VPN силен

Contents

Както можете да видите, StrongVPN се представя сравнително добре, но без впечатляващо изпълнение. Всъщност бих се осмелил да кажа, че е много подобен на сестра му VPN IPVANISH. Това означава, че показва добри резултати на близки сървъри, докато отдалечените сървъри страдат от повишена латентност и спад на скоростта.

Strongvpn Review 2023: Страхотно, но струва ли си цената?

Strongvpn е един от най -старите VPN, С много хора го хвалят. Въпреки това, тя не предлага гаранция за връщане на пари в месечните си планове и може да ви се стори твърде скъпо, ако имате нужда от VPN само за кратко време.

За да разберете дали си струва годишен ангажимент, Тествах всеки аспект на strongvpn. Това включва тестове за скорост, проверки за сигурност и подробно проучване на нейната Политика за поверителност.

Като цяло, Мога да препоръчам от все сърце konglvpn. Той е бърз, чудесен за стрийминг и игри и ще ви пази онлайн и ще защити вашата поверителност. Само няколко недостатъка не го предпазват от това, че е един от нашите топ 10. Можете да видите нашите най-високо класирани VPN в този списък.

Кратко време? Ето моите ключови констатации

Професионалисти

 • Страхотно за стрийминг. Никога не съм бил блокиран със strongvpn. Разберете до кои платформи имах достъп до тук.
 • Бързи скорости. Получих солидни скорости на повечето сървъри на StrongVPN. Вижте колко добре се задържаха скоростите ми тук.
 • Стабилна сигурност. StrongVPN премина всичките ми тестове за течове. Вижте всички функции за сигурност, които предлага тук.
 • Устойчивост на поверителност. Няма да регистрира нито една от вашата идентифицируема информация. Научете повече подробности за неговите политики тук.
 • Твърда поддръжка на P2P. Можете да изтеглите торенти с всеки от сървърите на StrongVPN. Вижте колко време отне да изтеглите филм тук.
 • Страхотна съвместимост. Има местни приложения за всички основни операционни системи. Вижте как да свържете почти всяко устройство към StrongVPN тук.

Минуси

 • Малка сървърна мрежа. Въпреки че има много IP. Вижте колко сървъри и държави има тук.
 • Скъпи месечни планове. Краткосрочните абонаменти на StrongVPN са скъпи и не предлагат гаранция за връщане на пари. Разберете кой план предлага надеждна политика за възстановяване тук.

Функции на силни VPN – Актуализация на 2023 г

9.0

&#x1f4b8 Цена 3.97 USD/месец
&#x1f4c6 Гарантирано връщане на парите 30 дни
&#x1f4dd Съхранява ли VPN дневници? Не
&#x1f5a5 Брой сървъри 950+
&#x1f4bb Брой устройства на лиценз 12
&#x1f6e1 Kill Switch Да
&#x1f5fa Базирани в страната Съединени щати
&#x1f6e0 поддържа 24/7 поддръжка на чат на живо
&#x1f4e5 Поддържа торента Да

Стрийминг – отлично за деблокиране и качество на стрийминг

10.0

Strongvpn деблокира всяка услуга за стрийминг, която тествах. Успях да деблокирам всички тези платформи, използвайки протокола Wireguard. StrongVPN също има опция за борба, която може да заобиколи VPN блокове, като добави объркване към протокола OpenVPN.

Докато StrongVPN няма оптимизирани с стрийминг сървъри, Той предлага услуга за силна DNS, която работи с над 140 сайта за стрийминг. Всички тези платформи работят на настолни устройства и повечето от тях могат да бъдат достъпни и на мобилни устройства. Някои дори могат да се предават чрез настройване на силни по вашия рутер, игрална конзола или смарт телевизия. Важно е да запомните, че тази интелигентна функция DNS ви помага само да получите достъп до стрийминг услуги и не осигурява вашата връзка.

Неблокиран: Netflix, Disney+, Hulu, Max (HBO), BBC Iplayer и ESPN

Деблокирах множество пълни библиотеки на Netflix със strongvpn, включително САЩ, Великобритания и Япония. Въпреки това, когато използвах Strongdns, също получих достъп до Netflix Германия, Франция, Швеция, Австралия и други.

Екранната снимка на Netflix Япония Топ 10 се показва, докато е свързана със StrongVPN

Някои VPN могат да деблокират само оригинали, версия на Netflix без специфично съдържание на региона

Hulu, Disney+, BBC Iplayer и ESPN също работеха без проблеми. Това ме впечатли, защото обикновено трябва да правя малко отстраняване на неизправности, като превключване на браузъри. Но всяка от тези услуги работеше върху първия опит. VPN също е достатъчно бърз за стрийминг без буфериране, И успях да гледам Макс без закачалка.

Екранна снимка на Max Player Streaming Shazam! Ярост на боговете, докато е свързан със strongvpn

Видеото бързо се разреши в HD след около 5 секунди стрийминг

Amazon Prime Video е една от най -трудните платформи за деблокиране, но strongvpn го направи без проблеми. Докато мой колега беше блокиран в предишен тест, никога не съм получавал нито един екран за грешки по време на тестовете си с Amazon.

Екранна снимка на Amazon Prime видео плейър стрийминг на безопасна къща, докато е свързан със StrongVPN

Тествах 5 различни американски места и всеки от тях неблокира първостепенно видео

Аз също нямах проблеми с него със силни. Това е чудесно, защото можете да го използвате безплатно с вашия VPN абонамент и улеснява деблокирането на ново съдържание на вашата конзола SmartTV или Game.

Скорост – Бърза на почти всички места

8.8

Strongvpn осигурява отлични скорости на близките сървъри и повечето дълги разстояния. Имаше само няколко упорити сървъра, които бяха малко бавни.

Когато тестваме скоростта на VPN, ние гарантираме справедливи резултати, като провеждаме тестове от същото място и използваме същата връзка. Това улеснява сравняването на различни услуги и ние също тестваме всеки сървър поне 10 пъти, преди да създадем средни стойности. Когато оценявах скоростта на StrongVPN, се съсредоточих върху следните фактори:

Екранна снимка на скоростната диаграма, показваща резултати на различни сървъри на StrongVPN

 • Скорост на сваляне. Времето, необходимо за информация, за да стигнете до вашето устройство. Наличието на ниски скорости на изтегляне може да възпрепятства способността ви да стриймирате без буфери или да изтегляте файлове бързо. Измерва се в мегабайти в секунда (Mbps).
 • Скорост на качване. Това също се измерва в MBP и показва времето, необходимо за изпращане на данни, като качване на видео или изпращане на имейл.
 • Ping. Това е особено важно за онлайн игрите. Измерва се в милисекунди (MS) и демонстрира колко бързо една система може да реагира на действие (натискане на кликвания и бутон).

Загубих само 6% от скоростта си на близките сървъри и 45% на далечни

VPN има и най -добра налична функция, която ви свързва с най -бързия сървър за вашето местоположение. За моя изненада, това не винаги е най -близкото. Моят колега, който провежда тестове за скорост, е в Лондон, Великобритания, така че очаквах лондонския сървър да има най -добрите скорости. Тя обаче имаше най -ниската загуба на скорост на сървър в Париж, Франция.

Екранна снимка на тестовете за скорост на OOKLA, направени без VPN, свързан и докато е свързан към StrongVPN

Скоростите на ping и скоростта на качване също се задържаха добре в нашите тестове за скорост на OOKLA

Всички горепосочени тестове за скорост бяха проведени по време на използване на протокола на Wireguard. Това е най -бързият VPN тунел и можете да очаквате да получите много по -бавни резултати, когато използвате OpenVPN, особено ако включите и функцията за борба.

Въпреки че има по -бързи VPN навън, все още съм впечатлен от цялостното представяне на StrongVPN. Това ми даде някои от най -бързите скорости наблизо, които съм виждал. И е доста обичайно да намерите няколко бавни сървъра на всеки VPN (което обикновено се причинява от пренаселеност). Само с още няколко ощипвания, strongvpn може да се окаже един от най -бързите наоколо.

Игра – Нисък пинг и лесен за настройка на игрални устройства

10.0

Strongvpn е достатъчно бърз за игри без изоставане. Най -важният фактор по време на играта е вашият пинг. Ако е твърде бавен, вашият герой няма да отговори веднага на вашите команди и играта спира да бъде забавна. Оптимално е да имате пинг под 85 ms, за да се избегне изоставане.

Имах тарифи за пинг под 85 ms дори на някои сървъри в САЩ, на около 6000 км от моето местоположение. Така, Има голям шанс да можете да намерите сървър за плавни игри на всяко разстояние.

Екранна снимка на CS: Отидете да се възпроизвеждате на лаптоп на Windows, докато сте свързани към StrongVPN

Бих могъл да тичам, да скачам, да снимам и да патия без добавени закъснения или заекване

VPN не може да бъде инсталиран директно на игрални конзоли, но можете да го настроите на вашия рутер, за да защитите всяко устройство, свързано с вашия wifi. Можете също така да настроите силни за вашата игрална конзола като PlayStation 5 и 4, както и Xbox One и Xbox 360. Като цяло, всъщност няма нищо друго, което StrongVPN не би могло да се справи по -добре в тази категория. Това е един от най -добрите VPN за игри.

Сървърна мрежа – Липсват няколко популярни страни и функции

7.0

С 950 сървъра в 30 държави, Strongvpn има доста малка мрежа. От положителна страна, той предлага добро количество места на ниво град и много голям брой IP адреси (което намалява пренаселеността). Но също така липсват много страни, които други VPN включват. Например, не можете да се свържете с никоя държава в Африка.

Екранна снимка на strongvpn

StrongVPN също има опция за търсене, така че е по -лесно да намерите подходящия сървър

Той обхваща над 15 места в САЩ, Така че жителите на САЩ могат да се свържат със сървър, най -близък до тях, за да получат най -добрите скорости. В допълнение към САЩ, StrongVPN има много градове сървъри във Великобритания, Канада, Австралия и Франция.

Всичките му сървъри са изцяло собственост и управлявани от strongvpn. Това е чудесно, тъй като означава, че нито една трета страна няма достъп до вашите данни, което подобрява вашата поверителност. Плюс това, той използва само физически сървъри. Някои VPN използват виртуални сървъри, които са разположени някъде различно от изброената държава. Това би могло да помогне на StrongVPN да добави още страни, но аз оценявам, че всеки сървър всъщност е толкова далеч, колкото смятате, че ще бъде.

Освен че предлага повече места, Също така бих искал strongvpn да включва специални IP адреси. Много VPN ви позволяват да платите допълнително, за да получите такъв и те могат да бъдат полезни, особено ако стартирате уебсайт. Можете да опитате VPN със специални IP адреси и по -голяма сървърна мрежа в този списък.

Сигурност – Безопасно с много необходими функции

9.0

StrongVPN е защитен доставчик. Той не предлага толкова функции за сигурност, колкото някои от най -добрите VPN там, но Той има силна основа с широк спектър от протоколи за сигурност и криптиране на военния клас. Можете също така да обърнете към трафика си, като използвате функцията Scramble, което може да ви помогне да избегнете строги защитни стени и VPN блокове.

VPN предлага и други функции като автоматичен превключвател за убийство, който отрязва вашата интернет връзка, ако VPN връзката падне. Има и защита от течове на DNS, която не позволява на вашия интернет доставчик да види кои уебсайтове посещавате. Предлага се разделен тунел, Така че можете да решите кои приложения да използвате с VPN, докато оставяте други приложения да имат достъп до интернет директно.

Освен това, StrongVPN поддържа множество VPN протоколи, включително Wireguard, OpenVPN (UDP и TCP), IKEV2 и L2TP, които предлагат различни нива на криптиране и сигурност, за да отговарят на различни нужди и да използват случаи. Единствените значими характеристики, които липсват, е рекламен блокер и multihop. Това би било хубаво, но те не са необходими, за да ви пазят в безопасност.

Криптиране на военни клас

StrongVPN използва криптиране на AES-256, за да защити вашите жизненоважни данни и осигурете поверителност и сигурност.

Екранна снимка на тест, направен на ipleak.net, докато е свързан към strongvpn

Почти невъзможно е да счупя 256-битово криптиране на AES, така че винаги е скрил местоположението ми

Това представлява най -стабилния стандарт за криптиране в момента, нает от правителствата и военните в световен мащаб, за да осигури поверителните си данни. Всички Premier VPN използват това ниво на криптиране, поставяйки StrongVPN в отличителна компания.

Kill Switch

StrongVPN предлага превключвател за убийство за своите настолни приложения, но не и за мобилни устройства. Той не е активиран по подразбиране, затова ви препоръчвам да го включите ръчно за вашето устройство Windows, Mac или Linux. Той предотвратява изтичането на данни чрез автоматично изключване на вашия интернет, ако VPN връзката падне. Това гарантира, че вашата онлайн активност и истинският ви IP адрес не са изложени на вашия ISP или други любопитни очи, в случай че VPN връзката се провали.

Боричкане

Когато е активиран, Функцията Scramble крие факта, че използвате VPN, което затруднява откриването и блокирането на вашия VPN трафик. Това може да ви помогне да получите достъп до международно съдържание и да разглеждате по -свободно интернет, като същевременно поддържате поверителността и сигурността си. Функцията Scramble работи само с протокола OpenVPN.

Поверителност – не запазва дневници, а базирани в САЩ

8.0

StrongVPN предлага много, що се отнася до личния живот, но има 2 проблема, които може да разреши. Политиката за поверителност е отлична и вярвам, че няма да съхранява нито една от вашата информация. Той обаче се намира в една от най -лошите страни за поверителност. Политиката също не е одитирана, което е чудесен начин VPN да докаже, че се придържа към своите претенции.

Дали силните Vppn поддържат дневници? Не

Единствената информация, която StrongVPN регистрира за вас, е вашата информация за плащане и вашият имейл. И двете са необходими за създаване на вашия акаунт. Това не регистрира или споделя информация, свързана с вашата онлайн дейност, като вашата история на сърфиране, времеви марки или IP адреси.

Беше одитиран strongvpn? Не

за жалост, Strongvpn не е бил самостоятелно одитиран. Най-добрите VPN претърпяват редовни одити, за да докажат претенциите си за безбогом. Някои от тях също публикуват заповед на Canary, за да предупреждават потребителите за всякакви заявки за данни, които компанията е получила. Така че, за да съм сигурен, че StrongVPN наистина е услуга без лог, бих искал да го видя да публикува доклад за прозрачност или да провежда одит за сигурност.

Базирани в САЩ

Strongvpn е базиран в Winter Park, Флорида. Това не е най -благоприятното място за централата на VPN, Тъй като това означава, че компанията е длъжна да предаде вашите данни, ако бъде поискано от органите на реда. Освен това, тъй като САЩ са част от Алианса с 5 очи, вашите данни биха били достъпни не само за американските власти, но и за Обединеното кралство, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Въпреки това, VPN има строга политика без лог, така че няма да има какво да сподели.

Работи ли strongvpn в Китай? Да

Според поддръжката на клиенти на StrongVPN, VPN работи в Китай. Казаха ми обаче, че наскоро много от сървърите му са блокирани и те работят върху решение за заобикаляне на блоковете. Агентът за поддръжка също ми каза кои сървъри в момента работят там, което наистина оценявам.

Екранна снимка на разговор със strongvpn

Също така ще искате да използвате функцията за разтърсване на StrongVPN, когато сте в рестриктивни страни

Въпреки че китайското правителство е забранило множество VPN, те обикновено не са насочени към отделни потребители на тези услуги. Въпреки това, бих ви посъветвал да се запознаете с регламентите, преди да решите да използвате VPN в Китай.

Торента – добри скорости и функции за поверителност за P2P

9.0

StrongVPN позволява P2P трансфери на всички свои сървъри. Тъй като също има строга политика без лог, стабилни функции за сигурност и добри скорости на повечето сървъри, Мога да го препоръчам като добър избор за торент.

Бих могъл да изтегля 1.62 GB файл Нощта на живите мъртви След около 3 минути без VPN свързан. Със силен VPN можех да завърша изтеглянето след около 5 минути и половина. Така, Промяната в скоростите едва се забелязваше.

Докато торентът обикновено е законен в повечето страни, изтеглянето на авторски права не е. За да сте сигурни, че оставате в границите на закона, препоръчително е да ограничите своите торентни дейности до файлове, които са в публичното пространство.

Инсталиране и приложения

10.0

StrongVPN е лесен за използване и всяко приложение е доста подобно. Дизайнът е прост и не трябва да имате проблеми с навигацията наоколо. На главния екран има голям бутон за свързване, заедно с местоположението. Ще щракнете върху местоположението, за да изтеглите списъка на сървъра, а всичко останало е в раздела Настройки, до който имате достъп, като щракнете върху зъбното колело в горния десен ъгъл.

Екранна снимка на strongvpn

Препоръчвам да включите превключвателя за убиване в екрана с опции преди всичко друго

В менюто Настройки има 5 раздела. Най -важното е раздела „Опции“, който ви позволява да получите достъп до превключвателя за убийство и да настроите функции за връзка (автоматично свързване, свързване при стартиране, свързване при стартиране). Останалите са доста обясняващи, като протокол и актуализация.

Настройка и инсталация

Приложенията могат да бъдат инсталирани с няколко кликвания. Можете да намерите инсталационните връзки за всички поддържани операционни системи на уебсайта на VPN, както и ръководства за ръчна настройка за всяка една от тези платформи.

Екранна снимка на списък на операционните системи, които strongVPN могат да бъдат инсталирани ръчно

Подробните ръководства за настройка са ясно написани и улесняват започването

Настройването му на лаптопа ми на Windows отне само 2 минути. То е също толкова лесно да се конфигурира на мобилни устройства, където можете да го намерите в съответния магазин за приложения. В допълнение, функцията Smart DNS ви позволява да го свържете на всяко устройство с DNS настройки за 5 минути или по -малко. Всичко, което трябва да направите, е да получите DNS номера от вашия акаунт в сайта на StrongVPN и да го въведете на вашето устройство.

Съвместимост на устройството

StrongVPN има местни приложения за Windows, Android, Mac, iOS, Fire TV и Chrome OS. Ето основните разлики между приложенията на StrongVPN за различни платформи:

Windows Mac Android iOS Fire TV
Протокол Openvpn,
Wireguard,
Ikev2,
SSTP,
L2TP
OpenVPN, Wireguard,
Ikev2,
Ipsec,
L2TP
Openvpn,
Wireguard,
Ikev2
Wireguard,
Ikev2,
Ipsec
Openvpn,
Wireguard,
Ikev2
Kill Switch
Разделяне на тунели

Можете да го инсталирате на рутери, както и на други устройства, които нямат поддръжка на местни приложения. Освен това имате възможност да закупите рутер със StrongVPN предварително инсталиран.

Десктоп – Приложения за Windows и Mac

Приложенията на Windows и Mac на StrongVPN са доста сходни. Основната разлика е цветът – докато приложението Windows е тъмно, приложението Mac е бяло. Въпреки това, има опция за преминаване към тъмен режим на Mac, като отидете на тема в общите настройки на приложението.

Превключвателят Kill не е активиран по подразбиране, затова ви предлагам да го включите веднага след инсталирането на приложението, за да предотвратите случайни IP експозиции. Освен това протоколът по подразбиране е Wireguard. Повечето премиум VPN използват OpenVPN като своя VPN тунел по подразбиране, така че това беше малко изненадващо.

Android и iPhone (iOS)

Мобилните приложения са добре проектирани, лесни за използване и предлагат редица функции които задоволяват различни нужди. Няма толкова много протоколи за сигурност, колкото на настолните приложения, но и двете включват Safe и Fast Wireguard.

Една от отличителните характеристики на приложението Android на StrongVPN е функцията за разделяне на тунели. Тази функция позволява на потребителите да избират кои приложения използват VPN връзката и кои използват редовната интернет връзка. Това е особено полезно, ако искате да получите достъп до Geo-ограничено съдържание, докато все още използвате редовната си интернет връзка за други задачи.

Също така ми хареса да имам възможност да разговарям с агенти за поддръжка на клиенти директно в приложението, без да се налага да превключвате между различни приложения или платформи, за да получите помощ.

за жалост, Мобилните приложения на StrongVPN в момента нямат превключвател за убийство. Това може да бъде потенциален риск за сигурността, особено ако често използвате публичен wifi или други ненадеждни мрежи.

Разширения на браузъра за хром

Разширение на браузъра е достъпно за Chrome, но само като прокси, Не е пълноправен VPN. Това означава, че можете да го използвате за промяна на вашия IP адрес на ниво браузър, но вашите данни няма да бъдат криптирани. Освен това получавате достъп само до 14 места на сървъра, като половината от тях са в САЩ.

Приложения за Amazon Fire TV

StrongVPN предлага специализирано приложение за устройства на Amazon Fire TV. Приложението е достъпно в Amazon Appstore и можете да го инсталирате директно от устройството – не изисква ръчна инсталация. Той поддържа всички основни VPN протоколи и предлага висококачествено криптиране, което улеснява потребителите да осигурят своята активност на стрийминг и сърфиране.

Един съвет за Fire TV е да се уверите, че имате инсталирана най -новата версия. Това е така, защото приложението може да не работи правилно на по -стари версии на софтуера. За други интелигентни телевизори ще трябва да се свържете с прокси сървъри над силни DNS или да свържете вашия рутер. Ето как можете да свържете своите игрови конзоли с VPN.

Съвместимост на рутера

StrongVPN поддържа широка гама от рутери, включително тези от ASUS, Netgear и Linksys, сред другите. Това е чудесен вариант, ако искате да защитите всичките си устройства, без да се налага да инсталирате отделни VPN приложения на всяко устройство. Освен това ви позволява да шифровате и променяте връзката си на всяко устройство, включително Rokus, Chromecast, Xbox, PlayStation и Nintendo Game Consoles.

Можете да намерите подробни ръководства за инсталиране за всички поддържани рутери на уебсайта на VPN. Ако не искате да се занимавате с ръчна инсталация, можете да си купите рутер със StrongVPN предварително инсталиран (всички с SABAI OS).

Едновременни връзки на устройството

StrongVPN позволява 12 едновременни връзки на устройството, което трябва да е повече от достатъчно за повечето редовни потребители. Това е много щедро, тъй като повечето премиум VPN ви позволяват да използвате техните приложения на 5 устройства. Не забелязах никакъв спад в производителността, когато използвах VPN на 3 телефона и 2 лаптопа едновременно. И така, това е само още една област, в която Strongvpn наистина се откроява.

Strongswan

Отворен код, модулно и преносимо VPN разтвор на базата на IPSEC

Вземете най-новата версия на GPLV2 с отворен код или научете повече за търговско лицензиране настроики

Strongswan е цялостно изпълнение на Обмен на интернет ключове (IKE) протоколи, които позволяват осигуряване на трафик на IP в базата на политика и маршрут Ipsec сценарии от прости до много сложни.

Характеристика

По -долу ще намерите някои от основните характеристики на Strongswan. Повече информация и как можете да намерите в документацията.

Интернет обмен на ключове (IKE)

 • Реетира IKEV2 (RFC 7296) Протокол за обмен на ключове (IKEV1 също се поддържа)
 • Напълно тествана поддръжка на IPv6 IPSEC тунел и връзки към транспортния режим
 • Динамичен IP адрес и актуализация на интерфейса с Mobike (RFC 4555)
 • Автоматично вмъкване и изтриване на правила за защитна стена, базирани на IPSec-Policy
 • NAT-TRAVERSAL чрез UDP капсулиране и порт плаващ (RFC 3947)
 • Подкрепа на фрагментация на IKEV2 съобщения (RFC 7383), за да се избегнат проблеми с фрагментацията на IP
 • Откриване на мъртви връстници (DPD, RFC 3706) се грижи за висящи тунели
 • Virtual IP адресен пул, управляван от IKE Daemon, DHCP, RADIUS или SQL база данни
 • Внедрени RFC и интернет чернови

Модулност

 • Модулната система за плъгини предлага голяма разширяемост и гъвкавост
 • Приставките могат да предоставят крипто алгоритми, идентификационни данни, методи за удостоверяване, конфигурации, достъп до IPsec и мрежови стекове и други
 • Незадължителна вградена цялост и крипто тестове за плъгини и библиотеки

Удостоверяване / криптография

 • Secure IKEV2 EAP удостоверяване на потребителите (EAP-SIM, EAP-AKA, EAP-TLS, EAP-TTLS, EAP-PEAP, EAP-MSCHAPV2 и т.н.)
 • Незадължително препредаване на EAP съобщения към AAA Server чрез EAP-Radius Plugin
 • Подкрепа на IKEV2 Множество борси за удостоверяване (RFC 4739)
 • Удостоверяване въз основа на x.509 сертификати или предварително споделени клавиши
 • Използване на силни алгоритми за подпис с удостоверяване на подпис в IKEV2 (RFC 7427)
 • Поддръжка за CRLS и OCSP (RFC 6960)
 • Съхранение на частни ключове и сертификати на смарт карта (PKCS #11 интерфейс) или защитено от TPM 2.0
 • Подкрепа на NIST Elliptic Curve DH групи и ECDSA подписи и сертификати
 • Поддръжка на X25519 Елиптична крива DH група (RFC 8031) и ED25519 Подписи и сертификати (RFC 8420)
 • Надеждна мрежа Connect Съвместим към PB-TNC (RFC 5793), PA-TNC (RFC 5792), PT-TLS (RFC 6876), PT-EAP (RFC 7171) и Swima за PA-TNC (RFC 8412)

Преносимост

 • Работи на Linux 2.6, 3.x, 4.x, 5.x и 6.X ядки
 • Е пренесен на Android, FreeBSD, MacOS, iOS и Windows
 • Интеграция в Linux Desktops чрез NetworkManager Plugin
 • Предлага се приложение за Android

Преглед на StrongVPN: Това е толкова силно, колкото твърди, че е?

Ако обмисляте да получите нов VPN за поверителност, стрийминг, торент или каквото и да е, може да помислите за StrongVPN. Макар да не е много популярна услуга, много хора се интересуват от задълбочен преглед на StrongVPN за 2023 г., за да видят колко добре тази услуга е напреднала през годините.

Всъщност говорим за доста старо дете на блока, тъй като услугата се появи през 2005 г. и прекара доста време, правейки това, което знае най -добре. Днешният тест на StrongVPN ще ви каже всичко, което трябва да знаете за него и дали си струва парите или не.

Това е първокласна услуга без безплатни планове или безплатна пробна версия, така че ако се интересувате от закупуването му, ще трябва да раздадете парите си веднага. StrongVPN е базирана в САЩ услуга с някои интересни и някои по-малко интереси, които ще проверим в този анализ. Когато наближим края на този преглед, ще ви дам и няколко алтернативи на StrongVPN, както и ще сравня цената му с конкуренцията му. Освен това, ще говорим за неговата поддръжка на приложения, стрийминг, скорост, игри, торент и разбира се – поверителност и сигурност.

С казаното, мисля, че е подходящ момент да започнете този преглед и да ви позволите да научите повече за StrongVPN. Нека да видим дали този доставчик има нещо вълнуващо да предложи и ако не, определете вашите алтернативи под формата на по -добри, по -надеждни премиум услуги.

3 -те най -добри алтернативи на StrongVPN:

3000 сървъри

94 покрити страни

30 дни гарантирано връщане на парите

5 едновременни връзки

Месечна цена
Нашето мнение: Един от най -добрите VPN там!
Лесна употреба
Поддръжка на клиенти
Съотношение качество-цена

8100 сървъри

91 покрити страни

45 дни гарантирано връщане на парите

7 едновременни връзки

Месечна цена
Нашето мнение: Строга политика без лог, най-евтината VPN услуга
Лесна употреба
Поддръжка на клиенти
Съотношение качество-цена

5400 сървъри

59 покрити страни

30 дни гарантирано връщане на парите

6 едновременни връзки

Месечна цена
Нашето мнение: Отличен избор за поверителност и анонимност
Лесна употреба
Поддръжка на клиенти
Съотношение качество-цена

StrongVPN потребителско изживяване и поддръжка на устройството

Добре, така че в началото на този преглед, трябва да поговорим за съвместимостта на устройството на StrongVPN. Без съмнение, говорим за първокласна услуга с много поддържани устройства, което винаги е добре дошло. Това не е на нивото на експресна, но ей – все още е прилично.

StrongVPN поддържа платформи като Windows, Android, iOS, Linux, MacOS и допълнителни платформи като Kodi, Linux, Fire TV, Routers и много други. Страхотното нещо в приложенията му е, че те са лесни за инсталиране и използване, макар и, те не са най -модерните.

Интересното е, че видях, че услугата работи на Nokia Maemo и Symbian – две много остарели системи. Тъй като не използвам древните телефони на Nokia, не бих могъл да тествам тези приложения. Въпреки това, по отношение на едновременните връзки, strongvpn е доста силен.

Получавате 12 от тях на абонамент, което е повече от expressvpn и nordvpn комбинирани. Докато съм в това, вижте моя двубой Nordvpn срещу ExpressVPN – това е доста интересно. Засега обаче, нека да продължим към лекотата.

Настолни и мобилни приложения

В този преглед на StrongVPN за 2023 г. използвах този доставчик на множество системи, някои от които включват Windows и iOS. Аз не съм човек с Android и нямам никакви устройства с Android, но мога да ви кажа, съдейки по преживяванията на моите познати, приложението му Android не е наполовина лошо.

Strongvpn Windows

В Windows, приложението StrongVPN изглежда доста опростено. Получавате бутон за зелена връзка с основната ви информация, показана по -горе – дори и вашият IP е тук. Точно над бутона за свързване е друг бутон за отваряне на списъка на сървъра.

За да се свържете, избирате страната от списъка на сървъра, щракнете върху Запазване и след това използвайте бутона за връзка, за да установите връзка – малко по -сложно, отколкото трябва да бъде. Иконата на предавката в горния десен ъгъл отваря настройките и тук имате няколко категории.

В раздела Опции можете да активирате превключвател за убийство и да промените определени настройки за поведение. В раздела Протокол можете да изберете от различни протоколи, докато информацията, диагностиката и разделите за актуализиране са свързани с VPN и няма да се отварят много често.

Накратко, мога да ви кажа това Приложението на StrongVPN в Windows е прилично, Макар и бих искал да видя по -кратки времена на връзка и по -модерен външен вид. В iOS, StrongVPN следва подобна тенденция и приложението изглежда повече или по -малко идентично, но във вертикален режим.

Strongvpn ios

Интересното е, че приложението предлага добър избор от протоколи дори на iOS, тъй като все още можете да изберете от Wireguard, IKEV2 и IPSEC. Приложението дори поддържа преки пътища на SIRI, което улеснява използването си поради отличната си интеграция на iOS.

Телевизионни приложения

Продължавайки с този преглед на StrongVPN, мисля, че трябва да обсъдим неговите телевизионни приложения. За разлика от много неизвестни премиум услуги, които се провалят в това отношение, StrongVPN всъщност поддържа голям брой платформи, които имат думата „телевизия“ в тях.

От една страна, той предлага на родно приложение за телевизия Firestick, което можете да изтеглите от Amazon безплатно. Това означава, че настройката е проста за тази платформа и не е нужно да прибягвате до различни решения. Тъй като има страхотно приложение за Android с много функции, StrongVPN също е добър избор за Android TV.

С подходяща поддръжка за тези телевизори можете да използвате приложението с телевизионни марки като Sharp, Xiaomi, Philips и други телевизори, базирани на Android. Друга платформа, която споменах накратко, е Kodi. Като солиден kodi VPN, той ви позволява лесно да го инсталирате на тази услуга за стрийминг и деблокиращи Geo-ограничени платформи.

Имайте предвид обаче, че в този случай StrongVPN поддържа само OpenVPN/IPSEC протоколи, така че Wireguard и нейното първокласно изпълнение са извън уравнението-поне на Kodi.

Приложения за игри

StrongVPN не се рекламира като VPN за игри и неговите възможности за игри няма да ви издухат, ако говорим за скорости и производителност. По време на моя тест обаче открих, че работи с игрални конзоли и дори предлага интелигентна функционалност на DNS за стрийминг на конзоли.

С Smart DNS не е нужно да преминавате през сложна настройка, макар и да не получавате всички ползи от VPN. Ако искате да се насладите на тези предимства на вашата игрална конзола, помислете за настройка на strongvpn на рутер, който между другото е легитимен начин.

В този случай ще работи върху всяка игрална конзола – PlayStation, Xbox, Nintendo Switch или друга друга. Успях да го настроя на моя PS5, но ако имате конзола Xbox или друга, процесът на настройка е почти същият

Поддръжка на рутера

Едно нещо, което ме изненада, е колко добра е подкрепата на рутера на StrongVPN. Тук имате много опции, а най-лесното е да получите предварително зареден strongvpn рутер. Компанията си партнира с Sabai и можете да закупите рутер с тази услуга, предварително инсталирана директно през сайта му.

Най -евтиният рутер е около 150 долара, а това е рутер Asus, задвижван от Sabai. Можете също така да получите специален пакет WiFi 6 Mesh VPN, който е близо до 900 долара, но опакова много по -добра производителност и позволява по -едновременно връзки.

Ако предпочитате да настроите VPN на рутер, знайте, че StrongVPN поддържа следните модели:

 • ASUS Router OS
 • Sabai Router OS
 • Доматен рутер ОС
 • DD-WRT Router OS
 • Mikrotik Router OS

Всички тези модели са обхванати от ръководства за изпълнение и стъпка по стъпка, така че има много информация за получаване. Дори и да сте начинаещ, ще можете да инсталирате StrongVPN на рутер – ако той се поддържа – и ако не, ще трябва да мигате фърмуера си, който е последният курорт, особено ако сте неопитни.

Е силна безопасна и сигурна? Всички изследвани функции за сигурност

Всеки път, когато преглеждам VPN, най -важният раздел е този за сигурността и поверителността. VPN трябва да е безопасен и сигурен и трябва да може да скрие вашия IP адрес и да запази поверителността си в опасния онлайн свят. Нека да видим дали StrongVPN зависи от задачата в този преглед.

256-битово криптиране

Strongvpn не е особено богат на характеристики и за цената може да кажете, че е средно. Въпреки това, една страхотна характеристика, която винаги аплодирам, е криптирането на банките или 256-битовото криптиране на AES. Не зависи от протокола, така че всеки протокол предоставя това ниво на криптиране.

Това е много удобно, тъй като говорим за най -силното криптиране, използвано от банките, военните и правителствата по света. И обратно, той се използва и от най -сигурните VPN доставчици на пазара, така че можете да бъдете сигурни, че ще защити вашата онлайн самоличност без усилие.

Автоматичен превключвател за убиване

Друга функция, която си струва да се спомене, е превключвателят на Kill. Switch Switch на StrongVPN работи, като предотвратява достъп до интернет, ако вашият VPN е изключен. Ако го активирате и не се свързвате със сървър, той ще изключи напълно връзката ви и няма да можете да отидете онлайн.

Това е от решаващо значение за предотвратяване на потенциални течове на IP, които биха могли да застрашат вашата поверителност. Превключвателят KILL също ще деактивира трафика ви, ако преди това сте свързани с VPN и загубите връзката неочаквано, така че ще работи по всякакъв начин.

Не съм имал проблеми с връзката по време на този тест на StrongVPN, но когато активирах превключвателя за убийство, не можах да отида онлайн, независимо какво опитах. Така че да – тя работи безупречно.

Множество VPN протоколи

StrongVPN предлага и множество протоколи, които оценявам. Въпреки че, мисля, че може да премахне протокол или два, защото някои от тях не се препоръчват. Например, SSTP е много несигурен протокол, който също не е особено бърз.

Протоколи StrongVPN

ExpressVPN го премахна – и оттогава не го пропуснах. Освен SSTP, вие също получавате OpenVPN, IKEV2, Wireguard и L2TP. Wireguard е любимият ми поради най -бързите скорости и стабилното изпълнение, както и най-висококачествената криптография.

OpenVPN и IKEV2 са стандартни, сега остарели протоколи, но те все още работят добре. L2TP е тук, за да осигури правилна поддръжка за почти всяка платформа и това е баланс на скоростта и сигурността. Като цяло изборът на протокол е приличен и се радвам, че ще изберем Wireguard.

Силни

Една функция, която се радвам, че са силни. Strongdns е DNS услугата на доставчика, което означава, че се управлява директно от компанията според неговите практики без лог. Това означава, че ще избягвате DNS услуги на трети страни, които често съхраняват дневници и проследяват вашите онлайн дейности.

Със силни DNS, които винаги се използват, когато се свързвате, избягването на отвличането на DNS и правителственото наблюдение е бриз. Да не говорим, че силните дейности работят на всички платформи, така че винаги сте защитени от него, без значение на коя платформа сте.

Сплит тунелиране (само за Android)

На Windows и iOS не можах да намеря сплит тунелиране, което ме накара да се почувствам малко разочарован. Въпреки това, един от моите познати отчете тази функция на Android. Това е толкова странен избор на дизайн, но поне можете да използвате сплит тунелиране с този VPN на вашия Android телефон или таблет.

За съжаление, ние не знаем дали тази функция някога ще я направи на други платформи. Но според мен това би било огромно подобрение, тъй като приложенията му са далеч от най -лошите и те предлагат голяма съвместимост с натоварване с лодка от платформи и устройства.

Тест за изтичане на IP и DNS на StrongVPN

Функциите за сигурност, които споменах в този преглед на StrongVPN за 2023 г., са страхотни на хартия. Но какво да кажем за поставянето им на тест в реалния свят? Е, за да направя това, се свързах с американски сървър и го тествах, използвайки няколко уебсайта, за да видя дали има течове.

Първо посетих ipleak.Нет, за да проверя дали са показани истинските ми IP и DNS адреси.

Strongvpn ip теч 1

Както можете да видите, екранната снимка по -горе показва, че са открити само моите нови IP/DNS адреси и и двамата са базирани в Съединените щати. Дотук добре. Но какво да кажем за уебсайта browserleaks.com – ще покаже същите резултати?

Strongvpn ip теч 2

За пореден път резултатите са страхотни. Този сайт също не е открил истинския ми източноевропейски IP/DNS, Което означава, че StrongVPN е в състояние да запази вашата поверителност И запазване на местонахождението ви напълно анонимно – страхотна работа!

Има ли политика за безбогом?

По -важно нещо в този преглед на StrongVPN е политиката за поверителност. StrongVPN не е услуга, за която първо бихте помислили, когато говорите за поверителност. Това обаче не означава, че ще ви разочарова в това отношение. Нека поговорим малко за компанията.

Strongvpn е собственост на Ziff Davis. Ако името звучи познато, това е компания от Ню Йорк, която стои зад някои от най -подходящите марки в тази и много други индустрии. Ziff Davis притежава IGN и смирени игри, например.

Той също притежава ipvanish (виж моя тест за ipvanish), SugarSync и Encrypt.аз. Подобно на Зиф Дейвис, StrongVPN е базиран в Съединените щати, което трябва да предизвика някои притеснения. В крайна сметка това е държава с 5 очи и тези страни са известни с прекомерното наблюдение и събирането на данни.

Доставчикът обаче не е известен с регистрирането и досега не е имал никакви инциденти с данни като някои от своите съперници от същата държава. Жизненоважно е да се спомене, че досега не е имал одити, така че политиката му за поверителност няма сертифициране или одобрение от компания на трети страни.

Коя информация не се съхранява?

Така или иначе, StrongVPN актуализира своята политика за поверителност често, така че винаги получавате свежата информация. В началото Политиката за поверителност започва с това твърдение:

Strongvpn log

Както можете да видите, StrongVPN потвърждава, че това е VPN без лог, което превежда не съхранява личните ви данни, историята на сърфирането, IP адрес, регистрационните файлове за връзка или нещо друго. В допълнение, Компанията твърди, че не продава вашата информация на трети страни.

Тъй като това е първокласна услуга, това е нормално, тъй като компанията вече печели пари чрез абонаменти. Политиката за поверителност е кратка и кратка и потвърдихме всичко, което четем с екипа за поддръжка, така че въпреки никакви одити за сигурност, доставчикът все още е надежден.

Коя информация се съхранява?

Харесва ми, че услугата е много прозрачна по отношение на информацията, която събира. Тази информация е минимална и се споменават данни като вашия имейл адрес и информация за плащане. StrongVPN също така съхранява данни като пълното ви име, кредитна карта и адрес за фактуриране, ако използвате кредитна карта за плащане.

В допълнение, компанията използва бисквитки при разглеждане на сайта си, но те не съдържат идентифицируема информация. Можете също да ги деактивирате и сайтът все още ще работи без проблеми. Информацията, която компанията предлага, обикновено се използва за отстраняване на неизправности и поддръжка на услуги.

Още по-добре – StrongVPN е съвместим с GDPR, което осигурява голяма защита на данните като цяло. Те също така използват криптиране, пароли и мерки за физическа сигурност, за да осигурят съхранената информация, която е добре обяснена в Политиката за поверителност.

StrongVPN за стрийминг: Тествани платформи за стрийминг

Друг важен фактор на нашия StrongVPN преглед е стриймингът. Засега този доставчик се оказа безопасен, сигурен и без да се компрометира трупи. Въпреки това, имайки предвид всичко, което знам за това, реших, че би било интересно да видя колко добре се представя.

И по този начин тествах множество сървъри и местоположения на сървъра, само за да се появи полудоволно. Виждате ли, strongvpn е приличен за стрийминг, тъй като успя да деблокира много популярни стрийминг услуги, особено тези от САЩ.

Услугата работи добре, деблокирайки дори конкретни библиотеки на стрийминг платформи, като някои от тях не успяват да работят с съобщения за грешки. Тествах и StrongVPN, използвайки няколко сървъра във Великобритания и успя да деблокира най -популярните телевизионни канали, което беше изненада.

Разбира се, доставчикът не работи с всяка платформа и в зависимост от местоположението на сървъра, аз бях открит няколко пъти. Забелязах, че сървърът в Ню Йорк работи добре за базирани на САЩ платформи за стрийминг, докато в моя случай сървърите в Маями и Атланта не бяха толкова способни.

По отношение на поточната ефективност и скоростта, strongvpn е солиден, но не и най -добрият. Той ще може да предаде 720p и 1080p съдържание без буфер, докато 4K видеоклипове в YouTube и други услуги са склонни да бъдат леко изостанали при използване на сървър в чужбина.

Като цяло, можем да кажем, че StrongVPN е приличен избор в това отношение, макар и, трябва да призная, че харесвам expressvpn и cyberghost повече. Cyberghost е особено впечатляващ със своите стрийминг сървъри и поради това, той е и един от любимите ми VPN за Apple TV.

Тестове за скорост: Ето колко бързо е всъщност strongvpn

Скоростта и производителността са сред най -подходящите неща, когато говорят за надеждни и стабилни VPN доставчици. StrongVPN е чудесен претендент за тестване, тъй като предлага безброй протоколи и местоположения на сървъра, което прави процеса на тестване по -интересен.

Преди да говоря за това, нека бързо да спомена важните параметри. На първо място, аз се намирам в Източна Европа и родните ми скорости в интернет изглеждат така:

Местни скорости

Това е представянето, което получавам всеки ден, без да използвам VPN. Сега, когато тествах StrongVPN, исках добър баланс на близки и далечни сървъри, с по -голям акцент върху последния. И поради това използвах четири сървърни места като Великобритания, САЩ, Австралия и Япония.

В допълнение, StrongVPN няма автоматична настройка за своите протоколи, така че трябва ръчно да изберете такъв. Тъй като протоколът по подразбиране е Wireguard, го оставих така и проведох тестовете си с помощ.

Без по -нататъшно обожание, моят StrongVPN тест относно скоростта на качване/изтегляне и латентността се прави и резултатите са по -долу:

Скорост на силнавска Великобритания

Силна скорост на САЩ

Скорост на strongvpn Australia

Strongvpn Japan Speed

Както можете да видите, StrongVPN се представя сравнително добре, но без впечатляващо изпълнение. Всъщност бих се осмелил да кажа, че е много подобен на сестра му VPN IPVANISH. Това означава, че показва добри резултати на близки сървъри, докато отдалечените сървъри страдат от повишена латентност и спад на скоростта.

Най -лошият резултат беше на австралийския сървър, докато американският сървър беше използваем – нищо повече от това. Японският сървър също намали скоростта ми, а сървърът на Обединеното кралство беше най -близкият до родните ми скорости – както се очакваше. Искате ли все пак по -бърз доставчик?

В този случай моята препоръка е ExpressVPN – в края на краищата тя предлага най -добрите скорости в момента.

Е силен VPN добър за игри?

Игралното изпълнение на StrongVPN е звездно. Тъй като не е прекалено бързо, не бива да очаквате да се представи като шампион. Въпреки това забелязах, че играта с него на моя компютър с Windows, а iphone 13 Mini е полъх, без забележими изоставания и заекване.

Дори и играта ми PS5 беше прилично, стига да използвах европейски сървъри и няколко сървъра в САЩ. Въпреки това, използването на сървъри в Азия (Сингапур, Япония) и Австралия/Нова Зеландия, донесе моя геймплей в заекваща каша с латентност над 200 ms в даден момент в даден момент.

В няколко случая бях изгонен от играта в Apex Legends и Warzone, но това може да се очаква от доставчик като този и с висока латентност. И все пак, StrongVPN не е лоша услуга и ако имате нужда от VPN за игри, може да се вземе предвид, ако критериите ви не са твърде високи.

За пореден път съветвам да използвате ExpressVPN вместо това, тъй като е много по -бърз, но NORDVPN и неговата функция Meshnet са чудесни за безопасни партита на LAN и игри в групи.

Мога ли да използвам strongvpn за p2p и торент?

Като премиум доставчик, в този преглед на StrongVPN за 2023 г., този показа, че е способен да се размножава. Нямах никакви проблеми с торента, независимо от сървъра, който използвах, тъй като всички те са P2P приятелски и всички те имат криптиране на банков клас и силни.

Това означава, че от гледна точка на сигурността, вие сте безопасни да изтегляте торенти, без да се проваляте на ISP около гърба си. За да съм сигурен,.

Strongvpn P2P

Снимката по -горе ви показва, че изтеглянето наистина е работило и скоростите ми са били най -вече недокоснати. Имайте предвид, че вашата производителност ще отпадне при използване на сървър в чужбина, така че за торент, препоръчвам да се придържате към сървър, близък до вас или дори такъв във вашата страна.

С частен достъп до интернет обичах функцията за пренасочване на пристанища, която StrongVPN не поддържа. Такъв срам, защото това ще увеличи изпълнението допълнително. Но ей, затова частният достъп до интернет е по -добър, в края на краищата, плюс това е по -евтино в дългосрочен план.

Работи ли в Китай и други цензурирани страни?

Заобикалянето на цензурата е едно от най -трудните неща, особено в Китай. Голямата защитна стена често се актуализира, за да се предпазят VPN извън страната, така че много доставчици няма да работят през 2023 г. За съжаление, strongvpn, някога известен като safervpn, поддържа тази тенденция в плаване в плаване.

Нашите познати в Китай тестваха StrongVPN, но те не можеха да го накарат да работи, дори при избора на различни протоколи. StrongVPN твърди, че неговият SSTP протокол може да бъде добър избор за ограничения на защитната стена, но както се очаква, VPN все още не работи, когато го използва.

Wireguard не е най -добрият избор в това отношение и OpenVPN и IKEV2 не успяха да заобиколят напълно страхотната защитна стена. Когато се опитваха да се свържат с VPN сървър, нашите тестери срещнаха незабавни блокове, които им попречиха да използват VPN.

Strongvpn очевидно няма затъмнение, което обяснява защо заобикалянето на голямата защитна стена е толкова трудно. Всъщност той също няма да работи в Иран, което е друга високоцензурирана страна. В ОАЕ, StrongVPN работи, но по време на VPN блокове в Турция се съмнявам, че ще бъде страхотно.

Между другото, имаме списък с най -добрите VPN за ОАЕ, така че ако се интересувате, погледнете. По същество препоръчвам ExpressVPN и NORDVPN вместо StrongVPN, тъй като и двете услуги предлагат затъмнение, което ще помогне за заобикаляне на ограниченията на защитната стена.

Сървъри и местоположения на сървъра

Премиум услуга като тази трябва да предложи голям сървър парк, но за съжаление, това не е така. Изхождайки от моя опит със strongvpn, разбрах, че има само 950+ сървъра в 30+ страни около планетата.

StrongVPN сървъри

Разбира се, сървърният флот не е малък по никакъв начин, но за платена услуга … е, можете да кажете, че е малко малък. ExpressVPN има 3 000+ сървъра в 94 страни, а Cyberghost има 9 100+ сървъра в 91 страни, като и двете от които не са усилени без усилие.

Според моя опит сървърната мрежа на StrongVPN е добре реализирана и тъй като не е много популярна, претоварването и пренаселеността не са известни, така че няма да имате проблеми. Проблемът ми е, че получавате само 30 държави и очаквах поне още 15.

По -голямата част от сървърите са – както можете да се досетите – в САЩ, където получавате 15 сървърни локации, последвани от Обединеното кралство, където StrongVPN предлага 5 сървърни локации. В Европа има и много сървъри, а азиатските сървъри са базирани в Япония, Сингапур, Южна Корея и Тайван предимно.

Интересното е, че StrongVPN също има сървъри в ОАЕ и Турция, но и в Индия, където някои премиум доставчици не предлагат никакви сървъри. Специализираните сървъри не са тук и докато услугата предлагаше специална IP функционалност, сега вече не е така, вече не е така.

Поддръжка на клиенти: Как да се свържете със StrongVPN?

В моя преглед на силния VPN за 2023 г. бях приятно изненадан от поддръжката на клиентите. За разлика от ProtonVPN, който все още няма поддръжка на чат на живо, тази услуга го има и е достъпна 24/7. Когато се свържете с него, първо ще бъдете посрещнати от чатбот.

Поддръжка на силнавпн

И тъй като споменах чатбот, не се колебайте да видите най -добрите vpns за Chatgpt. Този чатбот в никакъв случай не е на нивото на чатта, но е достатъчно чудесен, за да ви позволи да се свържете с човек. Той или тя ще отговори бързо и можете да започнете чат сесия точно тогава и там.

Друг начин за контакт с поддръжката е чрез имейл, който е по -бавен, но все пак сравнително бърз. Strongvpn ще отговори след около 30 до 60 минути в зависимост от това колко е зает. Екипът за поддръжка е полезен и нямах проблеми с разговора с него по различни теми, свързани с VPN.

Доставчикът също има център за помощ и можете да намерите натоварване с лодка от водачи, всичко това е доста добре. Можете дори да видите състоянието му на сървъра в центъра за помощ и да проверите за минали инциденти. По време на писането на този преглед, StrongVPN имаше 100% продължителност без инциденти.

Преглед на ценообразуването на StrongVPN

Ценообразува, не бива да очаквате StrongVPN да постави никакви записи по отношение на достъпността. За да бъдем откровени, не е много скъпо, но имаш само два плана, от които да изберете, Което не е много гъвкаво, особено в сравнение с много от неговите конкуренти, които предлагат поне три плана.

Strongvpn цена

Месечният план за правилното струва 10 долара.99 и това е типична цена за план като този. Има и този годишен план, който по време на писането на този преглед на StrongVPN струва $ 3.66 на месец или 43 долара.99 предварително за първата година.

Когато говорим за годишния план, той всъщност е по -евтин от типичния годишен план, който виждаме в някои доставчици. Мисля обаче.

Най -близкият доставчик, с когото можем да сравним strongvpn, е cyberghost. Тази услуга предлага много по-евтин 2-годишен план с 2 безплатни месеца, което струва само около 13 долара повече, но все пак получавате още една година абонамент и, както се казва, няколко безплатни месеци.

Ако не искате дълъг ангажимент, годишният план на NORDVPN е незначително по -скъп, но тази услуга предлага значително повече. И ако сте готови да платите малко повече, можете да получите годишния план на ExpressVPN с 49% отстъпка и 3 безплатни месеца.

Налични методи за плащане

Методите на плащане, които услугата поддържа, са типичните и те включват:

 • Кредитни/дебитни карти
 • PayPal
 • Алипай
 • Apple Pay

Можете да видите, че свързаните с криптовалутата опции не са тук, въпреки че StrongVPN приема предплатени карти, които не се възстановяват.

Как да получите възстановяване от strongvpn

Говорейки за възстановяване, има едно голямо нещо, което не ми харесва и това е невъзможността да се възстанови за месечен план. Само годишният план подлежи на 30-дневна гаранция за връщане на пари без условия, докато месечният план е това, което е.

След като го получите, ще трябва да го изгоните и да използвате доставчика. Ако сте недоволни, планът може да бъде анулиран и автоматично подновяване ще бъде конфискувано, но Фактът, че не можете да получите възстановяване, е умопомрачително. За сравнение, VPN, за които споменах по -рано, имат политика за възстановяване за всички планове!

ExpressVPN, например, има 30-дневна политика за възстановяване дори за своя 1-месечен план! По този начин, ако тествате StrongVPN, вместо това е по -добре да получите годишния план и докато той е 4 пъти по -скъп, поне можете да бъдете възстановени, ако сте недоволни.

Това, което не харесваме в strongvpn

След като го поставих на теста, мога да ви кажа, че StrongVPN е приличен продукт за цената. В този преглед обаче има няколко неща, които не харесвам, едно от които е липсата на определени функции за сигурност. Не ми харесва отсъствието на разделяне на тунели на Windows и факта, че услугата използва някои остарели протоколи.

SSTP не е страхотен протокол за използване и като expressVPN, strongvpn може да се възползва от премахването му. Друго нещо, което не ми харесва, е средното му представяне, което не е на нивото на по -добри премиум услуги като ExpressVPN, Cyberghost или дори NordVPN.

Strongvpn също няма обрасване, което е друго нещо, което не ми харесва. Той няма да работи в Китай и да заобиколи цензурата в подобни страни, в повечето случаи ще бъде невъзможно. Неговата сървърна мрежа също може да бъде подобрена, тъй като предлага под 1000 сървъра в 30 или повече страни.

За доставчик на този калибър повече места на сървъра драстично биха го подобрили. Не на последно място, аз наистина не ми харесва, че не можете да получите възстановяване на месечен план, което е неудобно и ви пречи да харчите едва 10 долара.99 За да го тествате.

Вместо това ще трябва да похарчите $ 40+ и да получите възстановяване, ако сте недоволни. Такова тъпо нещо, но определено нещо, което не ми харесва.

Как другите хора оценяват strongvpn?

Преди да ви дам заключението си за този преглед на StrongVPN, нека да видим какво мислят други хора онлайн. Първото място, което ще проверим, е TrustPilot.

Strongvpn Trustpilot

StrongVPN има повече от 2350 отзива на този сайт, с много добър резултат от 4.6 звезди. Потребителите са доволни най -вече от неговата производителност, стрийминг, поддръжка на клиенти и обща цена. Някои рецензенти споменаха чести катастрофи и проблеми с стрийминг.

Те обаче са малцинство, тъй като 85% от всички отзиви са 5-звездни прегледи, което означава, че услугата показва много добри резултати. Нека да разгледаме Google Play.

Strongvpn Google Play

С 3 900+ отзива в Google Play, доставчикът има 3.9 от 5 звезди, което не е перфектно, но също така не е толкова лошо. Хората тук заявяват, че доставчикът помага при дросела на честотната лента и те посочват неговите стабилни връзки, политика без лог и солидна скорост.

Някои потребители заявиха, че доставчикът няма да работи в Китай, а няколко отзива, които видях, също се оплакаха от проблеми с връзката и определени съобщения за грешки, които са решени бързо. И накрая, нека да проверим Apple Store.

Strongvpn Apple Store

С 4.4 звезди от 5600+ отзива, можем да кажем, че потребителите на iOS са много доволни от StrongVPN. Подобно на други рецензенти, те също така хвалят поддръжката на клиентите, заобикаляйки георестриранията и солидните скорости. Оплакванията са насочени най -вече към няколко проблема с връзката и поддръжка на клиенти.

Заключение: Добър, но много далеч от перфектния

В края на деня е време да приключим този преглед на StrongVPN за 2023 г. и да кажа това, което наистина мисля за това. Както беше казано, мисля, че това не е лош доставчик. Всъщност за парите (ако говорим за годишния план), бих казал, че предлага солидни резултати и сигурност.

StrongVPN има 12 едновременни връзки, политика без лог, той е способен да стриймира и предлага силни торентни възможности. Моите оплаквания са насочени към средното му представяне, липсата на затъмнение и факта, че не можете да получите възстановяване на месечния план.

В голям мащаб, strongvpn е звезден избор, ако търсите доставчик, който няма да ви струва толкова много. Но, за да бъда напълно честен, аз съм трудно да не препоръчвам по-добри, по-надеждни услуги, които ще ви струват по подобен начин.

Например, с Cyberghost, можете да получите 2-годишен план за значително по-евтина цена, така че получавате по-дълъг абонамент и спестявате пари. Cyberghost има 10 пъти повече сървъри, той е по-бърз, по-сигурен и дори има одит на трети страни, който StrongVPN няма.

Nordvpn и expressvpn са много по -добри. Всъщност те са най -добрите VPN за Windows, iOS, Android и много други платформи. И макар да са по -скъпи, моят съвет е да спестите малко пари и да получите един от тях, ако Cyberghost не е вашият избор №1.

ExpressVPN е най -добрият доставчик на пазара и NORDVPN има 3 одита за сигурност с много функции за сигурност, които силнивтпн липсва. Както виждаш, Определено можете да намерите по -добър избор, който ще отстрани всички проблеми с този доставчик.

Сега от вас зависи да направите избор, но мисля, че трябва да е очевидно. Не препоръчвам strongvpn, докато съществуват expressvpn, cyberghost и nordvpn. Това е солиден избор, но съм сигурен, че тези три услуги ще ви направят значително по -щастливи и по -доволни, следователно ги препоръчвам вместо това.