15 начина за заобикаляне на блокирането на торент ефективно актуализирано 2021 г

Contents

Истината е, че е невероятно лесно да промените IP адресите.

Истината за peerblock

IP-блокерът като PeerBlock (и Peer Guardian) са популярно „решение“ за безопасно изтегляне на торенти. Тяхната (неоправдана) популярност се дължи почти изцяло на разходите (безплатно), а не на тяхната ефективност (минимална).

Всъщност ние вярваме, че PeerBlock нанася повече вреда, отколкото полза, докато се изтръпва, и не прави почти нищо, за да подобри вашата поверителност. И Reddit е съгласен с нашата оценка.

Защо PeerBlock е основно безполезен:

 1. Блоклистите са неефективни (блокирайте твърде много връстници).
 2. PeerBlock не блокира правилния IP
 3. PeerBlock не криптира вашите торенти
 4. PeerBlock не крие вашия IP адрес от свързани връстници

Ще обясним всички тези слабости (и повече) в това ръководство. Ще научите и Кой инструмент е значително по -добър за защита на поверителността, докато торент.

Какво е PeerBlock?

За тези, които не са запознати с PeerBlock, ето бързо въведение:

Tldr; PeerBlock ви позволява да блокирате конкретни връстници на торент въз основа на тяхната IP-адрес.

PeerBlock е безплатен софтуер, който често се използва от P2P и BitTorrent потребители за предназначение за целта да направят изтеглянията им по -анонимни “, като блокират връзките на връстниците от определени IP адреси.

PeerBlock позволява на потребителите да избират от 3 -та страна „блоклисти“ (някои са безплатни, а други са достъпни за покупка), които по същество са огромни бази данни на IP адреси, които ще бъдат блокирани, когато PeerBlock е активиран.

На теория тази концепция е интригуваща. Идеята е, че ако можете да идентифицирате конкретни „нежелани“ IP адреси, които може да принадлежат може би на злонамерени потребители, правителства или агенции за мониторинг, които могат да продават BitTorrent данни на най -високия участник в търга, можете да блокирате тези връзки, като по този начин правите изтегляне на торенти “ по-безопасно.’

Оказва се, че има редица Проблеми с този подход:

#1: Блокове на PeerBlock начин Твърде много връстници

Ако използвате 3 -те най -популярни блоклисти, свободно достъпни за Peerguard, вероятно бихте си помислили, че те ще се комбинират за няколко хиляди, може би 10 хиляди IP адреса блокирани. В действителност, само топ 3 блоклисти комбиниран списък над 1.1 милиард IP адреси.

Това е над 25% от всички налични IPv4 адреси на Земята!

Очевидно не всички тези връстници (дори не са близки до мнозинството) всъщност са злонамерени или нежелателни. Резултатът е, че тъй като имате много по -малко връстници, от които да избирате, вашите Скоростта на изтегляне може да е много по -бавна при използване на PeerBlock.

#2: Не можете да блокирате всички злонамерени IP адреси

Списъците с peerblock се правят чрез блокиране на IP диапазони от различни видове. Някои IP диапазони принадлежат към изследователски институции, други на правителството и т.н. Истината е обаче, че единственият начин да блокирате всеки злонамерен партньор е да блокирате всеки един IP адрес на Земята (тогава ще имате нулеви връстници).

Всеки, който е определен За да наблюдавате вашата торентна дейност, няма да бъде възпирана от факта, че техният IP адрес е блокиран. Има компании, които целият доход зависи от способността им да регистрират IP адресите. Не е така, сякаш ще излязат от работа, само защото техният IP адрес беше блокиран.

Истината е, че е невероятно лесно да промените IP адресите.

Използвайки VPN услуга като Ipvanish, мониторинговата агенция може да има Хиляди IP адреси Предлага се с едно щракване.

Дори и да използвате блок списък, който блокира IP диапазоните на популярни VPN доставчици, компания за мониторинг все още може да създаде своя собствена услуга за превключване на IP, като наема VPS за под 10 долара на месец. Ако новият им IP се блокира, те могат просто да преместят цялата система на нов сървър с нов набор от IP адреси със сравнително малко проблеми.

Долният ред е, че е абсолютно, положително невъзможно да се блокира всеки IP адрес, който следи торентната дейност.

#3: Няма криптиране

Дори ако peerblock може теоретично Блокирайте всеки злонамерен IP адрес, има една агенция за наблюдение, която не може да блокира: Вашият доставчик на интернет услуги (ISP).

Тъй като целият ви интернет трафик се пренасочва през сървърите на вашия ISP, те имат пълен достъп до вашия поток от данни

Всъщност вашият интернет доставчик може да види какви уебсайтове разглеждате, какви протоколи използвате (като BitTorrent) и какви файлове изтегляте, като използвате техника, известна като Проверка на дълбоки пакети.

Някои дори могат да отвлекат историята на вашето търсене в Google и Bing.

Има сравнително просто решение за блокиране на инспекция на дълбоки пакети обаче:

Ако криптирате вашите входящи/изходящи данни, като използвате VPN (виртуална частна мрежа) услуга, вашият ISP няма да може да чете или декриптира вашите данни.

#4: PeerBlock всъщност не крие вашия IP адрес

Вашият IP адрес е единствената уникална идентифицираща информация за вас, която се появява в рояк BitTorrent. Вашият IP адрес е видим за връстници в рояка и PeerBlock не може да направи нищо, за да го скрие или промени.

Има различни услуги, които ви позволяват да използвате анонимен IP адрес (един, който не е пряко свързан с вашата интернет връзка) при изтегляне на торенти. Двете най -популярни варианта са: VPN услуга или Torrent Proxy услуга.

Ако използвате услуга за анонимизация като Частен VPN за достъп до интернет, IP адресът, който ви присвоят, когато се свържете с VPN сървъра, ще бъде този, който е видим за връстници на торент, а не с истинския ви IP адрес.

И тъй като частният достъп до Интернет не поддържа никакви дневници или записи на вашата VPN дейност, няма записи, обвързващи вашия анонимен IP адрес с вашия истински!

Още по-добре, Частният достъп до интернет включва както VPN, така и прокси услуга без допълнителна такса за едва 3 долара.33/месец!

Алтернатива на PeerBlock: Използвайте VPN

Има няколко налични алтернативи на PeerBlock, всички от които осигуряват по -добра поверителност и ефективност.

Най -добрият избор за повечето потребители е да използвате виртуална частна мрежа (VPN).

За разлика от блокерите на връстници, VPN може да осигури следните предимства:

 • Криптиране от край до край
 • Деблокирайте торент сайтове в рестриктивни мрежи
 • IP адрес за еднократна употреба, който не съответства на вашия проследим истински IP.
 • Победете дроселинг и ускорете изтеглянията на торент

Ето някои VPN доставчици, които препоръчваме:

1: Частен достъп до интернет

Частен достъп до интернет наистина задава стандарта, по който се оценяват всички други анонимни VPN услуги.

Те бяха един от оригиналните VPN да приемат „Няма политика на дневници„И те проявиха постоянен ангажимент за защита на поверителността на своите потребители.

PIA включва прокси услуга безплатно с вашата VPN покупка на всички VPN планове. Те предлагат неограничени скорости, 256-битово криптиране (добро) и Ценообразуване до $ 3.33/месец!

2: nordvpn

Nordvpn е Всичко VPN. Те са се опитали да предложат на всяка функция, която потребител може да иска, да я пакетира с добър софтуер и да го предложи на достъпна цена.

С сделки, започващи от $ 3.99/месец, ние нещо, което nordvpn е убедителна стойност.

Акцентите включват:

 • Нулеви регистрации на всички сървъри
 • Над 50 VPN сървърни места
 • Включва Socks5 прокси (торент съвместим)
 • Работи с Netflix, Hulu и BBC Iplayer
 • Тройна защита от IP-лира

Повече информация за PeerBlock

Знаете нашето мнение за PeerBlock, но ако не искате да вземете нашата дума за това, чуйте са куп други мнения:

 • Предложение за забрана на популяризирането на PeerBlock на нишката Reddit R/Torrents.
 • Защо блокирането на връстници не работи
 • Потребителите на форума намират за комично, че PeerBlock блокира 25% от съществуващите IP адреси.

Вижте тези VPN отзиви:

И накрая, ако не сте сигурни дали трябва да изберете VPN или прокси услуга за торенти. Тази статия, сравняваща двете, трябва да изчисти нещата за вас!

Категории Торент Основи за поверителност

Райън Маккарти

Райън е редактор и главен рецензент. Той е ентусиаст на технологичния маниер и дигиталната поверителност след извора на Y2K през ’99. Когато не пише уроци за BitTorrent, той обикновено може да бъде намерен отпивайки лагер или игра на пикап футбол (истинският вид).

2 мисли за „Истината за PeerBlock“

Въпреки че тази информация е технически вярна в много отношения, по никакъв начин това не означава, че PeerBlock или подобен софтуер по някакъв начин правят човек по -уязвим. Най -лошото, което се случва, е блокирането на няколко твърде много адреса и по този начин да има по -бавни скорости за изтегляне. И така, какво. Предпочитам да блокирам допълнителни 1 милиард адреси, че 99.99% вероятно ще бъдат по -вредни, отколкото полезни, за разлика от това, че не ги блокират и излагат моя IP. Разбира се, всеки трябва да използва VPN, но всеки също трябва да използва PeerBlock или подобен с него. Тази статия не е много полезна и в основата си просто опит за маркетинг. Отговор

Изтеглете поверителност

Никъде статията не предполага peerblock, не ви прави по -уязвими. По-скоро подчертава фалшивото усещане за сигурност и почти нулева защита, която предлага. Ще ви е трудно да намерите един опитен торентер, който вярва, че PeerBlock е прилична алтернатива на VPN. Защото не е жизнеспособна алтернатива. Дори не е близо. Отговор

15 начина за ефективно заобикаляне на блокирането на торент [актуализиран 2021]

Торентен е една от най -добрите дейности в интернет. Това е начин за споделяне на файлове по интернет с помощта на P2P протоколи. Въпреки че торентът се счита за законно, той се използва предимно за споделяне на съдържание с авторски права. В резултат на популярността на Torrents стотици торентни уебсайтове са изскочили в продължение на десетилетие. И в резултат на това нарушенията на авторските права са се увеличили и торентите са блокирани.

Съответните органи в държавите работят за блокиране на такива уебсайтове и фини потребители, които имат достъп до тях. Защитниците на DMCA и анти-пиратството си сътрудничат с доставчиците на интернет услуги (ISP), за да се разпаднат на потребители, които изтеглят авторски права, като филми и музика.

Въпреки това, все още можете да заобиколите блокирането на торент лесно без ISP и DMCA да знаят. Ето 15 начина за заобикаляне на блокирането на торент.

Начини за заобикаляне на блокиране на торент

Начини за заобикаляне на блокиране на торент

 • Използвайте VPN услуга
 • Използвайте магнитни връзки
 • Използвайте HTTP прокси
 • Превключете към порт 80
 • Seedbox
 • Използвайте TOR мрежата
 • Как да деблокирам Utorrent от wifi
 • Торент реле
 • Изображение
 • Txtor
 • Гръм
 • Битлет
 • Zbigz
 • Furk.нета
 • Torrent2exe

Използвайте VPN услуга

Виртуалната частна услуга (VPN) е най -лесният начин за заобикаляне на блокирането на торент. VPN ви позволява да маскирате избухването на действителното си местоположение, като по този начин ви позволява да получите достъп до ограничени сайтове без проблем. Използва мрежа от частни сървъри в различни географски места и частни IP адреси, за да избухне вашето местоположение.

Тъй. Geo-subuing позволява на потребителите да имат достъп до съдържание, което иначе е блокирано в тяхната страна, като деблокиране на торент уебсайтове. Освен това VPN услугите използват усъвършенствана технология за криптиране, която добавя още един слой сигурност. Интернет трафикът не е податлив на инфилтрация.

Когато избирате VPN услуга, отделете време, за да преминете през списъка с функции на всяка услуга и предложението за стойност. Добра практика е да прочетете от прегледите на потребителите, за да получите обща представа за качеството на услугата.

Използвайте магнитни връзки

Магнитните връзки са торентни файлове, които не изискват изтегляне. След като заобикаляте блокирането на торент, използвайте магнитни връзки, за да хванете торентни файлове и да ги изтеглите чрез торент клиент.

Използвайте HTTP прокси

Третият вариант за заобикаляне на блокирането на торент е чрез HTTPS прокси. Има няколко уебсайта на прокси, които ви позволяват да тунелите и да заобикаляте блокиране на торент. Опитайте да използвате уебсайтове https: // proxy.org или https: // проксимизирайте.аз/ .

Превключете към порт 80

Можете да заобиколите блокиране на торент, като просто преминавате към друг порт. Задайте на вашия порт ръчно на 80 или 8080. Ще трябва да деактивирате UPNP и NAT PMP. Този метод за блокиране на торент на байпас обаче ще въведе бавни скорости на изтегляне.

Seedbox

Seedbox работи като междинен механизъм между уебсайта Torrent и вашите устройства. Seedboxes са услуги за наемане, те ви позволяват да изтегляте/качвате анонимно. Можете да използвате кутии за семена, за да заобиколите блокирането на торент.

Използвайте TOR мрежата

TOR е специална мрежа, която насочва интернет трафика чрез пренасочване през множество сървъри, преди да пристигне до местоназначението. Това прави проследяването на активността на потребителите много трудно. Можете да използвате TOR мрежата, за да заобиколите блокирането на торент много лесно.

Как да деблокирам Utorrent от wifi

Като алтернатива можете също да използвате HTTP в своя полза, за да заобиколите блокирането на торента. Ето как да го направя:

 • Изтеглете торент файл от интернет
 • Щракнете двукратно върху торентния файл
 • Използвайте Torrent Client, за да инициирате изтегляне
 • Може да забележите, че файлът се изтегля, но не показва никакви скорости за изтегляне/качване. Това е така, защото всъщност не се изтегля и трябва да преминем към следващата стъпка
 • Качете торент файл на уебсайт, който ви позволява да изтегляте торент файлове от браузъра си
 • Започнете изтеглянето от уебсайта и изберете дестинацията, където искате да запазите файла

Това е лесен начин за байпас торент блокиране.

Торент реле

Torrent Relay е друг чудесен метод за заобикаляне на блокирането на торент. Това е услуга, която ви позволява да заобиколите блокирането на торент чрез преобразуване на торент връзки в HTTPS връзки. Потребителят може да споделя торент връзката на уебсайта, който ви предоставя HTTPS връзка, която можете да изтеглите сървъра на Torrent Relay.

Проблемът с Torrent Relay е, че тъй като е безплатен, много потребители в рояка могат да изпразнят наличните безплатни слотове, оставяйки ви само премиум слотове.

Изображение

ImageShack е популярен уебсайт за хостинг на изображения. Една от добрите характеристики на Imageseshack е споделянето на връзки. Потребителите могат да качват URL адреси и да ги споделят с приятели безплатно. URL адресите са достъпни и за други потребители на изображения. Това е друг начин да заобиколите блокирането на торент, като намерите връзки на популярни торенти.

Txtor

Txtor е друга алтернатива на блокирането на торент. Това е инструмент, който ви позволява да преобразувате торентни файлове в .txt формат. Просто въведете торент връзката в Txtor и тя ще генерира a .TXT изтегляне връзка. Трябва да се има предвид, че този метод за заобикаляне на блокирането на торент няма да работи, ако вашият доставчик е блокирал целия торент трафик.

Гръм

Thunder е безплатен мениджър за изтегляне от Китай, който е подобен на други мениджъри за изтегляне на торент. Тя ви позволява да заобиколите блокирането на торент, като маскирате торент изтегляне като нормално изтегляне на HTTP. Зарадва доставчиците на интернет услуги да идентифицират естеството на файла. Освен това, тя деблокира портове, ограничени от ISP.

Въпреки това, има един недостатък на гръмотевицата, той е на китайски език. Изтеглете файла за превод и го извлечете в следната директория:

en_us/thunderlanguages

Битлет

Bitlet е друг страхотен мениджър за изтегляне на торент, който ви позволява незабавно да изтегляте торент файлове. Просто заредете торент файл в Bitlet и изберете къде искате да го запазите.

Мениджърът за изтегляне някога е достъпен като разширение на браузъра за Google Chrome. Това означава, че не е нужно да изтегляте отделно приложение, което ще отнеме сравнително повече пространство и ресурси на вашия компютър, за да заобиколите блокирането на торента.

Zbigz

Zbigz работи, като използва прокси за генериране на връзка за изтегляне към потребителя. Това не е мениджър за изтегляне, а вместо това генерира връзка за изтегляне. Просто се регистрирайте за безплатен акаунт и заобикаляне на торент блокиране с лекота.

Furk.нета

Furk.Net действа като услуга за съхранение, която ви позволява незабавно да предавате съхранявано съдържание на устройства. Можете да заобиколите торент блокиране през торент сървърите на услугата. Звучи твърде добре, за да бъде свободен? Е, не е. Услугата изисква покупка.

Torrent2exe

Torrent2exe е друг метод за заобикаляне на блокирането на торент. Където едно от предишните ни решения преобразува торент файлове в .txt формат, torrent2exe преобразува торент файлове в .Exe формат, който им позволява лесно да се изтеглят.

Уверете се обаче, че вашият антивирус не блокира .exe файл. Може да го разпознае като злонамерен файл, така че вкарайте това в списъка с изключения.

Окончателни думи

Изтеглянето на торенти е един от най -големите препятствия, които се сблъскват с интернет. Поради нарастващите нарушения на авторските права, става все по -трудно за хората, които просто искаха да изтеглят, използвайки P2P протокола. DMCA работи активно с интернет доставчици за откриване на дейности, включващи нарушения на авторски права.

Блокирането на торент е типичен отговор на предотвратяването на нарушения на авторските права. Единственият начин за достъп след това е да заобиколите блокирането на торент. Съставихме 15 различни начина, по които можете да получите достъп до любимите си торент уебсайтове и URL адреси. Те са лесни за работа и ви позволяват да заобиколите торент блокиране почти моментално.

Някои методи са по -добри от останалите, но всички те работят за заобикаляне на торент блокиране. Можете дори да използвате надеждна VPN услуга, за да заобиколите блокирането на торент лесно. VPN ще заобиколи блокирането на торент и маскира вашата самоличност по интернет, така че вашият интернет доставчик да не може да открие вашите дейности.