Изтегляне на първия си торент на окончателното ръководство (актуализация на 2020 г.)

Редактиране: О, и как точно знам дали торент е актуализиран (ако приемем, че го прави)

Как да актуализирате съдържанието на торент?

Да речем, че използвах торента, за да изтегля определен комикс. Този комикс получава 2 нови тома годишно. Да речем, че съм използвал торента, за да получа томове до момента. Сега, когато дойде нов том, как точно ще продължа да го получа?

Трябва ли да рестартирам торента и да изтегля всички томове отново? Или торентът автоматично добавя най -новия обем (добавен от качвателя) и започне да изтегля? Искам да кажа какво точно се случва в такива ситуации? Както отстрани на качвателя, така и от страната на всеки възел.

Редактиране: О, и как точно знам дали торент е актуализиран (ако приемем, че го прави)

Изтегляне на първия си торент на окончателното ръководство (актуализация на 2020 г.)

10 неща, които трябва да знаете, преди да изтеглите първия си торент

Бонус материал: 25% отстъпка + безплатен 5-дневен курс за оптимизация на семена Днес много фирми, медии и създатели на софтуер използват торенти за споделяне на файлове. Единично изтегляне на торент може да помогне за разпространението на големи медийни файлове в интернет само за няколко минути. Торентите използват метода Peer-to-Peer (P2P) BitTorrent, който е един от най-ефективните механизми за прехвърляне на големи файлове по интернет. Bittorrent Inc е компания със седалище в Сан Франциско. Той е толкова популярен, че повече от 170 милиона потребители приемат своята технология на месечна база. Протокол на Bittorrent движи до 40% от световния интернет трафик всеки ден. За съжаление, Bittorrent протоколът има лоша репутация поради използването си при споделяне на пиратско съдържание. Но торентите не са синоними на пиратството. Някои проекти за разпространение на Linux и с отворен код се споделят с помощта на торенти. Официални софтуерни продукти като Ubuntu Desktop могат да бъдат изтеглени с помощта на BitTorrent. Торентите също помагат да се открият тенденциите. Netflix, медиен стрийминг гигант, използва торент сайтове за изучаване на тенденции в медиите. Те наблюдават сайтове за изтегляне на торент, за да видят какво се изтегля. След като имат достатъчно информация за това, което е популярно, те излизат и го купуват. Следващата статия, ви помага да разберете как работи всеки торент компонент, как да изтегляте торенти, използвайки най -добрите клиенти, как да останете сигурни и малко перспектива за това, което има бъдещето за торентите. Отказ от отговорност: Този материал е разработен строго за информационни цели. Това не представлява одобрение на никакви дейности (включително незаконни дейности), продукти или услуги. Вие носите отговорност единствено за спазването на приложимите закони, включително законите за интелектуална собственост, когато използвате нашите услуги или разчитате на каквато и да е информация тук. Ние не поемаме никаква отговорност за щети, произтичащи от използването на нашите услуги или информация, съдържащи се тук по какъвто и да е начин, освен когато изрично се изисква от закона.

Съдържание.

Методи с един източник

Единичен източник Mthods за изтегляне

Когато изтегляте файл от един източник, файлът идва на вашия компютър под формата на низ. Ако повече потребители искат един и същи файл едновременно, един източник може да бъде претоварен. Компаниите, които използват този подход за разпространение на съдържание, се нуждаят от мощни сървъри, които могат да придобият изблици на трафик. Методите за споделяне на файлове като имейл, HTTP или FTP са ефективни за малки до средни файлове. Но що се отнася до споделянето на големи файлове, някои от тези методи имат ограничения. Например, имейл има определени ограничения за размера на прикачен файл. FTPS или SFTP са механизми за споделяне на клиенти/сървър, които се нуждаят от мощни сървъри и могат да бъдат бавни за големи файлове. Купуването на по -мощни ресурси може да бъде временно решение, но скъпо в дългосрочен план. Това е мястото, където Bittorrent влиза в игра.

Споделяне на файлове с BitTorrent

Споделяне на файлове с BitTorrent

BitTorrent е най -популярният метод за прехвърляне на файлове в P2P среда. Без съмнение е най -бързият P2P протокол за изтегляне на големи файлове. В сравнение с методите за споделяне на един източник, BitTorrent изтегля парчета файлове от различни източници или „семена“ в никакъв конкретен ред. Изтеглянето с множество източници води до по -висока скорост и подобрена надеждност. BitTorrent използва различен подход в сравнение с изтеглянето на един източник и прави всеки изтеглящ, източник сам по себе си. С повече от един източник на място може лесно да се разпространява един файл. Изтеглящите получават парчетата от файла, от който се нуждаят, като същевременно ги предоставят на други изтеглящи. BitTorrent превръща изтеглящите се в сеялки/източници и повече източници означават по -бързи изтегляния. Всички връстници, работещи заедно, за да си осигурят липсващи парчета, за да попълнят файл.

Основни компоненти на BitTorrent

a. Торент тракери:

Торент тракери

Torrent Trackers пуска основния двигател зад кулисите. Те са от съществено значение, защото ви поставят в контакт с връстниците, които имат същия файл, който изтегляте. Недостатък на Torrent Trackers е, че те са централизирани сървъри за управление. Това означава, че те са единична точка на контрол при започване на връзка. За щастие, по-новите функции на Bittorrent, като DHT и Peer Exchange, позволяват контрол на тракер, който ви помага да намерите връстници, без да разчитате на проследяващия. Професионален съвет: Ако цените вашата поверителност и анонимност, не активирайте DHT и Peer Exchange.

б. Торент файл:

Торент метаданни

Този файл съдържа всички метаданни за файла, който изтегляте, и списък на Torrent Trackers. Торентният файл не е съдържанието; Вместо това ви води до файла, който искате да изтеглите. Бързото онлайн търсене може да ви насочи в правилната посока къде да намерите торентни файлове. Можете да отворите торент файл, но това е само няколко реда с указания. Вместо това използвайте торент клиент, за да го отворите и започнете да изтегляте правилното съдържание.

° С. Торент клиент:

Торент клиент

Това е софтуерът за изтегляне на торент, който ви позволява да взаимодействате в P2P среда. Отваряне a .Торент файл с клиент, ще свърже вашия компютър с други връстници и ще започне да изтегля вашия файл. Можете да конфигурирате вашия торент клиент да прави много неща. Много клиенти позволяват приоритизиране на торент, разпределение на честотната лента, графики за скорост на изтегляне и дори вградени играчи.

Събиране на всички парчета заедно.

Щракнете тук, за да получите 25% отстъпка от отстъпка и безплатен 5-дневен курс за оптимизация на Seedbox сега. �� Вашият торент файл съдържа цялата информация за съдържанието (файлове, име, структура, дължина и т.н.) и URL на Torrent Tracker. Вие зареждате торента в клиента, който установява комуникация с проследяващия, изброен във файла с торент. Tracker запазва публичната информация на вашия компютър и ви изпраща списък с потребители, които споделят един и същи файл.

Връзка торент клиент и торент проследяване

Когато се установи връзка с други връстници, всички необходими файлове могат да бъдат извлечени (от семена) или да се преразпределят към други потребители, които също изтеглят. BitTorrent е толкова невероятен, защото ви позволява да спрете всяко изтегляне и да продължите по всяко време. Ако компютърът ви е свален или връзката е прекъсната, напредъкът на изтеглянето няма да бъде загубен. След като клиентът работи, тракерите ще си вършат работата отново и ще се свържат отново с необходимите връстници.

Дали торент изтегля ли законно?

торента

Въпреки че BitTorrent има лоша репутация, неговата технология и свързаните с тях платформи са 100% законни (в повечето страни). Въпреки че проблемът не е със самата технология, правните проблеми започват, когато се използва за разпространение на защитени с авторски права материали. Тъй като BitTorrent е един от най -ефективните методи за разпространение на файлове, той бързо беше приет от пирати. Тогава нелегалното съдържание с авторски права започна да се разпространява в мрежата. Опитвайки. Те са изправени пред предизвикателството, че не всички торенти са незаконни. Въпреки че по -голямата част от торентите са под някаква форма на незаконни обвинения за авторски права, има и други, които са напълно законни. Те също са изправени пред предизвикателството да намерят торент потребители. Сейниците са тези, които са домакини на пиратското съдържание, което е по целия свят. Пиратските сайтове не са домакини на пиратско съдържание, предоставящи само списък на сеялки, които могат да споделят файла. Торентите са законни, когато ги използвате за споделяне на законно съдържание в рамките на компания или дом.

Някои истински сценарии, при които торентите се използват законно, са:

  • Blizzard Entertainment използва собствен клиент BitTorrent, за да позволи на потребителите да изтеглят популярни игри като World of Warcraft, Starcraft и Diablo III. Когато купувате игра онлайн, ще получите стартиращия играч, който включва торента и клиента, който изтегля съдържанието.
  • През 2010 г. правителството на Обединеното кралство публикува финансови данни на публичния сектор чрез BitTorrent. Те пуснаха някои ресурси за данни чрез BitTorrent, така че правителството да може да спести от ресурси и да не купува допълнителна власт.
  • Facebook също използва Bittorrent вътрешно, за да натисне ежедневните актуализации на кода. „Bittorrent е най -ефективният метод за всяко внедряване на сървъра“, каза Том Кук системният инженер на Facebook.
  • За разлика от вярата, не е възможно да се изтегли пиратско съдържание от официалния сайт за Bittorrent. Сред BitTorrent Inc.Страхотните продукти като Utorrent и Bittorrent Syn, те също предлагат пакети с файлове. Файловите пакети са 100% правни файлове, които могат да бъдат изтеглени чрез техните платформи. Bittorrent предлага 100% законно съдържание, следователно не носи отговорност за това, за което се използват клиентите им.

Най -добрият безплатен клиент за изтегляне на торент

Торент файловете са почти безполезни сами по себе си. Няма много общо с торент файл, освен да го отворите с торент клиент. Има много клиенти на разположение там, но малко от тях изпреварват. Следващият списък показва 7 от най -популярните и ефективни торентни клиенти.

1. Utorrent:

Най-популярният клиент на торент с отворен код е купен и поддържан от самия Bittorrent.

Utorrent е пуснат през 2005 г. и поддържа висок ранг сред най -добрите торентни клиенти. Utorrent е популярен оттогава, защото е много лек и лесен за използване. Той успя да остане напълно безплатен, като се поддържа от реклами и софтуер на трети страни.

За да избегнете нежелан софтуер, проверете настройката за инсталиране много предпазлива и премахнете отметката от ненужните инструменти. За да избегнете вградени реклами, актуализирайте вашите Utorrent, по -новите версии позволяват деактивиране на реклами. Въпреки „нежеланите“ реклами, Utorrent има добър баланс на характеристики, лекота и лекота на използване.

Можете да направите този клиент най -добрият по отношение на скоростта и потребителското изживяване, като приложите следните Utorrent 14 трика и съвети.

Проверете официалния им уебсайт, за да изтеглите безплатна версия на Utorrent.

2. Bittorrent:

Оригиналният и официален клиент от BitTorrent Inc.

Много подобен на потребителския интерфейс на Utorrent, но малко по -тежък. BitTorrent е безплатен, но също така се поддържа от реклами и софтуер на трети страни. Ако искате да избягвате добавки и софтуер, трябва да закупите първокласната версия. Клиентът BitTorrent се предлага с лента с инструменти на браузъра, за да улесни навигацията и да се намери торенти.

Други готини функции включват уеб-базирана засяване, коментиране и преглед. Предимство на BitTorrent над Utorrent е, че той е приветстван от някои частни проследяващи, които обикновено отхвърлят Utorrent.

За да изтеглите пълния клиент на Bittorrent напълно безплатно, проверете официалната им страница за изтегляне.

3. Qbittorrent:

Разгледани от много потребители, най-добрият безплатен и отворен торент клиент.

Qbittorrent е доста балансиран по отношение на простотата, скоростта и характеристиките. Акцентите са интегрирана търсачка за торент, вграден медиен плейър, уеб-базиран дистанционно управление, IP филтриране, приоритизиране на торент, създаване на торенти и системата за сигнали. На всичкото отгоре можете да получите Qbittorrent напълно безплатно и без реклами. Клиентът Torrent е достъпен за Windows, Linux и Mac OSX.

Изтеглете Qbittorrent клиент от официалния му уебсайт.

4. Намаляване:

Този клиент е пуснат за първи път през 2006 г. Това беше един от най-популярните клиенти с отворен код в началото, защото се съпротивляваше на обвързването на честотната лента от някои интернет доставчици.

Сега Deluge все още е силен претендент. Най -забележителното в този клиент е, че той е лек и много адаптивен. Използване на приставки можете да го направите най-простата или най-мощната платформа там. Друго страхотно нещо за Deluge е, че е безплатен и без реклами.

Някои готини функции включват стрийминг по време на изтегляне, поддръжка за криптирани изтегляния, частни торенти, регулиране на скоростта според условията на мрежата, създаване на графики и управление на клиента чрез отдалечената мрежа. Deluge се предлага за Windows, Mac, Linux и FreeBSD. Следвайте това върховно ръководство, за да станете майстор в Deluge.

Изтеглете безплатната и пълна версия на Deluge на официалния му сайт.

5. Вузе:

Някога известен като Azureus. Vuze е приблизително същият като Utorrent и е бил добър претендент за най -добрите торентни клиенти.

Vuze е невероятен безплатен торент клиент с най -големия списък с функции. Някои функции включват отдалечено управление на уеб, вграден HD видео плейър и браузър, преобразуване на файлове и много готини статистически данни и визуализации. Vuze е много лесен за използване и може да бъде защитен с парола.

Поради богатото си разнообразие от характеристики, Vuze може да бъде тежка на ресурси. Vuze е безплатен, но можете да получите и първокласната версия за годишна такса. Премиум версията може да бъде по -добър избор, защото се предлага с повече функции и без вградени реклами.

Изтеглете Vuze и изпробвайте.

6. Предаване:

Този безплатен и отворен код започна като единственият достъпен за Mac и Linux. Всъщност той все още идва по подразбиране в някои Linux дистрибуции. Днес предаването се поддържа и от прозорци с леки модификации.

Клиентът включва функции като IP филтриране, криптиране, планиране на изтегляне и отдалечено управление на уеб. Но това, което го изпъква, е неговото супер леко, минималистично и ниско приложение на потребление на ресурси. Всичко това безплатно и без нито един вграден добавка.

Изтеглете най -новата версия на трансмисията напълно безплатно.

7. Rutorrent:

Макар да не е най -популярният, Rutorrent си струва да се споменава като един от най -добрите торентни клиенти. Rutorrent дойде като уеб преден край от торентния клиент, базиран на команден ред. Rutorrent се опитва да имитира усещането на Utorrent webui.

Rutorrent е безплатен, много лесен за използване и допълнителен лек. Rutorrent е идеалният избор за отдалечено управление на торент и може да работи на много ниски ресурсни системи, може да ви позволи също така да създадете торент от нула. Наборът на функции на Rutorrent може да бъде високо персонализиран. Но коригирането на клиента и неговите функции може да стане сложно.

Удивителното за Rutorrent е, че той може да бъде инсталиран на сървъри от нисък клас и дори Soho рутери. Поради този факт, Rutorrent е един от най -добрите възможности за платформи за Seedbox. За повече информация относно получаването на семенна кутия, проверете ръководството за стартиране на RapideDeedBox на BapideedBox.

Проверете следното ръководство за повече информация как да станете истински експерт в Rutorrent.

Изтеглете торенти с уеб браузър

Използването на посветени клиенти през цялото време може да има някои недостатъци. Интернет доставчиците могат да намалят скоростта на пристанищата си, някои идват със софтуер на трети страни или може да са неудобни за мобилния всекидневен потребител. За щастие има някои алтернативи, които да заобиколят необходимостта от конкретен торент клиент.

Уеб браузър опера 12.18 беше първият, който направи крачка в поддръжката на BitTorrent. Скоро след това последваха някои други браузъри, като Wyzo, Brave и Web Torrent. Удобно е да изтеглите и управлявате всичките си торенти направо от вашия уеб браузър, но браузърът може да липсва богати функции, които клиентът може да предложи.

Анонимност в торент изтегляне

Въпреки многото предимства на BitTorrent, той все още е много обществен метод на споделяне. Анонимността е единствената функция, която трябва да бъде допълнително развита в индустрията.

Не се отнася само за лошата репутация, но торентите също могат да бъдат опасни. Хакерите с черна шапка използват торенти, за да привлекат лесни жертви. Всичко, което трябва да направят, е да създадат нов торент, да го кръстят като нещо привлекателно, да изграждат злонамерен софтуер и да го скрият във файла. Това е всичко необходимо, за да заразите компютъра си с откуп или някакъв страховит троян.

На всичкото отгоре, някои интернет доставчици могат да блокират вашата торентна връзка и в най -добрия случай, те ще намалят вашата скорост на интернет. В някои крайни случаи притежателите на авторски права могат да проследяват вашия публичен IP без нужда от интернет доставчици.

Безопасното изтегляне остава един от най -важните аспекти за всеки потребител в P2P. Анонимността може да ви помогне да се скриете от злонамерени хакери, от дросела на честотните ленти и от луди бдителни права на авторски права. Ако сигурността е основен приоритет и вие сте сериозен потребител на торент, има опции там. Семенна кутия!

VPS Seedbox

Seedbox може да бъде VPS (виртуален частен сървър) или специален физически сървър, поставен в облака. Те са изградени с конкретната цел на изтеглянето и качването на торент. Сървърите на Seedbox обикновено имат високоскоростна връзка с интернет и могат да бъдат достъпни 24/7.

Някои частни проследяващи торент се нуждаят от високо съотношение на качване, така че семенната кутия е перфектно решение, защото те винаги са активни. Тъй като те са разположени в облака, те не изискват неща като допълнително пространство, електричество, честотна лента или окабеляване. Можете да поддържате високо съотношение на качване, без да консумирате ресурсите си.

Не се изисква да инсталирате някакъв торент софтуер на вашия компютър, тъй като цялото изтегляне и качване на торент се извършва чрез отдалечено управление на торент. Проверете следната статия, поради повече причини, поради които семенните кутии са най -добрият ви избор.

Друго предимство на семенните кутии е, че вашият публичен адрес не се вижда. Само публичният IP на семенната кутия е изложен на риск, защото е отворен за света. Това ви позволява да бъдете напълно анонимни, докато изтегляте торенти. Този краен лист за ясли, за да остане анонимен, ще ви даде правилните съвети и трикове.

Как функционира интернет

След това данните в семенната кутия могат да бъдат изтеглени на вашия компютър чрез криптиран протокол за прехвърляне на файлове като SFTP или FTPS.

Някои кутии на семена се предлагат с Plex Media Server, предварително инсталиран с позволява предаване на вашите медийни файлове към любимото ви устройство направо от кутията на SEEDBOX, така че не е нужно да изтегляте данните. С други думи, вие семена се превръщат в страхотен медиен център.

Бъдещето на торентите: Какво следва?

Небето вероятно не е ограничението за споделяне на файлове P2P. Въпреки многото си неприятия от медийната индустрия, торентите са не само трайни, но и се развиват.

Торент мрежите са динамични общности на подобни хора. Те са толкова големи и толкова географски разпръснати, че е невъзможно правителството и агенциите да ги спрат.

Само медийните производители, които гледат на Torrent Technology като възможност, могат потенциално да се развият с времето. Вземете случая с Netflix и неговия начин на търсене на тенденции в торент общности.

Но времената се променят и потребителите се настройват. Високоскоростните интернет и стрийминг услугите разтърсват P2P света. Защо да вървим Дългият път на торент изтегляне, ако можете просто да го предавате?

Потребителите, които са изтегляли торенти, обръщат глави в Netflix, Hulu, YouTube или Spotify. Не е нужно да преминават през целия процес на торенти, по -удобно е просто да влязат в интернет и да натискате игра.

Plex Media Server, друга онлайн услуга, която ви позволява да организирате медиите си и да я предавате навсякъде по света. Plex се превръща в наистина удобен инструмент за сериозни потребители на торент. За да научите как да го настроите и управлявате лесно следвайте това Plex Ultimate Guide.

Дори някои торентни клиенти започват да се насочват в същата посока. Utorrent и Bitlord са някои примери за клиенти, които започват да предлагат опция за стрийминг. Те предлагат връзки „Играйте сега“ или „възпроизвеждане“, без да е необходимо буквално да изтегляте файла на вашия компютър.

За Диего Астурия

Диего Астурия е технологичен Globetrotter, с мисията без усилие да превежда сложен технологичен жаргон в ангажиращо съдържание. Със степен на страдащ университет от Вашингтон в интернет работещи технологии и сертификати от Cisco, McAfee и Wireshark, Диего веднага се потопи в латиноамериканските интернет услуги и агенции за киберсигурност. По -късно Диего продължи да овладява безжичните сензорни мрежи в Южна Корея, предшественик на IoT. По-късно той отиде в дълбочина с китайската мега-компанията Huawei, където потърси своя опит за 4G/LTE мрежи и киберсигурност от страни в Южна Америка и Западна Африка.

Копнеж за повече от центрове за данни, Диего прие журналистика, като стана опитен технологичен журналист. Диего е участвал в силиконанги.

Днес целта на Диего е повече от това да продължи да създава страхотно съдържание, освен да стане течност в емоджи ��, истинската цел на Диего е да се превърне в Оракул на Силиконовата долина и да прогнозира следващата технологична тенденция (преди да удари основния поток)!