NORDVPN Клиент – Портове за защитна стена

Отново си струва да се отбележи, че пренасочването на пристанища няма да работи с NORDVPN и ние не насърчаваме хората да използват този процес.

Пренасочване на пристанища: Какво е и как да го настроите

Пренасочването на пристанища може да бъде мощен инструмент за отключване на нови функции на вашия рутер, но той също може да отвори сериозни уязвимости в сигурността. Въпреки че nordvpn не поддържа пренасочване на порта, струва си да научите какво е и защо понякога се използва. И така, какво е пренасочване на пристанища и как може да бъде настроен?

07 декември, 2021 г
Врьом чtения: 12 мин.

 • Какво е пренасочване на порта
  • Как работи пренасочването на пристанището?
  • Каква е целта на пренасочването на пристанището?
  • Как да настроите пренасочване на порта
  • Безопасно ли е пренасочването на пристанището?
  • Опасно ли е пренасочването на пристанището?

  Какво е пренасочване на порта?

  Термин. Да започнем с просто обяснение и след това ще продължим малко по -дълбоко.

  Когато настроите пренасочване на порта, по същество казвате на вашия рутер да изпраща някои данни направо на конкретно устройство във вашата мрежа, заобикаляйки определени процеси на сигурност. Това потенциално може да увеличи скоростта ви и предлага редица предимства.

  В същото време не е без рискове. Ние не ви насърчаваме да използвате пренасочване на пристанища и е важно да запомните, че NORDVPN не е съвместим с пренасочването на порта. Като се има предвид, нека да проучим техническата страна на пристанището в малко по-голяма дълбочина.

  Как работи пренасочването на пристанището?

  За да разберете пренасочване на пристанища, първо трябва да разберете какво прави вашият рутер. Можете да мислите за това като микс между охранител и поща. Вашата NAT защитна стена, която живее на вашия рутер, изпраща входящи връзки към устройствата, които ги поискаха, чрез разширение също блокира нежеланите входящи данни. Това прави автоматично, но ако искате вашите домашни устройства да се свържат с отдалечено устройство, трябва да настроите пренасочване на порта.

  Вашият рутер има над 60 000 пристанища. Около първите 1000 обикновено са посветени на стандартни специфични функции. Останалите могат да бъдат присвоени на всяко устройство или програма, която искате.

  Можете да го направите, като отворите порт на вашия рутер и го присвоите на конкретно устройство. Сега, когато устройство изпраща заявка за връзка до вашия рутер, то автоматично ще създаде директна връзка. Ето повече за това как да намерите номера на порта си.

  Отново си струва да се отбележи, че пренасочването на пристанища няма да работи с NORDVPN и ние не насърчаваме хората да използват този процес.

  Каква е целта на пренасочването на пристанището?

  Пренасочването на порта е полезно, когато трябва да направите директна връзка между устройство в домашната си мрежа и отдалечено устройство. Например:

  • Гледайте охранителна камера или монитор на бебето, когато сте далеч от дома;
  • Свържете се с вашия домашен сървър дистанционно;
  • Използвайте дистанционния софтуер за настолни компютри за достъп до вашия домашен компютър;
  • Позволете на други потребители да се свързват с вашия публичен уеб сървър;
  • Свържете се с IoT устройство във вашата домашна мрежа;
  • Формират директна връзка със сървър за игри;
  • Поддържайте непрекъснат и директен достъп до VoIP Call Server.

  Има много други законни приложения за пренасочване на пристанища, но много от тях са напреднали и извън обхвата на тази уводна статия.

  Как да настроите пренасочване на порта

  Специфичните инструкции за пренасочване на пристанища могат да бъдат различни за всеки рутер или марка, така че ето общ преглед на това как може да изглежда процесът:

  1. Влезте във вашия рутер. Можете да го направите, като въведете IP на вашия рутер (или с други думи, шлюз по подразбиране) в адресната лента.
  2. Отворете панела за настройки на порта за пренасочване. Там трябва да видите списък с празни конфигурации на порта.
  3. Изберете една конфигурация и въведете вътрешни и външни номера на порта (най -добрият ви залог е да преминете над 1000 и под 65 000). В повечето случаи външните и вътрешните портове всъщност не трябва да съвпадат помежду си, стига външните и вътрешните устройства да знаят кои да използват.
  4. След като портовете са зададени, въведете локалния IP адрес на устройството, което искате, портът да се свърже във вашата мрежа (локалният адрес ще бъде различен от IP адреса на вашия рутер, тъй като друг от заданията на вашия рутер е да скриете устройствата си “ Индивидуални IPS под публичния IP на рутера).
  5. Сега маршрутизаторът може да пренасочи всяка заявка, изпратена до този конкретен порт направо към вашето устройство, без да разкрива личния си IP адрес. Но как изглежда тази молба?

  Кажете, че IP адресът на вашия рутер е 123.456.789. Ако порт, който сте задали да се свържете с вашата домашна камера за сигурност, е 3579, тогава на този адрес ще бъде изпратена заявка до вашия рутер, за да се свържете директно с камерата чрез пренасочване на порт: 123.456.789: 3579. Това е просто като набиране на телефонен номер с разширение!

  Безопасно ли е пренасочването на пристанището?

  Представете си, че портовете на вашия рутер са врати и повечето от тях са заключени. Информацията от интернет все още може да влезе – тя просто трябва да бъде проверена и разрешена от рутера. Но когато една от тези врати е отключена, всеки, който опита тази врата, може да я отвори и да влезе право.

  В един смисъл, не е толкова лошо, колкото звучи – това отвори порт (или отключена врата) води само към което и да е устройство, в което е посочено. Но както ще обясним, има много начини, по които пренасочването на пристанища може да ви остави уязвими към онлайн заплахи.

  Опасно ли е пренасочването на пристанището?

  Ако например вашата охранителна камера има слаба парола (или без парола), натрапник може да види какво вижда камерата или дори да я контролира. Порт, отворен директно към вашия компютър, може да се използва за заразяване на вашия компютър или за отключване на останалата част от вашата мрежа. Ето защо е от съществено значение да защитите устройствата си със силни пароли (вижте какво прави силна парола тук).

  От друга страна, има изключения. Може да не искате уеб сървър, хостващ на вашия уебсайт, да бъде напълно защитен с парола, тъй като някои страници ще трябва да бъдат публични, но ще трябва да сте сигурни, че можете да осигурите тези страници и всички данни, които трябва да останат частни.

  Друг проблем е, че ръчно конфигурираните портове остават отворени, докато не ги затворите ръчно. Те могат да се използват и злоупотребяват, докато спите или докато пътувате. Обикновено е невъзможно да се използва порт, който вече е зает, но хакерите ще имат много по -лесно време да се опитат да се свържат с отворен порт, а не да се използват.

  Работи ли пренасочването на пристанища с VPN?

  Пренасочването на VPN порт позволява на входящите данни да заобиколят вашата защитна стена на NAT, ускоряване на вашата интернет връзка. Има няколко причини да се използва пренасочване на VPN порт. Това може да увеличи скоростта ви за изтегляне, да ви помогне да получите достъп до компютъра си, когато сте далеч, и да създадете директна връзка със сървър за игри.

  Пренасочване и задействане на пристанища могат да работят с VPN протокол като цяло, но не и с NORDVPN. Нашите приложения блокират почти цялата комуникация на порта от вашето устройство, с изключение на тези, които най -често се използват от популярни приложения. Това беше трудно решение, което може да неудобно на някои потребители, но бихме искали да обясним защо сме направили това.

  Разглеждането на интернет с отворени портове ви излага на редица рискове за сигурността. Блокирането на достъпа до всички портове, с изключение на тези, които са от съществено значение за VPN функционалността, е част от това как Nordvpn ви държи сигурно. В противен случай не бихме могли да гарантираме вашата безопасност онлайн.

  Ако все още не сте обхванати от VPN, изтеглете приложението VPN безплатно и намерете абонамента, който работи най -добре за вас. След като стартирате приложението, ще бъдете защитени от едни от най -добрите криптиране в индустрията.

  Nordvpn е изключително лесен за използване. Освен това ще ви предостави различни функции и множество сървъри, от които да избирате.

  Онлайн сигурността започва с щракване.

  Защитете трафика си с nordvpn.

  Какво е UPNP?

  Може би преди това сте използвали пренасочване на порта, без всъщност ръчно да конфигурирате портовете или дори да сте наясно с него. Как? Вашето устройство използва Universal Plug and Play (UPNP), което позволява на приложенията на вашето устройство да отварят портове на вашия рутер, когато е необходимо, и да ги затворите, когато са готови.

  UPNP може да е удобен, но добавя собствени потенциални проблеми със сигурността. Предполага се, че всяко устройство във вашата локална мрежа е надеждно. Така че, ако случайно се заразете от злонамерен софтуер, който иска да инициира директна връзка с отдалечен хакер, вашият UPNP рутер ще го позволи без съмнение. Подобна връзка би била много по -трудна за отваряне с UPNP деактивиран.

  Остарели рутери или такива с лоши реализации на UPNP могат да бъдат уязвими за редица UPNP експлоатации. Някои от тях могат да отворят всички портове на вашия рутер или да използват UPNP, за да променят вашия DNS сървър (можете да прочетете за DNS измама и други общи атаки на хакове тук).

  Пренасочване на пристанища срещу. задействане на порта

  Задействането на порта много прилича на пренасочване на порта, но с няколко ключови разлики. Някои от тях помагат да се намалят някои от уязвимостите му в сигурността, но те също ограничават случаите, когато задействането на пристанището може да бъде полезно.

  Първо, когато настроите задействане на порт, избраният от вас порт остава затворен. Той ще се отвори само в случай, че се задейства от изходяща комуникация.

  Когато изходящата комуникация, която задейства отвора на порта, приключи, портът ще се затвори след определен период от време. Това прави връзката по -сигурна, защото поставя локалното устройство в контрол на отварянето на връзката. Това обаче означава също, че тези връзки са трудни или почти невъзможни за иницииране отвън.

  Второ, задействането на порта не изисква да конфигурирате конкретен IP адрес на устройството при създаване на спусъка. Това означава, че всяко устройство във вашата мрежа може да инициира връзката, въпреки че само един може да го използва наведнъж. При пренасочване на порта трябва да определите конкретното устройство с помощта на връзката. В зависимост от вашия рутер и вашите устройства, това може да направи порт задействане или по -малко или по -малко сигурен избор от пренасочване.

  NORDVPN ПОРТИ

  Reddit и неговите партньори използват бисквитки и подобни технологии, за да ви осигурят по -добро изживяване.

  Приемайки всички бисквитки, вие се съгласявате с използването на бисквитки за доставяне и поддържане на нашите услуги и сайт, подобряване на качеството на Reddit, персонализиране на Reddit съдържание и реклама и измерване на ефективността на рекламата.

  Отхвърляйки несъществени бисквитки, Reddit все още може да използва определени бисквитки, за да гарантира правилната функционалност на нашата платформа.

  За повече информация, моля, вижте нашето известие за бисквитки и нашата Политика за поверителност .