Просто обяснение: Какво е AES-256 битово криптиране

Конвенцията използва битово криптиране на AES-256, което е най-добрата сигурност, налична на пазара, но може да не знаете какво точно означава това. Написахме много опростено, полезно ръководство, за да обясним какво е и защо трябва да го оцените.

Шифроване на данни

Киберпрестъпниците винаги са на заден, търсят слаби връзки за счупване и напукване. Как потребителите, особено в този все по -свързан свят, имат пълна увереност, че техните данни са безопасни, където и да се намират?

Шифроването е един от най -често срещаните начини за защита на чувствителните данни. Шифроването работи, като взема обикновен текст и го преобразува в шифров текст, който е съставен от привидно случайни знаци. Само тези, които имат специалния ключ, могат да го декриптират. AES използва симетрично криптиране на ключове, което включва използването на само един секретен ключ към информацията за шифър и дешифриране.

Усъвършенстваният стандарт за криптиране (AES) е първият и единствен публично достъпен шифър, одобрен от Американската агенция за национална сигурност (NSA) за защита на тест секретна информация. AES за първи път се нарича Rijndael след двамата си разработчици, белгийските криптографи Винсент Риймен и Джоан Деймен.

Следващата илюстрация показва как работи симетричното криптиране на ключовете:

Фигура 1. Симетрично криптиране на ключа

AES-256, който има ключова дължина от 256 бита, поддържа най-големия размер на бита и е практически нечуплив с груба сила въз основа на текущата изчислителна мощност, което го прави най-силният стандарт за криптиране. Следващата таблица показва, че възможните ключови комбинации експоненциално се увеличават с размера на ключа.

Размер на ключовете

Възможни комбинации

маса 1. Ключови размери и съответните възможни комбинации за напукване чрез атака на груба сила.

Securencrypt: Rock-Solid AES-256 Шифроване на ATP Flash устройства за съхранение

ATP устройства за съхранение на ATP Flash Flash разполагат със SecurenCrypt с криптиране на AES-256 за защита на данните срещу неоторизиран достъп.

Те използват хардуерен набор от модули за сигурност и AES двигател. Когато хостът записва данни на устройството за съхранение на флаш, генератор на произволни числа (RNG) генерира 256-битов симетричния ключ за шифър, който се предава на AES двигателя. Двигателят на AES криптира обикновения текст (изходни данни) в шифрен текст (криптирани данни) и го изпраща на NAND светкавицата за съхранение.

Обратно, ако хостът иска да извлече данни от устройството за съхранение, AES двигателят декриптира шифровия текст в светкавицата на NAND и след това предава данни на хоста като обикновен текст. Процесът на криптиране/декриптиране се извършва на ниво флаш и не изисква интервенция на хоста, така че няма влошаване на производителността и трансферът на данни не се забавя.

Фигура 2. Механизъм за криптиране на AES-256 в ATP Securencrypt

ATP Securstor: Защита отвъд криптирането

SecurEncrypt с помощта на AES-256 криптиране е един компонент на ATP Securstor, многостепенна охрана, която защитава данните с различни опции извън криптирането на данните при прекратяване. Клиентите могат да избират от функции, които могат да бъдат персонализирани според техните специфични за приложението изисквания, за да се предпазят от неоторизиран достъп, незаконно копиране и други заплахи за сигурността, за да се гарантира целостта на данни, ОС и фърмуера по всяко време.

За повече информация относно ATP Flash продукти с активиран Securstor, посетете ATP уебсайт или се свържете с АТФ представител.

Просто обяснение: Какво е AES-256 битово криптиране?

Конвенцията използва битово криптиране на AES-256, което е най-добрата сигурност, налична на пазара, но може да не знаете какво точно означава това. Написахме много опростено, полезно ръководство, за да обясним какво е и защо трябва да го оцените.

Какво е криптиране?

Шифроването е процесът на кодиране на информация чрез превръщане на Speatext (това, което пишете) в Ciphertext (кодирана версия на Plaintext). На пръв поглед шифротекстът изглежда случайни данни, но за обученото око ясно е шифротекст. Въпреки това, криптирането означава,. Как да декодираме шифротекста зависи от типа код или криптиране, използван за създаване на шифротекста.

Какво е AES криптиране?

AES означава усъвършенстван стандарт за криптиране, който е стандарт за компютърна сигурност, предназначен да криптографски съхранява чувствителна и най-секретна информация. AES криптирането е метод за криптиране, който работи чрез одобрен 128-битов, 192-битов или 256-битов симетричен алгоритъм за криптиране, базиран на AES.

Как работи криптирането на AES?

 1. Ключово разширяване – На този етап кръгли ключове се създават, за да се използват в следващите етапи на криптиране. Това използва ключовия график на Rijndael.
 2. Добавяне на кръгли клавиши – Кръгъл ключ е резултат от извършване на операция на предишния кръг и данните, които искате да криптирате. В тази стъпка първоначалният кръгъл ключ се добавя към разделените данни.
 3. Заместване на байтовете – Това превключва около байтовете въз основа на метода за заместване на Rijndael S-Box.
 4. Изместване на реда – Данните, разделени на всеки ред, се преместват вляво (едно пространство за втория ред, две за третия ред, три за четвъртия ред).
 5. Смесване на колони – Използвайки предварително определена матрица, колоните с данни се умножават и се създава нов блок код.
 6. Добавяне на кръгли клавиши – Към колоните се прилага друг кръгъл ключ.

След това този процес се повтаря 13 пъти за 256-битово криптиране, 11 пъти за 192-битово и 9 пъти за 128-битов.

Защо AES 256-битово криптиране е най-доброто на пазара?

„Битът“ се отнася до дължината на ключа, необходим за шифър и дешифриране на шифротекста. Това означава, че 256-битовите AES са по-криптирани от 128-битовия си колега. Само 128-битовото криптиране ще отнеме милиарди години, за да може суперкомпютър да се напука, така че 256-битовите AES са практически непроницаеми.

Ето защо се вярва от правителствените агенции по целия свят. Законно изискване е киберсигурността на компанията да бъде криптирана с AES 256-битова, за да работи с НАСА!

Защо Конвинът използва 256-битово криптиране на AES?

Envene използва AES 256-битово криптиране, защото вашите данни са важни за нас. Искаме да се чувствате максимално сигурни и удобни, като качите чувствителните си данни в нашата библиотека с документи.

Нашите мерки за сигурност надхвърлят криптирането, тъй като ние също сме сертифицирани от CMMI на ниво 5, което означава, че сме одобрени да работим с която и да е американска правителствена агенция. Ако искате да научите повече за нашите функции за усъвършенствана сигурност, моля, посетете нашата страница за често задавани въпроси тук .

Convene е награден портал на борда, предназначен за дигитализиране и оптимизиране на вашите процеси на срещи от стартиране до финиш. Нашите изчерпателни функции включват:

 • Библиотека с документи с достъп до ролеви достъп, за да се гарантира, че вашите чувствителни документи са защитени.
 • Вградена пътека за одит, така че можете да сте сигурни, че сте в съответствие с всички разпоредби.
 • Интегрирани видеоконференции, така че можете да направите превключването от дистанционно към хибридни работещи безпроблемно, докато все още гледате пакета на дъската си на един екран.
 • Проучвания, с възможността за анонимност, така че можете да сте сигурни, че сте наясно с мнението на служителите си.
 • Функции за достъпност, включително текст на глас, което ни прави водещия портал за достъпни дъски.

Envene е нещо повече от неговите характеристики, нашите клиенти също ни се доверяват да запазим техните данни. Нашата сертифицирана сигурност ще гарантира, че вашите поверителни данни са защитени на всеки етап от изпълнението на проекта. Това включва, но не се ограничава до:

 • AES 256-битово криптиране и сигурно съхранение
 • Гранулиран контрол на достъпа и разрешения, базирани на роли
 • Управление на сигурността и дигиталните права на документи
 • Сигурност на устройството
 • Сигурно удостоверяване на потребителя
 • Управление на сигурността
 • 24/7 Откриване и профилактика на проникване

Нашият софтуер също сега идва като интеграция с екипите на Microsoft, което осигурява предимствата на двата екипа за сътрудничество и портал на борда.

Ако искате да научите повече за това как свикът може да помогне на вашата организация да постигне по -добро управление, моля, не се колебайте да резервирате безплатна демонстрация днес!

Всичко, което трябва да знаете за криптиране на AES-256

Когато участва националната сигурност, се предприемат силни мерки за криптиране за защита на данните. Усъвършенстваният стандарт за криптиране (AE), първоначално приет от U.С. Федералното правителство се разви, за да се превърне в индустриален стандарт за осигуряване на данни и трябва да бъде част от интегрираната стратегия за управление на риска на всяка организация. AES се предлага в 128-битови, 192-битови и 256-битови реализации, като 256-битовата реализация е най-сигурна. Тази статия обяснява какво включва криптирането на AES-256, как работи и колко е сигурна. Той също така обсъжда как двойното криптиране засилва сигурността и защитава частното съдържание от злонамерени кибератаки.

Какво е криптиране на AES-256?

Усъвършенстваният стандарт за криптиране (AES) е симетричен блок шифър, който u.С. Правителството избира да защити класифицираните данни. AES-256 криптиране използва 256-битовата дължина на ключа, за да криптира, както и да декриптира блок от съобщения. Има 14 кръга от 256-битови клавиши, като всеки кръг се състои от стъпки за обработка, които водят до заместване, транспониране и смесване на явен текст, за да го трансформират в шифротекст.

Всичко, което трябва да знаете за криптиране на AES-256

Как AES-256 криптира вашите данни?

Тъй като AES е симетричен ключов шифър, той използва един и същ секретен ключ както за криптиране, така и за декриптиране. Това означава, че както подателят, така и приемникът на въпросните данни се нуждаят от копие на секретния ключ. Симетричните клавиши са по -подходящи за вътрешни трансфери, за разлика от асиметричните клавиши, които са най -добри за външни трансфери. Симетричните ключови шифри, като AES, са по -бързи и по -ефективни за изпълнение, тъй като те изискват по -малко изчислителна мощност, отколкото асиметрични ключови алгоритми.

Освен това AES използва блокови шифри, където Plaintext е разделен на секции, наречени блокове. AES използва 128-битов размер на блока, при което данните са разделени на 4 на 4 масиви, които съдържат 16 байта. Всеки байт съдържа 8 бита, като общите битове във всеки блок е 128. В AES размерът на криптираните данни остава същият. Това означава, че 128 бита от добива 128 бита шифротекст.

При всяко криптиране всяка единица данни се заменя с различна единица според използвания ключ за сигурност. AES е мрежа за заместване-промутация, която използва процес на разширяване на ключове. Кръглите клавиши се генерират при множество кръгове на модификация. Всеки кръг затруднява разбиването на криптирането. Шифроването на AES-256 използва 14 такива кръга.

AES работи, като първоначалният ключ се добавя към блок, използвайки изключителен или (XOR) шифър. Това е операция, вградена в хардуер на процесора. В блока всеки байт от данни се заменя с друг, следвайки предварително определена таблица. Редовете на масива 4 на 4 са изместени, като байтовете във втория ред са преместени едно пространство вляво. Байтовете в третия ред се преместват на две пространства, а тези в четвъртия ред преместиха три пространства. След това колоните се смесват, комбинирайки четирите байта във всяка колона, а кръгът се добавя към блока. Процесът се повтаря за всеки кръг, като се получава шифротекст, който е напълно различен от Speatext.

Този алгоритъм за криптиране разполага с следните предимства:

 • Използването на различен ключ за всеки кръг дава много по -сложен резултат
 • Заместването на байта променя данните по нелинеен начин, като по този начин се крие връзката между Speatext и Ciphertext.
 • Преместването на редове и смесителните колони дифузира данните, като по този начин транспонира байтове. Това допълнително усложнява криптирането.

Резултатът от тези процеси е защитен обмен на данни. Същият процес се повтаря обратно за процеса на декриптиране.

Процес на декриптиране на AES-256

AES Ciphertexts могат да бъдат възстановени в първоначалното състояние с помощта на обратното криптиране. Както видяхме по -горе, AES използва симетрично криптиране, което означава, че тайният ключ, използван за криптиране, е същият, използван за декриптиране.

В случай на дешифриране на AES-256 процесът започва с клавиша за обратния кръг. След това алгоритъмът обръща всяко действие, а именно: изместване на редове, заместване на байта и смесване на колони, докато дешифрира оригиналното съобщение.

Е AES-256 Шифроване?

Аврабването на AES-256 е практически непукнамо, използвайки всеки метод на груба сила. Ще отнеме милиони години, за да го прекъснем, използвайки текущата технология и възможности за изчислителна технология.

Въпреки това, нито един стандарт за криптиране или система не е напълно защитен. През 2009 г. криптоанализата откри възможна атака с ключ. При такава атака нападателите се опитват да разбият шифър, като наблюдават как работи, като използват различни клавиши. За щастие, оттогава експертите заключават, че подобна заплаха може да се случи само в AES системи, които не са конфигурирани правилно.

Тъй. В тези атаки нападателите се опитват да вземат информация, която изтича от система, за да открият как работят алгоритмите за криптиране. Това обаче може да се случи само в несигурни системи. Реализиране на звук AES-256 предпазва система от атаки на странични канали.

Тъй като стандартът AES-256 е много сигурен, уязвимата система може да доведе до нападател да спечели самия секретен ключ. Подходът за сигурност с нулеваетост гарантира, че организациите се доверяват и проверяват цифровите комуникации, които обменят данни. Освен това организациите трябва да предприемат подход за защита към сигурността, който използва многофакторна автентификация, закалена инфраструктура и проактивна и интегрирана реакция на инциденти. Входящите чувствителни комуникации на съдържанието трябва да бъдат проверени с помощта на възможности за предотвратяване на загуби от данни, антивирусни и анти-зловреден софтуер, докато комуникациите на чувствителните съдържание също трябва да използват предотвратяване на загуба на данни. Тези възможности трябва да участват във всеки подход за управление на кибер риска.

Откритият характер на стандарта AES-256 го прави един от най-сигурните стандарти за криптиране. Експертите по киберсигурност са върху постоянното наблюдение на потенциалните уязвимости и когато бъде открита уязвимост, потребителите се уведомяват и се предприемат действия за справяне с проблема.

Примери за това, където в момента се използва криптиране на AES-256

Следват някои на случаите на използване за криптиране на AES-256:

 1. U.С. Правителствени образувания като NSA, военните и много други образувания използват AES криптиране за сигурна комуникация и съхранение на данни.
 2. Много устройства, приложения и мрежи днес използват криптиране на AES-256, за да защитят данните в покой и в транзит. Много SSDs използват AES алгоритми за криптиране.
 3. Всички данни, съхранявани в облака на Google, са криптирани с помощта на стандарта AES-256 по подразбиране.
 4. AWS, Oracle и IBM също използват стандарта за криптиране на AES-256.
 5. Съобщенията на WhatsApp са криптирани с помощта на стандарта за криптиране на AES-256.

AES-256 за чувствителни комуникации на съдържанието

Организациите трябва да защитават и поддържат личните данни, когато са в покой и в движение. Шифроването трябва да се използва и в двата случая. За данни в покой, криптирането на AES-256 често е най-добрият вариант, докато криптирането на сигурността на транспортния слой (TLS) създава тунели за сигурни гнезда (SSL), за да защити частното съдържание. Частните данни, които изискват криптиране, включват лична информация (PII), защитена здравна информация (PHI), финансови записи и планове за корпоративен стратегически продукт, маркетинг и продажби.

KiteWorks криптира всяко съдържание с уникален, силен ключ на нивото на файла и с различен силен ключ при обема на ниво диск. Това гарантира, че всеки файл е двойно криптиран. Освен това, клавишите за файлове, клавишите за силата на звука и други междинни клавиши са криптирани, когато се съхраняват.

KiteWorks използва парола, въведена от администратор, за да генерира супер ключ, който използва при криптирането на всички съхранени клавиши. По този начин, когато администраторът върти редовно паролата, както се препоръчва, процесът е бърз и ефективен, тъй като само ключове.

Тези, които искат повече подробности относно ключовия подход за криптиране на KiteWorks в различни чувствителни канали за комуникация на съдържанието – поща, споделяне на файлове, управляван прехвърляне на файлове, уеб формуляри и интерфейси за програмиране на приложения (API) – може да се планира персонализирано демонстрация, съобразена с тяхната среда.

АБОНИРАЙ СЕ

Вземете актуализации по имейл с най -новите ни новини за блогове