AirVPN преглед

Всичко, което не означава непременно, че ще получите най -мощната услуга по отношение на скоростта и функциите. 246 сървъра, разпространени в 23 държави и AirVPN само в момента поддържа OpenVPN, което може да означава ограничения на скоростта. Но вие имате сигурността на този утвърден и насочен към поверителността протокол от ваша страна. Има дори опция да прочетете всичко за подробностите на сървърите на уебсайта на AirVPN, за да можете да бъдете още по -упълномощени и да сте наясно как използвате услугата.

Моят личен преглед на airvpn

Ето моят AirVPN много личен преглед след няколко години го използвам. За моята работа го използвам от Централна Европа, Китай и Япония, следователно моите коментари трябва да се считат за ограничени до тези области. Уредих прегледа в раздели с пулверирани списъци.

 • Пламня бързо в Европа, Япония. Пропускателната способност е много висока (> 700 Mbps с Wireguard) в Европа, добър в Япония (250-300 Mbps, когато получите високоскоростна линия в Япония). В Китай той последователно предоставя 5-7 Mbps само с OpenVPN (Wireguard е блокиран), не е лош за Китай
 • Възможност за последователно заобикаляне на китайските блокове от 2017 г. Пътувам до Китай често, поне 2 пъти в годината и AirVPN никога не ме проваляше. Последният път проверих и го използвах от Китай: началото на 2023 г. Само с OpenVPN и един от специфичните режими на свързване AirVPN за байпасни блокове (те имат много).
 • Много ми харесва системата за пренасочване на пристанища. Мога да кажа на системата да намери автоматично обхват от няколко съседни порта, които да препратите, основна функция за FTP сървър и други услуги, които трябва да изпълня зад VPN. Нещо повече, портовете остават запазени за акаунт, стига да не са изрично изтрити, спестявайки много време
 • Филтри за блокиране на реклами и проследяване е радост за мен, с избор на множество списъци и персонализирани с изключения или допълнения
 • приятелско и силно компетентно обслужване на клиентите. Свързвам се с подкрепата само за проблеми, които изискват сериозни знания и всеки път, когато човекът (ите) ме подкрепя/беше способен да ме подтикне ефективно и бързо до решението. Например, когато трябваше да свържа PFSense система към множество VPN сървъри за отказ и основно балансиране на натоварването. Те също показаха много търпение, наистина много, по някои въпроси.
 • Можете да регистрирате акаунт без имейл адрес или нещо друго, просто изберете име или код, който харесвате и това е
 • Оценявам, че те приемат биткойн без посредници, спестявайки ме от досадни процедури на KYC (от попечителните компании и/или посредниците на процесорите на плащания) и техните допълнителни емисии
 • От периодичния си доклад те твърдят,. Тези функции са важни за мен и добавят тази лека допълнителна сигурност, която не вреди.
 • Форумът на общността те оставят сравнително необуздани с минимална умереност от самата общност е много забавно и често източник на ценна информация, когато имате време да я прочетете
 • Софтуерът Android и Linux ви позволява да разделяте трафика “на приложение”. Техният софтуер за Windows и Mac ви позволява да разделяте трафика само „на дестинации“, аз.E. Можете само да кажете кои хостове или IP адреси трябва да имат трафик вътре или извън VPN тунела. Не обичам да разделям трафика за някаква грижа за сигурността, но това може да бъде сериозен недостатък за много потребители
 • Докато някой софтуер е добре документиран, документацията за техния софтуер за Mac и Windows е недостатъчна. Някои полезни опции са неясни и недокументирани. Или експериментирате, или трябва да се свържете с обслужването на клиентите (или да анализирате изходния код), за да разберете какво правят. Това е много дразнещо, особено ако оценявате добрите наръчници. Нещо повече, някои от техните ръководства са много написани, така че се чудите защо някаква друга документация е толкова лоша
 • Техният апартамент AirVPN за Linux е интересен софтуер, на който все още липсва интеграция на Wireguard, докато AirVPN инфраструктурата поддържа Wireguard от много отдавна. Така че в Linux, ако искате Wireguard, или стартирате Еди (чийто GUI изисква моно, прословуто тежък), или на местния софтуер на Wireguard. Интеграцията на Wireguard в апартамента е обявена и се очаква в рамките на октомври/ноември 2023 г. според екипа за поддръжка. Интеграцията на Wireguard така или иначе е достъпна в издания на Eddie Android, Windows, Linux и Mac.

По -субективни съображения: Етика

 • AirVPN разработва и освобождава само безплатен и с отворен код софтуер. Според мен това е от съществено значение в тази област.
 • Те работят и поддържат много възли на TOR, включително възли за изход на TOR
 • Те продължиха да подкрепят WikiLeaks дори по време на кампаниите „Smear“ и „Shift Assassalition“, начертани от USA/UK/Sweden Agences
 • Те поддържат XNET проект, насочен към европейските училища да предлагат поверителност, безплатни и отворени алтернативи на услугите на Google и Microsoft Online
 • Те бяха и са ранни привърженици на Peertube и Mastodon
 • Те не плащат за отзиви и не плащат откуп за подобряване на негативните коментари/отзиви

Окончателни мисли
За моите много лични нужди AirVPN е незаменим поради споменатите причини, особено когато имам нужда от услуги зад VPN, когато имам нужда от звездна скорост или когато съм в Китай, където много други VPN изобщо не могат да се свържат. VPN етиката, която може да играе основна роля при избора на чувствителна услуга като VPN, е висока и добра за мен. въпреки това, Помислете внимателно с “лошите” точки.

AirVPN преглед

AirVPN е изключително конфигурируем, но липсва простотата, която повечето потребители ще изискват

Публикувано на 22 април 2022 г

AirVPN на екран на лаптоп

(Изображение: © Future)

Присъда на водача на Том

Професионалисти

 • + Приложения с отворен код
 • + Експертни характеристики
 • + Прилични скорости за OpenVPN
 • + Тонове планове за плащане от 3 дни до 3 години

Минуси

 • – Не приложение за iOS
 • – Без деблокиране на големи услуги
 • – Малка мрежа
 • – Приложенията ще бъдат плашещи за тези нови за VPN

Защо можете да се доверите на водача на Том

Нашите писатели и редактори прекарват часове, анализирайки и преглеждайки продукти, услуги и приложения, за да ви помогне да намерите най -доброто за вас. Научете повече за това как тестваме, анализираме и оценяваме.

AirVPN е услуга със седалище в Италия, която стартира като безплатен доставчик на VPN и все още има приложения с отворен код, които кимват за тези начала през 2010 г. Оттогава тя се разраства и променя, сега предлага платени услуги.

Това, което не се е променило много, е използването на протокола OpenVPN. Докато AirVPN е имал повече актуализации и подобрения от всяка друга услуга там, тя все още е ограничена само до този протокол без наличност на Wireguard.

Но AirVPN също се е придържал към своите принципи на хактивизъм, борба с цензурата и прави положителна промяна в интернет, като всичко това заявява ясно на своя уебсайт. Подкрепянето на това е огромно хранилище от интересна (за някои) литература за криптирането на доставчика, пристанищата, DNS и тонове повече.

Въпреки това, AirVPN също така не полага огромни усилия, за да угоди на тези, които се нуждаят от VPN за деблокиране на услуги като US Netflix или UK BBC iPlayer, без да не се разгръщат деблокиране в нашите тестове.

AirVPN има много положителни позити, включително много гъвкави планове за ценообразуване и за повече информация за това и други функции като скорост, поверителност и приложения, прочетете или докоснете NAV лентата, за да скочите директно в който и да бих искал да проуча.

AirVPN 1-минутен преглед

AirVPN е на възраст над десетилетие и все още расте по отношение на обхвата и предлаганите функции. Това, което предлага, за да се открои от тълпата, е неговата честност относно неговата идеология и начало. Това е услуга, ръководена от активисти и хактивисти, казва уебсайтът на компанията, което означава, че всичко е свързано с неутралитет на мрежата, поверителността и борбата с цензурата. Благородни неща.

Всичко, което не означава непременно, че ще получите най -мощната услуга по отношение на скоростта и функциите. 246 сървъра, разпространени в 23 държави и AirVPN само в момента поддържа OpenVPN, което може да означава ограничения на скоростта. Но вие имате сигурността на този утвърден и насочен към поверителността протокол от ваша страна. Има дори опция да прочетете всичко за подробностите на сървърите на уебсайта на AirVPN, за да можете да бъдете още по -упълномощени и да сте наясно как използвате услугата.

Просто не очаквайте да го използвате за деблокиране или стрийминг услуги, тъй като AirVPN не успя да деблокира всички основни играчи, включително Netflix, BBC Iplayer, Amazon Prime Video и Disney+ в нашето тестване.

Приложенията обхващат харесванията на Windows, Mac, Android и Linux. Но ако искате да стартирате това на iOS или рутери, ще трябва да настроите всичко за тези ръчно.

Това, което предлага тази услуга, захранвана от OpenVPN, е мощно деблокиране, когато става въпрос за блокиращи VPN страни. Ще откриете, че това е най -способно да заобиколите тези ограничения с подкрепа за OpenVPN над SSH, SSL или TOR.

Airvpn на хартия

Брой сървъри: 246
Брой държави:
23
Поддържани платформи:
Windows, Mac, Android, Linux
Едновременни връзки: 5
Сплит тунелиране:
Да
Kill Switch:
Да
Поддържани протоколи:
Openvpn
Държава на регистрация: Италия
Поддържа:
Имейл и активен форум

AirVPN Цена: Колко е и има ли безплатна пробна версия на AirVPN?

Ценообразуването на AirVPN е супер гъвкаво и е една от характеристиките, което го прави да се откроява в голяма част от конкуренцията.

За разлика от повечето, с AirVPN, можете да изберете да платите за планове в наистина краткосрочна основа с опции само три дни. Но има и други планове, които се простират от три месеца до шест месеца до една, две или три години.

Тридневният план е най-скъпият при $ 2.20 за месеца, но скочете до три месеца употреба и това е $ 5.49 на месец. Или отидете за шест месеца и това е $ 5.31 на месец.

За годишно използване на цената спада допълнително с година, начислена на $ 4.08 на месец, две години при $ 3.61 на месец и три години ви струват много разумни $ 3.02 на месец.

Така че, това не е най -евтиният вариант там, но със сигурност е един от най -гъвкавите по отношение на възможностите за ангажиране.

AirVPN също е гъвкав във вида на плащанията с много опции, поддържани, за да се гарантира поверителност. Можете да платите с помощта на карта, но и от Paypal, Bitcoin, Etherium, Litecoin и други.

Колко частно е airvpn и запазва ли дневници?

AirVPN е много ясен, когато става въпрос за нейната политика за безбогом. VPN няма да наблюдава или проследява вашите онлайн дейности. За сървърите, базирани на ЕС.

Всички прекрасни неща, но с липсата на одит на трети страни все още оставаме с необходимостта просто да се доверим, че това, което се предлага, може да свърши работата. Вижте натоварения форум на общността или напълнените с детайли клиенти с отворен код и всичко това е много успокояващи неща. Хубаво докосване тук е, че можете да видите как потребителите говорят за услугата, преди да решите да се регистрирате, а не просто да приемате думата си – или тази на одит – за даденост.

На технологичния фронт упоритата работа на предлагането на поверителност е очевидно с харесванията на AES-256-GCM криптиране плюс успокояващи 4096-битови RSA клавиши и HMAC SHA384 на контролния канал. Плюс това имате този OpenVPN над SSH, SSL или TOR за онлайн достъп дори в VPN блокиращи места.

Колко бързо е airvpn?

Скоростта винаги щеше да бъде ограничена в сравнение с конкуренцията за токиране на Wireguard, тъй като AirVPN върви на нива на OpenVPN. Това каза, че има много уточвания през годините, така че нашите надежди бяха големи при тестване.

Скоростта на изтегляне в Обединеното кралство е средно на 330-350Mbps, което е бързо за OpenVPN, но със сигурност не най-бързият VPN. Всъщност много услуги могат да ударят марката 350Mbps, като някои получават 400-600Mbps, както беше случаят с Hide.Аз и Мълвад.

Въпреки че връзката на Wireguard може да ви доближи до знака от 800Mbps в много случаи на услуги, ако вашата линия не поддържа това, така или иначе е свръхколт.

Колко добър е airvpn за стрийминг и торент?

Стриймингът не е това, което е AirVPN, тъй като тази услуга е по -фокусирана върху личния живот и сигурността, отколкото да ви получи шанс да гледате любимите си филми и предавания навсякъде по света.

В нашето тестване нямаше достъп до нито една от основните услуги за стрийминг, което означаваше, че сме отхвърлени от САЩ и Великобритания Netflix, BBC Iplayer, Amazon Prime Video и Disney+. Това се прилага в множество тестови сайтове, така че не очаквайте това да работи, дори ако сте готови да положите усилията за търсене на сървъра.

Ако търсите стрийминг VPN или Netflix VPN, тогава може да се възползвате от услуга като ExpressVPN, Cyberghost, NordVPN, Hotspot Shield, ProtonVPN, Surfshark и други.

На уебсайта на AirVPN, в раздел FAQ ясно се казва, че торентът на P2P е разрешен и поддържан. Това прави с неясен език, говорейки за това как P2P е вид протокол и че той не дискриминира никого, което го обхваща законно, вероятно е. След това продължава да обяснява как да постигнем най -доброто представяне от клиент на BitTorrent.

Колко добри са настолните приложения на AirVPN?

Както бе споменато, приложенията на AirVPN са с отворен код и имат общност от програмисти, работещи върху тях повече от десетилетие. Като такова, тяхното развитие е в съответствие с преките нужди на техните потребители.

Приложението на Windows, наречено Eddie, има повече опции за изтегляне, отколкото сме виждали, включително 32 и 64-битови, покриващи Windows XP до Windows 10 както в инсталационните, така и в преносимите форми. Можете дори да получите достъп до смяна, за да видите какво е ново и да получите достъп до предишни версии, ако предпочитате.

Приложенията Mac VPN и Windows VPN са почти идентични. Приложенията работят добре – след стартиране ще ви бъде предложена опция „Свържете се с препоръчания сървър“, за да ви стартирате. Щракнете върху изключване, когато сте готови и това е толкова просто.

Но има много по -сложни опции като списъка на сървъра, в който не само има имена на държави, но и сървъри в тази страна, честотна лента и свързани потребители, всички показани. Но в действителност не можете просто да щракнете, за да се свържете, както бихте очаквали, а по -скоро трябва да се пробие в отделни сървъри, преди да се свържете. Кокетна функция за използваемост би била възможността просто да изберете местоположение и след това да бъдете свързани към най -добрия сървър по това време.

Можете да добавите сървъри към списъка с блокове или списък с разрешения, който работи като по -сложен секционен фаворит, да ви даде свобода, но го прави по -трудоемък интензивен. Това е естеството на приложението като цяло, с тонове богати функции, но повече работа, необходима за изцяло да се възползвате от тях.

Други полезни функции включват персонализирани DNS сървъри, опции за конфигуриране на прокси за TOR, маршрути на Windows и избор на мрежови слоеве, които искате да преминете през. Наистина е много отворен за персонализация, както никоя друга услуга.

Въпреки това, една функция, която липсва, е автоматично свързване при присъединяване към ненадеждна мрежа, която би била полезно допълнение и е представена в много други опции там.

Колко добри са мобилните приложения на AirVPN?

Няма приложение за iOS VPN, но имате много изчерпателно приложение за Android VPN, което можете да използвате. Подобно на колегите на Mac и Windows, това приложение предлага опции за дълбока конфигурация, както и полезна информация за състоянието.

Подробностите за връзката са страхотни, с 25 различни показатели, включително име на сървъра, IP и порт, локални и Gateway IPX4 и IPv6 адреси, криптиране, име на тунел, функция на хеш и други. Много е и вероятно безполезно за повечето, така че да го скриете по подразбиране може да е по -визуално привлекателен вариант в бъдеще.

Това, което на приложението Android липсва, което предлага настолните версии, е отделни страници за списъци на държава и сървър. Вместо това можете да разширите държава, за да изберете определен град в една и съща страница. Има някои полезни текстови допълнения, които помагат да се обясни информацията, която я прави по -достъпна, но все пак е много сложна на места.

Каква поддръжка на клиенти предлага AirVPN?

Подкрепата доста просто не е толкова добра, колкото конкуренцията. Няма 24/7 онлайн чат и не се предлага телефонна линия – въпреки че малко доставчици предлагат директна линия на агент за поддръжка по този начин. Това, което имате, е възможността да изпратите директно имейл и да получите много персонализиран отговор.

Също така, тази услуга предлага форуми като никой друг. Благодарение на открития характер на услугата и приложенията може да откриете, че всички нужни отговори са вече там във форуми или можете да попитате и вероятно ще бъдете посрещнати с ентусиазирани потребители, които ви помагат.

Това съответства на техния, ентусиаст на целевия пазар на AirVPN-е малко вероятно да намерите ежедневни, използващи този доставчик, което означава, че форумите предлагат богатство от дългосрочна информация за реалния потребител.

AirVPN: Окончателна присъда

AirVPN е много фокусирана върху поверителността услуга, която използва OpenVPN и предлага конфигурация и дълбок контрол на функциите, както никоя друга услуга, благодарение на своите приложения с отворен код. Подкрепата на общността е впечатляваща във форумите и получаването на достъп в анти-VPN места е фантастична-както и широкият набор от опции за ценообразуване.

Това, което липсва, са най -добрите крайни скорости на някои услуги, деблокирането на стрийминг услуги, специализирано приложение за iOS и функциите за използваемост, които очакваме от лъскавите, силно популяризирани VPN, които може да намерите спонсориране на YouTubers и подкасти. Ако обаче нищо от това не ви притеснява и ви харесва идеята да сте част от хактивистка общност, AirVPN може да бъде тази за вас.