Политиката на Proton VPN No-Logs, потвърдена от външен одит

Когато се свържете с VPN, той става вашият интернет доставчик, което означава, че всеки VPN доставчик е технически способен да проследява и регистрира това, което правите онлайн. Въпреки че много VPN твърдят, че имат политики без лог, тези политики не винаги се задържат, когато се поставят на теста.

Най-добрите VPN, които поддържат строга политика за безбогом

Всички продукти, представени тук, са избрани независимо от нашите редактори и писатели. Ако купите нещо чрез връзки на нашия сайт, Mashable може да спечели партньорска комисия.

Преглед

Най -доброто за стрийминг

ExpressVpn

Направете се към подробности
Отидете на ExpressVPN
Най -доброто за поверителност

Protonvpn

Направете се към подробности
Отидете на Protonvpn
Най -доброто за сигурност

Nordvpn

Направете се към подробности
Отидете в Nordvpn
Най -доброто за множество устройства

Surfshark

Направете се към подробности
Отидете в Surfshark
Най -доброто за тесни бюджети

Тунела

Направете се към подробности
Отидете в тунела
Вижте още 0

Добрият VPN ви осигурява допълнителна сигурност при разглеждане онлайн, гледане на Netflix, торент или пазаруване. Говорихме много за VPN, давайки препоръки за най -бързите и евтини услуги, но какво да кажем за най -сигурните?

Какво е VPN?

Виртуалните частни мрежи или VPN са инструменти за сигурност, които осигуряват защита за вашата идентичност и данни, като създават частна мрежа, която крие вашия истински IP адрес. Най -добрият начин за визуализиране на VPN е да го мислите като за криптиран тунел, през който преминава целия ви онлайн трафик. Никой не може да види в тунела и всичко вътре е защитено от онлайн заплахи като хакери, вируси и злонамерен софтуер.

Ако се интересувате от политиката за регистриране на VPN?

Свързването с интернет чрез VPN означава, че вашият интернет доставчик не може да види какво правите, както и властите могат. Това работи само ако вашият VPN не запази дневниците. В противен случай тези дневници могат да ви помогнат да проследите вашите онлайн дейности.

Това е особен проблем, ако вашата VPN услуга се намира в един от 5/9/14 очи държави при което агенциите за наблюдение са по -склонни да бъдат разрешени законно за достъп до вашата история на сърфиране. Разбираемо, всичко това може да бъде проблем за някои съзнателни потребители на поверителност, особено ако се опитвате да използвате VPN, за да заобиколите ограничителните закони за цензурата в страната.

Докато много клиенти на VPN обещават, че не водят никакви дневници на вашите дейности, идеята за „политика без лог“ може да означава редица различни неща. Някои компании все още могат да запазят повече информация, отколкото се чувствате комфортно за осигуряването. Строга политика за безбогове е това, което е необходимо най-вече, ако искате вашите данни да се държат далеч от ровиращите очи.

Ако използвате безплатни VPN?

Има много безплатни версии на популярни VPN навън, плюс безплатни изпитания на VPN с пълен достъп до всичко, което получавате с премиум план. Като алтернатива можете да платите за VPN. И така, коя опция е най -подходяща за вас и вашия начин на живот?

Получавате това, което плащате с VPN. Има тенденция винаги да има улов с безплатни версии и обикновено е под формата на ограничено използване на данни. Ако сте просто случаен потребител, тези планове ще работят добре. Но ако ще стриймирате или изтегляте, това няма да работи. Безплатните изпитания са малко по -различни: те идват с всичко, което получавате в платен план, но очевидно не са склонни да издържат много дълго. Изпитванията са чудесни за тестване на услуга преди да се извърши, но това не е дългосрочно решение.

Свързани истории

 • Как да гледам u.С. Netflix от всяка точка на света
 • Най -добрите VPN през септември 2023 г
 • Най -добрите VPN сделки през септември 2023 г
 • Най -добрите VPN за хром
 • Най -добрите VPN за прозорци

Нещо, което трябва да се има предвид, е, че безплатните VPN не изискват да въведете каквито и да било данни за плащане, което добавя друг слой анонимност.

Кой е най-добрият VPN без лог?

Каква. Събрахме най -добрите ви опции, включително водещи услуги като ExpressVPN и NORDVPN.

Това са най-добрите vpns без лог през 2023 г.

Политиката на Proton VPN No-Logs, потвърдена от външен одит

Публикувано на 13 април 2022 г. от Анди Йен в Proton News.

Днес ние сме развълнувани да съобщим, че преминахме нов крайъгълен камък в нашия стремеж, за да направим Протон възможно най-прозрачен с приключването на одит на трета страна на нашата инфраструктура, който потвърди нашата строга политика за не-логи. Сега, когато казваме, че сме VPN без логи, това не е само твърдение: той е проверен двукратно от независими експерти.

Като организация, основана от учени, които се срещнаха в CERN, ние вярваме в партньорската проверка и прозрачността. Ето защо правим всички наши приложения отворен код, така че всеки да може да разгледа нашия код.

Разбира се, разбираме, че не всеки има време или умения да инспектира кода сами. Ето защо, в допълнение към нашите вътрешни одити, ние редовно изпращаме приложенията си на одити за сигурност на трети страни и правим резултатите публични. По този начин всеки може да получи мнение на независим експерт за сигурността на нашите приложения.

В най -новия одит на сигурността на всички приложения на Proton, експерти по сигурността от Securitum, водеща европейска одиторска компания за сигурност, която наблюдава повече от 300 проекта за тестване на сигурността всяка година за големи корпорации и банки, не е разкрила значителни проблеми със сигурността. Това показва, че вътрешните одити на Proton и културата на сигурната разработка на софтуера са ефективни. И тъй като кодът на нашите приложения е изцяло с отворен код, сигурността ни е подкрепена от нашата програма за Bug Bounty, която обединява експерти по сигурността от цял ​​свят, за да провери нашите приложения.

Въпреки това, с VPN услуга обаче е важно да се провери какво се случва от страна на сървъра, а не само на страната на приложението.

Защо е важно да се провери политиката на VPN NO-LOGS

Когато се свържете с VPN, той става вашият интернет доставчик, което означава, че всеки VPN доставчик е технически способен да проследява и регистрира това, което правите онлайн. Въпреки че много VPN твърдят, че имат политики без лог, тези политики не винаги се задържат, когато се поставят на теста.

Строгата политика на Proton VPN не е тествана в правен случай през 2019 г. Наредоха ни да обърнем дневници, за да помогнем за идентифициране на потребител, но не успяхме да се съобразим, защото тези дневници не съществуват. Швейцарската юрисдикция на Proton VPN също предоставя допълнителни ползи за VPN услуги. Например, в рамките на настоящата швейцарска правна рамка Proton VPN няма никакви принудителни задължения за регистриране. Остава обаче възможността неправилна конфигурация на сървъра или недостатъчна архитектура на системата да доведе до случайно съхранявани регистрационни файлове.

За да се справим с това, помолихме Securitum да извърши задълбочено разглеждане на нашата инфраструктура и операции от страна на сървъра. Експертите по сигурността на Securitum прекараха няколко дни на сайта, преглеждайки нашите VPN конфигурационни файлове и конфигурации на сървъра, оценявайки нашите оперативни процедури и интервюирайки нашия персонал. Одитът беше обширен и провери следното:

 • Продължава ли Proton VPN активността ви на VPN сървъри (сървъри, които преминават трафика)?
 • Протонни VPN лог метаданни за активността на VPN сървъри, като DNS трафик?
 • Протон VPN инспектира ли или регистрира мрежовия трафик на VPN сървъри?
 • Протонен VPN монитор или регистрира информация за това кои услуги (уебсайтове, сървъри и т.н.) Свързвате се с?
 • Протонен VPN наблюдава кои услуги (уебсайтове, сървъри и т.н.) са били използвани от конкретен VPN сървър?
 • Прилага ли Proton VPN една и съща политика за поверителност към всички сървъри, региони и абонаментни нива?
 • Има ли Proton VPN процес, за да гарантира, че всяка неоторизирана промяна в конфигурацията (като „log = false“ на „log = true“) ще бъде открита? Ще задейства ли автоматична аларма?
 • Има ли Proton VPN процес на подходящ процес на управление на промените, за да се гарантира, че всички оторизирани промени, приложени към конфигурационните файлове, свързани с дневниците?
 • Дали VPN конфигурационните файлове са активирани за регистриране?
 • Дали Proton VPN регистрира информация за това кой VPN сървър сте свързани в даден момент (или кои потребители са свързани към конкретен VPN сървър в даден момент)?

Полученият доклад потвърждава, че не поддържаме никакви дневници на метаданни, не регистрирайте вашата VPN активност и не се занимавате с никакви практики, които могат да компрометират вашата поверителност.

Можете да прочетете пълния отчет от Securitum по -долу:

Доверие чрез прозрачност

В Proton вярваме, че всички претенции трябва да бъдат разследвани и проверени, включително нашите собствени. В бъдеще ще продължим да извършваме периодични одити за сигурност и ще публикуваме резултатите, за да можете да прочетете доклад на независимия професионалист по сигурността, преди да ни поверите вашите данни.

Ако сте изследовател по сигурността, ние също ви каним да подкрепите сигурността в Proton чрез нашата програма за Bug Bounty, която предлага щедри щедрости на всеки, който може да идентифицира уязвимости в нашите услуги с отворен код.
Регистрирайте се за Proton VPN За да получите прозрачен, отворен код и напълно одитиран VPN без лог, който зачита вашата поверителност

Актуализация 1 август 2023 г .: Тази статия беше актуализирана, за да представи най-новия одит на нашата политика за не-логи от Securitum, който беше сключен на 26 април 2023 г. Можете да прочетете одита на Securitum на нашата политика за не-логи от 2022 г. тук.

Анди Йен

Анди е основател на Proton, компанията зад Proton VPN и Proton Mail. Той дълго време е привърженик на правата за поверителност и е говорил в TED, SXSW и Азиатската конференция за разследваща журналистика по въпросите на поверителността на онлайн поверителност. Преди това Анди е бил изследовател в CERN и има докторска степен по физика на частиците от Харвардския университет. Можете да гледате неговия TED Talk Online, за да научите повече за нашата мисия.