете икона на катинар или лук в адресна лента, включете https: // В URL и покажете правилното очаквано име за уебсайта. Вижте също интерактивната графика на EFF, обясняваща как се отнасят TOR и HTTPS.

Не отваряйте документи, изтеглени чрез TOR, докато онлайн

Tor Browser ще ви предупреди, преди автоматично да отворите документи, които се обработват от външни приложения. Не пренебрегвайте това предупреждение. Трябва да бъдете много внимателни, когато изтегляте документи чрез TOR (особено DOC и PDF файлове, освен ако не използвате PDF Viewer, който е вграден в браузъра TOR), тъй като тези документи могат да съдържат интернет ресурси, които ще бъдат изтеглени извън TOR от приложението, което ги отваря. Това ще разкрие вашия IP адрес, който не е то,. Ако трябва да работите с файлове, изтеглени чрез TOR, горещо препоръчваме да използвате изключен компютър, или да използвате опасност за създаване на безопасни PDF файлове, които можете да отворите. В никакъв случай не е безопасно да се използва Bittorrent и Tor заедно, обаче.

Използвайте мостове и/или намерете компания

TOR се опитва да попречи на нападателите да научат в какви уебсайтове на дестинации се свързвате. По подразбиране обаче не попречи на някой да наблюдава интернет трафика ви да научи, че използвате Tor. Ако това има значение за вас, можете да намалите този риск, като конфигурирате TOR да използва мост, а не да се свързва директно с TOR мрежата. В крайна сметка най -добрата защита е социален подход: Колкото повече потребители на Tor са близо до вас и колкото по -разнообразни са техните интереси, толкова по -малко опасни ще бъде, че сте един от тях. Убедете и други хора да използват Tor!

Бъдете умни и научете повече. Разберете какво прави и не предлага. Този списък с клопки не е завършен и се нуждаем от вашата помощ за идентифициране и документиране на всички проблеми.

    Сътрудници на тази страница: Cypherpunk
  • Редактирайте тази страница – Предложете обратна връзка – Permalink

Проверка на анонимност

Опитвайки се да бъде анонимен в интернет? Използвате ли VPN или прокси?
Проверете дали всичко, което сте искали да скриете, е наистина скрито.

Проверете резултатите от метода
Подозрителни заглавки

Определено от наличието на http_via, Via, http_x_forwarded_for, client_ip, proxy_connection, http_proxy_connection, препратен-for-ip и други заглавки. Косвен индикатор за използването на инструментите за анонимизация. Наличието на подозрителни заглавки не засяга вашата анонимност.

Подозрителни пристанища

Определено от наличието на отворен прокси, VPN, HTTP/S портове. За да предотвратите идентифицирането на този елемент, използвайте частни специални IP адреси на VPN сървъри. Тези IP адреси няма да имат отворени VPN/прокси портове за връзка. Косвен индикатор за използването на инструментите за анонимизация. Наличието на подозрителни пристанища не засяга вашата анонимност.

Определено от наличието на IP-адрес в базата данни TorProject. Доста точен индикатор за използването на инструментите за анонимизация. Потенциално влияе на вашата анонимност и сигурност, тъй като някои от възлите на изходните тори могат да принадлежат на хакери или ненадеждни собственици.

Двупосочен пинг

Времето за пинг от клиент на сървър и от сървъра към клиента се измерват. Можете да предотвратите откриването, като затворите Ping към вашия IP адрес. Услугата за затваряне на Ping е достъпна при наемане на личен специален IP адрес в нашия VPN. Двустранното откриване на Ping не влияе на вашата анонимност.

Разминаване на часовата зона

Несъответствията в часовата зона могат да възникнат, когато зададете часова зона на една държава, а VPN или прокси сървърът, към който сте свързани, се намира в друга държава. Не влияе на вашата анонимност. Лесно се коригира чрез промяна на времето на компютъра. Косвен индикатор за използването на инструментите за анонимизация. Не влияе на вашата анонимност.

Подозрителен IP адрес

Проверка за една от ключовите думи в името на хоста на IP адреса: VPS, сървър, VPN, Proxy, ISP и други. Ако използвате VPN и искате този елемент да не бъде открит, изберете друг сървър в името на хоста без допълнителни ключови думи. Косвен индикатор за използването на инструментите за анонимизация. Не влияе на вашата анонимност. anonymity_checker__check_method_7 = “уеб страници” anonymity_checker__check_method_7_desc = определен от присъствието на уеб страница при достъп до IP адреса чрез http. Показва работещ уеб сървър на IP адрес. Може да бъде косвен индикатор за използването на инструментите за анонимизация. Не влияе на вашата анонимност.

Проверен срещу специална онлайн база данни на хостинг доставчици. Ако IP адресът, който използвате, е включен в тази база данни и сте свързани към VPN, тогава просто използвайте друг сървър.

Потребителска подправка

Определено с помощта на скрипт на браузъра, който използва JavaScript за извикване на функции, които присъстват в определени браузъри. Мачът с потребител, деклариран от браузъра, се проверява. Разминаването показва използването на плъгини, които заменят истинския потребител. Откриването на несъответствието не влияе на вашата анонимност.

Повече за услугата

Проверката на анонимността показва как другите уебсайтове в интернет ви виждат.

Ако сте скрили вашия IP адрес с помощта на VPN или прокси, уверете се, че нищо друго не ви раздава.

Онлайн проверка на услугите DNS теч, се опитва да получи истински IP-адрес чрез WebRTC . Проверява дали вашият истински IPv6 е видим.

Само изтичане на истинския IP адрес е от решаващо значение за анонимността.

Всичко останало: двупосочно пинг, отворени портове, заглавки, пръстов отпечатък, име на хост на сървъра в мрежата и часовата зона са само косвени признаци за използване на инструменти за анонимизация. Те не влияят на поверителността ви в интернет.

Моля, обърнете внимание, че всички подобни тестове са „синтетични.„Факт е, че обикновените уебсайтове не проверяват всички свои посетители за всички знаци, които се използват в този тест. Най-често това е само IP-адреса, нейната страна, град. IPv6 и изтичането чрез WebRTC рядко се проверяват.

Основната цел на това тестване е да ви позволи да премахнете това, което е възможно с инструмента за браузър и анонимизация, който използвате. Някои могат лесно да бъдат елиминирани с помощта на настройки на браузъра, други, използващи прокси или VPN настройки.

Всеки елемент има подробна информация с препоръки за елиминиране. За да се покаже, щракнете върху елемента, който представлява интерес след тестване.